Ще се плащат ли данъци на починали близки?

Необходимо е да се декларират и плащат данъците на починали близки. От 2017 година ще има увеличение на акциза на цигарите, като те ще поскъпнат с 10-15 ст.

Обратно в новината

Коментари - Ще се плащат ли данъци на починали близки? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Искам тълкуване на свои близки защото,примерно чичо и чинка са починали,почива и техния единствен син,мой първи братовчед ,аз длъжен ли съм да знам,дали те имат да плащат данъци и да подавам данъчна декларация ?? Това е пълно безумие !! Дори и да имат да плащат данъци,това не е мое задължение !! Горанов просто търси под вола теле ! Според мен би трябвало да се увеличат данъците на милионерите,защото се разбра,че 10% данък не донесе инвестиции !! Но те няма да го увеличат,защото те са милионерите !!

ФАШИСТКИ ЗАКОНИ кой е гласувал за този Горанов и кой е гласувал толкова гнусен и унизителен закон има и простаци които го подкрепят не мога да повярвам че представителите на народната" любов"са гласували подобен закон то и през турско робство такова нещо не е имало щом ще подавам декларация от името на покойния ми баща трябва да мога да гласувам от негово име и да тегля заем от негово име ,така било навсякъде абе уважаеми политици вие ни унижихте и предадохте газите ни и ни смучете кръвта не си играйте с нашето търпение защото ние не искаме да работим за вас няма държавата да краде от нас стииига толкова данъци в близко бъдеще няма да ви дадем нито един лев и няма да ви даваме сметка вие не се срамувате от законите които гласувате защо нас да ни вълнува какво ще стане с вас колко е бедна държавата ами да като не умеете да се възползвате от природните ресурси на България разпродадохте горите и златните мини на безценица вие и само вие сте виновни вие не носите никакви дивиденти на обикновения българин само се чудите как да изкарате пари от нас.ВИЕ не работите за нас а против нас вие сте некадърни да изкарате и един лев в наша полза, вие не сте патриоти а предатели ние не се интересуваме дали сте герб патриот реформатор или комунист или пък си от дпс ние хората гражданите искаме да живеем добре но вие сте некадърни управници.Лудия москов нарочно го пиша с малка буква ни уреди и с отпечатъци първия луд министър в Европа наложил фашистки закон одобрен от народните предатели как не се излъгахте да гласувате за безплатно здравеопазване.

В НАП би трябвало да имат всички записи за извършените ЛЕГАЛНИ плащания в държавата, вкл. към фирмите на починали впоследствие лица. НАП ще си прихване задълженията и тогава ще уведоми наследниците. Може би злият дух на Горанов ще му подскаже и да тресва наказания за неподадена деклараци за мъртвеца в срок (до края на април следващата година). А наследствата и наследниците често се изясняват след години. ..Така че Горанов да не се скатава и да прехвърля своите задължения и тези на подшефното му ведомство към нищо неподозиращи трети лица.

Имах някакви смътни подозрения, че ни управляват ненормалници, ама това за данъците на починалите тотални ги изтри! Нека по тази логика да плащаме и данъците на неродените-ами ако имат фирма някой ден и започнат да печелят?

Навсякъде по света като починеш, завещанието плаща данъците. Има две декларации - преди смъртта и след и това е нормално. Лошото е, че в България няма контрол и тези данъци ще отидат по джобовете на управляващите, а не за развитие и подпомагане на сфери като здравеопазване, детски и т.н.

В НАП би трябвало да имат всичик записи за извършените ЛЕГАЛНИ плащания в държавата, вкл. към фирмите на починали впоследствие лица. Така че Горанов да не се прави на паднал от Марс и да тропосва своите задължения и тези на подшефното му ведомство към нищо неподозиращи трети лица.

Това не е справедливо. Какво означава да се плащат данъци на почитали близки?

Затова значи собствената им социологическа агенция на ГЕРБ им дава 19% за Цецка и 14 за Радев. Уж трябваше да е минимум 99% за Цецка, с тази огромна обществена подкрепа за ГЕРБ, дето "половината българи" щели да гласуват за техния кандидат, дни преди да бъде обявен. С такива малоумни идеи за данъците ще е успех, ако имат дори 5% реални гласове.

Да не се окаже, че препълнената хазна на Бойко, в която вкарва всеки месец по някой друг милиард от глупости като това за данък-мъртвец, всъщност е празна и ако не са заемите и парите по европрограми, реално сме 100 пъти по-фалирали от времето на СССР, когато поне хората можеха да си позволят почивки ?

