Таксиметров превоз - само за търговци с регистрация

Таксиметров превоз на пътници ще се извършва само от търговци, притежаващи удостоверения за регистрация.

Обратно в новината

Коментари - Таксиметров превоз - само за търговци с регистрация | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Услугата на, която предлага Юбер произлиза от нещо наречено Краудсорсинг. На български се е наложил терминът Икономика на споделянето, който не е съвсем точен. Смисълът на краудсорсинга е, че използва технологиите, за да свързва хората. Това е тенденция, която не може да бъде спряна. Решението, както на КЗК, така и ВАС е незаконно. Нямат право да наказват Юбер, защото фирмата не предлага таксиметрова услуга, а софтуерна платформа, която свързва хората. Няма, и не може да има закон, който да забранява това. Освен това, никой не може да ми забрани да се договоря с някого да го превозя до определана точка и да си поделим разходите по пътуването. Защото това би било нарушение на личните ми права и свободи. Краудсорсингът тепърва ще настъпва в изостаналите страни като България. Бизнесът в тези страни ще има избор - или да се промени, или да загине. Но краудсорсингът не може да бъде спрян, нито в България, нито, където и да е. Това е бъдещето на бизнеса. Това е сливане между Социалната и Бизнес системата, на основата на ИКТ.

Поздравления и браво! Ама я идете да им го набиете в дебелите глави на българските бакшове, дето искат постарому да си мамят клиенти на воля с цигарка между зъбите между две отказвания на курсове щото били много кратки, в количка, дето едва успяваш да се качиш поради размерите ѝ, както и на ония в КЗК, дето обслужват интересите на мутрите, дето стоят зад таксиджийските фирми. Нищо, той пазарът ще им го набие това не само в главите, колкото и да реват и да се жалват какви са онеправдани.

ЗАЩО ЮБЕР НЕ СЕ РЕГИСТРИРА , ДА СИ ВЗЕМЕ ЛИЦЕНЗ КАКТО Е ПО ЗАКОНИТЕ В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ И ДА ВОЗИ КОЛКОТО СИ ИСКА ? ТОВА КОЕТО ПРАВИ ЮБЕР Е КРАЖБА И КОНТРАБАНДА !

Убер са нови, чисти и здрави коли, с културни шофьори. Той ще се върне на пазара скоро, а аз на бакшиш няма да се кача докато има Убер никога!

И колко струва това "удостоверение за регистрация"? През колко обръча трябва да се мине за да се получи?

Юбер е минаване под летвата!

нежелаещите да си регистрират дейността , но желаещи да си прибират пе4алби от цял континент за едно приложение те така като си седят у офис4ето, изриваха.

В България няма нито една голяма международна банка. Нито една американска банка. Нито една световна верига лукс хотели за туризъм. Сега се сложи прът и на поредният опит за разбиване на монопола в дребната търговия. Юбер предложи иновативна технология, която е създала средната класа в САЩ - контракторите. Самоосигуряващи се самонаели се работници. Дали ще извършваш таксиметрови услуги, ще монтираш интернет, сателитна телевизия, превозваш товари с тежкотоварни коли или микробус, дали ще лепиш плочки или ще ремонтират покрив и т. н. .....всичко се е извършвало някога по телефон, после по факс, интернет а сега с мобилни приложения. Така времето и цената се намаляват а крайният продукт отива бързо до клиентът. Специално за Юбер - само наетите таксита са само нови коли. В САЩ са 3 типа : среден клас, черни лимузини и лукс лимузини и джипове. Сигурността на клиентът е гарантирана от застраховката на колата. Такситата нямат специални застраховки за клиенти. Данъците се отчитат от компютърна с-ма и Юбер няма интерес да укрива приходи, защото си взима % а останалата част обявява като приходи на субконтракторите. Те от своя страна получават данъчните си справки от Юбер и са длъжни да платят данъци. Тази данъчна с-ма е стандартна за всички бизнеси. А това, че ченгетата не могат да разпознаят Юбер таксито от бакшишите и да правят далавери с "такса спокойствие" и развеждане на проститутки е друга бира. Такситата са морално остаряла форма за превоз. Но генерираща монопол, корупция, престъпност.

За какво си се напъвал да се обесняваш с нежеланието да работиш законно, бе. Па виновни катаджии, па кой ли не. Остаряла услуга, която той предлага хохохо.

Абе нали искаха да глобяват ако си сам в колата? Или сега е друга песента а?

Твойта или на нежелаещ да си регистрира дейността?

Ами браво - така се пази хляба. Представете си, че няма кой вече да зарежда таксито си с депутатска карта и на половин цена.... За какво ще си депутат тогава?

Преди десет дни пътувах с влак Бургас-София - 8 часа, мръсотия и воня. Седмица преди това с автобус, същото, само с час и половина по-малко. Синът ми каза, че съм луд, че не използвам пътуване с автомобил в група. При следващо пътуване, отсвирвам и влакове, и автобуси. Ако е толкова удобно, колкото ми го похвалиха, може да зарежа и шофирането. А депутатите ДГД.

Ще поиз4акаш да се лицензират и да си плащат данъците и застраховките.

Че защо да чакам? Колите имат ГО , включително и за местата на пътниците и платен годишен данък. А за четиристотин км, един шофьор през горивото плаща около 35 лева акциз и ДДС. Отделно такива коли са перфектно обслужвани и за съответните услуги също се плаща ДДС. Като се качиш на някое такси, тип каталясала пропан-бутанка, да не мислиш, че от "услугата", която получаваш, в бюджета ще влязат повече пари?

