50 лв. глоба за паркиране на тротоар в София

Инспектори от Столична община ще извършат на 5 и 6 август проверки във всички 24 района на столицата за паркирани автомобили в зелени площи и по тротоари.

Обратно в новината

Коментари - 50 лв. глоба за паркиране на тротоар в София | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В Младост1 бл 124 спират заради маг.Фантастико направо върху хората на тротоара.Никога никой не се е интересувал защо са върху тротоара.Освен това от вятъра се чупят огромни клони които нямя кой да отсече ще убият хората.Не е лошо от кметството да се поразмърдат малко(ако не им е студено)

Преди да ги забранят да построят паркоместа. Как ще имат очи да глобяват хората, когато не са им осигурили места за паркиране? Значи ние не можеме да паркираме на зелени площи, но от общината могат да разрешават застрояване на зелени площи за частни лица?

Очевидно става въпрос не за удобството на ЧОВЕКА а за ПАРИТЕ и за да улесня господата от общинската администрация им предлагам следното: 1. Тъй като всеки собственик на МПС поне веднъж е паркирал на тротуар или в зелена площ да се глобят всички с по 50-100 лв. без да се затормозяват в жегата инспекторите. 2.Тъй като всеки гражданин е пресичал неправилно улица поне веднъж, всеки който е над 2 г. т.е. може да ходи да бъде глобен по 20-50 лв. 3. Тъй като всеки българин е хвърлял поне веднъж хартия или нещо друго не на определеното за целта място/не че има такива/, всички да бъдат глобени по 10 лв. 4. Тъй като всеки пушач е хвърлял фас на улицата да се глобят всички българи по 10-20 лв. Ще кажете "не вкички са пушачи" да де ама и не всички плащат здравни осигуровки но всички еднакво не се ползват от тях - солидарност. Имам и още предложения, но сме в криза и тези ще са достатъчни за да станем 2-3 млн. и тогава ще има място и за коли и за е/имигранти и за желаещи да си купят имоти на тихо и спокойно място. А Вас мили сънародници Ви моля горещо да подкрепите тези предложения за да не умре от глад администрацията - нашия баща. Защо баща ли? Защото ни такова мамата.

лакомията на тези гадове няма край

А АЗ МОГА ЛИ ДА ПРЕДЯВА ИСКАНЕ ЗА ГЛОБА КЪМ ОБЩИНАТА 1.НЯМА МЕСТА ЗА ПАРКИРАНЕ 2.АКО ВЛЕЗЕШ В ПОДЛЕЗА НА ЦЕНТ.ГАРА ЩЕ СЕ ПОЧУСТВАШ КАТО ЖИВОТНО ПОТОПЕНО В УРИНА И Т.Н И Т.Н.САМО ДАЙ ИМ ПАРИ ДА ПРИБИРАТ ,А ЗА ТЯХНИТЕ НЕСВЪРШЕНИ РАБОТИ НИЕ КАК ДА ГИ ГЛОБЯВАМЕ ?

В София няма тротоари!

Не за един ден но завинаги да се забранят колите да паркират на тротоарите! Срамота: колите по тротоарите, хората вървят долу по улиците!! Само в България е така. Ако забраната колите да не паркират по тротоарите, много коли ще изчезнат от града и тъи въздъхът ще баде по-чист, на града ще му "олекне", турисзъмът ще се увеличи, катастрофите ще се намалят и София ще стане малко като старата хубава София. Толкова просто.

защо само в София? Във Варна тротоарите изцяло, до самите сгради са заети от коли и няма кой да се погрижи за пешеходците. А се заделят отвреме на време средства за ремонт на тротоари, които се рушат от колите. Хайде, последвайте и във Варна това, което прави софийска община и свалете колите от градинки и тротоари!

ПОРЕДНАТА ВЪРХОВНА БЪЛГАРСКА ГЛУПОСТ...

Как действат инсекторите, описвам: На бул Черни връх, близо до сфетофара на Вапцаров, Лада НИВА, зелена, с две наконтени бабички, кара бавно и те гледат, джип ML, джип Q8, джип Х6, подминават, Опел Корса, скачат, лепят една бележка и тичат в колата. Е това е! Давай Фадъкова, давай! Направи ги безсмъртни всички дебеловрати, а зелените площи, те са ясни, едни боклучарници без трева!!! Кой плаща бензина на наконтените бабички и защо са в кола, че и надписана "столина община инспекторат"!!! нЕма така ва ДЪРЖАВА, вЕрвайте ми!!!

Обиколих половината свят и стигнах до извода че нащо село си е най хубаво пък София е най мръсното...

