80 милиона лева отиват за увеличение на учителските заплати

Държавата отпуска 80 милиона лева за увеличение на учителските заплати с 15 процента от 1 септември, съобщи Красимир Вълчев, министър на образованието.

Обратно в новината

Коментари - 80 милиона лева отиват за увеличение на учителските заплати | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не да се вдигат, а да се намалят заплатите на учителите! Целта е прозрачна - електорална подкрепа на гроб! Какви са резултатите на тели лелки с големи задници? СЛАБИ! Противопоставят се е дни на други групи! В последните години се хвърлят огромни пари за т.н. ресурсни центрове и деца със СОП! Някой знае ли колко хора има там и какъв е резултатът! Резултатът е НУЛА! Този голям балон скоро ще се пръсне. Просто клонът, на който тези специални учители е много тънък и скоро ще се счупи с ГОЛЯМ ТРЯСЪК! Намаляване, а не увеличаване на заплатите! на учителите! БЕЗОБРАЗИЕ гербаджии!

ВСИЧКИ ЗНАЕМ, ЧЕ УЧИТЕЛИТЕ НЕ ЗАСЛУЖАВАТ ТЕЗИ ЗАПЛАТИ НО СЛЕД САНИРАНЕТО ТОВА Е ПОРЕДНИЯТ ХОД НА БОКО ЗА КУПУВАНЕ НА ГЛАСОВЕ С НАРОДНИ ПАРИ.ЦЯЛА ГИЛДИЯ СЕ ОПИТВА ДА КУПИ В ПОЛЗА НА ГЕРБ.НООО УЧИТЕЛИТЕ НАПУК ЩЕ ГЛАСИВАТ СРЕЩУ НЕГО.

Хора трябва задължително да се вдигнат заплатите на абсолютно всички работещи в държавата с 200-300 лева на човек. Разбира се не и на депутатите и съдиите, защото казахме само на тези които работят, а на хрантутници без резултат.

Браво на ПП"ГЕРБ"!Това е само проект на ГЕРБ, а не на разни смешници, като ОП и Реформаторите!

Интересно, но защо никой от тук изказващите се галфони не коментира заплатите на учителите в Европа? Почти навсякъде са 2-3 пъти в повече от средната за страната. Няма как един обикновен работник да бъде сравняван с един специалист по заплащане. Ако толкова много се завижда за учителите, то тогава всеки може да завърши висше образование и да влезе в училище. Да му стоварят на главата демотивирани ученици, които имат само права и никакви задължения, които смятат, че са недосегаеми и учителят е едно недоносено говедо, което могат да ругаят, бият, обиждат както си искат. При това с пълната подкрепа на родители, ръководство, родители и прочие защитници на "детските права". Поради тези причини, никой вече не иска да става "даскал", защото не само е на предела на психичното си здраве, но е и мизерно заплатен. В резултат огромната част от учителите са над 50 години, което неминуемо ще доведе до срив в системата на образованието след около едно десетилетие. Тогава няма да има просто кой да заеме вакантните учителски места и ще се наложи да се увеличават заплатите им не с някакви си мизерни 14 % а в пъти, за да се съгласи някой да бъде подложен на обществено издевателство за да поеме святото дело по образоване на българските деца.

Янкооо даскалчеее изказа ти е каруцарски и тези пари не заслужаваш

Че си луд, луд си, но и неграмотен също. Не съм даскал, ама уважавам труда на тези хора. Ти защо не станеш даскал, бе? Ами не само защото си неграмотен, но си и тъп галош.

Какви специалисти,хора които не можеха да влязат да учат нещо друго!И много други висшисти,минали страхотна цедка навремето,сега в провинцията взимат по-малки възнаграждения,за 20 лева увеличение пазарлъци страхотни имат!

Първо промени в образователната система, после пари! А "видими" резултати ще има ли?

Какво е това прахосване и пилеене на държавна пара, колко пъти през последните години им увеличавате заплатите, ай стига, ай спрете се, полза и файда от тях никаква , простотия и неграмотност те залива навсякъде по улиците. Ако ще увеличавате увеличавайте на всички работещи в която и сфера да е, ние не сме ли хора, да мрем ли, увеличавате само на учители, ченгета, магистрати ала и от трите прослойки файда почти никаква.

