Пчелари излязоха на протест с ковчег пред Министерството на земеделието

Демонстрантите настояват за субсидии за опрашването. Народните представители от ВМРО подкрепят исканията на пчеларите

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

След като пчеларите ви алармират, кво повече....това не е управление, а фашизъм и избиване на животни и хора от мутри без мозъци....

Бацето мед не яде , има кръвно.

поредните манипулирани хора на кака Курни /другарката ЛЪЖА/. Изкарват много повече, отколкото един обикновен човечец с обикновената си заплата. Държавата не е длъжна да ги субсидира. Щом има много бивши милиционери, които станаха пчелари, а те не са от НАЙ-РАБОТНИТЕ... и си вземат големите пенсии... Безсрамието комунистическо няма граници !

Ако изчезнат пчелите, нищо добро не чака хората.

Абе дай тая Курни да я напраим МП , та да има защо да я ругаеш основателно.

И нас системата ни убива.Никой не ходи на градска баня.Незабавни субсидии,търкаш един,получаваш бонус за трима.

От нямане на работа зимата, та излязат да протестират! И все пари искат! Ама хайде стига с тези пари, че е досадно вече. Аз като искам пари си ги печеля. Изпили две ракии и революция ще правят! Досадно е вече!

Системата убива и нас , дето все още сме в БГ и работим !!!

съсипаха всичко та пчлеларите ли ще им се опрът...

Сорос им плаща. Това не са автентични протестиращи. само клатят стабилността. Всичко е наред, да излязат МЕнда, Влади и професора Константинов с числа и документи да им натрият носовете. Пчеларството цъфти, корупция няма, медиите са свободни.

Като излязат на протест производителите на мас за филии тогава вече ще има субсидии.

Слави и него системата го убива Стана само милионер

Време е да обичаме жълтите жилетки. Боковци, корнелии, винкели, шкембе вайводи, бели златки , фесове и пр. при бай Ставри иначе нема а са упраим.

да те е.а в просташкия и гробски задник

Маа Костинбродската и нея системата я убива Дай на повече такава смърт

Толкова смях не съм се смял скоро! Гадничко ти е май? Свиквай! Не си фактор!

Тъдява само Тиквата се мъчи за всеобщо благо и просперитет.

Важно е Късия, с очилцата да е добре, както и Белия. Земеделието, там има една супа, която става за духане.

не познавам, цял ден лежат по гръб и чакат медът да стане 100 лв.

Ей пчелари. да ядете на Бойко дебелия хой, за вас пари няма, мързеливци долни!!!

Като е слаба годината - да плаща държавата? Интересна логика, все едно ако на мен бизнеса ми нещо не върви и ми паднат печалбите - държавата ще трябва да ме компенсира? Да им плащат собствениците на овощни градини и кооператорите - нали техните дървета и насаждения опрашват пчелите. В Щатите си караш кошерите в овощната градина и собственика ти плаща. Тук собственика ти трови пчелите с пестициди и после взима субсидия от държавата.

Боят е между пчелари и земедлци, които пръскат с отрови. Моля политическите тролове, да ни лишат от дълбоко съдържатлените си, къси изрченения.

Бойко и Корнелия ли са ти виновни, че няма мед? Ей затова ще си умреш беден и мрънкащ - защото си глупав.

Завъждаш 300 кошера и хоп по 40лв и може и мед да не вадиш - заплатата върви! По-скромно бе хора, нека с труд да стават нещата.

ни меда,ни жилото!

дебелосерковците от тая работа! Затова са я и оставили на този хал... Виж, ако имаше европари да се крадат, като при санирането - охо-о-о! Първи щяхме да сме по медопроизводство в света!

ще взема с 100 лева повече от тъпото,дето ги подстрекава...

1000 лева...

Apollony

Без субсидии сектора загива. Всяка година хиляди пчелни семейства загиват от нерегламентирано пръскане, от постоянно множащите се клетки на мобилни оператори, от капризите на времето и какво ли не. ФАКТ, е че Медоносната пчела, която е главен опрашител на до 60% от земеделските култури, отдавна е минала критичната си точка, в която да може да съществува без човешка намеса, а загинат ли пчелите, всеки знае колко глобално-драстични ще са последствията. Да, природата може и без пчели, но хората няма да се справят. Много ли е, това което искат пчеларите - 60 евро на пчелно семейство. Семейство което опрашва земеделската нива и качва добива двойно и тройно. Всички печелят, но явно целта е друга....

защо пчеларите?

- Пчеларите настояват за директни плащания на пчелно семейство и за субсидии за опрашването. - Айде и тези започнаха с претенцийте, ами недей да гледаш пчели бе,започни да работиш истинска работа. Добре беше от Европа като даваха пари, парите свършиха и ревнахте като карпатски мечки - и без това всеки втори продава мед, тъкмо ще се разредите малко..

Или може да имаш кръстник масон и всичко да ти е безплатно, чичо министър, богата тъща, кум с обществени поръчки. Или да строиш велика стена, или да строиш ядрена бомба в гьол за милиарди и никога да не го построиш. Нашия се огледал в пчеларите и кошерите...

Тъжна е картинката. А има пророчество. Че изчезнат ли пчелите, ще ги последват хората.

