Паметникът на Бузлуджа стана недвижима културна ценност от национално значение

Това осигурява по-добра защита, ангажира държавата в по-голяма степен да положи грижи за опазването му

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тая простотия трябва да се взриви.

Най-добре е такива кретени като теб да бъдат взривени!!!

LeGrandTulup

С пиратка в задника, по англосаксонски обичай.

Хахахахааа!

АЛО ГЕРБЕРИТЕ И ЛИЧНО БОЙКО БОРИСОВ. ЗАЩО МЪЛЧИТЕ БЕ? НАЛИ СТЕ АНТИКОМУНИСТИ? ИЛИ САМО НА ДУМИ? БОЙКО, НАЛИ ДЯДО ТИ ГО БЯХА УТРЕПАЛИ КОМУНИСТИТЕ? СЕГА ЩЕ ИМ ВЪЗСТАНОВЯВАМЕ ПАМЕТНИКА? ЗАЩО МЪЛЧИЩ? ДА ВСИЧКИ СТАРИ СДСАРИ, АНТИКОМУНИСТИ, СТАНЕТЕ БЕ, ПОВЕДЕТЕ НАРОДА, ЧЕ ЕДИН ПРИЗРАК БРОДИ В ЕВРОПА

Всички герберопитеци и демокради ще ги пратим да бачкат на обект Бузлуджа като една част ще пратим да чукат камъни за облицовката!!!

Ей червена атака. Излез утре в центъра на София и кажи това високо което си го написал тука и ще видиш кой ще чука камъни. Червен тролски боклук.

Господа или другари от ДСБ. ВЪЗСТАНОВЯВАТ КОМУНИЗМА ПРЕД ОЧИТЕ ВИ. НАЛИ СТЕ ДЯСНА ПАРТИЯ И ВОДАЧ ВИ Е ГЕНЕРАЛЪТ ГНОМ, А ПОМАГАЧИ СА РАДА ДЪЛБОКАТА, МАРТИНЧО С ОЧИЛЦАТА . АБЕ КОСТОВ ЩО НЕ ВЗЕМЕШ ДА ИМ НАБИЕШ ЧИМБЕРИТЕ НА ТВОИТЕ ХОРА ЧЕ ЩЕ ВЪРНАТ КОМУНИЗМА? АМА И ТИ СИ ЕДИН.

Бекапе. Бе ка пе. БКП.

Паметникът на Бузлуджа (официално име Дом паметник на БКП) е популярното име на най-големия идеологически монумент на комунистическия режим в България. Обектът е включен в Национален парк-музей „Шипка-Бузлуджа“, който е обявен за исторически и архитектурен резерват (ДВ, бр. 97, 1978). Издигнат е през 1981 г. на връх Хаджи Димитър, повече известен със старото си име връх Бузлуджа (до 1942 г.), в чест на Бузлуджанския конгрес, проведен на същото място през 1891 г. На конгреса е учредена Българската социалдемократическа партия, за чийто наследнички се считат БКП и нейната приемничка БСП. Връх Бузлуджа и Паметникът са светиня за българските комунисти до 1989 г.[1] Монументът на връх Хаджи Димитър се изгражда близо до местността Вътро поле (Узана), считана за географския център на страната. В петолъчката на върха на пилона са монтирани осветителни тела с мощност 150 КW, като по проект светлината от тях може да се види от румънския бряг на река Дунав, а през нощта и в ясно време – от брега на Бяло море в Беломорска Тракия. До паметника са прекарани асфалтови пътища от връх Шипка и от главния път Стара Загора – Русе в отсечката след Казанлък. Край отбивката за паметника е издигнат висок паметник в цял ръст на Димитър Благоев.

Нееднократно съм казвал, че това сборище на комунистическите боклуци трябва да бъде взривено. Колко от паметниците и свастиките на Хитлер съществуват?

