Шофьорка погуби пешеходка в София и избяга

Възрастна жена стана поредна жертва на бързото шофиране в столицата. Жената загина на пешеходна пътека на натоварения булевард "Линкълн" в квартал „Овча купел”.

Обратно в новината

Коментари - Шофьорка погуби пешеходка в София и избяга | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако беше някой политик или негов роднина, щяха да ни надуят главата да ни информират колко ЛЬОШИ са от "...". Същото щесе да се случи, ако въпросната "дама" беще от някое малцинство! Питам се, защо този път не се споменава НИЩО за въпросната "личност"?

и все пак трябва да се редуцира броя на пешеходните пътеки

Женооо, не го взимай лично, ами нека караме по правила...

В последните два инцидента шофьорите може да са жени, но нека да направят статистика колко процента от блъснатите пешеходци са пострадали от мъже-шофьори! Нека не се внушава, че жените са лоши водачи, защото те са по-изпълнителни и по-толерантни на пътя и не толкова самонадеяни , както мъжете-шофьори!!!

абе ако те блъснат така да си умреш без история ще ти е все едно дали убиеца е жена или мъж

Само да кажа, че живея в блока, срещу който стана инцидента. Гази патка дори не натисна спирачките. Пешеходната пътека има светофар, който ясно указва ниличието на такава. Както и да е пресичала бабата, няма кякво да уневини убийцата - не правиш дори и опит да спреш и отпрашваш с мръсна газ. Не знам за къде е бързала, ама само й пожелавам по-бързо да стигне до Сливенския....

В България е раят на беззаконието. Има правосъдие, дето го защитава. Примери - кокото щеш. Празни приказки - също! Щом народа е недоволен ор правосъдитео, значи то не е добро!

Отнемането на предимство на пешеходци е честа практика с чести фатални последствия. Има остра нужда от редовни и ненадейни полицейски акции по пешеходните пътеки със скрити камери и цивилни катаджии. Докато на шофьорите има стане рефлекс да спират на пешеходни пътеки.

В България, а ни не само в България, трябва да се спазват две златни правила! 1. Шофьорите да са внимателни и да осъзнават, че пешоходците не се съобразяват с колите! 2. Пешоходците трябва да пресичат пазейки се от колите, все едно шофьорите им не ги виждат!

Много точно го каза.

, трябва Владо, трябва, ама с трябване не става! Крумови, сурови закони трябват и приложението им! Иначе е беззаконие. Добър, калпав - закон е. Да се прилага! Ама не, защото такла е удобно на полит-диваците! Оттук и на слугите им правораздавателни. После гелдай тъп сеир!

И какво ще се случи - алчен съдия ще вземе парите от нагъл адвокат и некадърната прокуратура ще проспи условната присъда на тази убийца ! И така до следващата жертва, защото в Бълхария явно има само жертви - виновни няма, а и да се намерят се оказва, че всъщност такива неща "се случвали" и убийците са отново на свобода ! Докато не се търси сметка от съдиите и прокурорите за оправдателните присъди на тежки престъпления няма да има подобрение ! Жалко за жертвата ...

Ти май се заяждаш?!

Това е поредното убийство на това място. Двата пешеходни сфетофара не значат нищо за колите, които се движат с бясна скорост. Докога пътната полиция ще стои безучастна към пътната сигнализация и скоростта по този булевард?

Само на този булевард ли? Иначе се грижат за естествения подбор: който избяга- ще живее.

Много тъпо изказване.Пешеходецът да не е безстопанствена пуйка дето е изскочила от двора, той за своя си живот не трябва ли да носи отговорност?

БРЦК

Крайно време е да вземат да се сетят да повдигнат ВСИЧКИ пътеки и да намалят броя им ТРИ пъти. Не може през 5 метра да има пешеходна пътека , а през 20 светофар. И да почнат да глобяват пешеходците които преминават на червено и на непозволени места - не стига че 5 метра по надолу има пошеходна ми винаги има някой който го мързи и си ходи по шосето като бедуин в пустиня.

По-голяма тъпотия от повдигнатите пътеки няма. Не само че не помагат ами са и опасни за околните защото ако не са обозначени (а те не са), в тъмното автомобилът може да излети като от трамплин от тях.

