Първото изслушване на Кристалина Георгиева пред ООН

Кристалина Георгиева изложи накратко концепцията си за бъдещето на ООН и два часа отговаря на въпроси на държавите членки и на граждански организации.

Обратно в новината

Коментари - Първото изслушване на Кристалина Георгиева пред ООН | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ми ето и резултата от гласуването преди малко - ООН си има нов Ген.секретар и той е Гутиереш. Той получи 10 гласа за", нула против и въздържали се. Руският посланик в ООН Виталий Чуркин обяви, че след днешното шесто поредно гласуване за кандидатите за генерален секретар на организацията се стигна до историческо по думите му събитие за ООН и Антонио Гутериш беше избран за всеобщ фаворит. Официалното гласуване на неговият избор ще бъде утре сутрин.

Леле - за нея май важи максимата - "По-добре да не си отваряш устата и да е мислят за тъп, отколкото да кажеш нещо, и да разсеяш всички съмнения за това" Та с тоя английски - май по-добре да не си отваря устата.

Егати нахалството! тя ще оправя ООН-то, което сякаш досега е чакало само нея. Егати просташкото, натегаческото, кариеристичното нахалство!!! В средите на европейските институции отдавна има брожение срещу Кристалина Георгиева и недоволство, че тя от доста дълго време използва служебното си положение в ЕК за личната си кампания за поста в ООН. Това не е от вчера. Тя и българските управляващи отдавна готвят и работят за този момент, за което периодично писаха чужди наблюдатели. Наглото поведение, самопредлагането, избутването с лакти (даже и буквално) от страна на Кр. Георгиева е отблъскващо на чисто нравствена основа. Хора от европейски институции са казвали на българи за нея: "Разберете, тази жена работи срещу българските интереси". И като имаме предвид, че банкстерите и обслужващите интересите на банките работят срещу интересите на мнозинството хора и най-вече, след като чухме Кристалина Георгиева да ни поучава, как трябва "да приемем хиляди мюсюлмани в България, които ще ни подобрят гените и ще ни решат демографската криза", сме наясно, че мнението на тези, които я познават отблизо е вярно - тя наистина работи срещу България. Вкл. и с този отблъскващ акт - да избута сънародничка, за да заеме мястото й.

До колкото чета какво е казала се вижда че е компетентна за този пост! От тук нататък всичко е задкулисие!

Бокова ленинката бе отстранена от Бойко татов и препоръчана сталинката Георгиева на ООН.Председателя/Директор/на ООН има представителни функции.Всичко се решава от силните в СС на ООН.

Абре фанатици от сектата на русофилите. Какво ще кажете за факта, че любимецът ви Орбан подкрепя про-западния ни кандидат за ООН - Георгиева ???

Накрая Кристалина Георгиева ще вземе да спечели за ужас на руските тролове и на слави трифонов. Ще имаме шеф на ООН май.

А пък как са я уловили фотографите, почервеняла, сигурно се е осетила колко се е изложила, ако може въобще да се самоанализира.

Колко жалко, че нормалните и умни хора не искат ада се занимават с политика, а само такива като тази Георгиева.

Малее,тази кака прави такива смешни жестове особено когато се натиска за да се здрависа с някого,че ме е срам да я гледам.Бокова поне се държи с достойнство и не раболепничи.Абе селото и на Марс да иде пак си е село.

Тази е посмешище , резил и обида. Нямам друго обяснение,освен ,че тия от ЕК са се хванали за главите от лудориите и, и явно се чистят от нея. Сметката им е тънка и печеливша. Абсурд е да бъде избрана. А тъпотата и простотията на тези които я лансират е страховита и опасна. Ако продължат да са на власт,тежко и горко.

що така, бе? Пий си хапчетата! Болен си, тежко болен си от българския синдром - плюене по България, антибългарщина, предатество, комплексарство, чувство за малоценност, смесено с чувство за собствено величие на мижатурка. Просто си поредния лайновоз с пръскачка, въртяща се на 360 градуса.

Ти си доста посредствен трол на Сталинка и това е жалкото,че участвате в тази мизерия!Дори е обидно за всеки българин при такова драпане за поста да види такава излагация!То не бяха мръсотии,интриги,пози,въртиопашка и накрая се видя колко струва.Много жалко и песимистично!България се изложи чрез лицето Борисов,който не съумя да защити българския интерес ,а сложи външна кариеристка,която дори не е интелигентна!

