Огнян Донев: Внушава се за 30-40 олигарси, за да скрият един

Едва след оставката на кабинета омертата ще бъде нарушена и ще научим много неща, от които обществото се интересува, прогнозира бизнесменът Огнян Донев.

Обратно в новината

Коментари - Огнян Донев: Внушава се за 30-40 олигарси, за да скрият един | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тоя е наказан от господ, толкова е грозен, че никакво богатсво не може да му помогне.

сега да видим кой живее в подножието на Витоша, почваме от тези които имат над 50 мил. капитал:)

Сараят е един! И да се знае - обитателят му е креатура на КГБ и конците му се дърпат от Москва! "Връзките" му с Турция са един добре пласиран мит.

Много му е неясна мисълта, явно е от "лекарствата".

Тоя искаше да става мин - председател на БГ , ама взе подагра вместо виагра, кои ходеше в Мин. на Здравето и го показваха при един зам - министър, а разни апове като на братя Галеви кои ги правеше бре Оги.

Въобще не искал да става премиер. Просто когато купи вестниците , Пеевски реши че с тях ще стане по-популярен и е евентуална конкуренция за премиер, затова побързаха да го отсрелят. За всеки случай.

Ако иска да промени тезата в народното съзнание, Донев трябва да обясни, с какви пари си купи бизнеса! При положение, че 45 години всички бяха поставени на равни материални нога, че нямаме колонии по други континенти, че не сме водили агресивни войни, той лично как събра парички, за да си купи "Софарма", напр. Да, има разлика между "купи" и "придоби". Така се създава олигархия.

Ами той го обясняваше няколко години, ама трябва да си отвориш ушите. Все пак има по мрежата нещо отразено, ако те интересуваше щеше да го намериш. Но по лесно е направо да заплюеш богатия, от колкото да се поинтересуваш.

Донев се опитва да ни хвърля пясък в очите, но и децата знаят, че днес не се забогатява като продаваш излъскани до блясък ябълки. Омертата съществува от преди 90-та, с цел отнемане на общото народно имущество в полза на определени "наши" хора, които да оказват финансова подкрепа на определени политически партии. Които, от своя страна гласуват удобни закони за минимум контрол и безнаказаност. Омертата не беше нарушена след падането на няколко правителства и само закон, изискващ доказване на източника на първия милион, може да я разклати. Но, с тази разгащена държава и в разгара на глобализацията това е невъзможно.

Типичен лаладжия и демагог. Не скъпи ми Донев. Никаква омерта няма да падне и това което научаваме ще е дето от тук от там се е изпуснал някой. Не е един олигархът в БГ. Правилното е че са 30-40. И са се така овързали,че ти е бедна фантазията. За това и няма да падне никаква омерта. Ако изтипосат някой, то той ще е от "битите карти".Иситнските и действащо кожодери пак ще си седят на сянка. Не всички богати хора били престъпници.Ми посочи ми един поне ? Един единствен ,ама няма !

Досега никого не са изтипосали - просто ги изтриват от лицето на земята.

"Олигарси" е евфемизъм за десароченгилски мафиоти - ексслужители на меверето...

Нахалството на комунягите и техните телесни и юридически изчадия естествено нямат край. Обраха българския народ, но когато видят че му е останало още нещо веднага му се нахвърлят да го вземат и него. Партийно- икономическта власт от времето, когато бяхме под съветско/руско/ робство - не че сега не сме - се трансформиа в икономическа. Събрала се значи една глутница - работодатели - ха -ха и синдикалисти - ха - ха /да не се забравя, че профсъюзите в последните 25 години са най-големите сводници на инициативите на комунягите /не че синдикалистите не са комуняги/ и се договорили за поредното изнасилване на българския народ.

Естествено ,че е сарказъм,не се ли разбира ?Убийствен сарказъм.

Не мога да разбера какви други пресечни точки има фармацевтичния бизнес на Софарма с изданията на ВАЦ, които купи преди време Донев освен политиката. Лицето ОД винаги се е радвал на политически протекции и чадър от управляващите, както по времето на приватизацията на Софарма, консолидирането на бизнеса им и накрая с договорите със Здравната каса и контрола на лекарствата. Не, че е отркил топлата вода, този бизнес винаги и навсякъде е силно регулиран и зависим от държавата. Всичко това е обяснимо, необяснима е само наглостта, с която крадеца вика "дръжте крадеца". Дано един ден излязат и скелетите от неговия гардероб и си получи каквото е заслужил.

