Атина отговаря с твърдо ”не” на ”затягане на коланите”

Министърът на финансите на Гърция Янис Варуфакис заяви, че Атина отговаря с твърдо "не" на всички искания на кредиторите за политика на "затягане на коланите".

Обратно в новината

Коментари - Атина отговаря с твърдо ”не” на ”затягане на коланите” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Само така ! Никакво затягане на колани, чудесно казано. Направо да обявяват дълга за криминален, той несъмнено е такъв , и да си продължават по старому ! Имаме нужда от положителни примери на близо, които ежечасно да подкопават нашенската олигархия.

точно по европейски...

точно така,с Европейските прийоми напред,но на тия грабители от ЕС не им допада друг да им се налага...

Твърдото НЕ на много места в България е НьЕ, да не би в Гърция да е така? :)

Гърците са наясно с поговорката, че ако дължиш на някого пари си зависим от него. Ако дължиш на някого много пари, то той вече е зависим от теб, и е длъжен да те пази и отглежда, щото умре ли длъжникът, умира и дълга...

Сигурно са наясно, но има още един поглед - всички агенции свалят рейтинга на гръцкия дълг и той вече е дълбоко в графата "JUNK", демек "болук", тоест който и да държи книжа с гръцки дълг, той е преоценен до стойности, близки до нула. Оттук следва, че на всички нормални кредитори на Гърция им е през шванца и повече пари в дупката няма да наливат. А гърците да вземат да разберат най-накрая, че лапачката свърши и ще харчат толкова, колкото са си произвели/заработили. Ако не - да идват да гледат пенсионери в България :)

Неделник-със Волен Сидеров сега от 14:00 по телевизия АЛФА

Да, бе! Ще гледаме откачалки! Как пък не...

Със "затягане на коланите" или без, лихвата не може да бъде плащана от Гърция. Дори най-мощните икономики не биха могли да плащат такива лихви. С такава лихва, главницата на заема никога няма да бъде върната. Ако Гърция обяви Дефолт (фалит) означава, че няма да връща повече нищо на никой. Ако преструктурират дълга така, че да стане връщаем, Кредиторите ще продължат да смучат лихви, но по-малко. "Затягането на коланите" само ще свие Гръцката икономика и ще я направо по-неплатежоспособна. Всички които настояват за това явно предпочитат дълга да не бъде върнат никога.

Гърците като вкарат драхмата, Путин ще нахрани гърците с гречка и солена капуста срещу правото да си направи мощна военна база между островите. Гърците скоро ще усетят дебилия, но ако си мислят, че Путин ей така, от човеколюбие, утре ще се махне оттам, значи са се изродили в отрепки на някогашните велики елини. Жалко за България, която ще е първата жертва на Путин, дори преди гърците да усетят, че този път са изтеглили късата клечка. Но на кой ли му пука за България по останалия свят? Колкото на някой, който не може да спи от вълнение как чувстват хората в Южна Осетия.

Меркел каза твърдо "не" и спря помощите на мързеливите гърци.

На нашите идиоти ако им наредят рязане на глави ще го направят.

ДНЕВНИКЪТ НА ОБИКНОВЕНИЯ ГРЪК-2 В 11:00 бях пред офиса и отключих вратата; колегите все още ги нямаше. Направих си още кафе и влязох в Мрежата, за да се оплача на всички колко зле живеем тук. Всъщност, аз работя в Министерството на околната среда и оглавявам отдела за опазване на луната. Никак не е лесно, да ви кажа. Мине се не мине година и току някой прати я сонда, я цял луноход. Тогава ние с колегите излизаме вечер пред Министерството (естествено, плаща ни се извънреден труд за стоене до късно) и с един бинокъл гледаме към луната. Ако забележим боклук, информираме Външно министерство да направи протест пред съответната страна. Работата е трудна и неблагодарна, но все някой трябва да я върши. При това в отдела сме само десет човека, а луната е много голяма. Но поне плащат добре. Час по-късно колегите се обадиха, че вече е време за обяд и те ме чакат в близката таверна. Заключих офиса и тръгнах пеша по улицата. Малко по-нататък група анархисти хвърляха камъни по витрината на една банка. Опитах се да ги заобиколя, но те ме попитаха дали ме е грижа изобщо за бъдещето на Гърция. Грижа ме беше и затова и аз хвърлих едно паве. Колегите вече пиеха второ узо. Присъединих се към тях, после хапнахме и накрая играхме сиртаки. И докато се усети човек, то работното време свършило. Върнах се в офиса, заключих и се прибрах в къщи. Жена ми се оплака, че вече трети ден вечеряме в къщи, така че се наложи да я изведа да хапнем навън. Над терасата на ресторанта грееше пълна луна и съпругата ми отбеляза колко е красива, но аз я помолих да сменим темата. Човек ако почне и вечер да говори за работа...