Правилно беше че чешкият художник Петер Черни представи партийката ГEPП като тоалетна от миналият век

А бе нищо лично против криСталника , но едно изречение от статията казва ВСИЧКО : "...Георгиева говори и на английски, и на руски език..." /КРАЙ НА ЦИТАТА/ Тоест , тя говори и на езика на новите си господари и на езика на старите , ония които са я създали и оформили... Едно се питам обаче , какво общо има Сталинка със България ??? Няма един ден трудов стаж ТУК в Родината ни , един лев платени данъци - пак тук ??? И с какво мислите ще допринесе за Родината си ??? Едно , че ООНза света е като Президента за ГетоБГ , а и друго нейната цел е лична , по-големи облаги заплатка , разходки , турнета, пътувания , банкетчета компании... Та ...??? целата е ясна , произхода е ясен напъните за какво са ??? За слава ...хехехе , да бъдем бедно и изостанало но славно ГЕТО , а ?????????

Че ти какво очакваш? То света си е така устроен. Хайде, напъни се и дай новите господари на света! Като ще се издига някой българин от никой не съм чул да каже, че много работа го чака. Все в очите ти е Вуте и все банкетите му броиш. Ами като ще има двама несъвместими господари и шефове, що не коментираш как ще се оправя с тях горката жена и на колко високо въже ще скача. Ей, много сте прости безделниците, мижатурките, работещи на завет. Ако знаехте, че за тия дето работят труд, невидим за вас, храната няма значение и че от проблеми не се слади и е последното нещо в живота им... Бели китки сте, нищо не създали на тоя свят!

Функциите на генералния секретар са синтез на най-висша дипломация. Големи световни мислители считат този пост за най-трудния на света. Неговото ежедневие е запълнено от висш дипломатически пилотаж. Там важат само железните аргументи, логиката на здравия разум, силните нерви, търпението, взаимното уважение и толерантност, способността да се постига съгласие между взаимно изключващи се интереси и позиции. Работата му е изтъкана от непрекъснати компромиси на най-висок ранг. Без това не може да бъде запазен световният мир. В неговата работа е изключено чукането по масата, диктатът, непремереният език или прибягването към заплахи и интриги. Всяка изречена дума трябва да е добре обмислена. И най-малките страни, членки на ООН, държат да бъдат уважавани, а техните интереси зачитани. Да не говорим за най-големите!Кристалина не притежава повечето от тези черти. Тя е икономист по образование. Била е асистент по политическа икономия във ВИИ Карл Маркс София, сега е доцент по икономика в УНСС. Работила е дълги години в Световната банка на различни постове и достига до ранга на вицепрезидент на Банката. Тук обаче е нужно едно уточнение за неосведомените. Световната банка има един президент (винаги американец) и 2-3 старши вицепрезиденти. Общият брой на вицепрезидентите на банката е около 30. Тя заемаше 28-29 място в подреждането на вицепрезидентите и се занимаваше предимно с административна работа и подпомагане на страните членки при бедствия. След катастрофалния провал на българския министър на външните работи Румяна Желева пред Европейския парламент преди няколко години Кристалина беше назначена на нейно място в Икономическата комисия на ЕС в Брюксел на най-непристижния пост комисар по бедствията. Вече втора година е вицепрезидент на Комисията, координиращ бюджетните дейности. Нейните компетенции по същинската висша дипломация са близки до нулата. Тя няма нито образование, нито практически опит по най-висша световна дипломация, което е крайно необходимо.

хехехех , мани изтърканите слова , а ни кажи какъв бе например последния ген-сек на ООН , хеххехе , ако изобщо можеш да си спомниш името... а да не говорим за "приносите му", и напъните му :))))))))))))))))))))))))))))))))))

за боку магнолията говорите?

Напротив,напротив,четивото е доста полезно,но е за умни хора,не за простовати и посредствени, поучително ,ако сметнат че имат нужда да научат повече,но не е за празни всезнайковци!

