Шеф на спешно отделение напуска заради агресивни пациенти

Шефът на Спешното отделение към МБАЛ-Добрич д-р Бисер Ботев подаде оставка.

Обратно в новината

Коментари - Шеф на спешно отделение напуска заради агресивни пациенти | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И ДОСЕГА НЯМА НИТО ЕДИН ОСЪДЕН

въпросният доктор беше крайно време да изчезне. в това отделение постъпват пациенти със спешни нужди от мед помощ. пациентите нямат нужда в това си състояние някой да им се подиграва, присмива и гаври с тях . същия този е освидетелстванс поставена диагноза ШИЗОФРЕНИЯ. Зържат го на работа защото няма кой друг да заеме поста му този не е доктор а нещо различно от това но определено с нечовешко отношение към нуждаещите се. ето заради такива боклуци страда цялата гилдия и понякога, като го видите тоя, ви става ясно защо ги бият. та...това е малкото инфо за ,,кадърния незаменим,, доктор шизофреник

всички дипломи и назначения на колегата са купени с парите на брат му, който имаше месарски цех...

въпросният доктор беше крайно време да изчезне. в това отделение постъпват пациенти със спешни нужди от мед помощ. пациентите нямат нужда в това си състояние някой да им се подиграва, присмива и гаври с тях . същия този е освидетелстванс поставена диагноза ШИЗОФРЕНИЯ. Зържат го на работа защото няма кой друг да заеме поста му този не е доктор а нещо различно от това но определено с нечовешко отношение към нуждаещите се. ето заради такива боклуци страда цялата гилдия и понякога, като го видите тоя, ви става ясно защо ги бият. та...това е малкото инфо за ,,кадърния незаменим,, доктор шизофреник

Общината няма ли ангажимент към охраната на болницата си Министърът къде се покри, като Спешната помощ " му е приоритет"?

Оставете мазната мангалска сган да умира. Вие сте лекари, не слуги, не роби! Вие сте интелигенцията, цветът на нацията. Когато тук останат само циганите и политиците, ще се сетят, че са останали без лекари, без медицински сестри, без спешна помощ. Всеки плюе и налита на бой, но при най-малката драскотина тича веднага в спешното. Никой не е длъжен да търпи! Браво на доктора! Ще е добре и останалите да напуснат и да затворят вратите на спешното, да видим тогава пияните и циганите какво ще правят.

Когато в закона се появи: "затвор ОТ Х години..." ще хване дикиш. Това "до" кучета го яли.....

Оставяте ги да мрат и точка... работа има колкото искаш и то по-добре платена и по-спокойна. Да ходят да се оплакват на президента.

точно така.абе оставете ги мангали сами да се оправят...

Сега и Данчо тъпото-кмет, ако си подаде оставката ще е супер.

Втаса ли ти вече козунака на главата? Я кажи сега от ГЕРБ ли си още?

Скоро бях пациент в спешно отделение Добрич.Тотално съм отвъртена ,поведение отвърт,отношение като към вещи.Била съм и в спешна помощ Варна.Коренно различно отношение към пациентите.Така ,че поклон пред българския лекар ,но моля ви ние идваме при вас за помощ.Извадете си дъвките и сменете отегчените физиономии.

Госпожо, не може човек, който пише "отВЪРтена"и "отВЪРт" да дава акъли кой какво да прави! Вие ще чакате ред, ще споделите оплакванията и ще изпълнявате точно, каквото ви се назначи като лечение. На излизане ще кажете Благодаря и Довиждане! Така се прави в белия свят, не може да седите, да мърморите, да не си спазвате реда и да обяснявате на човек, с който ви делят няколко тона прочетени книги, какво и как да прави. Ако не ви харесва, винаги можете да се лекувате сама вкъщи!

Ако послушаме съвета ви и започнем да се лекуваме вкъщи, този с тоновете книги ще трябва да кара такси. Нали не трябва да показваме дипломи, за да получим човешко отношение от медицинския персонал. Всички знаем, че медиците са обидени, че трябва да работят тук. Да си потърсят правилното място. В Европа изискват приветливо отношение към пациента. Може да им се наложи и да се усмихват. Ужас!!!

