Увеличиха минималната пенсия на 200 лева

От 1 октомври минималната пенсия за стаж и възраст се увеличава от 180 на 200 лева. Ръстът от близо 11 процента ще се отрази върху пенсиите на 824 хиляди души.

Обратно в новината

Коментари - Увеличиха минималната пенсия на 200 лева | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това лято бях в България. Цените са като в Канада. Но тук минималната, без ден стаж е около 1400 лева. Тива в България си е чисто мъчилище и терзание.

33 години трудов стаж 215 лв ,а ром с фалшив телк 2з0. ???? кои не скача е червен .

Какво стана със 300 лева "ОБЕЩАНО" от Мангали Симеонов и КАФЯВИЯТ премиер....

защо обиждаш ,,човеко,,...??? ,,мангалите,, ги вземат!!!

И НЕСПРАВЕДЛИВО СПРЯМО ОСТАНАЛИТЕ ПЕНСИОНЕРИ, КОИТО СА ВНАСЯЛИ ОСИГУРОВКИ, А ТЕЗИ С НАЙ-МАЛКИТЕ СА НЕОБРАЗОВАНИТЕ ЛЕНТЯИ.

Няма правителство, което да даде на някой нещо, преди да го е взел от друг.

Така е. За да дадат на дъртите безполезни комунистически търтеи трябва да изпият кръвчицата на младите българи.

Използваш прекалено остър език под мое мнение. Принципно си прав, но настоятелно те моля да се съобразяваш какво пишеш!

защо се отричаш от ,,родата,, си...!!! не плюи на ,,партииният,, си произход, освен ако не знаеш от къде си се пръкнал...!! сега е модерно децата и внуците на ,,стар партиини деятели,, да се пишат на ,,демократични,, копелета без род...за да ,,бъркат,, в меда!!!

бреййййй, много голямо увеличение! Вече няма да мизерстват пенсионерите

КЪДЕ Е ВОЛЕНЧО С 1000 ЛВ МИН РАБОТНА ЗАПЛАТА И 500 ЛВ МИНИМАЛНА ПЕНСИЯ. ЛАПНА КОКАЛА И ЗАБРАВИ КАКВО ОБЕЩА ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ. А ЧЕ 200 ЛВ СА МНОГО ПАРИ - МНОГО СА - КАКВО ЛИ БИХА СИ КУПИЛИ УПРАВЛЯВАЩИТЕ С НЕЯ. ТЕХНИТЕ ДЖОБНИ ПАРИ СА 5 ПЪТИ ПОВЕЧЕ ОТ ТАЗИ МИЗЕРНА ПЕНСИЯ

800 000 пенсионери комунисти не внесли една стотинка в НОИ. 900 000 инвалиди не внесли и не внасящи една стотинка в НОИ. И цялата тази армия вечно недоволни търтеи се издържа от 1 милион работещи, скъсващи задникът си от работа от сутрин до вечер за 700-1500лв. заплати. Тези 1 600 000 безполезни тунеядци да се разстрелят и ще има пари за всичко. И за нормални пенсии и за нормални заплати.

забрави ,,сиганите,, и ,,мутрите,,...!!! скъсват се от ,,работа,,...!!!

ооо супер ... краи на мизерията !!! сега по цял ден ще седя под балконите и ще чакам възрастните хора да мятат десетки хилияди левове ...

Какво са направили бандите на двете каки на задкулисието-курела свиркаджийката и рада дълбоката за българския народ в сравенение с народния закрилник-Бойко Борисов- пенсии ли увеличиха,магистрали ли направиха ,с Европа ли ни побратимиха или ни освободиха от мужишкия газов хомот? 20 години само кражби,заменки,отвличания,наемни килъри,банкови фалити и пътни питати- костов,царя,доган и бсп!

Като го защитаваш върви да му цункаш задника и онази работа, защото не е по различен от другите. Явно си на държавна хранилка, за да го защитаваш!!!

спри ,,суджука,, че е бъкан с консерванти...!!! двдесет и седем години не се наядохте а ставате и по нагли...!!!

Ммого се мъже, да уточня...по въпроса за наследствените пенсии...И там има тава...до 138, лв.ако взимаш 138, 90 ст...няма увеличение...така, че ..многи думи, млако дела..!!!