ул Струга гарантирам 50 коли особено пред пощата там са 10-15 плътно паркирани и на двата тротоара. Единствения начин е да вървиш по платното. Около градинката също е ад. До детската градина има три постоянно паркирани паметника на тротоара единия по диагонал за да не може човек да го заобиколи а да си слезе за по лесно на платното.

бьлгарската глупост е ненадмината. Българ праша в админстрацията тъпанари недоучени и безотговорни а след това пищи. В Chicago 10 -12 мл е създаден абсол ред за паркиране . Но най напред Чикаго сити хол създал максимален брой паркоместа. На главните улици вечер 18 00 до 08 00 паркират всички - граждани и селяци /country people/ През деня някьде се плаща 50 ц час . На второстепенните улици с точност до сантиметър е обозначено къде паркират местните и къде пришълците което е видно от стикера на стъклото Данък 70 $ + стикер за паркиране 70$ за 1 год Кварталният полицай минава с Форда и на всички нарушители лепи оранжева честитка от 50 $. Моята заплата като нещастен нощен такс шофьор / cub driver / беше 5 - 6 000 $ месечно. За храна 150 $ за половин апартамент 400$ за 3 000 мин мобилен телеф 58$ . месечно И така 2 пъти по 3 години . Забравих да кажа че преди това бях полковник от ГЩ на Бългаската армия и за един доставен супер документ от една не съвсем братска нам държава, нещо което струваше може би милион собствените ми началници така ме подгониха , че се запилях на 11 000 км и се срамувам че съм българин. by-by

Ще ви дойда акъла но късно. псувахте комунистите но за всеки направен блок имаше паркоместа повече от колкото автомобили можеше да си купят живущите в блока. после доидоха на власт демокра-Дите. раздадоха парко местата и детските площадки на свой хора да ги застроят. естествено няма исизкване задължително като си купуваш апартамент строителя да ти дава и гараж, той ще направи магазини и ще спечели и от тях, ти гражданина да му мислиш. сега куцо и съкато има кола, а данъка на трошка на 20 годнини е 50 пъти по-малко от данъка на 3-4-5 годишна кола, горе долу и толкова пъти повече замърсява трошката :( скапана държава, глупави оправници, прост народ!

Боже, колко малоумни хора имало в нашата държава! Жалко, че е н а ш а т а!?

Неее, вече дори не е наша, а Негова... (познай от 3 пъти чия и защо е написано с главна буква името Му /да се свти, Амин!/, ако не успееш - започни да гледаш първите новини и заспи с последните, там ще намериш жокери)

На какво основание ще глобяват не мога да разбера. Май от Дир.бг правят сензации отново, а то просто инспекторите щели да минат да изловят нередовните... В ЗЗДП е записано "Чл.94, т.3: (...) Допуска се спиране за престой и паркиране на моторни превозни средства с допустима максимално маса до 2,5 тона върху тротоарите, успоредно на оста на пътя, ако откъм страната на сградите остава разстояние най-малко два метра за преминаване на пешеходци."

То не е само по тротоарите, паркират си най-нахално след знак забранено паркиране и престой без никой да ги глобява! Общината мързелува вместо да събира пари от глоби за да оправя дупките и да се подобрява реда по улиците!

Корумпетата от общината пак напират да папкат ! За 20 години засраха цяла София с тъпоумни молове, бизнес центрове и подобни простотии. Зелено петно и градинка не остана от алчните им апетити. Всяко свободно място превърнаха в кеш. Що сега да плащаме за това , че са били кретени десетилетия ?! Като направят паркинги, безплатни естествено, тогава ще събират глоби ! Някой каза, че не бил съгласен от общите пари да се дават за паркинги. Ми добре - да оставят просто празно място, хич не ми пука как ще му викат...никакви инвестиции не иска !

Язе редовно ви одим у градо на пазар, ама одим само у магазинете дето имат паркинг. Другите магаазине не доближавам, ако ще и без пари да пордават... До офиси без паркинг също не одим, изобщо ако всички спрът да посещават местата без парко места те ще си фалират сами и ще се освободи място доста, не са ви виновни хората с по 2-3+ коли, и аз имам 3 (едната чисто нова)... А и също да затворят всички гаражи-- магазини и кафенета и работилници, защото сигурно в София 1 от 100 гаража е гараж наистина, да се забрани абсолютно промяната на предназначението... Да се спрът и разрушът всички видове сгради построени в междублоковите пространства на мястото на градинки и паркинги. То стига 20г. безхаберие и лапачка. Аз живях в София няколко години, стига ми толко... Ако си внесете малко ред у градо може и да видите че не са ви виновни селяните...

направете заплатите 3000 евро и глобяваите по 1000 лева за това.къде се сравнявате с европа бе нищожества ха ха ха ха ха

Dо иво! Tова шега ли е или си сериозен? Aко се шегуваш, ще ти дърпаме ушите!!! ;)

Къв селянин бе, аз съм СОФИЯНЕЦ, че си паркирам джипката дет аз искам.