Само не разбрах, кой е гласувал това предложени? Минеков или кмета на Казанлък? Ако е Минеков, КАК ЕДИН ПАМЕТНИК НА ЕДНА ПАРТИЯ- БКП ЩЕ Е ОТ НАЦИОНАЛНО ЗНАЧЕНИЕ? АКО Е КЧЕТА, КАК ЕДИН КМЕТ ЩЕ ОПРЕДЕЛЯ НАЦИОНАЛНОТО ЗНАЧЕНИЕ. ХОРА СПИТЕ ЛИ? БОЙКО РАШКОВ МИНИСТЪЛ НА МВР! ЯНАКИ СТОИЛОВ, ДЯСНАТА РЪКА НА ДР ЛИЛЬОВ МИНИСНЪР НА ПРАВОСЪДИЕТО? ХРИСТО БОЙКИКЕВ ГЛАВЕН ПРОКУРОР! СЕГА ЩЕ ИМ ВЪСТАНОВЯВАМЕ ПАМЕТНИКА. И СЕГА ЩЕ ПРЕПОРЪЧАМ НА ВАСКО КРЪПКАТА, КАТО ПЕЕШЕ МИНАЛАТА ГОДИНА НА "ПРОТЕСТИТЕ", ДА ПЕЕ КОМУНИЗМЪТ СЕ ЗАВРЪЩА. СПЕТЕ СРОКОЙНО ДЕЦА.

Каква културна ценност може да е това? Строено насила , без капка акъл - да се правят конгреси на БКП или други подобни- даже не са предвидили че зимата е трудно достъпно и трябва яко да се отоплява ! И така е направено че да е по- голямо и високо от паметника на Шипка ! А за качеството да не говорим - вижте покрива само! Наредил министъра на новите калинки и те приемат,иначе остават без заплати ! Комунистически , ченгеджийски номера !

Социализмът създаде доста интересни паметници, които са всичко друго но не и комунистически. Който разбрал, разбрал.

Браво , това е уникален архитектурен и исторически паметник , който трябва да се възстанови. Ако не уважаваш родината и историята си, никой няма да те уважава.

Евгени Бакърджиев бог да го прости можеше да я взриви , но надеждата е в Непобедимите. В Слай и бате Арни ни е надеждата, само те могат да я взривят и дано е пълна с внуците на тези които са я построили.

Кенеф-културна ценност.

Да я правят движима културна ценност и с всички паметници на руските поробители да се откарат на Байкунур.

Плювачи, минусите ви ме правят щастлив!Значи съм попаднал в целта-жалките ви мозъчета. Малкото от вас, които имат поне малко ум, дълбоко в себе си знаят, че в цялата човешка история, вкл. трагичната наша, не такива като Бай Тошо, " комунистите",Путин,Радев и т.н., и т.н. са ни виновни, а простотията и слагачеството на такива, като дежурните плювачи тук. Лека нощ!

Това е архитектурен паметник, бе жалки плювачи. Навсякъде по света се пазят и поддържат такива! Дир, няма да си повтарям мнението за Вас, щом с кеф търпите плювачите: за всичко, вкл. за тяхната простотия, им са виновни някакви комунисти, Путин, Русия, Президентът, когото наричат с обидни имена и т. н. Но ще потретя- направете им отделен форум и там да си обменят зловонията и да си засвидетелстват любовта към Биг Брадър!

Това е "паметник" единствено и само на болшевишката некъдарност и безхаберие. Направил каскет-Мунчо нещо си, но нямал акъл да го поддържа! Относно "архитектурно" - за 30 г. поне покрива трябваше да не се продъни така, както е в момента. Ама от архитекти "панелкаджии", толкоз.

Това ако е паметник ти трябва да лежиш от долу.

Летящата чиния на БКП и БСП културна ценост! Толкова олигарси създадоха, трябваше от тях да вземат за да я възстановят.

Какво става с Минеков? Нали беше голям протестър и онлайн борец с комунистите във Фейсбук? Като вземат власт накрая всички се оказват комуняги с червени задници - срамота!!!

България ще е единствената страна в света, където социализЪма ще се върне по мирен път. Е....няма такъв народ!

е Червено-кафява - Рашков е фашист!

