Много въпросителни 10 дни след нападенията в Париж

Десет дни след нападенията в Париж остават много въпроси без отговори, един неоткриваем терорист и няколко неидентифицирани камикадзета.

Обратно в новината

Коментари - Много въпросителни 10 дни след нападенията в Париж | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Стига глупости!Ако някой иска да ми внуши, че десетина младежи и десетхилядна армия на ИЛИЛ могат да уплашат целия свят и то прогресивна Европа, много се лъже! Няма такова животно! Разбиха се толкова държави добре уредени и с армии и военен потенциал, та сега и САЩ и Русия и всички държави от ЕС се уплашиха и объркаха живота на гражданите сиу само защото шепа терористи напомнят за себе си?

ЗАПАДА НЕ МОЖЕ И НЯМА ДА УСПЕЕ ДА СМАЖЕ СТРЕМЕЖА НА АРАБИТЕ ЗА НЕЗАВИСИМА ДЪРЖАВА! КАКТО ЕВРЕИТЕ СИ НАПРАВИХА ИЗРАЕЛ, ТАКА ЩЕ ИМА И ИДИЛ.

ДА, ТРЯБВАТ ПРОМЕНИ И ТЕ СА ОТ ГЕНЕРАЛЕН, СВЕТОВЕН МАЩАБ ! РАДЕТЕЛИТЕ ЗА "ПСЕВДОДЕМОКРАЦИЯ И МИР" СИ ВКАРАХА АВТОГОЛ КАТО ПРОКАРАХА ЗАКОНИ , КОИТО ПОТИВОРЕЧАТ НА ЛОГИКАТА НА ИСТИНСКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! СЪЗДАДОХА СЕ УСЛОВИЯ ДА ЖИВЕЯТ ПАРАЗИТИ, КОИТО ДНЕС ПРЕРАСНАХА В ЕПИДЕМИЯ ! КАЗАНО ПО БЪЛГАРСКИ : " КОИТО ХАПЯТ РЪКАТА , КОЯТО ГИ ХРАНИ И КОИТО НЕ ИСКАТ ДА ЦЕЛУВАТ РЪКАТА НА ПОПА - ДА МУ ЦЕЛУВАТ Х*Я... ! С НАШИТЕ КАМЪНИ ТА ПО НАШАТА ГЛАВА ! ЗАЩО ДОПУСНАХА ТОВА ...?!

Българи, ВСИЧКИ ДА ИЗЛЕЗНЕМ на ПЛОЩАДИТЕ и ДА ЗАЯВИМ, - ВЪН на всички имигранти от Б-я, ние си имаме повече от достатъчно проблеми, за да живеем и с УБИЙЦИ, отгоре на това ДА ГИ ХРАНТУТИМ ! Народа български да настоява Правителството ДА МИНИРА ВСИЧКИ гранични полета, ДА НЕ ОСТАНЕ и сантиметър замя, която да се използва от трафиканти и нелегални! ИСКАМЕ ГАРАНЦИИ от Мин. Председателя за живота наш и на децата ни, да не се ангажира държавата ни със забрани и нареждания на едни СКОПЕНИ Европейски пишман "лидери" !!!

От всичко това става ясно колко са опасни мигрантите.Затова вРБългария трябва да кажем : вън на всякакви мигранти от страната ни.Тъй като нашите спецслужби са пълен вятър, народът ни трябва да стане и да не допуска магалите от африка и от вдякакви други страни да спират у нас.Девизът на всеки българин трябва да е вън емигрантите от страната ни.България за българите.Меркел , ако иска да си ги вкара в леглото.

Естествено. Да ги сменим! - С кого" - ще попитате. Повярвайте ми има с кого. Има качествени хора извън партийните елити. Има хора с морал. Те просто са изтикани надалеч от управленията. Или са се самоизтикали, омерзени от морала и нравите. Вината е на цялото общество. В края на краищата то допуска да го управляват мерзавци.

