Нови сблъсъци, водни оръдия, арести: една година гневът на жълтите жилетки не напуска Париж

Хиляди полицаи и жандармеристи са мобилизирани за уикенда, в който се навършва една година от началото на националното протестно движение

Обратно в новината

Коментари - Нови сблъсъци, водни оръдия, арести: една година гневът на жълтите жилетки не напуска Париж | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Всичко се почна от ината на бабката Меркел - тая брънтия, която пилееше милиардчета по нейния любовник Бойко Борисов. За да строи магистрали. Обра парите на французите. Тая бабка мръсна! Да пукне дано!

Значи в другите държави има протести комунистите са виновни Путин прецака света, и още куп дивотии. Влизаш тук няма нищо за комунизъм и прочее, как става това?

Приличат на клонирани Дар Вейдъри. Даа, явно Империята отвръща на удара! Стара серия......

Тази вечер Витоша е тъй загадъчна и нежна — като теменужен остров в лунносребърни води, и над смътния й гребен, сякаш в болка безнадеждна, се разтапят в тънка пара бледи есенни звезди. И грамаден и задъхан, скрил в гранитната си пазва хиляди души разбити — глъхне празничния град и под лунно наметало с шепот странен той разказва повестите безутешни на вседневен маскарад. А из улицата шумна, под гирлянди електрични, ето малката цветарка бърза от локал в локал, де оркестрите разливат плавни звукове ритмични и от тях се рони сякаш скрита мъка и печал. С погледа смутен и влажен на прокудена русалка между масите пристъпя и предлага плахо тя: златожълти хризантеми в кошничка кокетно малка и усмивката смирена по рубинени уста. Върху стройното й тяло, върху младостта й цветна, като черни пипала се плъзгат погледи отвред и в усмивки иронични блика мисъл неприветна, че цветята се купуват, а и тя е чуден цвет. И оркестърът въздъхва, стихват плачущи акорди, гаснат, млъкват, но отново гръмват те по даден знак, понесат се нависоко волнокрили, смели, горди и се спуснат бавно, плавно като мек приятен сняг. Но от маса къмто маса свойта кошничка показва светлокосата девойка с поглед смътен и нерад, а грамаден и задъхан, скрил в студената си пазва хиляди души разбити — дебне каменния град.

Ние кога ще се вдигнем срещу мафията ГЕРБ БСП ДПС май никога еми така е защо да се вдигаме след като всяко семейство има които работят в чужбина и пращат пари а на французите кой да прати те не ходят никъде естествено е че ще протестират

Те няма да спрат защото са наследници на комунарите и на Великата френска революция ! И ще отбележат началото на един нов свят ! Не са като нас овце и фашизоиди ! " Да бъде крепка братя десницата ви свята ! "Смирненски 1

Франция е единствената ядрена държава членка на Европейския съюз и тя критикува НАТО. Това са нейните "грехове" и затова я наказват, знаете кои ...

България е на 11-о място в ЕС при производството на ядрена енергия за 2017 г. България се нарежда на 11-та позиция по отношение на производството на ядрена топлинна енергия за 2017 г. от общо 14 страни, които притежават атомни реактори в рамките на Европейския съюз (ЕС), показват Общото произведено количество ядрена енергия в ЕС през въпросната година достига размер от 210 726 килотона петролен еквивалент, което е по-малко в сравнение с 2016 г., когато количеството е било 213 522 килотона. Производството през 2017 г. е с 10% по-ниско в сравнение с количествата ядрена енергия от 2009 г. Лидер в класацията на Евростат е Франция със 103 860 килотона, която е следвана от Германия (19 654 килотона ), Швеция (16 351 килотона) и Испания (15 131 килотона). Последната позиция е за Холандия, която е произвела през 2017 г. едва 789 килотона, като плътно над нея се нареждат Словения (1 488 килотона) и Румъния (2 907 килотона). В периода 2009-2017 г. най-голямо количество ядрена енергия България е произвела през 2011 г. - 4 105 килотона петролен еквивалент. По-големи количества са регистрирани и през 2012 г. (4 020 килотона), 2014 г. (4 046 килотона) и 2016 г. (4 010 килотона). В същото време производството на ядрена топлинна енергия в България се покачва с 2% от 2009 г. до 2017 г. Най-сериозен ръст в това отношение отчита Швеция (13%), следвана от Словения (11%) и Великобритания (8 на сто). Понижение отбелязват Румъния (1%), Финландия (3%), Чехия (4%), Испания (6%), Франция (7%), Белгия (12%), Холандия (14%) и Германия (46%).

Че в путлерастка Русия Помощта за безработица е осем долара. Осем. И има още гнусняри, които я възхваляват, била пътеводна светлина, а крадливия пигмей - световен лидер. Смешно, какво ще кажете

Смешен си ти, който подкрепяш хора, които ни учат, че кученцата и хомотата са по- важни от човека и за които човекът е само средство за експлоатация и за правене на всякакви екперименти с него, включително и този да ги учат от малки, че не принадлежат към никой пол. Дурак, не всичко е пари има и по- важни неща от тях.

Присъствието на тълпа руски тролове и жалка шепа български русофилистици в коментарника, само доказва наличието на интерес от страна на путинярска русия към вътрешни проблеми в ЕС. Това навежда на мисълта за целенасочено "култивиране" на проблеми в различни държави от ЕС.

Писанията на първобитни единици в подкрепа на нещо, което не им е ясно, но задължително придобива русофобски нюанс, само показва, че има нещо гнило в съвременната трактовка на ЕС!