КОГА ЩЕ ЗАПОЧНАТ ДА СЕ СТРОЯТ НАДЛЕЗИ КОГА НЕ САМО НЕ САМО ПЕШЕХОДНИ ПЪТЕКИ ПРЕЗ 2 МЕТРА НЯМА СМИСЪЛ ОТ ТЯХ ,АМА ЕДНИТЕ СА ЕВТИНИ А ДРУГИТЕ НЕ СМИСЪЛ НЕ СА СКЪПИ НО В БГ СЕ ПРАВИ ВИНАГИ ЕВТИНОТО А ЧОВЕШКИЯ ЖИВОТ ДА ГО СРАВНЯВАМЕ С ЕДИН НАДЛЕЗ -ЖАЛКО

Случаят е много неприятен, но да си кажем истината - част от ежедневието ни. Особено в София, където се е съсредоточило 1/4 от населението. Навън си е като на война между пешеходци и шофиращи - невъзпитани и диви. Най-големият проблем, според мен е НЕтолерантността: хората взеха да се чувстват "минати", ако отстъпят реда си, предимството си, мястото, до което са се докопали. На мен ми се случи наскоро разхождащи се младежи, да се опитат на алея в парк да ме "отнесат", без да им хрумне, че могат да отстъпят щом пътищата ни се засичат... Аз не съм "дърта", карам отдавна и редовно, спазвам правилника и етиката, и за 450-те км дължина и ширина на България смятам, че спестеното време от лудо каране са 15-20 мин., които НЕ СИ ЗАСЛУЖАВАТ РИСКА, а и от нетолерантността в ситуацията забавя хода на всички. Унгарците се движат с невероятна скорост и в градовете, и извън тях, но като изпреварят веднага се връщат в дясно, а в град - щом видят някой да подаде мигач и веднага му правят място - така всички се движат по-бързо, а не си мерят... предимствата. Дано и тук станем по-толерантни, и то не само на пътя! ПРЕДАЙ НАТАТЪК!

И след няколко години мотане на делото тая мутреса ще получи условна присъда.

Аз досега жена която спира на пешеходна пътека не съм виждал. Айде престанете да им давате колите си - напълниха София.Жените за да седят пред печката , не да се мислят за големи мениджъри и карачки !!!!И за двете не стават.

Нищо че съм жена, подкрепям напълно. Два инцидента имам на пешеходна пътека и зелен светофар с количката и детето. И двата пъти цяха да ни отнесат жени. При това така нагло ми крещяха,че едната направо я извадих от колата и щях да помета с нея.

Явно това е написано от поредния комплексар - "велик" мъж на пътя и у дома. Жена съм с 22г. стаж зад волана и спирам на пешеходни пътеки, а такива "шофьори" ми свиркат и тръгват да изпреварват, да не говорим за наприличните жестове и подвиквания, с които е съпроводено това. Е, велики сте - на безумието и простащината по пътищата. И се пренесете най-сетне в 21век, за да не са ви трън в очите жените.

Респект маце! Права си.

Права е дрънци. Аз пак Ви казвам.АЗ ЖЕНА НЕ СЪМ ВИЖДАЛ ДА СПИРА НА ПЕШЕХОДНА ПЪТЕКА НИКОГА !!!! Какво ми е комплерското.

В последните години, станаха много и водачите със слаба или почти липсваща техника на шофиране. Тъй като не умеят да спазват посока на движение, тези хора шофират непрекъснато в лявата лента, близо до осевата линия, но...с много ниска скорост. При това въобще не обръщат внимание на тези, които съвсем естествено искат да ги изпреварят. Това изнервя силно другите водачи. При ниската скорост на движение е трудно да се разбере и когато тези негодници постепенно спират на преминаващ пешеходец. Изнервеният отзад вдодач няма видимост, не вижда пешеходеца и "зебрата", той е съсредоточен върху пречещата кола отпред. При нейното намаляване на и без това ниската скорост, изнервеният отзад решава да го изпревари ...от дясно и... белята е станала!!! Е, кой е виновен в случая!? Защо КАТ не обръща внимание на тези водачи, които тормозят движението карайки бавно, но в лявата лента, плътно до осевата линия??? И още, защо не се глобяват водачите, паркирали на метър от "зебрата"??? Тази простащина също води до липса на видимост за решилият да пресече пешеходец!!! Докога бре ганьовски сънародници, докога, ще бъдем диваци и ще си затваряме очите за тези просташки нарушения? Та те водят до най-страшното - смърт, базбити човешки съдби, а негодника предизвикал това продължава лекичко, тихичко, с усмивчица да си кара бавничко, до... осевата линия!

