Бомба, маскирана като играчка уби 6 деца в Пакистан

Шест деца загинаха в селище в Северозападен Пакистан, след като вдигнали взривно устройство, приличащо на играчка.

Обратно в новината

Коментари - Бомба, маскирана като играчка уби 6 деца в Пакистан | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

следователно, човек като порасне и стане възрастен започва да става алчен, зъл изрод.... който произвежда играчки бомби които да убият деца.... а децата все още не са станали достатъчно зли и алчни и не знаят как да се пазят от възрастните.... поведението е познато при доста животни...

loyola

От друга страна много играчки страшно много приличат на оръжия - пистолети, пушки, гранати, и какво ли още не!

Бомба - играчка ? По време на Втората Световна война МОЯ ЛЕЛЯ, първа братовчедка на баща ми, бидейки тогава малко момиченце, е попаднала на такава "играчка", хвърлена от АМЕРИКАНСКИ САМОЛЕТИ. Леля ми е без два пръста. Все още е жива, гони 80 . Лекарка /МЕДИК/ цял живот. И това не се е случило около София. Това е било в едно село в югоизточна България ... Правим ли извода, че това САЩ са го правили на територията на цяла България ?

Това с играчките е измислено след войната, за да се контрира един много очевиден проблем. На запад е имало хубави играчки, а на изток е нямало. Така са се опитали да накарат децата да не завиждат за играчките на роднините си отвъд завесата. Имаш братовчедка на куково лято. Курнелия е спуснала опорна точка и нова кофа с рубли.

Потърсих в Гугъл и намерих интересни неща. Ама НАЙ интересното е следният абзац/2-3 въпроса в него: (от втората статия в линка): "...Коя от воюващите страни би имала техническата възможност да произведе тези адски машинки? И дали са хвърляни (само) от самолет? Как иначе да си обясним факта, че тези предметчета са намирани прецизно поставени точно на "правилното" за "ловеца" място; при това нощем(!?). Специалистите от Форума да кажат какво би останало от едно такова техническо творение, паднало от 5 км. височина; според мен, ако са паднали на твърдо, ще бъдат доста деформирани, или дори могат да се самовзривят. Тогава възниква въпросът: "Що за неуловими /неиздънващи са тези чужди агенти/ наземни екипи?" (при съществуващия вечерен час и особено при налагане на полицейска блокада пиле не е можело да прехвръкне нощем)... "

Знаем, чий патент са. И в България такива бомби са осакатявали деца.

,,,,Шест деца загинаха в селище в Северозападен Пакистан, ........ ---- е и кво? у бг-то евро-бомбите убиха и осакатиха нас 1 милион деца! и кво? джурналята мълчат! полиция, прокуратура и съд - спят!!!

какво имаш в предвид - милион деца - как?

В подкрепа на казанато по долу, ще спомена, че такива играчки имаше изложени в Музея на революционната бдителност, койте се намираше на гърба на Съдебната палата в София, една жълта сграда на ъгъла, точно до завоя на трамвай 5.И други интересни експонати можеха да се видят.Но този музей се оказа неудобен за новите ни "приятели" и вече не съществува.

Музей за революционна бдителност - майко мила :)))

През 80те пакистанските тайни служби с парите на сащ и великобритания, обучаваха и въоръжаваха исламистките терористи талибани...

С такива бомби-играчки американци са убивали и български деца- Има все още живи съвременници, те знаят този печален факт.

Само дето една такава играчка няма документирана. Нас в Развития социализъмъ ни ги разправяха тия, че английски агенти подхвърлят играчки да убиват социалистически деца... и ни предупреждаваха да не пипаме играчки, ако намерим. Така сте се оплели в измишльотините си, че вече не знаете, за какво говорите! Дайте свидетели, доказателства и документи... а не "една съседка казала"! :))))))

Сестрата на учителката ми по български език (бог да я прости) бе с откъсната ръка в езултат на досега до една такава играчка. Жената е била едва на 4 гидини когато е осакатена от "ХУМАННИТЕ АМЕРИКАНЦИ И АНГЛИЧАНИ".

дай ми име и фамилия на такъв съвременник. Ама ако не дадеш си ЛЪЖЕЦ !!! Аз пък казвам, че има съвременници които помнят как руските войници са изнасилвали наред българските и немските жени. Ама за разлика от тебе мога и да го докажа с цитати и то не от вестници, а от разследвания и автобиографични книги. Твоето е кьорфишек да си подплатиш думите... с лъжи.

Руснаците убиха милион деца в България без играчки. Преди 1944-та по 5 деца в семейство. След 1944-та по 1.5 деца в семейство, освен при циганите, които от 100 000 станаха на 1 милион за 45 години! Аре у лево, червени цървули!

Като се загледа човек раждаемостта е най-голяма в страните от третия свят, докато в "белите" държави се подвизава земографската криза... а по-тъмните ти сънародници станаха толкова много едва когато разни НПО-та поискаха от нас да се съобразяваме с етническите им особености;)

Точно в Белите страни след Войната има експлозия на раждаемостта, а в България тотално свиване!

Изкукал, ако не си забелязал, на изборите през март българският народ пусна водата на всичките жалки партийки преживяващи от русофобия и американски фондации!

Аааа... признахте си, че ГЕРБ е руска утайка, а? Българският народ масово се е изнесъл в Чужбина или просто не гласува. Гласуват само ромите за по 20 лв и кебабчета. Така БСП влиза в парламента все още, въпреки че електоратът й почти измря. Гушкайте се с вашите любими русофили - ДПС на русофила Доган!

