Бюджетът мина първо четене

Без сериозни дискусии депутатите приеха на първо четене бюджета за 2012 г., за който вече е ясно, че ще се преправя сериозно.

Обратно в новината

Коментари - Бюджетът мина първо четене | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Преобладаващото население в Република България е тапигьози. Това заяви по една телевизия виден представител на РЗС. Тези които не били гласували за РЗС, били тапигьози. Възможно ли е РЗС да подкрепя ГЕРб за да накаже българите, че не са гласували за РЗС и защото са тапигьози? Възможна ли е такава жестокост?

Яне Янев казал, че гласувал за този бюджет, заради образованието. Вчера каза, че заради стабилността, за да не падне правителството. Днес в телевизионна предаване каза, че от разтурването на парламентарната си група до днес, е загубил 1 200 000 лева или увеличението на 133334 минимални пенсии с 9 лева. Коя е истинската причина за смяна на политическия курс на РЗС? Парите, образованието, стабилността или нещо друго?

В статия във в. Сега, другарят Иван Костов казва , че реченото по отношение на външния дълг от другарят Дянков е неистина. Кой от двамата другари казва истината за това предстоящо увеличение на външния ни дълг с 4,5 милиарда? Все пак, ние ще плащаме тези пари и и държим да знаем за какво ще се харчат?

Дали лъже Костов незнам и мисля, че няма значение, 4,5 млрд са си 4,5 млрд "някой" трябва да ги връща. Увеличението на дълга е планирано. А бюджетът не предвижда увеличаване на благосъстоянието на българите.

Аз-лично пари на разсипници не давам ! Туй то !!!

Спокойно другари! Тези дни ГЕРБ ще изпратят висшестоящ човек от редиците си в Букурещ, за да се запознае с румънския опит. За последното тримесечие Румъния има прираст от 1.9%, а България -нула.

За румънците няма ли криза? Само България ли удари кризата "дошла от запад"?

Не знам дали бих могъл да вляза в роля на ( Ваш ) другар, но-ооо ... имам добра приказка с комшии(те) оттатък Дунава ; И се разбираме чудесно . ...... Пък и метрото-им у Букурещ чудесно ... и в Крайова започнаха да правят нещица за под Ламанша ... и АЕЦовете-им им излязоха без нано-евроцент ( А и чудесни работни места създадоха ! ) ----- Та какво казвате да им кажа като се видим с тях, пообсъждайки какви ги "творят" "нашта" Андреа с техничкия "песнопоец" ?

Тези дилетанти попаднали случайно и за първи път в парламента гласуват под строй по команда на полицаи, каквито са повечето от тях.Бойко вкара в парламентарната кошара овце, гони ги като овце и ще ги изгони като овце.Скоро по някакъв повод със селския си език някъде беше казал, че ако искате да работите гледайте овце. Явно това му се отдава и затова съветва другите да го правят.Честит да ни е премиера чобанин.

:Май пак ни лъжат! По- рано от тези набориса влизали около 100000 момчета в казарма на година, толкова момичета да е имало родени, не правят 15000. Ако са 15000, на ръце ще ги носим!!!!

Половината от този набор са се пенсионирали на 45г като милиционери и/или военни, останалите "щастливци" са измрели без да доживеят до ГЕРБ.

Дянков, Дянков, Дянков...........

За какви Еврофондове говорят - Вижте програмата конкурентноспособност , всичко е фарс и лъжа. От една година не работи - само преливат пари във финансови групировки - Къде са стартиралите фирми ? Нито Трайчо нито Томислав ще каже . този Томислав е най -слабия министър след като най-важната програмо която трява да роди здрава бъдеща икономика не работи!!! Въобще някой може ли да каже какви са заслугите на Тимислав освен да се води на отчет

Боже,Боже нищо хубаво не ни очаква.Държавата е без всякакъв контрол. Масово хората бягат в чужбина,малкия и средния бизнес държавата го души бавно и методично.Не е далеч времето, когато тук ще останат само цигани и пенсионери.Тотално затъваме с всеки изминал ден. Нищо няма да се промени и да се подобри. Стягайте багажите и далеч от това безумие.

не е държавата, а марионетките които я управляват... и си права ако продължава така нищо хубав не ни очаква!!!

До админите на ДИР-а Значи на павлето не му изтрихте целия пост, а моя го изтрихте!!! Защо така бе!!! нещо плтена цензура ми се вижда Вашата... Я вземете мерки!!!

Абе питам се някой да е чувал за антикризисната програма на ГЕРБ??? Ако има да сподели каква е...

