От спецакцията на МВР, разпоредена от премиера: Санкция при всеки трети спрян автомобил

В рамките на третия ден от началото й са установени общо 40 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За който не е разбрал - за три дни са изтормозени почти 10 000 човека за да хванат 40 подпийнали, от които повечето даже са под границата на благоприличното. Но за да отчетат "бройка" и "успешна акция" са глобили почти 3 000 граждани за някакви там дреболии, каквито са си изсмукали от пръстите след като са ги спрели. Или случайни граждани пак отнесоха по една глобичка, за да отчете дейност полицията. От утре се обявява, че акцията е преминала успешно и отрепки ще изпълзят, ама тогава вече няма да има защо да бъдат спирани, понеже вече акцията ги е респектирала. Ако не беше жалко щеше да е много смешно. Който говори за промяна и реформа без масови уволнения и смяна на почти целия кадрови състав на полицията, той или е наивен или няма намерение да променя нищо. Плащаме милиарди на година на хора, които в най-добрия случай за загрижени за нас, но нищо не могат да направят, а в най-лошия не им пука от гражданите и са на заплата при "контингента", който всъщност определя върху какво да се фокусират голяма част от униформените.

Е, те от българската демокрация по-голема нема! Щото като ни спрат за проверка е тормоз. Като ни спират на границата за неплатени глоби е потъпкване на свободата на придвижване. Като ни свалят номерата е нарушение на конституцията. Все неща дето в Германи, Франция, Гърция няма гък да кажете, щото са изостанали треторазредни диктатури. Ми като не искате полицейска държава, не се чудете, че циганите крадат, бият, карат без книжки нерегистрирани автомобили- иначе ще им нарушим правата я! Докато българина е такъв лицемер и антисоциоален няма да се промени тая държава. Щото да се възмущаваш, че не спрели някой да кара с 50 провинения, но да не искаш тебе да те спират за проверка е чисто лицемерие. Не казвам, че родната полиция е цъфнала и вързала, но все пак и обществото трябва да положи усилия, защото полицаите и те са възпитани от това общество и са негово огледало.

Няма такава държава.

Има, има! 30 години си я правим такава. Пък като не щат промяна - още 300 ще е същата.

Стане катастрофа - всички юруш на пътищата, поголовно спиране, глоби за паркиране, или превишена скорост с 20 км., отчитане на резултати! През това време - цигани и криминални престъпници безчинстват необезпокоявани и тормозят измъчения обикновен българин! Ежедневни обири, грабежи и убийства!

При всеки ТРЕТИ - нарушение! Общо 40 нарушители за деня! т.е. 120 проверени! Страхотна акция ще да е била - за 120 проверки на ден в ЦЯЛАТА страна! Че то без акция се проверяват мноооого повече шофьори.

Много чукчи в България! Вече трябва да сме Чукчария.

Империята отвръща на удара.

ОПГ-МВР,ЗАНИМАВАЩИ СЕ С: ОХРАНА НА НАРКОДИЛЪРИ,ЕСКОРТ НА КРАДЕНИ КОЛИ,ОХРАНА НА БАРДАЦИ,СЕГА ОТЧИТАТ ДЕЙНОСТ,ТОРМОЗЕЙКИ ХОРАТА ПО УЛИЦИТЕ!!! ПОКАЗНО!!! ИМА МНОГО ДРУГИ НАЧИНИ,ДА СЕ ВЪВЕДЕ РЕД! НАПРИМЕР: ДРУСАЛНИЦИ,КАТО УБИЕЦА,ДА НЕ БЪДАТ-ЧАДЪРОСВАНИ!!! ТИЯ С ИЗТЕКЛИТЕ ПРЕГЛЕДИ И ГО,НЕ СА-УБИЙЦИТЕ!!!

И какво, пият си и си карат колите, автобусите, камионите. И си убиват хора на воля.

Що трябва премиер или който и да било да разпорежда спец акция?! Тия чии го клатят по управленията???

Така са отглеждани вече 30 години. Ма нищо, като си изберат Баце ще си продължат по същия начин.

