Патриархът: Доказали сме, че ако се обърнем към Бог, преодоляваме трудностите

Патриах Неофит отправи Рождественско приветствие в навечерието на Бъдни вечер. Той каза, че когато страната е раздирана от проблеми, българите трябва да се обърнат към Бога, защото с негова помощ винаги са се справяли с трудностите. На празничната литургия един до друг застанаха премиерът и президентът.

Обратно в новината

Коментари - Патриархът: Доказали сме, че ако се обърнем към Бог, преодоляваме трудностите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

НЕ ГО ПОКАЗВАЙТЕ ТОЗИ ИЗВРАТЕНЯК

Кравай сдача от полица, ври в котлето кървавица..... :) Честита Коледа! Имали сме Коледа далеч преди християнството. Не зная доколко тия от светата синодална ченгеджийница разбират това, но ще има Коледа и след изчезването и.

Един найстина свят човек! БЛАГОДАРЯ ОТЧЕ! БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ

От кога ченгетата, преоблечени в расо станаха свети хора. Може би откогато са се заклели въввярност към Русия а?!

го махнат тоя мръсник и двуличник герберски Плевнелиев за коледа.

на църква, отврат

Патриархът изглежда смирен човек. Ако иска да бъде новият патриарх Евтимий, трябва да поведе българите срещу европейското робство и да обедини народа за единна борба против брюкселските кръволоци! В същото време трябва решително да се разграничи от чехъла, орешарски и останалата сган, надупена към Брюксел и работеща съзнателно и срещу заплащане за геноцида над българите. Дошло е ново време разделно, в което или ще изитраме брюкслеските кръвопийсци и техните български подлоги, или до 2-3 десетилетия ще сме изличени от картата!

Местан е ходил на джамия днес!!!А наш Волен и той там!!Носел му чехлите!!Смелия Националист!!

А Боко правил свирка на приятелчето си Ердоган ...

Тази вечер, по изключение защото бях на гости на мои близки, хвърлих око о на телевизора, покрай другото. Видях, че Патриарха, по модел на президента на нова година, дръпна кратко слово да ни пожелае честита коледа и нова година :) Няма лошо де, обръение към народа. Ето и светската власт е с него :D Само се чудя, останаха ли хора да се умиляват на гледката как светската власт се кланя на църковната два пъти в годината :D Цирковете продължават.

Службата бе Воистине-Рождествена. ...Неофит направи Воистине-Послание. С Разговора с Хората - намирам че Застана до Франциск. (Май Не им издърпа ушите Публично на двамцата ..;-) --- Позволих си да пратя Директен footage тук-там.

Ако открият далавера и изгода, социалистите и в ГЕРБ ще влязат! Важното е да не спират приходите! Затова и ГЕРБ са такива врагове - откриха финансирането от ЕС, а този кокъл не може да им се остави безнаказано.

Ехххеееее.Що се нервите бе?Имаше и по-големи смехории и куриози! Ама тези по-младите няма как да си ги спомнят.Декември 1989г. цялото политбюро на бкп-то барабар и гинерали се строй в Ал.Невски;) Да си спомнят кога за последен път са влизали в православен храм:))) А вие сега "два песа" и олелия до Бога.Хайде ,моля ви се...

комунистите и евреите нямат коледа

Българите също.

Социалист на литургия, Божеее!! Само преди 24 години преследвахте религията! няма друго такова безчестие, като на социалистите!

Не лъжи като мангал! Кръстен съм в Троянския манастир през 81 ва -тогава 6 годишен, и никой не ме е преследвал за това, празнували сме бъдни вечер от как се помня без да ни преследват, алоооо не осъществения десидент - ти си просто лъжец. А патриарха е Свят човек и застъпник за целия православен Български народ пред Бога, ама на теб това не ти се нрави безроднико!

Олигарски още не може да повярва, че е изкарал шест месеца. Затова е в църквата. Струваше си, казва но не уточнява сумата.

много си смешен

А ти си много готин!

Божият огън слиза само за православните на Велик ден. Докато България не се върне при православните да празнува Рождество , и не започнат да се възпитават младите българи отново в православните християнски ценности, България Възход няма да види и за нас няма да се спусне скоро Божият огън! Не смесвайте вярата с комерсиалните католически индустрии- Свети Валентин, Хелуин, Дядо Кока Кола, които са насочени единствено към изпразване на джоба ви. Нашето място е при православните, не при католическата индустрия.

на замята ще си падне другаря Плевнелиев. Не става хем да подстрекаваш за преврат, хем да се подпичкосваш с властта. Предателите кучета ги яли.

Направо се чудех кого да изпера с кръста по главата, те и двамата заслужават, Бог да ги поживи, Амин !

Много сте агресивни нещо католиците. Тук не е ваша земя. Махайте се .

Няма спасение за боклука и предателя Плевнелиев, колкото и да се мазни.

Няма нищо общо с американския дядо на кока кола.

Изотпред, за консистенс.

Това не е нашата Коледа! Нашата Коледа е на 7 януари, когато празнуват всички православни църкви в света. Само България като далечния роднина се е залепила за католиците. И какво правим там? Кой ни докара този срам , единствени, да празнуваме Рождество с католиците и Възкресение с Православните. Някоя от другите православни държави промени ли си календара като нашите продажници? Има ли някой , на когото рожденият ден да е по един календар, а датата на смъртта по друг календар? Затова и другите държави ще имат морал , а България си отива.

A гърците и румънците католици ли са, че празнуват днес? Целият православен свят празнувал Коледа на 7-ми - чушки!:) Весел празник!