Как няма да е фалирала хазната, след като дялът (под масата) на мутрата-премиер Борисов и шайката му от обществени поръчки е 20 (двадесет) пъти над реалната стойност - с толкова се оскъпява и обществената поръчка разбира се. А парите се плащат от хазната или от европроектите, т.е. от българските и европейските данъкоплатци.

Значииии Предизборно обещават, че нямало да вдигат данъците. Обаче живите щели да плащат данъците на мъртвите. Нещо ми се губи предизборното успокоение.

Да вземем и да ви убиваме от името на починалия,какво сте кажете,герберски боклуци!!!

Няма основание да плащаме данъци за доходи, които друг е придобил и харчил, а за това, което е останало в наследството се плаща данък наследство. Данък върху чужди доходи е в противоречие с цялото данъчно право.

Има, данъка се плаща от завещанието, т.е. от активите на починалия, поне така е навсякъ.де, незнам как ще го направят в Бг. Нормално е, когато някой има дейност и печалба, върху нея да се начисли данък. Смъртта не освобождава от дължимото. Ако на теб ти дължат пари, ще си ги искаш ли от наследниците на починалия или ще преглътнеш?

В НАП би трябвало да имат всичкизаписи за извършените ЛЕГАЛНИ плащания в държавата, вкл. към фирмите на починали впоследствие лица. НАП ще си прихване задълженията и тогава ще уведоми наследниците. Така че Горанов да не се прави на паднал от Марс и да тропосва своите задължения и тези на подшефното му ведомство към нищо неподозиращи трети лица. Понякога наследствата и наследниците се изясняват с години.

ГРОБ-аре, ГРАБ-аре, Влади ГРОБанов

А защо НОИ не изплати последната пенсия на починалите!!!

Свищовското килийно училище съдава ....... !

"Икономически обусловено" е предложението ти .

То ще да е този закон за да се съберат и разпределят парите на " подземния свят" .

Ще трябва да потърсим Орфей, че само той е слизал там да търси жена си! Трябва ни компетентен водач с опит! Добре, че е местен и ще ни съчувства!

Наскоро се вуртеше един клип с раждането на една ромска "принцеса". То не бяха пачки в кошчето, лъскави коли, златни гердани като синджири, къщи като прогимназии. Дали са си платили данъците, тока, водата......

Кичо

Данъчни декларации на починали ще се изготвят от св. Петър ще се получават лично ошефа на териториалния НАП + дупетат гласувал за тази простотия...

КТБ - 5 млрд - няма починали има ПРЕЦАКАНИ, има НЕНАКАЗАНИ! Депутатите се компенсираха от народа. ТЕГЛЕНЕ НА МИЛИАРДИ ЗАЕМИ ОТ ГЕРБ за бежанци, за лагери, за заселване на мюслита. Вижте ЛИЦЕТО ГОРАНОВ - папка и слушка..... като Мента Стойноувцъ...100 %-ов никому ненужен кърлеж...

АМИ СКОРО НАСЛЕДНИЦИТЕ ЩЕ ДОЛЕЖАВАТ И ПРИСЪДИТЕ НА ПОЧИНАЛИТЕ СИ БЛИЗКИ В ЗАТВОРА, ЩЕ СЪДИМ ПОЧИНАЛИ И ПО ВРЕМЕ НА ДЕЛОТО И ЩЕ ЛЕЖАТ НАСЛЕДНИЦИТЕ ИМ... ДУМИ НЯМАМ КАК ДА НАРЕКА ТАКОВА НЕЩО...

В СЕВЕРНА КОРЕЯ МОГАТ ДА ТИ ОСЪДЯТ ЦЯЛАТА РОДА : - ТРИ ПОКОЛЕНИЯ + СЕМЕЙСТВАТА НА БРАТЯ И СЕСТРИ В КОНЦЛАГЕР ЗА ВРЕМЕ 3 ПОКОЛЕНИЯ :)))

Споко тия вече почнаха по този почин ще се доразвият!

Забранява се всякакво умиране докато роднините не съберат пари за данъци и глоби, че иначе целият род ще се озове в пандиза! Стискайте и не умирайте мислете за родата, това са невръстни деца и отрудените им родители!