Вярное, има! Но както сам пишеш - вината е на обществото. Трябва да се промени обществото. Но те се опитаха да го направят изключително тъпо и то не може да прецени адекватно. Напиши една лоша дума (но вярна) за който и да е политик и ще видиш, колко много хора ще плонжират да го защитават. И не, че той е направил нещо за тях, не просто са му запалянковци.

Тежката криза в целия западен свят е очевадна за всеки, който гледа поне отчасти обективно. Криза, тежка криза, която е засегнала, не само политическия елит, но дори и специалните служби. Те вече не само не могат да изпълняват основните си функции, а именно да се грижат за сигурността, но не могат дори и един атентат да организират като хората. За справка - последните събития в Париж, а преди това атентата срещу "Шарли". Да не говорим за удара на 11 септември 2001-ва, очевидно съшит с бели конци в Ленгли. Некадърността и мързела на сценаристите и режисьорите е фрапираща. Те не са способни или не желаят да направят дори един малко по-различен прочит или аранжимент на създадения вече сценарий. А той е вече на солидна възраст. И вината за така създалата се ситуация съвсем не е само на управлението, на службите. Нещо повече, тя е в много по-голяма степен вина на обществото, което позволява тази евтина и бездарна палячовщина да се разиграва пред очите му, при това за негова, в преносен и буквален смисъл, сметка. С други думи кризата на Запада е криза съвсем не само на управляващите, които очевидно вече не умеят или не желаят да управляват, а най-вече криза на обществото. От тук, има само една крачка до ситуацията, в която чашата на общественото търпение ще прелее и ще се стигне до класическата революционна ситуация, формуирана преди повече от век. Друг е въпросът, че тази крачка е въпрос на време. Но така или иначе часовникът за отчитане на обратно време е пуснат и тиктака. Стресови ситуации, подобни на тези, които се случиха в Париж, създадени от елита с цел да отвлекат общественото внимание и да върнат стрелките поне малко назад, всъщност ускоряваттиктакането на механизма.

DIDA

То и нашата полиция не струва, ама и белгийската - хептен!!!

Сиреч няколко терористи са французи от арабски произход, другите пък са мигранти. Какво ли ще кажат по въпроса интеграстите с цветята, свещите и плюшените мечета ?! И да, последно Исляма миролюбива религия ли е ?!

Всяка религия може да е войствена или миролюбива, въпрос на прочит. Далеч съм от мисълта да защитавам исляма, но една друга, също неслабо разпространена религия - йудаизма е доста по-агресивна от него. Който е вниквал дълбоко в свещените книги на йудаистите е наясно, че те подлежат на значително по-радикален прочит, отколкото учението на Мохаммед. Престъпления могат да бъдат извършвани, дори и в името на благия и кротък Буда (онзи, истинския, а не нашия). Колкото до случващото се в последн време... не преставам да призовавам търсещите отговори за причините. Мислете над отговора на вечния въпрос: "Кой е заинтересованият?"

БългАриец

Разбира се има пасажи в Стария Завет (напр. превземането на Йерихон), които може да не са приятни всекиму. Но прочитът на евреи и християни на тези пасажи ДНЕС не призовава към екстремизъм. Не е така, обаче, с почитателите на 'Сатанинските строфи'(Ружди), което налага необходимост от твърди мерки за защита на гореспоменатите християни и евреи. Въпрос на оцеляване стана вече !

Обикновено една нацийка от мошета използва от векове един и същи номер: да сблъсква християнство с ислям. Това го правят и днес. А джихадистите са изкуствена секта в исляма и няма общо с традиционния ислям. Създаден е през 50-те на 20 век от Израел, Саудитска Арабия и Великобритания. Цел, да има интернационална армия от зомбита. Тя трябва да действа там, където международното право пречи на официални войски да действат. Точно това ни се демонстрира в Сирия.

Когато при евентуално предположение за неизяснени обстоятелства и подбудители се започне бесен вой от типа "конспиративни теории",ми иде да посоча десетки по-долни постове за "дългата ръка на Путин" и "руските интереси да се подкрепя тероризма"?!?!?!Това вече дори не е конспиративни теории,не е и фентази,това е ненаучна фантастика!С нея ли някои бързат да прикрият пред собственото си съзнание неуспехите на Запада в борбата с ислямизма и тероризма?

