Просветното министерство: Учителската оставка заради ”Харлем шейк” е прибързана

Директорката на пловдивската гимназия "Св. Св. Кирил и Методий" Соня Киркова е взела прибързано управленско решение по случая с учителя Христо Данев, който танцува "Харлем шейк" с учениците си и засне видеоклип.

Обратно в новината

Коментари - Просветното министерство: Учителската оставка заради ”Харлем шейк” е прибързана | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Fargo1789 https://www.google.com/

1chovek

(на възрастта на "учителя" съм - уточнявам) Да ви кажа единствените деца, които съм виждал през живота си да не се притесняват да показват такива жестове и движения на улицата досега винаги са били... циганчета. И като видях клипа просто нямаше как да не се сетя именно за това. Сами си правете изводите какви деца отглеждате по такива "креативни" начини и доколко е подходящо. Вашите деца - Вашата отговорност - Вашият избор.

ОТВРАТ!!!! ВСЕКИ ИДИОТ ЛИ ВЕЧЕ МОЖЕ ДА СЕ КРЪСТИ "УЧИТЕЛ"!!!!

Тъпия даскал на 33 очевидно е с неизживяно детство. Вероятно му текат и лигите по ученичките. Не смятам че хората не трябва да изпускат парата или да не купонясват но на тоя бастун не му плащат за да учи децата на простотии.. пък били то и американски. Следващия път може и един групов секс да им организира. А другото което е странно и се забелязва единствено и само в Цървуландия е че учениците в средните училища имат право на мнение за това кои кога и как и на какво да ги учи?!?! Разбира се че тази функция не е нормално да се поема от учениците и ниакакви техни странни организиации а от техните родители с чиито данъци и такси се образоват децата. Ако децата можеше да решават тези въпроси - нека и да им разрешат да гласуват за дупетати и кметове, те явно нямат и нужда от родители хахах егати държавата и училищата и учениците..

Е, няма що, станахме за смях! Цял свят се тресе от танца Харлем шейк, но само в България уволняват за това! О, невежество!

Айде всички мами и татковци дето реват за даскалчето да изиграят един Харлем шейк, ама със все свирките му и чукането му!!!

Как е възможно да се защитава такъв преподавател,който като гледам се труди усърдно за изпростяването на нацията.Ужас!

Може и да не е най-подходящият танц, но в момента ние сме на едно от челните места по алкохол, наркотици и т.н. Аз също съм била нестандартен учител по английски език известно време в училище и повярвайте ми този учител първо може да научи децата на английски език щом те го обичат и може да им повлияее много повече от най-моралните даскали по отношение на безразборен секс, цигари, наркотици и алкохол.Децата в момента са изложени на всичко и трябва много голямо умение да и желание да им се повлияе.

От може до стана има голяма разлика и тя се казва надали.

НЕ - ЗАКЪСНЯЛА Е! Някои хора, когато и да ги изгониш - все си закъснял! Този "даскал" все още го тресе пубертета или няма поле за изява, затова е решил да "се прочуе" по такъв идиотски начин! Много е лошо, когато учениците (понякога) са по-мъдри от учителите си!

Цоловото Ани яко го защити тоя травестит в Босфора TV оня ден. Ама ако аз изтанцувам един шейк с нея и кача клипа в нета, дали ще и кажат браво от Босфора TV или ще и бият шута от там, а!? И още да попитам, на тая траверса аз от моите данъци да си кълчи чепа ли му плащам или да учи децата ми!?

"Кви са тия маймунски танци, вземете изтанцувайте по един валс, покажете че сте млади хора!" - филмът е Вчера. Абе какво толкова е станало от един танц, пък бил той и маймунски?

Какви са тия Битълси, бе? Ще ви дам аз едни Битълси! Ще видите вие кон боб яде ли!!!

Пак след дъжд качулка! То бива автономия,бива ама тази директорка се е забравила...Защо не коментира случая първо с министерството и тогава да погва учителя? Или пък защо министерството не отреагира веднага,а изчака стачката на деца и родители? Знаете ли защо -защото на всички тези постове стоят тъпи и неграмотни същества!

Соня Киркова е един от НЯКОЛКОТО честни хора, които съм срещнал в град Пловдив от 1994 година насам.

