Борисов прие оставката на Иванов и продължава напред

Премиерът Бойко Борисов прие подадената от Христо Иванов молба за освобождаването му от поста министър на правосъдието, съобщиха правителствения пресцентър.

Обратно в новината

Коментари - Борисов прие оставката на Иванов и продължава напред | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Във власта са онези, които целуват ръце и крака на Вашингтонски и Брюкселски господари. Това е. Иначе и Южния поток да беше тръгнал със стотици работни места и $400 млн транзитни такси и нова Атомна централа със стотици милиони печалба. Цървулите в парламента се грижат за себе си, не за народа.

Да ти таковам и потоците , и АЕЦ. Настоящата власт може да е отвратителна , но поне не целува задника но московския гном . А иначе Цацаров просто е използван като оправдание от Великия вожд . Съдебната реформа няма нищо общо нито с единия -Тиквата ,нито с втория - Цацата , нито с третия . Докато на бюрото ми може да идват проекти за съдебни решения , не може да има съд . Корупцията там наистина е страшна. Вся година е по зле. Поне половината от съдиите във ВАС не постановяват решения с по - голям интерес без подходяща мотивация. Съдии от градски съд предлагат да се подобри писмена защита , защото на другата страна е много убедителна . Няма надежда . Толкова зле не е било никога. Какво ще помогнат някакви квоти , когато вече корупцията е толкова масова , че е важно само коя адвокатска кантора ще уреди предаването на подкупа .

Навремето Вучков си подаде оставката, защото, според мен разбра, че с тая мафия - ГЕРБ няма да сполучи. Той също имаше идеи, но го отрязаха. Защо ли гледаме същото, как интелигентни министри си тръгват сами. Явно на някого пречи. Как беше: "Аз съм просто момче...". Кой го беше казал?

Христо Иванов-Бойкикев (известно защо си е сменил фамилията) обслужва задкулисни интереси. Министерството на правосъдието бе превърнато в щаб-квартира на Съюза на съдиите в България, по модела СВОЙ, начело с бутиковата партия на Радан Кънев, олигарсите от кръга Капитал, НПО-та на Америка за България и задкулисието на съдийското лоби. Христо Иванов-Бойкикев е едно очевАдно НЕДОРАЗУМЕНИЕ! Харесан от щедрите американски фондации Плевнелиев назначи Христо Иванов за министър, без нито ден трудов стаж.

През 2014-а президентът Плевнелиев, незнайно по какви критерии, незнайно заради какви заслуги, изненадващо назначава никога непрактикувалия като юрист Христо Иванов за служебен заместник министър-председател по правосъдие, вътрешен ред и сигурност и служебен министър на правосъдието в кабинета на премиера Георги Близнашки! Така един човек, дошъл от нищото, без професионален опит, без подготовка, без административен капацитет се издига до един от най-висшите държавни постове. Активът му в неправителствения сектор буди основателни съмнения относно компетентността му, а скандалът с отнетите адвокатски права удря и по почтенността му.ма нещо много важно - пряката корпоративна връзка с президента. Тя минава през Българския институт за правни инициативи - БИПИ, чийто програмен директор до назначаването му за министър е именно Христо Иванов. Изпълнителен директор на БИПИ е юристът Биляна Стефанова Гяурова-Вегертседер. Освен тази връзка, Христо и Биляна са съдружници във фирмата Били консултинг с предмет на дейност Консултантска дейност, закупуване на предприятия или части от тях. Братът на Биляна Вегертседер - Ангел Стефанов Гяуров, също юрист, става управител на Бизнес парк София след като бизнесменът Росен Плевнелиев влиза в изпълнителната власт през 2009 година. Ангел Гяуров е свързан и с "Алфа финанс холдинг"(АФХ) на издателя на вестник "Капитал" Иво Прокопиев. АФХ държи 50% от акциите в "Софстрой". Другият акционер е регистрираното в Малта дружество "Балто-Славик Венчърс Лимитид", което се представлява от Ангел Гяуров. Така Плевнелиев си назначава верен свой човек, който да проведе правилната съдебна реформа. А зад тях наднича американската връзка.

