Панихида в памет на Босилеградското клане

По повод 100-годишнината от Босилеградското клане в столичния храм “Света Неделя“ се отслужи панахида за избитите българи в Западните покрайнини.

Обратно в новината

Коментари - Панихида в памет на Босилеградското клане | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

чебългарите незнаем историята си от турско до сега. Дължим го на тези хора с- 1-2 поколения назад от родителите ни, защото са донесли до нас живота ни през войни, бежански мизерии, кръв, осакатявания. ЗАПОМНЕТЕ - ВСИЧКИТЕ НИ СЪСЕДИ СА БИЛИ МНОГО ГОЛЕМИ ВРАГОВЕ. Най-малко- румънците.Всичките ни съседи имат един мазол в душата си и той се нарича БЪЛГАРИН и БЪЛГАРИЯ. Иначе, да, добре е да живеем в мир, да се забрави миналото, но...... мазолът-комплекс винаги работи. Затова ЗНАЙТЕ ИСТОРИЯТА СИ И СЕ УЧЕТЕ ОТ НЕЯ. Защитата на децата ви и народа ви го изисква.

Сърбите и сега са същите.

vasil

Въпреки панславянските пропаганди,ние българите имаме доста различен манталитет и душевност и от сърби,и от руси. Отделно от това,от началото на ХХ век в сръбските чети,подобни на нападналите Босилеградско,нарочно често са рекрутирани откровени садисти и психопати,убиващи,главно невъоръжени хора по ужасяващи начини,отличаващи се с дяволско въображение. Много от тях и такива като тях попълват редиците на сръбската жандармерия в т.н.след 1920 Вардарска Бановина на Югославия,в която влиза и Босилеградско. Сред хилядите им жертви са и брат на едната ми баба и негов приятел- просто две невъоръжени 17 годишни българчета.

Да живее Балканската Федерация напук за целия Запад, Европата, 00-нетоо, натото и други терористични и анти Балкански организации! Долу Европата! да живее Стената! Да живее Балканската Федерация!!!

vasil

Нищо добро не става напук. А Стената и Соц.Федер.Р Jугославиja отидоха на закономерното си място - по дяволите.

за всичко е виновен австрийският агент фердиннд и австро-германията като цяло!

vasil

Пред династията на свиняра,убил собствените си баща и брат- Кара Джордже Петрович,цар Фердинанд,макар не и безгрешен,е като невинен младенец.

До БОКЛУКА 24. Покажи си ТТ данните - безработен, дърт комундел, лузър и некадърник, който е възможно да процъфтява само в период на "РАЗВИТ СОЦИАЛИЗЪМ", когато боклуците като теб смучеха кръвта и парите изкарани от нещастните хора, чакащи 20г. за смотаната Лада - "ВЪРХА НА СЪВЕТСКАТА, СЧИТАЙ РУСКАТА АВТОМОБИЛНА МИСЪЛ". Виж сега червен боклук, не ми говори за история, че като ти покажа колко книги имам и съм прочел ще ти падне будьоновката.

Каруцата е върха на българската техническая мисъл! Аве гомняк, разбирам да си ебати производителя на коли, телевизори, телефонии, и сякаква друга техника, та да се напъваш, па ти си ебати дервиша, ама кавичиш като за световно. Те затва са те клали, и ако им паднеш пак ша те котят, защото тъпо животно.

Връщане на окупираните от Сърбия Западни покрайнини трябва да е основно наше условие за приемане на западната ни съседка в ЕС.

сърбин ,грък ,македонец албанец ,ТАКОВА ЖИВОТНО ,няма .точка

Американският президент Уилсън спасява България от унищожение. Планът Венизелос, който предлага държавата ни да бъде поделена между Гърция, Сърбия и Румъния, рухва! А, къде е била Русия в този пъзел срещу България ? Ами където е била винаги - да за малка и смачкана България и да за Велика Сърбия.

Точките които предлага Уилсън за защита на малцинствата на Парижката мирна конференция така и не са приети, така че от нищо не ни е спасил.

бъдете сигурни,че сме върнали рестото много по сурово

Българските войски да не са били Майка Тереза със сърбите? Сърбите също има какво да разкажат за бг зверства.Това история. Сега трябва да се обединим.

Тебе праска ли те гочито в цума,отрепко?