Незнам, но гърците ВИНАГИ са били по-добре от нас, по-добре са от нас и ще са по-добре от нас. Иначе кой каквото иска да си говори. И все пак не забравяй, че това са гърци и си гледат интереса.

Ако смениш гърка със софиянец и прибавиш един абзац, в който се взема подкуп (рушвет) и един как се сливат празници за да се почива още поне 10 дни месечно допълнително, ще си по-близо до истината.

Я си пий кафето и си гледай мача. Само ривьете, че в София много ви гърбели, пък софиянци, тия сноби, ви гледали лошо, че си хвърляте боклука на две крачки от кофите. Стойте си у ваше село, че ще фалират капанчетата без вас. Хрантутници.

Браво, супер готино си го докарал!

ДНЕВНИКЪТ НА ОБИКНОВЕНИЯ ГРЪК Днес станах в десет часа. Това малко ме разстрои - никога не съм се събуждал толкова рано, май трябва да посетя личния си лекар. Излязох на терасата, половин час пих кафето си и четох вестници, после поех за работа. Карах колата с отворени прозорци, за да мога своевременно да указвам на другите шофьори грешките им. Не е много приятно и често срещаш неразбиране, но няма как - това е дълг към обществото. След около десет километра шофьорът на една кола ми отстъпи предимство. Опитах се да си спомня дали не е някой мой роднина, но не успях. Може пък да се е припознал човекът.

Не симпатизирам на гърците , но техният фалит ще донесе много беди на изстрадалия български народ. 1.България ще понесе последици заедно с всички страни от ЕС,който и без това не е в разцвет 2.Независимо,че не сме в еврозоната,ще има негативи у нас, свързани с еврото. 3.Хиляди българи работят тук при гръцки инвеститори и също ще пострадат. 4. Хиляди други работят сезонно или постоянно в Гърция. 5. Ще падне имиджа и на региона Югоизточна Европа и ще спаднат външните инвестиции. 6.Ще пострадат няколкото гръцки банки у нас и вложителите им. 7.Ще намалеят гръцките туристи у нас Най-жалкото е ,че много форумци и тролове се радват и дори злорадстват от сигуацията!!!!!

Тоест искаш Европа да продължава издъжа гърците?

Гърция не ме интересува.Докато за бедственото положение на България се търси вината в комунизма, социализма. ДС, КГБ, Русия и незнам още какво, така ще е. Това, че след 25 години сме в това положение означава или, че комунистите са много способни и умни или демократите са пълни некадърници и крадци. За първото много се съмнявам, но за второто съм сигурен.

Това значи, че Европа ни повярва и ни остави сами да си разчистим двора. А ние, не успяхме. Българинът задърпа чергата към себе си и беше брилиятно изигран от ДС и бившите комунисти. Които бяха доверени хора на СССР. Така че, да, прав си, комунистите не са толкова добри, просто материяла е калпав. Ама като си гонил и ликвидирал 45 години по-будните, когато потрябват на обществото ги няма... И най-будните дето ги имаш под ръка не са достатъчно будни за промените. И получаваш България сега.

Не, това означава че принципна разлика между различните правителста няма, защото всички са не една и съща хранилка. Европейския неолиберален елит винаги е подкрепял най-корумпираните ни политици, защото са по-лесни за манипулиране и държат народа покорен в нищетата в която живее.

Ако искат гърците може ние да поемеме още по строга политика на лишения заради тях,ние сме свикнали.

Някои форумци злорадстват относно трудностите в Гърция и възможнния фалит.Запомнете, че ако това стане, много лошо ще се отрази на българската икономика.

Ние ще сме потърпевши и в двата варианта. Ако Гърция фалира - ще сме потърпевши утре, а ако комундетата се наложат и подобни движения наберат сила и в другите държави, включително и при нас, ще ни върнат 50 години назад. По добре сега да им издържаме попарата на фалита, отколкото да се върнем там, откъдето сме дошли.

