”Алфа Рисърч”: Най-вероятен е шестпартиен парламент

Големият печеливш и изненада на тези избори може да се окажат малките партии. Най-вероятно ще има шестпартиен парламент, а кабинетът ще бъде съставен трудно.

Обратно в новината

Коментари - ”Алфа Рисърч”: Най-вероятен е шестпартиен парламент | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Abu Talib

Все ми се струва, че на 06 Октомври 2014 г. се очертават доста ядове за бизнесмените, поради не добри новини: ГЕРБ след като Менда Стоянова пледира за по-висок ток към 50% до две години= 78-80 ; БСП под прогамата си мининум, защото се рои постоянно -47; ДПС защото най-сетне биха шута на червените боклуци -38; Атака, заради агитацията на руската армия -22. Това дава общо 177. Остават още 63, горе-долу по 15 на малките партии, като за РБ тенденцията е към 18 депутата.

Не 90, ами и 80 депутаци няма да има ГЕРБ този път

до проруски ориентираните политици - васалите на империята това ни чака Аралско море започва да се свива преди 50 години, когато водите на вливащите се в него р. Амударя и Сърдаря са отклонени от съветски инженери за напояване

Аралско море почти пресъхна (снимки)-заглавие в дир.бг

Четейки новината на "Алфа Рисърч" си мисля: Хм, ще си искарат мандата в боричкания и пререкания в народното събрание, а държавата се нуждае от силно управление за подобряване живота на хората..... Май в Щатите е по-добре с двупартийната система. Която партия е на власт, естествено другите я плюят, та дори и своите по поводи, но поне се знае кой за какво е сгафил докато е бил в редиците на властта. Просто си мисля и споделям, нали сме пред избори....

на тези избори комунисти,турци и останалите маскирали се като малки партии предатели не трябва да бадат допускани в парламента .това е каузата за балгария останалото са лажи и демагоигия.

Типично по герберски - само партията, която ти харесваш трябва да е в парламента - единствена, с цялата власт и завинаги ! Един вожд, една партия, една идея, едно мнение - завинаги ! Това е милиционерската демокрация ! Затова само чалгаджии и недоклатени лелки гласуват за мутрата от Банкя ...

Каква здравословна тишина е настанала в последните дни в България! Смело отварям хладилника, пускам чешмата, даже телевизия гледам без страх и отвращение - няма го другаря Борисов. От време на време я някоя лентичка да кръцне, я свойски да ни припознае като лош мат'риал, я щедро да ни обещае дълготрайна мизерийка... Благодатна тишина, ей! Нека ѝ се порадваме, че след 05.10 положението ще стане - мамата си джаса. Дет' се вика - "и да падне и да бие", другарят Борисов при всяко положение напоително ще вие. И така, докато някой ден схване, че България спокойно може да се развива и без него, а не както до сега въпреки него!

По-вероятно 6-апартаментен парламент, за жалост ;-(((

Който не гласува за Атака гласува срещу себе си. С Намъ и Богъ. Атака е: 1 Против спирането на Южен Поток! 2 Против санкции за Русия 3 За депортиране на нелегалните емигранти. 4 За построяване на стена по цялата граница със Турция. 5 За построяването на АЕЦ Белене със Руски реактор. 6. За заплашане на имотите на Прокудените и избити Българи от Турската орда 1903 1913 година-милиарди долари!!! 7 За вдигане на пенсийте до минималните във Европейския съюз. 8. За прекратяване на договора за НАТОВСКИТЕ бази-вън убийците на мирни хора по света!!! 9.Незабавно изгонване на ЕРП-тата и преминаването им в Държавни ръце. Атака е последната крепост на БЪЛГАРИЯ.

Я, остави хората сами да решат за кого да гласуват! Ти да не би агитираш от тук? Атака обаче по тия точки НИЩО НЕ Е НАПРАВИЛА, ОЩЕ ПРЕДИ 4 ГОДИНИ! Само се старае да вземе повече субсидии за партиите си! Писна ми от наивници!!