Този човек не е крадец. Той е просто продажник с добро образование, които е готов на всичко за да получава медиино внимание и обществено мнение че е "висока топка" Всъщност плаща и се грижи определени проценти от печалбите на повереното му дрежество да попадат в партиините централи по списък. Това е!

Не знам какво му е образованието, но поведението му показва наличието или на тежък комплекс от липса на внимание и недооценяване на "приноса" му за бизнеса или на сериозна зависимост на бизнеса му от силните на деня. Според мен е по-естествено да е второто. Във всички случаи съм сигурен, че ще намери каквото търси. :)

Убавец!Пък и умен.Да станеш олигарх не е шега.Пращи от акъл.Тоя трябва да стане цар на България.Да я оправи,така както е оправил себе си.За да спечелиш тия милиарди трябва акъл.Толкова много олигарси, а България най-бедната. На такава малка територия-сериозен мозъчен тръст.България трябва да цъвти,ако си дадът милиардите,но къде ти.Те са спечелени с много ум и труд.

Дано да е сарказъм това което сте писали.

Бг-ЛЕКАРСТВА ,СЕ ПРОДАВАТ В БЛИЗКИ НА БЪЛГАРИЯ ДЪРЖАВИ ,СЪС 300% по-евтини ЦЕНИ.... А В Бг МИНИСТРИТЕ НА ЗДРАВЕТО СЕ ЧУДЯТ ,ДАЛИ СЪС ---1,или със 2 % да ги НАМАЛЯТ...??? ЕГАТИ ПОЗОРА?

Името на хидроинженера е Ахмед Доган!

С.СОФИЯНСКИ,О.ДОНЕВ,Л.ПАВЛОВ ... ''ТЕ'' ИЗТОЧВАТ ---НЗОК---,пари за митинги има ,но за здраве --ЙОК...

Скандалният нашумял О.Донев е известен и с ППРОДАЖБАТА НА ТРИ ОБЩИНСКИДРУЖЕСТВА: --ВиК София,''ПЪТИЩА И СЪОРЪЖЕНИЯ'' И ''СОФИНВЕСТ'' А ВЪВ ---''СОФСТРОЙ'' Е БАЛДЪЗАТА НА --Л.ПАВЛОВ... О .ДОНЕВ Е ПРЕДСЕДАТЕЛ,НА ---РМД-''СОФИЙСКИ АПТЕКИ''....

БалдъзатЪ е ---РАЛИЦА ГРОЗДАНОВА....

Който има балдъза има жена с два гъза.

Аз като ви дудуках, че не им е чиста работата на тандема Донев - Лчбо Павлов. Откъде на къде ще ми живеят на Лазурния бряг, а аз само ще отскачам там за почивка. Да вземат да ми плащат, че иначе ще им дудукам

Ех, Оги, оги ! ако потеклото ти не беше от ДС - щяхте да те видим тогава. В Урниверситета имаше много по-умни от теб, но техните корени на са от ДС . е, те не станаха толкова богати колкото теб, защото всичко постигнаха сами...а ти - с ДС напред!!!! Съмнително е, че това, което имаш е твое ,а не на други хора зад гърбати!!!!!

Със сигурност е под голям стрес и в доста напреднала шизофрения. Защото хем е собственик , хем не е . Хем зависи от него, хем не зависи нищо от него. Хем е собственик, хем не е собственик дори на къщата си. Не е за завиждане изобщо. Той е един беден и нещастен смъртен човек, на когото живота му се изплъзва от пръстите без да е усетил вкуса на истината и спокойствието.

Прочетете ---ПРЕСТЪПНАТА ИМПЕРИЯ ,....скандалното забогатяване ,на тандема ---ДОНЕВ-ПАВЛОВ...

ДО КОГА ТАКИВА,КАТО ТОЯ,КЪДЕТО ПРОДАВАШЕ СКЪПИ ЛЕКАРСТВА НА НАРОДА СА, ЩЕ СА НА СВОБОДА??

