Москов: Неосигурените с право само на спешна помощ

Петър Москов заяви, че неосигурените пациенти ще имат право само на спешна помощ.

Обратно в новината

Коментари - Москов: Неосигурените с право само на спешна помощ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Хората не се осигуряват не защото не искат,а защото нямат доходи.Управляващите да докарат чужди инвестиции и да карат умно за да вдигнат икономиката,а не да правят стагнация.

И какво ще стане?? Неосигурените/най-вече т.н. роми/ ще се преглеждат след 17 часа,когато в болниците останат само дежурни лекари,които нама да имат право да ги връщат,защото те-ромите са преценили,че случаят им е спешен.

Sm3hurk0

"Разликата между осигурения и неосигурения ще стане видима" Разликата между осигурения и неосигурения в момента е, че сега осигурения плаща вдойно. Неосигурения плаща, когато му се налага ! Обичам крилатите фрази на този министър....

Здравеопазването обаче е социална дейност и навсякъде в Европа е прието, че е важно то да е солидарно, а не справедливо. Тоест - за добра система се смята тази, при която с публични средства са обхванати максимален брой граждани и услуги. Повсеместно в ЕС системите са солидарни - плащат всички според доходите си, а получават тези, които имат нужда според увреждането на здравето си. Т.е. богатите и здравите издържат бедните и болните. В Скандинавските страни и Англия няма здравно осигуряване, финансирането става с данъци от държавата или общините. Затова в тези страни е здравен рай.

не искам да съм песимист, но задачата е наистина трудна. най-първата причина за неуспеха е отношението на хората към "безплатната" медицинска помощ, което значи, че щом е "безплатна" можем да я дъним до последно. само ще ви дам пример с телковете, които определят "инвалидите"/инвалидите и ще разберете какво е отношението към цялата система. отделно от това, хората смятат държавата за нещо си там, което дава пари, както беше при "зрелия социализъм". и никой си няма представа, че като няма откъде да дойдат приходите се вземат заеми с лихви, които ще изплащат все по-редките бъдещи поколения, които ще им се плащат някакви данъци-наем за територията, която обитават (при това "демографско" "развитие" на местната флора и фауна). никой си няма идея колко струва на касата лечението му. няма я сметката с конкретните числа без и с ддс. а най-големият проблем е вярата в едно нещо, което като факир ще изтегли цялата система потънала в блатото на корупционни схеми, използвачество, други "хитринки" на чужд гръб и etc...

dokoga shte sluguvam na mangalite?az rabotq kato shofior v speshna pomosht za 400lv.mango si sedi i krade i vzima pove4e socialni pomoshti

Бедните и безработните имат 2 възможности: Да се самоубият или да умрат. Това е синята политика на капиталистическите кукли от РБ и ГЕРБ.

При гнойната коалиция как беше?? 20 години кражби и бедност. Кой, кой но докара дотук манипулаторе??!!

на неработещи прокуратура ,мвр, данс, нап, съд , политици, но ако някой "засегне" малцинствени права - готови адвокати за хага! Я да му се невиди! как и кой плаща това?!

Ама ние не сме съгласни да плащаме и на въпросните институции! Но защото всички те са "държавата", а държавата разполага с нашите пари (данъци), тя плаща на себе си. Не е, защото ние го искаме. Затова и определението за държава е "инструмент за насилие" и още "отчуждена власт".

СИ ПРАВ 470, НО ТРЯБВА ПО НЯКАКЪВ КАТЕГОРИЧЕН НАЧИН ДА ЗАЯВИМ НА ТАЗИ ДЪРЖАВА-ВЛАСТ, ЧЕ НЕ СМЕ СЪГЛАСНИ С ТОЗИ ДОГОВОР!!!

А 2 милиона безработни които нямат пари да си платят здравните вноски? Хората без каквито и да е доходи, как да плащат? в НОРМАЛНИТЕ СТРАНИ ДЪРЖАВАТА ОСИГУРЯВА БЕЗРАБОТНИТЕ, НАПРИМЕР ВСИЧКИ ДЪРЖАВИ В СКАНДИНАВИЕТО ОСИГУРЯВАТ ЗДРАВНО ВСИЧКИ БЕЗРАБОТНИ ГРАЖДАНИ ЗАЩОТО ЗНАЯТ ЧЕ НЯМАТ ДОХОДИ. КАКЪВ Е ТОЯ ГЕНОЦИД В БЪЛГАРИЯ СЛЕД КАТО НЕ СА ОТКРИЛИ РАБОТНИ МЕСТА И ИМАМЕ БЛИЗО 2 МИЛИОНА БЕЗРАБОТНИ?!