Пише се "по цялата граница с Турция", а не "по цялата граница със Турция". Пише се "... вдигане на пенсиите до минималните в Европейския ...", а не "вдигане на пенсийте до минималните във Европейския "

ЛОШО ЛИ НИ БЕШЕ ,КОГАТО ПАРТИИТЕ БЯХА САМО 2??БКП И БЗНС

НЕ НИКАК НЕ НИ БЕШЕ ЛОШО БЕШЕ ГОТИНО - БОЛНИЦИ БЕЗПЛАТНИ ЛЕКАРИ - ЯКИ И УЧЕНИ ОБРАЗОВАНИЕ - СУПЕР БЕЗПЛАТНО , ГОТИНИ УЧИЛИЩА КУПЕНИ НАЙ-МНОГО ЖИЛИЩА - НЕ ГОВОРЯ ЗА ПАЛАТИТЕ НА ДНЕШНИТЕ КРЕДИТНИ МИЛИОНЕРИ ВСЯКА ГОДИНА НА МОРЕ В БЪЛГАРИЯ А НЕ НА СЕГАШНОТО НАГЪЧКАНО И КАДНО ЧЕРНОМОРИЕ

Кой ли въобще ви вярва

ко е тоз Патриотичен фронт ? да, шъ гласувам за него, ако беше паричен фонд.

Поредните манипулации. Аз като врачка ви казвам сигурно ще влезат само Герб, БСП, ДПС, РБ и АБВ. Всички други така наречени малки партии ще духат супата.

бабо , ще влезнат само три ! герб , дпс и коалиция кво беше там . в този ред . хвърли боба още един път !

Кабинет НЯМА да има!!! Хората им е писнало от клати!!! Що за идиотщина уволена за некадърност за работа с Кохезионни фондове да заема пост съветник на вице премиер??? Заради този боклук са спрени пари по ОПОС!!! Разни 4енгеларски щерки ПР го раздават, 50 лв за глас... Аре *!!! Бойкот, революцията продължава!

ГЕРБ няма да имат повече от 90 депутата...

Така ли се печелят над 40 места в НС? Козята брадичка и безизразния поглед на чифтокопитно са едно на ръка като очеизвадна прилика! Лидерът на ДПС обаче е и пълното олицетворение на - да речем - преживния човек! Стоейки удобно в сянката на Доган и предъвквайки едни и същи твърдения, облечени в едни виеватички и помпозни изрази просто ей така да се види, че има "вишу". Лютви Местан е като онези бозайници с многоторбести умове, пардон стомаси, които могат да си мелят до безкрай становища от сорта, че ДПС, видите ли, не е етническа партия!

Навъртях доста годинки и избори покрай тях. Нито веднъж не ми се случи мен или някой от приятелите ми да бъде интервюиран за предизборна анкета. И телефони си имаме и по улиците и на работа ходим, ама не! Плаче ми се вече! Иначе за участие в игри и благотворителност еша им а когото и да гласуваме пак съшите боклуци ще са

ГЕРБ, БСП, ДПС, РБ, ББЦ, Патриотичен фронт, АБВ, Атака - всичките тези партии и коалиции, които социолозите ни навират в очите при класациите си, участват в гадния бъркоч, от който сърбаме вече четвърт век. От едни избори до други се сменя само цветът на капака на казана с бъркоча. Не е ли време да изринем негодниците и безродниците? В бюлетината има и други -нови неопетнени формации. Нека този път да изберем някоя от тях!

днес по БНТ слушам едно влечуго от СДС- Румен Иванов- със зализано бретонче, уредил дъщера си преди години в САЩ и един от явните привърженици на Борисов- лично. та той каза че ГЕРБ и РБ ще направят общо правителство. Когато влязат в НС- а те ще влязат, пред РБ ще изправи голяма дилема- да бъде обезличе от ГЕРБ или да заеме свои позиция. част от РБ ще се подаде на кариеристичия си ЛИЧЕН нагон. Други- тези от ДСБ няма да се подадат. Защото стоят на принципни десни позиции. Със сигурност тези от СДС и частично на Кунева ще предпочетата да топнат човка в кацата на властта. РБ практически ще се разпадне. Та си мисля дали да не гласувам за "Десните"- ясна позиция спрямо Русия, ясно дести, ясна позиция спрямо ГЕРБ начело с мутрата и неговия подгласник ЦЦ. Зная че няма да влязат, но пък моята позиция е на първо място. Защо ДСБ не направи РБ с тези от Десните? Аритметичният сбор може и да спечели и ще спечели, но политическия морал- не знам.

"Десни" и "леви", душко, са залъгалки за наивници. Дясна и лява ръка са те на един и същи бандитизъм, който ни подмята отляво надясно вече 25г. докато ни обира, пъди децата ни и точи цигански и арабски ножове, за да ни довърши.

