Пеканов: Второто плащане ще е най-трудният етап от Плана за възстановяване

Причината е, че той включва най-много мерки - 66, от които 22 изискват законодателни промени

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Този план да се прекръсти веднага на план КОН А КОКОШКА! На прага сме на трета световна война , те ще си закриват централите , боже , няма такава анти българска сган , коя майка ги роди и възпита....

Тая Персона и СИЕ са си поредните ИБРИКЧИИ и ПРОДАЖНИЦИ и е най добре НЕЗАБАВНО да се НАТИРАТ на Майната му и се ОСВОБОДИМ от тях и наложения ни Европейски НЕОКОЛОНИАЛИЗАМ!!!

"План за възстановяване"? Това което съсипахте, унищожихте, окрадохте, фалирахте и разпродадохте не можете да го възстановите НИКОГА! Вън долна сган, трижди проклета...

Как не те е срам, бе, проститутка лъжлива! Вземаме 12 млрд евентуално (а може и само 10, може и 7-8 да са накрая) за 5 години и губим поне 50 млрд от затворените ТЕЦ-ове. Отделно, с тия 12 млрд колко работни места ще се открият??? Нали е план за възстановяване от фалитите покрай ковид,какво ще възстановиш? КРАДЕТЕ ЕВРОФОНДОВЕ И ОБИРАТЕ НАРОДА СИ!

Пеликанов е употребена изтривалка за личните интереси на Мунчо Резиденто.

Ухха, шъ има пари за крадьенье, за йеденье, за ибанье и на Дьесито разходка до нашия благодьетел от Дубай.

Абе тоз Пеканов да не е от същата паралелка на Харвард, като Киро Олигофрена и Ококорения с левата резба ...,

Не ви щем помощта, нито жилото нито меда. Оставете Марица Изток -2 на мора и не затваряйте атомните реактори. И ни оставете на мира и ние само ще се оправим.

Тези 22 условия, които ни поставя ЕС са всъщност 32 нови закона да бъдат приети като главните са Истанбуската Конвенция, права Ото на децата ни сами да си избират джендъра, узаконяването на еднопошовите бракове, отказване от лева и приемане на еврото, изпращане на наши войници и оръжие в Окрайна.

И НА ТОЯ ЛИ МУ Е " ТРУДНО " , КАТО НА ЛЕНЧЕТО ? И КИРЕ ЗНАЕ ЛИ ?

Още 22закона да могът спокойно да ги откраднат.ЗАЩО НИЩО НЕ ДОСТИГА ДО НАРОДА

Да върви при Лукарски тоя пекан орех!

Другите държави взеха и вече забравиха за парите

Майната им на парите. Какви са тези закони, никой не казва.

На мегдан дотука няма и 10 стотинки. Иначе АКУ не беше мангалската цветна "революция" на Бабикянките и Кирувата секта още минялото лято трябваше да текнат милиарди.

Вчера от трибуната на Парламента депутатът от БСП Георги Свиленски обвини “Продължаваме промяната” и “Демократична България”, че са откраднали изборите. Кирил Петков към БСП: "Оттеглете хартиените бюлетини и ще ви дам кодовете на машините!"

тоя Кирил Петков кодовете знае пък ментата предлага за предсетадел абе мани мани.

Значи Кипил Петков откраднал изборите (при положение, че цяра. България знае и вижда, че 30 години точно БСП, а след нея и ДПС и ГЕРБ точно ги крадат, и точно с хартиетите бюлетини - на първите избори след 1989 измамиха с един мирион гласа!), а ГЕРБ станаха първи, а идиот! До ви ЕПМ тъпа, проста тролска!

Щрихи от плана за възстановяване: 2 млрд за дигитализация и автоматизация - пари, които се дават на бенефициентите, за да ги похарчат в ИТ и технологични компании. Т.е. дотираме с държавни пари сектори с най-големи заплати. Аз не съм сигурен дали, гн пеканов и приятели осъзнават каква идиотщина е това. Възстановяваме.. какво?? Май по-скоро спасяваме един крайно балонизиран сектор.. ама дето се вика.. "чета като дявол евангелието"..

чете ли го плана? Явно не си. Не говори тъпотии след като не си запознат.

Да изчета простотиите на еврозелките? защо?! Разбира се, че съм наясно с "възможностите" на плана. Имам си хора, които обичат да четат брюкселски локуми и ми докладват за "неустоимите" възможности. Планът даже не дава пари на бенефициентите. Той ПОКРИВА разходите за дигитализация, автоматизация и енергийна ефективност. Това са целеви пари (държавни) (ваучери), които директно дотират 2-3 сектора, които са последните, които имат нужда от дотация (..или пък не?): ИТ, технологичен, зелени. Това е лобизъм.

За първи път виждам на план за затриване, да казват възстановяване.

