Националният консултант по онкология се оттегля в знак на протест

Националният консултант по онкология д-р Галина Куртева е подала оставка заради неразбирането, което срещат онкоболните от страна на държавата.

Обратно в новината

Коментари - Националният консултант по онкология се оттегля в знак на протест | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ВСИЧКИ СТОЙНОСТНИ ХОРА,ОСТАНАЛИ ВСЕ ОЩЕ НА ПОСТОВЕТЕ СИ ,ДА ПОДАДАТ ОСТАВКА,ЗА ДА НЕ ОПЕТНЯВАТ ИМЕТО СИ,ЧЕ СА РАБОТИЛИ С ТОВА НЕЗАКОННО ПРАВИТЕЛСТВО.

Голям театър на д-р Куртева да дава "оставка" ако не сте спечелила пациентите си за толкова години като лекар сега с този театър няма да направите нищо и не забравяйте че доста хора в министерството знаем как станахте началник клиника по милост, за да си го пишете в професионалната авобиография! Кариера се прави по заслуги, а не да ти отстъпват по милост госпожо бивш национален консултант, няма да плачем за теб и съветите ти

Тази дама д-р Куртева искаше пари за по-бърза консултация на мъжа ми, отказахме и се насочихме към друг лекар и слава Богу, защото има доста пострадали от грешните й диагнози

Познавам я от работното и място. Винаги е била куражлия, винаги се е борила за болните. На този нещастник, който каза, че подавала оставка, защото ще я махат искам да кажа, че това безсрамно правителство и неговите съсели кано Румяна Тодорова увжолняват наред всичко компетентно и почтено. Да се УВолнен от това правителство е като документ за почтеност и професионализъм. ОСТАВКА НА МРЪСНИШКОТО ПРАВИТЕЛСТВО И НЕГОВИТЕ РАКОВИ ИЗРЪСТЪЦИ КАТО ДВЕТЕ ГАДНИ СЕСТРИ!!!

От стрес и притеснения ме хвана рака, за това реших да се оттегля и да се лекувам. Ще ми правят лъчетерапия на главния мозък, дано да се оправя.

Не може шеф на касата да е кожен лекар и да разбира от онкология.Да не говорим,че изглежда като зла вещица от приказките.А пък за аления произход и на двете сестри - също.То на кого да приличат-баща им,гръмнат във влака,е бил абсолютна проклетия - още като студент е имал за задължение да следи колегите си и да докладва ,вклюцително и отсъстващите от лекции...

Куртева, даваш "оставка" защото от седмица се знае че ще те махнат заради далавери с лекарства и лобиране за фирми! Не се прави на героиня, знаем кой е мафия в онкологията и взима пари от пациенти и фирми ти драга хитра лисицо!

Съжалявам, че трябва да се изкажа негативно за професионалната компетентност на д-р Галина Куртева, но аз съм лично пострадала от нейното становище за лечението ми след операция за рак на гърдата. Въпреки възражението ми за лекарството тамоксифен, предвид на състояние с варици на долните крайници, тя назначи това лечение и аз получих сериозното усложнение белодробна тромбоемболия са дълготрайни увреди

Не търси вината само в лекуващият лекар, ако ще той да е най-добрият в света. Ако лекарят има "възможности" да помогне с до 5%, нашето съдействие е с капацитет до 95%. Тези болестни състояния ни спохождат, най-вече заради нашето си неправилно-нехармонично отношение, към самите нас.

milena_gm@

Да, грешката й е, че преди да се довери на лекуваящия лекар не се е информирала по-добре от него по въпросния проблем. Кой ще отнесе последствията? "Сгрешилия".

Руми

Д-р Куртева има много голям принос и за моето лечение, макар и да не ми е била пряко лекуваш лекар! Безкрайно съм и благодарна! Такива специалисти трябва да бъдат пазени и да се слуша думата им!!! Нашите държавници просто не знаят какво правят - би трябвало те да си подадат оставката!