ББЦ са четвърта политическа сила. Успех им желая!

Бареков е като онези плюшените играчки, които като ги натиснеш и започват да говорят.

ББЦ ще е изненадата.

Мачкай Борка, мачкай! Народът е с теб.

От много мачкане ти стана най-смачкания.

Валякът и през теб ще мине. Ти и такива заблудени като теб ще квичите най-силно.

По-добре те! Въпреки, че проучванията ви са платени!

По добре тия от ония кадесари, дааа. Гласувайте все едно за кого, че съвсем умря имитацията им на многопартийа система - то след 25 години щеше и да е чудо да не умре разбира се. Не че и никой да не иде да гласува няма да обявят над 40% участие естествено, по колко да струва подписът на член от избирателна комисия.

Hе гласуваите за хора, които имат телевизии. Hякои им е дал пари за това скъпо удоволствие и ние знаем "кои".

Абсолютно подкрепям мнението ти! Никога не бих гласувал за господаря на НОВА ТВ, бТВ, а доскоро и на ТВ 7 - Б.М.Борисов. Браво за коментара!

И все пак, по - голям идиот от Бареков нема. Този надминава Волен, Станишев и Борисов взети заедно.

Има хора с вкус. Аз, обаче, като минавам покрай политическия кенеф си запушвам носа.

Коментари от рода на най-горния в карето - "все пак", "още по-" и т.н. идват само от професионални агитатори, опитващи се да ни пробутат да изберем за обяд кой да е екземпляр от кенефа, само да им направим статистиката с участие. Слава богу естествената ни реакция е да се извърнем със запушен нос - та пак ще им се наложи да фалшифицират процента участие.

Що бе, Рамадан Кунев е на същите проценти като Дудука - и на същия акъл?

Тъкмо бях решил, че е Бареков е най ...., а тролчето на Борисов се включи за да ме опровергае.

Голямото престъпелние на Избирателния закон е разпределянето на гласовете на малките партии, които не са влезли в парламента. Ако да кажем 16% са гласували за тях, то е защото не искат никоя от другите партии да ги представлява. Следва 16% от депутатските места да са ПРАЗНИ или 38 депутати по-малко. Нека местата им стоят за да напомнят. Тогава мога да ви кажа, че малките партии ще станат най-големите, а някои от големите няма да могат и 4% да минат!!!

това разбира се е много разумно и спестяващо пари, но за съжаление конституционният съд тълкува конституцията, че в НС задължително трябва да има 240 депутати. И от там следват всички останали закони. Трябва да се промени конституцията, а това може да на прави само НС или ВНС. С референдум няма да го бъде. :(

Аз гледам едни проучвания на други агенции и там дават на АТАКА 5.0 - 5.5 процента, което ще рече на изборите 7-8, кой си мислят че заблуждават?

Близо си до истината, но Атака ще вземат от 10-14 %, те ще са приятната изненада.

ако има толкова АТАКА, така ще им го набута народа пак, че ще се чудят кой с кой да се коалира хаха.

движрш се в лоша компания ! не ходи там ще станеш същият !

Смех, братчета. Един определя Мая Манолова като пич, Татяна Дончева сама се нарича мъж, за Вигенин няма и да говоря. Ще си гласуваме за Бареков и после ще се оплакваме. Преход е когато се върви напред, а не като нас в кръг.

Не знам защо, ама много народ се страхува от Бареков. Нещо не им е удобен на големите мишоци...

Напротив,не само им е удобен-а е и тяхно творение!! Но-като се правят,че го ненавиждат,има хора които казват:-"не знам защо,ама много народ се страхува от Бареков.Нещо не им е удобен"..... Така е от години...За да не остане вакуум,и се създаде истинска алтернатива за която да се гласува!!!

щото е отгледан в саксия като фикуса Сидеров... няма причина да не ни е страх.

Пълна олигофрения. Всеки мързеливец, апаш и изпадналяк на чаша ракия се оправдава, че правителството не го оправя и министрите не мислят за народа! Къде в целия свят някой чака правителството да го оправя?? Всеки си гледа работата и занаята, а правителството се занимава с външната политика и реда в държавата. Политически науки в Англия се учат по шест-седем години за да станеш помощник-секретар на някой локален политик и да се учиш тепърва да ръководиш хора.У нас - пълно с анализатори и разбирачи дето не са си почистили боклука пред входа и не могат да ръководят и жена си даже. Комплексиран народ.