Този уикенд изминах около 1400км и един кьорав полицай не видях. Изпълнения на пътищата бол…

Ако спират всички... процента на нередовните ще бъде над 50%

Аре мислете малко бе

Още преди 10 години съм изпразнил аптечката ми и стои само несесера пълен с вестници. Защото знам, че могат да се заядат. За чий ми е тая аптечка? Виждам катастрофа, пострадали, единственото което бих направил /и то под въпрос/ е да се обадя на 112! Нямам знания и умения да оказвам първа помощ! Не съм парамедик. Мога да се вкарам в такива филми, че с "помоща си" съм нанесъл вреди, че свят да ми се завие. А под въпрос е дали бих се обадил на 112 е нещо, което съм изстрадал. Много часове, дни минаха да пиша обясняния като свидетел на катастрофа. Повечето часове минаха да чакам пред кабинет на следовател / ТРИ ЧАСА / за да си дам показанията. Аре вече без мен! С гръб бях, нищо не видях!

ама гледам малоумните българи сте си малоумни българи

и ще има утрепани с бакшиш е в ръцете

И какво точно се случва? Абсолютно излишен тормоз над обикновения човечец с автомобилче на 20+ години. Изгоряла му крушката на задния номер, забравил да си пусне светлините в ярък слънчев ден, паркира без да е опасан с колан, научава, че преди година и половина има някакъв фиш от забутана камера, нямал течност в казанчето за чистачки, не погледнал, че книжката му е изтекла преди седмица, изхвърлил си аптечката, че след толкова години само му вмирисва багажника .... всеки трети е нарушител, а? Бе забранявай автомобилите в територията и да се свършва тая мъка.

кой премиер точно? След дъжд качулка да прикриваме на рашков корумпираните служби..

А Тони Фешъна, гаджето на Кокорчо откъде е взел синьо- червените сигнали на НСО, когато са го спрели с Артеона вечерта на Пушкин онзи ден, кой му ги е дал? Почнете първо от вашата си кошарка, измекяри....

Никъде по света не спират системно гражданите ей така без причина както го правят в Бг , това е ежедневен тормоз за да събират пари от обикновените хора , а никой не притеснява ежедневно Съдебно -прокурорската Мафия която пази много от престъпниците те да си обикалят спокойно и свободно докато обикновените граждани биват тормозени !!

е,то ще е "всяко чудо за 3 дни". После пак постарому.........вината е на всички , не може да се обвинява само КАТ (макар че има защо). Манталитета на водачите е ужасен.........тотално непознаване или погазване на правилата за движение, пълна липса на етика / колегиалност , а върха на всичко е ползването на телефони - и то ако говори по него пак добре,гледа пътя. Говоря за "чатенето" . Пешеходците и те като овце - изкукали пенсионери , ученици заболи нос в телефоните и т.н

Никъде по света, няма толкова безотговорни и нарушаващи постоянно законите граждани, както е милата родна България

трай си мръсно корумпирано ченге !!!

Здравейте, искам да ви представя един от най-новите сайтове - https://kozmedia.eu/. Надяваме се да ви харесаме и да намерите това, което търсите, при нас, приемаме критики и мнение

този ЗДП е остарпял, ала промените отново въвеждат сталинтския модел.Гъзибаров е върл сталинист щом така разпорежда. По силата на Конституцията поданиите са длъжни да зпазват законите и конституцията и Решенията на НС Не са длъжни да спазта вече правилници, инструкции и прочее акттове на МС защото има нова доктрина заложена по конституцията. Този правилник и преди беше въздсъщият.Пта се, какво пречи знаците от него да се вкарат в закон, тогава вече може да се санкционират поданиците ако не ги спазват. И се питам, защо има заспали пунди адвокати та не емнат този ЗДП като некоституционен.

секи ден трябва да има проверки и да духат! Пил дрогиран 5 000 евро глоба и задържане на МПС то

Има лимит за, който могат да глобят някой в конституцията. Ако е твърде висока за престъплението и непосилна за средностатистически човек, тя може да отпадне.