Не го казвам аз, казал го е велик българин.. И е бил прав. -при Луканов ви натресоха рекетйорите от ВИС и СИК -При Виденов обраха банките и спестяванията. -При Костов раздадоха предприятията на нашите хора при царя засраха морето с хотели на нашите хора на първа линия -при Тиквеника се краде от Европейските фондове -най-безопасон и най-много А народа мълчи, мучи по форумите вместо да излязат 100 000 пред кочината , която минава за Народно събрание и да изметата паплачата от там, нозадължително с малко кръвчица-без това оправия няма-доказано!

упраска ги Боко като уйник удувица. От га плачеха те за уй. Пляс плас и сига доволни задоволени. Те шъ кажат кой шъ кара трена.

хмм, това правителство може да постави рекорд по най-много подадени оставки на министри.... За сега 2-ма. На военният също му се клати стола и може да отлети по собствена инициатива. За Москов предполагам, че му готвят някакъв колосален компромат. Образователният най-вероятно ще го изритат скоро, така, че ще има и един уволнен. Реално погледнато Пеевски не е ясно накъде бута нещата - на повечето хора им е ясно, че свестните от РБ изобщо нямат работа като партньори на ББ в окончателното разбиване на държавността.

Само Лукарски ще остане,"най големия" икономист,щото не си мръдна пръста!Не вярвам Москов и военния да ги сменят,но ме безпокои, че преди съдебната реформа,не приеха Закона за борба с корупцията по високите етажи,гледат да го подмина,а това е доста тъжно за бъдещето!

Да го сменят бе,свършиха му силите за бъркотии!Намали прокурорската квота,изпълни си поръчката,време да си ходи!Важното е по малка независимост на гл.прокурор и на прокуратурата ,като цяло!Това му беше целта на "прострестъра", а кой му поръча,остава да се замислим!Всичко е за замазване,че уж прави реформа,докато си плете конците!

ЗАТОВА ГО СМЕНЯТ! АКО НЯКОЙ СИ МИСЛИ, ЧЕ ПРАВИТЕЛСТВОТО НЕ СЕ НАЗНАЧАВА И ОДОБРЯВА ОТ МОСКВА Е ИЛИ СЛАБОУМЕН ИЛИ ТЪПАК! А НАЙ-ВЕРОЯТНО И ДВЕТЕ :)

ЦРУ-то мъдата ли ми чеша?

ПРОСТО МАЙМО СИ Е МАЙМО, А БЕЗ ЛИДЕР НЕ СТАВА :)

Малко тъпо ми звучи,но както и да е!Ти какво й хареса на" риформата"на Ивановски,щото си беше един батак по ученически!Искаше да се намали влиянието на гл.прокурор,е що,повече политическа квота,е туй ,ако е било реформа моля ти се!Повече задкулисие за подмяна,а не за промяна!Така че прав му път!

Хайде , каквото станало станало, да се готви Ненчев $)))))))))))))))))))))))

това, което крие от народа е , че ердоган го е заплашил да вкара у нас 10 (десет) милиона мигранти-терористи и то не след дълго !!!!!!!!

Ако си прав-става страшно-тежко и горко на децата ни.

току що го публикуваха брадва-рите !!

Ок-разбрах мнението на ДСБ,но каво е на СДС?

да крадете необезпокоявани.....

Е ако бяха останали наивници дето да си мислят че мафията сама ще си отреже клона на който седи то се надявам след днешния ден и те да са прогледнали. Реформаторите ако са реформатори да излизат на улицата и да поведат хората срещу продажната паплач дето от 25 години смуче кръвта на България.

НАРОДЕ, БЕЗ КОСТОВ СТЕ ЗА НИКЪДЕ !!!!!!

ко? Нье! костов трябваше още преди 16 години да направи лустрация и да изхвърли милиционерите от изпълнителната и съдебната власт. Костов трябваше да раздържави предприятията, а не да ги подари за жълти стотинки на ДКМС деятели. Друг Костов ни не требе!

ЩЕ РАЗБЕРАТ, АМА КЪСНО !!!!!