Ако ще гледаме скандинавските страни,тогава и данъците им трябва да достигнем-колко е техният ДОД,колко е нашият плосък нисък данък?А тези безработни,които вие цитирате,защо имат пари за цигари и алкохол,а за здравно осигуряване-не?

Недей да съдиш по себе си относно цигарите и алкохола. Всички леви и безработни искат данъка да стане прогресивен.

Аз напълно Ви разбирам, но в същото време е пълно с народ, който не иска да работи, лежи на гърба на държавата и близките си и това не са само цигани, доста българи са същите. Иначе, ако бяхме скандинавска държава, повярвайте ми, нямаше да се интересувам дали работите или не, там има кой да се интересува от вас. Уви, ние сме в България, където политиците крадат с каквото могат, народа си трайка и пише с главни букви по форуми и пр. и това е! Съжалявам, докато си избираме подобни политици да ни управляват ... "Всеки народ си заслужава управниците!".

"ако бяхме" Ама затова и никога няма да сме, щото винаги сме на ако-та.

ВЗИМА 1000ЛВ. ЗА ДА РАЖДА КОЛКОТО МОЖЕ; КОЕТО НЕ СТАВА ГО ХВЪРЛЯТ ДА МУ МИСЛИ ДЪРЖАВАТА ; МАЙКА МИ НА 84 Г. СЪС 150 ЛВ. ПЕНСИЯ ОЩЕ КОПАЕ ГРАДИНАТА ЗА ДА ЯДЕ! А,- КАК ТИ СЕ СТРУВА!!!

Това за циганката са пълни измислици. И да има такива, те са някакви изключения, а не правило. Запознай се със законите и правилата и после пиши подобни глупости ,че се излагаш, трол, работещ в сайта.

Ами то и сегае така бе тигре. Осигурен или не като отидеш си плащаш за всичко щото няма нещо което касата да го покрива. Стига с тези глупости и простотии на високо ниво моля ви

Да! Как протича болничния престой на осигурен. Болния трябва да си внася храна, болния трябва да си внася спално бельо и да го пере, болния трябва да си осигурява лекарствата, болния се намира в абсолютна мизерия, болния трябва да си плаща всичко допълнително, но най-важното е, че болния е осигурен и получава "БЕЗПЛАТНО" здравеопазване.

Хайде бе, много разбираш! Чакай да ти обясня какво е осигуряване и добра здравна система-живея извън България, в бяла държава. Плащам си осигуровките, а срещу това получавам: безплатна помощ; безплатно бе наблюдението -2 в месеца , по време на бременността ми, безплатен престой в болницата и безплатно раждане! По време на престоя ми в болницата-получавах меню да си избирам какво искам за закуска, обяд и вечеря, ако искате ми вярвайте! Лекарствата, когато ми се налага да купувам-са с определен процент намаляни, защото си имам осигуровка! За детето всичко е безплатно. Можем да отидем в спешното отделение за всичко-никога не са ни върнали, винаги сме приети с усмивка, добра дума и ни се отделя нужното внимание!!!! И всичко това е срещу една здравна осигуровка!

Същото е в България.

Понеже постоянно говорим за осигурени - неосигурени, как справедливостта иска неосигурените да нямат право да ползват медицински услуги и как "циганките и циганите" раждат без пари, лекуват се без пари и изобщо консумират нашите здравни права, платени със здравни осигуровки: Уважаеми, НА ПРАКТИКА здравно неосигурени (за своя сметка), но ползващи пълния обем на здравните услуги, предоставяни от НЗОК, са: 1. Всички децата до 18 години 2. Всички студенти 3. Всички пенсионери 4. Всички държавни служители 5. Всички военни 6. Цялата полиция 7. Съдебната власт Всички те ползват здравните услуги, покривани от НЗОК, на практика безплатно, без принос в здравноосигурителната система (осигуряват се от държавата или от съответното ведомство). При това за всички тях държавата плаща само ПОЛОВИНАТА от здравната вноска за самоосигуряващо се лице. Не са само "циганите и циганките".

humfry

Опитай се да го обясниш на простаците. Кауза пердута!

А ти умнико, дали разбра поста на човека ? Четох постовете ти по-долу, доста небивалици ти се въртят в главицата! Нещо проблем ли имаш, или просто ти е толкова капацитета ?

КОИТО ИЗБРОЯВАШ ГИ ОСИГУРЯВА ДЪРЖАВАТА - ПАРИТЕ НИ ИДВАТ ОТ ПАПАТА, БЕ УМНИК!!!

Парите на работещите в държавата идват от работещите в частния сектор.

А от къде идват парите в държавата? Да не би да падат от луната?

