Болниците може да отказват лечение заради бюджета на НЗОК

Лекарите може да излязат на протест, ако не се промени начинът на договаряне на лечебните дейности.

Обратно в новината

Коментари - Болниците може да отказват лечение заради бюджета на НЗОК | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ура, те ше отказват лечение, аз ше отказвам плащане за здраве и готово

Болен здрав носи...

Ако от списъка на болниците се извадят балнеосанаториумите, то броя на лекувалите се ще се окаже съвсем друг!

Лекарите в България са добре платени те нямат право да искат по вече от това което им се дава .Държавата достачно отделя срества за тяхната система .Получават потребителски тахси от пациентите получават добри възнаграждения .

Верно? Виждал ли си фиш за заплата на нормален лекар (не на шеф на болница)? Знаеш ли, че има лекари със заплата по 300-400 лева? Още ли се чудиш, защо читавите лекари намаляват? Следващия път, като се разболееш, може да се пробваш в правителствена болница. Тъкмо да видиш как е лечението там. Ама да не се учудиш, ако излезеш със смъртен акт оттам.

Напълно излишно е да си плащаме здравните осигуровки - нищо не получаваме срещу това и си плащаме и прегледите и прескъпите лекарства на Огнян Донев, който политиците обслужват и се грижат за огромните му печалби!

защо и да си пащам здавните осигуромси,май трябва всички да престанем да пъним каца без дъно

А, недей с лошо, сиган електората как ще се лекува иначе безплатно?

Преди известно време писах, че на лекарите съвсем малко им остава да изпреварят адвокатите по омразност.Мисля, че го постигнаха.

Ваща м.ма мръсна копелета гладни вие Хипократова клетва не сте ли полагали бе. Винаги гладни и все вие нямате вечно клинични пътеки цоцате а нас пациентите кучета ни яли.

Гледай сега мое тъпо момченце - когато трябва да се оперираш за сметка на държавата, не лекарят, а НЗОК решава къде и дали можеш. Пише го в статията, ама някой трябва да чете. НЗОК хипократова клетва не е давала. Далаверите се правят от шефовете на болниците в комбинация с НЗОК и затова никой не прави нищо по въпроса. А вие иначе си плюйте лекарите, малко още ви остава и ще почнете по врачки да ходите, щото няма да има кой да ви лекува......

И последно. Всички доктори, преди да започнат да практикуват професията си, първо да отидат при психиатри за преглед и после да започнат работа.

Как е възможно да има доктори, които да искат по 2000 лв за раждане на дете? Това нормално ли е според вас читателите в дир.бг?

Няма лекар, който да не шофира красива нова кола и ако може да се засрамите за това!

Докторите станаха абсолютни търговци за съжаление и това е срамота!

Колко са жалки хората, които мислят само за пари!

Или е преживял някакъм голям СТРЕС, което е по-вероятно.

Премиерът не е болен от рак и никога не е бил. Направена му е операция на тазобедрена става и явно упойката му е дошла в повече. да се разследва екипът който му не направил операцията. така поне мисля, но не съм съвсем сигурна.

Нещата са доста по -прости отколкото си мисли човек.Трябва парите да се управляват от можещи хора.заплатата на лекарите и сестрите се формира от клинични пътеки. Това е едно пренебрежение към труда на тези хора.При все това има достатъчно пари според мен за заплати и здравни дейности.Тотална кризи е в здравеопазването.Дайте да не заблуждаваме. Народът е този който дава парите и той да каже как да се разпределят и усвояват. Имаме ли изход в тази ситуация???? Другото е писане без смисъл.

Би било чудесно,ако се случи така,че да сте примерно 51-вият болен ,тоест,не сте от разрешените за лечение 50 броя пациенти, и ви откажат лечение:)) Четете внимателно преди да пишете "мнение"-то си,което е меко казано празнодумство.Що се отнася до увеличаване заплатите на НОИ,вероятно Менда Стоянова е права,че 2млн.лв за осигуителния фонд са нищо...Дано се сети умната и главица,че с увеличението на заплатите на тези достойни държавни чиновници е крайно време да започнат да се начисляват удръжки от заплатата им за осигуровки (здравни,пенсионни...),както всеки извън чиновническата армия (държавна и общинска) плаща от джоба си и не натежава на джоба на всички нас...

Ккаво значи лекарски съюз. От къде накъде ще се бъркат в работата на държавата. С други думи - една нескопосана структура с болни амбиции. Медицинско лице откаже ли 1. Публикуване на име- презиме - телефон 2. Уведомяване на всички - национални медии 3. Сигнал до прокуратура 4. Голяма работа като е досктор - това е титла. Нека тези персони да знаят, че ЦЯЛАТА ИМ РАБОТА СЕ ВЪРШИ ОТ КОМПЮТРИ. 5. вСЕКИ ЕДИН ДА СИ ИСКА ПАРИТЕ КОИТО ЗА В ЗДРАВНАТА КАСА. 6. Прекратяване на всякакви плащания към касата

няма осигурено лечение и пътеки с вода ли ще се лекувате?

тази персона забравя че парите които получават великите доктори са хората. какво ли ще се случи ако - всеки един откаже ежемесните вноски. Аз съм за това - Още нещо - въпросната персона ТРЯБВА ДА РАЗБЕРЕ че в 21 век - над 80 процента МЕДЕЦИНСКИТЕ ЛИЦА вържат елементарна дейност. Какво значи доктор при наличие на компютър. Призовавам - ТОТАЛНО СПИРАНЕ ВСЯКАКЪВ ПЛАЩАНИЯ - Е ДА ВИДИМ КАКВО ЩЕ СТАНЕ. Още нещо - всяко едно медицинско човече наречено пернсионер - ТРЯБВА да се махне. И с тази мания за величие .

Не плюйте и не гонете лекарите. Никъде по света те не са идеални.Работят така ,както имат условия и както им се позволява. Влезте ако искате в някой немски форум и вижте дали там са доволни от лекарите си. В крайна сметка по-зле ще става,но благодарение на политиците, не на лекарите.

Стига с тия протести един по един! Съберете се всички съсловия пострадали от мутрогерберизма и изкарвайте белото пиано! Съединението прави силата!

Абе давайте по сталински-има ли човек-има проблем-нема човек-нема проблем. Болният трябва да пукне колкото е възможно по-бързо, да влезе и в статистика "преизпълнихме хормата" - вече сме млада нация....

Ей не ги нахранихме тия лекари , нито от здр. каца , нито от частни прегледи , нито с пари под масата, нито с потребителски такси , нито с направления...

А и цяло чудо ще е ако след преглед при лекар или зъболекар получиш и касова бележка.!!!!

и партийци да плащат вече по 20000 лв за преглед

Персонално нямам нищо против лекарите но: 1. Искат повече пари, а свършиха ли повече работа? Населението по-здраво ли е? 2. Прибират пари от здравната каса, от болните също, а и комисионни от фирмите, продаващи лекарства. Това нормално ли е? 3. На лекарите в момента се плаща за лекувани /не излекувани/ болни. Имат ли полза лекарите хората да са здрави? 4. Защо не получават пари не за лекувани болни а по показатели отчитащи нивото на здравето на хората в техния регион. Тогава ще започнат истински да си заработват парите.

В миналото в Китай са плащали на лекаря ДОКАТО ПАЦИЕНТЪТ Е ЗДРАВ. Ако се разболее-престава да получава пари. Това се казва СПРАВЕДЛИВОСТ!!!