Евростат: Всеки седми българин е с наднормено тегло

Около 15 на сто от българите са затлъстели или са с наднормено тегло, сочи изследване на Евростат за честотата на явлението сред гражданите на ЕС през 2014 г.

Обратно в новината

Коментари - Евростат: Всеки седми българин е с наднормено тегло | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

уж са бедни българите но купуват по магазините каквото им падне без изобщо да мислят и откровено се тъпчат

наднорменото тегло е опасно за здравето, много трябва да се внимава

дебелите са много повече и имат агресивно и безцеремонно поведение обиждат и нападат другите от позицията на по силни

Това ,че сме толкова дебели ,не е толкова вярно.Тия от Евростат да си видят дебелите германки и разни други годзили от други нации и тогава да дават акъл.Всеки който е ходил в чужбина ги е видял .При тях всеки втори е ужасно дебел.То тука нашите дебели не са толкова колкото тяхните Много сме си хубави даже и дебели!!!

Да, така е, защото ядем боклуците на света, гено модифицирани меса, зеленчуци и др.подобни. Децата ни ядът отровни сладкиши, крекери, бисквити и т.н. Къде са българските стоки? та какво ще ми обяснявате, колко сме дебели и др.подобни статистики, пък и ще ми давате за пример, ония, които внасят боклуците в тази аборигенска държава България!

Един, шуменски завод, пусна на пазара пенест портокалов сок. Но технолога на Обединението не беше "В играта", и не подписа, Инструкцията за производство Подписа я дрогаря Каин, като не обърна внимание на оплаквания от майки и деца! Тава е, Силата на парата, Еври- господата!

С тази своя, Шедйовъ-рецепша, дрогаря Каин спечели нежната счетоводителка, др. Изидорава, тя налетя на Глав. технолога, да си подаде оставка, и той замина, защото пред него, и Генералния директор Ивановски, Нискочелия кумонист като се изпъчи, му каза, че няма да се свърти, в България, и, в ДСО"БУЛГАРПЛОД"- НИКОГА! Така че дискусиите около храната могат да станат и Опасна работа* Примерно, Бокича против Народа се изока, да спре да яде, сланина?

Бориме са, ама са и 'раниме! Щот 'ранъта и раатлъка праат борбъта.

Ами какво да е теглото на българите, като ни третират като животни за огояване и в храните слагат всякакви добавки като за добитък. За нормална храна нямаме пари....оцеляваме колкото можем.

Основният проблем е заседналият начин на живот и храненето с т.нар. джънк. Колкото и да е некачествено сиренето, месото, зеленчуците (заради нитратите), ако не се тъпче човек с джък няма как да затлъстее. Подсладените безалкохолни напитки също се консумират в големи количества, а това също е страхотно вредно. Литър Кока-Кола може да се изпие за половин час, при това съвсем неусетно. Бургери, пици, кроасани, вафли, чипсове, снаксове, всякакви видове бисквити и шоколадови десерти, които човек яде неусетно - в обедната почивка, на спирката набързо докато му дойде автобусът... Колко хора като пазаруват минават покрай щандовете със сладки неща? Почти всички. Колко родители почти всеки ден купуват на децата си по нещо сладичко? Почти всички. От друга страна е обездвижването. Колко хора в почивните дни карат колело в парка, отиват на разходка в планината и пр.? А колко стоят вкъщи пред телевизора или компютъра?

Глупости на търкалета и на квадратчета. Без да променям активността си, само с промяна на храненето свалих 10 килограма. Не гладувам, сравнително редовно ям сладолед, торти, KFC и нещата пак се случват. Трябва да се вложи малко мозък и упоритост и всичко става. След като според теб junk-а е в основата на затлъстяването, ще ми обясниш ли защо холандците са като цяло слаби хора (работил съм с холандци, имам добър поглед)? Те ядат много сандвичи и т.нар. junk - пържени картофи, панирани меса и т.н.

