БСК: Бюджетът на НОИ не може да поеме увеличение на пенсиите

С по-висока събираемост няма как да бъдат увеличени пенсиите. Това заяви в интервю за Дир.бг Григор Димитров директор "Осигурителни отношения" в БСК.

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако по малко се крадеше в тази страна всички пенсионери щяха да са доволни,но от ГЕРБ не мислят да подобрят живота на пенсионера.Важно е да има за тях.Та драги ми пенсионери да сте мислили когато сте гласували.

Отговарям на баба 7.16 ч. Вие чували ли сте поговорката: "който не работи, не трябва да яде", нещо такова, уточнявам, пенсионер съм със стаж 45г.6м. И не смейте да ни сравнявате с хора с по 20, че и по 30г.стаж. Знаете ли какво значи да работиш още 15 годинки, сбръчкан от работа, да не можеш да си обуеш чорапите и т.н. ,Така, че "на каквото си си постлал, на такова ще легнеш". Да не реват тези, които са "лежали на една кълка".

Намалиха пенсионните вноски преди 10 на години-Грабителски фал. Фирмите трупаха печалби,включая и моите и до днес е същото. При това се плаща до 2600 лв. Над тази сума само 10 %. Така се превъртат пари и се ограбва системата. Сега откъде за пенсии? Спряха от 2008 г. да изпълняват закона за пенсиите да се актуализират ежегодно. И въпреки всичко днес няма пари и се затъва. ТРЯБВА: 1. Да се плаща данък върху всеки доход и пенс. осигуряване поне върху получ.заплати и процент върху девидентите на собствениците. Така ще се избегне ограбването от някои!!!!!! 2. Всички военни,полицаи и др.да бъдат компенсирани в заплатите и те да плащат както останалите брави овци задълженията си към НОИ. 3. Държавата да плаща своите задължения към НОИ. 4. Стриктно по закон да се актуализират ежегодно пенсиите и да се забрани на Мин.съвет да ограничава закона за пенсиите. Пари има и трябва още да се увеличат приходите: 1. Строги правила против сива ик.,кражби,общ. пор.,мързели,раздути щатове и неработещи. Това иска бързо РАБОТА от ВЛАСТА и корекции в съд. с-ма. СРАМ за пенсии от 80 до 450 евро в България. ОПРАВДАНИЯ и ШИКЪЛКАВЕНИЯ никъкви. НО тези дето избрахте няма да свършат работа.

Кой ти говори за бюджета на НОИ бре смотльо!Турили са капаците на очите си тия господари и само себе си виждат!В тежки кризисни времена белите държава независимо от държавното си устройство са гледали само спасяване на народа си!Япония след войната, 20 години дава еднакви жизнено изчислени пенсии на всички пенсионери!Променя това правило след като Южна Корея започва да развива с японски мениджъри успешно своята икономика!Има бюджет на Държавата , който се приема в Народното Събрание !С него ще се дофинансира СПЕШНО НЕОБХОДИМОТО увеличение и справедливо , поносимо за всеки преизчисление на пенсиите!Друг път няма!

КЪДЕ СИ ВИДЯЛ БЪЛГАРСКИ ПАТРИОТ ДА Е СПРАВЕДЛИВ ИЛИ БОКО И КОМПАНИЯ.САМО ГОЛИ ОБЕЩАНИЯ.

След още 10 години ще се пенсионираме на 67-68, после 70-71. Тогава колкото и да са пенсиите ще ги доживеят само търтеите. Всичко е измислено.

Господинчо, става дума за справедливост - дума непозната за българина чорбаджия!Разликата между максимална и минимална пенсия да се ограничи до 4-5 пъти, защото всеки старец има нужди и е човек!И стига тия номера с това кой внасял осигуровки!Знаем че на всички с тавана на пенсиите осигуровки са внасяли не те , а държавата!Те така са научени ....всичко за сметка на Държавата!