от 20 години, още от царските айдуци се дадоха/откраднаха милиарди за НИЩО - то не бяха чешмички, то не бяха пейки, пътечки, стадиони в села с 0 жители. ДА БЯХТЕ ОПРАВИЛИ ПОКРИВА НА ТОЗИ ПАМЕТНИК, Боклуци безродни!!!!!!

подкрепяме това. Ние сме левичари и либерали.

Кремълското джудже да даде пари за ремонта, Мунчо и компания да се качват на чинията и да отлитат на Луната!

съмнява ли се още , че хунтата е червена!

Минеков си показа червената кожа. Протестъри??? Айде бе!!! Червени боклуци на хранилката на Черепа.

Това трябва както и паметника на Альоша и паметника на съветските поробители да стане движими културни ценности и червените мародери да си ги носят където искат..

Освен всичките други поразии, си озакониха грозната чиния нато паметник на културата. Сега, тя не може да се пипа и за тая грозотия и символ на единг ДЪЛЪГ перион на мракобесие, ще трябва да плащам от собствения си джоб (НЕЩО, КОЕТО НЯПРАВО МЕ ВАДИ ОТ НЕРВИ).

Лично бих ги ЛУСТРИРАЛ с по 2 куршума приелите това решение. Под този червен паметник на комунизма е ГРОБА НА ГЕРОЯ НА МАЙКА БЪЛГАРИЯ ХАДЖИ ДИМИТЪР. Всяка година през август този гроб се тъпче и опикава от червена измет

До сега подвижна културна ценност ли беше,че сега става неподвижна.

Отдавна трябваше да излети, ма кат не успя явно е недвижима

Аййде, поредното тричене на българския данъкоплатец за болшевишка сделканица в стил "каскетна естетика". А, със същите аргименти утре може да се обяват и панелките за паметници на културата или архитектурното изкуство. Тия мръсни червени гадвове трябва да си поемат отговорността и си поддържат сами паметниците, а не до товарят народа и бюджета с простотийте си, опаковани като "изкуство". Защото след "чинията" идат Альошите, а после цяла орда къде по-изветстен, къде не, партизански башибозук с паметници из градове, села и планки.

"Специализиран експертен съвет за опазване на недвижимите културни ценности към Министерство на културата реши..." Обяснете! Министър Минеков има ли нещо общо с това набутване на държавата със стотици милиони за поддържката на чинията? Минеков, дето се оплаква, че милиарди откраднати, изчезнали и т.н.ч Обявете имената на членовете на този "специализиран експертен съвет"

градили майсторили социалистите Щерев там партиен билет с Костов после дрогирани земайнета седерасти рушиха

Комунистите винаги са били обирджии! Направиха така, че държавата (т.е. всички ние) да плаща всяка година милиони за поддръжката на това комунистическо недоразумение, за да имат комунистите от БСП/ БКП къде да правят съборите си и да плюят по опозицията, ЕС, НАТО, Меркел и Макрон.

Холивуд как го преместиха от Бузлуджа на морето(край Варна)?

А "петокрилия шестох.й" при НДК кога?!

В главните роли Дейвид Духовни и Джилиън Андерсън .. Искам да вярвам ;Д

А кога се очаква Съветската армия отново да мине Дунава?!

Какво още да ви кажа комунета???????????? --- 17 септември 2020 Това е едно от най-големите мозаечни произведения на Европа, каза проф. Томас Данце, ръководител на катедра "Реставрация" в Техническия университет в Мюнхен и ръководител на проекта "Бузлуджа".Реставраторите са от България, Германия, Швейцария и Гърция. ---

Те така трябва,със замах да се работи за тая държава.От възстановяването на комунделаските паметници по важно няма

стари новини 05.12.2018 15:00:42 Припомняме, през 2011 г. първото правителство на ГЕРБ прехвърли безвъзмездно паметника на Бузлуджа на БСП. Години по-късно от левицата не бяха поели отговорност за монумента. През изминалата 2017 година червените обявиха, че имат готовност да ремонтират паметника, но до ремонтни дейности така и не се стигна. 26 април 2017, 11:31 В последното заседание на служебния кабинет Герджиков, което започва в 10 ч. днес е включено решение, с което Държавата ще си получи обратно собствеността над идеологическия паметник на връх Бузлуджа от БСП, която не пожела да го придобие. С Решение № 731 от 30 септември 2011 г. Министерския съвет, председателстван тогава от Бойко Борисов прехвърли безвъзмездно на Българската социалистическа партия правото на собственост върху следните двете части на сградата (чинията и пилона), обособени в два имота частна държавна собственост с обща площ от 2719 кв. м. Изпълнението на решението е връчено на областния управител на Стара Загора.