Браво комуняги, оставате верни на Партията. Стоите в окопа и след 17,00 часа т.е след работно време. Браво момчета ,браво тролове, добре оплюхте една перфекта кандидатура.

Всички можем да станем бежанци ли казала госпожата/другарка ? Ха,правилно, аз със сигурност ше стана ако герб остане на власт и следващата година , то не се търпи от безобразия и тъпота

Выдвижение Георгиевой плевок в лицо странам Восточной Европы https://sm-news.ru/news/analitika/vydvizhenie-georgievoy-plevok-v-litso-stranam-vostochnoy-evropy/

Това, което направи особено впечатление на българите, обаче бе лошият й английски. Пред ООН тя използва т.нар. "харлемско" наречие, ползвано с цел шеговито представяне на нечий английски. Шегите във Фейсбук вече се въртят, като най-разумните идеи са, че е трябвало да предложим Николай Бареков или Христо Стоичков за ООН - поне английски говорили по-добре... Преводачите в ООН се видяха в чудо и със странни изражения на лицата се опитаха да си свършат работатаа. Стана ясно още, че българският кандидат не владее и френски език. Очаквано се справи най-добре с руския, тъй като е близък до българския език

Всъшност апахите (преведени като апачи в бг. варианта) и команчите също са говорили подобен на Кристалина английски, но не защото не са можели да говорят правилно, а защото са мразили янките. Та и нашата кристалина може би говори така по тази причина. Все пак е прекарала 15 години в световната банка, а и най-тъпия човек може да проговори даден език за максимум 2 години.

сталинка е под нивото и на най-тъпия човек,силата и е в наглоста и напора,действа с лакти не с мозъка

В българските медии има съобщения, че Вие сте го заплашили да му изпратите проверка от ОЛАФ, Европейската служба за борба с измамите? Да разследва кое от многобройните твърдения за нарушения на г-н Борисов? Преди няколко дни руски медии съобщиха, а българските казионни медии си направиха оглушки, че премиерът Борисов бил поискал подкуп от 50 милиона долара от чужда банка срещу придобиването на БТК. Редовно ли пращате ОЛАФ или блокирате еврофондове, за да си разчиствате сметките с политически конкуренти? Или ако г-н Борисов Ви е парашутирал по своя воля, защо толкова късно?

В българските медии има съобщения, че Вие сте го заплашили да му изпратите проверка от ОЛАФ, Европейската служба за борба с измамите? Да разследва кое от многобройните твърдения за нарушения на г-н Борисов? Преди няколко дни руски медии съобщиха, а българските казионни медии си направиха оглушки, че премиерът Борисов бил поискал подкуп от 50 милиона долара от чужда банка срещу придобиването на БТК. Редовно ли пращате ОЛАФ или блокирате еврофондове, за да си разчиствате сметките с политически конкуренти? Или ако г-н Борисов Ви е парашутирал по своя воля, защо толкова късно?

В ЕК отговаряте за бюджета и кадрите. Колко горе-долу похарчихте от парите на европейския данъкоплатец за тайната си 18-месечна кампания за ГС на ООН, докато отричахте, че сте кандидат? Колко часа не работихте в ЕК, а получавахте заплата на еврокомисар? Колкото до кадрите, смятате ли да прилагате в ООН същите похвати, които използвахте в кампанията си за ГС на ООН? Като например да притискате български официални лица като външния министър Митов и бившия посланик в ООН Тафров да ви развеждат по предизборни срещи из ООН, докато на думи подкрепят г-жа Бокова? Как се чувстваха другите български дипломати в Ню Йорк, постоянно търсени от медиите за информация, в тази шизофренна ситуация? Тази ли атмосфера на балкански интриги, двуличие и коварство ще подхранвате в Секретариата на ООН? Така ли ръководите и в ЕК? Категорично отрекохте, че инструкцията за очерняне на г-жа Бокова в социалните медии, изтекла в българските медии преди седмици, е работа на кабинета Ви в Брюксел. Но как ще обясните факта, че действителната кампания за очернянето й, водена от десни български блогъри и други интелектуалци, политици и дипломати, буквално следваше тази инструкция? Не мислите ли, че Ако не е истина, е добре измислено

реди да се включи много късно, Кофи Анан прекара почти целия си живот в ООН, беше заместик генерален секретар две години преди да бъде номиниран. Вие сте външен човек в ООН, в многостранната дипломация, в разрешаването на конфликти. Преди няколко години заменихте Румяна Желева като еврокомисар след провала й на препитването в Европарламента. Лесна работа знаете английски, имате международен опит, пък и мястото така и така бе запазено за България. Защо настоявате да изиграете ролята на Желева в ООН на аутсайдер в състезание с няколко изтъкнати действащи или доскорошни лидери на ООН, подкрепяни от постоянни членки на Съвета за сигурност? Ще помогне ли това унижение на кариерното Ви развитие?