Евалата им правя на гърците за едно: каквато са казали преди изборите, това правят след изборите. Нека да я ясно тази политика до какво води, за да е ясно след няколко години пак ли ще ги преизбират или ще искат нещо друго. Не е като нашите измекяри - преди изборите едно, а след изборите се оказва, че "коалиционният партньор пречел". Излиза, че все една и съща политика се води от години и все от едни и същи, но печелят тези, които обещаят повече. Иначе гръцките комундета ще покажат на гърците в прав текст какво са искали, защото ми се стори че не им беше много ясно през януари като гласуваха.

Тоя хитрец заслужава това което ще му се случи. Чудя се докога гърците ще го търпят. Съмнявам се да е още дълго. В първият момент, в който им "светне" какъв мазен популист е, на този министър ще му припари под краката. От няколко години им обяснява как може да не върнат парите. Да видим до кога ще ги баламосва.

така им се пада на ЕС, не, на затягане на коланите... не, на всички искания на кредиторите... (така е при нас, подписваме договори за заеми ама след това викаме, не така)... не, на Европейците и съюза им... обратно към Драхмата... обратно към джунглата (така пееха Замунда банана бенд)... Лек ден.

С ТЕЗИ ВИЗАНТИЙЦИ, ТРЯБВА МНОГО ДА СЕ ВНИМАВА, ИМА МНОГО "СТРАННИ" МЕЖДУ ТЯХ

Тия нямат пари, ама искат да живеят като германци??? Къде дават така бе?? Че и фасон имат!! Ще се простирате според чергата си.

Ама той, Министъра, си има жена мултимилионер и на него пари не му трябват.

Янчо, Янчооо.. не разбра ли че една птичка пролет не прави... Един има да си върши работата съвестно и веднага го отнася между чука и наковалнята. Един мисли, ама останалите, включително самата партия, не; и гледай какво става. А пък и не се изживява като типичния нагъл политик, та още по-зле. До кога ще ги търпиш, бе Янчо...

Използвам правото си на отговор по отношение на репликата на "ХИ ХИ".Искам да изчистим нещата и да не заблуждаваме хората.В продължение на много години България превъзхождаше Гърция и в енергетика и в индустрия и в селско стопанство.Гърция никога не е имала мощтна енергетика и индустрия.Това е доказан факт.Независимо от това гърците имаха много по-висок стандарт и живееха по-добре от нас.Защо?Ами по времето на студената война тя бяха рекламната витрина на запада!Там се изливаха огромни средства в продължение на много години за да се поддържа изкуствено висок стандарт!Тоя дълг е трупан в продължение на много години.Всички донори на Гърция са били наясно,че страната няма да може да върне такива огромни суми.Или смятате,че в Германия,Австрия,Франция са глупаци и не могат да преценят дали икономиката на дадена страна е в състояние да изплаща такива суми!Какво искам да кажа?АЗ ТВЪРДЯ,ЧЕ ГЪРЦИТЕ НИКОГО НЕ СА МАМИЛИ И ЗАБЛУЖДАВАЛИ.ВСИЧКИ СА БИЛИ НАЯСНО КАКВО СЕ СЛУЧВА И НИКОЙ НЕ СИ Е ПРАВИЛ ИЛЮЗИИ ПО ТОВА,ЧЕ ГЪРЦИЯ ЩЕ Е В СЪСТОЯНИЕ ДА ВЪРНЕ ВСИЧКО. А сега имам питане към "ХИ ХИ".Въпросът ми е следния:Ако Вие сте шеф на банка и аз ви поискам заем от 600 000лева,при положение че получавам 600лева месечно;Ще ми дадете ли този заем?

Уважаеми хаджи Генчо, твоя коментар потвърждава българската а изглежда и комшийската народна поговорка, че не е луд тоя дето яде баницата а този дето му я дава. Ашколсун! Лек ден.

Думите на Варуфакис: "... страна, която вече е понесла огромни загуби от най-суровата в икономическата история фискална политика" - това той го казва за Гърция ли? Не за България????? Ами тогава той не е в ред, поне относно икономическата история! За каква сурова фискална полтика в Гърция говори тоя, след като там още масово нямат сложени касови апарати?! За каква фискална политика изобщо говори тоя, след като само преди 2-3 дни сам си призна,че фърците масово не плащат данъци в размер над 76 милиарда евро?!! Хубаво е да си твърд навън, но да си мек кашкавал вътре и некадърен да събереш 2 данъка като хората - това ще изиграе яко сиртаки на всички гърци! За последно.

