Български имена в скандала с офшорните сметки

В пакета банкова информация на собственици на активи в офшорни зони, разкрит в четвъртък от Международния консорциум на разследващите журналисти, се съдържат няколко десетки български имена, свързани с компании, чрез които се укриват доходи.

Обратно в новината

Коментари - Български имена в скандала с офшорните сметки | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

регистрирам засилваща се координирана(платена) активност с цел създаване на хаос. Момчета мислете отговорно, не се продавайте за няколко лева - ще докарате на власт един надут балон - сега се прави да го съжалявате, утре ще сложи шапката. Резултатът от управлението е пълна катастрофа. Доволни са няколко приближени, но е време и те да го сритат.

Това е истината: Социалистическа България е фалирала 3 пъти: 1961 г, 1976 г. и през 1989 г. Защо БКП направи пленум и свали Тодор Живков? Заради последния фалит през 1989 г. Последва мораториум върху плащането на външния дълг при Луканов. След това имаше управление на Жан Виденов с последвала хиперинфлация. При Жан Виденов 74 структуроопределящи предприятия бяха обявени за продан и приватизация - това май си забравил. Масовата приватизация беше започнала даже преди това при Беров. На Иван Костов се падна да спасява страната след Виденовата катастрофа и той го направи блестящо - продаде губещите предприятия с огромни дългове ( даже и за 1 лв, което е правилна икономическа процедура в случая ) и стабилизира икономиката и финансите на страната. Постави сигурни основи на пазарната икономика и даде път да европейско развитие. Спря Мутигруп и мутрите. Това БСП и ДС не можаха да му простят и след втората му година на управление започна целенасочена пропаганда против правителството на СДС тогава, в която се включиха в. Труд на Тошо Тошев ( агент Бор ), на Кеворкян ( също агент на ДС ) и цялата платена журналистика, Слави Трифонов. Успяха да изманипулират по-простите хора от народа ( като теб ) и те гласуваха за царя на следващите избори през 2001 г. С това сложиха край на реформите, започнати от Иван Костов и така до днес - НДСВ, Тройна коалиция, ГЕРБ. Сега се чудим защо сме в калта и отново търсим "нов спасител". Спасителя е един - реформистко правителство , начело с ДСБ и Иван Костов.

откровени гупости

да, като не ти изнася са глупости.... но...... това са ФАКТИ !!!!!!!!!!!!!!!!

При "фалиращият" социализъм, по икономическо развитие България бе на 26 място в света! Световни изследвания ни поставяха на 1-3-то място по интелект. Нацията ни, макар и бавно, растеше, за разлика от сегашната демографска трагедия. Безработица нямаше, образованието и здравеопазването бяха не само общодостъпни и безплатни, но и привлекателни за много хора от "преславеният" капиталистически свят. Цяла България бе строителна площадка, за разлика от сегашната разруха и рушителство. И най-важното! Българите бяха богати - със собствени домове и нови автомобили, с финансови възможности, с култура и интелект, но най-важното - с надежда! Надежда, и то досегаема, че утре животът ще е по-хубав, по-добър, по-удохотворен, по-богат! Та ако за тези постижения трябва някой да се праща в Сибир, то това трябва да са всички национални предатели, които за последните 20 години лишиха българският народ от всичко гореизброено и непосочено, заради невъзможност да се изброят всички достижения на социалистическото ни общество! А както казва поета: "И кучета ще има, лаещи като преди..."

1.Само не при нас в Сибирь, тук добре си живеем, има гориво, има гори, има риба, има злато, има гъби, има какво то щеш, така че живейте си сами със своите цъгани и др. 2. Костов предаде синята идея и трябва да отговаря пред история за това. 3. По лъжливо от Костовото и по хамски держащото се с опозиция бе само на ББ на уж ким правителството.