Да вземеш да се напънеш малко, та да вземеш след 6г диплома за лекар, след това още толкова - за специалност. И като те опнат на 6-7 нощни дежурства нон стоп да взимаш решения , касаещи живот , тогава ела ми разправяй за физиономии.

И ти си лекар?! А ми пишеш "взимаш"!? Общо взИто си ми ясен!

Ганьо е изключително прост и неблагодарен! Има лекари и лекари. Айде учете 6 години до полудяване, после още 4 години за специалност, а има лекари и с по две специалности, и работете за 850 лв. с всички нощни дежурства и се радвайте на боя и обидите от всякакви идиоти, които смятат, че си им длъжен или трябва да ги върнеш от оня свят. И отглеждайте 2 деца напримерп. Просто булгаристанско племе. Затова толкова лекари напуснаха и пожелавам на всички свестни да напуснат тая клоака!

Бла, бла...Няма лекар с 850 лв. Това е базисна заплата. Там сивият сектор е огромен.

Има, има с точно такава заплата.

То, само лекарите учат по 6/7г. и само те стажуват. Но като за такава важна специалност, нивото на некадърност, непукизъм, алчност и непрофесионализъм, е ужасяващо. Що Ганьовци са се наместили там... На преглед, така наречените лекари взимат м/у 30 и 100лв., срещу няколко общи приказки и имитация на заинтересованост, отделно каквито и колкото изследвания ще назначат в някоя клиника и лаборатория, в която се оказало, че пак имат участие. Това на частен кабинет, но в повечето случаи е необходимо да си мине по редът пациента, за да бъде изобщо допуснат до лечение в болницата, където, така нареченият лекар, официално практикува. Ако си мислите, че ще заобиколите и ще си минете с направленията, просто ще ви развъртят в административен Параграф 22. А някои най нагло си искат и без пози и имитации. Толкова за 800-те лв. заплата. Здравната ни система, освен, че е абсолютно неефективна, така са си я нагласили, че смуче кръвчицата на бедният, а вече и болен българин (но не и циганин, разбира се), по всички направления - от фармацефтика, през преглед и диагностика, до "лечение". И все не им е стигнало. На тия 800лв. стоят само аутсайдерите, които иначе ще бъркат вар, но е по удобно да се правят на медици и стажуващите, които още не са вдигнали левела. Защо ни карате да ви вадим кирливите ризи? Повечето сте за закриване и преквалифициране, но цял отрасъл е легнал на бюджета, да храни търтеи, вместо да се реформира и да работи както трябва.

Решението е лесно-слушалки на врата, пистолет в джоба на престилката.....

Защо в екипите на спешна помощ не е включен полицай(въоръжен) ? Често идването на спешна помощ е свързано и с фатален край - трябва да има и професионалист от полицията - може да е криминален случай.

Къде се скри министре,мишок такъв.

Лекар съм. И да си призная честно наистина ми се плаче. Цялата система на здравеопазване е сбъркана , а ЦСМП си е направо КЛОАКАТА на системата ! НИКОЙ нормален човек НЕ МОЖЕ да издържи да работи в такива условия дори само 1 работен ден , който всъщност там продължава 12 часа. Заплащането е повече от мизерно , но това дори НЕ Е най-големият проблем. Там си хвърлен на ВЪЛЦИТЕ , а зад теб НЕ стои никой ! Нито Държава , нито болнично ръководство , нито полиция , за правораздаване пък изобщо да не говорим ! Там си само ДЛЪЖЕН и от теб се иска ВСИЧКО , при това ВЕДНАГА ! Консултантите специалисти отдавна офейкаха зад граница и в момента такива НЯМА ! Или ако има , те са в някоя ДРУГА болница , И ТИ си този , който трябва да обясни ВЕЖЛИВО на пациентите да се разкарат и да отидат еди къде си ! А те това го разбират само по един начин - "гледай си работата и се махай" ! Покланям се доземи на колегите които все още работят ВЪПРЕКИ политическото и професионално безхаберие на управляващите ! А когато дойдат тумба с мургави неосигурени индивиди , ситуацията става животозастрашаваща ! Понякога се налага не просто да повишиш тон , а директно да посегнеш за да се защитиш ! А от БХК само това чакат !!! И разбира се , виновния и осъдения ще си ПАК ТИ ! Ама без никакво съмнение !!! При тези обстоятелства аз не виждам светлина в тунела и тъкмо заради това напуснах тази човешка мелница за живо месо ! И няма да се върна там... НИКОГА !

