Доходите се свиват, купувачите се отказват от ТВ и мебели

Европейските купувачи се отказват от някои покупки като телевизори и мебели, тъй като доходите им се свиват, подсилвайки страховете, че крехкото регионално икономическо възстановяване може да се подхлъзне назад, предаде Ройтерс.

Обратно в новината

Коментари - Доходите се свиват, купувачите се отказват от ТВ и мебели | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Румъния е една изкуствено създадена държава, който до преди 150 год. е използвала бълг. азбука и е използвала църквите си черковно-славянски. Тази държава не влиза в с/ките на св. кукловоди и за това е оставена да се развива, както намери за добре. Румънците участвуваха във В.Св.В. като съюзници на Германия и изпратиха войски Изт. фронт; изпратиха по-голяма част от своите евреи в нац.концтр. лагери...но всичко това не се отрази на следвоенния имидж и межд. положение на страната. Имаха чудесни отношения с Израел и никой не ги е посочвал с пръст в отриц. аспект, както това се прави с Б-я, която макар и да спаси своите евреи, това и бе признато с голяма неохота, а участието и в дравската епопея се премълчава. И част от всичко това е разпродажбата на Б-я и тоталната приватизация, на която станахме свидетели.

Тук съм прочел много глупости,то толкова тъпо и абсурдно твърдение не съм чел досега!Явно си далече от разбирене на въпроса с членството в ЕС!В този съюз членуват единствено държави ,в които има свободна пазарна икономика,основовош.ща се на частна собственост!Твоята лъжа е нещо като дървено желязо!Ха-ха-ха!

прави на по-проста отколкото си!Никой не ни е сравнил с кучета,просто така ти е изгодно да изопачаваш!Но помня един пикльо,който ни наричаше циркаджии!

Както се вижда КРИЗАТА тресе яко из Европата.А ние ревем,че сме зле и че Боко ни е виновен.Стига червени кьорфишеци!Стига!

Коя е КРИЗАТА бе приятел? Да не е някоя трансгранична мечка стръвница? Управляващите във всяка страна са тези, които отговарят за състоянието й.

Сега да помислим, кой разпродаде банките на Марс, за жълти стотинки на инопланетяни.

Вярата в Бог е нещо лично и интимно. Двигателите на прогреса в т.нар. бели държави са били в преобладаваща та си част атеисти. Това, което се случи у нас не бе атеизъм (в популярния смисъл, който се влага в понятието), отказ и отричане от исконните принципи и ценности, на които почива едно общество. Т.нар. вечни и изначални принципи на битието не са празни приказки и фантасмагории. И тъкмо тяхното пренебрегване доведе до безизходица и провал на онова, което беше експериментът "социализъм". Тук не става дума и няма място за "морална" оценка и емоции, а за студени, обективни и безмилостни правила, по които се движи сътворението и светът, които бяха безумно отречени и подменени с един измислен сурогат...(не на последно място, защото някой имаше интерес от това).

Отлично, даже много добре! Остава сега и думите ви да стигнат до природонаселението и българинът ще е направил първата крачка във вярната посока. П.С. Е, някои ефирни тв ще трябва да се разделят с (умишлено) зомбиращите си реклами и манипулативни скечове и предавания!

Ма, дайте да им дадем на хората да си купят по един нов телевизор!

Не разбирам защо трябва да се претрепваш от работа за да можеш да пазаруваш,пазаруваш...Не е важно какво а все повече и повече.Това е безумно хабене на ресурси и наред с нарастващото население обрича планетата ни на екологична катастрофа, глад ,войни ,израждане...Трябва да се произвеждат качествени стоки които да имат дълъг живот.Така не само ще се повдигне жизненото равнище а и самия начин на живот.Карат ни да си сменим евтините и екологични ел.крушки за да купуваме скъпи,нетрайни и опасни енергоспестяващи.Защо никой не се заинтересува колко ел. се изразходва за светещи реклами и рекламно време по медиите?Съществуващия икономически модел сгрешен тотално и става все по-опасен за хората и планетата.