Щом Ерусалимската православна църква празнува на 7 януари, значи на 7 януари е православната Коледа. Иисус идва от Йерусалим , не от Рим.

A защо Плевнелиев не е в Благоевград със студентите ??? Личи си от километри , че с Орешарски са от едно червено котило . Мръсен предател !!!

Никога не съм виждал Сатанишев в църква Антихрист или какво

Браво на него(Станишев) .Поне не се преструва.Иначе всички бивши (атеисти)изведнъж станаха много ревностни христиани.

Що са български политици са длъжни! Да ходят на църква!!!

На всички българи пожелавам здраве и избавление от червената чума, за да се почустваме най-после европейци като братята поляци, чехи, унгарци и останалите освободени от "социализма" европейски народи.

Искам да се чувстам Норвежец

А Сергей и Местан що ги няма?

Патриарха докато се обръща към Бог, да вземе да ни върне Рождество на 7 януари, както празнува целият православен свят. Този смут е започнал по времето на комунистите през 1968 година и завърши през 1990 година и нищо добро не ни носи до ден днешен.

A гърците и румънците будисти ли са, че празнуват днес? Целият православен свят празнувал Рождество на 7-ми - чушки!:) Весел празник!

Вълци в овчи кожи !!!!! И двамата са атеисти - тия отрепки оскверняват храма с присъствието се !!!!!!

Падна ми се боб в питката с късмети о.О я кажете какво означава това??? Наздраве

Значи на Сергей Димитриевич Станишев ще му бъде отнето гражданството, обявен за персона нон грата и изгонен в Молдавия или Приднестровието по най бързия начин, тъй като е руски агент. Пу пу а дано....

Баба ми казваше, че боб означава добитъка в двора.

Е , тези ни оправиха!! Честито Рождество Христово!!! Здраве да е!

КАКТО Цветлен Йоввче ОПРАВИ СОД-МВР.СЪСИПА МВР И ОТКРАДНА СОД-МВР.

Ореха е доволен."Експерта"орех-крадец.

Как сладко си се усмихват един на друг .... да му мислиме ние ... мирише ми на съюз между Герб и БСП на следваяите избори ... само и само "да има кокал от народния труп" за всеки ... !!!!!

С изинение: на следващите избори ...

Щом са заедно явно са се разбрали кой от къде да краде!За народа почват следколедни пости.

какво прави гадняра комунист орешарски в храма благодарение на неговото скапано управление в днешния ден много хора няма какво да сложат на трапезата си защото останаха без работа.ОСТАВКА

някой не е виждал подстрекател и комсомолски атеист Плевню в черкава, да гледа.

За Орешарски не знам, но Плевнята е супер атеист, няма да забравя как с майка си, която беше партиен секратар на математическата в Благоевград, се надсмиваха и подиграваха Коледните празници, като буржоазна отживелица. Гадната му комсомолска мутра е обида за Българската Православна Църква.

ЛИЦЕМЕРИ!

А ръководителите на ПРОТЕСТА и КОНТРАПРОТЕСТА бяха ли там?!

Ореяарски заслужаша адмирации, стабилизира държавата и посрещаме в мир и спокойствие Коледа, за разлика от подстрекателя, разединителя и метежника Плевнелиев, който вчера пак охули правителството и оплю държавата.

Ти си луда, ма !!! Луда за връзване !!!

Стабилизира я с кредити. После кой ще връща аааааа??? ОСТАВКА!!!

вярно е.

ЦЪРКВАТА Е ЗА ВЯРВАЩИ

Е па тия са вярващи.

Необходимо е час по-скоро да се отърват от душманина на българския народ, атеистичния вампир Плевнелиев. Тоя мръсник усеща, че му наближава края и е готов на всичко да не го изритат.

Наздраве на всички. Тея двамата на снимката да си ударят главите една в друга. Наздраве

А къде им са рогата?

На тия рогата са им на задниците. Весела Коледа!

Дано се оправдаят очакванията да му поискат импийчмънта на герберския фашага Плевнелиев в началото на 2014 и да го махнат най-после, той за това се и мазни така, боклук. Оставка.

Тези индивиди от правителството оскверняват православния храм с присъствието си. Отдаван за забравили за християнските и човешки ценности и продали душите си на сатаната. ЗА пореден път ни демонстрират наглост и лицемерие. На всички чести, будни и родолюбиви българи желая весели празници!

Радвам се ,че се затоплят отношенията,това е положителен знак,за да вървим напред и да преодоляваме трудностите в държава ни,сговорна дружина планина повдига.Нека и господ е с нас и политиците да намерят общ език и единение.

Г-н Президент, Г-н Министър председател. На Коледа се случват чудеса! Дано това чудо,двама държавни мъже,да разговарят по-често,заради доброто и за доброто на България!

ХА-ХА, ТИЯ ДВАМАТА АКО СА МЪЖЕ...

Всички българи да се помолим на Господ Бог, да ни избави от червения сатана, България да стане просперираща държава и хората да станат усмихнати и щастливи. Бог да ни даде сила да се опълчим на червеното зло и да променим устройството на държавата си. Като православни християни, трябва да си върнем Коледата на 6 януари. Българинът векове наред е празнувал на 6 януари, когато е началото на новата година , на новият живот , на новите надежди, а не в края на годината, както ни задължиха да празнуваме след 90-та година. Ние не сме католици и целият православен свят ни се смее- Коледа с католиците, Возскресене с православните.

През отминаващата година на двамата най-много са искани оставките - дано те имат и други общи теми и съвместни цели.