Омикрон в цифри: 1.14% хоспитализирани, 0.16% с нужда от интензивно легло, 0.06% починали

Пикът на петата вълна ще бъде в средата на февруари, заяви математикът от БАН проф. Кунчев

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Без значение на мерките това са цифрите. Дали ще се случи за 10 или 20 дни. Това ще дадат мерките

Този е болен и трябва да се лекува в едно друго лечебно заведение. Вместо да си играе на математика не е лошо да прочете анализи на лекари от Европа, и Израел, че срещу Омикрон ваксините са безсилни.

Гледам, че тия дето пият белина са се разписали по форумите. Лайтмотивът е, че всеки с хрема се водил болен от Ковид. Първо, трябва да си с положителен тест. Имайки в предив, как една позната цяла седмица се тества негативна, защото не и се вярваше че е лепнала грип, все си мисля, че след 7 теста в лаборатория, ако имаше сговор, щяха един да го нагласят. Ама не. Второ - в болница влизат тези, които се обадят на бърза помощ. Ако го караш леко, не звъниш насила... Драскайте си ама не забравяйте да си пиете хапчетата..упс.. белината

Докажи кого визираш,че пият белина?? Лекар ли си, какъв индивид си, че даваш такава реч на омразата??? Хайде, докажи великото си оценяване като анонимник в ИНТЕРНЕТ, да сочиш с пръст хора, които не са като теб и не са длъжни да бъдат! Свободна държава сме, не сме в афганистан. Та, кого визираш с глупостите си? Например, хора, които са с всички необходими ваксини, доказани от десетилетия, такива, на които са МИНАЛИ ПОНЕ 10 ГОДИНИ ИЗПИТАТЕЛНИ ТЕСТОВЕ, ЗА ДА СА БЕЗОПАСНИ и са приложени успешно, но за експериментална субстанция, каквито са всичките познати "ваксини" ,които слушаме от пропагандаторски медии и политически кръгове вече две години, нагледахме се на плашене и истерични закани и мерки, на невероятен и здравен стрес, на лудостта с наказателните мерки под формата на сертификати и затваряне на отрасли, и не знам си какво още, на загуба на близки на ВАКСИНИРАНИ И НЕВАКСИНИРАНИ, вкараха хората да се делят на два лагера (КАТО ТЕБ, ГЛУПАКА/ГЛУПАЧКАТА и плюещи настървено срещу инакомислещи), ти ВЕЛИКИЯТ ум, сочиш все едно си шефа на Инквизицията, и приказват простотии за белина, вместо да мислиш с главата. И....малко късничко си дошъл/дошла в този век, трябвало е да си останеш в ония мрачни времена, когато само за казване на неща,които не се харесват на определени хора, горели на клада, без съд и присъда.Та, на края на въпроса ми - ти нормален/нормална ли си???!!

Тези 3 500 000 души, ще се заразят за 90 дни по неговите сметки. Те няма, да са едновременно болни!!!!!! Така че, тези 40000 и там колко 5600, няма да са по едно време в болница и интензивни отделения. НАТОВАРВАНЕ, НЕ БИ СЛЕДВАЛО ДА ИМА. Ще има само едно голямо лапане на пари за клинични пътеки. Всеки с хрема, ще е добре дошъл в болниците.

Кой ти каза, че ако за три месеца се разболеят 3 милиона, те ще имат добрината да се разболяват равномерно през този период?! Човече, прекалено опростени функции разглеждаш! Опитай се малко да си го представиш

На фона на тези смешни цифри за Омикрон да кажа едни мои предположения и цифри извън него :1.Намаляване на населението на България за няколко години с 10%.2.Изгонване от България на трудоспособно население 15%.3.Самоубийства и убийства в семейни драми повишение с 15%.4.Увеличаване на бедността поради нарастващи цени и тъпи мерки взети покрай ковид с 50%.5.Затъпяване на ученици ,което ще се усети в по-дългосрочен план с 50%.6.Увеличаване на починали хора поради отменени планови операции и невъзможност за нормални прегледи с 20%.7.Увеличаване на външния дълг на България с 10%.8.Повишаване на битовата престъпност породена от недоимък с 20%. И накрая хора получили инсулти и инфаркти от изказвания на депутати ,че видите ли ние се справяме отлично с кризите се е увеличило с 20%.

10 000 новозаразени 624 в болница = 6,2% 32 в интензивно = 0,3% Ако се вземе пред вид, че все още има и делта вариант, то омикрон е по безобиден и от настинка

Глупости. Тези които влизат в интензивното не са тези, които днес са с положителен тест. Грипа има 50 пъти по-ниска смъртност

На Кирчо му дрънчи на локдаун.