Кой дойде все реформи прави мама му стара.Вземи първо намери откраднатите пари от Дянков и тогава ...........Без пари реформи

Предлагам да се отмени здравната вноска и да се увеличи ДДС с два процента, като тези 2% да отиват само за здравеопазване. Така всеки който пазарува на територията на България ще си плаща и за здраве. Справедливо е и ще съответства на възможностите на хората.

"...неосигурените пациенти ще имат право само на спешна помощ"? Нещо липсва - а то е, като е неосигурен, да си плаща и спешната помощ - да речем, по някаква по-ниска тарифа. И по този начин ако не друго, то поне ще изчезнат опашките от цигани пред кабинетите за спешна помощ, и няма лекарите от спешното да обикалят като гламави, за да мерят кръвното или да "съживяват" пияндурници...да не говорим, че ги и бият - и то точно тези, които не плащат нищо!

Не става, това е принцип. Спешната помощ е безплатна в цяла Европа. Ако на Вас ви се наложи спешна помощ в Европа няма да платите нищо. Налагало ми се е няколко пъти. Също чужденци, мои приятели при кратко пребиваване в България им се наложи спешна помощ и пак беше безплатна. Ако се сложи такса, то веднага санкционираме чужденците заради циганите и променяме по нашенски световнити практики установени от много години.

Основната ми идея беше да се принудят циганите да си плащат - а не чужденците (повечето от които идват тук със здравни застраховки - но това е друга боза). Не съм съгласен тези, които цял живот са плащали, и тези, които не са дали на държавата и една стотинка, да имат равни права. Разбирам - солидарност. Да, но и тя е до време - в момента някъде малко над милион и половина българи плащат здравни осигуровки, а от "благинките" на НЗОК се ползват седем милиона! Най-малкото не е честно...и много хора в тази държава трябва да разберат, че не може само да искаш - а трябва и да даваш!

Ние нямаме здравеопазване - при нас здравните осигуровки се използват за заплати на лекари и други медицински кадри и за лекарства /за фармацевтични фирми/. Здравеопазване е преди всичко профилактика, за да не се разболееш и да те лекуват скъпо, а да откриват болестта навреме. Нито лекари, нито фарцавтични компании имат интерес от опазване на здравето. Те имат интерес от тежко болни, които да лекуват по скъпи пътеки и със скъпи лекарства.

Лекарите имат интерес ,пациентите да за здрави!

Ако здравната осигуровка ти гарантира безплатни здравни услуги, то тогава всеки ще намери начин да си я плаща. Разбирам тези, които внасят по-големи суми в ЗК и очакват повече. Но разбирам и безработния, за който 16,80 лв. са немалка сума. Отиването при джипито ти коства 2.90 лв., той те изпраща при специалист 2.90 лв., специалиста ти изписва рецепта за 60-70 лв. и всичко това при добър вариант. Та как един човек без доходи да има стимул да ги намира тези 16,80 лв.

humfry

Въпроса не е само за стимул в такъв случай, а за възможност. Същия е случая с много хора, които просто нямат възможност да плащат на Топлофикация и затова не желаят и не ги използват, ама продължават да ги изнудват и рекетират. И не, определено не ги разбираш тези, които внасят повече. И знаеш ли защо? Защото са едни андрешковци. Когато става въпрос за плоския данък, тогава се редят наравно с тези, които имат малки доходи. Но когато става въпрос за здравеопазване, тогава искат повече. Е, всички плащат 8%, така че всички ще получават еднакво! Ако искат разделение, да започнат първо да си плащат прогресивния данък, след което може евентуално да се мисли нещо в тази насока, ама само да се мисли.

humfry

Човек за човека е вълк. Здравеопазването в Канада е на солидарен принцип. Всички плащат определен процент осигуровки, подобно на България. Но за разлика от България, там всички получават, независимо дали плащат, дали са плащали, дали имат работа или т.н. Тяхното здравеопазване покрива изцяло всички процедури и лекраствата свързани с тях. Единствено козметични процедури не се покриват, когато не се налагат. 98% от населението на Канада са доволни от здравеопазването и плътно го поддържат в текущия му вид. Какво означава това? Болен сте, отивате на преглед, издава ви се една рецепта, отивате в първата аптека и получавате напълно безплатно изписаното по рецептата. Какво означава солидарност? Например, ако утре ти останете без работа, продължавате да имате право на 100% здравни услуги, наравно с този, който продължава да работи. Това е солидарност. Съответно в България нямате солидарност, защото може да сте плащали 20 години, докато сте работили, да не сте използвали нито веднъж здравни услуги или да сте си ги заплащали, а накрая да ви прекъснат здравните, ако останете без работа и изпаднете в невъзможност да ги плащате. Просто искам да ви покажа колко далеко са различните нации, нации, подчертавам думата нации. Между другото, подобно е здравеопазването във Великобритания, Австралия, Нова Зеландия и редица други добре устроени държави! Едно от най-античовешките здравеопазвания е в САЩ, където една манипулация на апендикс излиза 55 хиляди долара! И където ако нямаш пари, значи не си човек. Според написаното в статията излиза, че всички безработни в България остават без здравеопазване, което е противоконституционно, антиевропейско, античовешко, антиобществено, и въобще не се вмъква в критериите за съвременна и развита държава със солирадно общество. По-скоро става въпрос за група индивидуалисти, вълци единаци, неокапиталисти, водени единствено от алчността за още пари и разглеждащи човешките животи като едни цифри.