То първото някой усетили го?

А дано, ама надали. Значи всичко се затваря у нас, и се разчита на перки, слънце, вода , добри намерения и мечти. Блажени са вярващите и този ес инфлуенсур и той , като куневицата. Ще се оправим , сигурно. Някои пенсионери гледам по нтв са с 360 лв пенсии. Ама няма страшно - ФЕИ, ВЕИ ще има на заслужилите. А тока на сметката на овцете.

Най добре е да се направи Българо - Сръбска федерация Да се закрият всички посолства и границите за ЕС..

Тия ще ни оставят без ток, за да вземат няколко милиарда! Я ги дадат, я не, но ток няма да има! Може както постъпиха с Унгария, да ги отнемат от тях и да ги дадат на украйна!

Този трябваше само да организира избори Той взе и да командва

Това са предатели на България и българския народ, по-добре няколко милиарда да се задавят еврогейските лидери, но да имаме ток! Без гарантиране на енергийната сигурност да затваряш, да унищожаваш - това е престъпление спрямо народа!

Интересна е ситуацията в България. Ако направим панорамна картина - имаме една голяма част от хората, която не живее добре, стресирана и притеснена е, имаме доста големи групи от хора, които са неинформирани и не добре образовани, и поради това лесни за манипулация, страхуване и в крайна сметка контролирате и ограбване (на обществения ресурс). От друга страна имаме значително по-малка част от нацията, която е добре образована, информирано и с по-висок стандарт (и самочувствие). Но материялният критирий при тези трупи не е особено меродавен, защото в България на и след 10 ноември ресурсите и капиталите в държавота бяха организирано разграбени и поделени по бандитски (Московски) начин - с олигарси и назначени бизнесмени. А в кастата на политиците и управляващите се съдържат лица и групи, които като манталитет гравитират повече към първата група, а по (незаслужен) стандарт - към втората. И това ги поставя постоянно в доста разкрачена поза, която е и неудобна, и доста комична на моменти.

Абе я кажи защо вносът на САЩ превишава износа , всяка година с около 1 ТРИЛИОН ДОЛАРА? Ха ха ха ха И как покривате тази разлика? Ха ха ха ха

Подтиснаха инфлацията и Европа ревна! Ха ха ха ха САЩ обявили държавна субсидия от 300 милиарда евро. Взривиха северен поток, за да могат да продават скъп газ. Заради газа, германски и френски фирми се местят в САЩ и закриват работни места

Келеш,нерде ковид,нерде дигитализация? А компютри, телефони и интернет без ток ще има ли?

”Стандарт енд Пуърс”: България напредва за влизане в еврозоната, не е ясно дали ще е на 1 януари 2024 г. 26.11.2022 Международната рейтингова агенция ”Стандарт енд Пуърс” потвърди дългосрочния и краткосрочния кредитен рейтинг на България в чуждестранна и местна валута ”BBB/A-2”. Перспективата пред рейтинга остава стабилна, съобщава финансовото министерство. Според рейтинговата агенция България постепенно напредва в усилията си за влизане в еврозоната, но остава неясно дали ще получи членство от 1 януари 2024 година поради няколко пречки. Успешното присъединяване на страната ще елиминира валутния риск спрямо еврото в икономиката, ще подобри достъпа на страната до европейските капиталови пазари и ще позволи на местните търговски банки пряк достъп до ресурсите на Европейската централна банка. В момента обаче България е с близо 15% инфлация, което според "Стандарт енд Пуърс" може да усложни задачата за покриване на критериите за конвергенция при този показател през следващата година. Вътрешнополитическата несигурност в страната продължава, което усложнява процеса на подготовка за присъединяване към еврозоната. Агенцията би повишила кредитния ни рейтинг при присъединяването ни към еврозоната, както и при съществено подобрение на външната позиция на България и би го понижила, ако икономическите перспективи на България се влошат значително спрямо сегашните им очаквания.

Та ти ЕПМ . Предатели на националния интерес. Какво ще правим като затворим ТЕЦ без алтернатива? За чий ни е евро при тая рецесия в Европа?

На това момченце няма ли кой да му набие два шамара, защото като гледам, онзи който е трябвало не го е направил, когато е трябвало... Има вид на някакво американско грантаджийче, което идея си няма от света, но ходило тук и там, видяло това и онова и вече си мисли, че може да ни казва как да живеем и какво правим със себе си... Аман от такива... Да си ходи в Америка щом толкова много му харесва там! Ние тук да ползваме евро не щем! Не искаме всички цени да ни се качат по две, ясно ли му е това на тоя?! Или да му го обясня ама по моя си начин...