В средите на европейските институции отдавна има брожение срещу Кристалина Георгиева и недоволство, че тя от доста дълго време използва служебното си положение в ЕК за личната си кампания за поста в ООН. Това не е от вчера. Тя и българските управляващи отдавна готвят и работят за този момент, за което периодично писаха чужди наблюдатели. Наглото поведение, самопредлагането, избутването с лакти (даже и буквално) от страна на Кр. Георгиева е отблъскващо на чисто нравствена основа. Хора от европейски институции са казвали на българи за нея: "Разберете, тази жена работи срещу българските интереси". И като имаме предвид, че банкстерите и обслужващите интересите на банките работят срещу интересите на мнозинството хора и най-вече, след като чухме Кристалина Георгиева да ни поучава, как трябва "да приемем хиляди мюсюлмани в България, които ще ни подобрят гените и ще ни решат демографската криза", сме наясно, че мнението на тези, които я познават отблизо е вярно - тя наистина работи срещу България. Вкл. и с този отблъскващ акт - да избута сънародничка, за да заеме мястото й.

Това, което направи особено впечатление на българите, обаче бе лошият й английски. Пред ООН тя използва т.нар. "харлемско" наречие, ползвано с цел шеговито представяне на нечий английски. Шегите във Фейсбук вече се въртят, като най-разумните идеи са, че е трябвало да предложим Николай Бареков или Христо Стоичков за ООН - поне английски говорили по-добре... Преводачите в ООН се видяха в чудо и със странни изражения на лицата се опитаха да си свършат работатаа. Стана ясно още, че българският кандидат не владее и френски език. Очаквано се справи най-добре с руския, тъй като е близък до българския език.

И като се има предвид , че е издигна губернъора на БНБ в България Димитър Радев ( всички казват,че му е любовница, но извиняявайте за моя естетически вкус, тази пейзайка, просто не му отива) и тя го предложи на Бойко за този пост и лобирала много и за други в банката...??

Темата "Кристалина или Ирина" била обсъждана и по време на разговора между Борисов и Путин вчера. Руският президент подчертал, че единствено в компетенциите на България е изборът кого ще продължи да подкрепя в битката за ООН. Путин се дистанцирал да заяви пред българския премиер личните си предпочитания или дори да намекне за плановете на Русия в тежките преговори по отношение на този избор. Дипломати обаче подчертават, че няма промяна в позицията на Кремъл да наложи вето срещу всеки кандидат за ООН, който е гласувал "за" санкциите срещу Русия. А Георгиева е именно такава.Решението на правителството да смени Бокова с Георгиева раздели обществото. С изключение на ГЕРБ и РБ, всички останали политически сили в парламента - БСП, ДПС, АБВ, ВМРО смятат, че това е огромен политически гаф, който ще нанесе непоправими щети върху имиджа на България. Бокова заяви, че няма да се откаже от състезанието, няма и механизъм България да я изтегли. В тази патова ситуация Борисов няма полезен ход, освен страната ни да се появи на световната сцена с две кандидатури, което ще ни направи за смях. Изпуска се и фактът, че дори и да не успее, Бокова остава шеф на ЮНЕСКО още 11 месеца и няма как в това време втори български представител да оглави и ООН.