ТОВА НЕ Е НОВИНА

На мен ми е по-интересно, АКО се разбере, кои са българските "герои" в този сериал, какво ще е възмездието!? Ще им размахат пръст и ще ги накарат да обещаят, че "Повече няма да правят така"!? Може би в държавите в които има ПРАВОсъдие, ще има и резултат, но при нас системата от години е КРИВОсъдна, така че...пак много шум за нищо, но от сърце! Аман вече!

Браво ! ------- Замисляли ли сте се помогнете ? (като Начало - на Колегата 'шарено котле' )

Цялата история е само прах в очите на хората по цял свят, за да им внушат чувството за някаква уж справедливост.

Radostina

Дано с разследването да се занимават чужди журналисти. В БГ такава голяма свобода на словото, че от цялата далавера най много да забогатеят някой и друг журналист и имена пак няма да се чуят.

какви СТРАХЛИВЦИ, НАГАЖДАЧИ и колко са ПОДКУПНИ българските журналисти личи по това ,че НИТО ЕДИН от тях не се е включил в тази кампания, а нашите офшоровци ще ни ги покажат румънските журналисдти. А иначе като ги гледаш по телевизията, като им четеш писания- иначе какви лъвове, каква честност, каква обективност. И защо тази КРЕЩЯЩА РАЗЛИКА- защото и те както и политиците са се оплели с олигархичния и едрия бизнес.

Обаче няма да чуем българско име. Кой има куража да га каже? Ха да видим? Май няма такива! Тука батьовците бияяят. Иначе за глупости, дрън-дрън и прочие: ефира пълен. Тука обаче мълчат като комунисти на разпит. Мушмороци. Нали като говорят каквото им падне се крият зад идеята, че обществото трябвало да бъде информирано. Ами информирайте ни тогава. Обаче инстинкта за самосъхранение сега е по-висок от "конституционното право на информираност". Медии! Обслужващ персонал. Но на власт и пари имеющите. Кажат ли ви че информират обществото означава, че манипулират обществото. Къде сега в тази новина е конкретиката на новината. Не съществува такава, защото не е ясна задачата и само се предъвква. Дрън-дрън два-три дни и ще забравим, обществото ни е потънало в ежедневната скотска борба за индивидуално оцеляване. Това и беше идеята на целият този тъп преход. Каква е идеята: да си върви кервана. Кучетата вече нямат сили и да лаят даже. Ще научим имената и на руските милиардери, и на ботсванските даже, но на нашите НЕ. Защото не трябва. Знам, че всичко може да се научи, но искам нашите да го съобщят. Но няма да се случи. Правете си изводи кой-кой е в България. Другото са общи приказки.

ТИ МАЙ НЕ ОБИЧАШ Е.МАСЛАРОВА???

Хората казаха, че много често това е просто списък от чужди фирми и НЯМА имена. Що се оставяте да ви водят за носа не знам. Ха дано, ама надали.

Както Всички-Ние знаем - бая Нещища съвсем не са от Вчера у Нас. ...:-))) А за да Избегнем ненужното пилеене време (И сили !) със самопровъзгласилите-се за 'батюфсьi' у Нас - просто Всеки Е Свободен да кликне два-три пъти с мишката и да Влезе в Регистрите ! Било на Лихтенщайн, на Кипър...о.Ман, ...Вирджинските о-ви, ...Св.Мартин...Кайманите...Монако ...сигурен съм че Знаете И други. (Пише си Всичко. От А до Я.)

... да не пропуснем и о-в Мавриций (енергийната ни мафия).

ИСКАМ ДА СПОДЕЛЯ НЕЩО С ВАС.МОЙТЕ ЛЮБИМЦИ-ПОЛИТИЦИ СА П.ОВЧАРОВ,Р.ПЕТКОВ И Е.МАСЛАРОВА. ЗА СЕРГЕЙ НЕ СЪМ СИГУРНА-ТОЙ Е ОЩЕ МНОГО МЛАД.

ААА, ще се бием с Вас за любимците ми, особено за Серго ;))

В тези списъци ще има много червен боклук.

Уверявам те има всякакъв цвят там .... и то по много като % от населението си е рекорд наверно ние се царе в това от всички има там гаранция ти давам

това само обяснява факта защо останалата част от населението тъне в ужасяваща бедност.