Крадецът вика дръжте крадеца. Новата опорна точка върви от около седмица. Американската пропаганда започва да ни пласира, че Русия подкрепя тероризма. Голи приказки, както обикновено, без доказателства. В манипулирането на хора - викат им внушения.

Днес четвъртък ли е?

Пълен провал за Европа. Пълно безхаберие и некадърност. Бежанците са един от проблемите. От доста време, преди да нахлуят бежанците и преди Русия да започне операция в Сирия предупреждаваха, че терористите са направили "спящи" клетки в Европа. Но оялата и сита Европа не слушаше. Политиката на ИД е да вербува на място терористи. Признаха си европейските служби че са френски и белгийски граждани незнамкое си поколение. Сега вече въвеждат военно положение. Късно е вече. Европейските служби са като патета в кълчища, арестуват и ги пускат. С участието си и подкрепата на престъпните войни на САЩ в Ирак, Афганистан, Либия, Сирия, Европа си докара терористите в къщи. САЩ официално отказаха да приемат бежанци. Казаха - спасявайте се. Някои сенатори даже се избъзикаха, че при тях е студено и бежанците няма да се аклиматизират. Изключиха Русия от съвета за сигурност на Европа, но Русия има 20-годишен опит в борбата с терористи. Но тлъстата Европа не си е и помислила, че терористи ще й посегнат. Но за съжаление всичко едва сега започва. Европа спа, игра си на санкции и на насаждане на "демокрация" в Украйна и близкия изток. А не погледна разградения си двор. А сега се дави в собствената си демокрация, мултикултуризъм и толерантност. На каквото си постели...

Нещо повече. Като разбраха, че губят в Сирия, призоваха своите хора във Великобритания да не идват на помощ, а да останат там и чакат Деня (вероятно на удара в някой голям британски град).

Само на мен ли ми се струва странно, че терористите си ходят на операция с паспорти в джоба, разхождат се насам-натам по света и засега само единия от тях е идентифициран? Направо ме полазват тръпки!

Единственият въпрос, който никой не смее да зададе е: Кой би спечелил от атентатите в Париж?: - ИД?- Абсурд! Единственият, който би имал полза е Путин. Тези атентати биха му помогнали да убеди Запада, че трябва да се откаже от ИД, а оттам и да се прости с идеята за ефтин петрол и поставяне Путин на колене.

Дали съзнаваш, че в опита си да очерниш Путин (не че той е ангел небесен), признаваш в прав текст, че зад ИД стои Запада? Нещо, което западът не просто отрича. Нещо, от признаването на което Западът бяга, като Нечестивият от тамян.

Полза имат: 1. Западните политици, и по-точно онези, които им дърпат конците. След атентатите те могат да ограничат свободата на личността (вече го правят) и да си бетонират властта. 2. Военно промишления комплекс на Запада. След атентатите очакват много сериозно увеличение на поръчките. 3. Едрият капитал на Запада. Тези атентати им дават възможност за отговор (както отговора на САЩ след 11.09). Ще заявят, че имат моралното право да ударят няколко държави и сложат ръка на ресурсите им. А това да си нанесеш сам поражение, за да започнеш война не е никак ново. Прочети за крайцера Мейн.

Да имам неясноти.Дали франсетата сами не си направиха атентата? Дали са толкова жертвите? Не видях поражения никъде от самовзривяванията... Досега нормално се самовзривяват .. а виждате ли... с автомати почнали да стрелят терористите в Париж.

Бежанците създават проблеми, това е ясно на всички. Решението е просто - има бежанци - има проблеми, няма бежанци - няма проблеми. Затваряне на ганиците и депортация на всички, които са се събрали там !

Ами то е ясно,че Путин им плаща на терористите,защото го е яд на Европа и е безсилен пред европейската икономика.Народът му не изтрезнява от отчаяние.Няма какво да се чудят французите-всичко е ясно

В България Путин като не можа да окради милиарди от АЕЦ Белене и от Южен поток,с агента на КГБ Цветан Василев прибра 4 милиарда от корпоративна банка.