Защото в населено място - чл. 15 Разпоредбите на ал. 1 не се прилагат и водачът на моторно превозно средство може да използва за движение най-удобната за него пътна лента в следните случаи: 1. (отм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) 2. (изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г., изм. - ДВ, бр. 54 от 2010 г.) в населените места, на пътно платно с две и повече пътни ленти за движение в една посока, обозначени с пътна маркировка или пътен знак, по които е разрешено движението на пътни превозни средства със скорост не по-голяма от 80 km/h; В града няма бърза и бавна лента. А и тези водачи колко бавна карат - 40-50 км/ч и вие вече почвате да се изнервяте! Забелязал съм, че и със 60-70 км/ч да карам ( при ограничение 50), винаги има идиоти, които ме изпреварват. По принцип искам да си спазвам ограниченията, но така ставам по-опасен за движението.

Браво!!! Браво!!! Браво!!! Вие сте първият българин, който схваща че бавното шофиране е опасно за движението! Трябва да се шофира така, че движението да е плавно и динамично, да не стават излишни задръствания, да не се пречи на другите шофьори. В града специално се кара като се съобразяваш със светофарите, така че да не спираш не всеки от тях.

Не мога да разбера и да се начудя - глобата за недаване на предимство на пешеходец нали е 50 лева? Е - защо катаджиите не се задържат за един месец след някоя пешеходна пътека? В който и да е град! Е, ако не съберат няколко десетки милиона лева от нагли шофьори - значи нещо не е като хората!

Защото като видят ченгета около пешеходната пътека, всички спират и са най-примерните шофьори, но няма ли ги ченгетата - глей к'во ста'а

Ами пък каква е и работата на катаджиите? В случаите с пешеходните пътеки - дори и да се крият зад някой контейнер с боклук - оправдавам ги! Оня ден точно така бяха направили близо до нас, но - много интересно - спряха 5-6 коли за 20-тина минути, "наиграха" се и се махнаха! Разбира се - нито едно говедо/коза не спря да пусне пешеходци, просто защото не виждаха катаджиите! Е - какво да си мисля? Че за 20-тина минути някой си оправи заплатата със 100-120 лева или са влезли в бюджета 300 лева?

Абе хора помислете логично и прагматично. Не защитавам шофьорката, но сега и да я разстрелят пак няма да върнат човешкия живот който е отнела. Пътното платно винаги е било и ще бъде смъртноносно място за пешеходците! Защото то реално се управлява от законите на физиката, а не от ЗДП. Всеки пресичащ трябва да помни това независимо къде пресича на зебра или не. Защото шофьора е човек и може да е обикновен заплес, да говори по мобилния, пиян, дрогиран, уморен, ядосан, стресиран, престарял... Не можеш на всяка зебра да сложиш по един катаджия денонощно и дори шофьора да е нарушил 100 правила и после да лежи ефективна присъда, пешеходецът е този който губи здравето или живота си. И каква е реакцията на пожарникарите от ГРОБ, вместо да направят подлези и надлези предпочитат да откраднат парите и популистки да ужесточат наказанията, но това няма да намали съществено броя на злополуките, а само ще докара нови приходи на адвокати, полицаи, съдии и прокурори.

ми тогава да я разстрелят ве - като и без това е нищо човешкият живот - к'о да му мислим и да абим епитела по квавиатурата!

Абе, комуняго, много УЖЕСТОЧЕНО защитаваш мутресата. Да не би да ти е роднина?

Тикво, не виждам да защитава "мутресата".Ти дочете ли статията докрай,статистиката видя ли я?

Ти май се заяждаш?! Псуваш, а?! Мен ме триете, а това говедо може да плещи глупости!

Ами не давайте книжки на жените и готово

На мен ли само ми се струва странно как за една "новина" ползвате думата УБИ, а за друга погуби, че и избягала ....и много малко подробности след като са я намерили.

С какъв акъл се поверява в ръцете на жена тон-тон и половина желязо който се премества в пространството със завидна скорост, притежаващ голяма инерционност?! Докато жените не почнат да се транспортират с колелета, градски транспорт и т.н. ....няма да е безопасно!