Консуматорската нео-либерална пазарна икономика наложена от САЩ с гадно-агресивния си маркетинг , безсмисленото купуване и хабенето на огромни ресурси за производство на стоки менте си отива. Старите каменни къщи траят с векове. Колко трае прословутото ново строителство? Старите коли , мебели и телевизори караха докато ги изхвърлиш, а новите докато са в гаранция. Стига. Нашия народ има традиция за пестеливост. Пестеливостта не попречи на икономиката ба българите през възраждането. Стига реклами, стига ментета, стига модерни интернет търговии. Малко човещинка трябва да се въдвори и тук. Техниката причинява стрес и болести.

Препоръчвам на всички да си изтеглят от You Tube филма ZEITGEIST:Moving Forward/2011!!!

Рано е! Капиталистите ще осерат идеята за ресурсно базираната икономика. А сегашното поколение е наплашено от комунизма, не иска да знае, какво точно означава това и че никога не го е имало на този свят. Освен това, отказът от вяра в Бог (не, религия и църква!) водят до духовни поражения, които се случват и у нас след 45 г. атеизъм и които французинът отказва да забележи и отчете.

А дали пазарно-либералната икономика основана на агресивна реклама, безсмислено пазарене на ненужни боклуци и призводството на стоки менте от всички държави и отрасли не изчерпа възможностите си. Защо един нов автомобил се разкапва до 10 години. Защо един нов LCD телевизор трябва да кара едва 3 години и да се скапва. Всичката нова техника е менте. Стига с това купувай, купувай, купувай. Искаме живот основан на хармония с природата, жилища от природни материали издържащи векове, месо от истински животни, традиционни сортове растения и т.н. Ние българите като намаляваща нация можем да си го позволим. Тези народи дето растат не могат, но ние можем. Категорично съм се отказал от идеала за пазарене доказващо статус и положение в обществото. Точно обратното в нашата народопсихология е заложена пестеливостта. Нима пестеливостта попречи на българите да имат успешна икономика родила възраждането.

Пазарът се крепи на кръговрат на стоките и свиването където и да е вредно за всички участници. Алчността до толкова е променила човека, че за него няма шанс, той е обречен. Сега има нова тенденция в "пазарната икономика" - глобализацията, самоцелната печалба, несвързана с определен индивид. Състезанието между корпорации е като изтървана верижна реакция. Те не търсят по-добър живот за собствениците си, защото е достигнато нивото на насищане, борбата между тях е състезание на егоцентризъм. Бясно изкупуват всичко ново което се появи, брутално превземат всички пазари и постоянно крещят съкращаване на разходите. Е, като няма разходи откъде да дойдат приходите? В процеса на размяната разходите на един са приходи за друг и обратно. Вече не трябва да се наричаме човеци, а малоумни самоеди!

Горките западняци, може би трабва да си изпратя старите мебели някъде на запад, като евро помощ, че досега си палех барбекюто на двора с тях ?

То у БГ почти няма вече мебели дето да горят и ако горят не знам дали знаеш как пушат. Какво барбекю с тях? Ако наистина имаш стари дървени мебели си късметлия.

Трябва да се намали потреблението. Полезно е да се яде по-малко, а не да продължаваме да се тъпчем - от леност е безхаберие, а и защото стомахът вече е привикнал да преработва повече храна и си я иска, а всъщност реално не се нуждаем от нея. Впрочем нещата ще се регулират от само себе си. Ето го, МОЛ-чето в Пловдив започва да създава проблеми на инвеститорите. От самото начало бе ясно, че градът не се нуждае от такова недоразумение. Но... трябваше да се превъртят едни схеми, да се наместят едни средства и някой да понапълни кесията и т.н. От всякъде ни призовават да потребяваме, да консумrраме, т.е да пазаруваме, защото иначе не сме достойни и пълноценни личности. Превърнахме се във фабрика за био отпадъци и развъдник на болести. Е, това не може да продължава вечно. В един момент природата се намесва и взема нещата в свои ръце. Тогава новите коли, ноутбуци, и всякакви лъскави техники и парцалки изведнъж ще станат излишни и безмислени. Събуждането ще бъде много неприятно...