Сърбите са избили редица италианци през 60-те на ХХ век малко преди да преминат към Италия земите около Триест!

На само при Триест, но и по островите в Адриатика, които са били предимно населени с италианци. В интерес на истината не са били само сърбите, а хърватите и словенците, които днес са интегрирани европейци за пример.

Това клане е в следствие на политиката на Русия на балканите. Прочетете Българската история и тогава слушайте глупостите за славянството и православието. Сърбите и гърците са ни клали не по-малко от турците, те ви православие, че още и славянска дружба.

Това клане е вследствие на клането на българските войски в Сърбия през 1915-16 гг.

А пък то е в резултат на сръбските кланета преди Междусъюзническата война родоотстъпнико загубен.

НАРОДЕ БЪЛГАРСКИ,ЗАТУЙ В ДВАНАЙСТА ГИНА ТИ, НАВРЪХ ВЕЛИКДЕН СРЪБСКИЯ СВИНАР ДА БЕЗЧЕСТИ... И МНОГО ВЕКОВЕ РАЗПЛАТА ЩЕ ДА ПОМНИ, ГЪРБА НА ШУМАДИЕЦА- КОВАРЕН,ВЕРОЛОМНИ!!!

и в България и в Сърбия повечето политици винаги са били катили, а народът е един и същ

ИРИ създава и финансира васално славянско? княжество Сърбия с цел да отслаби Българския натиск към Константинопол. Така, че на нашите братя сърбите им е исторически заложена омразата, а и страха, към България.

Руските отрепки, които върлуват в тоя сайт се изпокриха като бити плъхове!

Затуй пък турските пачаври сте налице, нали малоумна краво?

То затова в момента РОССИЯ и Тюркието са дупе и гащи, нали малоумна русофилска пачавро.

Те затова са те клали и турци и гърци, защото си долно животно! Па сега , италияанци , англичанин, германуи,и т.н.те направиха на роб да им чиракуваш!хахаха

Днес да не са ти дали паница леща от посолството, че си на компа ?

Разделяй и владей, това е целта и на панахидата и на статията. Демек, защо са ни тия лоши сърби, я как рахат са ни присъствали османлиите.

Като видиш из Сръбско да се вихри яка българска музика, тогава ми говори за сръбско-българско братство!

си поръчвам каквото искам, музика, ядене, пиене и никой не ме гледа на криво

Общото за радетелите на някакъв химеричен славянски съюз е, че никак не обичат истината за сръбските кланета над българите и за руските нападения над България. Идея, основана на лъжи.

А Г. Димитров и Райко Даскалов , застанали на страната на сърбите, навиват българските войници да изоставят позициите си... а бе шибана история е да избиваш невъоръжено население.

Най-големият враг на българите в исторически план са сърбите. Факт! Много си приличаме, но най-големите мръсотии все от нашите "братя" на запад.

Мръсотиите от сърбите към българите са точно колкото мръсотиите от българите към сърбите. Но за да се знае всичко, трябва да се чете...

К'во си прочел ти бе?! Я да ми кажеш като си чел, защо сърбите избиха 30 000 българи в Македония само защото се казват българи?! М? За Ниш, Пирот и Западните покрайнини не говорим!

Посочи доказателство за думите си.

Австрийската еврейска фамилия Кохари-Кобургота ни вкере във войната на губещата страна. Национална катастрофа загуба на теритоии и продоволствени репарации са наложени на България. През последните 30 години се случва още по-лошо без гореща война. Но българските мазохисти и хомосексуалисти сами си свалиха гащите.

jingiby

Сърбоманияте е комунистическа болест, от която сърбите се възползваха и акушираха на нови народности като македонци и шопи...

Михлюзите могат само да разпалват омразата. Но никога няма да признаят под чие владичество катастрофирахме последните 30 години. Напротив, ще отричат катастрофата.

jingiby

Сърбоман ли си? Югославист? Тито, Димитров и Милошевич са мъртви. Югославия умря..

Не сме катастрфирали сега бе, нагъл боклуко. Точно червената сган ни вкара в два държавни фалита, ограби и съсипа банковата система и ни набута в дълг към 120% от БВП. А сега други били виновни затова баси гнусното копеленце си!

От една криминална история, еврогейската сган отново се опитва да се е разединение в единният славянски етнос. англо-американските бомбардировки на София през Втората световна война, избиват много повече българи, но еврогейчета си мълчат - не смеят да си отворят устата срещи своите господари. Робски душици !