Както писах преди няколко дни, сбъдна се мечтата на Тошко Колев , да стигнем американците . Щом като в САЩ се подава декларация от името на починал, нека и във Васалия да се подава , нЕма да се излагаме я !

Тия доказаха, че са първи комунисти! По време на комунизма наказваха хората за това, че техни роднини са били имотни, наричаха ги колаци и затова, че са били офицери и ги лишаваха от граждански права, образование, работа........... Сега същите комунисти ще наказват семейството за данъците на далечни роднини! Открийте разликите?!

Ами това си е както беше при комунизма; попълваха се едни деклараци от вида на: "Лицето има/ няма близки и роднини засегнати от мероприятията на народната влсат" Дори и починали, тези роднини и близки висяха в досието на лицето до гроб ако бяха "засегнати" от т. нар. "мероприятия", включително и ликвидирани!

Ей,ненаяде се Влади Горанов!Да си поиска данъците държавата е едно,но да се задължат наследниците с подаване на данъчна декларация е друго!

НА ДЛЪЖНИЦИ!:)) СЛАВА НА ГЕРБ ! :))

Редно е да плащат, освен, ако не се откажат от наследство. Не може да се наследяват само активите. Но не е редно да подават декларация. Трябва държавата да си потърси вземанията сама.

Хората плащат данък наследство върху вещи, за които вече техният роднина е плащал данъци към държавата, това е двойно облагане, а вие искате сега и тройно облагане, че и глоби?!

Естествено, че трябва да се плащат данъци за получени приходи. Роднините взимат ли имотите на починалия без пари?

ЛИЧНО АЗ СЪМ СИ ЗАПЛЮЛ ЗАПУСТЕЛИ ТУРСКИ ИМОТИ ПО РОДОПИТЕ - ЗАНЕПЛАТЕНИ ДАНЪЦИ ЩЕ ГИ КУПУВАМ ПО 1000 ЛЕВА/БРОЙКАТА :)) .... НЕ САМО БЪЛГАРИ ИЗБЯГАХМЕ В ЧУЖБИНА АМИ И БГ-ТУРЦИТЕ :))

Не е без пари!Те плащат данък наследство!

Как ще платиш на едно ЕТ/ едноличен търговец/, като физическо лице задълженията за осигуровки/ просрочени и неплатени/ - здравно осигуряване дод, доо - по ЕГН на умрелия ли?/Щото те се плащат по ЕГН/, не говоря за работниците? И да питам- наследникът как ще се възползва от здравна каса и каква услуга полза умрелият? Щото докато е имал задължения той е бил с прекъснати здравни права да речем и не е ползвал здравни услуги? Като му платиш ДОО, ще завериш стаж на ония свят ли? Това са вид дънъчни задължения ? Посочи ми процедурата?

Мелиха е смела и компетентна, колко му е да спретне едно договорче я с Аллах, я с Господ, я с Буда, я с Йехова....тя е оправно момиче от Герб, нищо не я плаши!

Не и обяснявай - няма да те разбере,защото Мелиха едва ли знае финансовите закони!

Ама как ще се плаща за нещо което не си го видял ! Да не мислите ,че си отчитам всички пари на жената бе малоуници от ГЕРБ. Ненаядохте се за пари бе .

Когато плащам кутия цигари не желая да има на кутията снимки на покойници, болни и деца. Това е гавра с тях и с нас. Някой питал ли е покойниците дали желаят тяхна снимка да се използва на кутия цигари и снимки на болни да се подмятат в кошчета за боклук. Имате ли разрешение от сниманите лица и с какво право се използват снимки на деца, които не са във възраст да управляват живота си ...Откъде- накъде един честно живеещ човек ще бъде длъжник за сметка на някого... Ето това е вредно. Остава да сложите снимки как едни живеят,а други плащат .

А с какво право доста идиоти в България , пушат в присъствието на деца, които не могат сами да вземат решение относно живота си ?

Ако ме питаш мен в момента този закон на Горанов е по-вреден за живота и здравето на децата от цигарите!

Пушенето в присъствието на децата е същия идиотизъм както употребата на алкохол и много други неща. Включително ако постоянно повтаряш,,аф,, на децата . То така се започва-първо АФ, след това БАУ и се стига до РРРРР. Горките деца.

А защо направо не обложат починалите с нещо като патентен данък? Така роднините им ще трябва да плащат всяка година и Б.Б ще може да върже бюджета, че и лихвите по 30 милиардния заем да започне да изплаща. Могат да го няречат данак ГРОБ, а ако изискат изплащането му от мъртъвците в последните 20 години (които не са си го плащали) ще покрият издънения бюджет за тази и следващата година.