Следва връщането на Кремиковци, Стара Загора, Враца и другите индустриални гиганти от 1 време, стриотелството на АЕЦ Белене, връщане на наборната служба, бригадите (не от охраянители на шефа на итн), разпределението след завърване на образование, списъците за кола и жилище, банани само по Нова година! Само не знам като ни дават въжета да се бесим, ние ли ще си ги плащаме, или комсомолките от Магаданс ще ни прилагат асфикция? Да живей догаря Трифон-off, ура, ура, ура, на *ура си ни тура!

Представям си ало другаря пРезидент чете коментарите,как умно мърда с ушаците,

И колко пари на българските данъкоплатци ще отидат за поддържането на паметника на другарите??? И това за какво? Да гледаме портрета на Нинова до тези на Ленин, Сталин и Путин, ли? Мръсна комунистическа плява!!!!

Г-да, не се притеснявайте! Всички сгради - паметници на културата в центъра на София, а и не само са раздадени на активни борци против фашизма и КАПИТАЛИЗМА за да правят бизнес в тях. Всички до една те превърнаха в кръчми, включително Военния клуб, Къщата с часовника, Царският дворец. Ако имат шанс борците против капитализма и църквите ще направят кръчми. Така, че това на бузлуджа ще го направят за електронни партита, сватби и кръщенета. Няма страшно!

Те вече са борци против фашизма (само путин да не разбере). Как да се борят с капиталистите, нали почти всички са техни другари.

и сега като е национална ценност, ша требе държавата сиреч ние да плашаме за опазването и въстановяването й.... що комунистите сами не си я пазат и поддържат? какво ценно има там за поколенията??

Ми кво цено има в главата ти НИЩО да е махнем и нея

Вместо да се стегнат всички подобни рушащи се сгради и да почнат да се изкарват пари от тях от туризъм, на много им дай само да рушат. Явно още тече в тях турска кръв. Защото точно това са правили турчалята 500 години - рушене на всичко, което не се вписва в ислямската доктрина. Така и с техните наследници явно.

Комунистите от БКП (БСП) да не би да не разрушаваха църкви и забраниха изповядването на християнството? Еле па в СССР, където комунистите разрушиха хиляди църкви и катедрали, някой от тях са бяха превърнати в складове, обори и обществени къпални, други – в оръжейни фабрики и концлагери. Какво да ги правиш... и комунистите са исламисти

Те го правеха - сега го правят следващите. Открийте разликите. От цял свят идват хора да видят чинията, правят ни безплатна реклама, има видеа в Тубата с милиони гледания. Хората искат да го видят. И ще платят да влезнат. От това може да се печели и то много. Ама има някои, които искат само да се руши, нищо на де остане. Щото тая земя е цанена за друг народ, тоя трябва да изчезне. И това се вижда с просто око.

Добре че взривихме мавзолея на Георги Димитров, че и той щеше да стане "недвижима културна ценност от национално значение" (за комунистите-русофилистици)

Сега на мястото има дрогирани и пияници -

Дрогират се и пият от тъга по мавзолея на Георги Димитров (подарил Пиринска Македония на Сърбия). В траур са хората!

Ама крайно време беше да ремонтираме и да възстановим комунистическите паметници.Още ли има съмнения какво е служебното правителство?Даже трябва да се построи наново мавзолея и да положим другаря пРезидент в него.

Чак сега разбрах дълбоката идея на ИТН. Ще ремонтират летящата чиния на Бузлуджа и с нея ще пращаме космонавти в космоса - наши и северномакедонци.