Ама иди им кажи сега, че не са работили. Ще отворят веднага злобна уста - били кадърни и много са работели. Бедните били мързеливи. ПЕНСИЯ СЕ ПОЛУЧАВА ОТ ЗАПЛАТА, ЗАПЛАТА СЕ ПОЛУЧАВА ОТ СЛУЖБА, А СЛУЖБА СЕ ДАВА НА НАШИ ДРУГАРИ. И до днес е така. Професори бълват на килограм. Некадърници и най-важното преписвачи. Сред тях съм работила, това е най-гадното племе. За справка УНСС.

В едно изказване Горанов каза, че от 1 юли т.г. пенсиите се вдигат с 2,6 % за всички, парите са заложени в бюджета за 2017 г. И на това да сме доволни, ако стане. Има хора работят за мин.заплата с деца ученици, тях питаме ли ги.

Управляват ни разбойници, който харчат милиарди за магистрали и саниране, откъдето може да се краде, докато пенсионерите, които са 1/3 от народа ни измират от глад. Това е нечовешко и трябва пенсионерите да съдят мафиотската държава в Страстбург, трябва и ЕС да се намеси за да спре този геноцид. Аз съм работил 40 години и пенсията ми от 200 лева сега ще стане минимална, колкото за тези, които са работили много по малко или изобщо не са работили. Такова безправие нямаше и при комунистите.

И аз така - 36 години за пенсия и след пенсия 10 години при бандит, който не ме осугиряваше на всичкото отгоре и заплашваше, и сега - 180 лв. Още по-страшно ще става. Най-накрая и минималната от 161 няма да вдигнат. На там върви.

Едно възможно просто решение - вдига се корпоративният данък на 30% и разликата от 20% от досегашния се насочва само и единствено към увеличение на пенсиите и заплатите в обществения сектор, пенсионната възраст се намалява на 55 години за трета категория и за двата пола. Всички лицензионни, разрешителни и др. подобни корупционни и репресивни режими се отменят. Над дребния бизнес не се осъществява изобщо контрол, пълна дерегулация. Увеличават се данъците върху активите, особено върху промишлени и селскостопански бизнес активи. Вдигат се десетократно концесионните такси. Записва се в Конституцията забрана за концесиониране на естествени монополи. Отпуските се повишават на 30 дни за начало и на 45 след 3 години. Тези мерки ще доведат до нарастване на икономиката, съответно повече данъци, пенсии, заплати...

ЩЕ поискат от Брюксел заплащане на десетки милиарди живи евра похарчени по тн "европроекти" и сполучените пари ще обезпечат пари за оцеляване на БЪлгарите

Ще ликвидират всички нагло престъпни министерства и ведомства.Всички над 55 години ще ги пенсионират и с икономисаните пари ща плащат за оцеляване..

Ще спрат нагло корупционите обекти по оперативни програми и ще дават заплати и пенсии помощи за деца и за оцеляване.Терористите около Борисов не могат да крадат от заплати и пенсии и затова харчат милиарди за ненужни канцерогенни обекти яко корупционни

Начи само безделниците и мангустите ще получат увеличение.. основния електорат на ГРОб! ;)

Може да се увеличат на всички, но с различен процент. Ако си представите една права между 0 и 1000лв. просто повдигате правата в точка 0 до 200.. образно казано, графичен метод.. ;)

Не нормално да се вдигат само ниските пенсии. това нарушава системата. пенсиите на хора които са им удържали по-високи осигуровки ще се изравнят с тези които са им удържали ниски суми за осигуряване. ако се актуализират пенсии трябва на всички. за коледа и нова година пак се изплащат суми само на ниските пенсии. На практика който има най-малко вноски в бюджета получава най-много. НЕ Е НОРМАЛНО, но....