Интересна тенденция се наблюдава , кадруването да се прави от ученици.Те казват какво да става в семейството , в училището дори в държавата , бяха начело на протестите в някои градове.Явно не им стига да определят само резултатите от футболните мачове.Влече ги скандала , купона , протеста и т.н.

да!да!да! учителът да се варне на работаи колегите му да помислът как и те да направът техните часове интересни...директорката-консерваторка сама да прецени дали е на правилното мъсто *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

да бъде върнат учителят

брях....тоя озлобен народ...как обича да съди....а, ако някои остане без работа, еи...връхта на духовната чикия...засрамете се бе,лумпени....и вие псувате и си изкарвате злобата на децата си всеки ден..сакън някои да не потанцува с тях....

Заблуден народ.Типично за задръстени команоиди.Ама те тези и такива не са.Какви точно са не знам.Просто обичат по някакъв начин да стават значими и да ги забелязват.Да ласкаят самолюбието си,вселената се върти около тях!Смешници които смятат училището за бащиния.Трябва да бъдат наказани!

Няма значение учителя стар ли е млад ли е, по-важно е да се изгради връзка между учителя и ученика, било с традиционни, било с нетрадиционни методи. Всичко се развива, ще се развиват и отношенията учител-ученик. По-добре танци, отколкото побои, убийства и наркотици.Не може учитителите да са извън времето, те трябва да са в крак с времето.

О,да!Трябва даскалите да са в крак с времето.Днес ще е с неприличен танц и пушене на цигари,а утре,защо не с пушене на трева колективно боцкане във вените?!

това танц ли го наричаш?

Руми

Бях ученичка в гимназията, когато се появи нов танц - туист! И, разбира се, беше забранено да го танцуваме!!! Можеха да ти намалят поведението (с намалено поведение не може да се кандидатства във ВУЗ) и дори да те изключат от училище! Абсолютно немислимо - учител да го танцува! И ето - историята се повтаря сега, но с друг танц!

Кога е забраняван Туиста? Ние го танцувахме пред учителите на ученически забави. Какво намаляне на поведението?

Директорката да си ходи

По-полека...ще ти свърши факс хартията.

неграмотна измет- учители и ученици, миналия месец в университета по "статистика", сега в средно училище...следват римейк- овете на "6 без 10", "радка пиратка" и пр. постижения на най- умната и интелигентна нация в света:)...докато социализъма, белене и пр. дойдат отново на дневен ред и бг върне грамотния си облик!

деер

По принцип си прав, на разбираш какво съм имал в предвид - и не забравяй , че децата са на училище повече часове на ден, отколкото с родителите си!

Свобода не означава слободия. В българско училище някакви подскачания, които са характерни за гетото на някакъв американски град. Защо не копират от Столипиново в Пловдив, или Факултето в София. Хамериканските кълчения са по-готини, по-модерни, по-естетични, по-пластични? Ученици, Пловдив се гордее с вас. Пловдив е най-готиният град в България. Разнесете славата му по света.

Това не е слободия.За много други неща в държавата може да се използва този израз.Става въпрос за забавление извън учебно време,което не е офицялно забранено!Така че,абсолютно нямат право да го уволняват човека.Ама какво ти право в България!

Нас червеното знаме роди ни... Докато излъсканите червени мозъци като тази директорка не измрат България няма да се промени.

Да ти обясня ли защо безработицата сред младите расте? Защото всеки може да се прави на презерватив, но друго е да научиш някой на нещо наистина стойностно! Както на пиано се учи с тренировки, така е с всичко друго! Трябва си опит! Скоро в България ще останат все тарикати, които ще знаят само да скачат Харлем шейк. Всичко, което е могло да се открадне ще е окрадено от бащите им! Е тогава ще е интересно!

Основен закон на вселената - за да има тарикати трябва да има и балъци. Изпробвано през хилядолетията.

По-добре ограничен в глупостта като тези, отколкото неограничен в тъпотията си като теб. Джон Атанасов не е измислил никакъв компютър, а просто е направил машината. Седмица или две по-късно, напълно независимо от Атанасов, един германец също е "създал" компютърът. Компютърът е щял да съществува с или без Атанасов. Компютърът не е нещо, което е произлязло единствено в главата на Атанасов, а дело на много хора, през много години, от много сфери на науката. Софтуер, програмисти, компютър съществуват като понятия още от времето, когато хората са си мислели, че произлизат от кал (преди и по време на Дарвин). За първият програмист се спряга Ада Лъвлейс (Ada Lovelace, 1815), тогава май и ток не е имало, защото дори Томас Едисон е бил роден, едва когато Ада е умряла.