И на Националната агенция за приходите не може да се разчита. Ако можеше, нямаше да "проспи" над 17 млрд. лева просрочени задължения за данъци и осигуровки. Така и не разбра - или поне не ни каза - откъде тъстът и тъщата на бившия МВР-шеф Цветанов, обикновени хора на обикновена работа, са спестили толкова пари, че да стане собственик на 6 апартамента. Второто място в хасковската листа на ГЕРБ за шефа на НАП Красимир Стефанов обяснява нещата. Но не и дали е редно държавен служител от такъв ранг да участва в предизборна кампания, макар и в отпуск, и не би ли злоупотребил с придобатата по служебен път информация? С институции като тези не е чудно, че България ще разбере от чуждестранните медии кой българин е укрил най-много милиони "далеч от брега". Една нормална държава вече щеше да точи секирата за нарушителите. Тук Яне обикаля три сутрешни блока и забравяме.

КАЖИ НЕЩО И ЗА БСП

хората са работили. не са 'цъкали' за стотинки по форумите...

Червената Мая да не е станала млади птицевъдка и ако е така, дали няма да се окаже, че има птицеферма в Иран ? Някои ще попитат защо пък да има птицеферма чак в Иран ? А нима там няма повече слънце, отколкото у нас ? А Червената Мая знае ли, че ... на пилетата се дават ' хранителни добавки ' за трупане на маса ? А знае ли тя каква е разтворимостта на ' хранителните добавки ' във вода и органични разтворители ? А знае ли каква е разтворимостта на ' брашното ' във вода и органични разтворители ? Червената Мая не знае какви са разтворимостите на ' хранителните добавки ' и ' брашното ' във вода и органични разтворители ? Нали тя всичко знаеше ? Или тя беше експерт в областта на бирата и кебапчетата и познава технологиите им ?

Знаеш ли тази "поредна новина" колко банери ще превърти днес, а?

И както винаги става.... нашите журналя няма да се осмелят да изкарат и едно име на БГ милиардерите!!!

КАК МОЖЕ ДА НАПАДАТЕ Е.МАСЛАРОВА,ТАЗИ МИЛА И ДОБРОДУШНА ЖЕНА

Надявам се че Сега-вече започвате да разбирате мен-сиромаха, Хора !

Значи тия ЖУРНАЛЮГИ са разкрили едно голямо нищо ! Те ще пишат кой къде е разкрил фирми което не е забранено от закона а дори се препоръчва в случай че страната на която е поданик човек може да е не стабилна . Що за глупости и шум за нищо се вдига ? Егати тъпотията в краина сметка сега ще огласят няколко големи фирми след което ще им се спретнат дела и медиите ще завият като карпацки вълци зимно време . Престанете с глупостите . Пишете как да привлечем капитали в България защо ни заобикалят дори за дребни финансови операции ? Отговорът е че сме лаборатория

Защото докато ти хвърлят журналистите прах в очите, тихомълком започнаха законно да набутват пак палмовото масло в храната ти.

Аман от такива тарикати като тебе е темподобни. От такива крадци България е оглозгана до кокал, хората са докарани до отчаяние да се самоубиват а милиони българи да изберат съзбата на икономически емигранти за да избягат от този ад и геноцид който се провежда в България. И ти едва ли не зовеш да ги амнистираме крадците, демек квото било било дайте от тук нататък да дадеме. Ама не си познал - за тези зверства и този геноцид давност няма и не може да има. Рано или късно тези изроди ще понесат възмездието за делата си. И още нещо тарикат жалък . в бедна и неграмотна нация не очаквай сериозни инвестиции. И си отговори на въпроса кой ни докара до това дередже. Дай Боже час по-скоро да върнат смъртното наказание. Има доста боклук за изчистване.

Аман от зомбирани глупаци

Не се безпокой, това което сме научили днес продължава да се проучва и всеки ден и седмица ще имаме все повече информации. Не си мисли, че те са като българските журналисти, които имат заповед ( ако искат да продължат да работят ) да спрат с разкриването кои са българските фирми.