Тапанари ще дойде и за ваща и моята пенсиа и пак ли така ще говорите

Не се осигурявайте хора!!! Ако се осигурявате няма да получите НИЩО!!! Във България толерират мързеливите и крадците! Скоро минималната пенсия ще достигне максималната!!! Не се осигурявайте

Български руснаци, моля ви, бягайте бързо във вашата родина. Тук при нас е мизерия.

Леле-е-е-е, голямо иединие и пиение ши падни. Са да знайш забугатяха пинциунерити му ниедни ве. Сига кат почнат да купуват, да купуват - шъ изпразнат мъгъзинити ве. Край на ифлацаата ей. Край на нимутиата. Другу сий 100 иевру.

Много бе....Те сега ще се насерат от едене и пиение... 200 лева...Гавра. Та една от пурите, които пуши другарят Борисов струва 150 евро. Значи с 200 лева пенсия българският пенсионер ще си купи две трети пура ....Няма и цяла... Просто така наречиният "елит" трябва да бъде смачкан- собствеността му - национализирана и разпределена между бедните, онеправдани и потиснати,наплашени, стресирани и смазани бели роби на труда... А казват, че нямало вече робство....

Е те това е то Комунизма. Вземаш си каквото си и искаш, а не бива така. В същото време БСП въведе "плоския" данък от 10% за удобство на богатите - да стават още по-богати. Вместо да е прогресивен и бедните да не плащат данък, средните да плащат 15%, богатите да внасят 30%, а най-богатите 50%.

Ама голямо увеличение да знаете та направихте броя на бедните още по голям като замразихте тия с 200 лева и прибавихте други с такова ''увеличение'' Аман от директна покупка на гласове и лицемерие когатъо вземаш по 5000 лева да се хвалиш че на някой си дал 5 лева върхи мизерните му 195 лева..

Важното е, че живеем по добре от ушанките в руската кочина. Няма такъв кеф.

Както е тръгнало скоро минималната пенсия (за хора, които са внасяли минимални осигуровки) ще достигне максималната (за хора, осигурявали се с реални и много по високи осигуровки). Извод: Не се осигурявайте, държавата ще помисли за вас. Били увеличили всички пенсии! На хартия за най-много внасялите са увеличени, но на практика са замразени.

Аз мисля, че трябва да им се намалят пенсиите, за да се спре вече с това мятане на пачки от балконите и да правят богати ромите. Няма пенсионер, който да има по малко от 100 хилки под дюшека. Добре, че бяха телефонните измамници, за да покажат реалността в България. Ходят със скъсани дрехи, с по един зъб в устата и реват за пари, но после без да се замислят мятат по 50 - 60 хил. лева, за да борят престъпността ха ха.

Направиха ни нация от МИЗЕРНИЦИ! Реално има намаление на песиите, защото междувремено цените на тока, парното,, млякото и много други нараснаха. Резултата е още по-голяма МИЗЕРИЯ!

всеки ден (днес за сега пропуснаха) има новини как пенсионери хвърлят по 30 000-40 000 лева през прозореца.

ТО и в осигуряването е пълна каша и хаос, и прикриване на разходи: В момента заплатата ми по документи е ХХХХХ( месечно) лева( реално е МНОГО по малко) защото фирмата в която работя "чисти касова наличност", и така ще е още 3-4 години, може и повече- поне шефчетата си харчат както си искат, всеки взима от дюкяна ама нещо данъчните се нахъсаха и ни скъсаха от проверки, да се надяваме че това ще е добре и за мен в крайна сметка, напразни мечти а, може да получа оргомна пенция...мечтиии... :)

тунеядците. Кой е казал, че само с пенсия трябва да се живее? Защо не отчитате наемите от 500 000 жилища, които пенсионерите дават под наем. Припомнете си къде живеехте като студенти. Ами рентата от 30 000 000 декара. Кой я получава - Младите или пенсионерите? Вижте кои държат парите си в банките. Кой дава, и колко, на телефонните измамници? Едно време ни учеха-който не работи не трябва да яде. Защо тези уроци изчезнаха от учебниците? Вместо да мрънкате, почнете да работите и ще имате по-високи доходи. Чао за сега, отивам да работя.

Защо не убиеш родителите си? Така ще спестиш пари на държавата за техните пенсии. Който не работи не трябва да яде, нали?

ми са работили цял живот и сега получават достойни пенсии. Вярно е, че се пенсионираха на 55 и 60 години, но и след това продължиха да работят. Никога не съм ги чул да се оплакват за ниски пенсии. Между другото получават и рента за земите на дедите ми. Да са живи и здрави още дълги години.