Полицай ли си? Щото един полицай взема два до три пъти колкото един учител и е същевременно 2 до три пъти по-безполезен от един учител!

Не съм полицай, не четеш ли, прост ли си , а ти ли си полицай тогава?

Няма съмнение, че инвестициите в образование са най-важни, защото обуславят качеството на бъдещите поколения. Но да се мисли, че само с увеличаване на учителските заплати проблемите ще се решат, е наивно. В това могат да вярват само онези, които нямат понятие от същността на системата. Нужна е кардинална реформа и министърът трябва да започне от делегираните бюджети, които самият той измисли, и да продължи с дисциплината в училище, учебното съдържание, пълняемостта на паралелките и т.н. Едва тогава може да има положителни резултати от работата на учителите.

Още по-наивно е да смяташ, че някой ще стои за минималната заплата и ще отговаря за 30 деца на 7 години и ще ги научи на нещо . . .

Няма място за завист,че вдигат заплатите на учителите но тези заплати се плащат от нашите данъци,а всеки от нас ,като купува стока иска да има качество.Пояснение за всички Учители,защото са хабни ножчета--купувайки хранителни стоки искат да не са с изтекал срок,когато си купувате гримове и червила искате да са без пясък и пръст в тях ,така и ние искаме грамотни не полуграмотни ученици,учителите да имат самосъзнание и морал,а не труженици с най-древната професия,защото заплатите на работницие се дават върху качество и количеството на продукта,а вашият продукт за момента е брак!

30 години минаха и не се намери един умен човек да каже как ше бъде по-добре! Всеки говори за демокрация, но никой не спазва законите и! Въртим се в затворен кръг и колкото повече пари се наливат в образование, здравеопазване, сигурност, толкова по-зле става! Какво да се направи ли? Да се премахнат НЗОК, Министерство на образованието, ДАНС, ГДБОП, управления, комитети, комисии, администрация и др. бюрократични звена! Ако един учител е подготвил децата по предмета, който преподава и те са влезли в чужди учебни заведения, ще получи по-голяма заплата!И така след втората, петата, десетата година този учител ще е добре заплатен и уважаван! Лекарят - ако помага повече и по-успешно на пациентите си, те ще ходят повече при него и той ще бъде по-добре заплатен, а не като сега, лекувал-нелекувал - НЗОК плаща! За полицаите пък - ако се скътава, ако е корумпиран, ако е мързелив - уволнение и без право да заема такава длъжност занапред! Да отпаднат всички привилегии от държавата! Това означава ДЕМОКРАЦИЯ! Иначе социализЪмът оше не си е отишъл!

Изключително гадно поведение на държавата спрямо достойнството на българския учител. За едно увеличение на техните заплати с по 40 лв. се говори месеци наред. Хората остават с впечатление, че едва ли на всеки три месеца се увеличават мизерните възнаграждения на българския учител. В това време заплатите на милиционери се увеличават мин. с по 100 лв., заплатите на подкупни прокурори с по 500, заплатите на мързеливи депутати с по 1000, а запллатите на членовете на ВСС скочиха от 5 на 7 хил. лв. Позор! Позор! Позор! Нашите управляващи не желаят българинът да е образовен и мислищ...

Ако си учител жалко,имаш грешки,но учител с под 1600лева заплата от миналата година НЯМА,така че искам да ме опровергае учител ЕСТЕСТВЕНО с публикуван доход!

Но теб ли да вярвам, или на фиша на жената?!? Щото там сумата е по-малко от половината на това, което си написал...

и не съвсем!Същото е като с МРЗ!Не се отчита работата, а измислени критерии! Първо, не всички учители са квалифицирани и добросъвестни в работата си! Второ, сега другите професии пак ще се окажат с по-ниски заплати от учителите и няма да са доволни!Не трябва да се работи на парче и за всички поравно!Имаше такъв период от 45 години, но се оказа, че това не е правилно!