Не разбирам защо за пенсиите се говори така, сякаш пенсионерите ги взимат и веднага скриват под дюшека. Ако се направи проучване, то със сигурност ще установи, че повечето хора веднага отиват до банкоматите, теглят парите и за няколко дни ги връщат в магазините или плащането на сметки. В случай, че пенсиите се изплащат не в един ден, а последователно, това би разтоварило системата. Или да се дават на два пъти като аванс и остатък. Сигурно има различни форми, които никой не иска да вземе под внимание. Най-лесно е да се каже, че няма пари, но това е признак за некадърност и нежелание да се мисли за хората.

А комунистите т. е. БСП мислиха ли за хората, когато ограбиха пенсионния фонд?!!

А, бе абдал! Какво разбираш от пенсионни фондове, еле па, от разграбването им? Ти не знаеш, защото у нас не се казва, че след Втората Световна война германската марка бе обезценена с хиляди проценти! Пенсионните фондове в Германия всички станаха - нула! Но, веднага след сключване на Мирният договор и започване възстановяването на Германия, там бяха отпуснати най-високите пенсии в Европа за старите немци, независимо, че бяха работили за режима на Хитлер! Когато в една държава има добро заплащане на труда и се събират осигурителни вноски, един пенсионен фонд се стабилизира ии укрепва за три години, както бе в Германия след ВСВ! Даже българският комунистически режим инвестира в курортите "Златни Пясъци" и "Слънчев бряг" през 50-те години на миналият век, за да привлече немски пенсионери и успя!

от приказката за Хитър Петър. Не знаят да дават, а само да взимат! Никак не си дават сметката че търговията и производството им ще спре ако пенсионерите започнат да си спестяват парите и спрат да пазаруват и да плащат текущите сметки на себе си и в нередки случаи, а почти повсеместни за имащите тази възможност да го правят, и на семействата на на децата си.

да задържат колкото се може повече повишаване на пенсиите и така да се намалят възможно най-много тези които и без това едва преживяват със сегашните си пенсии и непрекъсната увеличаващите се цени на храни, стоки, услуги и енергийни източници. В това време тези който правят това задържане не усещат никакви финансови и други затруднения, защото са на твърде добре плетени столове, чрез които, разбира се, си осигуряват и висок осигурителен праг на пенсионните и другите си вноски. Така ден след ден сегашните пенсионери намаляват, а на тези се трупа стаж и се вдигат заплатите., докато дойде денят самите те да се пенсионират. Но дойде ле този ден ще видите че изведнъж ще се намерят пари за всичко, ще се вдигне неимоверно и размера на пенсиите на останалите живи сегашни пенсионери, не заради друго, а защото ще отпадне таванът на пенсиите и тези които сега пеят песента за липса на финанси за увеличение на пенсиите тогава ще взимат в пъти повече по-голяма пенсия, защото няма да има таван чрез който да им се прилага сегашния тормоз и присвояване, направо ограбване, на парите от пенсионерите!!!

Всички пенсии да са по осигурителния стаж. Не може един пенсионер с 5 години трудов стаж и осигуряване, и получаващ минимална пенсия да му се вдига пенсията, а на един работил цял живот (над 40г.) като се осигурявал да не получава повишение.

Може, може, само стой и гледай!!!

Едно ще ви кажа. С проклетия, алчност и простотия, до никъде няма да я докараме. Ще се молим, някой да дойде да ни пороби и да ни оправи, щото ние сами не можем, то се е видяло.

Май си вдигнал кръвното, успокой се и си пий хапчетата.

от 19ч4 година насам партията яде парите на хората. червените боклуци опоскахте страната многократно и продължaвате да крадете парите на хората. няма нито един червен боклук в затвора. как да има пари за пенсии и за каквото и да било?

По данни на НСИ около 80% от пенсионерите в страната взимат до 325 лева/месец. За каква справедливост говорим изобщо? В България такова понятие не съществува.

След 35 години трудов стаж изчислената ми пенсия е 1200 лева, а получавам сегашния максимум от 910 лева. Е, къде отива остатъкът от осигуровките ми? Сигурно за недомислените добавки на социално слабите пенсионери или?! Ще ми даде ли някой отговор?!