humfry

И да добавя, че тези мерки в никакъв случай няма да благоприятстват за подобрение на общественото здраве, нито ще намалят смъртността или пък ще повишат живота. Напротив, тези мерки ще допринесат единствено за влошаване на тези критерии. И доказателството за това е, че колкото повече здравеопазването се превръща в една капиталистическа частна фирма, толкова повече се увеличава смъртността, толкова повече се увеличават заболяванията сред населението, толкова повече намалява превантивността и толкова повече намалява продължителността на живота в България.

Хъмфри, опсал си само положителните страни на канадската система за здравеопазване, но има и друга страна. При по-сериозен здравословен проблем, за да стигнеш до специалист, вземаш направление от личния лекар, но той ти определя при кой точно специалист да отидеш, а ако този специалист има свободен час за преглед след примерно един месец, ти си чакаш реда, без значение колко ти е спешно състоянието, и без възможност да бъдеш насочен към друг специалист. Тогава какво сатава, който има възможност отива в частна клиника или болница, който няма ...

Първо:Канада явно може да си го позволи, защото във всяко едно отношение е на светлинни години пред България. Второ: У нас осигуровки внасят милион- милион и нещо, а трябва да се лекуват 6-7 млн, или там колкото сме останали. Трето: Канада НАДАЛИ си позволява да не внася осигуровки на държавните си служители. Четвърто: Канадското правителство НАДАЛИ, може да открадне тихомълком парите на хората от касата им , за да запълни някаква дупка в бюджета на държавата и да се прави , все едно не е станало нищо Пето: В Канада НАДАЛИ бай мангал само ще се плоди и ще краде, ще чака за помощи, ще бие докторите, ще бие и канадците и те ще са солидарни да го лекуват, когато му се наложи. Е те това НЕ ГО ВЯРВАМ !

Взе ми думите от устата.

humfry

И какво сега, опитваш се да оправдаеш антихуманната система в България с престъпленията на управляващите и липсата на съдебна система? И затова според теб трябва да страдат хората и нещата да се влошават още повече? Нима си толкова прост, та не можеш да разбереш, че утре и ти ще страдат от собствената си глупост, нима не съм ти го описал добре? Тия мерки няма да вкарат никой в затвора и няма да предовратят порочните практики.

Щом България не може да си позволи да се грижи за собствения си народ, щом българското общество не желае да е сплотено и солидарно, то тази държава е обречена и все повече хора ще емигрират, докато накрая не останат само имигранти. И ромите емигрират дори!

Безработни! Как ли пък не! под масата вземат 2-3 пъти повече от моята мизерна заплата и не се осигуряват. После като стане нещо ги лекуват от моите пари, а на мен ми дават едно направление годишно! От къде на къде? Омръзна ми! Солидарност, да, но всички да са солидарни. Само, че Ганьо Балкански е голям тарикат-може да са малки суми, но няма да ги даде! Крайно време беше за такова решение, господин министър. Браво!

Бедните всъщност са по-богати от богатите. Това се опитваш да кажеш, нали. Пожелавам ти да останеш безработен, което е твърде вероятно щом заплатата ти е мизерна.

ИСУЛ С НАПРАВЛЕНИЯ НЕ РАБОТИМ!!!!!!!!!!!!!! ПРОВЕРЕНО!!!!!!!!!!!ПОНЕ ДА СА ПО ГОЛЕМИ ЧОВЕК ДА СИ ОБЪРШЕ НЕЩО С ТЯХ!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Как може да е толкова акълораздавателен българина Ами той за себе си не оставя...

И ти си в това число - не забравяй!

НИКОЙ ДА НЕ УМИРА БЕЗ ЛЕКАРСКА ПОМОЩ!!!!!!!!!!!!!!!!!