Другарю Щерев, Вие сте достойно продължение на онези "орачи" и "копачи", които вземат властта след 09.09.1944 год. Личи по изискания Ви стил/без главни букви и пунктуация/, че сте идеологически правилно ориентиран и достойно защитавате позициите на работническо-селската интелигенция. Така е. Прав сте другарю! Вместо да проверява някакви тетрадки, то даскалицата да вземе да отиде да прекопае картофа, че те няма да те нахранят! Ами тъпият даскал, който дращи разни формули по математика- дето нито попа, нито кмета ги разбира- да вземе да отиде да пасе овцете, че те и мляко, и вълна дават, че понякога може и да ги онодиш- няма на кого да кажат. Първо черната, после останалите. Не е ли така! А пък, седнали децата да пеят и онази шкубра- да вземе да им свири на пиано?! Ама, чофко! Да вземеш да предеш вълна вместо да разтриваш тази стара ракла с клавишите. По файда ще имаш- 5 жилетки да изплетеш в месеца- пак са повече пари от нещастната ти заплата. Ай, сиктир и курвентии!

Едно добро начало. Само учителите трябва да си върнат авторитета и компетентността, които последните 20 години тотално изгубиха. Авторитет се гради трудно и няма да стане без сериозен гръб от държавата. Не може да имаш авторитет, когато всеки мангасарян пребива учители, всеки квартален бабаит казва каква оценка заслужава малумното му синче, а директорът натиска целокупната маса тъмнозелени да преминат в трети клас, че да не загуби субсидията.

невъзпитаните бг деца нямат нужда от добри учители, имат си Сузанита, която ги учи на плагиатство, преписвачество и друсане на задници още от малки. Най-добрият учител, това е чалгата!

Ако се закрият БАН, НСА и десетки други псевдоуниверситети, ще има още пари за учителите

Това че увеличавате заплатите е добре тъкмо няма за вземат необлагаеми пари от частни уроци.На тия в детските градини и ясли за шест часа хахохихи и тралала и три месеца год.отпуск е срамота ако го направите.Ще стане като парите на джипитата и лекарите в болниците.

аз работих учител - издържах само 6 месеца, малка заплата, завистливи колеги, имаше няколко учителки, които шпионираха всичко и докладваха на директора, съветваха го, за награда таино взимаха пари отгоре - работа мечта!

Ако са те шпионирали и си вършел работата както трябва, те са те хвалили на директора значи или не е така? Ако не, тогава това си е живо самопризнание, че си избягал, понеже не е за теб, да си учител.

Макар и закъсняла с 20 години, много обещаваща държавна политика, която не може да не даде положителни резултати. Жалко за едно изцяло загубено поколение, заради липсата на такава държавна политика.

А заплатите на универсистетските преподаватели не останаха ли по-ниски? Един асистент да получава 2 пъти по-малко от учител нормално ли е?

Учителите полагат общественополезен труд. Всичките им годни възпитаници продължават обучението си в престижни западни университети. Университетите в България съществуват не заради студентите си, а за псвдонаучните кариери на местни академични феодали.

И в БАН са такива, а дори не обучават студенти, само трошат грешни пари от бюджета!

Има желаещи млади за учители но не могат да се уредят от пенсионираните,защото вземат по 1600 лева заплати!

това няма да помогне. почти никои млад човек не иска да става учител, а с пред-пенсионери и работещи пенсионери на 70 какво е бъдещето? работници във фабрики взимат по 800 лева.

"В чуждите учебни заведения са свършиле науките си мнозина българе, но тие са останале в чужбината да кърпят чуждите дрехи и да плачат на чуждите гробища; а българете постоянно се оплакват, че нямат учители, че нямат способни списатели и че нямат учени хора... И така, ние сме родени на тоя свят или да кърпиме чуждите дрехи, или да плачеме на чуждите гробища." - Любен Каравелов

Така,така ,наливайте догодина и 160млн.няма да ви сдтигнат.Не е проблема в парите.Проблема започна от стачката организирана от една г-жа ,коята срина образованието.в образованието и учителите и учениците имат права,но задължения никакви.Образованито ни е пошло,учителите са посредствени без никакво призвание.В училище не се преподава,разчита се на частни уроци.А бележките са завишени,заради някакви критерии.Така няма нито 2,нито 3.Не вярвам нещо да се подобри,така както и в здравеопазването.Там ,там пък е бездънна яма.

А мандатността на директорите ? СОУ е мафия !!!!!!!!!!!!!

А на родната милиция, дето реши проблема с етническо-битовата престъпност, няма ли да увеличите?