С.Софиянски присвои всички държ.аптеки в столицата СОФИЯ /38 бр./,чрез подставените лица ---О.Донев и Любомир Павлов /Любо Пъпката/,на 4-5 лева квадратен метър ,.....след което ги ПРЕПРОДАДОХА ,НА ---КОВАЧКИ ,ЗА ПО 2-3 000 ЕВРО НА КВАДРАТЕН МЕТЪР .... КЪДЕ ОТИДЕ РАЗЛИКАТА ----? ---В ДЖОБА НА ТРИМАТА ... ТЕ СТАНАХА МОНОПОЛИСТИ ,В ЛЕКАРСТВЕНИЯТ БИЗНЕС ,И НАЛАГАХА ЦЕНИТЕ НА ЛЕКАРСТВАТА В ---НЗОК---. Нели Нешева не искаше да подпише договорът за новите ПО-ВОСОКИ ЦЕНИ НА ЛЕКАРСТВАТА С О.Донев ,...за което беше изгонена ,за това ,че взела ---10 000 лева ''бонуси''... С това пътят беше разчисс тен за НОВИТЕ ДАЛАВЕРИ С НОВИТЕ оПРАВНИЦИ ..... ИМА И ОЩЕ ,...МНООООГО ДАЛАВЕРИ ,НА ЛИЦАТА ----С.СОФИЯНСКИ,О.ДОНЕВ,Л.ПАВЛОВ и ЖЕНАТА НА Л.ПАВЛОВ ----ДИЛЯНА ГРОЗДАНОВА,КОЯТО ДЪРЖИ ВСИЧКИ БИЛБОРДОВЕ И ЛЮБОВНИЦА НА С.СОФИЯНСКИ.... Сем Павлови имат имение във западна държава на стойност ---милиони евро ....

По същото време С.Софиянски присвои и ОБЩИНСКА БАНКА ...,С НАД 51%.... И,....КАКВО ОТ ТОВА ----НИ-ЩО?

Вилаета на сем.Павлови е в ---КАН и НИЦА. Съседи на ''тайнствените българи'',са ---СОБСТВЕНИКЪТ ,НА ----''ПОРШЕ''.... НАЙ-БОГАТИЯТ КВАРТАЛ...

Ето за това хората викаха за национализация. Не защото са Комунисти, а защото след национализацията следва лустрация и чак след това честна приватизация! Иначе казано - РЕСТАРТ!

После ще има Доган вика Огнян :) На въпроса на един от форума - Донев е бил канцеларска мижитурка в една от Софийските общини.

Разочарование! Той дори кадесар не е бил!

хидроинженера закона за банките нарушава ама си седи в сараите , а не в кауша !

Интересно защо след като напиша името на хидроинженера и ми изтриват постинга.

ЩОТО ДИРА Е НЕГОВА СОБСТВЕНОСТ!

За да бъдем точни: "В съвременния смисъл на думата, олигарси са онези състоятелни граждани, които са монополизирали държавната изпълнителна и законодателна власт." Wikipedia

Нали затова си чешем езиците вече повече от час?!

до 10-точно в десятката! подкрепям!

Истински олигарх е, например, човек на който, с помоща на няколко подкупни политици и държавни чиновници, държавата му плаща на договорени изкуствено високи цени огромни количества лекарства за милиони и милиарди лв.!

Дано да я запомня - тази дефиниция е почти математически точна!

Този "честен" бизнесмен сигурно никога не е кадрувал в ДС както и вероятно никога не е членувал в БКП. По всяка вероятност не е и кредитен милионер от началото на прехода и е сигурно, че е приватизирал Софарма без всякакви схеми и че е платил за предприятието пълната му, реална пазарна цена. Защо ли ми се струва, че всички горни твърдения не отговарят на истината за "не-олигарха" О.Донев.

Да, убедена съм, че всичко изброено не е вярно...Само се чудя защо реши, че сега му е дошло времето, та изпълзя от дупката, откъдето умело уплавляваше бизнеса си....

Много ясно - наближават избори и апетитът му да влезе в политиката (като министър-председател) се възвръща...

Моето уважение към г-н Донев, но на тези приказки и децата няма да му се вържат. Единственото вярно, което е казал е че бизнесът няма партийна принадлежност. Това е така тъй като всичко е бизнес, а обещанията на партийте и техните идеали са само за вярващите ... А до колко БГ биснесът е конкурентен и не е паразитен това е видно за всеки средно интелигентен човек...

хидроинженера газоинженер да ама не един дръндарски ....нин дето живее в Бояна взел от цецо василев с мустака едни ... надявал се да ги върне с далаверите от южен поток ... но Европа надуши и спря далаверите с южен поток ... а требе да се връща "жеста" на цецо мустака ... или да не се връща като се прогони и фалира цецо мустака чак във Виена ... и се впрегна и частния проект (застното МВР) на бившия президентски съветник да тършува и тормози офисите на цецо мустака ... и се клати целия борд и селата държава само заради кефа на един дръндарски ....нин

ДА ПРИПОМНЯ. Донев и КРИБ бяха предпочитото лице и организация по време на прав. Борисов. Донев много често беше по екраните. Но нещо стана. Прдположение- настъпи по голям любимец на Борисов. КОЙ? По негови признания лично лицето Борисов му нарежда да продаде вест. Труд и 24 часа. После от ТВ7 започнаха яростна кампания с/у цените на лекарствата на неговата Софарма. Последва разследване. След падане на каб. Борисов останалите организации на индустриалци се оплакаха че министрите на ГЕРБ изобщо не са контактували с тях, а само с КРИБ. Днес Донев се прави ту на жертва, но май ЧАКА ВРЪЩАНЕТО НА СВОИТЕ ПОКРОВИТЕЛИ. Бати бизнесмена.

