Първи случай на африканска чума в Югозападна България

Положителна е пробата, взета от диво прасе в Държавно ловно стопанство "Искър"

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Явно това диво прасе от държавния резерват се е разходило като държавниците ни по далечни страни за да има такава проба:)))))))) Не искате да признаете реалната истина че държавните хрантутници работа не вършат ама бая големи пари усояват...

Ма не моляви се. Не колете животните на хората. Гадно правителството. Ама защо нищо не прави правителството за това. Веднага да обещети всички хора с прасета. Аре изберете си ЕДНО и само него тролете. Стига ги сменяхте.

отиде коня в ряката.....

Африканската чума стигна до Марс Направо се самозабравиха тия които хвърлят умрелите прасета по пътищата в областите

Колко удобно, болно диво прасе и хоп карантинна зона в която трябва да се ефтанизират всички домашни прасета , които хората отглеждат от недоимък. И бедния става още по-беден , защото трудът му и надеждата, че ще изкара зимата за ЗАГРОБЕНИ. Ами нека тези господа които са НАРОДНИ ИЗБАННИЦИ да гласуват да се обезщети всеки един стопанин , но те са в заслужен отпуск и не ги интересува болката на хората. Тези пари които се дават за Самолети които ще дойдат след не знам си колко години- да ги дадат на хората...

Африканската чума убива заразеното прасе за два дни. Ако наистина имаше африканска чума по свинете, горите трябваше да са пълни с ДЕСЕТКИ ХИЛЯДИ трупове на диви свине. Те ми "намират" една дива свиня болна и замазват очите на народа.... Хора, това, че пробата е положителна не означава, че свинята е болна! Прекалено много интереси и пари има заложени, за да бъде оставено всичко на случайността! И все пак - истината е една - ЧУМАТА УБИВА ЗА ДВА ДНИ, трупове няма - ИЗВОДА САМИ СИ ГО ПРАВЕТЕ!!!!!

Не е "африканска"ЧС.Трябва да се зове"Държавна"чума по свинете. Горките прасета!Тези от тях,които заслужаваха тази съдба,не са в комлексите или задния двор.Знаем,къде са.

Преди всичко слабата организация, немърливоста и нехайството сред населението - но те са перманентни. Май дори национална черта.

Защо коментирате Нинова? Тя не управлява. Друг е виновен и вие го знаете, нали?

Но подстрекава. Чете ли петте и точки? А бунтовете са подбуждани от депутати, бивши кметове и активисти на БСП. И разбира се от други присъдружни маргинални агресивни организации.

Незнаех че като се изкарват кирливите ризи на властващите и нефелните им неконтролируеми действия е ''подстрекателство''... Бунтуват се хората защото вече това бъркане в джобовете им непрестанно минава всякаква граница.. Да се убиват здрави животни и да си траеш говори единствено за нефелност като властващите..

Голяма радост цари напоследък заради африканската чума сред скудоумните червени, прембяни и лилави тролове . Злорадстват и се заиграват със страховете и страданията на хората. Организаторите на свинските бунтове, зад които стои БСП, са готови на всичко само , дори да се лее човешка кръв, за да спечелят някой глас. Срам и позор.

За да се разпространи толкова бързо се съмнявам че фуражите за прасетата съдържат вируса.

И къде се разпространи бе? Хора вземат пробите и правят изследване. А хората лъжат!!! Единствено чумата не лъже. Ако я имаше, горите трябваше да са пълни с УМРЕЛИ ДИВИ СВИНЕ! А такава не е намерена. "Откриват чума в застреляна дива свиня, но не в УМРЯЛА ОТ ЧУМАТА! Защото проба можеш да фалшифицираш, ама я накарай дивата свиня да умре от нищо!!!

по-интересно е дали ще е последен, ама нещо ми вика че нема да е...

Хайде сега избиване на животните в частните дворове, поголовно. А Фандъкова да отиде да агитира в родното си място, за по-убедително.

Чумата извади на показ истинското състояние в "държавата".То ясно ,че държава няма,но най-вече е ясно:НАСЕЛЕНИЕТО НЯМА АБСОЛЮТНО НИКАКВО ДОВЕРИЕ НА УПРАВЛЯВАЩИ И ИНСТИТУЦИИ.ЕЙ ТОВА Е ПРОБЛЕМЪТ.До там са докарани нещата.