Ти да не си депутат бре. ха ха ха

Хубаво е, че има някаква спирачка, че то иначе бедна ти е фантазията, какви пенсии ще си докарат депутатите.

Различни осигуровки, отговорности, квалификация = пенсии. Това и при соца го нямаше. % за всички !

ГЕРБ които би трябвало да разбират от икономика, не разбират от икономика. БСП които би трябвало да разбират от социална политика, не разбират от социална политика, АЗ който разбирам и от двете, не ме слушат. Резултата е пълна разруха.

Какво ще кажете как на 25000 армия има примерно 250 000 пенсионирани полковници и генерали с пенсии на макс??!! Не е ли по справедливо част от пенсията им да е за сметка на военния бюджет!!!!!!!!

Незабавно премахване на наложената от костов система в стил класически геноцид . Виновниците за двойния обир на Сребърния фонд / гореспоменатия охлюв и шломо дянков / с доживотни присъди поради липса на смъртно наказание . Мин.пенсия в размер 10% от дупетатските заплати , мин. заплата - 20% от същите . При всяко актуализиране на едните , автоматично се вдигат и другите . За орките - детски надбавки само до второ чаве . Спиране на всякакви помощи за семействата на примати след влязла в сила присъда на един от тях , дори само за кражба .При рецидив и по-сериозни престъпления на сухо остава целия катун. Същото се прилага и при изоставяне на чаве в социален дом. Тия ментални запъртъци май не схващат , че времето за празни приказки и разтягане на локуми мина отдавна . Ледът се пука под краката им и Бездната ги зове .....

"АМИ ПРЕДИ 10 -ТИНА ГОДИНИ ДВАМА ГЛАВНИ ЛЕКАРИ ..." Ами така е при демокрацията и пазарната икономика. То може би си искаш социализма, при който нямаше да е така.

Стига с тази демагогия. Главните лекари винаги са били добре платени и тогава и сега.

Най-лошия вариант е действащия в България - различни по размер о продължителност осигуровки и после равни пенсии.

АМИ ПРЕДИ 10 -ТИНА ГОДИНИ ДВАМА ГЛАВНИ ЛЕКАРИ ДЕТО ЦЯЛ ЖИВОТ СА СЛОГУВАЛИ ДЕНЕМ И НОЩЕМ И НА ВЕЛИКДЕН И НА КОЛЕДА И НА ДЕВЕТИ СЕПТЕМВРИ ГИ ПЕНСИОНИРАХА С ПО 200 ЛЕВА А ТЕХНИ НАБОРИ СТРУГАРИ И ФРЕЗИСТИ С ПО 500 И ДВАМА КРАВАРИ И ЕДНА ОВЧАРКА С 400.

Ето, виждаш ли, по-добре е да вземаме еднакви пенсии, вместо да се прецакваме едни други, защото днес си ти до кацата с меда, но утре ще е някой друг.

по-добре е да правим демагогия, а не да работим в опасни условия, вредна среда и на смени.

Сега всеки дърпа чергата към себе си и иска да си докара по-висока пенсия, за сметка на някой друг, разбира се. А колко по-лесно и справедливо е всички пенсионери да вземат аднакви пенсии. А който иска и има средства, има стотици други начини да си докара по-високи доходи за времето когато ще седи на пейката на припек и ще си спомня за доброто старо време, защото младостта винаги е доброто старо време.

и възрастта. Защото никой не е почнал трудов стаж на 65 - 70 години.

Ти имаш трудов стаж, но друг има други заслуги, трети е допринесъл много за държавата, четвърти бил гений, пети бил шампион и прославил страната. За това казвам, всеки дърпа чергата към себе си. Няма оправия в това блато от алчност и корупция. Алтернативата е еднакви пенсии за всички.

По-справедливо е всеки да получава пенсия според осигуровките, които е внасял, а най-несправедливо е да внасяш различни осигуровки и после пенсиите да са почти едни и същи, както е сега особено при по-ниските пенсии. Има вариант за равни пенсии - когато се правят и равни осигуровки.