Повярвай ми, нито съм от малцинството, нито имам вид на западнал човек! Въпреки това разни оскотели човечете в бели престилки си позволяват да разговарят с мен като с неосигурен циганин! И повярвай ми трудно се сдържам да не им намъкна едно заслужено между очите! Ей това е големият проблем на медиците в спешните центрове: третират всички, без изключение, като гнусна паплач! Не си дават сметка, че дори и честните и интелигентните, понякога, имат спешна нужда от помощ! А да, научете се, мили лекари, с пациента се говори на "Вие"! По същият начин както той се обръща към вас!

Хората ( колегите ) там наистина са оскотели , приятелю ! И това обяснява всичко. Да ! Това е жалко , грозно и недупостимо за континент като Европейския . А защо са оскотели - виж горния коментар... Щото какъвто и да си , ако те поставят в такива условия , е само въпрос на много мъничко време И ТИ да оскотееш ... А най-жалкото е , че на тия отгоре изобщо не им пука ! Може би защото те си имат ПРАВИТЕЛСТВЕНА болница ! А там , странно защо оскотели доктори - НЯМА !

В България има незаети 471 незаети GP практики. Как точно мислите, че колегите в Спешните центрове могат да компенсират липсата ? И какво още смеете да искате от тях? И да знаете по закон са длъжни да се отзоват само ако сте в застрашаващо живота състояние, а не да ви диагностицират пъпката от една седмица. За това последното е неотложната помощ. Има коренна разлика. Като ви обясняваме, че в България здравеопазването не е реформирано, си отваряйте ушите.И не са ви виновни лекарите за това. Сърдете се на електората от вече почти 20 години. Оттогава е заложена бомбата.

Къпи Лекарю, Жив съм и мога да пиша само благодарение на Ваша колежка. Помолих съпругата си да се обади на 112, когато усетих инсулта. Линейката пристигна за 10 минути. Бърза инжекция, транспорт и , и аз съм жив, и мога да пиша! Благодаря! БЛАГОДАРЯ!!! Такива цигани не трябва да бъдат лекувани. При това за наша сметка и с нашите пари!

Доколкото познавам манталитетът на подобни, медицински служители, в подобни учреждения. Там нещата са спряли някъде краят на 80-те, началото на 90-те години на миналият век. И най вече като отношение към пациентите. Тези търтеи на системата живеят с убеждението, че не те работят за гражданите, а че гражданите са им длъжни с нещо. Отношението е като към улични кучета, болният трябва да чака и да си кърви, или стене кротко, докато светилото си допуши цигарата, или довърши разговорът, само за да го отпратят после при личният лекар, за другия ден, защото не бил достатъчно спешен. Шофьорите им са разни алкохолици, чието основно занимание е белот и кражба на гориво. Всички са там заради удобната и сигурна, държавна службица. Там няма - който не работи, не трябва да яде, на тях им е сигурно и няма защот да си дават зор. Могат само да искат и все не им стига. Обаче за да искаш, трябва да дадеш, а там се събират точно такава утайка, която не иска да си дава зор. Лично съм бил свидетел как на инцидент точно на 50м от болница и 100м от спешното и, линейка пристига след 20мин. В тия спешни отделения лекуват само цигани без пари и само на тях не смеят много да си показват номерата, защото ония примати веднага се събират на тълпи и посягат без много да питат. Виж кроткият българин - кучета го яли, буквално. Повечето си заслужават боят и мястото им не е там. Системата само ще спечели ако се изчисти от такива.

В края на 80-те и началото на 90-те нещата бяха значително по-добре.

А какви ще дойдат?