Днес станах в десет часа. Това малко ме разстрои - никога не съм се събуждал толкова рано, май трябва да посетя личния си лекар. Излязох на терасата, половин час пих кафето си и четох вестници, после поех за работа. Карах колата с отворени прозорци, за да мога своевременно да указвам на другите шофьори грешките им. Не е много приятно и често срещаш неразбиране, но няма как - това е дълг към обществото. След около десет километра шофьорът на една кола ми отстъпи предимство. Опитах се да си спомня дали не е някой мой роднина, но не успях. Може пък да се е припознал човекът. В 11:00 бях пред офиса и отключих вратата; колегите все още ги нямаше. Направих си още кафе и влязох в Мрежата, за да се оплача на всички колко зле живеем тук. Всъщност, аз работя в Министерството на околната среда и оглавявам отдела за опазване на луната. Никак не е лесно, да ви кажа. Мине се не мине година и току някой прати я сонда, я цял луноход. Тогава ние с колегите излизаме вечер пред Министерството (естествено, плаща ни се извънреден труд за стоене до късно) и с един бинокъл гледаме към луната. Ако забележим боклук, информираме Външно министерство да направи протест пред съответната страна. Работата е трудна и неблагодарна, но все някой трябва да я върши. При това в отдела сме само десет човека, а луната е много голяма. Но поне плащат добре.Днес станах в десет часа. Това малко ме разстрои - никога не съм се събуждал толкова рано, май трябва да посетя личния си лекар. Излязох на терасата, половин час пих кафето си и четох вестници, после поех за работа. Карах колата с отворени прозорци, за да мога своевременно да указвам на другите шофьори грешките им. Не е много приятно и често срещаш неразбиране, но няма как - това е дълг към обществото. След около десет километра шофьорът на една кола ми отстъпи предимство. Опитах се да си спомня дали не е някой мой роднина, но не успях. Може пък да се е припознал човекът.

ВИЕ ГРЪЦКИ НАРОДОПСИХОЛОГ ЛИ СТЕ?

Нещо ти куца paste-а бе малакааа

сиртаки, узаки и цацики, а когато се събудим, ще му мислим :):)

просто няма по-долнопробна каста от тази на политиците. за да станеш политик ти трябва да си прекален самовлюбен нарцис, пълен простак, надменен неграмотник, долнопробен манипулатор, масов убиец, педофил, продажник, неспособен на нищо, нагъл, безочлив, алчен кастрат. мозъчно увреден, перверзен тип, който за пари продава и майка си за лека жена. без морал, човешки ценности и устои. утайката на човечеството, която изплува с мръсните си ходове на повърхността на живота. и да! това са Всички политици! точка!

Браво, много хубаво си изредил всичко, което този човек НЕ е. Като си толкова отворко, имаш сигурно имаш представа с какво се занимава всъщност и че е единствения, който върши нещо съвестно, притиснат отвсякъде. От едната страна евроидиотите, от другата страна Ципурас и компания, които също се видиотиха и извъртяха съвсем на друга посока от това, което обещаваха; аз не знам как ги търпи още. Ама нали, понеже на никой не му се мисли, затова да го мятаме в общия кюп. Има идеи и предложения и то доста разумни, ама нали не ги представя като политик, никой не му пука.

а, и да не забравя: ако обичате, кастата на долнопробните! - не се изказвайте от Наше Име! Говорете си от ваше име. пример: "ние, политиците решихме въпреки вас да ви оберем по разбойнически и както винаги го е правило еврейското банково съсловие.". един ден ще трябва да признаете грабежа на банковото съсловие, така, както и геноцидите над народите си по една, или друга причина. (като едната е прекалено размножаване поради предизвикана бедност и безграмотност, но с танковете, мините и бомбите както на "демокрацията", така на "комунизъма", и кретенизъма ВИ, господа полит. човешки отпадък!)