Тъжно,много тъжно. Изразявам съчувствие към застигнатите от болести.

КУРТЕВА Е МАФИОТКА НОМЕР 1 В ОНКОЛОГИЯТА!!!! ДАВА ОСТАВКА ЗА ДА СЕ ПРАВИ НА ЖЕРТВА АКО НЕ БЕШЕ СЕ МАХНАЛА САМА ЩЯХА ДА Я ИЗГОНЯТ ЗА ДАЛАВЕРИ С ЛЕКАРСТВА ЗА РАК! ИЗМАМНИЦА!

Онкологията не е държавен приоритет, но тютюнопушенето - да. БСП има изгода да измираме още в предпенсионна възраст, за да е оправдано поредното източване на пенсионния фонд. Антисоциална е политиката, водена от социалистите. Пълен геноцид. Само цигани и бежанци развъждат.

Съжалявам, че трябва да се изкажа негативно за професионалната компетентност на д-р Галина Куртева, но аз съм лично пострадала от нейното становище за лечението ми след операция за рак на гърдата. Въпреки възражението ми за лекарството тамоксифен, предвид на състояние с варици на долните крайници, тя назначи това лечение и аз получих сериозното усложнение белодробна тромбоемболия са дълготрайни увреди

БСП не се интересува от мнението на народа. Те се интересуват само от мнението на онези, които са съгласни (по какви причини?!!) с кощунствата, които правят с България вече 4-ти път. Защото няма нито една дуга партия, която да е оставяла икономически спад след мандат си, а БСП няма мандат, слд който да нее е оставила икономически спад. Онкоболните никога нямат лекарства през мандатите на БСП. Само една малка част от населението ни, основно мързеливци и некадърници - се облагодетелстват с по неколко десетки лева от управленията на БСП... като рпез това време губят по няколко стотици, но незабелязано за тях. Понеже са глупавви и не знаят механизмите, по които им вземат парите. Също както шараните никога няма да се научат как срещу едно червейче стават на супа. И не 4, а и повече пъти шараните на БСП ще лапат въдицата. От простотия и понеже лидерите комунисти са намерили червейчетата, н акоито кълве тъпакът. Иначе не им пречи, че нямат успешен мандат, а приключват винаги с икономически спад. Не е важно...

Ама, другари?! Какви онкоболни, какви 5 (пет) лева? Ми не може така! Има си приоритети в тази държава! Пеевски, Цветан Василев, Лукойл, земята (Земята вика Пеевски, Пеевски вика Земята), бежанците (да не казвам емигрантите, защото това са си чиста проба емигранти), цената на нафтата, цената на имотите в Банско, БАН, фазата на Луната, набюдението на астероидните потоци, ЦвЦв, Боко Тиквата, Болен Лидеров, Местан ага и безброй още проблеми за решаване пред правителството на другаря Орешарски. За какви онкоболни говорите? Ми то ако обръщахме внимание на всички - ми какво ще остане за тях, крад ..., пардон, управляващите?

Уважаема проф.Куртева, моля Ви,не си отивайте!Дано това Ваше решение да стресне МЗ, Здравна каса/не ми се вярва/, за да има кък кого да се обърнем за помощ в трудната борба, която водим.Ако четете отзивите за Вас, може би ще размислите. Поклон пред Вас!!

Вашето решение е свещено, но ние, онкоболните не се нуждаем от КРОКОДИЛСКИ СЪЛЗИ, а от помощ за излизане от едно много сложно състояние. Благодарение на лекарите които работят във Варна, специализирани в онкологичните състояния, на много пациенти е помогнато, сред които съм и аз самият. Проф. Куртева, поне опитайте да намерите изход от ситуацията. С едно такова действие ще ни мобилизирате, нас пациентите, да потърсим в себе си собствената ни сила. С Вашата висококвалифицирана помощ, да си помогнем и ние самите, в тази сполетяла ни тежка съдба.

Във всяка цивилизована държава лишаването от обезболяващи средства на безнадеждно болните е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ. Това в България е нормална практика.