май ги изпускат нещата...да пълниш бюджета с увеличение на възрастта за пенсиониране, номерът може и да мине 1 път, ама догодина какво ще правят? Малка грешка с 8 години напред да изместиш реформата е леко тревожно...реформи трябват а не фокуси с бюджета

Честито на всички гласували за ГЕРБ... И да знаете изненадите предстоят!!!

Гледай ти колко специалисти по бюджет си имаме. освен от футбол и се оказа ,че всички разбирали и от бюджет. Та то сте толкоз разбирачи що не си оправихте собствения бюджет

Алооо админите на ДИР-а този пост защо не е цензуриран като става въпрос за знаете какво???????

Ако не бях казал щяхте ли да го цензурирате бе продажни лигльовци??? Долни отрепки!!!

Изключително добър бюджет за милиционерско ниво.

От некадърници, некадърен бюджет.

Да приемат направо 100 г. вьзраст, защото много хора ще минат в сивата икономика. Колкото млади има и те ще избягат. Не знам друга дьржава, в която да сменят законите сутрин и вечер и да не си сигврен за нищо, ама то нашето НЕ Е ДЬРЖАВА. Според Дянков до сега 4 пьти излизахме от кризата. Явно тоя човек не може да си прави сметката, за какво го доведоха?

ще изкажа моето скромно мнение.за мен едно правителство управлява добре,ако създаде условия за развитие на икономиката,в резултат на което се вдигат и доходите на хората.според мен става точно обратното и правителството използва за оправдание "кризата".използват се и всички възможни средства за пропаганда и маниполации,но народа винаги наказва тези,които се отнасят така с него.

Тия знаят ли как се намира работа, като си над определена възраст? Че хората ровят по кофите за боклук? Няма да плащам осигуровки, докато не почнат полицаи, военни, др. дьржавни служители и цигани и те да си плащат. При 40 г. стаж и ненавьршена вьзраст какво, трябва да се мре, щото нямаме пари настрани като управниците. Но това вижда се е целта. За що не показаха нито едно мнение на обикновените хора? Тия, които им изкарват парите?

Другарите Първанов, Овчаров ,Станишев и Масларова подкрепени от Доган ще раздават коледни добавки-50лв.за всички пенсионери и 500лв за всички държавни служители, топла супа и много целувки.

А другарите Б Борисов, Ц Цветанов и И Фидосова раздават мазни усмивки и сладки пожелания за гледане на офце!!

Явно Тиквата ви кара подред! И ти си абонирана за списание "Овча мисъл"!

мдааа и 100 пъти да ми изтриете поста комунистката е ясно че е платена ....

Слушайте какво ви се казва тъпи лайна,слушайте бога ,и няма да сбъркате!Тази тиква АТИ,трябва да бъде особено внимателна в следващите месеци!С богохулство,простотии,псувни и злоба нищо няма да постигнеш тиквенико!Бъди смирен,изпълнен с благочестие,уважаваи,обичай другите,а не ги обиждай и животът ти ще тръгне по-добре!Бога не те е създал,за да мразиш,а точно обратното-да обичаш!Ако продължаваш така,ще се срещнем скоро по тучните вселенски пасища!

Преди да посегнете към клавиатурата помислете за миг...какво е това бюджет. Това е една торба която трябва да се напълни с пари и да се разпредели към много хора...никой не казва една дума за тези които от които ще се съберат парите. Попитайте тях. Те създават бюдежата.

Има и по-лошо, ако торбата се изпразни, ще трябва да се вземат заеми (виж гърците), които ще връщат даже и внуците.

Браво, точно така Дянков, стягай хомота на тия прости българи, още може да се стяга!!

ако депутатите си намалят само представителнитe пари пенсиите ше се увеличат много повече

мизерници гадни дано 1 от всички тези пожеланя ви стигне

Ама, вие какви сте такива всезнаещи и всеогряващи, лелини, бабини и т.н.? От къде знаете кой, какво и къде работи или не работи, или съдите по себе си? То и слънцето, дето е Слънце, не огрява наведнаж цялата земя, а на половинки! С това ли ви се изчерпва мнението за бъдещето на България, пък и за вашето лично, щото, ако е рекъл Господ и вие ще станете за пенсия, ще се очудите колко бързо ще дойде и вашият ред.

ПРОКЛЕТ ДА Е ВСЕКИ ДЕПУТАТ, КОЙТО ГЛАСУВА ЗА ТОЗИ ГЕНОЦИД!!!! ПРОКЛЕТ ДА Е ДО ДЕВЕТО КОЛЯНО, МИР ДА НЕ ВИДИ И ДО ПЕНСИЯ ДА НЕ ДОЖИВЕЕ!!!!!

