Бизнес и синдикати не се разбраха за пенсионните вноски

Бизнес и синдикати влязоха в спор около наредбата за прехвърляне на вноските за пенсия от частен фонд в НОИ и обратно.

Обратно в новината

Коментари - Бизнес и синдикати не се разбраха за пенсионните вноски | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Какви вноски, какво от тях следва? Как така стана, че никой не обели зъб в медиите от опозицията и от експертите финансисти, че приетата наскоро Пенсионна реформа, и след 300 години, ако нещата вървят в Европа в мир и без войни с участие на България, разликата в пенсиите между нас и останалите в цяла Европа няма да се намали, а ще се увеличи в наша вреда! Държавата се управлява тъпо, бездарно, а народа се държи от медиите в някакъв унес! Пропагандата на колонизаторите ни и техните слуги начело с Премиерът Бойко Борисов е страхотна! Успан е целият народ и Гражданите за Европейско Разбиване на България(ГЕРБ) измъкват на отнесеният народ и последният залък от устата му!

Поне ни излъгаха, че пенсионирането с 1 по-рано, нямало да се удържа процент от пенсията,ама ще се удържа и то до живот. Не ,че ще доживеем

По-добре за нас е да се направи на всеки банкова сметка и там да се събират тези пари. Да можеш да разполагаш с тях след навършването на определена възраст. Ако не я достигнеш, парите да се прехвърлят в сметката на наследник или оторизирано от кандидат пенсинера лице. Така май е по-добре. Ама няма да се хареса на крадльовците

Да, примерно в КТБ.

До 100 000 са гарантираните кинти. Нали не си мислиш, че ще се съберат толкоз пари

При срива на фондовите борси, какво става с парите на частните пенсионни фондовете завъртени по борсите? За ден два изгоряха 400 000 000 000 долара.

Ако имаш партида следи си я всеки месец в сайта на съответния фонд. Или ходи често в офис. Погледни 2008-2009 какво показват твоите цифри, лесно ще видиш разликата преди и след кризата. После провери какво се е случило по същото време в някоя от другите държави по света. Ще разбереш каква е разликата по това в какво инвестират. Във България има много ограничения за инвестициите и това в голяма степен е спасило фондовете. Естествено има значение и кой ти управлява парите. Но на въпроса - естествено, че при финансова криза има спад. Ключът обаче е дали въпреки кризата парите ти са се запазили поне на ниво с инфлацията за съответния период. Ако - да, значи всичко е ок. Какво правят държавните бюджети при световна икономическа криза? Съкращават бюждетите, измислят "реформи" в осигурителните системи, които да ограничават достъпа или просто намаляват размерите на пенсиите - пример Гърция.

Тези си се разбират,делят,увеличават.А НАС КОЙ ЩЕ ПИТА?ТОВА СА НАШИ ПАРИ И НАШЕТО БЪДЕЩЕ?

Не си ли разбрал още, че вас/нас никой за нищо не пита. Хайде, отивай да работиш, че така или иначе няма да има пенсия.

ПИТАТ НИ - ЗА ДИСТАНЦИОННИЯ ВОТ ИЛИ ЗА АТОМНИ ЦЕНТРАЛИ, КОСМИЧЕСКИ СОВАЛКИ...

Ако искате да знаете какви пенсионери ще сте, погледнете сегашните пенсионери, защото вие в тази страна ще сте техно огледално копие.

Ще става още много по-зле, защото раждаемостта, пада, а младите бягат в чужбина. Надявайте се на бума от цигани, няма да останат хора за крадене.

Огледалното копие ще е твърде изкривено и накуцващо, като ще се пенсионираме на 70г. за разлика от сегашните пенсионери.

Искам да има втори стълб с индивидуални партиди и към НОИ. Така ще имам избор между държавен и частен фонд. Това означава развитие на втория стълб, а не да ни налагат просто преместване на едни пари от втория стълб към общия кюп на първия.

Стълбове ли искаш? На работниците им се полага 150 лева пенсия, но само когато се пенсионират на 75 години.

Искаш НОИ да почне да инвестира средства и да се конкурира с частно дружество което няма как да стане!

Какви пенсии бе. Ако се запази сегашното темпо на демографски срив и емиграция, то след 20-на година в страната ще има едва 5 милиона население, като повечето ще са пенсионери.

много са 5 милиона, наполовина - съгласна

в частните фондове,а пенсиите да ги плаща НОИ ....и някога след 50 години ако не са фалирали да почнат да плащат инфлационни пенсийки и частните фондове с набраните средства.

Нали сте наясно че 3/4 от парите ви за пенсия отиват в НОИ и само 1/4 във фонда.

Аз искам да се преместя от мястото, където съм сега в друго. Сега може ли да се местят партиди или още ги чакаме да се наумуват? Ако някой знае как точно седят нещата и ако сега не може кога ще може, моля да ми отговори. Благодаря.

В момента можеш да се местиш от едно частно дружество в друго. Отиваш в офис на избраното от теб и си подаваш заявление. Това което се обсъжда е да можеш да местиш от частното дружество в държавния фонд и обратното!

Аз това искам - от частно в НОИ. Значи за момента не може. Ще изчакам :)

Голямата мъка на "бизнесът" е как да вкара колкото се може повече пари в частните пенсионни фондове. Това не е лошо по принцип, но има очевиден конфликт на интереси, а освен това хич, ама хич не вярвам на Надзора, предвид случката КТБ. Но няма нищо странно - в държава, в която има частни пенсионни фондове, собственост на офшорки!

Защото в случая с КТБ е една иституция, в случая с частните фондове е друга. Голям разбирач си, гледам само глупости си изписал. Доказателство, че грам не знаеш за какво говориш е това, че никъде нямаш конкретни факти. Общи квалификации. Чакам момента, в който всеки, независимо какъв пост има ще започне да носи отговорност за прасноловието, клеветите и интригите. Повръща ми се вече от простотията на хората от екрана. И техните клакьори.

ЗАЩО НЕ СЕ ПРЕМАХВА ТОЧКОВАТА СИСТЕМА???

Тоа подава заявление на оня, а па оня подава декларация на тоа и от там парите право в некоя офшорка. Този фокус комунистите ни го демонстрираха в края на миналия век

Първо трябваше да обсъдят ЗАЩО замразиха растежа на СТАЖ и ВЪЗРАСТ на мвр и мно ЗАЩО ??

Защото бизнеса има много общо с МВР и МНО.

нова интересна политическо- военна онлайн игра за България: link/lan.277504/