Повече безработни е имало това лято

През третото тримесечие на тази година безработните у нас са били 326 600 души, като коефициентът на безработица е 9,5 на сто, показват данните на НСИ.

Обратно в новината

Коментари - Повече безработни е имало това лято | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ЛОШО е, че безработицата се е увеличила и много хора са останали на ръба на мизерията и глада.Да нямаш редовна работа е много стресово. Няма икономика у нас, има само разправии, Танов рекъл, престъпник отрекъл, този октопод, онзи не, детската ваканция ще съкращават, че и децата луднаха да негодуват, ежедневни разправии. Такава висока близо 10% безработица удря върху социалният статус и задълбочава и без това мизерният живот на много българи. ГЕРБ трябва да огледа грешките, които тръгнаха от началото с назначаване на много важни позиции на близки хора, приятели, лобисти и не съвсем качествени с опит и образование и работливост хора. Това обърка работата в 70% от сферите на управление от самото начало (икономика, замеделие, транспорт, администрация, екология, образование, здравеопазване, строителство и др.). В това трудно време на финанси трябваше не нашите деца да назначавате (както при Живков), не нашите приятели и техни близки. Примерите са десетки-момичето, което му се даде цяла държавна агенция да управлява защото е дъщеря на Главен пожарникар, то взе че провали фонда в земеделието и накрая призна, че е лъгало. Втори пример-при толкова силно образовани професионалисти назначихте за Зам Министерка на образованието млада жена, като четеш биографията й те е срам че си в България, и такива хора те управляват в най-мозъчното министерство-МОН. А като чуеш защо е назначена по думите на Игнатов-била любознателна и хубавичка, като чуеш учителката която днес е Софийска кметица -пиели си двете кафето заедно в кафенетата на ГЕРБ та затова ТЯ трябва да бъде ЗАМ Министерка се питаш защо си ходил да гласуваш за ГЕРБ. От месеци го казваме-никой не чува, няма чуавемост, защото у нас е ситуация, която е като ми пееш Пенке ле, кой ли ми те слуша.

С безработните ясно, ама имаше ли тази година лято?

Да това е истината която си е казала, така вече 20 г., тези които знаят , могат и са професионалисти са изхвърлени на улицата от години , а тези послушковци, шуробаджанаци и др. доносничета са на работа , ето това им харесва на много млади , които се продадоха за да угодничат на неграмотните рабовладелци. Затова сме и на тоя хал с икономиката в момента .

А защо тези, които знаят, могат и са професионалисти, не се реализираха за тези 20 години в чужбина, ако приемем, че почти навсякъде в България е така, както го описвате? 1. Защото въпросните знаещи и можещи професионалисти смятат, че след като са завършили висше образование, всеки трябва да им се покланя до земята и да ги взема на работа, без те да влагат нкакви усилия. Дори и отлично подготвен по съвременните стандарти (вж по-долу т.3), с опит и стаж в областта, в която кандидатстваш, трябва да се явиш средно на 6-8 интервюта за работа, преди да те назначат! Това го казвам и от собствен опит като човек, вече навлязъл в средна възраст и що-годе отговарящ на съвременните изисквания; 2. Защото знаещите и можещи професионалисти са получили като образование бегли теоретични познания, характерни за Съветската школа от 50-те - 80-те години на ХХ век, подкрепени от неясни и мъгляви обяснения и съчетани с някой-друг лозунг в прослава на КПСС-БКП; 3. Отлични теоретични познания и практически умения, придобити в края на 80-те и началото на 90-те години на 20-ти век, днес не струват за съжаление нищо! Оттогава светът се промени няколко пъти - в средата на 90-те с първите 286 - 486-ки с Windows 3.11/95; в края на 90-те с по-масовото навлизане на Интернет; През 2001-2003 г. с навлизането на Google, ICQ, Skype; През 2007-2009 г. с Facebook. Това са етапи на развитие и усъвършенстване на комуникацията, т.е. на общуването между хората, което няма как да не окаже влияние върху изискванията за наемане на работа. Днес без минимум 1 висше строго специализирано образование, взето по съвременни критерии, без 2 чужди езика (поне единият от тях - перфектно) и без солидна компютърна подготовка - имам предвид владеене поне на 40 % от настройките на Windows/Linux и също толкова от функционалностите на Офис пакета, без да са налични едновременно всички тези 3 условия, просто нямате НИКЪДЕ И НИКАКЪВ ШАНС на пазара на КВАЛИФИЦИРАНИ СПЕЦИАЛИСТИ. Ето това са 3-те контрапункта, които обясняват, ако не 100, то поне 60-70 %, защо знаещите и можещите професионалисти, завършили преди повече от 15 г. и спрели да се развиват, не се търсят на пазара на труда.