В Германия казаха най-отговорно, че ни предстоят 10 /десет!/ години само рецесия, ако не друго, а тук - ни думица. Странно място, странни специалисти, странни виждания, странни дипломи. Първо - класовете прослужени години, после - брутото, накрая - и нетото. Това е родолюбиво отношение към работното място, да не искаш нищо, а да ти изцеждат всичко и още малко. Така-а, замбогатяването пак се отлага за неопределено време, не разбрахте ли, че 220, после 500, после 65, а сега от 25 г. само ви лъжат и винаги ще слагат моркова пред нослето ви. Скъпи ни министре, щом като е едно и също и ще премахнете класовете, но ще ги включите уж в редовната заплата, тогава защо го правите. Излиза малко безсмислено, освен ако няма скир препъни-камък отдолу в идеята, нали? Вие по-добре обърнете малко внимание на една простичка новина, прокраднала се преди два-три дни в пресата - всеки месец си имаме по около стотина нови милионери!! Нещо да изкоментирате?

Абсолютно прав си! Ама това там е Германия - държавата, която реално тегли хомота на целия ЕС. Макар и там хорицата да са кажи-речи зомбирани, все пак е опасно да им се създава взривоопасна среда, защото те ще са пезпощадни. Докато тук всички ние траем, мълчим или в най-добрия случай изливаме гнева си в мрежата.

браво, хак да ви е. Още целувайте на бате ви Бойко оная работа и на следващите избори пак под строй да гласувате за него. ЗАДЪЛЖИТЕЛНО. Толко ми е кеф, сега няма и месец след изборите, да ви гледам разреваните сополиви физиономии. Не народ, мърша.

Колега,как от народ станахме мърша без съпротижителна сила?Просто не доумявам и самия аз!

Г-н Дянков, заложете САМО 1% нарастване на БВП. И Гърция и Италия ще фалират, а после сме ние ако разпуснете харчовете! Режете максимално от армията, така и така не ни е необходима поне за 10г. напред.

която трябваше дда се пенсионира през 2012 година-ИЗ АЗ ВИ ПРОКЛИНЯМ! Имате ли сърца- явно нямате, но незабравяйте, че всичко се връща.

Лельо, не си се преработила, я кажи честно на кое бюро се подпираш :)

АБЕ НЕДОНОСЕНО ГЕРБЕРЧЕ, ПРОСТОТИЯТА ТИ Е МАЛКО В ПОВЕЧЕ, ЗА ЛИПСАТА НА ВЪЗПИТАНИЕ ДА НЕ ГОВОРИМ!

не вярвам да е била на работа в шесто на ДС инак щеше да е гербер!

Гърция също е тръгнала с такъв заем от 4,7 млрд и сигурно са го нарекли също буфер. Предположение - не изпълняваме 3,8 млрд постъпления от евро фондовете, не ни сертифицират разходите. В резултат получаваме магистрали и други европроекти за наша сметка, разходи са хеликоптери, джипове за рязане на ленти+ заем+лихви. Ще ги плащаме ние и децата ни?!?! Нали бюджетът е най-консервативният. Какви са тези заеми? Как се връщат 4,7 млрд. При положение, че Бойко се страхува от плащане на 1,8 млрд в началото но 2012 година?

Господ да ви убие и вас и децата ви. Бузи направихте, включително и онзи дето дойде от Америка като щека. Там му било много добре, но тука успя да надуе бузите в бедната България. Там за такива простотии цял живот не може да си намери работа, но тука защо да не си прави опити с изстрадалите българи след като никой няма да му държи сметка. Още веднъж господ да ви убие и вас и децата ви.

в скоро време да чакат възмездие, на никой не се е разминало, когато аз го предизвикам !!!

За какво са дебати,които ще бъдат от пусто в празно..Герберите си купиха независимите и сега като правителство на "малцинството" си прокарва всякакви идиотщини знаейки че послушковците, присъстващи под строй, всичко ще приемат. И как да не приемат като тяхните доходи са си запазени, екстрите увеличени.....народа да духа супата като е спал когато е гласувал...

Другарю, не се хабете във форума, ами елате да оправяме Бузлуджа и да отлитаме!

Бойко кога стана дедо бе и на кого.....

Едно нещо е безспорно-имаме добро,много добро правителство!Да го подкрепим в действията му,защото за разлика от предишните то поне не краде!Може да има малки грешки,но кой от нас и от вас не греши!

Вземи млъкни бе тикво недоварена! Ти откъде знаеш, че не крадат? Народа е стигнал дъното тиквенико!

Просташкото ти държане показва на кого се кланяш,другарю!