добре де. къде го "независимия" Биволь?

опасни са всички,разиграли клубове и миски,телевизионни игрички,и всичко от хазарта и проституцията.банкерите и политиците само им ползват мръсните парички и зависимост.

Частните и държавни монополи в Бг, десетилетия пълнят офшорните сметки на комуноидните идиоти под безмълвната и безучастна Бг популация.

ЦЯЛАТА ЧЕРВЕНА МАФИЯ - ОВЧАРОВ, МАСЛАРОВА, ДОГАН, ГОЦЕ, НА СТАНИШКО КУКУМЯВКАТА, ОЛИГАРСИ РАЗНИ И Т.Н - ДА НЕ МИСЛИТЕ, ЧЕ ПАРИТЕ ИМ СА В БНБ?!

Цялото герб,боко,цецо и котарачетата,да не мислите че и техните са в бнб

До централата на ЕС в Брюксел. Всяка анонимност вреди на свободните пазарни инициативи и принципи. Крайно време беше някой да бръкне и в тайните на тези райски кътчета.

Всичко разбирам,но така да очерните Човек като Румен Овчаров-просто не е истина.Срамота!!!

Спомняте ли си, че ИзбеГалевите имаха ' само ' 800.000 лв в банкови сметки в БГ ? А дали нямат банкови сметки в Кипър и ако е така, значи те са изгърмели с няколко милиона, като са им взели 62,5 % и по този начин са подпомогнали преодоляването на европейската криза ? Червената Мая близка ли е до ИзбеГалевите ? Защо ли е нервна напоследък ?

Дайте имената на всички тези мошеници и крадци, които ограбиха България и не го увъртайте, заради изборите не ги крийте!!! Нека цяла България почете имената на тези престъпници и да бъдат вкарани в затвора и конфискувано всичко, защото те извършиха и извършват нечуван грабеж на Българската държава и не може да не бъдат наказани!!!

Много първсигнално изказвае. Да откриеш фирма някъде не е престъпление. Единствената разлика между данъчния рай, т. нар. офшорки) и останалия свят е, че в офшорките не те карат да доказваш произхода на парите си.

А какво искате!!! Господата от просяци се превърнаха в милионери и милиардери с кражбите си, а народа и държавата се превърнаха в боклук и всякой си позволява да ги тъпче, докато онези крадци си живеят идеално. На някои им е така по-удобно да казват, че се изразяваме първосигнално, а те са много хитри и си знаят работата как да крадат. Не си мислете, че сте вечни! Ще ви намерят!!!

До Всички : Ето едно от имената: още 2009 и от преди това дава заявка за герой на днешната ни дискусия -четете статиятя в. СЕГА - "До последния миг област София заменя атрактивни имоти"- септември 2009 и още много следващи мащабни т. н. "проекти" . Друго име беше гост при Сашо Диков днес

И къде са имената??? Нищо не виждам. Имало имена и така 3 дена дим, дим мъгла стана. едно име не написаха.

След като излезат имената на всички българи и те не могат да докажат прозхода на паричните средства да ги приберат във фонд "подобряване стандарта на живот на българския народ"

защо фонд трябва да ти подобрява стандарта?

Защото така е свикнал, и не само той, а и по-голямата част от народа. Някой друг да му определя живота и ако може да му плаща сметките. Наследство от комунизма - абсолютна пасивност и липса на борбеност и инициативност.

Симо и И , едесар дава примерна идея как да се възвърнат заграбените от шепа хора (за БГ става дума) и да се разпределят, защото със сигурност милиони за офшорни сметки от посткомунистически притежатели са придобити незаконно, а после са препрани в законова форма. Със сигурност всеки от нас ,който изразява мнение чатейки работи и не чака нещо да падне отгоре. Но няма обяснение 30-40 годишен до скоро живял в панелката на родителите си изведнъж да е офшорен гениалитет.Или от село Гела вече е Монакски гражданин??