И всичко това, за да съсипете Русия, щот' така ви пее еврогейското и Хамериканско радио, налЕ? Всички срещу Русия, и барабар Петко (България) с останалите. Първи подкрепяме всички санкции, рестрикции, ограничения, наказания, експулсирания и тем подобни шитни срещу Русия налЕ? Ще я съдите таз' Русия, щот' била ни спряла газът, за който не сме предплатили и една стинка, но и дума не обелвате за това, че предплатихме на 100% едни милиарди $, за едни 8 фърчила, които не получихме според договорът, като не се знае дори кога ще ги получим. Е, к'о стана, осъдихте ли я таз' лоша Русия? Не..... Само и пръднахте на кОра......

Путин започна война (с лъжи) и провежда геноцид! А това, което прави пред очите на целия свят - избива МИРНО население и разрушава домовете му, прогонва го, оставя го без ток и вода през зимата - и отново наблягам, не говоря за войниците и фронта, а за пората, вкл. гени, деца, старци , светът никога няма да забрани и прости. И Русия много дълго и след Путин ще плаща скъпа цена за този геноцид през 21 век!-

Когато Путин говореше кротко и смирено на: САЩ - дръпнете се до границите от 1991 година На Зеленски - иди си поговори с Луганск и Донецк Вие му се присмивахте. Ха ха ха ха Турция и Израел, що избиват мирно население?

Най-добре се смее онзи, който се смее последен. Тия всичките простотии вече сме ги чували - много години преди 1989 г. И после, докато гнилият Запад загиваше СССР взе, че се разпадна! И то дори и без “специална военна операция” :)

Сега вече ще ядете дървото! 1970 ви изтърваха, ама сега няма Че сте и много сега. Все гладни гърла

Зарежете ги тези пари. Откажете ги и не затваряйте въглищата. Ще спечелим много повече, ако продаваме тока. Тези милиарди са жълти стотинки

С "план за възстановяване" (от какво?) възстановяваме... дигитализацията?? Значи първо пуснахме ковид, решихме проблема с дигитализация, а сега ще се "дигитализираме" с парите от гонда за ... "възстановяване".. от ковид? Пеканов, така сте се оплели в калчища, че не зная вече дали сами си вярвате..

7,5 % лихва ипотечни кредити в сащ. Инфлацията е страшна, но иначе били добре...

Освен това те успяха засега да подтиснат темпа на инфлация, но въпросът е каква щя е цената, поради иниртността в макроикономичиските процеси. И това предстои да видим. От тук нататък Фед-а с решенията си влиза в много опасна зона, според мен. Аз си спомням годините преди Голямата рецесия 2008 и как точно преди да стане публично достояние “финансист номер 1 в света” Алан Грийспийн напусна поста на председател на Феда и остави Бернанке да му оправя бакиите…

Наблюдавайте действията на Федералния резерв! Защото ако продължат да вдигат лихвите, и то с такъв темп - борейки се с инфлацията с монетарни мерки - те ще вкарат САЩ, а това значи и света - в нова голяма рецесия! А това - на фона на досегашното натрупано от кризите - пандемия, война, локдаун, сриване та доверието в държавните институции, вкл. съдебните,…, огромното неравенство и породените от това напрежение, стрес, несигурност и конфронтация на големи групи от населението неминуемо носи до кулминацията им. Икономистите на Фед са напълно наясно със ситуацията, че рецесията е неизбежна, но от тях зависи колко дълбока и обхватна ще е тя. Все още зависи от тях, струва ми се, макар че нещата всъщност са по-комплексни. На този фон българските управления нямат право на никакви грешки повече и Парламентът трябва да спре с простотиите и да започне много здраво наистина да заработи! Защото и без това заради българските управления и некадърността, корумпираността им, зависимостште им (особено от Москва) и безхаберието им страната ни изгуби страшно много ценно време през последните десетилетия! (Не е случайно изострянето на отношенията и взаимните упреци между най-големите немски и американски банки (CEO-тата им) напоследък.)

7,5 % лихва ипотечни кредити в сащ. Инфлацията е страшна, но иначе били добре...

Гюров, ти ли си. ФЕД отдавна подготвя почвата за C B D C. Вдигането на лихвите е чудесна новина. Да го духат всички с непосилни кредити.

От какво се възстановява България ???

От Бойко

От ХУМАННИЯ ГЕНОЦИД не ще се възстановява България, а от многоизмерното хилядолетно изтребление.

От капитализма на червените партизани.

край нямат. Томислав Дончев за шест месеца направи план и одобрен на 90%, а това лапацало с вродена логорея вече година и половина само празни приказки. Откъде ги намирате тия нефелници, бре дебили?

томислав дончев? олеле майко..

Ние вече ги дадохме за чертежи на самолети!!!

знае всичко...

Тъпа овцо, нито ще закрием мощности, нито ще приемем еврото, джендър смотан.

Малоумен кремълски маегинал, цел живот беден и прост панелкаджия.