Германия се къпе в пари и спешно търси работна ръка

Германия търси квалифицирани кадри. В строителството не достигат зидари, дърводелци, водопроводчици.

Обратно в новината

Коментари - Германия се къпе в пари и спешно търси работна ръка | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Вместо бюрокрацията да намалява, тя с пъти се увеличава. Дават ти 2 хиляди лева български пари. Пътните са много скъпи. А сменяш - сутрин в 4 часа българско време тръгваш с колело, след това го вързваш и от там продължаваш, хващаш автобус, слизаш и продължаваш, чакаш влак, след това пак автобус чистиш четириетажна къща, а там на спалнята гащи, м,нзиси, кръв, тоалетни пет на брой, всеки си има отделна тоалетна, отделна баня, всичко това бързаш да изчистиш, дори и зъболекарски кабинет у дома им на първият етаж, от там хващаш автобус, пътуваш около 100 км и втора къща, връщаш се обратно, уморен, не ти се яде и на другият ден пак същото, и така някои от стрес българи пълнеят, а други слабеят и то с 15-20 килограма

НАЛИ ШМЕРКЕЛ ЗАТОВА ПОКАНИ МАЙМУНИТЕ-ЗАРАДИ НАД 400 000 СВОБОДНИ РАБОТНИ МЕСТА! ОБАЧЕ,МАЙМУНИ ИМА,МЕСТА СЪЩО,Т.Е. МАЙМУНИТЕ НЕ СА ГИ ЗАЕЛИ?! ЩО ТАКА ДРУГАРКО ШМЕРКЕЛ?! ЩО ТАКА НАГЛО ЛАГЪХТЕ?!

Могат-правят го.Само стокооборота им с Китай е 3млрд.евро тази година-германски инженери,сред които и българин построиха ж.п. линията Шанхай-Пекин-монорелсова,на въздушна възглавница.Сред екипа има и 12 бълг.работници-ето къде отиват умовете ни -в Сименс.Нали прочетохте колко е ниска лихвата на жилищния кредит.Това се нарича-държавна политика за населението.Пожелавам на българските управляващи ,да се учат от този опит.,за благото и на българите.

Ама Бай ти Ганя има да чуди, защо германците са доволни от управлението си!

Да си мият сами лайн*та...

Германците не можаха да случат на политици и това е! Можем само да им съчувстваме!

като луди и естествено ги влагат в материални блага

А не трябваше! Трябваше техните политици да са като българските и директно в джобовете!

Меркел сбъдна мечтата на Хитлер, германците господари на света, а всички останали им работят като роби, затова беше ликвидирана и нашата икономика, хората да бъдат изкарани безработни на улицата и да отидат да работят в Германия, същото опитаха и в Украйна 40 милиона евтина работна ръка, но се намеси Русия и обърка плановете, а младите българи отиват предимно в Англия, защото в България немски почти не се изучава.

Нали баба Меркел си покани материал от тъмнокожи двуноги точно да й работят!? Ама нещо се не получи. И сега елате бедни южняци да бачкате, та да издържате и дошлите изроди! Хитро, а!

меркел размахва пръст на южноевропеците за аустеридад (икономии), а те се къпят в пари.един икономист каза:навремето превзеха европа с танкове, а сега с банкови манипулации, докато не изхвърлят германия от европа , няма да се оправим

И на края ги съжаляваме, че не са уцелилили на политици!

Нагла реклама от дойчвеле. Поне да бяхте писали, че е платена статия.

Мдаа...факт!

Има разлика малко с България - в Германия престъпците са в Затворите, у нас в Парламента.

При почти мулеа инфлация нема как да печатат особено много пари, нали се сещаш. Това, че си неук, си личи. Ама си и нахален да се вреш и да храчиш глупостите си. Разбира се има и кой да подглася, зер комунизмът е оставил доста храчеща сган.

истината, гръмни се НЕЗАБАВНО! ПЕЧАТАТ ПАРИ НА СВЕТЛИННА СКОРОСТ! Обама: зе сащ на 8 трилиона дълг. За 8 тодини дълга стана 20 трилиона /законен дълг, одобрен от сената, при който работата на администразион почти не спира/. Защо инфлациата е 0 - ЩОТО ИЗКРИВИХА ПАЗАРА И ИКОНОМИКАТА! Понеже искат от секи индивид да стане предприемач и да го цицат със такси, застраховки и ДАНЪЦИ направиха перфектниа капан: 0% данък по депозит, не може да пичелиш от труда и скатаните си пари. правиш фирма въртиш дейнос и ДЪЛЖИЩ ДАНЪЦИ. Накрая, за бедните останат само работа и дълг. Правителството живурка от данъци и далавери + шоу-говорилня. БОГАТИТЕ стават богати докъто спът. Сливания, придобивания, окъпани от ефтини пари, които немат стойнос. дори не си мърдът пръста да произвеждат нещо. СЪЩОТО КАТО ВЪ ВАЙМАРСКАТА РЕПУБЛИКА. И ТОГАВА СА ПЕЧЕЛИЛИ ПАРИТЕ СИ ДОКАТО СПЯТ, ЧРЕЗ ХИПЕРИНФЛАЦИАТА. Сега пичалн докато спът и произвеждат ДЕФЛАЦИА. Същата матрица, но обърната на 180 градуса. и по същиа начин ше завърши.