Не мога да разбера руснаците във форума. Герб увеличи мин. заплата от 360 на 460лв. Мин. пенсия от 160 на 200лв. Направи повече километри пътища отколкото комунягите за 100 години. Метрото в София е благодарение на Герб. Отдавна сме задминали мизерна русия по стандарт на живот......, ааа сега се сетих защо злобеете.

Какви руснаци, троле некадърен ?

Изкара си надницата, троле, сега марш да я харчиш. Ние сме ти я платили, с най-високата субсидия в Слънчевата система.

На този форумец последната буквичка от ника му май много му приляга!

ЩЕ СИ КУПИМ ДЪВКА С УВЕЛИЧЕНИЕТО!

В Македония е 209 ЕВРО.

АМА ПАТРИОТИТЕ ОБЕЩАХА 300 ЛЕВА .НИЕ СИ ТЪРСИМ ОБЕЩАНОТО ВЕДНАГА В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ СМЕ ПРЕД ПАРЛАМЕНТА С ИСКАНЕ ЗА ОСТАВКА.

Вече имаме пенсия 100 евро. Какво ли ще си каже западна Европа като чуе че пенсията у нас е вече 100 евро?! При все че поне в половината страни цената на храната е по-евтина от тази в България?

в кой пенсионен фонд са се осигурявали тези пенсионери, че толкова са зле? А те ще стоят като "наакани" и шЪ казват - "ми нИ знам. то тогава така беше. ние не невинни. ние нИ знаим. Те ни казваха че ще има пенсиа и да работим и да не работим. Комунизмо беше"

та и боклука

200 лв месечно е равно на самоубийство!!! 200 лв пенсия е тотален геноцид спрямо пенсионерите в България,то дори 300 лв си е геноцид!

1. колко ти е заплата 2. колко данъци плащаш Справка за тебе: 2млн пенсионери 2млн работещи.

За саниране има пари.От пенсии не се краде. Сега и мие ще кажем ДЪРЖАВАТА Е ДЛЪЖНА! НАЛИ ИСКАХА 40Г. ДАЕ РАБОТИМ?! ДА ПЛАЩАТ!

Aleko

Браво, хубаво е, че може да стане това макар и малко увеличение.

Аз съм РВД-Началник -пенсионер.Мойта пенсия е 2450 лева. Таванът е 910. Къде са ми останалите пари? Трябваше ли да сблъскам 2-3 големи самолета за да се сетят и за нас? Таванът за всички ли е , защото май подразбирам , че има стълбичка с която някои пенсионери се качват отгоре на тавана и блажат през пости?.Има ли дупка в тавана и къде е тя?

Господин Началник, кризата е за всички...редно е на Теб да ти е сухо в устата....аз имам образование не по ниско от твоето и не получавам тези пари...и не знам дали ще и получа и 200 лв!!!!!....твоите пари се окрадоха...попитай Луканов като се видите един ден....пожелавам ти да не е скоро!!!....имай малко доблест!!!!.....градушката е за Всички ни!!!!!

Ало, Вал4о, Ми аз съм пенсионер отскоро, няма и година. Какъв Луканов те гони? Освен това заплатите на РВД се плащат от ICAO, а не от бюджета-МФ. Да не би да има нов Луканов, или визираш Суджуков?

Аз съм от онези "междинните" пенсионери, които са попаднали под прицела на така нареченото "ПРЕИЗЧИСЛЕНИЕ" съгласно Разпоредбата на параграф 53, ал. 2 от ПЗР на ЗИДКСО от 2015 г., който постановява че пенсиите отпуснати с начална дата до 31 декември на годината, в която процентът по чл. 70, ал. 1 от КСО достига 1,5. На практика това означава, че при "преизчисление" за 2018/2019 години: -за 2016/2017 г. процентът по чл. 70, ал. 1 от КСО достига 1,100 -за 2017/2018 г. процентът по чл. 70, ал. 1 от КСО достига 1,126 -за 2018/2019 г. процентът по чл. 70, ал. 1 от КСО достига 1,126 + 0,038 ?! ... С този темп на "ОСЪВРЕМЕНЯВАНЕ", аз очаквам едва след 10 години, при правителството на "Борисов 6", годишният осигурителен доход от 2007-ма година от 398.17 лв, да се замени с дохода за 2013 година от 648,73 лв. С две думи: "ТРАЙ КОНЬО!", да дойде времето на 2028/2029 г. и ... правителството на "Борисов 6"?!