Че почти всички превозни средства в нашата родина са за спиране от движение съм напълно съгласен. Липсата на желанието на пътниците, недоволни от вида, чистотата или сигурността на ползваното транспортно средство, да сигнализират съответните органи отговарящи за дадения вид транспорт, позволяват това да продължава да се случва. И моля само не почвайте да обяснявате, как нямало кой и никой не искал да откликне.

Крайно време беше. Онези дето вземаха от летишето до центъра по 100 лв и се криеха зад един собственик, който преотстъпва правата на други и не можеш им хвана края. Като свинска черва са. И никой не носи отговорност.

Крайно време е да се сложи ред в таксиджийско-търгашеско-измамния занаят. Нещата се решават по много прост начин. За пример е Лондон, Пекин и др. китайски градове, и т.н. В Лондон има една приказка-да станеш MP(Member of Parliament) е по-лесно, отколкото таксиджия. Намного места местната управя решава за броя на такситата. Също така решава да са само един вид автомобили, пригодени за таксита. Фабрично. Тези коли не се продават на свободния пазар, и така лесно се ловят нелегалните. А на все пак дръзналите да правят незаконни превози, се глобяват и им се конфискува автомобила. Тарифата се определя за града. Лиценза се дава на таксиметровия шофьор след строг подбор и изпити. Тук всеки 3-ти е съден или криминално проявен. Колкото и да ви звучи комунистически и налудничаво, друга оправия няма.

Така е в повечето европейски столици и големи градове. Но има и нормални коли, които също се използват за таксиметрови превози, но те нямат право да вземат хора от стоянки а са само на повикване.

Еее, доживях да чуя таксиджия да се изразява и аргументира като културен човек. вместо като кърско добиче зад волан! Поздравявам Ви! Ако колегите Ви бяха като Вас, драмата с Юбер просто нямаше да съществува, защото клиентите на такситата щяха да си държат на тях!

я бакшишите вмирисани на пот и пръдня налазиха темата и чукат минуси

В условия на пазарна икономика, пазарът а не държавата контролират бизнеса. Не е редно държавата да се меси и да спасява некадърните бакшиши. Държавна политика е да не се строят железници, да няма автобусни линии околко летищата. Всичко това е в полза на мафията на таксиметровите компании и да се принудят хората да ги ползват.Държавна политика е да няма Градски транспорт денонощно както е в нормалните европейски страни - за да принудят всеки да ползва такси след 22 часа.

Тя иска данъци от всеки.

като искаш пазара да регулира цените защо мрънкаш че тока и бензина бил скъп. ДЕКВР и ББ били виновни. Абе няма угодия на българина

държавата като ми подари кола и бензин тогава ще казва кой да возя - в момета отивам от петте кюшета да кача двама за Драгалевци

Както на едните така и на другите. Освен това е длъжна да си пази гражданите, от нелоялна конкуренция по ЕС законодателство. Защото ако утре с тия дето ги ка4ваш стане ПТП те съдят тебе, не убер, която се измъква по терли4ки, ни държавата. И ти ще го отнасяш.

косми4ески корабда ти купи?

Аз се чудя, ако сървърите са в чужбина (те най-вероятно са там) и на практика сделката се сключва там, а изпълнението (превоза) е в България ... защо се намесва съда, че и депутатите гласуват закони в услуга на монополистите ... имат ли юрисдикция да контролират сделки и договори, които не се случват изцяло в България?

Същото е като да правят проверка на товар, който минава транзитно през държавата. Пломбиран е в една държява, отива за друга, обаче минава през територията на трета страна. Може сделката да е съвсем законна в двете държави, но ако е забранено да се транспортира определена стока или по определен начин в транзитната страна, гориш...

Не съм ползвал Юбер, но съм ползвал taxi.me или беше нещо такова. Единственото свястно такси, което ползвах за 3 седмици беше от него. Чисто и с възпитан шофьор, които не искаше да ставаме приятели, нито пък имаше видими психични отклонения.

Честито. аз съм го ползвал повечко пъти и съм доста по-притеснен. За сега най-спокойно ми е с Гриин такситата.

Значи досега можеше заради лобитата в Парламента, къде маршрутки таралясници на синове на разни министри, а сега при сериозна конкуренция-не може!Европа знае какви мастии сме българите и скоро всичко ще си дойде на място, или ще работим по европейски, или шут!

Не бъркай българите с мършата на българите, че как ти натресох плюс по погрешка, така и ще ти натреса нещо по кратуната "по погрешка".

Или ще си регистрирате дейността или не работите.

Какво става с т.нар. "Случаен превоз"?!

Ами това е капитализъм! Който иска да си прави каквото ще да дърви при путлер! В капитализма има правила, който плаща той ще вози! Браво на България за про европейската й позиция! Поздравление!

Юбер работи в цяла Европа и сега ще осъдят България за платеното дело.По-добре се информирайте.

Навсякъде са спрени. Да си продават шмекерлъците където плащат данъци у ФАЩ.

Поне във Юбер не могат да те возя цигани,защото тях никой няма да ги вземе.Смърдящи Аборигени.Пример Копърките на Летище София.

Това е, бакшишите ги е страх от конкуренция.Скоро ще свикнат и с това.Бай ганьовци и нищо повече!