поредната шашма,това дали ще бъде реално някога,а е толкова лесно за осъществяване

Да върнат местата за паркиране всичко е порадето и няма общодостъпни места за паркирване . Тази Синя зона да е махнат . Само събират пари а нищо нети предоставя, нито място, нито застраховка . Сега трябва да сложат и една такса че дишаме Софийския мръсен въздух и столицата ще забогате.

Най-нахални са селяните с джипове. Не стига че няма възпитание, не стига че винаги паркира където му падне, все едно си е на село, ами на всичкото отгоре и нахални.

А защо не и през октомври или ноември?Сега София е празна. И също да глобяват тези, които паркират веднага след кръстовище!Или на пешеходна пътека и изобщо КАТ да си влезе най-после в ролята по кварталните улички.

Аз пък мисля, че преди да глобяват който и да е трябва да се направят места за паркиране. Те затова на изборите за кмет задължително ще се гласува, много години лошо управление на София дотова води:(

Hие спряхме да обикаляме страната! ...или клоните ще ни издерат очите или от коли не се минава...Hо в BURGAS няма нито една кола по главната- Aлександровска и там се разхождаме .E да де и на Bogoridi към морето. Aми ходете там на разходка бе хора.... Tака де, ако във вашия град няма къде... ;)

В А Ж Н О !!! ЗА ЕДНА ПО-ХУБАВА И ПО-ЧИСТА СОФИЯ. ВЕЧЕ ИМА НА КОГО ДА СЕ ОПЛАЧЕТЕ. ЗВЪНЕТЕ ЗА ВСЯКАКВИ ПРОБЛЕМИ, ДУПКИ, НЕУРЕДИЦИ, РАЗБИТИ ШАХТИ И ТРОТОАРИ, БОКЛУЦИ, НЕПРАВИЛНО ПАРКИРАНЕ НА ТРЕВНИ ПЛОЩИ, БЕЗДОМНИ КУЧЕТА, БОКЛУЦИ ОТ СТРОЕЖИ И ВСЯКАКВИ АНОМАЛИИ И БЕЗОБРАЗИЯ В СОФИЯ НА ТЕЛ. 987-55-55 - СТОЛИЧЕН ИНСПЕКТОРАТ - 24 ЧАСА NON STOP!!! 9377464 0887-187-807 ЗА ЖАЛБИ И ПРЕПОРЪКИ : www.sofia.bg/virtdelovodstvo.asp ЗА ДУПКИ : dti.signaliabv.bg ВСИЧКО ЗАВИСИ ОТ НАС ГРАЖДАНИТЕ НА СОФИЯ. БЕЗПЛАТНО И ДЕНОНОЩНО. 987-55-55 - СТОЛИЧЕН ИНСПЕКТОРАТ. ЗВЪНЕТЕ НЕ ГИ ЖАЛЕТЕ! САМО ТЕ ЩЕ ВИ ПОМОГНАТ! ПРАТИ НА ВСИЧКИ ПРИЯТЕЛИ И ПОЗНАТИ!!!!!!!! ПРЕДАЙ НАТАТЪК!!!!! Най- сигурният начин ЗЛОТО да победи е добрите хора да не правят НИЩО!!! Безразличието убива!Това ли искате !!

Аз немога да разбера, защо това се прави не постоянно както е в развитите държави.. Примерно по главните и основни улици, полицаите ходят с един кочан и раздават фишове на нарушителите. Защо някакви инспектори ще ходят веднъж на година да правят инспекция?! Ми ще глобят днеска 100 човека, те утре пак ще си паркират там. Трябва да има постоянна превенция, а не инцидентна!

Правилно! От утре - всеки да си паркира колата в хола!

Идеята е добра,но да се глобяват наистина всички нарушители,а не избирателно,както се вдигат колите с "паяка".По какви критерии ги избират да кажат от съответната служба.Ние, обикновените граждани, знаем,но не ни помага.

омитаите се провинцялисти оставете ни на мира

Имам гараж, купих го прескъпо за да си държа колата, поддържам го и ПЛАЩАМ ДАНЪЦИ. А някой си иска общината (т.е. аз да му платя) да му направят безплатно паркомясто?!? ПП И 25лв плащам а топлофикация, че наблизо минавала някаква тръба.

Грешка. Аз искам общината да направи достатъчно общински паркинги, така че като платя една годишна такса, да мога да си паркирам колата законно из София, без да се чувствам нарушител на реда, кога съм закачил някоия тревичка, кога съм настъпил любимата тротоарна плочка на някой. А btw, някой глобява ли циганите като си пасът конете между блоковете, като осират улиците, или кучкарите дето са превърнали градинките в тоалетни. Ама не, от собствениците на автомобии е къуде по лесно да вземеш пари - правиш акт, и как да не го платиш. Нали така?