Колко е просто всичко- въведете електронното разплащане и само следете дали правилно се движат парите към картите и навън от тях- кой ги ползва, защо ги ползва, останало ли е нещо "на влог" или не, на кого се преотстъпва правото за ползване на дадена осигуровка и в какъв размер... . По-добър коректив на проведеното лечение от самия пациент - няма. И 100 проверяващи да ми дойдат, ако съм достатъчно рутиниран в областта в която работя, освен за някой код на болест , или пропусната запетайка, за друго няма да могат да ме хванат никога/ като се има предвид нивото, квалификацията и интелекта на работещите в касата/. Ако аз като специалист съм си свършил работата добре, всичко е надлежно документирано, съгласувано с пациента и писмено потвърдено от него и той откаже да плати- има си друга процедура. Ако съм мърляч и той докаже, че не съм свършил нищо и пак не ми плати- процедурата е подобна и се нарича съд . Цените ще се регламентирани, ще отпадне куп ненужна бумащина, ще се отстранят стотици клатикури от касите, ще се даде право на свободен избор на лекар или болница, ще отпаднат непрекъснато липсващите направления, прехвърлянето на пациенти от един на друг и още куп неща. Да, обаче явно тези толкова жадувани електронни карти не са удобни на доста хора по веригата- като се започне от тези дето не внасят осигуровки, премине се през лекарите, та се стигне до политиците.

Пред НЗОК никой лекар-специлист не е изряден.

Браво Москов, за това гласувах за вас. Трябва отнякъде да се започне с реформите ,търпение и кураж.

ДАно да успее..

От мизерия и гладория, забравихме ,че сме Християни, изгубихме всякаква нравственост и остана озлоблението, към не справилите се човеци. Колко жалко! А тези , които са на власт тласкат хората един срещу друг за да могат да продължат с грабежа на спокойствие!

Абе и спешната помощ е много...

Има само един начин здравната система да заработи що годе нормално.И той е: ИНДИВИДУАЛНА ПАРТИДА ЗА ВНЕСЕНАТА СУМА ПО ЗДРАВНАТА ОСИГУРОВКА И ОТЧЕТ ЗА ДВИЖЕНИЕТО ВСЕКИ МЕСЕЦ.За да видя какво се случва с вноските ми.Като в банката.Защо не откраднат на някой парите от сметката!

ВЕРНО ВЕ...ЩО В БАНКИТЕ НЕ КРАДЪТ МАЛЕЕЕ КОЛКО СИ УМЕН...КАК НЕ СМЕ СЕ СЕТИЛИ ДОСЕГА...ТЮЮЮ

alias75@sgnetwork.tk

Коя банка окрадоха бе Gargameliys ?Тази която си създадоха за да окрадат.Тези измислени банки Ка Те Бе -та и Общинарски и друга измет са си чисто и просто примамки за балъци.Теб кога ти откраднаха парите от сметката?Освен ,ако си държиш парите в тези банки.

След 17 часа,както и събота и неделя,ако не е спешна помощ,умираш.Няма осигурени,няма неосигурени.Спешна помощ е само във, все още,държавните болници.Частните нямат спешна помощ,а и след 17 часа няма и доктори.Отиваш,след 17 часа,или събота и неделя по спешност и ти искат направление (частните),което няма как да представиш в тези дни и по това време.Въпреки,че става въпрос за дете и за осигурен,което лесно могат да проверят,те ти искат 30 лв. преглед.И какво се случва,отиваш в спешна помощ,където приемат всеки,но както някой по-долу писа,трябва да се наредиш на мнооого дълга опашка,след ромите.

30 лв. за преглед е ниската тарифа.

Ако една циганка не е осигурена има ли право да ражда във болница???по този пример който дава министъра.

Всички раждания са безплатни по закон. Неосигурените бременни имат право на един безплатен преглед по време на бременността. НЗОК прави каквото може, за да ограничи последното право. Ти къде предлагаш да раждат неосигурените - на полето ли?

След като след 3 месечен пропуск з авнасяне на здравни осигуровки касата ти отнема правата на ЗОЛ, нека за здравноосигурени да се приемат единствено тези, които са платили до стотинка полагащото се от 2000 година насам. А не както д о сега- като види тарикатът дебелия- отива , внася няколко вноски, получава едно предложение за погасителнно възстановяване на цялата сума, която той естествено след проведеното му лечение, ЗАБРАВЯ ДА ВНАСЯ и така... до следващия път. Солидарността н акасата нек абъде ЕДИНСТВЕНО между тези, които са внесли ВСИЧКО до стотинка !

Крайно време е да накарате личните лекари и други специалисти да издават фискални бонове при посещенията при тях.

Личните лекари въобще не трябва да се занимават с пари през работно време. Ако са искали да боравят с пари да са станали касиери или търговци. Лекарите пипат пари и след това без да си мият ръцете преглеждат и разнасят зарази. Всички такси могат да се плащат по друг начин. Този никой не го контролира.