Лелее, ама ти вярно си много зле....бягай на лекар, бързоооо!

За селянин, повечето от които се раждаха и умираха в радиус от няколкостотин метра Томас бе необикновен пътешественик. Странстванията му включваха Гърбицата - хълмът, от който започваха предвъзвишенията на Сините планини на север. На запад бе стигал до Вамънт - седалището на херцог Белон със страховитата му цитадела Висок замък, на изток - накъдето яздеха в момента земята пустееше и нямаше известни човешки поселища поне да гората Рагнар простираща се на стотици километра оттук. А на юг се намираха множество животновъдни ферми и малки селца, чийто пасища се напояваха обилно от река Лерна преди да се съедини с Бързата река. След няколкостотин километра плодородният чернозем внезапно свършваше, а реката завиваше рязко в една клисура и ставаше практически непреминаема. Тя така забързваше хода си, че оттам получаваше и името, с което бе известна. Оттам започваше Ничията земя отвъд която се намираха Свободните градове. След като опитът да направи въображаем атлас в главата си бързо пропадна, Томас се помъчи да си припомни всичко за русия рицар и неговите посещения. Момчето помнеше четири такива и ако майка му не бе починала преди три месеца от жълтенка - догодина трябваше да е петото. Томас винаги го пращаха по някаква работа навън, но когато бе десетгодишен се промъкна под прозореца и чу част от разговора им. Тогава му се бе сторил безинтересен и бързо ги остави, за да подгони един язовец, но сега се опита да си припомни внимателно всичко чуто:

терористите са с американски паспорти,затова има много въпросителни.

Тъй като всичкк останали са удобно убити и вероятно само те.са знаели къде да отидат ако не се взривят, сега ще има дълго време да гонят михаля докато го хванат или докато се взриви както им е обичая.

И аз мисля че е работа на западните служби. Какво ги бърка че ще загинат 100 души като те ще лапнат милиарди. Няма демокрация и хуманизъм. Така в средновековните векове в името на господ са избили и изтезавали

ТИЯ ЧИФУТИ нямат въображение, самолети - нови паспорти, свалени самолети-нови паспорти, измислени атентати - нови паспорти= всичките с подходящи имена. Ротшилд, адони, остаряваш , слаб сценарий си подготвил....Ами ако ги нямаше медиите, кой щеше да нагнита омразата и страха... Само че, гоите ти се надсмиват вече , май тръгваш за кафе и пури, а се връщаш с вестници и бисквитки. Откъде тази неистова злоба бе, брато....

не се чудя, на въпросителните. Показаха интервю с брата на най-търсения терорист. Беше потвърдено от него, че в семейството всички са добре и го призовават и го молят да се предаде. Това е действителността, останалото той да реши! Друг сценарии, от Калашников, на война като на война. Убиеш ли убиват, или както е по старобългаеските закони око за око зъб са зъб! Този велик Салах щеше да проклиня Алах, ако бе наясно, че сега в този момент, той е единствения останал жив, не само от семейството си, но и от целия род ... Салах! Ужасно е и жестоко това което пиша но .... съм убеден, че е справедливо. Терористите ... трябва да знаят и да са убедени, убвиваш ли, убиваш и рода си, след теб не остава никой! Лек ден.

Има едни отговор на всички въпроси, целият този цирк има за цел да смачка хората и да ги принуди да приемат тотална диктатура под заплахата от вечен страх от атентати. И това вече става, погледнете Брюксел.... Няма терористи, това са диверсионни групи обучени от тайни служби за подривна дейност с определена цел и целта се вижда - още бомби в Сирия и тотален контрол над обществото. Резултата много милиарди печалба и повече власт за чифутите, които управляват Европа.

Арабите са всъщност евреи,всичко е снимано в "Бояна филм"... Исляма е чистота и хигиена... На една ръка разстояние.