вижте сега, говорим на различни езици. "затягане на коланите" не означава раздаване на купони за безработните, както го разбраха и от полит-централата на бкп-луканов - които станаха милионери покрай липсите по рафтовете, дори на захар, а означава всеки да плаща данъците си в съответствие с печалбите, които осъществява, защото в тази система просто няма друг начин - хем да има държава с всичките ѝ корупционно-унищожителни функции и практики, хем тя да бъде окрадена до кокал, хем да има високи държавни заплати, добро здравеопазване и пенсии, но без да се внасят вноски в касите, хем това да трае вечно, хем бъдещето да е незасегнато. Истината е, че гърците, с действията си от от миналото изядоха бъдещето на децата си. лошото е, че за своите действия обвиняват други, сякаш света им е длъжен, че ни съществуват под носа. "гордите" гърци, които самоизядоха държавата си. ако ви видят елините, щяха да ви заплюят право в лицата, и с пълно право! с нищо ний не сме ви длъжни и не можете никога да отречете без да се задавите, че направихме Всичко по силите ни за вас. но насила хубост не стая. това е. вие сте аут!

НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА КАКВО КОМЕНТИРАТЕ ЗА "ТЕЗИ МЪРЗЕЛИВИ ГЪРЦИ"! ТЯХНОТО ПРАВИТЕЛСТВО НЕ Е НАПРАВИЛО НИТО ЕДИН ПРЕДАТЕЛСКИ ХОД СРЕЩУ НАРОДА СИ! СЛЕПИ ЛИ СТЕ?!!!

Абе Госпожо, стига с тази мантра "мързеливи гърци" , не съм им адвокат, но познавам такива и ще те уверя, че изобщо не са мързеливи, БВП на глава е 3 по-висок от българския. Е ? За мен те са един добър съсед, съсед с достойнство, чест и история ! Аз ги уважавам, както уважавам и сърбите и донякъде турците, макар, че не ги познавам много добре . Уважавам и техните управляващи, защото зад борбата им личи не изгода и печелбарство, а грижа за тези, които са гласували за тах, за тяхното добруване и просперитет ! Всичко останало е злоба и завист !

Не е БВП-то, а пропитите и профукани пари, взети на заем!

първо, ще трябва да се научите да четете, преди да коментирате. мързеливите гърци е сложено в кавички. второ- този бвп е един добре надут балон, както беше по времето, когато гърция Трябваше(!) да влезе в €С и когато бе създавано €врото и когато компромисите на политиците - най-долнопробното и презряно същество на тази Планета- бяха в повече от поносимото за системата, която те самите създадоха. но другарката "гневна" не може да види и един предателски ход, което означава, че жената е незряща. почти колкото вас, другарко едикойси.

А, 3 пъти по-висок НД най-вече защото здравата лапаха - най-вече по втория начин - от еврофондонете, свикнаха на лесно и сега, когато всъщност трябва да осъзнаят реда си за солидарност нахалстват.

АЗ ИЗПОЛЗВАХ ЦИТАТ ОТ КОМЕНТИРАЩИТЕ И ЗАТОВА ПОСТАВИХ ИЗРАЗА В КАВИЧКИ! БЕЗУСЛОВНО СЪМ СЪГЛАСНА С ВАШИЯ КОМЕНТАР!

Браво на гърците, явно са по-умни от нашите управляващи. Забелязвам, че и гръцките социалисти играят заедно с десните и пет пари не дават за норада. Явно и там челвените са изродени както и тук.

Фалите гърците, че профукали 320 милиарда, а бат Бойко, кът зе само 16 милиарда що го оплюхте!

Всъщност взе четири милиарда за период от три години. С останалите дванадесет ще погасява дълговете на Орешарски.

Забелязвате ли какво възхищение лъха от нашите червени дебили? Благодарение на тях, страната ни фалира 5 пъти. 6-тия за малко се размина. Сега, същите тия червени дебили се подмокрят от кеф, като гледат как гъръцките дебили, седейки на ръба на пропастта ще направят решителна крачка на пред. Сега разбирате ли защо сме обречени? Докато тия дебили имат право на глас, сме обречени да ни дърпат в пропастта.

Този има много бой да изяде

Всичко това накрая ще избие към България и съседните на Гърция страни. Трябва бързо да се намери външен виновник. Следват бунтове, демонстрации, палежи, блокиране на граници.

Ей тъпи и непокорни гърци ! Вземете пример от българите, положили покорно глава на дръвника, каквото каже бащицата това става : 10% увеличение на тока - ДА, 8 % лихва върху депозитите - ДА, през Юли - ново увеличение на тока - ДА, никакви изгеди за растеж на заплати и пенсии - ДА ; Ей така се живее, в помощ и полза на управляващите с НИКАКВИ ВАЖНИ за просперитета на обществото реформи - ДА !