Не съм много сигурен,че крамолата е за съдебната система само.Тук има и нещо друго-скрито.Нека позная-РБ са се опитвали да наложат мнението си за повечето неща,действали са настъпателно и може би дори нагло.Ако Б.Б е подкрепил ДПС в съдебната система,то е било защото е нямал избор-заплашвали са го с етническия мир.Бил е притиснат до стената .Не е лесно да се пребориш с ДПС.Понякога трябва настъпление,понякога отстъпки.Който и да е няма да има избор.

Срам и позор за Борисов и червения ГЕРБ!Всички министри от ДСБ трябва незабавно да подадат оставки иначе са предатели на демокрацията!Прегръдката на ДПС с Борисов е факт...

Въх бате, ти сега ли разбра,ама като държехте министерствата,харно ви беше.Я се изповядай на кака с какво не ви угодиха или искахте много да цоцате.

Ненчев и Митов кога ще си подадат оставката ?

АБВ са се прицелили в тях от няколко месеца... Тоест - скоро.

Днес е "добър ден за българската демокрация" - защото и на последният поддръжник на Борисов му стана ясно, че той няма да промени статуквото. Царството на корупцията и на "усвоените еврофондове"ще продължи да съществува и да дебелее. Това е!

да бе, а ОЛАФ да не руча доматите с колците? В момента, в който бежанският проблем отмине България е аут от ЕС, заради тарикатлъците на Доган, Местан, ББ и Дебелиьо. (а също и котараците). Под "аут" разбирам изолирана от благините на съюза, но не и юридически извън него, щото Руснаците мигом ще ни прилапат. А след това Гърция ще е лесна плячка. Европа няма сама да си отреже достъпа до каспийският нефт и газ. Дали ЕК или Путин ще са ни господари - все тая... няма да сме пълноправни партньори.

Това беше............. Оттук нататък ще стои в кабинета и ще трябва да подписва оставките на всичките останали българи...............

Борисов да си подава оставката и той. Видя се, че управлението му е тотално ялово и не може или не желае да промени статуквото.

С ДПС ли продължавате, другарю Борисов?!

В едно част от реформаторите успяха. Успяха да настроят всички срещу себе си. Преставяхасе за умни и красиви, а се оказаха само грозни и нахални

Има-няма - Тъпотевичността-Ви потроши гредите на тавана...

Дървосекачев, за теб не се отнася. Ти си умен, красив и речовит

Бойко и Местан и Миков и Сидеров се прегърнаха ,руско турската мафия ликува ,а Българите ще рупат марули ,стига да излезем и да ги пребием с камъни.

Утре 09дек - ПравосъдиеЗаВсеки. Навсякъде.

Извинения - 10ти. ... Ех, че Послание !

Имаше двама читави министри в това правителство - Иванов и Москов. Хр. Иванов вече си подаде оставката - БРАВО ХРИСТО! Ще видим дали и Москов ще се окаже мъж на място. Има и един осъзнал се - Радан. По-добре късно Радане, отколкото никога... в твоя случай е доста късно. Помниш ли какво се заричаше на изборите ?

Често, дори Повече от МногоЧесто го Виждам Анестезиологът как си ...прехапваезика да Не го изпонатакова тоя.

Премиерът Бойко Борисов си ритал мачле, докато парламента се тресе от т.нар. правосъдна реформа, съобщи bTV. На стадиона до аерогарата тимът на "Витоша" (Бистрица), в който играе Боко (как ли играе с тоя търбух?), естествено победил ветераните на Миньор (Перник) с 6:3 и станал областен шампион на Югозападна България. Държавата се тресе, министър-председателят рита мачле. Като разбрал, че Христо Иванов подал оставка, Боко напуснал терена.

С Вучката. Помните ли го Вучката? Оне каде рита с Него, бе! Дет имали наглостта ония, от митницата на летището, да го уволнят, та трееше Борисов да звъни на Танов да го връща пак "на работа".

На Борисов държавата му е през шортите. Пука му, че му дреме. ДПС го дундурликат, Пеевски с него, Цацаров му ходи на оперативка, само дето още Борисов не го е регистирал в "Бистришките тигри". Чак тогава Скалата на Рихтер ще изпуши...

Не-без Костов България може ,но без всички нас българи няма да я има.