за циганите с възраст. Ще вземат пенсия колкото и българина със стаж 40, че и повече години. БЛАГОДАРИМ ти партио любима ГРОБ!

Ото! Верно си много тъп! Ти как си раждан бе пиле! Анално?

В МОГЪЩА РУСИЯ БОГАТА НА ПРИРОДНИ БОГАТСТВА - 125 евро, а в малка невзрачна България - 102 евро. А за който не вЕрва и цитат: "Размер прожиточного минимума влияет на то, какая будет минимальная пенсия в 2017 году. На 2017 год размер ПМ для пенсионеров уменьшен и составил 8540 рублей."

Т.нар. патриоти, уж бяха против циганите, но най-печеливши от увеличението на минималната пенсия са те.

Това е позор! Бях няколко дни в България по много неприятен повод. Просто съм потресен. Извършва се буквално геноцид и хората си траят. Няма елементарно медицинско обслужване извън 5-6 големи града и хората умират дори ненавършили 50 години...

Средна продължителност на живота (място/държава/години) 4 Швейцария 81,7 23 Германия 79,4 38 САЩ 78,2 87 България 72,7 136 Пакистан 65,5 137 Русия 65,5 139 Индия 64,7

Много пари са това. Ако пенсионерът е корав и не се грее и не ползва електричество той може с един хляб за левче и едно качествено кисело мляко за левче да изкара всеки месец с 60 лева и да спестява по 140 лева всеки месец!

що не ги вдигна на 200?

другата седмица ще ви обяснят,че няма пари за пътища,самолети и т.н. щот пенсионерите са ги изяли

"Когато всички приемат една лъжа, насаждана от партия, ако във всички документи се пее една и съща песен, тогава тази лъжа се намества в историята и се превръща в истина."

Поредната залагалка на мутрата.

треЕбеше като БСПту на времето да ги вдига само предизборно с обещания за още по-големи

Аз работя в частен пенсионен фонд, знаете ли че в момента около 35% от предстоящите пенсионери( в рамките на година) работят , или поне се осигуряват на минимална заплата?( а 800к въобще не се осигуряват) Е, каква пенсия да взимат? повече от заплатата си? Наистина, много от тях работят реално на такава, особено в провинцията, но много от тях взимат 2х и повече ( другото на ръка) и докато ги взимат не роптаят, когато обаче се пенсионират обвиняват всички за всичко, но не и себе си: разбира се че има некоректни работодатели, но вината не е само тяхна, а и на осигурявашият се. Освен това демографията ни е ужасна, а и малкото работещи хора търсят път навън, и това ви го пиша за да се замислите за допълнително подсигуряване( не е реклама, аз съм само служител), защото след 15тина години като нищо пенсионната система да колабира( аз залагам че ще), а българина няма никаква култура за допълнително подсигуряване

а за настоящите,кво става..и за бъдещите си обяснил,но защо е така?

Благодаря за информацията! Подобен тип сведения рядко (или въобще не) се изнасят. Пенсионният фонд, в който съм осигурен, още преди няколко месеца ни предупреди за подобен риск, но тогава си мислех, че е само с рекламна цел.

ОС гласува и 86 870 лв. от бюджета на община Кюстендил за транспорт и храна на 428 деца от кв.Изток, които се извозват да училища в града! "Браво"! Квартал Изток - роми.......А за бг децата???????????

В Русия пенсиите са ниски,но те са само за храна.Пенсионерите имат безплатен ток,вода,здравеопазване,пътни,телефон.Тук такива придобивки ползват само определен етнос.Пенсионерите си плащат на общо основание.Мръзнат през зимата.В Гърция пенсии 2000 евро.Български жени там работят ,гледане на възрастни хора.В Сингапур,накуп пари ,възрастните хора да си купят къща по тяхно желание.А тук в началото обраха спестяванията на хората-11 банки фалират.Почнали да правят проучване къде са изчезнали парите ,били в офшорни зони и разследването им до там.