Само като се сетя за KISS и малко трудно ти разбирам коментара :-D

Какви учители обучават нашите деца!!!!!

Какви?Както живеят на фотосинтеза,скоро и такива няма да има.Народ който не уважава учителите си,заслужава мургави учители!И по всяка вероятност скоро ще ги имате!

Мали-и-и, забравихте кога се натискахте по парковете, деляхте фас Арда без филтър, слушахте Игълс, ходихте с минижупки и милицията ви гонеше и ви плющеше печати по краката. Сега - не искам детето ми да свиква със секса, не искам пушене, не искам алкохол, не искам, не искам ... А никой не пита детето какво иска! И затова детето ще се бунтува, ще пие, пуши, ще прави секс, а вие ще звъните по мобилния и ще питате "Маме, къде си, че вечерята изстива!" Превърнахте 1 временна мания, дето ще отшуми за 1 месец, в генералния проблем на Земята и причина за лошото възпитание и образование! А в крайна сметка всичко започва в семейството!

Интересен живот си имал! Странно. Защо мисли, че при всички е било така?!

Докато едни са живяли, то други са се правели на примерни пионерчета, удряли са мазни баданарки наляво и надясно и са се натискали усърдно да влизат в партията

Ти сега казваш,че има стил! Ама тогава такива "високоморални учители" казваха,че е просташки и вулгарен танц !

За да тръгнем на оправяне и тук трябва да стане пълен хаос!

"Кви са тия маймунски танци, вземете изтанцувайте по един валс, покажете че сте млади хора!" филмът е "Вчера".

Абсолютно вярно! Сякаш преживявам някакво дежа-вю!

Няма да те разберат Толкова "моралисти" на едно място, не бях виждала скоро!

Каква мила картинка, учител и ученици са близки, споделят сходни ценности, ще отидат на екскурзия, ще седнат в ресторанта, ще си поръчат телешка глава в шкембе, ще викнат по няколко ракии, след това няколко бутилки вино, ще си поръчат трева, проститутки, малко бой, полиция, бърза помощ. Какъв прекрасен учител, нека всички да застанем зад него!

Тези, които оценяват моето изказване отрицателно, биха могли да не се крият зад своята анонимност, а да изложат своите съждения, анонимно, не боли.

не се излагаите и върнете човека на работа...факта, че е събрал седемдесет деца, означава, че децата го обичат и съм сигурна, че е добър учител......ама че безобразие, то не стига, че човека е с англииски и седи в държавата не е отишъл никъде,не стига, че учителския труд е толкова зле в стрфаната ни...не стига , че е трудна и неблагодарна професия...не стига, че администрациите никога не оказат никаква помощ на бедните ни учители....ами и да остане човека без работа заради такава простотия....не се излагаите...връщаите го....

отиде в Харлем да преподава, там може да стане още по-близък с учениците си

нека да им донесе кокаинче или някой друг стъф за да заздрави връзката с учениците а колкото за това че не е заминал в чужбина останал е че е некъдърен за там....

Какво толкова се възмущавате от клипа! Това си е танц както рока навремето или имаше преди 30 години конфу..или кунфу(не съм сигурен как се пише).Сега е модерен ,след 2 години никой няма да си го спомня!Във всяка дискотека можеш да видиш такъв танц!.. Ще отшуми така като е нашумял сега!... Големи моралисти се извъдихте!

"Танцът" се "танцува" в училище, организиран е от учител. И не става въпрос за народни танци!

Е, и? Какво като е в училище ,с учител?..Ако е народен танц - може - така ли?..А ако е съвременен танц - забранено е!...Че то навремето като е намало дискотеки, се е танцувало в училищния стол!..

Ние, възрастните, сме изцяло отговорни за възпитанието на децата, независимо дали сме в ролята на родители, учители или непознати безучастни наблюдатели. Наша е вината, че тези прекрасни деца, са така рано покварени. Те не знаят дали трябва да правят това, а от нас чакат пример, съвет, мнение, одобрение. Не искам да съдя никого, но не забравяйте, че "Красотата ще спаси света", а не ...