Излизам на пешеходна на Г.М-ето едната колона от коли е спряла вече съм по средата на пътеката и една лелка с нов GOLF ме вижда до къде съм стигнал и имаше възможност да спре, но се направи, че не ме вижда и добре, че се върнах леко назад щеше да мине през краката ми. Въпреки нещастията които се случиха на този булевард, нищо не се е променило

Тъпа работа, мир на праха на жената. За водача никакъв затвор - да се гърчи да работи и да плаща данъци и кръвнина като пожизнен пешеходец - к'во да кисне в затвора. Кой к'во 'ше спечели от нек'ва безполезна кокошка в затвора - се е'но кат' осъзнае вината си и на 'сички 'ше им стане убаво!?!

Какъв нещастен случай бе смешници, това си е чисто убийство - умишлено, щом мастията е избягала ... доживотно да и се отнеме книжката!

Голяма част от жените и пенсионерите шофьори не спират на зебра, карат без къси светлини, не намаляват на леганали полицаии... Колкото пъти някой е минал на червено пред очитеми или е жена или пенсионер, карайки с гордо вдигната глава към небето и здраво държейки волана.

А като се замислиш честно, колко мъже са профучавали на червено и през пешеходната пътека с "мръсна" газ... и нещата ще си дойдат на място. Виж статистиките от съдебните зали и не промъквай сексистки и възрастови причини за тъпанарското поведение на "бай ганьовци". Сигурно си много млад и зтова е хубаво, да погледнеш по-безпристрастно, и да обърнеш внимание на най-тъжната статистика у нас - загиналите младежи и неопитни шофьори причинили на себе си и на околните тежки поражения!!!

Бежанците задължително в паднелата.

не "бежанец", а "БЕГЛЕЦ"- в случая бегълка!!!

МЕН АКО ПИТАТЕ НА ЖЕНИТЕ ДА НЕ ИМ СЕ ДАВАТ КНИЖКИ.АЗ ЛИЧНО БЯХ БЛЪСНАТА ОТ КОЛА УПРАВЛЯВАНА ОТ ЖЕНА НА ПЕШЕХОДНА ПЪТЕКА И НА ЗЕЛЕН СФЕТОФАР И ПРЕЖИВЯХ ДВЕ ОПЕРАЦИЙ.

Мен ако питаш не е трябвало да ти дават да диплома за завършено образование. Не е чак толкова труден българския правопис, научи го бе моме!

Жената е на 55.

Само не разбрах за кой се отнася репликата,

Не знам какво му е хубавото на климата, като си дойда в България навсякъде е такъв прахоляк и мръсотия във въздуха и улиците, на втората седмица се разболявам от някакъв гаден мутирал грип който без силни антибиотици не минава, а когато съм в щатите не ми случват такива неща. Зимата голям студ лятото голяма жега, един климат е хубав когато е умерен а умереност вече в България няма...а иначе с тези отвратителни пътища чак се чудя как не стават и повече катастрофи, В случая е непростимо да удариш пешеходец и съзнателно да избягаш без да помогнеш, няма оправдание и трябва да бъде тежко наказано от закона което обаче няма да бъде направено защото е България и така до следващия.

Ми стой си в САЩ като ти харесва, щото там никой не блъска на пешеходна пътека и не бяга после...много е хубаво там, даже вируси няма, е чат пат някой изперква и застрелва хората в работата си или в близкото училище, но това е рядко...и самолети не падат в небостъргачи...абе красиво е там, а тук мизерия, налага се да внимаваш като пресичаш, ужас

За бягството от произшествието си абс. прав(а) - тежко наказание. п.п. Ако не искаш да паднеш в пропастта не ходи до ръба и. Грип = вирус антибиотик! Ако ти лекуват вирусните заболявания с антибиотик - трябва да провериш доктора, щото ако той има вирусен лек със сигурност 'ше е нобелов лауреат.