С твоя тъп начин на мислене и англо - американските бомбардировки са само криминален акт бе глупако. що се опитваш да сееш разединение в европейската общност.

и годинката не дадоха дори ,като заплата...

Тия гяури били безобразно тъпи. Сега правят от мухата слон - имало някакви разбойнически стълкновения, които са си останали в сферата на крамолите, докато нашият горд башиблозук е изшъткал всичко българскоговорящо от Бяло море до Резово. Бре серсеми така утре ще вземем Бургас и ще ви разкараме всичките освен жените и дъщерите ви. Те впрочем може и сами да пожелаят да останат - на никоя жена не и трябват мухльовци. Булгаристан пак ще бъде наш и вие ще сте ни роби по волята на Аллаха !

хахахахахахахахахахахахахаха, свинска главо безуха и безмозъчна

уран за вас уран, сган анадолска

Ти и твоите подчинени не виждате ли каква етническа нетолерантност и антибългарщина се лее от този пост?! "Дир. бг", това не е ли етнически нетолерантно според вашите разбирания или е такова само когато българин пише така за турския произвол?! Няма ли специални служби за да издирят този мерзавец и да го поставят на мястото му или чакате ние да нарушим закона и да го издирим?! Е, ЩЕ ГО ИЗДИРИМ, НО ЩЕ ЗАМЛЪКНЕ ЗА ВИНАГИ!

Не зная за каква антибългарщина става въпрос- на мен лично ми дожаля да чета за майки, които са хранили със зор децата си в стремежа си да избягат от нашия доблестен башибозук, но щом казваш, че това е антибългарско, прочистването на Бургас ще го възложим на вас, ние сме на път да се окажем твърде милозливи. То аслъ сефте с арменците ....

Само гледай да няма накрая пак 13ти март и Одрин в пламъци. Вари го, печи го мангала Ахмед си остава мангал. Споко, вече целия свят ви разбра що за бесни псета сте. Утре като ви цъфне в г*за една кюрдска държава и като започнат да ви си го връщат с лихвите за убийствата, грабежите, изнасилваниятата и т.н. да не се чудите защо. Ей затова - защото сте тъпи, агресивни, страхливи и нагли. Умните хора като Путин как постъпват - видя сметката на Чечня, обаче после наля маса ресурс да я възстановява, руснаците и на тях им дойде в главата акъла да не мачкат безогледно хората - и имат империя. А вие се изпокарахте със всички и всичко, отвътре сте на косъм от гражданска война, той ахмака взел на нас да се кани. Шматко - утре може да сте армията ви срещу султана и партията му, кюрдите и още сума ти срещу вас. А гърците дето открай време ви се точат да не мислиш, че са забравили как им взехте Смирна и останалите градове в мала Азия? Ама то неслучайно има една приказка - дай на глупака власт и му гледай сеира. Та и вие. Стойте си в анадола и не лайте много, че да не си го отнесете накрая вие с лихвите.

Смятах точно тъй да му отговоря и аз на тоя свински гъз! Няма защо да повтарям поста ти! какъв дебел ще го ядат гаджалските глисти слаба му е фантазията на тоя мисир тъп! То си е предсказано - Мисирия (Турция) ще остане едно петно в Анадола! И това им е много, но така ще бъде! Нека продължават още с измислените си имперски амбиции!

без подкрепата на гадната англия, и османската империя и турция са свинска фъшкия! немците строиха непревземаема крепост в Одрин, а Българската армия я разби!!!

Моля, ДАНС да си върши работата и такива като заклетия анадолец Ахмед ли е, какъв е, да ги прогонят от страната ни! Ние със сърбите ще се оправяме, но чумави фесове нямат работа тук!

Упорито се вадят някакви исторически факти или не чак толкова факти за да се разпали и раздухва омразата. Толкова много искате да представите всички хора, като естествен български враг, че чак вони. Че то руснаците са лоши, та сърби, та турци, та гърци, та македонци... Някак нямаме врагове само нейде по Арктика. Иначе всички останали денонощно ни дебнат и вечер на семейните вечери злобно мразят великите и добри българи. Знам, че трябва плебея да има враг за да е манипулируем, ама е гадно как няма друго новини освен убийство, катастрофи и мрачни, злобни врагове.

