Бебето, родено в самолет, вече има акт за раждане

Малкият Николай от Пазарджик, който се роди на борда на самолет на Луфханза, вече има акт за раждане.

Обратно в новината

Коментари - Бебето, родено в самолет, вече има акт за раждане | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Е, и като няма месторождение, означава ли, че е със статут на "гражданин на Света", т.е. ще бъде приеман навсякъде или обратното - ще се води ничий гражданин, което всъщност ще му направи животът невъзможен и реално няма да може да пътува никъде... Защото, към момента, така оформен, в актът му за раждане, все едно пише: НЕ СИ СЕ РАЖДАЛ! Принципно, юридически, на борда на самолета, на който се е родил, който в случая е немски, означава, че следва да получи автоматично германско гражданство, особено, щом в този момент самолетът се намирал в международно въздушно пространство и е прелитал и над международни води...

Белите хора ще дадат на сладура всякакво гражданство.Да е живо и здраво адашчето.За мен е гражданин на света.Проблем ще му създадат само нашите квадратни кухи лейки.

В Германия гражданството се "наследява", т.е. получаваш гражданството на родителите си (и да, напук на всевъзможни слухове - когато родителите имат различни гражданства, детето получава и двете).

И когато порасне, детенцето, ще има само проблеми с българските институции. Ще вземе да влезе там някъде си, да поиска нещо и някоя си лелка ще му обеснява: "Ама как така нямате град на раждане, амчито компютъра не ми дава така! Ма как така напишете кординатите, трябва ми град, град на раждане, ми не мога да ви помогна!", човека в чудо ще се види в нашенските институции :)

с други думи - честити му проблеми с българския ЕСГРАОН :)

Интересно какви цифри са му вписали на седмо и осмо място в ЕГН-то (код за населено място на раждане)??

dimka

Да е жив и здрав малкия бебок!

Роди се първият български джадаи.

И на кой по дяволите му пука от това??!

На мен повече ми пука какъв матрЯл пише по форумите.