Защо великите "демократи" вместо да "удрят" тази или онази независима държава не "ударят" международния финансов тероризъм и т.н. данъчни убежища?

ЗАЩО ПОЧТИ ВЪВ ВСИЧКИ КОМЕНТАРИ СПОМЕНАВАТЕ Р.ОВЧАРОВ???

Ти от Марс ли си паднал, че задаваш тъп въпрос?

ИДВАМ ОТ СЕВЕРНА КОРЕЯ:)))

Какво излезе, целият зор на правителството на ГЕРБ и шефа на НАП, кандидат-деуптата Кр. Стефанов да укриват данните от Швейцарсикте влогове на българи, дадени за разследване от германския НАП, отиде на вятъра. Тоя червен охлюв Кр.Стеф. щеше да е герой, сега си остава охлюв, даже ще е препоръчително Цацаров да се заеме с него, защо е укрил данни за престъпления. Защото всичките тия изнесени милиарди, не само в Швейцария, а в десетки други офшорни райчета са престъпни. Не се укрива нещо, което е добито по честен и нормален път. Би следвало данните от офшорните райчета, да послужат за кройки на затворнически райета. Има и комисия за отнемане на имущество, придобито по незаконен начин. Ако тая комисия е на място, ще трябва да се скъса от работа и си одесетори състава. Боко, Цекооо, защо укрихте стотиците милиони на Костов, и десетки други олигарси, а те защо си дадоха половината за да се спасят, като цялото усилие сега отива нахалост. Язък за парите, ще ревнат! Сега очаквам да започнат самоубийства на милионери и милиардери. Боко не случайно се разболя и изчезна за 1 месец, май се праснал по челото - какво ще стане... Ами Цветелинка, Овчара, пъдарите, енергийната мафия, Тройанта ламя, мутрите СИК- мик, ТИМ и много други мимове!!?? Става интересно. Вече няма сигурен данъчен рай, идва някой си -Лийкс и ти ебава мамата откъм кръста!?! Е това е, диско и бонго. Така им се пада на всички крадци. Сега трябва народният съд да се произнесе. Улицата да дойде на власт и да вдигне ешафоди на площадите! Възмездие за крадците! Без прошка!

Може да спрягаме различни имена, но истинските собственици на офшорните компании в повечето данъчни райчета не фигурират в регистрите. Виж, ако са се докопали до банковите сметки е друго, но нито една банка не разкрива тази информация. Пиживьом, увидем...

Не се безпокой , ще се проучи до край, това не са български журналисти!

И къде са имената. Тук някакъв спряга ГЕРБ. Забравя за Румен Овчаров, Иван Костов, Доган..... Та чакаме имената... ане упражнния на тема демагогия

Тук някой чете до третия ред... Демагогията се прави от държавните лекета, не от обикновените хора. ДЕМАГОГИЯ едва от старогръцки: ДЕМОС- народ и АГО- водя.

Пак повтарям - най-важното е произхода на парите!

Сега чакаме бързичко да научим кои са имената на българите, макар че със сигурност изненади не се очакват. Следващата стъпка трябва да бъде ИНКРИМИНИРАНЕТО на изнасяне на национален капитал зад граница с каквата и да било цел, вкл. укриване на данъци.

трябва да бъде, може би, но надали.

И да научиш, те отдааавна не са тука!Да не са луди!

Но ако бъде инкриминирано и ИНВЕСТИРАНЕТО на такъв капитал в БГ, то със сигурност много олигарси ще увехнат. Защото капиталът трябва да се движи, нали?

Щом им публикуват имената, трябва веднага да се арестуват и в затвора до живот. Това, че крият пари само по себе си е доказателство. На когото парите му са чисти, той нищо не крие.

До Президентска република не зная доколко е лоялен но е ясно към кого. Ясно е също, че в 01,36 часа през нощта паметта му изневерява за годините преди последните почти четири кой ни управляваше, къде отидоха парите от ПЧБ на венци и много други неща да не изброявам руменовци и др.