Да,за съжаление,вместо да върви напред ,Европа сериозно отстъпва в развитието на демокрацията. Не само за войните,в които е съучастник на САЩ ,но отдавна има страшна цензура,аз следя всякакви медии.Прикриват се "неправилните" вести ,а другите се излъскват и леко изменени в "правилната" посока ,така се представят. И през миналата година,за първи път страните от ЕС (вкл. България) гласуваха "въздържал се" на резолюцията на ООН ,която осъжда нацизма и фашизма,а досега (това се приема всяка година) винаги са/сме гласували "за". Но този път какво ни наложи да гласуваме въздържал се,значи не приемаме осъждането на фашизма? А САЩ и Канада са гласували "против" ,те още по-крайно са гласували,значи е ясно и ние защо така сме гласували.

Абе ,добре си вървеше Европа към демокрация,ако не беше ваш Путя Пинокио,да върне колелото 70 години назад!И тези негови гъзеви газопроводи,вече ми се повръща от споменаването на думата газопровод!Той и в Сирия затова се бори,да не мине,сакън,а само от рашата,монополче!Това е повече от отвратително!

Всичко това говори, че в ЕС ако да лаят, колко са добри, не могат да организират нито Граници, нито митници, нито разследване... Не, могат да намерят нищо и никого. Некадърници!

Свободно е само за европейски граждани в рамките на Шенген ,обаче липсата на гранични пунктове улесни бежанците да си обикалят свободноТе са по наблюдателни и информирани за слабите места отколкото самите държави,както и нашата зелена граница я нямат за нищо!Но и никой не е предполагал такива нечовешки извращения в 21 век,в ерата на Водолея!

Малко въпроси се повдигат в тази статия: "Терористичните атентати в Париж - неща, които будят съмнение в официалната версия на власти и медии И още една статия, която дава доста обяснения: "Франция планира да криминализира конспиративните теории"

Какъв беше смисълът от операцията на американците по бутането на двете коли. Веднага след това те приеха Патриотичният акт, без населението да разбере, че така САЩ стана една брутална диктатура, тотален биг брадър. Пълна преса над всякакви инакомислещи. САЩ завладя продажният политически елит на Европа. Но за да установи същата диктатура в разнородна Европа, трябва да се справи с местното население. А това става с подходящите диктаторски законни> Отново същия сценарии се прилага - извършват се нагласени атентати и Франция още преди половин година прие такива закони. Сега получи импулс за прилагането им. Както ще видите от едната статия, вече под предлог за борба с теориите на конспирациите, подготвя се тежка саморазправа с всеки, който не изповядва основната религия, или казано просто, който не слушка местните наместници на американските господари.. Това е смисъла и причината за тези атентати

Е не е чак такава диктатура!Но шпионирането си върви,и какво от това,пак стават атентати и при тях!А мюсюлманските общности ги пренебрегнаха навсякъде,от толерантност и това благоприятства радикалите да се възползват в джамиите!

Франция получи картбланш за нападение в Сирия по Устава на ООН чл 51 САМООТБРАНА. За да има самоотбрана някой трябва да нападне. когато нападател липсва, се прави дребна поръчка. Британски есминец се присламчи към френската ескадра без разрешение. Нали Брит има 2 бази в Кипър и държи 12% от територията, защо не ги използва?

казва се разрушител, не есминец.

Заяждания не по същество е губене за време. Минец или дистроър няма никакво значение. Само че в новината която беше преди 20 часа не пишеше дистроър, щото щеше да ми направи впечатление. По-важното е, че ФР се самопокани, англ кораб има помага.

Всички "медии" оутазяваха простотиите на белгииците ,Роско и Тиквата .Нито една не написа за блокираният в 20.00 район на Лъвов мост и каква е причината за огромното полицейско присъствие в най-населената с нелегални "емигранти" зона на София .

Аз живея на Лъвов мост - нищо подобно не е имало и няма в момента.Какви са тия работи където ги пишете

На моста ли живееш? Ебати хората ,беше спряно движението ..абе какво да ти обяснявам ,вземи си измии прозорците и слезни от дивана до улицата и питай някой. На тебе ли да вярвам или на очите си .