"........качили се зад волана след употреба на алкохол - 21 от тях са шофирали след употреба на алкохол до 0,5 промила......" Горното е цитат от стаията.За инфорнация: с алкохол в кръвта до 0,5 промила е разрешено да шофираш.

Мисирки, сър. Очевидно са проспали "над 0,5". Щото иначе щеше да е някаква чутовна случайност да има 21 до 0,5 и 19 над 1,2, но пък нито един между 0,5 и 1,2.

Пинизи ! Те пускат дрогираните и пияни убийци за пример на всички, тръгнали да спират и проверят тези които карат по ограниченията !

А на Киро пендела тест за наркотици на всеки три часа кога ????

то 'фатката' е, че баш-рецидивистите нямат пътни нарушения се 'оправят' още преди да се появят. Нали лъсна скандала с изтритите видеозаписи от камери в столичния КАТ. Да не се окаже, че баш бандитите са девственици, а да го отнесат нормални както винаги става.

“от ГДИН казаха, че моя спонсор Бойко Рашков ще бъде настанен в самостоятелно помещение, в зоната с повишена сигурност на Софийския затвор, където ще разполага с нов имот от 8 кв. м. жилищна площ, с достъп до пряка слънчева светлина и възможност за проветряване от безкрайното му пърдене”.

С колко кенефа.

Жорка ще ти спра дрогата и интернета.Престани да се снимаш о да пишеш глупости.Писна ми да те покривам.

Еееееех, бедни ми наивнико, Кажи, да е осъден някой разбойник от такава класа за сичките тия "демократични" Години?? Нема и да чуеш! Де що има хора с повече от 1 мозъчна клетка съветвам : Напускайте кочината наречена РБ, СПАСЯВАЙТЕ ДЕЦАТА СИ ! ! ! АЗ УСПЯХ, КЪСМЕТ И НА ВАС!

И аз през прозореца ги броя горе-долу така. По булеварда всеки 3-ти е олигофрен, или друсан или пиян. Като това е очевидно от 9 тия етаж, без да трябва да се спират.

Мачкай, Божо!

Не стига че разни неадекватници тато този семерджиев тормозят хората , а сега и полицията се включи

А другите два са на наши хора

с 3-дневна демонстрация ще оправите нещата , вервам ви. Нещо за полицейските лампи в колата на тои бандит ? От Илиенци ли ги е купил ? А полицейската палка ? А....да не би да има и полицейска карта ? Само питам....

май е доносник на полицията, а полицайката е човекът за връзка

Може ли полицията по принцип да си върши работата, а не посредством някакви акцийки?!

Още пари в джобовете на полицията, а по същество - нищо. Тези с протекциите пак ще си карат пияни и дрогирани.

Бая си проС, актовете влизат в държавния бюджет, не в бюджета на МВР. А относно това кой взема пари и кой не, там си знаят само даващите ! Всяко чудо за 3 дни, след 1 седмица никой няма да е чувал за този, когато го пуснат под домашен арест. Това е най-добрата схема, защото домашния ти се смята за отлежани в затвора. 1-2 години домашен докато тече делото, съдят те на 3 години, влизаш в затвора за една. Ама те вадят в болница Токуда за 'операция' , после пускаш документи за предсрочно освобождаване (по закон може, ако си излежал 2/3 от присъдата) и естествено БАШ тебе те пускат предсрочно. Реално нямаш 1 ден в затвора.

Абе пич, какви актове, какви пет лева. За подкупите говоря, какво ги интересуват актовете.

19 шофьора с над 0,5 промила, делено на 8930 проверени превозни средата. Излиза че 0,002% от шофьорите са били за акт. Мисля, че до тук хванаха и петима дрогирани и един с трева. Колко човекочаса на граждани и полиция отнема проверката на 12 226 водачи и пътници? Видяли сте свят. В коя западна държава ви спряха последно за “рутинна проверка” и при какви обстоятелства. Тоя филм го има само тук…

А как да се установи, че някой е пиян или дрогиран, бе, олигофрен?