Тя, софия и з България е опасна, даже смъртоносна, камо ли за Европа. Ама докато има прост народ, ще има и слаба държава, и селски/софийски тарикати, и още много беди. Чак когато хората се осъзнаят, че от софия полза няма и трябва да си остане едно голямо село в каквото се е самопревърнала!?, тогава може да се започне новото, по-чистото, по-доброто. Да не се сърдят СТАРИТЕ СОФИЯНЦИ! Ама са позволили софия да стане най-голямто гето на Европа. Още пт комунистическо време е така, а след директния комунизъм, през безвремеиет на мутри и всякаква сган - стана наличното чудо ... А селяците миризливи, да продължавата да се тикат "у софия", а та да ги приема, щоо ще и работят, а тя ще се големее. Карайте така и ще видите какво ще стане ...

Tи за комунизъм не говори че тогава имаше жителство дето Жельо лекето го махна

Жельо, и преди, и след него са комундета!

Каквото и да стане с София, ти ще си останеш същия цървул

val55

При инцидент на пешеходна пътека без фатален край книжката се отнема за срок от 3 години. При инцидент с фатален край свидетелствато се отнема за срок от 5 години. При преминаване на червен светофар свидетелството се отнема за срок от 2 години. При тези нарушения виновният водач няма право да обжалва , и срока за отнемане на книжката е ефективен до изтичането му. След изтичане на срока се явява на изпит, като кандидат за нов водач. Същите наказания с добавка от 2 години при водач употребил алкохол и наркотични вещества. От КАТ не могат да измислят закони, които да са строги и справедливи за всички без изключение. При някои инциденти, като по горе споменатите плюс неправилно изпреварване не трябва да има прошка. Последствията са страшни не само за водача, но и за другите водачи и пешеходци. Когато се сяда зад волана човек трябва да знае, че с единият крак е в гроба или затвора. Винаги трябва да се има едно на ум. Но най важното за водача е, да мисли през цялото време, докато кормува, а не да действа първосигналано с ръцете и краката, когато вече е късно. Мислене му е майката!!!

Я по полека, от есдно произшествие и веднага генерални изводи. Законите и наказанията са достатъчно добри, стига да се прилагат. Иначе утре като пръднеш без да искаш в градския транспорт и ще ти отнемът правото да се возиш за 3 години, а ако някой се задуши - за 5

Глупави предложения. Ако те блъснат и останеш куц, ще те топли ли мисълта, че виновникът е без книжка 3-5г.? И смяташ ли, че някой има желание да блъсне или убие човек, защото е спокоен, че ще запази шофьорските си права? И разстрел на място да се прилага, пак ще има инциденти. Когато всички карат нервно и през просото, това се отразява на останалите. А иначе наказания трябва да има, но от типа 20хил лв. глоба, затвор и т.н., а не вземане на книжка.

Брей, няма случай, когато минавам на зелен свтофар да не минава явтомобил пред мен. Къде става това? На кръстовището около 55 Училище и при УНСС. Много са се изплашили с тези мерки. затова уча детето си от тези новини, дори да е зелено, пак да не пресича преди да се огледа. И то пак не е гаранция за живота му.

Типично по женски..

Тая ще да е била някоя кифла...

много от написаните коментари си личи че са написани от хора които не знаят къде се намира тази улица . Живея в Овча купел и всеки ден ден минавам по нея , това че има пешеходна пътека много хора въобще не ги интересува , нищо че , може да се намира 10-20м. от нея те си пресичат както им е удобно около спирките на рейса . А , когато се стъмни е фантазия , разминавайки се с колите от насрещното движение изведнъж виждаш пешеходец чакащ на осевата линия да минеш , а често претичват направо .Поне десетина пъти съм се разминал на косъм да не сгазя някой . Между другото тази улица се казваше Обиколна преди и не е вътрешно квартална .

Хубаво е, че познаваш раьона, но май не си изчел до края новината.Първо, не става въпрос за вечер, а за сутрин (достатъчно светло), второ, произшествието е не къде да е, а точно на пешеходната пътека, и трето - виновният е избягал.А това, че пешеходците не спазват никакви правила при пресичане на улиците, това е друг въпрос.Но когато и на пешеходните пътеки стават произшествия, хората си казват: - защо да спазвам правилата, когато и на пешеходната пътека съм толкова (не)защитен, колкото и извън нея!

В дадения случай е на пешеходна пътека, не на 20 метра или на осевата линия!!!!!!