ТАКИВА КАТО ТЕБЕ ЧЕРВЕНИ НЕГРАМОТНИЦИ ИЗГОНИХА ЕРУДИРАНИТЕ ХОРА НА ЗАПАД! АКО ТЕ РАБОТЕХА ТУК, В БЪЛГАРИЯ, ОТДАВНА ДА СМЕ ИЗЛЕЗЛИ ОТ КРИЗАТА! А ЗА ВАША ИНФОРМАЦИЯ ИМАМ САМО 8 ДИПЛОМИ И МИ ИЗЛЕЗЕ ЗЕЛЕНА КАРТА ПРЕЗ 2003 Г. НО ИСКАМ ДА РАБОТЯ ЗА БЪЛГАРИЯ, ЗАЩОТО ТЯ ИМА НУЖДА ОТ ГРАМОТНИ ХОРА! ЗА СЪЖАЛЕНИЕ ОСТАНАХА САМО ЦИГАНИТЕ И ПРОСТАЦИТЕ!

До тук ни докараха некадърните управляващи от ГЕРБ.

713.0 хил. търтей който не произвеждат нищо, не внасят осигуровки, не работят. Затова заплатите няма да се увеличат скоро - трима човека издържат един търтей от държавната администрация.

Компетентни източници твърдят, че сме под 7 (седем) милиона, а общоприетият модел за общество в днешно време (по тази планета) се базира на 30 (тридесет) процентова средна величина на хората в работна възраст ; Като прибавим и `някоите` крайно-характерни за у нас параметри (на обществото) ... едва ли е изненада, че това което виждаме ежедневно надхвърля в пъти статистико-математичния апарат на апаратчиците от НСИ .

Икате да кажете с тая статия че жените работят през лятото повече от мъжете?

ПИШАТ БЕЗРАБОТИЦАТА ЛЯТОТО НАМАЛЯЛА.ЕСТЕСТВЕНО,МЛАДИТЕ ХОРА ЗАБЯГНАХА ПО ЕВРОПА ЗА ПО ВИСОКА ЗАПЛАТИ,А ОСТАНАХА ХОРАТА НАД 50 ГОД ВЪЗРАСТ ДЕТО НИКОЙ НЕ ГИ ИСКА НА РАБОТА.ДЪРЖАВАТА И ПРЪСТА НЕ СИ ПОМРЪДНА ДА УСИГОРИ РАБОТА НА БЕЗРАБОТНИТЕ.ТАКА ЧЕ НЕ НИ ЗАБЛУЖДАВАЙТЕ.ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ.

Това са резултатите от кирливата политика на т.н. "герб" - увеличаване на безработицата и пълна липса на перспектива!

Безработицата ще расте,вследствие "мъдрото"управление на партия ГРОБ

Искам оставката на ГРОБ

КОИ СА БЕЗРАБОТНИТЕ СЕГА? ХОРАТА С НЯКОЛКО ДИПЛОМИ И НАД 50! НИКОЙ НЕ ГИ ИСКА ЗАЩОТО НЕГРАМОТНИТЕ РОБОВЛБАДЕЛЦИ НЕ ИСКАТ ХОРА, КОИТО ЗНАЯТ И МОГАТ! ИСКАТ ПОСРЕДСТВЕНИ ПОСЛУШКОВЦИ, ЗА ДА ИМ ПЛАЩАТ ЖЪЛТИ СТОТИНКИ! ГРАМОТНИТЕ ХОРА НЕ ИСКАТ ДА ИМ РАБОТЯТ НА НЕГРАМОТНИТЕ ПОМИЯРИ!

Права си. Съвременните капиталисти искат да назначават на всеки три месеца нови хора, за по триста лева. И след като ги изстискат до последна капка и ги скапят емоционално - ги изхвърлят на улицата и ги заменят с нови. Високо квалифицираните и високо мотивираните отдавна напуснаха.

Ал

Всички правителства, без изключение съзнателно манипулират общественто мнение, като обявават данните само за РЕГИСТРИРАНИТЕ безработни. Тези които НЕ са регистрирани в бюрата по труда се наричат икономически неактивни (официално). Всъщност това за което всички си мислят че става дума е най-точно описано в сайта на НСИ и гласи: През третото тримесечие на 2010 г. коефициентът на заетост на населението на 15 - 64 навършени години достига 60.6%, или е с 2.5 пункта по-нисък в сравнение със същия период на 2009 година. При мъжете коефициентът на заетост намалява с двойно по-висок темп от този при жените (съответно с 3.3 и 1.7 пункта), достигайки 64.1% за мъжете и 57.2% за жените. Значи роботоспособните хора без работа са 39.4% - Това е истинската безработица!

Абсолютно вярно.

какви са тези глупости .стига лъжи и измами с хората .докога тези господа ще ни правят на малоумни .това не е статистика а стакмистика -прави се както е угодна на днешните управляващи .елате в един среденостатестически град и се хванете да бройте хората които работят .тя те няма да са повече от 35-45%от трудовите жители .това няма да стане защото е неугодно и ще потвърди истината че безработицата ама деиствителната е повече от 30% .товаще изложи гербарджийте и ще паднат розовите очила

Какви са тия "безработни" младежи на 15 години?! Това са деца! Думата "екплоатация" няма смисъл в тази държава...