, не щат да разрешат и медицинската марихуана която също е обезболяващо и действа добре на безнадеждно болните хора. Но, сивият, мафиотски бизнес ще пострада ...

Тази да мълчи. Има къде по-важни задачи пред това правителство от онкоболните, че и другите болни. Законът за хазарта, например. За тютюнопушенето. За земята. Да се крепи нашто момче Пеевски. Да строим Белене. Да скрием 1 милиард заем, пък бунаците да го плащат. Какво значи тук някакво си здравеопазване?

Пожелавам ти да си на мястото на онкоболните,за да те питам тогава,какво мислиш !

Май ти беше трудно да схванеш, че го казва със сарказъм....

Не 1, а 10 милиарда трябваше да вземат. Това са джобни пари. Само повод на гробарите да зарибяват по-тъпите от тях, но това не е по темата.

Да, двама червени тъпаци тука се изказаха. Няма нищо свято за тая пасмина.

вече откраднаха 1.5 милиарда от здравето, ама на такива с пилешки мозъци като тебе друго им приказват и те като папагали повтарят. Нещо да се чул по въпроса, тъпанар такъв?

Обикновено се коментира когато човек е в кухнята. Да дадем възможност да си прави човек сам избора.

Както се вижда от коментарите за България има надежда!!! Просто преди да гласувате не го правете на сляпо, а искайте информация за всеки един политик до 9-то коляно!

права е напълно др. куртева. маика ми се разболя от агресивен рак тази година и почина след три месеца. бавеха я с диагназота, при тази скоротечна болест, в болницата не и обръщаха достатъчно внимание, не е превързваха и лекуваха течните рани. просто я оставиха да лежи сама, докато умре.

и добре че по някаква воля на съдбата чрез професията си имаше познати трима професори-лекари, за да получи въобще, с тази тежка болест, място в болницата с връзки. а, като видяха, че е безнадежден случаи искаха да я изписват, иначе да сме си били плащали престои, а тя не можеше да диша без кислородна маска, да яде без венозно хранене. да не говорим, че по време на химиотерапията ми се струва, че не са и връсквали наи-модерния медикамент, а просто някои си. има нещо много, много гнило в здравната система в българия.

Коя болница?

НЕ ПОЗНАВАМ ПО-СЪРЦАТ ЧОВЕК ОТ ДОЦ. КУРТЕВА. АКО В БЪЛГАРИЯ РАБОТЕХА ПОВЕЧЕ ТАКИВА СПЕЦИАЛИСТИ КАТО НЕЯ - СТРАДАЩИТЕ ОТ НАЙ-ТЕЖКИТЕ ЗАБОЛЯВАНИЯ ЩЯХА ДА ИМАТ ЩАНСА ДА ЖИВЕЯТ КАЧЕСТВЕНО.ЗАЩО СЕ ПОЛУЧАВА ТАКА,ЧЕ ДОБРИТЕ СПЕЦИАЛИСТИ И ХУМАНИСТИ СЕ ОТТЕГЛЯТ - ЗА ДА ДАДАТ ПЪТ НА КОГО? - НА НЯКОЙ КОЙТО ЩЕ ПЕЧЕЛИ ОТ ХОРСКОТО СТРАДАНИЕ......МОИТЕ УВАЖЕНИЯ КЪМ ВАС ДОЦ. КУРТЕВА. БЪДЕТЕ ЖИВА И ЗДРАВА .......

Присъединявам се към Диана. Покланям се дълбоко пред специалистта и човека доц.Куртева и моля да не си позволяваме да губим такива професионалисти, отдали се на каузата за борба с коварната болест.

А защо час сега се обажда тази докторка ? Защо досега мълча и изведнъж - оставка ? Защо не опита да се бори, ами бяга от отговорност ? Че то на всички ни е писнало от чиновническото безхаберие - да се откажем ли ? Явно иска да си работи нещо на частно ... Щом това е решила - но да не се прави на жертва - всички ние сме жертви на некадърните политици и неграмотните чиновници !

ridiculous

Ами сигурно се е надявала да може нещо да промени. Не се е получило и и е кипнало.