На въпросния булевард има три пешеходни пътеки, но за сметка но това има страшно много шотландски бойци. Пресича се по диагонал, на зиг-заг, цигани с кашони и каквото се сетиш. Не забравям, че всеки отива пеша да колата, но както се знае, предимството е определено на пешеходна пътека, а не където им падне. Това, че няма култура на движението и при двете страни, води до такива инциденти.

Шофьорка не е погубила , както глупаво се изразявате , пешеходка , а я е убила. Научете се да говорите и пишете правилно.Или зарежете тази си професия. Наказанието за наглата убийца трябва да бъде много тежко , още повече , че е оставила жертвата и е избягала.

Безобразни шофьори, безобразни пешеходци, безобразна инфраструктура, безобразно правосъдие, безобрзни народни предстсвители, безобразни медии, работодатели и всичко останало. Това, че имаме най-хубавият климат на света изобщо не е достатъчно за хубав живот! Докато всичко това не се оправи, няма да намалеят и нещастните случаи.

То и климатът ни вече не е толкова хубав...

простотията, оскотяването, липсата на правосадна система и изобщо на даржава са причината софия и балгария да са клоаката на европа, а вероятно и на света.

Убитата жена къде е гледала или е смятала,че е безсмъртна.Все пак живяла е в България и да не знае,че автомобила е с предимство.Сега шофыорката неволно е станала убийца и ще има куп проблеми,а може да получи и условна присъда и да плати голямо обещетение.

Шофьорката неволно била убила и после неволно е избягала.Абре келеш , жената е била на пешеходна пътека.Аман от каскаьори и пишман състезатели.То е ясно,че мутресата ще е максимум с условна.Парите няма да я бъркат.

Пишеш глупости. Автомобилът в този случай е без предимство, и шофьорът му е длъжен да спре и да пропусне жената да премине през целия път по пешеходната пътека.

tansele, дано да са по-малко хората, като теб! Пешеходците са с предимство на пешеходната пътека, независимо дали ти харесва или не!

Та според теб , едва ли не горката шофьорка , а ? 76 твoят коефициент за интелигентност ли е ?

Абе, малоумник! Знаеш ли, до каква степен ще се натовари движението, ако на всяка пешеходна пътека се сложи светофар?! И ако не знаеш, пешеходците са с предимство на пешеходните пътеки от момента в който стъпят на нея с единия си крак, автомобилите са длъжни да спрат, до момента на качването но тротоара, малоумно копеле!

rado_7_6@

Адаш, dial it back a little :)

Не само по броят на убитите пешеходци, но и по броят на провинциалните наглеци и идиоти, несъобразяващи се с нищо и никого сме на първо място в Европа!

Искаш да кажеш номер едно в света .

Най добре си стой на село и не дрънкай.

СМ

Необходими са промени на пътя. Пешеходна пътека без пешеходен светофар (такъв с бутон) не трябва да има. Да се престане да се набива в главите на пешеходците, че са с предимство, за да спрат да си отиват с предимство.

rado_7_6@

От ситуация, където изобщо не бих си помислил да премина у Франкфурт шофера закова и ми махна (честно казано и тука има такива - последно симпатяга с бел Кайен ми махна широко и си се разбрахме културно) Та до възпитание е според мен.

Неграмотен кретен ! Пешеходците в цял свят са с предимство , когато трябва да преминат по пешеходна пътека ! Само голяма част от българските идиоти с коли си мислят , че са велики и че могат да си правят каквото поискат на пътя .

Ето това е истината! "Да се престане да се набива в главите на пешеходците,че са с предимство,за да спрат да си отиват с предимство". Бог да я прости жената!

Те СА с предимство.Да започне да се набива в главите на шофьорите, че както спират при пресичане на път предимство, така трябва да спират и на пешеходна пътека.Интересно ми е тукашните бабаити като отидат в чужбина с колите си дали спазват правилника или карат както си знаят.

Може би за теб нарушаващия правилата да е по-добре, но проблема в България не са пътищата а задкормилното устройство и неговата интелигентност .... що пък по твоята логика да не забраним продажбата на коли които развиват по-висока скорост от 50 km/h

Уважаеми случаен минувачо,както ми се вдигна в очите с първото си предложение ,така и падна с второто си изказване !

ХХ

Жената беше отхвърлена до другия тротоар със съпен череп, на лекарите не се наложи да окзват медицинсцка помощ. На този булевард и съседнния на него - "Монтевидео" съм бил свидетел на няколко жестоки катастрофи. Скороста в квартала е ограноичена до 40, но не се спазва, загиват си хора и така си продължава.

