Палестинската автономия и САЩ работят по план за управление на Газа след войната

Предпочитаният изход от конфликта би бил ислямистката групировка "Хамас" да се превърне в сътрудник под ръководството на Организацията за освобождение на Палестина

Обратно в новината

Коментари - Палестинската автономия и САЩ работят по план за управление на Газа след войната | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ислямския пророк Мохамед е починал на 8.07.632 г. И е погребан в Медина Саудитска Арабия. През 637 година Ерусалим е обсаден и превзет за пръв път от мюсулманите по заповед на халиф Умар. Осмоъгълната постройка със златния Купол над скалата (това е мястото на Първия и Втория еврейски Храм и от където Мохамед полита с коня си към небето за една нощ), е построена от халифа Абд ал-Малик ибн Маруан през 691 г. Ал-Акса в южния край на Храмовия комплекс е припозната от исляма за Далечната Джамия от корана 17:1-4 е построена през 705 г. Това е укипедия, другото са неоснователни твърдения и претенции,за които се воюва от десетилетия

Защо не им предложат да влезнат в НАТО.

Отива делегация от Саудитска Арабия при Бетино Мусолини да иска резрешение де се построи Джамия в Рим.Дучето казал добре, но на реципрочен принцип, ние ще построим църква в С.Арабия.И разговорите приключвет дотам.Та това са арабите.

БеНИто ,и човека определян като "първия фашист" не е добър пример :) А да кажеш нещо за Света София която преправиха в джамия ,но запазиха всички християнски икони и символи имаш ли? Да кажеш нещо за Саладин които позволява на всички християни безопастно напускане на Йерусалим? Или за Египет около 2010-та когато мюсюлманите направиха кръг около молещите се християни за да ги пазят от нападения и после християните направиха същото докато се молят мюсюлманите? Вземи от тази случка пример и разбери ,че основите на ВСИЧКИ религии са еднакви,ценностите също ... Всички искат мир и доброта ,няма религия проповядваща война,зверства или насилие ,а всичко друго са холивудски клишета и лъжи : )

Ще ти кажа само, че Ерусалим не се споменава нито веднъж в корана, а така наречената далечна джамия не може да е Ал-Акса,защото Ерусалим е завладян от арабите 4 години след смъртта на вашия пророк, и след написването на корана,така, че никаква джамия не е имало в него преди завладяването му.Относно запазването на иконите в Св.София си е чиста проба лицемерие.Те ще си останат покрити до Съдния ден, според Ердоган, защото дотогава Истанбул ще е мюсюлмански.Иконите само ще напомнят за завоюването на Златния рог от исляма.

Този филм вече е гледан от десетилетия.Както беше казал един арабски лидер, на тази територия няма място не само за две държави, но и за два народа.15 млн.евреи трябва да делят 110 хил.кв.км с няколко милиона мюсулмани, имащи за свой религиозен дълг да ги убиват зад дърво и камъка съгласно един хадис.Те дори не пускат евреи и християни на Храмовия Хълм в Ерусалим, който беше под израелски контрол след 1967 г. и който Израел върна на т.нар.палестинци.Решението на конфликта е само силово уви!

Ти Турция,Йемен,Ирак,Иран,Катар,СА,Йордания,Египет,ОАЕ,Либия,Сирия сериозно ли ги наричаш "няколко милиона" ?? И преди 100г там не е имало и един еврейн ,а това за избиването звучи много смешно , за 1000 души жертви значи е ОК да убиеш 20 000 и да раниш 50 000? Ама викаш като жените и децата са друга религия значи нека измират няма проблем нали щом не са тея дето контролират световната банка и от алчност заради тях мизеруват стотици милиони по света ...

Очевидно Израел решава въпроса радикално, то друго решение времето доказа, че няма.Така е пророкувал преди хиляди години и пророк Захария,когото исляма също почита,без да е запознат с нито едно от пророчествата му.(Захария гл.12).

В обетованата земя винаги е имало еврейски общности през последните 2000 години след завладяването на Юдея от Рим,като най-малобройната такава е наброявала около 300 хил души, Евреи винаги са живеели и в Ерусалим последните 2000 г.,но същото не може да се каже за арабите, те се появяват там след 7 век.

Тва находище на Газ и Петрол да не би да го оставят на Палестинците.

Краварите са майстори на корвенската игра. Сега подкрепят едните, после другите

Ми те краварите си разиграват ,,игрите,, там дето са глупаци и промити мозъци :))) Справка: Украйна, България и т.н. :)))

ChatGPT

Смятай ква пародия е всичко. Това трябваше да стане преди 70 години и щеше да се спести страданието и смъртта на хиляди

Тънкия момент е че Хамас бе избран да управлява Газа от палестинците там. Тарамбуките с всичкия си акъл ше изберътрът други подобни дето от виК тръби ще правят ракети. Хамас е история вече въпроса е какво ще се роди сега. Палестинците надявам се осъзнаха че никой не се застъпи за тях от Иран Пре Египет дори не ги пуснаха да се спасят там. Нямат съюзници.

Приятел ХАМАС е създаден от Израел

Cмятай, каква пародия си ти след като не знаеш, че проблема, не е че, Израел не дава да има палестинска държава, а че Хамаз не иска да има Израел. "Унищожаването на Израел и ликвидирането на израелците" са основна цел на Хамас. Палестинска държава сопред тях може да има само върху развалините на Израел. Не до Израел. Виж какво им пише на сайта. Няма нужда да ми вярваш на мен.

пуфтящи...Хамас бе създаден и финансиран от Израел края на 80-те...за да го противопоставят на Фатх и Арафат... Западния бряг на Ивицата Газа...едни палестинци на други...старият англоамерикански принцип - Разделяй и владей... после вече след като Арафат умря...Израел си помислиха че са спечелили...изнагледяха и го заебаха.... и почна да го финансира Катар, Турция и Мюсюлмански братя...хак да ви е сега...

Малко от манифеста на добрите Хамазци. :))) "The charter rejects a two-state solution, stating that the conflict cannot be resolved "except through jihad".[300][301]"

Хелоу..квото повикало...