Венци си разкри клон на банката в Кипър, заедно с него и Вал. Моллов още през 1994 г. Изнесоха си парите там и фалираха банките си в България. Даже Моллов изигра един театър, че му откраднали няколко милиона в Хасковско. Маймунджулъци от зората на Еволюцията.

Сигурен съм, че в този списък са фирми на Румен Овчаров, Иван Костов, Донев, Трактора, братя Галеви, Румен Спасов и други бандити. Време е българите да узнаят кой ги е грабил и да си опичат акъла когато гласуват.

За Волен пък отдавна се знае:) Избягалите му депутати го казаха.

Имената от ГЕРБ си ги пропуснал неволно, предполагам.

Пропуснал си някои имена като Бойко Борисов, Цветан Цветанов, Волен Сидеров, Сергей Станишев. Слагаш каруцата пред коня и се опитваш да внушаваш имена без да си наясно. Аз подозирам, че и твоето име е там.

Пишете само глупости,просто влезте във ТЪРГОВСКИЯ РЕГИСТАР инапишете Станислав Тодоров Трифонов и ще видите този голем патриот каде си регистрира фирмите.

Сигурен съм на повече от 100%,че има българи замесени в тия тарикатлъци с офшорките.Между впрочем ,схемата не е никак нова.Лично аз съм чувал за подбна някаква схема преди повече от 15-20 години.Не претендирам да е точно същото ,тъй като тогава не съм отдал внимание на тази техника.(Нали нямам такива пари,та не е ме е интересувала толкова) Коментарът ми в случая е по друг въпрос,обаче. Вярно е че съм още сънен.Вярно е и ,че не разбирам много-много от финансии. Защо,обаче имам чувството,че тоя румънски журналист,нищо не казва? "Дрън-брън,има-няма,знам-незнам...."" Някакви дядови усуканици ......

що пишеш глупости бре викторе? за боко, цвети и приятелчета не съм сигурна, но да не излезат твойте приятелчета - хората на станишев! че те на такива като теб разчитат.

Кои са хората на Станишев? Той ли отговаря за далаверите на други? Докато Буда е милиардер от заплата. За Карагьозова не пиша нали? Шестака пък има тъща като мед. Знайни и незнайни войни. Само Виденов е стерилен затова не го приеха в клуба на крадците и го смачкаха. А НАС КАКВО НИ ИНТЕРЕСУВА? ПО-ХУБАВО НЕ МОЖЕ ДА СТАНЕ. НЕ СМЕ ВКЛЮЧЕНИ В КРАЖБИТЕ И СЕГА ЗАВИЖДАМЕ.

Стига с тия 6 апартамента, защото ти само навярно имаш поне 2 жилища. Тук се говори за сметки със десетки-стотици милиони. Стига с тая злоба, завист и селяния. Говори се за милиони. Нека да почакаме да видим имената и сумите, и тогава да се обсъжда. Тя рибата в морето.... Започват политическите интерпретации. Защо не поставяте въпроса кой насъди в народното съзнание максимата невинен до доказване на вината/което е валидно по време на разследването по римското право/, и я пренесе върху действията за доказване на произхода на парите, имотите и т.н.

Резултата от ГЕРБ мандата е следния: Боко +3 млрд. Цвети +2 млрд. Приятелчета +2-3 млрд. Народът рови по кофите и се пали по стадионите !

А Р.Овч.?

Какво чакаш да видиш:))) Чумким не знаеш кой има пари? Или те интересува в коя банка са?