Hие спряхме да обикаляме страната! ...или клоните ще ни издерат очите или от коли не се минава...Hо в бургас няма нито една кола по главната- Aлександровска и там се разхождаме .E да де и на Bogoridi към морето. Aми ходете там на разходка бе хора.... Tака де, ако във вашия град няма къде... ;)

То така е мили Боже, селянинът без кола не може.

Къде живееш, да кажа да те пазят, не тебе, а колата де ...мммм... и двете заедно и тебе и колата....ммдаааа, всичко да пазят, като моя джип.

такива проверки трябва да са ежедневие - хората с колите са досадни, но не разбирам защо тези проверки са новина - това не е ли работата на инпекторите - ние ходим на работа всеки ден и не го съобщават в медиите

За тези, които пищят че нямало паркинги, придвижването с кола не е задължително в София. Човек не може да мине 10 метра пеша без да се чуди как да заобиколи някоя трошка с номер РК, КН и т.н. Няма нищо лошо в това да има миграция и всеки да си търси по-добра работа, лошото е когато селяндурите си натрапват селските порядки. Например в "Неделя паля колата да ходя на кафе у центъра, паркирам последата на третуара пред кафето да скиват всички къф съм баровец станал у софията".

Срещу мен живее семейство с 7 коли: две лади, два фиата, форд фиеста, рено 19 и един голф 3. Данъкът на всичките коли е около 150 лева и всичките стоят на тротоара. Спешно трябва да се вземат мерки!

имаш крава, пиеш мляко. Купи си гараж и си дръж там колата. Държавата и общината трябва да се грижат да имаш да ядеш, да работиш и да си здрав, а за "тенекията" си се погрижи сам. Защо аз да плащам, да ти построят паркомясто, за да си държиш ти там колата, а? За мен, ако ти нямаш гараж е по-добре да нямаш кола. Ти стани човек, гайдата на тейко ти е на тавана. Остани си със здраве.

Както винаги българите искат ред, но без да участват лично! Много добре знаете, че няма места за паркиране там където отивате, знаете че е забранено да се паркира на зелени площи, но го правите! Знаете, че няма начин да се осигурят паркинги за 800 000 коли в София! Когато си купувахте кола имахте ли гараж? Колко от вас дадоха имота си за паркинг, а не се лакомиха за кооперации и молове! Двуличници! И редовната песен на българина - те първо да оправят себе си, пък после да ме глобяват! Е, винаги може да оправдаете собствените си грешки с другите! Вас само бог може да ви глобява - всички други са грешни!

Разгеле ще напълнят хазната и ще се отворят работни места за хората. Ще ни направят парното без пари, ще вдигнат заплатите и пенсиите с 1000 евра и ще ни изпратят всички на задължителна, безплатна почивка. Или просто пак ще ги гледаме по медиите как реват за внимание.

А дано и във Варна се сетят за подобно нещо

бул.Йерусалим-към метрото

Крайно време е да се махнат колите от тротоарите. Къде го има това в подредените страни? Българинът разбира само от санкции. Когато започне да плаща, ще си помисли дали да гледа кучета вместо деца и дали да купува по няколко строшлека. Навсякъде по света уважават природата, само той я унищожава. В скоро време ще трябва да увеличат и данъците за всички онези хайдуци, които са зазидали Черноморието. Тогава алчните типове ще се юрнат да продават скапаните си хотели или направо ще ги разрушат.

От Римско време има 1 принцип казва се Разделяй и владей . Идеално усвоен от държаваната администрация успешно насъсква пешеходци против шофьори и си клати кракатаааааааа . Вместо да се направят паркинги и въобще да се увеличи капацитета на възможните паркирания дай сега ше глобяваме нахалните шофьори що са паркирали де не трябва! Тъй де на луната да паркират амаха ще паркират дето намерят ... А свободните места които имаше ама как така за паркинг ще ги даваме виж за 1-2 хотела и безнес сгради колко рушвет изсипват а за паркинг кой ще даде рушвет, ааа ??? ДОКАТО ВСИЧКИ ГРАЖДАНИ НЕ ЗАПОЧНАТ ДА ИЗИСКВАТ ДЪРЖАВАТА ДА ДЕЙСТВА И С ГРАДИВНАТА ФУНКЦИЯ (ДА ПРАВИ КАПАЦИТЕТ ЗА ПАРКИРАНЕ), А НЕ САМО СЪС САНКЦИОНИРАЩАТА (КОЯТО Е 100 ПЪТИ ПО-ЛЕСНА) НИЩО НЯМА ДА СЕ ОПРАВИ ...