За 45 години ужасен социализъм България става от 6 милиона на почти 9. 28 години чудесна демокрация България стана от 9 милиона на почти 6...

Ромски и турски прираст и Възродителен процес, защото БКП се уплаши от прираста!

посочи поне едно име от тези милион убити деца. Голям задръстеняк си.

Както се изрази по-долу колегата "12", ние, в България, имаме исторически опит с такива играчки. По време на "съюзническите" бомбардировки 1943-1944 над страната ни, бяха отбелязани случаи на избухнали детски играчки, писалки и запалки, намерени след прелитането на самолетите. В тогавашната преса има статии за тези случаи. Който се интересува - може да ги открие.

Има в пресата... най-обикновенна пропаганда на фашисткото правителство. Плюс това Америка и Великобритания са били съюзници на СССР! САЩ и Великобритания са били съюзници на СССР!

В подкрепа на казанато от теб, ще спомена, че такива играчки имаше изложени в Музея на революционната бдителност, койте се намираше на гърба на Съдебната палата в София, една жълта сграда на ъгъла, точно до завоя на трамвай 5.И други интересни експонати можеха да се видят.Но този музей се оказа неудобен за новите ни "приятели" и вече не съществува

Тези бомбардировки са по молба на Сталин към Великобритания и САЩ. А пък Сталин е помолен за това от председателят на Коминтерна др. Георги Димитров, известен и като Георги Тарабата и Жоро Мастиката.

Стар похват на Британската империя! При бомбардировките над София също пускат играчки-експлозиви, от любов към малките славянски дечица. Показателно е и за това кой подготвя терористите...

Първо това е била фашистка пропаганда. Второ комунистите добре са се учили от фашистите и са поели същата пропаганда.

нещо приличащо на играчка в пакистан?! барби? батман? червената шапчица, или принцесата от леденото кралство? пакистан не воюваше ли с индия, или се бъркам? а индия не беше ли в брикс, или греша?

Тъй, тъй, матрьошки са, лично "сделани" от Путин...

Играчка - бомба, това звучи познато. Кой ли беше подхвърлял такива преди 80-90 години и у нас? Ааа, да, сетих се! А вие?

Това си е било най-обикновена фашистка пропаганда! Уж в Италия са хвърляли такива, а няма и една снимка, едно доказателство! Само слухове :))))

Как може запада да се отнася толкова благосклонно с религията на мира - Ислям? В Канада дори има забрана с/у негативни коментари по неин адрес. Уверете се какви отвратителни неща се случват сред мюсюлманите.

Ти помисли защо "западът" се отнася толкова благосклонно към исляма и тероризма.

Бай Иване, помогни 'защо', че не мога да се досетя.

марка - USA!

Да ама руска! Гледал съм по руски филми, как спецназовецът минира играчка :)

По кой филми си гледал ве, по тези дет на майкати и залагат лангоча между кълките у европейской ли, когат им слугува?хахаха Гледал той палячото филми, гледай ся турския пАтокмбухахаха

Вярно е! Братът на моя дядо, е пострадал от такова нещо. Едната му ръка, беше отрязана от китката.

Или е правил бомбички от миниум и бял бронз и не си е признал?

Правил е бомбички и ти ши е завирал у дирника, затва е толкова разпран ууухахахахахахаха

Като тези дето англичаните и американците са пускали за българските деца... Да питат в западните посолства. Те са способни на такива зверства

Тези тук са били по-малки, основно са осакатявали. Не че оправдавам американците.

И къде си виждал такива играчки?

кефи ме как квичиш, я пак

Откъс от книгата на Митко Горчивкин "Воля": "В коридора до вратата, на която пишеше Операционна зала, стоеше мъжът й и разговаряше с една медицинска сестра. Нино Белев се бе отървал съвсем леко: само на челото имаше малка драскотина, а дясната му буза беше синя и подута. При експлозията едната ръка на сина му, сякаш за възмездие, го бе плеснала силно по лицето и го бе повалила на пода. Какво се е случило със Зарко? Сестрата тръгна, без да каже нито дума, а Белев с досада се обърна настрана. Тя го хвана за раменете и го разтърси: Какво се е случило с детето, защо мълчиш? Намерил детска играчка! намръщи се той, сякаш недоволен от самата нея за нещо. Магда прехапа устни и се подпря на близкия прозорец. Сега вече всичко й стана ясно. Зарко бе намерил една от ония избухливи играчки, които американските гангстери хвърляха със самолети над страната. Тя с ужас си спомни как преди една година три деца от едно близко училище бяха пострадали от също такива играчки. Едното бе намерило красива автоматична писалка, която бе избухнала и бе откъснала пръстите на едната му ръка. Другото бе намерило играчка, която бе осакатила краката му. А третото въобще не бе останало живо. Но това беше доста отдавна, хитлеристите още бяха тук и американски самолети всеки ден летяха над страната. А сега фронтът беше далече Майката не искаше да повярва, че и с детето й се бе случило същото страшно нещастие."

Опорните точки не ги е измислила Курнелия, имало ги е и 50-те и 60-те години и са идвали от руското посолство, само че без кофата с рубли. Тогава казионните писатели са пишели всякакви измишльотини, за да изпълнят поръчките. Примери колкото искате. Любимата на комунистите "Време разделно" е такава поръчка.

Вярно е.