И учителите пак няма да си вършат работата както трябва, много от тях са посредствени.

1. Държавното образование е най-справедливата социална дейност. То е за всички. 2. За да има ПРОЦЕС образование, трябват видими индикатори, ЧЕ ОБРАЗОВАНИЕТО ВОДИ ДО БЛАГОПОЛУЧИЕ НА ЛИЧНОСТТА. 3. Страничен фактор. Проблем е, че ще трябва да се промени социалната ерархия в обществото. А топ социалните прослойки ще се стремят към запазване на статуквото и ще са против въздигането на учителската гилдия. Сега дори фризьорките са по добре от учителите. 4. Учителството е призвание, то не е длъжност, като секретарка например. Децата са безкомпромисни и жестоки дори, към некадърния учител.

да ги ев аи мързелите тъпи даскали нещасни 3 месеца отпуска имат да ги ева ся и заплати по хилка им дават къде го има тва ве я да додат тука на полето д акопат картофи и да пасат овце да ги такова и тъпите даскаля ар еулево ве кумунисти

Личи си, че си прав.

Другарю Щерев, Вие сте достойно продължение на онези "орачи" и "копачи", които вземат властта след 09.09.1944 год. Личи по изискания Ви стил/без главни букви и пунктуация/, че сте идеологически правилно ориентиран и достойно защитавате позициите на работническо-селската интелигенция. Така е. Прав сте другарю! Вместо да проверява някакви тетрадки, то даскалицата да вземе да отиде да прекопае картофа, че те няма да те нахранят! Ами тъпият даскал, който дращи разни формули по математика- дето нито попа, нито кмета ги разбира- да вземе да отиде да пасе овцете, че те и мляко, и вълна дават, че понякога може и да ги онодиш- няма на кого да кажат. Първо черната, после останалите. Не е ли така! А пък, седнали децата да пеят и онази шкубра- да вземе да им свири на пиано?! Ама, чофко! Да вземеш да предеш вълна вместо да разтриваш тази стара ракла с клавишите. По файда ще имаш- 5 жилетки да изплетеш в месеца- пак са повече пари от нещастната ти заплата. Ай, сиктир и курвентии!

и въобще не виждам на какво отгоре,образованието е мега зле,каойто иска да знае ходи на частни уроци,учителите в не ди дават грам зор за нищо,пишат едни шестици-да се покаже висока успеваемост, и да има приток на делегирани бюджети,и ходят на работа просто ден да мине, друг да дойде,а учениците напълно неграмотни...това е истината за съжаление...

Да добавим и това, че учителите са предимно 50-60 годишни, при тази система на малко млади им се захваща професията учител, ако и да са завършили педагогика.

Деца няма, конкуренция няма, какво значение има как ще оцениш качеството? Ако не пишат шестици във ВУЗ ще се влиза с 3, това ще промени ли нещата?

Преди 10 години пак им ги увеличиха. И какъв е резултата??? Отрицателен!

Не е важно да има резултат. Важно е да се крепи електората , щото Боце бие ли си камшика отново нали трябва да има кой отново да го върне. Затова сега вдигат на учителите , след това ще са полицаите накрая ще боднат едни хубави бонуси на всички държавни служители по министерства и така. Парите Боце взима от от нас , дава ги на тях и после казва " АЗ ви вдигнах заплатите " а те отново си го избират щото знаят че едни без други немогат. Такъв е живота из Бустаня

..как не ги е срам?! А за цигани и пенсионери все няма пари! Това ли ви е социалната политика?! Вчера съседката ми се опитала да хвърли пари през балкона и едва събрала 3 бона, та днес целият комшулък й се смее!

Важно е колко ще им дават, но много по-важно е какво ще получаваме! Какъв ще бъде резултатът? Кой ще контролира, кой ще изисква? Ще има ли циганета в седми клас, които не могат да четат, да смятат и не знаят коя е столицата на България? Защото се нагледахме как Суджуко хвърля наляво-надясно едни милиони, как се думка в гърдите как ТОЙ, лично е дал, а накрая резултатът е нулев!

Освен от майстора, крайният продукт зависи и от материала, нали го знаете?

Сега и на матриала ли да плащаме? Кучето скача според тоягата!

За 80 милиона бият тъпана втори мандат, а колко ще е глобата за Натура 2000?