Само да напомня, че по времето и на царя и на Станишев, населението и бизнеса задлъжняваше за да купува повече или по-малко нужни неща, а държавата си прибираше нейното от тези покупки (като данъци, такси, лицензи и пр.). Крайният резултат беше излишък в държавния бюджет, но задлъжняло население. Население, което сега има да плаща около 5 пъти повече (номинално) отколкото имаше след падането на бай Тошо. Или казано по друг начин, преди беше по-добре, но само ако не се гледа задлъжняването. Е, сега дойде време да се плаща. А нали помните онази банкова реклама - "Защо след година, а не сега". Е, купихме тогава (на кредит), но следващата година не можем защото трябва да плащаме кредита. С лихвите.

Елате да видите у нас, какви дивиденди, какви спестявания, е за сега на управляващите, но много скоро и на народа, ако оцелее.

Ех Руме, ех Желева...! За къде ли би тръгнала, като не знаеш ти географията! Колко бързо те отвя вятъра на ГЕРБ, колко бързо ще отвее и самия ГЕРБ.....! Иначе пенсиите и мин.Р.З. от 1.септември, и не е предизборно, а на 5 септември ще обявят кандидата си за Президент.....! Кухи лейки, кухи ходове!!!

kgb777kgb

От някоя дупчица под Позитано ли се появи ? Къде при европейски борси и пазари намери ГЕРБ ??? Бойко така ви е комплексирал с толкова бой на избори , че сега и тухла четворка да ви покажат , вие пак за Бойко ще си говорите !!!

Като си научите адреса на партийната квартира на ГЕРБ, влезте в диалог! Моля не се крийте Пухльовци...!

НЕ БЕ КОЛЕГА, СЕТИХ СЕ ЗА СУПЕР КАДРОВАТА ПОЛИТИКА НА ЖЪЛТАТА ТИКВА С ЧЕРВРНИ СЕМКИ - ЖЕЛЕВА, КАЛИНКА, НАНЕВ,МОСКОВСКИ СЕГА, НО ЗА МАЛКО, ЗА РАЗСЛЕДВАНЕТО НА ЦЕЦКО И РОДИТЕЛИТЕ НА ЖЕНА МУ! ЗА "ЧИСТИЯ" ЛЕЧКОВ.... И ЦЯЛАТА ПЛЕЯДА, ТОЧНО ОПИСАНА, И ПСИХОЛОГИЧЕСКИ ОТ ЕСК ПОСЛАННИКА НИ ПАРДЬО Е Е-ПРОСТРАНСТВОТО! КАКВИ ТЕЛЕВИЗОРИ, КАКВИ МЕБЕЛИ....! ХОРАТА В БГ НЯМАТ ПАРИЦИ! А, НЯКОИ СИ КУПИХА ИРЛАНДСКАТА БАТБ И ЕНЕРГИНИ ПОЛЕТА, А СЕГА ГЛЕДАТ С ОТВОРЕНИ ОЧИ КЪМ ШИСТОВИЯ ГАЗ НА БГ! ТОВА Е С 3-4 ДУМИ!

Значи, кризата е много благоприятно време за известно преразглеждане на ценностната система на безумното потребление и обръщане към по-интересни неща от смяната на телевизора всеки две години и на цялата мебелировка всеки пет. Като не купуват непрекъснато мебели и електронни джаджи, може пък някоя книга да прочетат или да се разходят пеша до планински връх ... Или да се научат да бродират кръстат бод и да си направт една уникална блузка. Все е по-смислено от безкрайното търчане по магазини, купуване на най-новия модел плазма и замърсяване на природата с предишната ...

Аврора много пъти ръсиш бисери, но този път имаш чудесно изказване.

Много си права, но да ти кажа аз минавам за чудак, даже в собственото си семейство, защото държа вещите да се ползват докато могат да функционират. Да се изхвърлят само неща, който са загубили функцията си. Според децата ми ремонтирането на повредените неща е безсмислица. Според жена ми, само факта, че има по-нов модел е достатъчен за подмяната на нещо. А всички ми се чудят защо карам една и съща кола почти 20 години, а нея сменя с по-нова. Ами купих си я съвсем нова, защото нямах кола. Сега чудесно си ми върши работа и не смятам да я сменям докато ми върши работа.

kgb777kgb

Боже , колко мъка има по тоя свят ! Икономистите предвиждали , фондовите борси смятали , пазара се колебаел - колко трябва да си тъп и алчен , за да се ловиш на тия въдички ?! Когато се сринат всички тия измислени , измамни и крадливи борси и индекси живота може и да стане по-добър !!!