Хората не искат правителството да ги оправя, само да престане да пречи на свободната инициатива. От 1944 насам не е преставало да пречи - било с афиширана еднопартийна система, било с имитацията на многопартийна такава след 1989-а.

напротив - точно обратното е... иначе такива елементи като ББ, БКП и ДПС нямаше да съществуват. В България робският мироглед е тъй дълбоко вкоренен, че хората като им дадеш свобода и изпадат в истерия. Не знаят какво да правят и почват да се вайкат по доброто старо време. Има и изключения колкото да докажат правилото.

освен ако не броиш 60% от българите за не-хора. тогава си прав.

Много не си в час брат, много! Виж какво сега си написал и какво ще се получи на 5 окт. вечерта.

"...а кабинетът ще бъде съставен трудно... Май пак се връщаме на старото положение - Орешарски премиер, само че вместо Атака съюзник ще бъде някоя друга партия. Честито!

Потомствени демократи като Б.М.Борисов и Ц.Г.Цветанов са достойни да управляват Отечеството.

Кажете нещо за този Реформаторски блок, че и аз вече не знам за кого да гласувам... Всички ми се виждат един дол дренки, като изключим ДПС- тези ми се струват най-големите изроди..

Ами щом като тези не могат да си изберат дори и лидер за какво да говорим повече!

Реформаторите са най-читавитеи и интелигентни хора, програмата им е логично и професионално направена, в риториката си нямаха нито миг популизъм, някаква долна интрига или компромати! Освен всичко останало са проевропейски! Друго какво ти трябва?

Ридван Кунев

Съчувствам ти и ще се опитам да ти помогна. Нямя никакво значение за кого ще гласуваш. Защото България е протекторат, а българските институции и политици са само подизпълнители на волята и решенията на УСА, ЕС, Турция и в определена степен на родните олигарси. Така че който и да дойде на власт, ще е все същото. Интригата в тези избори е само дали ще бъде допусната в Парламента "Атака" - защото тя също не е фактор, но често изнася публично неудобни истити и факти, които иначе се премълчаваг или укриват. Така че изборът ти не е труден.

Само с гласуване няма стане, братчет. Ако не си разбрал през последните 25г.

Ако няма за кой да гласувате, гласувайте за някоя малка партия, която и да е тя, само да не е ДПС. Така ще намалите възможността да спечелят повече партиите, които ненавиждате, включително ДПС и др.

Малки хора имат малки партии, също така и малки Пи---и. За кво да гласуваме за тех

Къде и ти, с Лудогорец в Шампионската лига:)

Забрана за политическа дейност на всички партии и лица от т.нар. "преход", който по същество е национална катастрофа и геноцид 60 000 избиратели, по териториален признак, избират най-достойния сред тях да ги представлява. На 6млн. избиратели това прави 100 народни представителя. Избирателите от избирателния район имат право да отзовават своя избранник по всяко време с референдум. Референдумът може да се инициира с подписка от 6000 души. Образователен ценз Възрастов ценз

Забраняваш БКП и въпроса се решава.

Аз ша гласувам за Воуенчо, ако издържи 5 минути под вода в Шадраванчето на Дондуков 2 ли беше или 1

се премълчава ГРЕШКАТА, с която са работили... А тя е около 3%... И приложена със знак минус прави доста резултати бая НЕсигурни... И около бариерата навалицата си става бая голяма.... И като се вземе предвид, че социоЛЪЖЦИТЕ ни досега казаха една единствена истина - във всички избори досега, тез дет са около бариерата НЕ СА Я ПРЕСКАЧАЛИ... И картинката си става кат заминалия си последе149н парламент..

българчета гласувайте ЗАВИСТ срещу България за да покажете още веднъж колко сме малки

Най-вероятно ще има шестпартиен парламент, а кабинетът ще бъде съставен трудно. При шестпартиен парламент, ще ни направят "разногледи"

Например - КУНЕВИЦА ще преговаря с ГРОБ!!! ПРЪМОВИЦА - с БЕСЕПЕто... В зависимост от изборната аритметика за ДОКОПВАНЕ НА КОКАЛА.........

Атака - победа!!!

Над какво?