Само последната дума е достатъчна, защото няма нищо което да мисли и разсъждава в тиквата му

Боже ! Ти Който Си на Небето ... прости мен-грешния работещ в Гората на Земята, че работя единствено-и-само с измеряеми величини и нагледно-реализирани резултати ! Да бъде Светлина !!!

ДАЙ БОЖЕ ДА НЕ СЪМ РЕЗУЛТАТ А ЧОВЕК КОЙТО живее в НЯКОГО. ДА ТИ И ЯКА ГОРЕЩА СЕКИРА ТОПЕНА В КРЪВ. той азота го има и в пикатата. търсил ли си дума + история в друг език.. и следващ. аз не вярвам че 100 години лъжа са по силни от дума , от варвар, от живот. пазете хората които останаха в България. не ги мешайте с избрали друго.. те са специални. те не са история а бъдеще.

Ти откъде знаеш, че предишните са крали, а тези не крадат? От дъмите на гербавите, нали.? И какво да ти кажат? Че са некадърни, нагли и, че мястото им не е нито в парламента, нито в министерския съвет, така ли? Спомена малки грешки, а тези сътвориха такива каши, че тежко на следващите ентусиасти. По некадърно управление не сме имали. Вместо в Европа ни вкараха в Анадола.

Ти ходил ли си в Анадола - да видиш колко сте далече от там.... назад.

казано, социалните условия се влошават с всеки изминал ден, бизнеса е пред колапс, дефицита расте едновременно с намаляването на държавния резерв и Вие твърдите, че правителството не краде. Ами, къде са парите тогава?

не сте отличник , двоикаджия сте. и на роден есик и на немски актуализация се пуше с у. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

зивея си аз зивота в германя с з000 еуро на месец и не ми трябват никакви актоализации.аз сум просто един уноша бледен. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

И какво сега се кефиш, че сънародниците и близките ти се гърчат, като глисти?

аз съм с 30 000 еуро на месец и две любовници брато и пак не ми стигат !!!

"....ще бъде предложено увеличение с една година на възрастта за пенсиониране, както на мъжете, така и на жените, считано от 1 януари 2012 г. Това ще осигури пари за увеличението на на най-малките пенсии - тези от 136 лв. Tе ще нараснат на 145 лв. и от това ще се възползват 700 000 пенсионери." Става пределно ясно, че увеличението на пенсиите на 700 хил. пенсионери с 9 лв. месечно ще се осигури не от бюджета, а от онези кандидат-пенсионери които ще трябва да изкарат една година на мускули или на фотосинтеза. а Борисов и Дянков да бъдат така честни и да признаят, че те НЕ МОГАТ да увеличат минималните пенсии с 9 лв. и затова ПРИНУДИТЕЛНО ЛИШАВАТ няколко хиляди граждани от законното им право на пенсия! Това признание е просто задължително според правилата на ФЕЪРПЛЕЙ, нали така, спортсмен БОРИСОВ ???

борисов не бил в залата дянков и тои касно влезнал те изобщо не се интерисуват от това какав ще е бвджета !пенсиите от 1зшна 1ч5 това е подигравка при положение че до сега не са повишавали пенсии а останалите които са под 2оо да не би да са високи ? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Не ме вълнува бюджета как сте го приели. Вълнува ме дали ще позволите радиоактивните химикали да се влеят в земята и подпочвените води на житницата на България. Как не ви е срам. Избрали сме ви да ни защитавате, ако търсите чужд опит вземете от Англия при тях добиването на ШИСТОВИЯТ ГАЗ е забранено със закон. Това е цената на чистата природа ако трябва внасяйте от където искате газ но не тровете ДОБРУДЖА.

Мда ! От онзи-там анекдот за мобифонски разговор относно три хиляди марки, достигнахме до годзилиарди дет се мандахерцат из сградата на мегдана с жълти павета в столицата . ---- Симеоне ! Прозрачността е н-у-л-е-в-а ! ( Действай ! )

да прекроят проектобюджета за 2012г. Аз щях да се пенсионирам на 11.01.2012г. Работодателя ми ме предупреди, че след 01.01.2012 ще съм в отпуска до пенсионирането ми - нямаме поръчки. Значи излизам на трудовата борса и ще получавам обезщетение, по-голямо от полагаемата ми се пенсия за осигурителен стаж и възраст. Отразете казуса ми /и не само мой/ в прогнозите си за приходите и разходите за 2012

И при мен положението е подобно. Да ме включат и мен в актуализацията

не виждаш ли управленското им безсилие и неграмотност, ще има сериозни изненади в 2012!!!