Половината пенсионери пушат ( а и цял живот са пушили) и всеки месец "изгарят" по сто и петдесет лева - ей така, за "едно миризливо удоволствие". Така че не е зле младите хора които днес посягат към цигарите за да се "приобщят към миризливата компания" да сметнат колко пари им предстои да "изпушат" през бъдещия си живот ... и да си отговорят на въпроса:Не бих ли могъл да си спестя тези пари за времето когато пенсията ми ще бъде обидно малка?

Имаш много дим в главата. Колко си нагъл да следиш за какво харчат хората собствените си пари...

Нещо лошо ли казах? Само се опитвам да подскажа на тези с по - малки умствени възможности вариант за "увеличаване" на пенсията, без това да зависи от депутати, министри и други подобни крадци, мошеници, разбойници!

Много дим в главите си имат пушачите, а непушачите имат по сто и петдесет лева месечно в повече в джоба си!

не се е родил тоя който ще ми каже за какво да си харча парите.....цигарка,кафе,някоя друга водка след пенсия. За какво и за кога да пестя....носете си новите дрехи момчета:)))

Прочети още веднъж какво съм написал и към кого се обръщам ... а ти ако искаш можеш и фекалии да си купиш и да си ги хапнеш - да ти е сладко и наздраве!

..А КОЙ ОКРАДЕ ПЕНСИОННИЯ ФОНД , бе овчари гадни??? КОМУНИСТИТЕ ОКРАДОХА пенсионерите, това е! И СЕГА пенсионерите ДА РЕВАТ ПОД ПРОЗОРЦИТЕ на БСП=БКП И ОТ КРАДНЕЛИЯ ДА СИ ИСКАТ КРАДЕНИТЕ пари, хайде стягайте се пенсионери и докато КРАДНЕЛИЯ не ИЗПРАЗНИ КРАДЕНИТЕ МИЛИОНИ от джобовете си, да не спирате да ръмжите!!!

То в 43 Парламент всички бяха членове на БКП или наследници на БКП величия.

В БГ има ли други освен комунисти! И ти си с комунистическо мислене!

Защо останалите пенсионери гледат на канчето на най-бедните, че им увеличили пенсиите. Разбира се, че би било прекрасно на всички да се увеличат пенсиите стига да има средства за това, както и съхранен пенсионен фонд. В случая няма такъв и не е ли най-нормалното на прима виста да се осигури някакъв елементарен минимум за оцеляване, който е към 319 лв, та правилно се повишават пенсиите на този най-беден слой от населението.

са работили и са оцелявали са внасяли в НОИ, за да се правят някои на сиромахомили и сега да говорят за оцеляването на поколение, което не желае да работи.

алоо, има екзистенц минимум за оцеляване. най-ниските пенсии ли са ти проблем? като имаш изисквания, отправи ги към правителството, а не към най-бедните слоеве и техните пенсии. Грехота е това, както и липсата на елементарен морал.

Ал

Става въпрос за елементарна справедливост: АКО драгите ни управляващи направят така, че вложените от нас пари в осигурителната ни система да се връщат в СЪЩИЯ размер при нас като пенсии и обезщетения, а не както е сега 6:1, то убеден съм, че всички ще се натискат да се осигуряват на по-високи ставки и НИКОЙ няма да крие осигурителния си доход! Не говоря за привилегированите военни, полицаи и държавни служители, които вкарват значително по-малко, отколкото после вземат и за облагодетелстваните малцинства, които въобще не вкарват, но вземат много. Трябва просто малко справедливост!

справедливостта води до укриване на осигуровки.

Този освен да гони млади моми като беше директо в ПОК "Доверие" нищо не може!