асега с паричките на Биг Фарма по белимя свет дето и очи видят...))))

Абе идиот, представяш ли си какво и е било да гледа хора, които разчитат на нея да си отиват в мъки и да не може да помогне. Трябва да си депутат, за да не ти пука от това...

Доцент Куртева един невероятен специалис, борещ се за живота на хиляди хора. Направете нещо, този ценен кадър не трябва да се губи. Моя поклон и уважение към Доцент Куртева.

а да пише всяка седмица писма до Цацаров да започне разследване срещу Тиквата и Дянков за откраднатите от тях 1.5 милиарда лева от здравните вноски на хората. Тези двамата подписаха смъртната присъда на болните от рак хора, а не здравната каса. Затова няма пари! Сега да ги плащат от джоба си, защото толкова пари не са потънали вдън земя, безследно, а са разделени вътре в шайката.

след като повече от година дори на загатват къде потънаха тези пари. Това не са 2 лева. От сметката в БНБ и по-нататък може детайлно да се проследи всяка операция. Да не се правят на луди, защото и на мен това ми прилича на прикриване на тежко престъпление, което също е престъпление.

не се ли премахнат привилегиите на "елита" да се лекува в т.н. правитествена болница безплатно нищо няма да се промени.Пука им на тях че няма пари за лекарства и лечение на обикновенните хора .Нали те са си добре

Да. Това е истината. Тъжно, но факт. Само 50 специалисти онколози за цялата ни Република...

Като начало ще разрешим повсеместното пушене, а защо да не го направим и задължително?Може да почнем от децата в детските градини ...

Аз забраних пушенето навсякъде, въпреки , че в дебелите книги пише, че генните мутации са предпоставка за развитие на онкологичните болести. Ако нямаш генен дефекст, най много да ти стане дрезгав глесе на 105 години.

А от какво се получават мутациите, ако не от съответните фактори, сред които и цигарите? Мутациите са не само вродени, но и се придобиват през живота, ако не знаеш.

Хайде сега, пушенето ти било проблема! Аз не съм пушач и нямам никакви претенции към пушачите. Тук става въпрос за тотално сриване на държавата и в частност на здравната ни система. Успокоително е човек да си помисли, че през средните векове например, при цар Иван Асен II сме имали силна държава, пък не е имало лекари онколози или каквито и да са други лекари. Ще живеем като в средните векове и толкоз - какво да се прави?

Никакъв проблем не ми е пушенето - оборотите постоянно се увеличават - не само че нямат свършване баламите - пушачи, ами и постоянно се увеличава техният брой.

Не им пука за онкоболните, не им пука и за децата.Но за създалата се ситуация не е виновен лошият келеш, а търпящият го пострадал!

Това ми звучи като вица за полицая, който искал да стане катаджия поради "лошо материално състояние". Всички, които са имали вземане-даване с онколекари знаят какви суми им се дават за да ти обърнат внимание. Ако някой не знае, дано не му се налага да разбере! Много се надявам да не съм прав за професорката и тя да е единствената честна и некорумпирана онколекарка.

.. за скъпоструващо лечение за което касата няма пари.

Мен ме лекуват в София и вече година никой не ми е искал пари. За сега лечението е успешно - просто ВЪПРЕКИ здравната ни система, лекарите правят възможното. Ако я няма тази безумна здравна администрация да им пречи, биха правили и повече за пациентите си...

За съжаление имам контакти с онколозите и по-конкретно с доц.Куртева от 5 години. До сега не съм дала НИТО една стотинка за каквото и да било. Лекраството е много скъпо, но за щастие до сега няма месец, в който не съм го получила.А лекари и сестри, които работят в Онкологията в Дървеница/сигурно и в другите диспансери/са истински герои. При тази мизерия и при толкова много пациенти как издържат не знам. Недейте толкова да хулите, защото те са най-малко виновни за състоянието на здравната система.Дано на никой не му се налага да става пациент-онкоболен.Бъдете живи и здрави!

