Синдикатите: По-високите осигуровки са ”необходимо зло”

Синдикати и работодатели продължиха и днес да коментират решението на правителството да увеличи осигурителните вноски с 3% от 2011 г.

Обратно в новината

Коментари - Синдикатите: По-високите осигуровки са ”необходимо зло” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако повишите осигуровките, няма защо да седят тука младите хора. Да работиш и да не можеш да вързеш двата края. Вие от синдикатите кого защитавате?

Тоя дето казва 1,80 да не ни мисли за малоумни.Всеки отрасъл има мин.осигурителен праг , като се вдигне прага ( както го мислят ) ела да видиш колко става. Мисля че пак ще пострадат наемните работници,ама да се сърдят на любимците им от КНСБ.

Не ви плащам чл. внос от орязаната си заплата за да ме предавате другари синдикални представители

А това, че няма пари за сегашните пенсионери е проблем на държавата. И като такъв не би следвало, и не е справедливо, да се прехвърля единствено и само на трудещите се, защото (особено след 3 години) тези трудещи се могат да решат да се трудят в друга държава с по-справедлива осигурителна система.

"Според синдикалните разчети увеличението от 3 на сто ще натовари бизнеса с 1,80 лв. на всеки 100 лв. заплата. Работниците и служителите ще платят 1,20 лв." Да, ама не. Работодателят казва на работника -- за теб има бюджет от 1000 лв. Ако искаш се осигурявай на минимална, и взимай повече чисти пари, ако искаш се осигурявай на макс. и взимай по-малко чисти пари. Какво мислите, че ще избере работника? Естествено, че първото. Защо ли? Защото сегашната система не е справедлива. Не е справедливо да внасяш 40 години, да теглиш под 7 (средностатистически) и общата сума на изтегленото (ако имаш късмет и доживееш) да е с пъти по-малко от внесеното.

ABATMOLLE

Вместо да взимат само от частния сектор - да вземат и от държавните чиновници! Да започнат да плащат и те нещо!

Но осигуровки на кое ?? На техните софри и апартаменти и да могат да си карат колите които горят по 40/100. Как не помислиха да спестят от политическите лиготии, нови коли и луксозни и прелуксозни апартаменти. В никоя европейска страна политиците не ходят на работа с държавен автомобил, а с личен и за да идат с държавен се описва всичко ! Осигуровки - за червата и .... на някои дядковци

"Необходимото зло" ще прецака системата!Без реформи няма да издържи дълго!Ама и кой го казва?Хрантутници до един,ама седнали да решават!Системата се срива....без икономически разтеж(но реален) и с ескалиращ демогравски спад,как да се запази? Накрая и тези дето плащат ще спрат!Натам отива работата!

Ако по-голяма част от пенсионната вноска е лична, а малка част е за "държавния кюп", смятам, че това ще изсветли икономиката, като изкара заплатите на светло. Ама де такъв късмет де!

Живеем в трудни времена. Всичко е свързано бизнеса да не реве, защото години на ред му бе давано да краде труда на поколения създали България. Като не им харесва да ходят в Гърция. Бедните работници с какво да плащат образованието на децата си? Мислете за нацията какво като си богат а около теб простотия?

За кой бизнес става реч-това засяга около 200000 самуосигоряващи се,а иначе на едрия много му пука!

Защо плачат бизнес организациите?Днес 07.10 2010г. си купих кисело мляко от голяма търговска верига(Фантастико).До вчера цената му беше 0.86лв.,а днес е 0.95лв.Какво налага към днешна дата увеличение на цените? Защо ни заплашват,че увеличените осиг.вноски ще съсипят бизнеса?Напротив увеличават им се печалбите.Заплатите запазват старите си нива.Какво ги убива?

За сведения на синдикатите,когато преди повече от година бе намалена осигурителната вноска,постъпленията в НОИ се увеличиха.Свидетел бях,как ако бе свалена вноската с още 2%, един работодател щеше да извади всички заплати на светло.Просто на големите фирми, които пълнят бюджета ще им е по-изгодно да изсветлят дейността си.Въпрос на сметки.

после пари за пенсия............дедов...ниски осигуровки - ниски пенсии..........това е Мунчо а че не искат да плащат това е друга тема....требва тоягата ..... и кютек