Предимството на ББЦ е, че може да привлече по-компактни групи избиратели в определени региони. Демек може да плати на компактни групи.

Атака има увеличение на гласоподавателите си от 1% са станали 2%

Два % повече от необходимото....В нормална държава биха получили 0..Даже две нули

,,Зелените''-изглеждат свестни хора.

Зелени, пък са за шистов газ.

Значи не са русофилски подлоги,които искат България да бъде обирана и изнудвана от Газпром.

Аз знам със сигурност, коя от малките партии нема да влее у парламенто. А вие?

Само вресливият мъник още отказва да повярва, но скоро ще му се наложи!!!

Стана тенденция да се помпат процентите за т.н. Патриотичен фронт" - явно насочена среущ "Атака". Ако тези проценти са верни, не мога да си обясня какви хора биха подкрепили тази коалиция - първо, защото лидерите й са безлични; второ - защото слушайки внимателно изявите им, не виждам никаква съществена разлика в позициите им в сравнение с всяка от останалите партии/с изключение на "Атака"/. Така че не разбирам какво точно привлича техните избиратели и какви са очакванията им.

Те и коментар не заслужават:-)

Ами като не разбираш, да ти поясним. От Патриотичния фронт досега не са били на власт, нито пък някога са подкрепяли властта. В цялата си история (над 20 г) СКАТ винаги се е държала опозиционно. Припомни си Ибрик ефенди кого подкрепяше 2009-2011 година, после за златния пръст знаем. Вярно, че не е безличен, даже прекалено е забележим. Бандата му павиани - също. Сега ще имат малко почивка. Хайде, мятайте се на Луфтханза и напред към Варадеро. Може и към Москва.

Благодаря за пояснението, от което не става ясно нищо. Затова ще ти го кажа по-простичко. В позициите на т.н. ПФ няма нищо по-различно, оригинално и патриотично от останалите партии, т.е. те не предлагат никаква алтернатива, каквато гръмкото название "Патриотичен фронт" предполага. Благодаря и за поканата, но аз оставам в Родината си и такива "патриоти" като теб няма да ми казват дали и къде да отивам. Не знам дали ще ви пробутат в парламента, но с такъв конформизъм в следващия със сигурност няма да намерите място.

Apollony

Аз ще гласувам за АТАКА, всичките ми близки роднини ще гласуват за АТАКА, всичките ми приятели ще гласуват за АТАКА. Социолозите са продажни лъжци.

Е да де, петте човека ще сте си

Атака били под 4-ри процентната бариера... Пълни преднамерени тенденциозни платени герберастки лъжи !!! Всички, всички мои приятели и познати ще гласуват за Волен,. който иска национализация на ЕРП-тата, болниците и поликлиниките, златодобива и стратегическите производства, достойни пенсии и заплати , достоен и човешки ЖИВОТ, а не животинско съществуване като при ГЕРБЕРАСТКАТА паплач !!! ПОзнавам и турци, които ще гласуват за Волен, правете си сметка !!!! АТАКА!!!!

О Боже Господи опази ни от този паразит със златния пръст Болен

И кво, всичките 5 човека ли ще гласувате за ФИКУСИТО?

Прав си!!!!! В последния месец Волен стана волен и спечели много симпатизанти!!!! Напук на мутрите:)

Е, то голяма хвалба това, че имало турци, дето щели да гласуват за табуретката - малцинствата са доказали сто пъти досега, че акъл не им пречи и могат да гласуват и за най-долния измекяр... Направо ни стресна с тази новина!!! С нетърпение чакам вечерта на 5-ти да видя киселата физиономия на бялата Златка, или може би няма да го видим, защото ще се е скрил в миша дупка, където му е мястото??!!!

Важно е да гласуват повече хора и така твърдите ядра на комунягите и депесарите ще се свият здраво.....тези, които са колебаят са предимно с дясно мислене...не мислете, гласувайте!!!!

Какво ти мислене, тичайте да гласувате. Да докараме 100% участие, умиращата имитиация на многопартийна система има нужда от нас. Дайте да дадем.

Аз Мога да се обзаложа с всички Българи песимисти , че ако на избори гласуваме 75, 80% за една две Български партии, дпс няма да могат и парламентарна група да сформират.......

И това как точно ще ни помогне? Кво като ги няма ДПС другите да не са нещо повече?

akud akudov

ще помогне , поне са Българи . какъвто ти не си