Chapeau !

Без Костов няма България!

И безБорисов няма простотия

Костов превъзхожда Боко само с това, че е прочел повече книги. Иначе е също като него боклук.

ЩЕ РАЗБЕРАТ, АМА КЪСНО !!!!!

Айде скрийте се змии Костови-стига сте нападали Б.Б

Това някъде съм го слушал ?!?! ПРОДЪЛЖАВАМЕ НАПРЕД!!! ПРОДЪЛЖАВАМЕ НАПРЕД!!!

Язък за ЧОВЕКА! Но.... мутрата си остава мутра завинаги ! Няма спасение !

без костов няма българия. набиите си го в празните кратуни

Тъй ,тъй вярно е,но да не забравяме и сметката му в банката дето изборя-Бурканбанк.

Бъди по-точен и ясен!!! Не БЕЗ , а СЛЕД Костов няма България!!!! Разпродаде де що може за без пари!!!!

Как да обясниш на глупак като теб че Костов.... Показател 1990-1997 1998-2002 Инфлация 210% 5,7% Ръст на БВП -4,6% 4,1% Ръст на инвестициите -8,8% 20% Бюджетен дефицит -6,3% -0,1% Държавен дълг / БВП 168% 75% 650 000 работещи фирми,, вдигане на заплати и пенсии, 100 км магистрали без 1 лев външен дълг.

Още от самото си пръкване герп и лично бб водят съзнателно държавата ни към дъното вече над една петилетка.Дошло е време ,богатия с парите,учения с ума,народа със неосъзната си сила,вкупом с камъни и дървета да изгоним тази сган и да организираме обществото си по начин,който да създаде увереност,самочувствие и национално достойнство във всеки един от нас.Събуди се народе,слушай какво ти говорят доцент Христов,професор Л.Георгиев,полк.Николай Марков,Веселина Томова,Волгин,Велислава Дърева.Утре ще бъде късно.

Докато не се счупи някоя депутатска кратуна нищо няма да се промени. Тези мутри разбират само от сила - такъв им е манталитета. Да грабваме сопите и да ги изритаме от Парламента, от Правителството и МВР. Не остана ли поне малко гордост у нас докога ще ни третират като техни слуги.

На първо четене всичко беше о кей. Защото трябваше да излъжат /герберите/ наивните хорица, че нещо ще се помени. Е, излъгаха ги. Сега може да ги яхат спокойно до следващите избори.

То И с Людовик-и-Антоанета Бе така ...

От кога на футболно игрище се приемат оставки? Нещо ново за този кабинет.

И понеже Премиерите лъжат така както дишат, не се знае точно дали нашият винаги говори истината за всичко. Не вярваме в нищо по принип, дори и в оставката на Христо Иванов?

Докато в парламента ври и кипи диктатора ритла мачле с бистришките тигри, че и дузпа изтърва. Скоро народа ще му бие дузпата.

За последното е крайно време. Това вече е сериозно.

Той "тигъра" е спокоен защото знае че българския народ е МАРША.

Какъв футболист може да е тоя атрофирал тлъст плондир, бе? Само човек , който не е пипал топка през живота си,може да вярва , че това туловище е футболист.

Поне за такъв го представят медийте МУ.

най-дебелият футболист от банкя и като футболист и като политик още повече е едно голямо НИЩО.но се взема много на сериозно.НЯМА ЛИ КОЙ ДО ГО ПРИЗЕМИ ТОЗИ ШОПАР.

Маймуните от РБ приличат на сирийската опозиция - всичките ненастини за власт и пари и са готови да сринат държавата само и само да се докопат до властта Но и по друго си приличат със сирийската опозиция - СЪЩИТЕ НЕКАДЪРНИЦИ СА КАТО ТЯХ!

Пеевски подкрепил ли е реформата, има ли някой инфо!

Колега ! - Добре ли сте ?!

разбирам изумлението ти от въпроса, Секачо! Когато отбора върви, промени не се правят! Да притежаваш контрол над съдебната система, и да гласуваш каквито и да е промени, е безумно!