Когато нямаш индустрия - възможностите ти са ограничени. Ти можеш ли да намалиш цената на тока? Можеш ли да вдигнеш заплатите и пенсиите? Въпросът при нас и при гърците е един и същ: Кой ще плаща масрафа?

"Кой ще плаща масрафа?" Това е лесен въпрос. Винаги Управляваните и никога Управляващите. Истинския въпрос е дали с Управляваните ще се отнасят като с хора или като с добитък. За да се отнасят с тях като хора трябва да го докажат, както направиха гърците с политическия си избор.

Не можем да намалим цената на тока, защото държавата не е създала пазар, а регулаторен орган. Ток има, но неизвестно защо конкуренция няма. Как така държавата е задължена всичко да купи, дори от ВЕИ? Сега норвежци (?!) ще ни правят борса? Това от една страна, от друга - общ европейски пазар под политически диктат? Че то бетер СИВ! Заради украйнската криза и санкциите всички търпят загуби, ама едно е да нямаш за паст, друго за хляб, нали? На гърците желая успех , дано успеят, за да видят всички, че може иначе.

Муфтас Авантакис каза!

"Затягане на коланите" означава намаляване покупателната способност на гърците и свиване на икономиката им. Тоест колкото повече ги затягат, толкова по-малки ще са възможностите им да връщат дългове. Простата сметка показва, че дори ако целия гръцки народ се съгласи да работи на две работни смени, за най-ниското заплащане в Европа и разпродадат всичко на кредиторите, парите които ще генерират няма да стигат да плащат дори лихвите. Главницата от заема ще си остане същата, с възможност само да нараства. Това ще се предава от поколение на поколение. Всеки мислещ човек разбира че това е Робство. Варуфакис е много опитен финансист и с всичко което прави се доказа като патриот. Съответно може да се очаква, че докато е на власт няма да позволи на Банките да причинният това на страната му. ПАСОК и Нова Демокрация с всичките им корумпирани правителства са истинските виновници за тази безпрецедентна в историята национална катастрофа. Разбира се с цялата си наглост в момента пригласят на Банкерите и критикуват единствената политическа сила която се опитва да промени нещо. А за нашата медия и политици направо не ми се говори

Да се измъкваш от кризата посредством харчене, е като да се измъкваш от блатото, като се хванеш за косата и дърпаш нагоре. Барон Мюнхаузен твърди, че е успял, ама свидетели на чудото няма.

"Харчене" е подвеждаща дума. Добрата покупателна способност на населението е най-добрия стимул за развитие на производството и икономиката. Примери за това в историята колкото си искаш. Поинтересувай се.

Другия добър стимул (за съжаление) е Война извън границите ти

Нямат друг избор, освен да слущат Европа. Или да минат през фалит. НЯМА. Това са двата варианта. Европа им даде 5 години време да си оправят структурата на скапаната държава. Гърците не направиха НИЩО по въпроса. Както се очертава, просто трябва да минат през пречистването на фалита. Тогава ще могат да си разпускат коланите колкото си искат с новонапечатаните драхми, в количества, каквито си искат. Накрая, след като изгонят и избесят тези от СИРИРА и задранят тази партия със закон, ще им треснат един борд като нашия и всичко ще си дойде на място.

Трябва да се прави разлика между Европа и Наднационалните Банки, които са контролирани Американски и Израелки неолиберали. Конфликта не е между Европа и Гърция, а по-скоро между неолибералната политика на Банките от една страна и идеята за силна, обединена и независима от тях Европа от друга. Излизането на Гърция от Европа по финансови съображения ще означава край на всякакви възможни преговори и открита конфронтация между прогресивна Европа и Банките. Трудно е да се каже какви ще са последствията, но нищо няма да е както преди.

браво, това не са нашите лизачи и дупедавци, които чакат някой заместник на заместника на помощника от Запад да дойде да пръдне, за да се насерат.....

Браво ЕЛИНИ не желаете позиция надупен-велик народ оцелял хелидолетия.

OZZY в ресторанта плюскаха от Нова демокрация и ПАСОК не от СИРИЗА. Просто от Нова демокрация и ПАСОК криещи се зад някакви европейски ценности искат някой друг да плаща за техните кражби. Нали те натрупаха дълга и сега се правят на много загрижени.