Правилно мисли г-н министъра- който е неосигурен имаправо на спешна помощ само. Трябва да се определи кое се включва в спешната помощ. Осигурените да имат лична здравна осигуровка която да се натрупва с 80% от вноските им а останалите 20% да се заделят за спешната помощ. Така човек докато е млад и здрав ще натрупа достатъчно лични средства за здравна помощ които да използва когато остарее и има по-голяма нужда. Плащането да става от пациента а не от здравната каса. Всеки да си има дебитна здравна карта и да се разпорежда с нея когато има нужда. Здравната каса да плаща спешните случаи и епидемичните случаи с 20% които акумулира. Така докторите ще се стараят да лекуват по-добре и ще зависят от качеството на своята работа.

Защото джи пи то ми изписва прегледи , и т.н само и само да вземе пари. Сега Край на точенето и от роми и от лекари . Дано само да им стиска да го направят !!

Правилно. Редно е "ромските" и български мангали да започнат да си плащат, както всички останали. Става дума само за към 200 кинта годишно ! А комуто и те са много, би трябвало да може да положи "непрестижен" обществено полезен труд (напр. почистване на болниците), равен та тази скромна сума, и пак да е застрахован.

Те тогава да видиш ти чистота по болниците.... най-много да ги доокрадат.

Нямa нищо по лесно рaздaйте квитaнции нa срешния медик нa всеки aдрес по 1 лев бaбите нямa дa викaт зa мерене нa кръвно a мaнгaлите ще нaмaлеят зaщото всички имaт пaри зa друго ноне зa здрaве нa всичкото отгоре всички искaт незaбaвно линейкa

БATKO

То и сега е така, и затова пред спешните кабинети гъмжи от цигани, които представят всичките си здравни проблеми за спешни.

Какво ще правим с циганите ,които работят на черно и не плащат никави осигуровки г-н Москов? Пак ли ще им даваме помощи ,детски и ще се влачат по болници ,тормозейки медицинският персонал?

Наскоро една сестра ви се оплака, че един такъв не само постъпвал три пъти през зимата в болницата като на курорт, ами започнал да се задява със сестрите.

СЯ ШИ ВИ КАЖА ЕДНА БЪЛГАРСКА НЯМА ЛИ ПАРИ - НЯМА ПЕНСИИ, ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ, ОБРАЗОВАНИЕ...НЯМА ЖИВОТ ЛИПСАТА НА ПАРИ Е НА ПЪТ ДА НАПРАВИ ОТ ЕДИН НАРОД ЗВЕРОВЕ САМО ЗЛОБА, НЕДОВОЛСТВО, СКИМТЕНЕ, КВИЧЕНЕ, РЪМЖЕНЕ...АКЪЛОРАЗДАВАНЕ ХВАЩАЙТЕ СЕ НА РАБОТА И ОСТАВЕТЕ ЧОВЕКА ДА СИ РАБОТИ НАПЪЛНЕТЕ ЗДРАВНАТА КАСА ПА МОЖЕ И С ХЕЛИКОПТЕР ДА ВИ ТРАНСПОРТИРАТ ДО ЗДРАВНО ЗАВЕДЕНИЕ

Извинявай, ама пълнил ли си с решето пробит казан?

Що не се скриеш, че ни писна да ти гледаме смачканата физиономия?

Гаргамел

ВИЕ ГРУПОВО ЛИ СТЕ ВЪВ ФОРУМА

val55

За Спешната помощ е важно да се знае, кой е здравно осигурен, и кой не. Когато си осигурен неплащаш, а неосигурените плащат повикването и консумативите. Това може да се проверява при обаждането на Бърза помощ, и лекарят, който идва до адреса връчва бон за съответното повикване на пациента, ако не е осигурен. Ако няма пари да плати в момента му се отдържа от заплатата, или при даване на социалната помощ. Краен срок за плащане 33 дни. Всичко трябва да е електронно, а Бърза помощ трябва да има онлайн връзка с НЗОК и НОИ. Бързата помощ трябва да се районира, а колите и, трябва да имат специални стоянки във всеки един район за по-бързо обслужване на закъсалите пациенти. През лятото... % от екипите на Бърза помощ трябва да са на мотори със съответната мобилна диагностична апаратура и консумативи за даване на първа помощ. При необходимост се вика линейка за извозване на пациента в районнта болница, или в Пирогов при по тежките случаи......Много може да се направи, но явно някои са много заинетересовани батака да продължава и НЗОК да се източва почти безконтролно. За лекарствата е почти, същото неконтролируемо източване на касата. Електронен контрол на прегледите и съответните лекарства. Трябва да се обърне внимание на доболничната помощ и хоспитализацията.....иначе няма управия. Да се криминализира неплащането на осигуровките, защото създава опасност за националната, и най-много за икономическата сигурност на страната.... Помислете, защо е така, и ще излезе, че неплащането е много по опасно от тероризма, а за новите болести...., но това е друга тема....