Българският еврокомисар Кристалина Георгиева заплашила премиера Борисов с проверки на ОЛАФ, ако България не издигне кандидатурата ѝ в надпреварата за шеф на ООН. Двамата провели тежък разговор, преди Борисов да обяви решението на правителството, с което издига Кристалина Георгиева на мястото на Ирина Бокова за шеф на ООН. Георгиева, която държи финансите на Еврокомисията, недвусмислено подчертала, че в България ще бъдат изпратени не само одиторите на ОЛАФ, но и че ще бъдат спрени "проблемни" откъм спазването на финансовите правила европрограми в земеделието. Министър-председателят бил подложен на убийствен натиск да се откаже от Бокова.Борисов провел и с Бокова телефонен разговор, който също не бил "никак приятен".Генералният директор на ЮНЕСКО заявила директно на премиера, че "го подвеждат" по отношение на шансовете за нейното добро представяне занапред. Няма значение каква е класацията до момента, важно е гласуването с цветни бюлетини. А там е ясно, че Русия ще блокира Георгиева.

Сериозно???? Ти под бюрото на Борисов ли беше, та чу всичко това???

Както казваше един министър-председател от СДС, В България всички са братовчеди.Така ,че няма скрито покрито

Бокооо, Бокооо- и с тази удари греда като с онази Румяна Желевата! Да не говорим пък за мъженствената Тетка Цачева, добре, че не четеш в Дира как я заля народната любов! Преди нея имаше и една ирландска пастирка?! А бе нещо ти куца избора на кадри? Вземи слагай магарета, както каза преди- може там да си по-добър!

Ало, Кутев, днес май беше тежък ден. Добре че стана 17.00 та да си починеш

Не я харесвам, нищо добро не направи за Б-я,само фуклявене,няма дипломатическо образование и визията и някак превзета,истинска Сталинка.

Не е дипломат, не е никак оригинална, не е свършила и грам работа, а смо имитира и папагалства, няма абсолютно никаква идея за бъдещето, не е никакъв ръководител, а чиновник трета ръка, а и се прави 15 годишна на стари години.

нашта пача в ООН е точно кат оня кон Желева в Брюксел едно време ....маха кат първа селянка недипломатично , английският и гаче ли е 300 думи и то не като след 20 г 29-ят "вицепрезидент" на СБ...след толкова в реме в Брюксел ич не го бара френският ....- голям казък иготвят франсетата и ттн и пр...толков аза "блестящото" представяне" на поредната калинка на на боцко

защо ми махнахте писанието.Шопкиня и помакиня не е ли едно и също.Защо на Кутев не изтрихте обидните писания.

Може да се каже ,че този сайт е на Кутев. Тролът е един и същ и работи без почивка.Плюе ли плюе но кой ви слуша вас комунягите . Избират секретар на ООН а не на БСП , драги ми троле.

Глупендер, когато плюеха Боква, пак ли бе на Кутев? Истината е че Евгени и методи го играха полезни идиоти на Сорос. Тъжно но е факт.

Няма ли кой да каже на тази посредствена женица, че ООН не е фирма в която да реализираш иновации.

Тия алабализми и заучени стойки от ЕП, да си ги показва на дядо й Юнкер, дето докара ЕС до катастрофа.

Не е ли време и ООН да ктастрофира?

и напълно несъвместима с нивото и изискванията на ООН е Кристалина Георгиева.

Винаги обръщам гръб на хора, които се самоизтъкват. Особено, ако зад гърба им има само провали и предателства, за които зная!

Може Бойко да ги размени с Цецка Цачева за следващите изслушвания. Не съм дипломат и въпреки, че симпатизирам на Бокова не я гледах миналия път, но вчера гледах Сталинка. Толкава шаблони и тъпотии на една място не бях чувала.

може да не е Джоли, но е една типична българка на средна възраст. Ама вие комунета да не мислете, че който седне на стола на ООН и ще каже - а сега кажете прекрасни българи от какво имате нужда - тук е рогът на изобилието.

За какъв ни е тогава, когато няма да насочи инвестиции и проекти към България? Да и берем срама на Сорос храненик ли?

Днес това същество (на снимката) правеше реклама на "Pest Repeler" на "Top Shop" по телевизиите !

Правеше реклама на оглозгани кокали!

А ти, на майка си на магистралата ! Келеш !

Явно са я избрали измежду много. Красива е, значи! Аз съм кьорав и нямам оценка за външността. Но знам, че отказа на България парите за бедствията, когато от нея зависеха. Значи, не е българка. А каква е, не зная. България не може да разчита на защита от нея (от ООН).