Я по-добре си признайте,че всички искате да станете министър-председатели- голям мерак имаме каквото кажем на нашето да е.Ами ,ако на следващите избори победи друг и него ли ще оплюете.Хубав,лош-Б.Б представлява народа пред света.Или може би искате и вие някой манго ,като САЩ да ни представя.Яд ви е ,че е мъжкар и натурален българин-ние нито сме с дълги коси,нито знаем префинено да говорим.Българи сме.

Със Сигурност И ще Ви нахрачат И ще Ви охаракират Хората...

Аз не съм един от многото-аз съм човек със собствено мнение.Най-лесно е да плюеш и да се криеш сред тълпата-по-трудното е да излезеш отпред и да изразиш противното на всички и да го защитаваш.

Соросоиди ,сега да ви питам: Сега боли ли? Боли ли, боли ли като ви вадят зъбите? Така ще бъде.

Ти като какъв се определяш - и със какво днешното гласуване те прави щастлив(по какъв начин главния прокурор да е недосегаем те прави теб по спокоен)

Абе на Борисов да не би Кубрат Пулев да му пише текстовете - "продължаваме напред"

Имат Общо. Вижте из ФБ.

Ако позволите, Колега - просто както сте В Мрежата, идете на ПравосъдиеЗаВсеки. (В детайли е. Има и дискусии и пояснения.) Да ! - в кратце - Тотална Яснота, Прозрачност и Отчетност ...специфично адресирано ЗА Правото у Нас.

Какво не направи Тиквата за народа си: 1. Не развали нито един договор на производители на Зелена енергия-до един направени на корупционна основа 2. Не направи нищо да изкпоуват енергията на гореспоменатите дерибей по-евтино, ъака че да не си изплащат заемите за 8 години. 3.Не направи нищо да се преустанови полета на Калинките на всички нива, което е една от причините професионалистите да се махат на Запад-аз съм един от тях. 4.Не направи нищо за възраждане на животновъдаство и земеделие в планинските райони-това , което го можем 5. Не направи нищо срещу контрабандата на цигари-явно и той има интереси там 6.Не направи нищо за озаптяване то на самозабравилите се лентяй от цигански произход-те отдавна трябваше да са предмет на специална политика 7. Защо Софийски градски транспорт вози циганите безплатно??????-толкова ли ГЕРБ зависи от гласовете на Филиповци? 8.Не направи нищо за премахвабе на рекет "сянка" по плажовете-едно от малкото достъпни в миналото удоволствия за българина-плажа, в момента е оценено от мутрите-бивши ортаци на премиера на мимимум 20 лв/ден за двама души 9. Защо продълважа мануакалнот строителство на спортни зали? Аь спортувам редовно 45 години. По стар съм от премиера ви, никога не съм влизал в зала и изглеждам доста по-добре от него!! Залите не допринасят за здравето на хората. Те са просто начин да се "усвоят" едни комисиони, а в последствие да се създава работа и доход на наши момчета.

Не се съобщава нещо много интересно: По времето когато протича гласуването в Народното събрание за промяна на конституцията, Борисов е на футболен мач на "Бистришките тигри" по време на ОБЕДНАТА СИ ПОЧИВКА. Ега ти обедната почивка. Лесно е да се пресметне времето. Това е да си министър председател на България в момент на конституционни промени за държава в упадък и криза.

Колеги, това са празни конфликти. Каква е разликата дали ще ги избира Цацаров или Рада? Да ги приемем всичките като природно бедствие и да си гледаме работата. Пак по има шанс да се оправим, а накрая и тях.

Не би следвало да се робува вече така яростно на догматичното мислене. Т.е. щом нещо излиза , например, от ДСБ или от БСП да бъде отричано априори от съответните групи. Специално за съдебната реформа е трудно да се направи преценка от юридически неизкушен гражданин и единственият въпрос,който може той да си зададе е: Как така изведнъж почти всички плеснаха с ръце и се прегърнаха,това наистина е невероятно мнозинство.Много подозрително мнозинство.

Мигар Ни трябват партии Изобщо ?!

Продължаваш . . . Изочка се насред жълтите павета, дигаш гащите и продължаваш . . . Голяма мъжественост . . . .няма що!