Семинар за изборни манипулации в хотел на бивш ГЕРБ-ер Хора от Орлов мост се учат как да привлекат повече гласове за партията на Борисов. Участник, пожелал да скрие самоличността си, пък разказа пред камерата на Нова, че под егидата на Стоичков, Емил Димитров организира въпросните хора и те поддържат ГЕРБ, въпреки че се представят за опозиция под името Орлов мост. link

Няма законодателство срещу офшорките, това е законен бизнес. Единсквено морално порицание може да има. И до тук. Какво като разбереш, че еди кой си има милиони? Единствено ако е известен политик от голяма партия да не гласуваш за него... но те политиците нямат офшорки... офшорките са на олигарсите, не го ли разбрахтте... Сухото на политиците е в швейцарските, лихтенщайнските итн банки по анонимни сметки... Ще им хванете опинците... Само ако западняците решат да направят нещо - ще стане.. сега е момента защото парите свършиха и държавите са пред фалит...

Само за пълнота, да ви кажа, че в Швейцария отдавна няма анонимни сметки. За сега в Лихтенщайн все още съществуват, но до 1-2 години и там стават поименни - като това вече е гласувано и само се изчаква да мине времето. Така че не може и да става въпрос за анонимност и банкова тайна - такива от доста време не съществуват .

Нека си имат милиони, но има нещо мнооооого, много важно - произход на парите!!!!!!!

Нека да видим какви имена ще излязат от тези списъци, и тогава да говорим за сензация. До сега не е показано НИЩО... ако и нищо съществено не излезе, значи или е прах, или имената са продадено изтрити за ... много пари.

"но има и хора, които са българи, но не използват българското си гражданство" - хе хе Станишката е идеален за тази цел. няма начин да не се е възползвал. няма да се очудя и ако Р.Овч. има и руско гражданство... хе хе...

Научи правописа, тъпак.

ГЛУПОСТИ.....................................................................................................................................- ТАКА САМО СИ СЕ ХАБИЛ ДА ПИШЕШ ....................................

не се и надяваите мафиотската ни даржава да разкрие имената на мафиотите-балгари. даржавната мафиотска машина е добре смазан механизам от бившите комунистически барони и дс агенти, сега вече капиталисти. те не са изпуснали властта нито за момент от 89та година до сега. пробутват ви свои хора под маската на антикомунисти, царисти, депесари, седесари и прочее месии- емисари. а вие телета се плюете един друг кои за кого щял да гласува. за когото и да гласувате, комунистическата мафия ще е пак на власт, докато не ги изтребите веднъж за винаги.

От някой вече източници разбрах вече че един от българите е олигарха Христо Ковачки и е на първо място...

Отново ще скриете комунистическите копелета и откраднатите от българите пари като не ги публикувате но ние ги знаем-политици;съдии; прокурори;ченгета и псевдо бизнесмени

викаш комунистите са виновни за дивия капитализъм.. ех овце овце "демокрация - 3 вълка и 1 овца гласуват какво да вечерят"

а кой е виновен бе шемет ???- ОСВЕН ДИВ МОНОПОЛИЗЪМ НА ЧЕРВЕНИТЕ ОЛИГАРСИ- ДОСЕГА НИЩО НЕ СЕ Е СЛУЧИЛО В БЪЛГАРИЯ - КЪДЕ ИМА КАПИТАЛИСТИ , НЕСВЪРЗАНИ С ЧЕРВЕНИ МУТРИ..КОИ СА ТЕ...- ВСИЧКИ СЕ ВЪРТИ ОКОЛО 2- 3000 АЙДУКА , ГРАВИТИРАЩИ ОКОЛО НЯКОГАШНОТО ЦК НА БКП И ПОЛИТБ'РОТО ....- КАКТО И ДОСТА ЧЕНГЕТА ОТ БИВШАТА ДС...

притежатели на офшорни сметки не могат да ги осъдят- поради силата на парите им

НО МОЖЕ ДА ИМ ПОНАТРОШИМ МАЛКО РЕБРАТА -НАЛИ .... , ИЛИ ТЕХНИТЕ КОКАЛИ СА СВЕЩЕННИ ....

Да назначим комисия. Или две комисии и наблюдаващи. :):):)

Да им преведът парите на сметките на всички пенсионери. Те парите са си наши - само, където са ни ги присвоили по техния си начин. Та те са най умните крадци - Господ да ги съди, защото правосъдието няма да ги питат как са ги откраднали.