Според мен както и да го връткате тошовата система беше перфектна.Сега всичкото сиганин за кихане все ще е спешно .И линейките ще летят кат за рали дакар защото ги чака кютек докат не згазят некой .А здравно уж осигорените ще си мрът .Връщайте спешната помощ към поликлиниките и болниците тъпацииииииииииии.

ДРУГОТО КОЕТО ВИ ИНФОРМИРАМ Е ЕДНА РОМКА 10 ГОДИНИ НЕОСИГУРЕНА ПЛАЩА И НА ДРУГИЯ ДЕН Е НА ТЕЛК - ПАК СЛУЧАЙ ОТ ДКЦ 1 ПЛОВДИВ. ТА ХЕМ ЛЕКУВАНА КАТО СПЕШЕН СЛУЧАЙ ,ХЕМ ЦЕЛОКУПНИЯ НАРОД ЩЕ Я ПЕНСИОНИРА КАТО ИНВАЛИД ХЕМ ВСЯКА КОЛЕДА ЩЕ ВЗЕМА ДОБАВКИ ПО 40ЛВ,ЩЕ ПОЛУЧАВА КАТО ИНВАЛИД ИНТЕГРАЦИОННИ И ТА КА И ТАКА ТА ДО КРАЯ НА СВЕТА !!!! ВИЕ УПРАВЛЯВАЩИ СТЕ В ПЪЛНА ЛЕТАРГИЯ ОТ ТОДОР ЖИВКОВ НАСАМ!!! ХЕМ ЗА НИЩО НЕ СТАВАТА ХЕМ НИ ПОУЧАВАТЕ!!!. ДРУГО ВАЖНО ДАЙТЕ ВАКАНЦИЯ И ДАЙТЕ ЕДНА ВЪЗМОЖНОСТ ВСЕКИ КОЙТО ИСКА ДА СИ ПЛАТИ ЕДНОКРАТНО ЗАДЪЛЖЕНИЯТА БЕЗ ЛИХВИ ЗА ЗДРАВНО ОСИГУРЯВАНЕ И БЕЗ НИКАКНИ УЧАСТИЯ НА ЧАСТНИ СЪДЕБНИ ИЗПЪЛНИТЕЛИ И АГЕНЦИИ ЗА ДЪРЖАВНИ ВЗЕМАНИЯ. УВОЛНЕТЕ ЗДРАВНАТА КАСА И ДАЙТЕ АЛТЕРНАТИВА ЩЕ ИМА УСПЕХ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Старата песен на нов глас, на деформаторско - герберската шайка другари им липсва мисъл за идея какво да правят, освен да узурпират властта.

Реви си, не ни пречиш

Как може да е новина това, че всеки, който се е родил на тоя свят има право да живее? Много ясно, че като те блъсне кола или паднеш от 6тия етаж линейката трябва да дойде максимално бързо и да ти помогне колкото се може повече да оцелееш. Това не трябва да зависи от това дали си осигурен или не! А после вече, като си оцелял, може да се провери дали имаш осигуровки или не. Ако нямаш, ок плащаш си! Ама да не стане, идва линейката и първо: исигурен ли сте? Ако не - мри! И досега как беше, ако смея да попитам? Така ли?

Ало, министъра, ти в час ли си??? То каква медицинска помощ има въобше??? Докторите са станали лакоми като вас, политиците! Спешна??? Хаххх, егати вица...

Господин Москов осъзнава ли, че обрича на смърт 2 милиона българи, които са здравно неосигурени? Той като доктор много добре знае, че спешната помощ не е лечение и че този, който се нуждае от такава е с единия крак в гроба. Може ли да обясни как при бай Тошо нямаше здравно неосигурени лица, а сега само 40% от българите се осигуряват? Сбъркана е системата, г-н Москов! Направихте докторите търговци, болниците - молове, а народа - беден и болен!

При мен системата беше друга.

Сега предстои тези 2 000 000 българи от всички етноси да разберат защо ТРЯБВА да се плащат осигуровки. Очаквам подобна реформа и в пенсионното, че сегашаната система раздава пари като награда за доживяна възраст, а не за внесени пари.

Сегашната систума, умнико, е същата.

нямаше неосигурени, защото нямаше безработни. Тогава половината работеха, а другата половина ходеше след тях да оправя нещата.

Нищо ново господин Москов. Знае се в България, кои са основните неосигурени и те отдавна знаят и посещават само спешните кабинети.