....все още имало достойни хора с ценности...

които си тръгват - не издържат разрухата, оставена от комунистическите методи за разпределение на парите в посока мангали и банкери...

Еееех, когато минисър беше "тежката артилерия" на боко, Десито Атанасовата нещата цъфтяха и връзваха, а сегаааа????

Да, ама твоите любимци се кълняха, че при тях ще е по-добре отколкото при Десито. Пък то какво се оказа - че за болните пак същото само дето по-гладни мухи седнаха на трапезата и такива като теб им правят вятър.

Нямам любимци. Нито сини, нито червени, жълти, пембени. Но ми омръзна разни неграмотници и далавераджии да се промъкват в управлението на тая държава с едничка цел-КРАЖБА ЗА СОБСТВЕНА ОБЛАГА, а да се правят на ущипана мома, когато ги разкрият що за идиоти са. Примери много, само си помисли за един, който се кълнеше, че си дошъл в "собсвената родина" да я оправи за 800 дни, а той разграби половин България.

само че на десито не вярвам рака да са го оперирали там където оперират простосмъртните и съм сигурен че за нея има всички лекарства

На много ВИП персони, големи специалисти им правиха операции от рак, но гушнаха чемшира!

Има все още достойно хора по тази територия /НЕ КАЗВАМ ДЪРЖАВА ЗАЩОТО ТАКАВА НЯМА/. И на тази жена ли и плаща Боко ? Да прочетат написаното от нея тези, които твърдят, че това правителство работи за народа. Може би ще разберат най-после, че отпускайки им жълтите стотинки към пенсиите или към майчинските то в същност работи за себе си и за партийните върхушки и олигарсите. Това правителство мисли за народа си точно толкова, колкото мислеха хората на бай Тошо, когато ни обясняваха че няма нищо страшно от Чернобил, а в същото време те и семействата им се хранеха със специални храни от внос.

За тази жена имам като цяло добро мнение, макар да се запознах с нея по максимално тежък повод. Права е, без пари и политика не става. Ама тези които "ривети" да се дават от държавата повече пари, айде да спрете да шмекерувате, да питате "ма може ли това без ДДС", да си декларирате доходите, да си плащате данъците. Откъде всъщност мислите, че идват парите? От нас. И както искаме разпоредителите с бюджетни средства да са изрядни, така и ние трябва да сме такива и да сме абсолютно непримирими към всякакви тарикати, включително хора които познаваме и които са ни симпатични, дето все гледат да си спестят, разбирай откраднат, някой лев. Трябва да си плащаме и данъците и осигуровките, толкоз. Иначе май всички разбраха, че с голи мускули не става, трябва и акъл и пари, а и почтеност, най-обикновена старомодна почтеност. При това ако не от всички, то поне от повечето.

Като виждам как се крадат парите ми чрез обществените поръчки и други знайни и незнайни начини, а аз няма да получа нищо в замяна-пенсия и зравеопазване. НЕ БЛАГОДАРЯ!!! 1 лев няма да им дам. Пари има достатъчно за всичко и всички ако не ги крадат!

Моля,вместо държавата да лицемерничи,че се грижи за здравето на хората и затова забранява тютюнопушенето,наистина да се погрижи да подсигури адекватно лечение за онко болните,защото драги управляващи в тази държава няма да останат хора които да ви плащат депутатските заплати. Аман от лицемери.

ПРЕЗ 2013 "ИЗЛЕКУВАХМЕ" БЪЛГАРСКАТА ТЕРИТОРИЯ ОТ 65 000 ОНКОБОЛНИ И ПРОЧИЕ БЪЛГАРИ, А ПРЕЗ 2014 ЩЕ УВЕЛИЧИМ БРОЙКАТА НА 70 000

Респект за такива хора!