с акъл

Да се павят показни циркове за 3 дни, да се внесе практиката от САЩ или Канада и ще видите как всичко ще си дойде мнооого бързо по местата, само че поне 70% от шофьорите повече няма да бъдат такива, а 50% ще са в затвора. Тъкмо да се разтовари движението и най-после нормалните хора да караме на спокойствие.

Брой по минусите на колко рецидивисти се припознаха…не му отърва на Ганьо здрав закон и здрава ръка!

Уж щяха да ловят рецидивистите, а глобяват всеки трети я за аптечка, я за стар пожарогасител.

Гледайте си електронното управление. Още една седмица-две. Чудеса направихте, самохвалко. Но поне вече ще може да пишете в биографията си "министър". Предложенията ви противоречат на ред закони, правото на ЕС, а най-лошото - на Конституцията на РБ. Още дела в Страсбург, които ще плащаме - ние... Не вие, ние, плащащите данъци в Бълария. Щото вие ще се "чупите" и правилно. Има си закони, правилници и наредби, за това как да шофираме. Ако те се спазват всичко ще е наред. Просто не се спазват, а контролът от страна на КАТ е не просто несериозен, а видимо пробит. И така е от десетилетки.

то отдавна е известно че тия "спец" акции са само за парлама, ама поне полицаите са захлебили

Направете най-сетне добри закони и правила за спазването им. Грижата за живота и здравето на хората по пътищата не може да бъде "акция" или "кампания". Трябва да е всеки ден 24/7.

По белия свят са го измислили, даже не се налага да се прави, а просто да се копират добрите практики, ама надали…тогава първо толупите от НС ще влязат в затвора.

спецакция, трябваше да ги свалят от власт, за да се разработят, какво са правили досега при толкова жертви на пътя - нито гешев можаха да свалят , "няма доказателства", нито борисов да хвърлят в затвора, дори с украинците се скараха когато ги изхвърлиха от хотелите по морето, Няколко дена спецакции и после по старому.

Тези спец-акции са до време, после пак същото до следващия път. Проблема може да се реши поне частично като се монтират полегнали полицаи преди големите кръстовища, най-вече там където джигитите се изсилват с високи скорости. Полегналите полицаи трябва да са няколко, на значително разстояние и да са различни. Най-далечния да е най-нисък. Най-близкия да е най-висок. Става въпрос за разлика от 1-2 см. Трябва да позволяват безпроблемно преминаване със скорос по-ниска от разрешената. Така няма да има възможност за скорости в пъти над допустимата. Именно за това ви казвам, че проблема ще се реши ЧАСТИЧНО. Ако ги имаше, онзи дето удари Милен Цветков вероятно пак щеше да си е дрогиран и пак да го удари, но не с такава скорост и нямаше да го убие. Същото важи и за сегашния случай. Просто се намалява ВЕРОЯТНОСТТА за фатален изход.

Супер само някой да го приложи на практика. ----------------------------- см (нерегистриран) Не търсете под вола теле, хората в други държави са го измислили и работи. Първи път с алкохол или наркотик - административно и отнемане на книжката за половин или една година в зависимост от показателя. Втори път - една година без книжка, сваляне номерата на автомобила за 1 година, гражданската на двойна цена. Трети път - отнемане на книжката за 2 години и после шофьорски курс наново. Първи път без книжка - солена глоба, сваляне на номерата на автомобила за 1 година и пробация. Втори път без книжка - двойна глоба, условна присъда 2 години, номерата на автомобила за 1 година. Трети път без книжка - ефективна присъда затвор 5 години. П.С. Полицията да се изчисти от чадърите и подкупите - хванат полицай с подкуп - условна, хвант втори път - затвор.

за жалост тук закона е измислен по нашенски - наркотиците, и в частност опиатите, какъвто е марихуаната, а и кафето и енфието всъщност, са на един кантар със синтетиката. и на всичкото отгоре, няма значение дали сте под въздействието - отчете ли употреба, дори и преди 20 дена да е - виновен сте. та, трябва доста да им се доработи на мързеливите оядени, корумпирани, нищоправещи за народа полЮцаи, че да вкарат нещата в норма. ама тя рибата се вмирисва откъм главата. бъдете здрав.