Еднаква за всички пенсия.Ала бала са аргументите, че размерът зависел от вноските.А колко плаща бюджетът?Към пенсията трябва да се отнасяме като към подпомагане, е не като към някакви обезщетения за минали осигурителни права през различни времена. Но с някакво задължително условие, като например години полагане на трудов стаж. Бил Григор Димитров министър, имал повече заплата заради повечко задължения, вземал и по-голям заплата от тази на леля пена, чистачката.Тя имала по-малко задължения, и за това получавала и по-малка заплата.Та откъде накъде на Григор Димитров да се дава по-голяма пенсия, сякаш продължава да има същите привилегии без да полага има повече някакви задължения???? Я долу този министър!

една приказка: "кой за каквото е чел", така , че не правете сравнение между министъра и чистачката, смешно е. Не, че ги обичам особено политиците, но това е друг въпрос.

Не само, че е по-справедливо, а е задължително всички пенсии да бъдат увеличени с еднакъв процент. В противен случай, това което са намислили да правят т.н. "управляващи", а то е на едни 40 лв. на други 0, направо ще взриви държавата. Никой повече не може да понася некомпетентността, наглостта и експериментите, които правят на наш гръб вече 30 години. Нещата направо отиват на революция.

Как ти ще се противопоставиш на:" Юдаизмьт, ционизмът, всемирната еврейска нация и Международното правителство органически не могат да приемат създаването и съществуването на българска държавност"?! Те дрОгарите, вече 100 години салютират с крайцера "Аврора" за социалната революция. Или ти искаш да ни напомниш, за днешния рожден ден на Ленин?!

По-добре е "Григор Димитров" да се съсредоточи и спечели поредния тенис-турнир, иначе и поредната Маца ще го зареже!

Само той, ни остана.

А кога ще има реформа и не всеки администратор в МВР или МНО да е равен на действащ на терен полицай и да взима всичкпривилегии ???????????.А кога на държавните служители , които са страшно многоза една малка и бедна България , ще започне да им се удържат осиг.вноски както на всеки работещ в РБ ???????????Въпроси от години без отговор, хванали са се за магитата щото е най лесно и защото техните хора са дс или в МВР.

парите за пенсиите партията ги ядеше по време на комунизъма, като накрая ги изяде напълно. ако партията (бсп, герб, дпс ...) върне откраднатото, пенсиите могат да бъдат по 5000 лева.

А след комунизма ги изядоха "краварите" и продължават да ги ядят.

Две еднакви грешки в една статия вече говори за неграмотност, не за печатна грешка. СЪбираемост, госпожо Петрова, а не сАбираемост!

сигурно идва от сабя

Още в първите години да пишман демокрацията казах, че ножицата между минималните и максималните доходи трябва да е 1 : 3 и това се прие в парламента, негласно разбира се. С течение на времето, лакомията не остави нищо от това мъдро решение. Сега всеки краде и лапа на поразия, докато потъне кораба. Да знаете, не Турция е силна, а България стана много слаба, заради нашата алчност и простотия.

Има откъде да се вземат пари за увеличение на доходите. Работодателите да плащат всички осигуровки само за тяхна сметка. Така за работниците ще има повече пари. И да се въведе минимално заплащане по професии.

И да се върне процента за прослужено време!

ами нека работодателите внасят осигуровки на реална а не на мин.заплата и другото под масата. След време тези хора няма да имат пари за хляб.

може да се увеличат чрез намаляване на укриваемостта на осигуровките, но вие гледате лежерно на проблема. Продължавайте все така и скоро ще постигнете "успех" в саботирането на осигурителната система.

разваляите концесията за златото и ще има пари за двоини пенсии - хората си ги заслуяват. другият вариант - шкарт на депутатските заплати наполовина

Ето за това капитализмът е вечен, защото всички са алчни, а като прибавим и простотията, нещата стават неспасяеми. Очаквам, като измрат глупавите трудови мравчици, капиталистите да се изядат едни други, щот няма да има друго за ядене.

Отношението между макс. и мин. пенсии е голямо трябва да бъде 1 : 4 1. Всички пенсии на навършилите 63 год. да се увеличат с по 70лв. 2. Да отпаднат всички превилегировани пенсии.