Никакви мерки няма да спрат омикрона, освен добрата хубава пролет.

Данните показват, че Омикрон не е ковида отпреди 1-2 години. След като Природата се увери, че лекарите с техните локдауни и ваксинации вече не са актуални, взе нещата в свои ръце - почти безсимптомно преболедуване и масово създаване на антитела по естествен път.

Нали щеше пика да е на 5 Март господин математик ? Олекна повече и от Хелий.

0.06% КОВИД болни умират !!!! Извадка от НСИ- 0.7 % смъртност за Грип за 2020 година! РАЗЛИКАТА Е ОГОРМНА И НЕ В ПОЛЗА НА КОВИД СТАТИСТИКАТА- ЗА ЩАСТИЕ!

Такава далавера върви с тая отрова , че ни е бедна фантазията, малоумното германско правителство е поръчало от различни производители, платило и отчасти получило 554 милиона ваксини, по 7 на човек. Тая сган няма да ни остави намира доброволно , ще трябва да ги накараме да го направят.Иначе язък за децата.

При смъртност от 0.06% излиза, че гпипът е доста по-опасен...

Голяма стъкмистика..... 70000 на ден! А с тестовете 12-15 000 максимум. И те веднага ще кажат :" ами те другите 50-60 000 са безсимптомни! Така най-лесно се предвижда, и никога не може да излезе,че грешиш. Статистиката обаче показва,че от тия по 50 000 на ден, 23% са ваксинирани и имат зелен сертификат. Което означава,че точно те са тези които разпространяват вируса. Има ли на Киро някой това да му го каже?

Как пък върза едното с другото бе Бамби? Как точно се огледа в тия 23% а не в останалите 87%

Сигурно гледа статистиката в германия, 50 на 50, бодени и небодени са болни, в англия 80 процента от болните са бодени, в швейцария правителството и експертите като по чудо спряха да получават информация за ваксинационният статус на болните, казват че нямат информация и не знаят процентите, сещай се защо

Бих ти отговорил, но видях,че имаш проблем със събиране до 100 и реших,че така или иначе няма да ме разбереш. 87+23 = 110!

Разликата между статистиката и как някой го е прекарал е най-вероятно и разликата в IQ-то на Витанов и въпросния разбирач. Проблема почва когато хора, които си мърдат устните като събират двуцифрени числа почват сами да си решават

Къде е Витанов?

Страшилището на страшилищата Омикрон е един нормален грип. Вкъщи всички го изкараха в началото на месец януари. Точно за три дни. Хрема, болки в гърлото и един ден температура. Това е. Аз не го изкарах, защото имах неудоволствието да изкарам оригинала още декември 2020. Ще кажете, ама те са млади хора. Да така е . Но и баща ми, който е на 86 и с куп болести го изкара дори по-леко и от семейството ми. Защо давате думата на тези математици? Това, че ще изкараш Омикрона за три дни не означава, че трябва да затворим цялата държава. Та такива вълни от грип има всяка година. Или от сега нататък всяка зима ще има крути мерки и терор срещу населението, носене на маски и най-различни смешни ограничения. Тях пък никой и не ги спазва. Някои ще кажат ама вижте в болвиците. Така е при тази клинична пътека ще приемат всеки само и само да не спре кранчето. Колко според вас струва лечението на неинтензивните . Две банки физиологичен разтвор на ден и по една инжекция корем против съсирване на кръвта всяка сутрин. При пневмония и антибиотици венозно. Храната не я коментирам, ясно защо.

"Частичните мерки дават резултат." Ама отрицателен.

Дават - виж рейтинга на кабинета..

в момента е да наблюдаваш как математици лекуват и правят предписания! Значи всички осъзнаха, че ваксините НЕ РАБОТЯТ срещу новият вариант на страшната болест! Ама тук вркяат ваксинация! Не зная, в БАН лоботомия ли им правт при всяко вдигане на научната степен?

Не срещу новия вариант, а изобщо срещу никой вариант.

кога ще бъде даден на прокуратурата за лъжи и неверни данни?

И целия "ЩАБ" начело с "генерала", заради простотиите, които сътвориха през Март 2020-та !

също отменя всички мерки от 1 февруари.