Дано не и приемат оставката, за да има кой да се бори за нас.

то това не е държава. Това са изроди. Не само БГ дава най-малко на глава от населението за онкоболен, но дори и иска да се пуши в заведенията, за да се погрижи персонала в тези заведения да не стигне до пенсия. Ние сме увредени в главата като хора.

БРЦК

БРАВО!

Е, не така "на държавата към собствените й поданици .." - не сме феодализъм - правилно е "на държавата към собствените й граждани ".

Щом другарите 70 години ни третират като тяхна собственост, и въпреки това се намират все още милион идиота, които да гласуват за тях, значи че сме всичко друго, но не и граждани.

Не поданици, а направо сме крепостни селяни. Само дължим, а нищо не притежаваме.

E това са комунягите..обещаваха само...а сега навсякъде провали...Търпете ги още,докато се разболеете или умре някой ваш близък и се срешнете челно с товарния влак..Това е геноцид!!

това се случва всеки път, не става въпрос само за едно правителство, а за манталитет, Дори като нация.

САМО ЧЕ ПАРИТЕ ИЗЧЕЗНАХА ПРЕДИ КОМУНАГИ ОТ ЗДРАВНАТА КАСА, НЕ ГОВОРЕТЕ ГЛУПОСТИ

Забелязах, че при правителството на Станишев и Орешарски имаше чувствителен дефицит за обезпечаване на онкоболните. При ГЕРБ имаше почти достатчъно. Нямаше ексцесии. Сега пак няма. БСП се грижи... Онкоболните не са им електорат. Поне не перспективен. Има ли граници циниизмът на комунистите? Не.

Вместо д-р Таня Андреева и Румяна Тодорова да побързат с оставките, както това става в цивилизованите страни, в България притиснат от безисходицата оставка подава националния консултант по онкология. Моите адмирации за д-р Куртева!

Последния които напусне БЪЛГАРИЯ да загаси осветлението!

Мъжко момиче!!! Все още има и такива лекари! Макар, че тези, от които зависи живота на онкоболните няма да оценят жеста и, може би те ще въздъхнас с облекчение и ще си сложат тих послушко, иманякой, който в лицата им ги нарича "убийци"

Положението в онкологията е катастрофално...не виждам с тази политика и с тези управляващи какво и как ще се промени...Който не се е грижил за онкоболен само той не знае каква мъка и колко незгоди и пречки се преминават -явно управляващите нямат тези проблеми...-господ забавя но не забравя!!!

Достойна постъпка на професор Куртева. Това не значи, че тя няма да лекува болните. Трудно може да се намери по- състрадателен, отзивчив и всеотдаен човек към проблемите на онкоболните. Всеки един от нас във всеки момент може да се окаже потърпевш (да не дава Господ). Това трябва да разберат хората, обсебили този толкова важен сектор от Държавата и принудили един достоен професионалист да се оттегли.

Хаха, изродите в държавата си избраха БСП и ДПС с мълчаливия пас на уж "умните".

ПО ТОЧНО 5 ПАРТИИ НА БИВШИ КОМУНИСТИ , МИЛИЦИОНЕРИ И КДСри СЕ РАЗМЕНЯТ ПРЕСТИЛКИТЕ, А "ПАЦИЕНТИТЕ" ИМ СА ЕДНИ И СЪЩИ :)

Гнусна държава, не искам повече да живея тук.

НА МЯСТОТО НА ВСЕКИ ОНКОБОЛЕН ЩЕ ВКАРАМЕ ПО ЕДИН БЕЖАНЕЦ

Ей,ама това как го измисли бе човек??? а па и ника е невероятен..... Плюс от мене с усмивка!!!

Рядко тъпо парче.

Един лекар да каже истината,че болните българи са подложени на геноцид от страна на държавата.Заради такива безумия от България си тръгнаха безвъзвратно 3 000 000 души и други са на път да ги последват.Само при дивите животни и диваците естествения подбор е нормалното развитие на живота.