За натрупването съм съгласен. Това обаче не означава, че не трябва да си връщат дълговете. На тази логика, във всяка една държава с дългове, като дойде ново правителство, може да откаже да си плаща задълженията, защото, видите ли, предишните са ги натрупали. Не става така, не е нито редно, нито коректно.

Не знам какви са гърците.Дали са анархисти или мързеливи.Не знам дали са фалирала държава или не.Едно е сигурно:Това правителство няма да отстъпва пред кредиторите и ще отстоява интересите на гърците.У нас това дразни много хора.Защо?Ами защото гръцките управляващи са пълна противоположност на нашите!Щели били гърците да клекнат пред западния натиск!Дали?Аз не съм сигурен!Ще поживеем,ще видим.

Нали разбираш, че озитата по този начин оправдават пълното безхаберие, наглос и крадливост на българските политици и особено на тези последните? Като започнем с лафовете на Боко Тъпото дето гърците ни дишали прахта и стигнем до компрометирането на всички структуроопределящи проекти и унищожаването на българската икономика за кефа на Обонго и компания.

Не знам дали си ходил на Божи Гроб за да се наричаш Хаджи, ама да ти кажа. Това е типична балканска черта. Като дадеш пари на някого на заем си най хубавия, когато си ги поискаш ставаш гадняр. Та Генчо, западняците са изсипали в Гърция над 700 милиарда евраки, опростиха им 110 милиарда , защото бяха взели евраки. от свободния пазар при висока лихва, дадоха им 240 милиарда евраки за да си стабилизират икономиката, ще започнат да плащат тези 240 милиарда от 2022г.. С две думи направиха за тях всичко възможно, но не маляките искат да щракат с пръсти, а не да си изплащат дяволъка. Пожелавам ти да дадеш на някого пари на заем и той да нарече това омразен дълг.

Янис Варуфакис да си смени Айфона с пощенски гълъби и ще отпусне колана.:)

За финансов министър явно не става, но с огромен успех би водил семинари на тема "Как да се наплюскаме в ресторанта, без да платим"

Другия път, когато назначават някого за финансов министър, да дойдат да питат Ози Озбърн от село Требич!

Гърците отдавна са фалирали и сега единствено могат да продават фасони. Киртаците свършиха кинтите и трябва да съкратят армия, полиция, болници, училища- всичко! Много отдавна заплатите в Гърция вече са под нашите и констатацията, че изостават от нас вече е закъсняла. Те нямат никакъв полезен ход и отказът да правят икономии е нереален.

Доста голяма част от заемите се е върнала директно в запада под формата на превъоръжаване. Поне 100 млрд са хвърлили гърците за нови оръжия защото така ги задължават приятелите им от НАТО

Явно НАТО са задължили само Гърция да се въоръжава, защото никой друг не го е направил така като гърците по твоите думи. Аз пък ти казвам, че Гърция дълго време държеше да си мери мъжкото достойнство с Турция. Ама турската икономика е 17 в света, а гръцката........ Получило си е същото като със СССР, който навремето си мереше въоръжаването с Америка и се разпадна и целия соцблок и СССР.

затова автобусите са пълни с българи кито отиват да работят там.

Точно така. Нямаш си и на идея колко пари излизат от Гърция благодарение на прословутия им мързел. Работят им в селското стопанство, работят им в туризма, гледат им насраните старци, работят им в търговския флот, а в страната им има страшна безработица и държавата трябва да се грижи за безработните. Ако гърците се заработят на всички тези места безработица няма да има и тези пари ще останат в държавата и няма да има нужда държавата да си грижи за безработни. Въобще всичко ще е коренно различно

Абе нещо не виждам тълпи от завръщащи се българи от Гърция и Кипър! Нито опашки пред българското посолство за гражданство! Защо ли така?

Вълчо, какво разбираш ти от комунизъм?! Ако имаш в предвид: "ЧОВЕК ЗА ЧОВЕКА, Е ВЪЛК!" , то това се отнася за нашите поробители, рептилите. Обаче миличък знай, че на земята все още не е имало КОМУНИЗЪМ. Друго я че стои въпросът в Космоса (гр. РЕД). Там РОБСТВО НЯМА!

Гърчулята откраднаха от Европа стотици милиарди!

краднете и вие.

Кои вие? В България се краде много повече, но ги прибира кликата на политиците. От всички партии. Сега гърците са ви виновни, че са мислели за народа си и че са му осигурявали много по-добър живот.

Ти се гърчееш! Е па отивай там, като ти харесва.