дали не е настъпил Цветан Василев, респ. Пеевски и още скрито покровителствани от борисов и сие бизнесмени? За кой констретен олигарх говори?

Отдавна разбрахме,че си СЕЛЯНКА,не ни го набивай непрекъснато в очите и не се занимавай да коментираш материя която ИЗОБЩО не ти е ясна

Какви "олигарси" в България?! Стига сме бъркали "щатите". По международни стандарти у нас има само кокошкари.... дори и с това не можем да се похвалим...

И що да срявняваме мащабите? За да омаловажим нашичките, ли? К`во ме интересуват Щатите - аз тук живея и тук ми дерат кожат пладнешките крадци, пардон, бизнесмени, свързани с политиците.

Всеки си гледа он неговата си камбанария. Половината българи твърдят, че който кара кола по-хубава от тяхната е мутра.

Докога стари муцуни, ще говорят "някоя партия", "някои хора"...ай сиктир... ще се намери ли мъж в тая държава да ги назове миризливите неща с имената им???? А...мишоци??? Стига вече по медиите стари бракми...искаме нови лица.

но аз мисля че тези зад океана веднага ще ни спретнат една логистична подкрепа ,като на сърбите.

да знам ти господине,какъв си бил преди да станеш олигарх,какво си работил и всичките олигарси какво са работили преди да станат олигарси.

Ако сме народ/а не мърша/ да се надигнем и за нула време да съборим така наречените сараи и да ги заличим заедно със собственика им и всичките богатства които има там....

Пич, завиждам ти на дръзновението, но и всичко политическо да изметеш няма да промениш нищо, България по-богата от сега няма да стане никога, всичко е разрушено и най-вече това в главите ни !

Кумчо Вълчо, защо да ти толкова големи зъбите?

Боковист гласувал за БСП... аз пък казвам, че е ченге-леке, а не "бизнисмен".

Ха,Духче,днес е велик ден-написал си веднъж нещо,което да е истина! Сложих ти +.

Еее, тоя що така говори за добрият Доган?!?

снимка с телеобектив на боянските сараи могат да снимат и от два километра добрите фотографи ако са решили да го снимат .... решили ли са вече ?

Точно ти ли ще се обаждаш бе, ..%%$.... да ти ...(биииийп) смотан гаден (Биийп, бииййййп, бииййййййййп!).....

всеки говори с недомлъвки и така настройва неправилно обикновените хора. Едните сега са власт, правят спънки на другите и после обратно. Не си разкриват кирливите ризи, а само ги перат на всеки 3-4 години

казваш,че не всеки богат и т.н,но защо точно ти,да не би да си много умен или какво?Толкова умни,но наистина умни мъже има и не са богати.Не ми разтягай локуми- всички от дс,доносници,сътрудници,синове,внуци на такива са богати.Няма случайни.Не нам.

тук-таме по някой и друг ,който се е замогнал с честен труд, но аз не познавам повече от 2-3-ма.

Само не им казвай имената ,щото ще ги усетят и ще ги фалират. До сега са минавали някак между капките. А все пак трябва да останат поне двама -трима /за маЯ/. ;-)

Съгласна съм - тук-там някой замогнал се с честен труд има. Ама забогатял - не!

са излишни: "Според Донев е очевидно, че някой, който живее в подножието на Витоша, управлява България през последната година". Има един ,който живее в полите на Витоша и неговата партия управлява от една година...

Грешка,през последните 15г. а не само последната

Кръгът "Прокопиев "набира инерция. Явно са огладнели покрай спрените еврофондове.Тиквата вероятно няма да е на мода през следващия мандат ,като се има предвид медийния линч,на който бе подложен Донев по негово време.

Селски,вие там,заврените в мазето като плъхове на позитания ще се питате "къде ходят гладните" ако си разбрал,за това събирай трохите от сега,че ви чака люта зима комуноиди тъпоглави