Разбирам добре пациентите, чиито нерви не издържат и проявяват агресия към медицинският персонал. Агресия, която цели самозащита, защото тия в спешните отделения се държат наистина безобразно! Обичайното им състояние е да са пияни, мърляви, разчорлени и да крещят колкото могат. Имаш чувството, че си им виновен за всичко. А те би трябвало да са там за да помогнат на пациента, вместо да му крещят и да го обиждат. Да не говорим, че като специалисти са много зле! Говорила съм с други лекари, които са изразявали винаги крайно негативно или в добрия случай снизходително мнение за спешните медици. Абе страшнио е да попадате там, може и здрав човек да затрият, поради незнание и тежка простотия. Не ходете в спешното, по- добре направо в болницата!!!

В момента тече мониторинг на съдържанието, което ни поднася този сайт и дали умишленио не подтиква читателите си към агресия.

Какво е виновен сайтът, че не се прилагат законите срещу насилниците. Изказванията на някои от хората тук отразяват другата гледна точка- на насилникът, който " прочиства" населението от " вредните хора". В този случай - лекари. Същите хора пишат за жертвите на котастрофи," че така им се падало". И т.н. Затова са законите

В Бургас има два спешни центъра. Странно, всички предпочитат този в Меден рудник. И има защо! Онзи МБАЛ-а е ужасно място! Независимо от отношението на пациента, той бива третиран като куче! Крещи се, говорят ти като на циганин, никакво уважение! В Меден рудник е точно обратното! Лекарите са мили, имат добро отношение, отнасят се с хората с разбиране! Посещавала съм и двата центъра! Тези от МБАЛ малко им остана и мен щяха да ме пишат по новинарските сайтове. Та, не съм за насилието, но понякога има хора, в това число и лекари, които просто си търсят един бой! За мое щастие, има и лекари, които все още си вършат работата съвестно и заслужават най-доброто отношение, на което е способен един човек! Изключвам случаите на наркоманизирани педал, които се гаврят с всеки, който видят на улицата.... Те няма как да имат отношение към един лекар.... И така!

И какво излиза- НС приело закон, но съдията му дреме на фара, взима някой лев и си слага закона връз фара.Е наистина нема такава държава!

Не оправдавам насилниците, но в тази държава и мен ме избива на насилие. 112 - пълен ужас. Линейките закъсняват. Прехвърлят не от болница в болница.. и изтрещяваш. А ако през деня си имал контакт с някаква държавна институция ...

Човече - Терминал 2 е верният избор! Познавам неколцина лекари и всичките са много по-добре, отколкото като работеха в България!

Това са "гражданите" от безценния електорат на боко тиквоко, курвелия и ахмед, които редовно си плащат осигуровки и данъци!

Ами в Добрич продължавайте да гласувате за БСП и се надявайте да построите комунизЪма в някоя близка петилетка. Съдът и Прокуратурата са червени, защо не ви защитят бре?

В Добрич кмета не е от БСП и скоро не е имало такъв.Предния беше от ГЕРБ,а сегашния е от РБ.На хората в Добрич им омръзна да ги лъжат.Не знам в кой град живееш и дали си идвал скоро насам,но ако дойдеш ще видиш,че Добрич не е част от България и за добричлии на никой не му пука.

"гражданите"?! мангустите граждани ли са?!

аз не бих издържал и месец при тези условия. В спешното ходят главно цигани или по-точно те нахлуват с викове, на цигански - джагала-джугала, и ако имаш късмета с друг пациент да се занимаваш - трябва на часа да го изхвърлиш през прозореца. Ако не можеш след минути да изправиш болния на крака - спукана ти е работата. Доктореу, бягай докато си още жив.

тази Роксана каква е - лекарка ли, мед.сестра ли та няма нужда от спешна помощ. Ако детенце или внуче ти изпадне в гърч от висока температра, ако си счупи крайник или глава кво праим? или вие в катуна имате много от сорта - Бог дал, Бог взел. Тъпанарка.