Въпросът е колко мъртъвци ще може да си позволи един род, останалите ще трябва да чакат ред.

Май е време на краля "Слънце" да падне от стола и да го наследи някой нов. Във Франция на такива са им рязали главите, да видим дали ние ще направим нещо подобно ;)

Само такъв завършен "икономист" като този може да роди подобна дивотия. Тези вероятно за измели тотално държавната хазна и нямат 5 лева да се усмихнат и търсят под вола теле, ама май ще намерят само и единствено дедовия. Трябва да си пълен олигофрен преди избори да лансираш подобни дивотии. Лелее, какво ни дойде до главата! Изобщо не мога да си представя пък какво ни чака, ако ония не подаде оставка, както ни плаши.

От нас зависи...

Да посегнеш на смъртта се иска или много кураж, или много безбожие или голяма простотия? Какво ли мисли Господ за тая работа?

В България има много които не плащат данък МПС и данък сгради и такса смет - защото не са си декларирали движимото и недвижимо имущество. Никой не ги гони - повечето са роднини на депутатите.

Щом получават наследство, то следва да плащат и задължения. Стига с тази благотворителност от страна на държавата към длъжници! Достатъчно е, че НАП прекратява събиране на глоби и държавни такси в полза на МВР, съдилища и други административни органи, наложили глобите. Прекратяват делата, защото са спали 10 години

Ти нормален ли си нали наследниците плащат данък наследство, ти какво кръвен данък ли искаш да плащат на Герб и на Реформаторите, а искаш ли да се възползваш от булката първата брачна нощ?!

получаваш наследство - плащаш ДАНЪК наследство (нищо, че върху тези доходи по презумпция вече е ПЛАТЕН данък). т.е. нарушава се принципа, че един доход се облага един път. Така, че не е съвсем издържана тезата. Да се плащат задължения на починали, прилича повече на издевателство над близките. За никаква благотворителост от страна на държавата и дума не може да става. Държавата може да изработи достатъчно добри механизми за навременно събиране на дължимите данъци. Някакъв малък процент (при смърт) може и да остане несъбрана, но това е пренебрежимо малко.

Какви ги приказваш, врели некипели? Нали като имаш наследство, ти така или иначе подаваш декларация в МДТ и си поемаш имота и преминава на твоя партида и си плащаш данък наследство . Тук става дума за съвсем друго . Може да не искам да унаследявам ЕТ - то на майка си и баща си примерно и къкъв кабаат имаш от неговата независима икономическа дейност и формиран доход , че да му унаследяваш задълженията . Доходите нали спират с умрелият едновременно, тука нямаш капитал, а формиран доход, Има ред и ред неща дето ще избият и гръмнат на практика.. Тук не става дума , че хората не щат да плащат данъци , а за една нова недомислица, която цели пълнене на бюджет.

Трол в действие!Абе,нали плащаш данък наследство?Не бързай толкова със защитата на любимата ти партия!

Управляват ни идиоти и тъпунгери. Рекет дори и в гроба. Гробарите да откопаят починалия и да му изтръскат джобовете за данъци. Алчни безбожни същества.

Да вземем и да гласуваме от името на починалия, да теглим кредити от името на починалия?! Вие луди ли сте, явно доста. Тука не се ли нарушават една дузина закони и човешкото право поне в смърта ти да те оставят намира. Знам, че се чудят от къде да вземат заради милярдите заеми дето взеха, ама това е прекалено. Що направо не почнат да съживяват мъртвите да си платят данъците :( ненаядени кретени

Вече в България ще бъде доказано, че има такова нещо, като родова вина, родово виновни, виновни по наследство, наследили вина, родени с дамга, родени в Лудница, родени ..................умрели в кошмар, че осъждате на ад наследниците си.......

морала на управляващите съответства на родово общинския строй

подготвят закона та скоро като фалира държавата да заграбят и наследствените имоти на хората

Да ги плащат тези които използват имената им в избирателните списъци.

Има данък наследство не е нормално да се плаща два пъти данък върху едно и също нещо! Извратено и психопатско е наследниците да бъдат наказвани за грешките на починали роднини!

В България има доволно количество идиоти. Лошото е, че повечето са в правителството и държавната администрация.

пък после казвали че первезии имало само харт секса е това каквое а