Ми не може всяка година нов телевизор, нов лаптоп, нова кухня, нова кола и т.н. БИли те и на изплащане.

Споко, тази работа с кредитите ще се саморегулира. Критичната маса на глупаци дето да продават 30 години от живота си за 2500 тухли и 50 торби цимент, оформени във вид на клия, в която да сложат последния писък на 3D телевизията се изчерпа.

Проблема е точно в същите тези хорица загробили се за 30 години напред. Това са едни послучни човекомашини, по-тихи от тревата защото имат кредити да изплащат. Никога няма да се противопоставят на работодателите си. Ще са съгласни да работят и за 220лв, защото вноската по кредита е 150... За това българина ще види (може би ) по-нормални доходи най-рано след 30 години.

Брей, икономистите имали паник-бутон. И какво като го натиснат? Ще пристигне някой с кинти?

не виждам как при растящо население, намаляващи ресурси, ще продължи безмисленото консумиране, за какъв дявол трябва да харчим без никаква нужда само за да могат някои да си изпълнят безмислените прогнозни печалби, този тип икономика базирана на постоянен растеж е безумие

Крайно време е световните лидери да признаят, че земята не може да изхранва 7 милиарда души. Вече имам образувани едни 2 милиарда, които живеят в абсолютна бедност и недоимък. И не говоря само за храна, а както казваш ти, за всякакъв род ресурси. Колкото и да се стремим в развитие, проблеми ще дойдат и то от изтока, където популацията там е чудовищно голяма.

Много си прав...

Постоянният растеж е за сметка на природата и околната среда. Ако спрем да унищожаваме планетата и растежът ще спре,продължим ли с растежа, планетата ще унищожи нас.

Прав си. Обаче аз се пише с з

Илия, не си прав. Човекът може да е искал да пише "АС" в смисъл на най-добрия в определена дейност, а не "АЗ" в смисъла на лично местоимение. Аман от критикари претендиращи за компетентност без да вникнат за какво иде реч.

Това правителство няма качества за да спаси населението нито от емиграцията,нито бедните от глад.Само се пъчат по медиите, без дори да изпитат и сянка на обикновен,човешки срам.

А крадливото правителство на Станишев по-добро ли беше? Това е просто риторичен въпрос.

По-добре беше! Индексираха се заплати, индексираха се пенсии. Крадяха, но и за нас оставаше. А сега .... сами го виждате

Лепнаха му етикет, че е "крадливо", но истината е друга.Сегашното се прави на работливо, но истината е друга.Разчовърткайте си мозъците и ще проумеете истината - не сте толкова глупави.

Статията е безсмислена, защото всява само още по- голяма паника на пазара. Хората усещат по джоба си ситуацията. Докарали сме нещата до физическо оцеляване, а надежда за подобрение не се задава...Отговорността е в ръцете на "богатите", в по- голямата си част "празноглавци"!

Европа не е излязла от кризата,цените са по-високи ,а потреблението е спаднало!Не виждам как когато мощните икономики на Англия,Франция и Германия срещат такива затруднения ,лаици,които нищо не разбират от икономика ,какъвто е Сер-Гейчо ,могат да си играят с българския народ !Призивите му към правителството за някакви повишения точно сега на доходите са призиви колкото на лаик,толкова и на озлобен политик,драпащ да се докопа отново до властта!

откъде 3наеш , че в те3и държави цените са високи , а потреблението е спаднало? В коя от тях живееш , че правиш такива и3води?

Истинската трагедия е, че някои вече и от храна се отказват, а болшинството от останалите скоро ще ги последват... Земята има ограничен ресурс, а човешката лакомия и глупост, за съжаление, нямат граници...

"...а компанията за компютърен софтуер "Адоб систъмс" (Adobe Systems) посочи, че отчита вяла дейност в Европа." Е как няма да им е вяла дейността, след като се опитват да продават в Европа на цени доста по-високи от тези в САЩ. Това е една от малкото компании, които имат абсурдни цени в Евро за Европа и цени в долари за САЩ и други страни, които са далеч по-ниски.

Боли ме моливо за адобо.