СМ

Тази пешеходна пътека има ли светофар ? При една справка за пострадали пешеходци на пешеходни пътеки, ще се окаже, че всички случаи са на нерегулирани от светофар. Виновни са общините, които изобщо допускат нерегулирани пътеки през булевардите. Всяка пешеходна пътека с светофар. Здрави глоби (с много пъти по-високи) за преминаване на червено и още камери.

Виновни са идиотите , които не знаят и не спазват правилника за движение . Не случайно скоростта за населено място е 50 км/ч , а за кварталните улици дори по-малка . 1. За да има повече време за реакция ; 2. За да може едно превозно средство да спре по-бързо с по-малък спирачен път ; 3. За да са по-малки пораженията при евентуален инцидент .

Ами айде вкарайте я за 20 години в затвора, да почнат да се усещат малко бре !!! И без таквиз глупости, че не искала да става така. Щом бяга, значи е умишлено убийство. Ама сигурно както винаги, ще и лепнат условна, след около година-две.

Най-големите шофьори са от Софето,все майстори на спорта. :)

Не те знам от къде си ама израза "Софето" показва че е някъде много далече. А и да ти кажа напоследък половината коли в София не са със софийски номера.

От Софето са, да! Има 2 столици - едната на пришълците с бурканите, трудно разбираемия диалект и жените с прическа "вафли" и другата. Едната е Софето, другата си е нашата София. Във втората останахме малко и продъжаваме да се ориентираме към EXIT

Какъв човек трябва да си за да премажеш човек и да избягаш? Предлагам да се изпрати на работа в моргата за 20 години,да се нагледа на хора,които са премазани,кокто тя е премазала човек и е избягала

При такава ситуация, много хора биха избягали. Малко са хората който поемат отговорност за действията си!

Задача: Каква е зависимостта между степента на грамотност и склонността да се бяга от местопрестъплението/ да се прецаква другарчето/ да се мисли, че моралът е за балъците? Дали убийцата е знаела разликата между "И" и "Й"?

smirn0ff

първо убитите са доста повече заради архаичния автопарк в държавата. Автомобилите на макс 5г. са в пъти по-безопасни за пешеходците от 10 годишните автомобили. Второто е безоразното шофиране на масата от хора, никаква мисъл - само газ до дупка!

Много пъти е казвано,че има изправен автомобил или неизправен!Проблема е в скоростта.До колкото разбрах там тя е 40км и ако се кара с 40 ВСЯКА кола ще спре или дори да не успее,удара ще е с 15-20 км което трудно ще доведе до фатален край!За автопарка,просто трябва да се спазва закона(боже за кой ли път се казва това-за ВСИЧКО...никой не спазва нищо)и прегледа да е ИЗПИТ за колата!На мен ми предстои такъв в Австрия и 1 месец се подготвям за него!Около 40 мин ти преглеждат колата като ДОРИ се замерва антифриза и спирачната течност с уред(аз никога не съм знаел,че се сменят на 2 год макс)и дори думичките на чистачките....прайте сметка за другите неща!Та ако е така в БГ,няма да си говорим за стара и млада кола......

Абе тъпанар тук не е виновна колата, а зад воланното и устройство!!!!

Е, така е, но в България не може да накараш катаджиите да ти свършат такава работа. Тук те и понятие си нямат, как е възможно власт имащи да упражняват обществено полезен труд.

Фактът, че не знаете че антифризът и спирачната течност се сменят на две години, означава че сте спали на шофьорските курсове, както и повечето българи. Затова не бива да ви се дава шофьорска книжка. Също така както повечето българи не знаете, че жените не могат да взимат бързи решения нито в живота, нито на пътя. Затова не стават за шофьорки, както и за много други неща. Затова са виновни тези, които им дават книжки. Затова ще има още много убити на пешеходни пътеки.

Не разбрах. Ако ме блъсне чисто нова кола с 60 км/час, ще оцелея ли? За старата ясно.

Колко пъти са по-безопасни? Можеш ли да ми обясниш, че моят стана на 8 г и се чудя на скрап ли да го давам. Пък нямам чувството, че е по-опасен от нова немска кола.