Има вещо сбъркано. Всеки който стане министър, се чувства задължен да оправя системата. Така, като той си разбира. По-правилно с това да занимават пациентските и докторските организации, а държавата само да оформи и гарантира договореното. В ного държави такава роля играят и застрахователите. Докторите трябва да имат застраховка, която да покрива техни грешки. А тези грешки тук са твърде много.

А защо да няма право примерно на 10 пациента - един да е с летален изход

Няма против да има права да умори и 50% от пациентите си, докато усвои занаята, но аз да не попадам в ръцете му. Най - добре е на такива доктори да им се помага спешно да си намерят по-добре платено място в чужбина.

ДРУГОТО КОЕТО ВИ ИНФОРМИРАМ Е ЕДНА РОМКА 10 ГОДИНИ НЕОСИГУРЕНА ПЛАЩА И НА ДРУГИЯ ДЕН Е НА ТЕЛК - ПАК СЛУЧАЙ ОТ ДКЦ 1 ПЛОВДИВ. ТА ХЕМ ЛЕКУВАНА КАТО СПЕШЕН СЛУЧАЙ ,ХЕМ ЦЕЛОКУПНИЯ НАРОД ЩЕ Я ПЕНСИОНИРА КАТО ИНВАЛИД ХЕМ ВСЯКА КОЛЕДА ЩЕ ВЗЕМА ДОБАВКИ ПО 40ЛВ,ЩЕ ПОЛУЧАВА КАТО ИНВАЛИД ИНТЕГРАЦИОННИ И ТА КА И ТАКА ТА ДО КРАЯ НА СВЕТА !!!! ВИЕ УПРАВЛЯВАЩИ СТЕ В ПЪЛНА ЛЕТАРГИЯ ОТ ТОДОР ЖИВКОВ НАСАМ!!! ХЕМ ЗА НИЩО НЕ СТАВАТА ХЕМ НИ ПОУЧАВАТЕ!!!. ДРУГО ВАЖНО ДАЙТЕ ВАКАНЦИЯ И ДАЙТЕ ЕДНА ВЪЗМОЖНОСТ ВСЕКИ КОЙТО ИСКА ДА СИ ПЛАТИ ЕДНОКРАТНО ЗАДЪЛЖЕНИЯТА БЕЗ ЛИХВИ ЗА ЗДРАВНО ОСИГУРЯВАНЕ И БЕЗ НИКАКНИ УЧАСТИЯ НА ЧАСТНИ СЪДЕБНИ ИЗПЪЛНИТЕЛИ И АГЕНЦИИ ЗА ДЪРЖАВНИ ВЗЕМАНИЯ. УВОЛНЕТЕ ЗДРАВНАТА КАСА И ДАЙТЕ АЛТЕРНАТИВА ЩЕ ИМА УСПЕХ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Самоосигурявах се, редовно. Отидох на лекар и взех направление- за профилактичен преглед. Консумативи за прегледа нямаше- трябваше да си платя, платих. Не се осигурявам вече. Не желая, не виждам смисъла, не вярвам и не харесвам тази система- точка.

Много прокопсахме с такова мислене, спор да няма..

Според мен трябва да се премахнат осигуровките и да се покачи ДДС откъдето да речем 3% пункта да са за здравеопазване. Така ще се облекчат работещите и бизнеса, а в същото време всички ще имат достъп до здравеопазване - и работещи и безработни. Идеята е, че всеки плаща ДДС - и богатия с бентлито и клошара с двулитровата бира.

и къде отива пропорционалният елемент? все пак има известна солидарност в тази система. да, сега ще ме атакувате, знам че не може едни да носят други да ядат само. така е. и въпреки това, смисълът на всички социално осигурителни системи е точно в това: когато имаш внасяш пропорционално за да ползваш когато и колкото имаш нужда.

ДЪРЖАВАТА ТРЯБВА ДА НАКАРА БЪЛГАРИНА ДА И ВЯРВА!!! НЕ СТАНЕ ЛИ ТОВА - ЕБЕТЕ И МАЙКАТА НА ДЪРЖАВАТА

Гарги е Държавата! Юруш!?

Лично аз не виждам никаква промяна с това ,което мисли министъра да направи щото и сега е така!НАЙ ВАЖНОТО трябва да е всеки да избере вида на осигуровката си,така е в повечето страни където има истинско здравеопазване и като му се наложи да е наясно ,че за 8% осигуровка си получил до еди колко си здравна грижа...до 10 % друга...до 12% пълно покритие например!Сега какво е...отиваш и заставаш редом с циганина,като правата ви са равни макар ти да плащаш,той не...но твоите права по презумпция са по малки щото докторите ги е страх да връщат циганите!

Те са най-кресливи,а в болницата това е предимство.Освен това има кой да ги защитава.И той е не по-малко креслив.