Виждам пълнолетен мъж, който прави блудствени, сексуални движения с непълнолетни момчета. Ако родителите искат учител, който е толкова близък с децата им, не знам как ще реагират, ако си свалят дрехите- тогава определено ще стане още по- близък с тях.

Училището е институция, създадена от хората да заглади несправедливостта: - някой се ражда в семейство на необразовани родители - някой се ражда в затънтено място и няма достъп до знанието - някой се ражда с недъг, който забавя естественото му развитие - някой се ражда в държава, където огромната маса от хора не могат дори да четат и пишат. Неуважението към училището е равносилно на самоунищожение. Този псевдо-даскал вреди на развитието на нацията. Да отиде да учи децата на Харлем на български език!

Правилно, точно така!

ще има дълги години да се правят грешки ,защото поколението е наистина неграмотно в смисъл не правопис,нищо незнаещо по останалите предмети,които също са важни нямат елементарни познания по физика химия матемаматика могат да се манипулират по лесно да купуват глупости и манекенки да им обясняват кое е правилно и как трябва да стане научат стотина думи на английски и елементарно ниво компютри и ок вече се смятат за образовани а пропуснах преписването масово ,та и дипломка висше сложат в джоба си и напред към администрациите и управлението защото в друга сфера не могат за производство се изисква широка гама от знания ,които никога няма да натрупат самостоятелно история можеш да научиш така ,но математика неее а там е логиката ,а другото води до там до където сме стигнали и най се ядосвам когато неграмотниците тръгнат да пеят ,че щели да останат в бг ок много добре но кой ли ще ви прибере на запад там искат вискока квалификация

1. шпация се оставя не преди препинателен знак, а след него 2. при изброяване се използва запетайка 3. няма безкрайно дълги изречения 4. изречението започва с главна буква Желая Ви успех в нелеката участ по овладяване на правописа!

'няма безкрайно дълги изречения' Оди прОчети "Критика на чистия разум" на Кант :)

като изброявате нещо, след едно също има главна буква, а накрая се слга точка, господин педант. като се транслитерира няма голоеми букви.

В сутришния блок на ТВ7 много ясно го казаха, че 90% от учителите са дърти и закостенели, трябва нов закон след 50 годишна възраст да няма учители, а още по-малко директори на училища. Тази дъртофелница живее в 18 век, да си ходи там. Сега заслужава да я уволнят дисциплинарно, защото след като са се захванали с училището от инспектората ще намерят много пропуски в управлението й. Учениците искат да я изгонят заедно с нейните протежета, които уж били против учителя. Няма място за такива в училищата, затова образованието ни е на такова нулево положение.

...а другите 10 % са млади,с голямо самочувствие,които за нищо не стават ....освен за харлем шейк!?

И с какво един 50-годишен учител е по-лош от един 25-годишен учител? Има само предимства. И най-голямото е опит, приемаме, че знанията са еднакви. Кой е по-добър, 50-годишен или 25-годишен хирург?

Е, няма да четат книги и да дискутират историята на Англия!? То било е простотия по времето на Тато, но такава каквато има в т.н. "демокрация по български", чупи всички рекорди. Все пак това е училище и дисциплина трябва да има. Ако даскалът е толкова игрив, свободен е да си намери ново поприще.

"Криворазбраната цивилизация"

Граница трябва да има. Не познавам човека лично, но гледах няколко епизода" Революция Z '".

Съжалявам, но не видях някъде в клипа някакво интелектуално занимание, а и не чух на английски да се пее, а на испански език. Това е музика в латиноамерикански стил. Дали този учител би могъл да преведе поне малко нещо от Шекспир на учениците си в час, защото дълбоко се съмнявам в това и в неговите знания по езика. Иначе, да си танцува, кой го спира, но не на работното му място.

А може би не си лицето, което ще каже кой да напуска и кой, не?

Всичко трябва да си има граница, това, което видяхме в клипа е безобразно, независимо, че вече някъде по света се е разигравало. Все пак ние трябва да бдим над морала на децата си и да им дадем знак, че такива прояви са грозни и не бихме желали да ги има!!!

Тя цялата държава се гърчи в неистов харлем шейк, та едно училище е просто приказка. Не съм сигурна, че всички ученици подкрепят този разпасан негодяй, нарекъл се учител. Срамна и пошла картинка. Няма що!

От видяното видях, че учителят е един ШЕБЕК и учениците се забавляват с него!