"Към19.00 БЛИЦ. На мястото има две линейки, пожарна и полиция. Мястото е осветено с фенери. Отцепен е бул. "Сливница" между Лъвов мост и ул. "Г.С.Раковски", видя репортер на БЛИЦ на място. "

Как са се върнали??? С бежанците,наивници!

всички религиозни хора са потенциални убийци, не само мюсюлманите, историята го е доказвала и доказва непрекъснато

Служби, много служби с две пишлегарчета не могат да се справят.Егати!

Ние тук се притесняваме за горките "бежанци" А ето какво правят те: Мусульмане, находившиеся среди мигрантов, которые направлялись в Италию из Ливии на лодке, выбросили за борт 12 пассажиров за то, что они были христианами, передает CNN. Та взимайте си по един букет и тичайте да посрещате добрите хора.

А стига дъвкахте тоя Париж, бе. Стана банално вече.

Вярвам, че този човек получава помощ от хиляди хора, които са извън подозрение. Много е възможно да се върне в Сирия през Русия, Украйна или България, защото безхаберието е огромно и властите няма да го отразят въобще. Проблемът е, че този човек уби обикновени хора, а не управляващите, което предполага - обикновените хора да вземат нещата в свои ръце и да отмъщават както те си знаят. - прогонване на хиляди невинни мюсулмани и вкарването им в лагери. Много от европейците могат да се бият в Сирия само през зимата, а това е голямо предимство за ид, които ще се скрият в Йордания, Катар и Ирак. Затова само ислямска армия може да свърши тази задача, която европейците биха изпълнили със съмнителен резултат.

пич,не се заяждам,но си много зле.

"Не става ясно как и кога е успял да се върне в Европа, без да бъде забелязан от разузнаването и правоохранителните органи. ". Повече от милион бежанци влязоха тази година в Европа през дувара, тия се чудят.

Не няколко а десетки са въпросите без отговор ! И никога няма да ги разберем !

мога да ги улесня с търсена на "покриващия" се- в един кръгъл дом ще го намерят. а тои ще им каже островчето на шефчетата си. че много ме вълнува щото в кои квартал живят тоя или оня, на кои му дреме беееееееееееееее

разбрахте ли как ви накарах да викате "аллах е велик"? ше викате и че "един е аллах и мохамед е неговия пророк" и друго ше викате...

вашият аллах , само на убийства ли ви учи , защото само с това ще си останете в жалката история, нещастници ?!!

нещастници

Е те така убиват невинни,като ползват незаконно името на вашия пророк,което означава, че рая не е за тях отреден и това е най малкото!

както казват франсетата:"on est pas dans la merde"

Камикадзето преди да се взриви си изважда паспорта и го оставя на безопасно място. Колко интелигентно!?

По-важното е, как Брюксел ни съветва да казваме "алах акбар" на терористите. Няма нищо свято и примерът на Юда Искариотски е модел за подражание и на новите евроатлантически "ценности". Бог да ги прости!

всичко е измислено и направено от запада за да оправдае експанзията си. ше ни орежат и парите и правата. ше ни заградят в концлагера , наречен европа и краи с нас...

Кое камикадзе си носи паспорта? Айде моля не ме баламосвайте....

Що дири френският самолетоносач край Сирия? Защо не е срещу Амстердам? По днешната логика на френската върхушка, самолетоносача може да е срещу Сомалия или Крим.

Той е белгиец казва се Charlie FINNE и е брат на д-р Rene Finne отдавна са загубили връзка. поздравихме се. Бил е в кафето и е тръгнал да спасява един терорист. Видях е тялото цялото с кабели, вече май е било късно. Човекът е имал голяма рана от дясната страна.

Следващата "умерена" исляммистка акция - в българския парламент! Казах! Ще!

Оруел

Това е едното вероятно обяснение. Другото е, че е необходим повод за колонизиране на нови територии, както беше с атентатите от 11.09.2001 г..

Очаквайте още умерени ислямисти, млади хора дето ще работят за просперитета на застаряваща евопа!