Какви глупости пишеш ? Полицай с подкуп - това ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да е присъда, три пъти по-тежка от обикновените. Защото полицаите са там, за да следят за спазьването на закона, не за нарушаването му.

Забрави конфискация на МПС-то. Е тогава ганя ше стане по нисък от тревата

Христова, от кога истината е неудобна за независимата журналистика, че триеш коментари? Не бяхте ли вие отрепките, дето най-лицемерно си самораздавахте награди за независима журналистика???

Само преди 2-3 седмици, Бойко Рашков обяви, че реформата в МВР е завършена на 98%. Виждаме как!

Не търсете под вола теле, хората в други държави са го измислили и работи. Първи път с алкохол или наркотик - административно и отнемане на книжката за половин или една година в зависимост от показателя. Втори път - една година без книжка, сваляне номерата на автомобила за 1 година, гражданската на двойна цена. Трети път - отнемане на книжката за 2 години и после шофьорски курс наново. Първи път без книжка - солена глоба, сваляне на номерата на автомобила за 1 година и пробация. Втори път без книжка - двойна глоба, условна присъда 2 години, номерата на автомобила за 1 година. Трети път без книжка - ефективна присъда затвор 5 години. П.С. Полицията да се изчисти от чадърите и подкупите - хванат полицай с подкуп - условна, хвант втори път - затвор.

Заради системен полицейски чадър над оприделени хора, които джигитстват безсрамно, глоба ще отнесе някой заради изтекъл срок на кислородната вода или липса на едно -две топчета памук в аптечката.

Абе като гледам какви кокошкарници се карат по улиците, проблема не е в кислородната вода. Изобщо не знам едно 60% от колите как са минали технически преглед.

Обаче и аз гледам - тежките катастрофи обикновено са със скъпи коли в перфектно техническо състояние. Старите бараки рядко правят тежки катастрофи, макар и да не са в добро състояние. Причината е, че ги карат по-нормални хора, без протекции в полицията.

До ДА: А, да бе. Лайняното поведение на пътя, не зависи от автомобила който караш. Ама то важното е да хейтим тия с големите джипове, въпреки, че идиотите са 1 на 10 000 да кажем. Сума ти лайненца по селата се разбиваха с разни бараки на по 30 години, щот си мислят, че са бързи и яростни.

на Простото Кире...

Докато проверките и контролът в България са само ПР акции на премиери до никъде няма да я докараме. Докато това са новини, а не ежендевие, все такава убийствена мърлящина ще бъде. Къде беше този премиер цели шест месеца (както и всички преди него и сумарно цели 32 години ги няма) ??? Защо продължават да се разперват държавни чадъри над наркотрафикантите? Не е въпросът да се направи един контрол по пътищата след ужасен трагичен инцидент, а това да е практиката. Е, у нас не е. У нас бутаме едни 50 лв на полицая, който също иска да си купи нов апартамент за 200 000 евро, ама заплатата му на месец е 700-800 евро, а от подкупите се събират лесно безотчетни пари. Докато мафията си купува началниците на полицейските управления, и министрите - все това ще бъде, независимо от ПР акциите на поредния уж анти-мафия премиер - вместо да почне да чисти от долу нагоре, този премиер се обгради с приятели и роднини из министерствата и ни наду ушите как се бори срещу мафията. Ето ни порденият трагичен резултат от големите им усти на бг-политиците и много малките им черепни кутии.

Още малко ще ги търпим Кирчо , Асенчо и Дамаджаната. Бойко връщай се.

Гузен си ,а ракийка си пил и аптечка не си купил.

Господин полицая с "безгрешната" логика да бяхте казал от кое РПУ сте и колко е глобата ?

Сигурен съм, че можете и по-добре например на всеки спрян по 3 санкции минимум - я някоя крушка, я някоя игличка в аптечката липсвала, я нещо са ви погледнали накриво и т.н.

"Сетила се Мара да се побара!" Всичката им работа е такава! "След дъжд, качулка."