ахаааа нямало кемтрейлс а? как точно дивото прасе в района на искър прихвана вируса от румъния? пръскат май...

Не са спирали, ама българина е тооолкова умен, че щом го не вижда - такова животно нема. Избият като хлебарки и пак ще мучат, че това са глупости.

Колкото по зле за България и Народа толкова по добре им става!За това работят и тролят.Колкото повече се разраства кризата с чумата по свинете толкова повече искат да я задълбочат за да фалират и доведат до пълна катастрофа държавата

Не са били никога "комунисти" като мислене, били са "партийци"! Комунистите още 60-те години ги разкараха от БКП ...

Няма никаква чума по свинете Чумата по сеинеъе сепричинява от бактерия а нашите лаборатотий засичат вирус Защо проби не са пратени в нито една европейска лаборатория?

Продължавайте все така разумно да гласувате за Левски и ЦСК. Скоро ще ви остане само ръката за да може да пускате бюлетината им.

Чумата не я пренасят дивите прасета, а питомните от народното събрание.

Когато някой влезне почука на вратата на частната ви собственост да ви убива прасето, или котката дори, ако няма заповед от прокуратурата се явява -престъпник, така че не пускайте никой......има си закони и конституция........те за това толкова мразят националните държави с конституция евро либералната пасмина....

Това всъщност не е диво прасе, а подивял румънец, който през нощта вампирясвал и хуквал на четири крака да хапе питомните прасета и да ги заразява. Нещо като Дракула. Тиквата го каза.

Интересувам се , кога ще обявят за случей на африканска чума в правителството. Зщото там са необходими санитарно епидемиологични мерки.

Добре са си турците, албанците, босненците и косовците, защото са мюсулмани и нямат свине..

Какви ли нови изненади ни е приготвил банкенския юнак тази седмица. А следващите, все нови и нови изненади. сега вече чума и край Искъро, община Самоков, а вече и нилска треска край Дунава от комарите, какво става с кравите и конете за сега няма данни. Изобщо всеки ден веселба и смърдеж на страх ,безумие и цинизъм.

Не коментирам, защото ще ме изтриете. Ох, мъка! Само питам. А, аз кому навредих, че, ако не ме стриете на прах, то ще ме изядете цяла?

Я да видим сега дали прасетата няма да изядат местните избори на ГЕРБ :))))))))))))))))))))

Jaxon

Един нерез в парламента е дал положителна проба на болестта,........

великият министър на ГЕРБ, заради когото един цял отрасъл в икономиката на България ще бъде затрит, а още няколко силно засегнати !!! Борисоооооов, ще се криеш кат мишок бе ?!

прави оградата край Дунава срещу прасетата да не дойдат у София на площада

Това диво прасе да не е Иван Гешев??? И без проба знаем, че е чумав.

Няма по страшна чума за българите от ГЕРБ. Само ликвидация на гейберастите ще спре всички чуми.

СЪМ УБЕДЕН ЧЕ В БГ ПЪРЛЕМЕНТЪ НЕ ЗНАЯТ ШО СТААА ЪПРОС .КАКВОТО ИМ КАЖАТ ОТ ЕУРОПА ТОВА ПРАВЯТ.ИМАТ САМО ЕДНА ПРАВА ЧЕРТА НАЧЛО-ЗАПОВЕД И КРАЙ-ИЗПЪЛНЕНО ИЛИ В СЛУЧАЯ НЕ

Е, браво супер! Коли всичко наред! Ще внасяме от Китай, САЩ, Австралия!

няма да го яде ... колкото вече се ядат и пилетата, надути за 30 дни до 5 кг с "менделеев" или кокото се ядат саламите - пълни с ГМО соя ... Очаквам скоро да плъзне нещо и по рибата... ама може и да не пуснат нищо, щото тя пък е скъпа и рядко се купува...