Ето ви една рекапитулация в тричленното ми семейството за 14 месеца: 1. Преболедуване на Covid 19- два пъти от тримата членове. 2. Карантиниране на членовете поради заболяване или контактни - три пъти (средно 20 дни на човек). 3. Финансови средства САМО за тестове - около 250лв. 4. Наличие на антитела между първото и второто заболяване - един с много другите двама без. 5. Зелени сертификати- застъпващи се)))). Живи, здрави и лек ден!

А можеше и да се ваксинирате просто. В нашето семейство така направихме и 0 разходи. Сертификат за бустер и дози - безсрочен.

И докога?)?)

Целта е да се бият ваксините, за защото се очаква нова пратка с ваксини и естествено и комисионни . Ясно е че друго не ги интересува .

Сега по принцип е времето на сезонните грипове от най-различен характер. По това време преди ковида имаше затворени цели области в страната с по 300 000 заболели. Сега говорят за 30-40 000 евентуално. За какво е истерията?

"Частичните мерки дават резултат. " Още първите думи ме хвърлят в потрес. Мерки не се спазват с изключение на метрото. Тоя май витае в облаците. А на Копейкин единственото полезно в протеста беше, че сега ще им е трудно да вкарат задължителното боцкане.

Предишната прогноза на този малоумник беше, че пикът ще е през март, с по 70 000 на ден, Сега казва в средата на февруари :))))

Дори и тези числа са завишени! Не казват, колко от умрелите са умрели от други болести и от старост, междувременно оказали се положителни. Колко от хоспитализираните са там предимно от страх, а болниците ги приемат с охота по известни причини!

Предлагам вместо здравен инспектор да сложим една преводащка на хонорар и просто да превежда новините от СЗО.

Писна ми от тия. Как да им вярваш, като си менят мнението през 10 минути. Не знам какво са учили, но това не е наука тяхнто.

Вируси е имало, има и ще има докато свет светува. Същото е и с човешката глупост. И ако не беше тя, досега щяхме да забравим за ковид. С тези ваксини превърнахме имунната ни защита в разграден двор. Опита се с една, с две - не върви, не дават резултат, и вместо да си направим правилен извод, като магаре на мост упорстваме още и още да се дупчим с ваксини. И хайде стига плашете непрекъснато хората с този вирус. Вижте колко процента от заразените умират от него. За справка на бетоните мозъци само да кажа, че от птичи грип умират между 55 и 60 процента. Кой вирус е по-опасен и за кой се вдигна най-голяма олелия.

От невеж глупак. Тези ваксини както и всички останали са "тренировка" за имунитета към определен причинител. Целта е да се получи същия резултат, все едно си го изкарал, но с по-малка вероятност да умреш междувременно. Нищо повече. А за тъпотиите с птичия грип. Най-опасен е вирус който може да хванеш. Ебола е още по-опасна но може само в Африка на определени места да я пипнеш и е толкова смъртоносен, че рядко успява да излезе от селото. А птичия грип не се предава от човек на човек. Аман от доморасли епидемиолози. Също като с футбола и политиката. Пълно с експерти, а като погледнеш цял свят ни се смее на "постиженията".

И ти си невеж. Ама потресаващо много.... Обясни го на няколкото човека, които са загубили близък и е бил ваксиниран. Успех с "професионалните" ти обяснения. И си вземи диазепам, за да можеш сшес това спокойно са заспиш след срещата с тях!

Те така идиотия досега не е имало... ваксинирай се с 4-5-7-6 дози за първия щам, на 2 месеца за първия щам, но вирусът е на незнам си кой щам и коя мутация.. но ти се ваксинирай, бъди отговорен.. нищо че си го минал 2 пъти досега.

Преболедувалите имат натурален имунитет и защита на ниво на ваксинираните. Според CDC публикация. Анализ от др.Кампбел можете да видите тук: https://www.youtube.com/watch?v=25-iJKPA1CA

“ Пикът на петата вълна ще бъде в средата на февруари” Е, това ви го писах доста преди Кунчев да го каже официално :) Приемам залози за шестата вълна

Болниците няма да издържат, ако има 40 хиляди хоспитализирани. Но когато затегнем мерките, тогава те ще издържат", обясни проф. Кунчев. Гответе се. Вече ще е така.

Кво се радвате, тези данни са за европейските страни, където ваксинационното покритие е 70-90%. Дайте да видим нашата статистика след 2 месеца, дано е същата, разбира се!