Не зная дали може да се каже, че един рептил е красив, но е време всяка публична личност, била депутат, била министър, била прокурор, била съдия, била журналист, била социолог и т.н. да ДЕКЛАРИРА своята религиозна ПРИНАДЛЕЖНОСТ ! Тогава ще се разбере "кой кум, кой сват, кой на булката брат" !

чудя се как в ООН не са викнали от Позитано, та да си кажат тежката дума Голям пропуск. Може би нашитке комунистически медии са се объркали но винаги съм виждала как и в ЕС и тук вчера в ООН хората доброжелателно ръкопляскат с ведри лица. Спирам, че и аз заприличах на червените лейки, но казах само това което виждам.

Вярно е, че Кристалина /Сталинка/ Георгиева има много достойнства, но участието й в една НЕДОСТОЙНА кампания против Ирина Бокова я прави недостойна. Това, че са й предложили да я кандидатират по средата на кампанияата за избор на председател на ООН още не значи, че ако имаше достойнство щеше да се съгласи на това. Ако още от началото я бяха предложили и тя беше първият кандидат - можеше да й се признаят качествата. Но сега ... сега вече нейното прилича на едновремешните членове на комунистическата партия, които хич не искали да стават такива, ама такива били времената. Щото и тя е била член на БКП.

Хитър Петър - "Неща бе!!!... Неща да ставам цар!!!"

тя избягва да говори инглиш. Извърта, извърта и пак на френски. Френски не разбирам и не мога да кажа дали е добър. Английският не знам дали с документ но практически е приет за международен. Тук един ме обори, като каза, че френският бил приет за дипломатически. Може, но навсякъде говоряат английски, а и всички учат и се стремят да знаят английски. За руски изобщо не говоря. Смшно е. Но понеже Боковата е над 60 г. и е учила основно френски. Комунета не се заяждайте на говорим език в ООН..

Бокова е завършила английска гимназия,ти как си представяш да не говори свободно английски .Бокова е завършила и международни отношения.Говори свободно английски,френски,руски,испански и е работила основно в ООН.

Бокова е завършила английска гимназия,ти как си представяш да не говори свободно английски .Бокова е завършила и международни отношения.Говори свободно английски,френски,руски,испански и е работила основно в ООН.

ТАЗИ БЪЛГАРКА ОБЪРНА ООНЕТО НАОПАКИ, ВСИЧКИ И РЪКОПЛЯСКАХА, КОЕТО Е ПРЕЦЕДЕНТ. БРАВО !!!!PS. лошото е,че някой комуноидиот ще се гътне, ама нейсе !!!!

Нищо лошо нямам против комунягите - така и така им сърбах попарата преди, но бих им препоръчал само - моля ви , дръжте се достойно другарки и другари! Не пишете глупости за една достойна българка г-жа Георгиева! Ще дойде време и името и ще влезе в уроците на внуците ви по История и не бива да лъжете за нея!

Ли си, или к--а ти е голям? Достойна, вика, българка, па и "попара сърбал"...

Боко ли?

Любопитен съм дали не трябва да говори на български ( или щом си в ООН - само на английски)? Бас държа че половината от представителите на държави в ООН не са разбрали че е от България!!!

знаят, че е от Америка.

Прилича на мече, но "Инглиша" Й , е, като на разгонено женско

Едно време, поради липса на пряк контакт с Англия и англичаните, българите наричали англичаните ингилизи /от турски ингилиз - така могат да го произнасят турците/. Съответно езикът бил наричан ингилизки. Чудя се твоят термин "инглиш" какво показва и дали е много по-далече от "ингилизки"

ОО ДА - еврейска организация, която ще приеме всеки готов да и се наведе!

Такааа...за Полша и Латвия разбрахме. ВпИчатлена съм! А другите? С по-голямото влияние, имам предвид, в случай, че журналистите от дира не са разбрали.

От страни чета мнение: "Това, ще бъде успех на Бойко , ако Кристалина спечели." Напротив това, ще бъде успех на един гешефт специалист по борсовите машинации. Добър е не може да не му се признае. Списъка на държавите жертви е дълак. Кристалина не е български кандидат, а на световното задкулисно правителство. Те не се интересуват от България а от своите интереси.

дълЪГ се пише!

Mnogo важно, как се пише.