Ние се къпем в "романовци", те в кинти. Да ги транпими бе - хахахахахахах

това предизборна агитация ли е? и защо в България, ние не гласуваме за Меркел !!!

А поканените 1 милион не заеха ли част от работните места? Или трябва друг милион за да храни поканения милион?

Да ама на БГ мързели не им държи... там трябва да се работи и добра заплата.

на тия работното им време е от 12 до 16ч. свършиха се приказките, когато ни лъжеха, че не сме работили, напротив, работим много, а и за без пари, а те работят малко, но за много пари ;)

експортно ориентирана, като внася преобладаващата част от използваните суровини !!!

Моите вече се изнесоха! Ужасно тъжно е, но това е положението - като не те искат и не ти обръщат внимание в родината, принуден си да идеш където поне те хранят. Само детските им са колкото една много добра заплата тук. Да не говорим пък какъв е стандартът в съседен Люксембург. То и ние минаваме за обетована земя пред някоя рускиня или монголка.

Тези които преди 1989г искаха да работят на запад ги разстрелваха по границите или ги вкарваха в затворите като невъзвращенци за да работят и хранят партийните секретари у нас.

Ми да продължат с поканите си към канибалите от Огнена земя , Африка , Занзибар и ЮАР ! Те са високо-специализирани и възпитани !

Ама този от снимката го махнете и сложете един с нормален цвят ...патладжанен , например ! Мирише ни на дискриминация !

Печатат си парите, затова се къпят в тях, ЕЦБ е в Германия, нали??

съгласен. Не случайно ни пробутват таз пропаганда в български сайт. АРБАЙТ МАХТ ФРАЙ, ДЕТ СЕ ВИКА. Печатаните пари не са кат заработените.....лесно ше загубат стойнос.

"Германия търси квалифицирани кадри. В строителството не достигат зидари, дърводелци, водопроводчици..." а също така ВисокоКвалифицирани чистачки, миячки, берачки и ...другото -ачки, най-древното

Кой ще носи на гърба си афганистанците, пакистанците, арабите, негрите и мюслитата?

симо

Равновесие!!!!!!те--в пари/ние---в мизерия.

На всеки според акъла, запетайке

симо

Така е.....нямаш го.Все си гост.

...руски пропагандни ,,материали"!Вие сте си по същество руски ...овнета!Пропагандни!

Най-обикновени руски слуги са, не са нужни специални термини за такива. Не че и аз не ги съчинявам разбира се, на кого ли не му е писнало от тях. Най-често са "орките от руската тролеферма"... :-).

Супер си е в Немечко- на който не му харесва, да не ходи бе.

Значи щом немците се къпят в пари затова Меркел вика гости от цял свят. Искат да си рапределят тези камари с пари с най-бедните хора от цял свят. Не могат да си ги изядат сами.Мили хора са немците.

Къпе се в сексуални прстъпления над жени и деца,по обществените басейни за съжаление!Еми чичко Адолфо не бил лош човек!

по време на война от къде по-точно идват парите за производството на танкове, оръдия и патрони? Каква икономика се развива по време на война та да "произведе" толкова пари, при условие, че всичко , което произвежда отива за огъня?

винаги е бил при този, който печата парите!

че най-много пари ще има този, който държи Европейската банка!

ЕЦБ да бъде преместена в Пловдив примерно, а да не бъде във Франкфурт!И шефовете и да са наши, родни банкери!Обзалагам се , че само след една година България "ще се къпе в пари"!

Това, което пишеш, е много глупаво! Който печата родни пари, прави висока инфлация. А инфлацията в Германия е ниска, лихвите са нулеви. Не ги връзваш нещата. Малко като на село ги кордисваш. Сопри се, че е срамно. Германия има перфектна икономика и гермаците работят като роби. Не е от печатницата този резултат. Пари се печатат в Русия без да има икономика и виж стойността на рублата къде е.

Поредното поръчково проучване на глупачката Меркел, оправдаващо бързото унищожаване на европейската цивилизация! Продължавайте да приемате рязаните диваци. От тях не повече от 10% работят в момента!

милиони германци със средно образование си работят за 1,600 евро и си правят деца, и са доволни, не са всички висшисти, а някои нашенци с претенции до небесата - като не ви отърва 1ш00 евро работете за 460 лева в бг. претенции на гол тумбак.

еи глупак в германия соцялната помощ е 1200 евро на човек ! да не е луд някои германец да "работи" за ч00 отгоре !!!

рядко има немско семеиство с повече от 1 дете! ако има с повече това са от тия на соцяла! германия не енякаде в космоса да не знаем как е там !