ПОНЕ НЕ ПИШИ ДА СЕ ИЗЛАГАШ. Ходи прочети историята си, и то близката. Твоите дядовци и пра-дядовци са водили тези войни - нападани от всички страни. Не като теб да си държиш задника на бюрото и се обяви с този пост за ЖЕРТВА на всякаква манипулация - историческа, културна, политическа... ЖАЛНО Е ДА ИМА ТАКИВА ХОРА. Поне на дедите си го дължиш да знаеш как са живели.

ми то партизанските чети с това са известни

Мощна съвременна армия с потенциал за България и силни Български държавници. Само тогава комшийската сган ще бъде поставена на мястото си - под Българите.

той си пише, че това е работа на сръбските големци, а не на сръбския народ и стига постоянно разпалване на балкански простовати конфликти, млъкнете, ръчкат ви хитреци и не се усещате

Кога ще се отслужи панахида за Баташкото клане?!

Южно-Славянска Федерация или смърт. Кой колкото ще да подскача Турция е 80 млн. а България е обезселена. Гледах филмчета за метежа лани. Такива квартали даже в София няма. СЪЮЗ ИЛИ СМЪРТ.

Обезселиха я комунистите, които изселиха младите след 1950-та от селото в големите градове.

Откъде ще намериш славяни за тая славянска федерация? Имаше една славянска федерация при това Южна и се изтрепаха! Само умрели идеи вадите - възстановяване на СИВ - дето умре, възстановяване на Варшавския договор - дето умре, възстановяване на Югославия - дето умре, възстановяване на СССР - дето умре. Нещо не ви ли идва на акъла, че щом е умрело нещо, значи не става да живее?

Общите врагове създават естествени съюзници. С краха на Прехода, днес не е просто актуална идея а жизнена необходимост.

Що не идеш да лизнеш някой и друг славянски задник у Белграда или Москва. Миньона е подходящ. Ердо го е изпънал вече.

Яко сръбско. Да ви напомня как тачите сръбската музика.

"което се е стремяло да се извърши един психологимчески акт на въздействие върху България и върху българската войска в един от ключовите моменти на Първата световна война"." Същевременно комунягите организират и Войнишкото възстание по заповед на Москалите.

Напиши, че комунягите са разпънали Христос, убили динозаврите, потопили Атлантида, пресушили Сахара и да приключваме!

Леко тъпичко си падаш, нали?

В тоя сайт е пълно със сърболюбци! Как може да публикувате такива новини против православните братя?! Ще предизвикате инфаркти!

Ааааааааааааа, не вярвам това да са го сторили сърбите. Ами че те са наши православни, славянски братя също като руснаците. Всички те толкова ни обичат, грижат се за нас да имаме голяма територия, спазват правата на българските си малцинства и т.н. А пък ние щото са ни големи приятели сърбите и щото сме много умни и все се кахърим за другите, непоглеждайки нарания си гз оревахме орталъка при американските бомбардировки и се спукахме от смях, че паднал случайно американски самолет, сякаш от това станахме по - малко бедни. Само се замисли прост български народе, ако нас ни бомбардираха, сърбите щяха ли да ни оплакват, като знам колко много ни обичат те и ватенките????????????????????

хептен си прав

дейба вашта мама долна дейба сръбска дейба, що за комшии сте ве, що за съседи имаме! едните , резаци още от деца искат земята ни, другите уж, един език една вяра а те безчовечни и зли като дяволи! Не случихме на съседи, това е!

никога нищо не сме искали от сърбите и не сме им вдигали ръка, но те винаги са били срещу нас и винаги са искали и земите и домовете ни и винаги вдигали ръка и са ни удряли в гръб, когато са имали удобен случай, та макар и без голяма изгода за самите тях. За това в селищата по западната граница наравно с определението за много лош човек "турчин" се използва и "сръбин"!

Непонятно е само защо македонците дето ги гонят комплекси за Александър Македонски, толкова въртят опашка и се подмазват на сърбите. Уж са най-велики, а се кланят на най-големите подлеци. То поне да бяха някаква световна сила, а то регионални тарикати.

защото македонците са сръбско изобретение, генезиса им е сръбски

ИРИ създава и финансира васално славянско? княжество Сърбия с цел да отслаби Българския натиск към Константинопол. Така, че на нашите братя сърбите им е исторически заложена омразата, а и страха, към България.