Тъкмо утре бях тръгнал да се боцна и сега ме разколебахте

Смешни данни. Не заслужават изобщо да им се обръща внимание. А тези за пандемия говорят

Европейски съюз Данни на EudraVigilance (в@ксини @straZeneca, J&Дж, Moдerna и Pfiзeр) към 15 януари 2022 г. Източник: Health Impact News НЕЖЕЛаНИ РЕАКЦИИ 3 392 632 Смъртни случаи 37 927

Има пак нов вирус. Казва се NeoCov.

Той е при прилепите и не е нов,само плашат с него...

Ужас, дано бустерът да работи

бързо Щерев...!!! Вирусът те гони, бустерирай...!!!

Ние вярваме на Витанов

Гнусен боклук! Едно време при грипна епидемия измираха и на никой не му пукаше! Сега.мвеки, маски, сертификати и накрая пак същото! Майка ти чумава мръсна!

Този е на белина

Само Левски.

Последното изречение на господина обезсмисля предишните му думи. Ако Омикрон е ваксинация, защо е нужно всичко останало?

Не е успял да се въздържи да не каже истината, че хората все пак имат избор да се ваксинират и чрез боледуване. Рискът, който поемат с това при Омикрон е значително по-нисък от този с по-тежко протичащите предишни варианти.

"Включваме вътре и тези, които не показват никакви симптоми. " Ето това е изказване за пример. Цяла България ще включим, доакто не остане пукнат лев в здравната каса. И защо се напъвахме да сваляме тиквоча? Новият министър на здравеопазването е същия крадец като стария.

Идва ми да местя, ана фашагите са ми го преместили преди да си посегна сам, благодарности за което :)

Познавам повече починали ваксинирани от тоз вирус,отколкото неваксинирани.

не познавам починал ваксиниран. Наистина. Познавам двама дето умряха с фалшиви сертификати и много дето умряха от ковид неваксинирани. Изобщо. Познавам и няколко дето умряха след ковид. Пак неваксинирани изобщо. Пишат ги от друго, но очевидно ковид сериозно им съкрати времето. Късни усложнения на вируса ще се наблюдават все по-често.

То и следствията от ваксините ще излизат наяве в следващите години. Аз познавах двама починали - 1 неваксиниран и един ваксиниран. Колега има двама приятели, починали дни след ваксинация :(

И като в Израел са уж ваксинирани на 100 процента ,какво. 71000 заразени на ден. Ваксина против вирус дето мутира. Всички ли хора са толкова тъпи незнам.

има 2000 човека в болница. У нас 5000. А броят на заразените и у нас ще расте още доста. Невероятно, но сте толкова тъпи очевидно.

Най-после го казаха - Омикрон самият е ваксинация чрез леко боледуване. А изработеният имунитет служи за различни видове щамове. Но за всички които предпочитат да се имунизират има на разположение и ваксини

Стига с тоя Израел. Искам някой да ни сравни с Грузия и Сърбия. Заразени, в болница, починали, ваксинирани?

Дано Омикроня спрат пръсканията та с колегите действащи долу да си починем малко, а и хората да живнат, ха-ха

Не спирайте, ще получите компенсации! Истерията требва да продължи, нема место за отстъпление

Троловете кудкудякат. Шараните им се връзват. После пак ще изпоумре сума народ. Естествено ще излязат виновни докторите, че не успяват да излекуват множеството запуснати неваксинирани задници. Изключително продуктивно ще бъдат напсувани, след което ще бъдат оставени да изчезнат от самосебе си. А след тях и това, което силно преувеличено, наричаме български народ и държава.

ПРОЧЕТИ СЕГА КАКВО СИ НАПИСАЛ ????? 100% ВЯРНО ЗА ФАКСИНИТЕ КОИТО НИ НАБУТВАТ …… ТИ СИ МАЙ ТРОЛА или ТРОЛЪТЪ П.С. И ДА ДАДЕШ ПАРИ ЗА МРАМОР НА МАМА УРСУЛА, ОТ СКЪПИЯТ ….

Ти наистина ли вярваш, че някой друг, пък бил той и лекар, се интересува за твоето здраве. Направи справка за добавките, които получават, потърси информация за стачкуванията им заради промяната на механизма за начисляване на добавките и т.нат. От една дама в ефир чух следното: Следвайте пътя на парите.

0,06 % смъртност - това е супер. Не е ли време вече да махате идиотските мерки? За тия, които ще заврякат, че всеки живот е важен, ще кажа, че това е така, но смъртност и заразност има и при други болести и никой не е тръгнал да затваря света заради тях. Нулева смъртност няма как да има, така че оставете хората без тежка хипохондрия да живеят нормално.

Хиляди умираха от грип, но на никой не му пукаше! Сега се загрижиха!