Нормалното тегло се изчислява много лесно: Ръста в см. на 2-ра степен. Полученото число х 25-това е горната граница на нормата. Полученото число х 19-долната граница.

Глупости :)

Май нищо разбираш. Точно това е мярката. Проста е но по-точна не е измисляна. И трябва да се каже че цифрите за България са много добри. Около 15% от хората на възраст имат двигателни проблеми. Като се махнат излиза че поне не сме много затлъстели. Е разбира се, който се храни с каквото намери ще дебелее. А дано със СЕТА и ТТИП не ни угоят като прасета. В САЩ процента на дебелите е 54%. И на много дебелите е 23%.

Всеки 7-ми с наднормено, а останалите 6 - с поднормено. Ето на това му се вика ГЛАД!

тези цифри не са верни. много повече българи са с наднормено тегло. теглото ви трябва да е в следните граници: вадите от ръста в сантиметри 110 и 100 и получавате границите. например ако сте висок/а 170 сентиметра трябва да сте между ш0=(170-110) и 70=(170-100) килограма. ако сте до 10 килограма отгоре сте с наднормено тегло, ако сте над 10 килограма на 70 килограма сте затлъстели. ако си сметнете килограмите ще видите че почти всички хора в българия кото са над з0 години са с наднормено тегло.

Ам' що не казват, че сме на първо място в света по броя на тиквите сред управляващите? Те се 'фанали за сланината...

Проблема не е в българте, а в боклуците които слагат на масата. Голяма част - родно производство. Но вие купувайте българското!

На народа дайте да яде, не му мислете за голямото шкембе. (къде ще с....е )

А колко са Е-тата и колко са Уайната, които бъкат в храната на българина ? Храната на ВИП- кучетата е по-чиста !

а ЗАЩО ЧАКАМЕ НА СТАТИСТИКИ, ТО СИ Е ВИДНО, МНОГО СКЪПА ХРАНА ПО СКЪПА ОТ ГЕРМАНИЯ, БЕЗ ГАРАНТИРАН ПРОИЗХОД, НЕ ИСКАМ БЪЛГАРСКОТО, ЛОШАТА ХРАНА НЕ ХРАНИ, ДА СЕ ОПЪЛЧИМ И ДА НЕ КУПУВАМЕ И ВНОСНИТЕ СА ПО-СКЪПИ ОТ ЕВРОПА...

И нашичкия, така си бърка в джеба, като селски бек, за да си брой мандаките под корема Но, няма жена, в Харема, която да му каже и дума !

"българите са затлъстели или са с наднормено тегло"- Виждате ли че по-времето на ГЕРБ българина даже преяжда.

Леща, боб, сланинка, а тия, с абаут, 100 еври пенцийка, + киселото зеле, с ракийка, ако зимата е мека и от Нека са узаптили цената на тока! На Боковите кучета омръзна на ден по 2 пъти телеЖката прЖолка, но КОЙ да ги пита!

мани тия глупости ами я кажи какво е това 'по-времето', 'най-времето'???? А?

И ревете, че нямате пари, а сте се ояли като шопари!! Как не ви е срам да бълвате срещу българския политически елит, който ви хрантути! По времето на комунизма имало ли е толкова дебе(и)ли.

vasil

"В България има много "бременни" мъже. Повечето българи се правят на ревящи лъвове,а всъщност са препарирани жирафи." (Мнение на един виетнамец.) Изследвания във Франция сочат.че най-много затлъстяват най- бедните.Не от имане,а от неправилно хранене.

НЕ САМО БРЕМЕННИ, АМИ ХРАНЯТ СЕ С ГЪБАТА ХЛЯБ, САМО МАЯ И ИМУНИТЕТА Е АУТ, ДИАБЕТ, КРЪВНО СЪРЦЕ, КОНСЕРВАНТИ

По времето на социализма нямаше дебели защото за всички беше подсигурена качествена храна, а зега ни хранят с лайна и ни угояват като прасета.