А свиневъдите защо не са застраховали животните си? Почти всички застрахователни компании предлагат застраховка на животни, птици и кошери с пчели, които покриват рискове като пожар, природни бедствия, злополука, заразни и незаразни болести. Няма как да нямате примерно гражданска отговорност, да си спестите вноските, а после като си потрошите таралясниците да ви е виновна държавата, да излезете на протест и да ревете държавата да ви обезщети! Утре може скалци да изядат цялата реколта и после пак Бойко виновен! Държавата да ЗАДЪЛЖИ всички животновъди и зърнопроизводители да имат сключена застраховка против природни бедствия, злополуки и заразни болести, за да не е после пак държавата виновна!

Моше, ти ли си бе брато! Ако всички имаха застраховки, как любимата ти Застрахователна компания щеше да плати? А! 100 000-200 000 прасета! А?

Ливадо! Ти застрахователите не ги мисли! Няма как да знаеш, че застрахователните компании се презастраховат в други компании, които им викат.... ще се сетиш ли сам? Презастрахователни компании! Презастраховането е дейност по поемане от презастраховател на всички или на част от рисковете, покрити от застраховател, срещу отстъпване на застрахователна премия Ти застрахователите не ги мисли! Но по-лесно е да изкарате Бойко винововен и да рекетирате държавата ревейки по улиците и блокирайки пътища, от колкото да плащате вноски за някакви си там застаховки!

Ама оФцо, кажи на любимия ти Бойко- държавата да ги задължи, 10 години властва, к’во цвилиш тука? И на теб и на идола ти все други са винивни, за оФцете беше Турция, сега Румъния, кой е следващият?! Сигурно пак не е държавата?! оФца си мисли, мА е кон.

Това е стрес - тест преди истинската човешка която ще ни удари след година ! Пълен провал ! Ще умрем като кучета !

ЗАЩО ПЪК СТРЕС .КАКВО ТОЛКОВА. ПО СКОРО ЧЕ ТИ ПОСЯГАТ КЪМ ТВОЕТО ЛИЧНОТО БЕЗ ДОКАЗАТЕЛСТВА ЧЕ Е НЕЩО НАВРЕЖДАЩО

ДА ВИ КАЖА ЧЕТСТНО РЯДКО ХАПВАМ СВИНЯ НО СТАВА ВЪПРОС ЗА ЛИЧНАТА СЪДБА.КАК МОЖЕ НЯКОЙ ДА ВЛЕЗЕ В ЛИЧНИЯТ ТИ ЖИВОТ И ДА ТИ КАЗВА КОЕ Е ДОБРЕ И КОЕ НЕ КАТО НЯМА ДОКАЗАТЕЛСТВО ЧЕ Е ТАКА

Не румънските туристи, а плъховете пренасят заразата. Изобщо министерството обяви ли от какво е или летният сезон е виновен?

Това сигурно е от румънските туристи, които на път за Гърция, са яли и са хвърляли остатъци в България. Нали?

КОЙ КАКВОТО И ДА ТИ ГОВОРИ ЗНАЙ ЧЕ СТАВА ДУМА ЗА ПАРИ .А СЕГА С ТИЯ ЕВРО ПАРИ КОИТО УЖ НЯКОЙ НИ ГИ ДАРИ ЩЕ НИ ИЗЛЯЗАТ ПРЕЗ УШИ, ГЛАВИ И ТРЪТКИ .И КАТО ИМАМЕ,, уПРАВНИЦИ ЗАДОВОЛЯВАЩИ САМО ТЕХНИТЕ СВИНСКИ НУЖДИ КАКВО ОЧАКВАШ..ИЛИ СИ ИГРАЙ ХОРЦЕ ИЛИ СИ НАБИВАЙ КАМШИЦИТЕ КЪМ И АЗ НЕ ЗНАМ НАКЪДЕ ...АКО НЯКОЙ ЗНАЕ ДА ПИШЕ

Да се забрани свинското в България, докато не е тръгнала чумата и по хората!

Това ще е първият Кочбайрям, на който има заколени повече прасета, отколкото овце, кози и телета, взети заедно.

Причината за чумата е в заразените кебапчета, които другарите са яли на Бузлуджа и после са о..рали де що има из България. Чумата е повредила и мозъците им.