Ми как няма да има свободни работни места като работещи немци почти няма. Голяма рядкост е да видиш работещ немец.

не е вярно. и за англичаните се говори същото, и то не е вярно, пълно е с работници със средно образование.

струва ми се ,че германия завладя икономически останалата част на европа ,според мен германия има интерес българия да си остане със това криминогенно политикоикономическо от времената на бкп и дс статукво за да има извор от бели роби от българия!грмания има интерес от слаби и бебни и корумпирани народи,които да подхрават немската икономика!

Като търсят що си не намерят ,истината е друга , на нашите роби им се заплаша 1/3 от зплатата бачкат по 16 часа със един почивен ден и се завръщат осакатини от какви ли не ужаси ! Нали имат мигранти що не ги накарат те да бачкат. А за робините няма смисъл да говорим

Тази статия е оглушителна плесница за пропутинските тролове които ни убеждават,че Германия е колония на САЩ,по улиците се водят боеве между емигранти и германци и германците губят войната и молят Путин да им помогне!А гейропа която се разпадала вече гледа от страни.... да живей Путин и големия му рейтинг...

Ами явно не са толкова добре щом няма роби. Търсят някои супергладни да бачкат като глухи петли, да живеят като скотове и да хрантутят мюмюните. Но баламите свършиха по-бързо отколкото се надяваха дойчовците. Положението в Германия ще става все по-тежко за обикновения бюргер, а за чужденците - непредсказуемо. Все пак не можеш да лъготиш до безкрай раята с прясно напечатани евра.

от много коментари лъха голяма снобарщина и високомерие, 1600 евро били малка заплата, 3, 000 евро не им стигали за добър живот - то претенции, то чудеса. явно на някои хора им трябва заплата 1 миллион евро на месец да са доволни. отделно живота не е само заплати, а и приятелства, партнйор, любов, връзка, деца.

Завалийте.

Толкова специалисти си вкараха от Азия и Африка а реват, че им трябва работна ръка.

Ти акъл на германците недей да даваш,тебе те знаем колко ти е булгура.

Аз и не искам да им давам на тях акъл , а на заблудените балъци като тебе давам акъл и то безплатно.

Че как няма да се къпе в пари, като ЕЦБ печата и дава? 4 милиарда Евро са "количествените улеснения" всеки месец в джоба на германеца!! Ама не и в българския джоб!!

Германия трябва да събере, защото гърците чакат пак да им дадат, а мераклии са и испанците и ...италианците- няма да остават по-назад, я?

за земетръса - току-що земята се разлюля, усетено е и в София.

Много ми е интересно защо като се ''къпят'' в пари % на казалите че стандарта им се е понижил непрекъснато се увеличава??? Който е бил преди десет години в Германия и отиде сега ще види че е коренно различно и затова този % се увеличава и дани меркекюлката я изхвърлят от политиката белким пак тръгнат напред..

я дай цитат на тази измислица с понижаването. щото живея в Германия от 2001 и не мисля, че е така. Ти от къде черпиш информация? ТАСС? РИА?

Немците са калпав народ. След войната бяха мобилизирани и готови на саможертва. След няколко десетилетия обаче,те се уядоха,изнежиха и станаха мързеливи,нормално като всеки угоен шопар. Да видиш немец общ работник, докер или строител е направо невъзможно. Те са свикнали строго да спазват работното си време без да си дават много зор. Всичко им е наготово и усигурено. Сега им липсват строители. Затова бабето Мерки пусна два милиона мюслита,без да отчете,че арабин строител не става. Даже младите араби нямат трудови навици. Сирийци и иракчани просто никога не са работили заради войната,а афганите получават алергия аковместо калашников в ръка държат мистирия. Те са трафиканти на дрога и хора,бизнес далеч по доходоносен от строителния. Затова бабето пуска стръв на българите балами,доказани работяги,работещи за без пари. Моятсъвет е: не ходете там,нека не се продаваме. Аков ГЕРМАНИЯ беше О.К. циганите щяха да са първи! Поздрави!!!!

Че то къде не е така? Лесният живот изнежва и разглезва навсякъде.

Не малко цигани пътуват за Германия. Повече отколкото за Лондон вече.

Човекът говори за цигани работещи по строежите. Не става на въпрос за просещи просттитуиращи крадливи роми,оттях няма отърване!

А стойте в БГ за 500-600 лв на месец,така ли?

За разлика от правешко-каскетско време, сега всеки СВОБОДНО може да посети Германия, Испания,..., абе която си иска държава от Великия Европейски Съюз и ЛИЧНО да се убеди какво е положението, и дали го устройва.

Що не съм се родила МЪЖ, а пък и не ставам за медицинските професия. Голяяяма мъъъъка

Да тенденцията май е висшето образование да не е вече толкова ценно. С курс почти всичко може да се научи. Е разбира се всеки трябва да се насочи към това, което му е приятно или поне не толкова неприятно да върши.

h 1

тъпак