Това е проблем на пенсионерите, който мен много не ме касае, но все пак ми се струва, че нещо не е наред. Не че е лошо да увеличат минималната пенсия от 160 на 200 лева. Как се живее с 160 лева? При това разбрах,че това касае около 800 000 души.Хубаво е! Смятам обаче, ЧЕ Е НАРУШЕН ОСНОВЕН ПРИНЦИП! ПЕНСИЯТА СЕ ОПРЕДЕЛЯ НА БАЗАТА НА ТРУДОВ СТАЖ И ДОХОД НА КОЙТО ЛИЦЕТО СЕ Е ОСИГУРЯВАЛО. ТОЕСТ, ТОВА НЕ Е СОЦИАЛНА ПОМОЩ! ТОЧНО ЗА ТОВА ТАКОВА УВЕЛИЧЕНИЕ САМО НА МИНИМАЛНИТЕ ПЕНСИИ, ПРИ ТОВА БЕЗ АРГУМЕНТ Е НЕСПРАВЕДЛИВО! АРГУМЕНТЪТ,ЧЕ СА НИСКИ, НЕ Е НИКАКЪВ АРГУМЕНТ! Ниската пенсия се дължи на малък трудов стаж и осигуряване на минимална заплата! Какво да кажат хората, които имат 205 или 210 лева пенсия? Те пият една студена вода! Такъв подход е безпринципен, едностранен и популистки. Твърде лошо решение на патриотите и на ГЕРБ разбира се.

Най-тъпото, което може да сътворят клозетните политици!! Срам и позор! Мангали и всякаква измет да получават незаслужени пари, но нали са им електорат!! Изедници! Поредна гавра с достойнството на трудолюбивия българин! Интересто защо е тази НОИ разбойническа институция с разните там наредби и измишльотини в полза на хайлязите!Тези, които са си внасяли чинно осигуровките сега да спонсорират отрепките на България!Сложете си въжето сами Вие, господа мизерници в кочината наречена Парламент!!!

Може да не ви се нрави острият език на Боби, или истината, която казва? Или сте от "достойно" облажилите се от решенията на "мъдрите" ни политици????

Поредната пушилка за замазване на очите на простолюдието,800 хил. пенсии с повишение от 20лв. на фона на 1,5 милиона с повишение от 0лв.Нула,Зеро или направо казано за едни 20лв. за други нищо,но от сърце!

800 000 пенсионери комунисти не внесли една стотинка в НОИ. 900 000 инвалиди не внесли и не внасящи една стотинка в НОИ. И цялата тази армия вечно недоволни търтеи се издържа от 1 милион работещи, скъсващи задникът си от работа от сутрин до вечер за 700-1500лв. заплати. Тези 1 600 000 безполезни тунеядци да се разстрелят и ще има пари за всичко. И за нормални пенсии и за нормални заплати.

А не е ли по-добре да се разстреля управляващата клика с олигарсите зад тях,които всяка година крадат по около 40 милиарда лева от БВПродукт на държавата и тогава наистина ще има пари за всичко?

олигофрен

О Бат бойко да се свети името ти, както на земята така и на небето! Даде им цели 11%!!! Не 1% не 2, а цели !!%!Каква щедрост, какъв просперитет!

800 000 пенсионери комунисти не внесли една стотинка в НОИ. 900 000 инвалиди не внесли и не внасящи една стотинка в НОИ. И цялата тази армия вечно недоволни търтеи се издържа от 1 милион работещи, скъсващи задникът си от работа от сутрин до вечер за 700-1500лв. заплати. Тези 1 600 000 безполезни тунеядци да се разстрелят и ще има пари за всичко. И за нормални пенсии и за нормални заплати.

А не е ли по-добре да се разстреля управляващата клика с олигарсите зад тях,които всяка година крадат по около 40 милиарда лева от БВПродукт на държавата и тогава наистина ще има пари за всичко?

ми това са цели 100 евро и то в страна от евросъюза

Не е никакъв проблем да увеличат още пенсиите и заплатите,като още преди няколко месеца увеличиха цените на повечето стоки с 20%,като сирене,кашкавал и др.

800 000 пенсионери комунисти не внесли една стотинка в НОИ. 900 000 инвалиди не внесли и не внасящи една стотинка в НОИ. И цялата тази армия вечно недоволни търтеи се издържа от 1 милион работещи, скъсващи задникът си от работа от сутрин до вечер за 700-1500лв. заплати. Тези 1 600 000 безполезни тунеядци да се разстрелят и ще има пари за всичко. И за нормални пенсии и за нормални заплати.

Най-големият терорист (вносните са без значимост) е самата крадлива мафиотска ДС-арска псевдодържава, поддържана и финансирана от EU и УСА, която законно краде от банкови влогове, от здраве, от съдби, от природа, нагла, лъжеща и мизерна като народа си робски!

Ако имате конкретно предложение, моля да го споделите!