да нямаш луда крава

А твоят от какво се е увредил?

Това стопанство е оградено с висока мрежа, как е стигнала заразата ? Явно не е от прасета. Ако е от коли и хора, досега защо не е обхванала цяла Европа и Азия ? Нищо не разбирам, няма ли някой да обясни в тази държава ?

ДА СЕ ХВАНЕМ ДРУЖНО ЗА РЪЦЕ,ДА СИ ЗАГРАДИМЕ НАШЕТО СЕЛЦЕ И ДА СИ ИГРАЕМЕ ХОРЦЕ.ДА НЕ ПРОПУЩАМЕ ТАЗИ ЧУМА ДЕТО ИСКА ДА НИ ИЗЯДЕ.И АКО НЯКОЙ СКЪСА ТАЗИ НИШКА ДА ЯДЕ ГОЛЯМА ...????.ПИТКА .ХОРА АКО НИЩО НЕ НАПРАВИТЕ СЕГА ЦЯЛ ЖИВОТ ЩЕ ВИ ТОРМОЗИ ТОВА

Хапчетата !

до зевзек В ГЕРБ няма специалисти по чумата. Те са в БСП. Другарката от СЕЛО Крушовица е експерт по чумата, но не се намеси да даде указания за отлюспване на чумите.

Нямат специалисти, а се събират и умуват, вземат решения и убиват държавата.

БСП и Капон се излагат, не могат да организират един свински бунт с толкова фалшиви новини и платени, но тъпи тролове..... А за чумата, - прочетете "Чумата" от Камю, човекът го е написал тъкмо като за някои от вас. Факт.

Тоя пък с неговата Капон... Капон обърни му внимание, че скоро ще омръзне на всички!

Ти да не си падаш по биволица от Крушовица ? Ама тя май е луда крава...

Аз по която и да си падам не държа цяла България да разбере, а тоя вертикалния 100 пъти го написа.

Айде не се изчервявай.

.

Лъжат никъде по света не се консумират прасета заразени с африканска чума,цял ден рових в нета глобите са жестоки и за вериги и търговци .Няма печени няма варени.Заразеното стадо се избива и се нарежда вържу автомобилни гуми бензин и се подпалва .Не се заравят или се карат на екарисажа.

Не си мисли че ако имаш 10 прасета в свинекомплекса и 1000 на книга си станал човек

Споко бе, не се вълнувай толкова.

Кога ще копаме Румънците

Постепенно хората ще се осъзнаят, подстрекаваните от партията на Капон и от БСП опити за бунтове ще утихнат, но поради тях, а и преди тях е изгубено толкова много време, че щетите ще са огромни... Така е в тази държава - винаги има една малка група недоволни, които ще се пречкат, независимо за какво става дума. Не сме дорасли за демокрация , защото не спазваме реда и законите, в това число и управниците, които се водят от частно политически интереси.

Постепенно хората ще осъзнаят че такива кат теб ще бъдат изгонени от България като чумаво диво прасе

Истината боли, нали? Може обаче и да се очовечите накрая.

Човече, прочети какво си написал, ти си болен от омраза.

прост шибан ггробар - боювски каун. Чумата е герб.

Съжелявам за причиненото неудобство, но фактите за свинските подстрекатели са други.

Приказките ви от ден на ден са като управлението. Все по-идиотски и без всякаква смисленост

да го разбирам , че когато "дораснем за демокрация" няма да има вече недоволни или хора с различно мнение ... ??! Колкото до спазване на реда и законите , всеизвестно е, че по времето на социализма те се спазваха значително повече ...Тогава демокрация ли е било?

Сега очаквайте след чумата луда крава и пилешки грип

Стар номер, но щом минава...

Кога ще се умъртвят прасетата в ловното стопанство и кой ще го стори ?

Нещо ме съмняват резултатите от пробите! Нещо прекалено има в цялата ситуация за да е точно така, както се представя. А като скочат цените на свинското, хората няма ли да ходят на пазар я в Македония, я в Гърция, я в Сърбия? Къде ще е точно файдата и за кого?

Няма защото на границата проверяват и вносът е забранен. Ама ти от къде да знаеш