явно си от катуна, които смятат, че трябва да ги приемат с кафенце и метани.Как зле се отнасят лекари към пациентите - със слушалките ли ги бият? Аз живея в Щатите и Германия. Нямаш идея на какво уважение са поставени там лекарите. Гледат ги като божества, пациентите не смеят да си отворят устата без да ги питат.

А пък да знаеш, пациентите на какво уважение са поставени от лекарите...

loyola

А ти нямаш идея с какво уважение се отнасяха хората към лекари и полицаи по Татово време. 30 Г им отне на политиците да "оправят" отношението на народа към властта ...

Имам възможност да сравневам дофтури из цела европа. Нема да стъпим на балХар дофтур - грозни невъзпитани маниери, липса на уважение, пародия на професионалност, липса на елементарни познания, алчност, и сичкото за да извадиш парите и после те изтитват со се проблема ти на улицата без да си получил каквато и да е помощ. Да не съм луда да одим да се натискам да си давам парите там, където ше ме изритат без да ми помогнат? То ако е да си седим в къщи болна и без помощ, поне да си спестим парите? Имам си свестен частен дофтур тука, плащам си като поп, ама ме гледа в очите и прави кото АЗ каем! Едно оплакване от него, и ше му ревизират практиката! И аз здрава, и дофтура доволен, и практиката му цела - ама фърчи? ми ше фърчи! ши праи кото ас каем!

Реаниматор ... свръх-тежка професия, изискват се и интелект, зверско учене и опит, и топки ... връщаш хората от оня свят, или ги пращаш там. Колкото и да си добър, винаги ще има "загубени животи", колкото и да си корав ... няма как да не ти пука!!! Е кой би работил това за без пари, пък и да го псуват, заплашват и бият??? Хора с такива професии би трябвало да са елита на нацията ... но у нас елита е друг! След по-малко от 10 години в тази държава лекари и учители няма да има, ще има само плейтмейтки, бизнесмени, роми, пенсионери, социално-слаби и политици ... и емигранти няма да има, те не са толкова прости!!!

Нека гледаме положително на нещата. Всички кадърни лекари и др. медицински персонал ще напуснат "държавните" служби и така здравеопазването в България ще стане напълно частно, т.е. за здравно осигуряващите се. А некадърниците ако им стиска, да стоят и да ядат бой от тъмнозелените. Мисля, че по този начин системата по естествен път ще се саморегулира.

да напуска! прав му път.

Luna0102

Правилно, да напуска, а ти се учи да се лекуваш сам!

Преди време ми се случи да бъда до Бърза помощ в болницата в Добрич, когато докараха пациент от Тервелско, катастрофирал някъде си там. От малцинствата. Изсипа се родата му, народ колкото за малка сватба. Шумни, влизат, излизат подвикват, пречат на персонала да преминава и да работи и по другите случаи. Грозна работа.

прав е човека да напусне. който е недоволен от спешната помощ да иде да го лекува баща му!

Нема нормални думи да се опише колко зле се отнасят лекарите с пациентите. Нормално е да очакват реакция от хора, които си плащат чинно услугата а не получават нищо.

Не си в час. Самозабравилите се цигани не плащат нищо, но искат всичко. Почти всички нападения са от този скъпоценен и затова безнаказан "електорат"!

Щом започваш с "нема"- ясна си!

Аз пък ще подкрепя Роксана. Осигурен съм толкова, че повече няма накъде. Отивам в 23:30 в спешната служба, защото съм открил кърлеж по тялото си. Няма нито един пациент вътре, докторицата ми казва "не вадим кърлежи, забранено ни е". Отивам при кожна лекарка, излезли са ми някакви пъпки по обратната страна на дланите. Не ме погледна нито за секунда и ми изписа лекарства за 150 лева. На тази докторица баща и беше дълги години директор на едно от най-големите предприятия в България (с повече от 10 000 работници и служители). Познат и уважаван от всички в града. Тя жестоко се подиграва с авторитета му.

И после защо народа напуска България! "В края на юни 2013 г. Народното събрание прие единодушно промени в Наказателния кодекс" Е явно са отменили тази промяна защото никога не се е налагало да се приложи това.

а санитарите къде са?М?