Простотията ти ще те затрие. Лошото е, че такива неграмотни простаци като теб управляват.

Правилно са с ковчега , той е за нас потребителите на мед , по - голямата част от пчеларите хранят пчелите със захарен сироп и глюкоза , набараха от накъде много ефтина !

Лятото убиха на хората животните , а сега са оставили пчеларите на самоунищожение , догодина и нас ще ни довършат .

според мен всеки вид и бизнес трябва да се уважава,но за съжаление винаги има някакъв риск,било то политически,икономически природни катаклизмзи,разбира се би трябвало и да има и някакъв вид рисков мениджмът,защото човек предполага а господ разполага !сигурни и гарантирани пари във отктия световен океан няма!фалират и банкрутират понякога цели държави,България на няколко пъти,и сега е на път българската държавност да банкрутира,така,че който прави някакъв вид бизнес във България да внимава!ето пресният пример семейство Баневи,царя се провали СДС се провали,НДСВ се провали сега ГЕРБ е на глинени крака!!Така,че лесни гарантирани парични потоци няма, има единствено изключение за българската мафия от всички партйийни цветове!

Пчеларството по никакъв начин не е субсидирано. И как да покрият изискването за продаден мед тази година колеги, като има такива които не са извадили и 1 кг! Изобщо не се протестира за единия де минимис! Давам пример при случай на пръскане и ти изтровят кошерите идват вземат проби от пчелите но трябва да вземат и от 2-3 района (площи) и за всяка проба се плащат 250 лв (42 лв на БАБХ, 200 лв на растителна защита!) с една дума 750 лв не са по джоба на всеки пчелар! Всичко е за сметка на пчеларите абсолютно всичко! Родното пчеларство го убива и вноса от Китай и Украйна на 3 лв за кг. Не казвам че държавата може да направи нещо по този въпрос но поне да ревне на ниво ЕС. А не да се прави че всичко е наред в сектора. Защото 10-11000 тона мед, произведени от нас се изкупуват на безценица! За мен това е по важното от колкото някакви подаяния от 5 лв на кошер, които отпуснаха сега. Представяш ли си каква файда са ми тези 5 лв. На 100 кошера ще взема 500 лв, за къде ще ми стигнат по напред. Оправете си правописната грешка отпуснати са 3 милиона и половина на 700 000 кошера се пада по 5 лв на кошер! Да не останат хората с впечатление че ще вземем някакви милиони а то са стотинки! Не ги ми се коментира повече. Батака в земеделието е голям и докато не стане земеделието приоритетен за държавата сектор нищо добро не ни чака!

да оставят пчеларството и да се специализират в правенето на далавери,защото от работа се става гърбат но не и богат!

Ванга ли го каза т'ва нещо ?! Тези научни изследвания само тъп еколог може да ги пропагандира, отдавна е доказано, че без пчели е същото, има кой да опрашва дърветата, има и с какво.

A тея п1елари защо не протестираха лятото ами сега като нямат какво да правят? Вечер след 10тата ракяи от нищоправене решили, че революция ще правят!

А китайският 'мед' и глюкоза които месят и продават, колко от тях ще си признаят ?! Бахти наглярите..

Не мога да ги разбера тези който ми цъкат палци надолу на предния коментар! Най вероятно сте хора които въобще не сте наясно с материята. И на слънце се показвате само на плажа а основно си седите на климатика в офиса!

вносен мед -3 лв. български мед 9 лв. изнасяйте за да печелите, смо.таняци!

Господине! Китайския мед го смесват други а не ние обикновените пчелари. Същите който изкупуват меда ни на 4 лв за кг на едро!

Политиците викат, че няма достатъчно квалифицирана работна ръка, а!? Мършите им с мърши! Пчеларите, земеделците, животновъдите и всички, които произвеждат някаква продукция заслужават помощ от държавата. Не! Не е по-лесно да внасяш отвън, защото в един момент парите отвътре свършват.

Наистина осъзнавам защо е на това дередже държавата. Хора без никакви познания коментират пчеларството, със какво сме хранили. Другия пък защо не изнесем. Ами господине има нормативна наредба според която нямаме право да изнасяме не хомогенизиран мед! Крушката си има опашка, преди да коментирате четете малко. Същото важи и за храненето на пчелите с захарен сироп. То се прави когато пчелите не събират мед рано на пролет за да развием силни кошери и август месец когато всичко е изгоряло и вече не вадим мед. Пак коментирате чул от някой който уш бил виждал. Прочетете и после лейте акъл господа!

Apollony

Вносно подобие на мед от радиоактивна Украина и с тотално замърсена природа Китай. Примесите не се броят. В такъв случай 3-те лева е само транспорта, а другото е Не се знае какво...

От последните протести тези са единствените, които бих подкрепила.

вижте какво,за тези които се съмняват във чистота на българският мед произведен от български пчелари,каквато е българската демокрация такъв е съответно и българският мед! тук всико може да е фалшиво и имитация ,изброявам някои, дипломи,нотариални актове,изборни бюлетини,левове,долари,евро,лекарства,мляко,сирене,салами,кремвиши,напитки,училища,университети.партийни централи!значи ако лъжем някого то се лъжем само помежду си,затова един ден това трябва да се промени а мошенниците наказани иначе няма оправия