Иди в Путиновия рай бе, хитрецо

Цървул си,.... и то Прост цървул!!;))

Помощта за безработица е осем долара. Осем. И има още гнусняри, които я възхваляват, била пътеводна светлина, а крадливия пигмей - световен лидер. Смешно, нали

Смешен си ти. Дано поне не си се докопал до някоя държавна служба

БОЙКО ,....Да пита Макрон : Тези от "българските банди" ли са,... че разсипаха Париж ???;))

Нерде жълти жилетки, нерде български джебчийки в парижкото метро ?!

Макрон не беше прав в случая но за една седмица двама българи влязоха в затвора и двама екстрадираха така че те имат наблюдение кой кво прави българи араби чернокожи те много добре знаят кои са румънци кои са цигани

"Централната част" на Париж е побългарен израз, който парижани изобщо не използват.

Нормалният човек съчувстваше в началото на жълтите жилетки и ги подкрепяше, докато те започнаха да си показват простотията. Между тях има хора, които карат БМВ-ета и притежават къщи и апартаменти, имат и добра работа. Други от тях просто обожават седенките и запълват свободното си време с печени наденици и алкохол, на сладки приказки. Изключително неорганизирани хора, без лидер и посока. Нямат никакава ясна цел. Голяма част от обществото вече не ги подкрепя. За щастие големите градове започват да ги изтикват в покрайнините, за да провеждат там безсмислените си протести . Така централната част на градовете остава да функционира нормално и хората са доволни.

Сравняват жълтите жилетки с протестите в Русия. Видите ли, не само в Русия протестират, така е и в Европа, следователно режимът на Путин е легитимен. Много са смешни. Хората във Франция са презадоволени и протестират от слободия. В Русия всеки си носи душата между зъбите и протестира, щото корема му се е залепил за гърба. За да има за Путин и шайката му.

_stankow

Задоволен човек не протестира. На онези данъци, скъпотия, наеми за жилища, безработица, пари за зъболекари и лекари - заплатите на французите хич не са големи. Поне за една част, немалка, от тях. Не е толкова розово в Париж. Задоволен човек - не протестира и не ходи да го бият с палки и водна струя.

Прочети известия от четвъртък, самите те пишат, че помощта за безработица в Русия започва от осем долара. Това какво е, протест или гладна смърт?

И в БГ ще организираме протест ама на пролет. Щот сега е студено,ракия се вари,после идва коледа,кисилото зеле тряя се яде все ткива хубави работи. Ний сме си добре,ама ако някой плати може и да протестраме .Тия франсета не знам какво искат. Вземат +2к евро заплата и все недоволни.

В Русия като помощта за безработица е осем долара и за брезова каша не стига даже, що не протестира този тъп електорат. Ами все за ниския крадец гласува. Зомби или просто лош човешки материал?!

Тия, полицаите, викащ с водните оръЖия - с водни пистолети ли са излезли срещу протестиращите . Явно са много деликатни.... Пък в други страни използват водни оръДия.

Не трябваше ли Америка да изпрати войски във Франция и защити протестиращото население от лошото правителство?

в действие!

Французите май почнаха да точат гилотините

Боже , боже, все още искам да видя Париж и други европейски столици, на какво стана, мигранти, атентати, жълти жилетки и протести, наводнния и силен снеговележ! Европа, не е това, което беше!

..Явно Путин им е обещaл да им изпрати водkа!?.

Скрий се! Той е въздържател

Браво, как подробно ни запознахте с проблемите на парижани, със забранените за демонстр. зони. Почувствах се западноевропеец. А дали някой запознава франсетта с магистралната еуфория у нас, със заплащането на работниците в най-старата държава в европа, с духовните въжделения на българина, най-изстрадалия европеец на балканите! Кажете, а после говорете! Така не може!

на списвателите жълтите жилетки са във Франция а не в Русия

Ако беше в Русия - вече щяха да са ги изяли червеите тия протестъри!

Там няма червеи, те са изядени ... на препечени пръчици, мезе към домашна водка

според мен, е тук: "...Префектурата на полицията в Париж обяви, че в централната част на града се обособяват няколко зони, в които демонстрациите са категорично забранени." А целта на властите, струва ми се, е в бъдеще да криминализират всякакви форми на негодувание и протест, като ги обявят за "тероризъм".

Че си руска маймуна недоклецана Пропагандист с втори клас образование И той, хлапака се мъчи да мисли

Научи граматиката. После поучавай.

Ко речи?

Крадлив ЕС, вижте Венеция, окраднали парите за дигите и само там ли... Несправедлив ЕС, белите блъскат, черните папат, после що има расизъм... Безхаберен ЕС, на тупаните като Макарон, Боце, Меркел и т.н. не им пука, живеят си в тяхната словесна илюзия...

А президентът на богатите кога ще напусне Париж?!

Гарантирано вандалите са спонсорирани от държава, която има интерес от слаб ЕС !!! Тези метежи започнаха, когато в Париж бе избран Макрон и в негово лице се виждаше светлина в тунела от липсата на лидерство в ЕС. Да, ама не … тогава се появиха …. метежниците …. За мен е ясно кой стои зад това !!!

То па много сложно да сетим, че мяучиш за САЩ))))

по кухите кратуни на метежниците, които се бунтуват срещу законната власт

законната власт яде боя

Теб "кефи" ли те това ?!

Ще свалят жилетките, когато оня нежен мъж и бабичката, която води за комуфлаж напуснат Елисейския дворец.

Колко демократично! Браво!

боливия , чили , франция. и тн . добре дошли в демократичният свят земята.

Къде е световната общност, къде са защитниците на свободата и демокрацията ?

това са фактите,фак де юръп

кога европа е била цивилизована,да те питам тебе сороския скот,дето се клати със сестра си

Само корпорации и нЕкви палачи по парламенти дето насъскват различни с оръжия да бият и стрелят по хората ако не се подчиняват на корпорациите

нас има самозвани бухалки, които сами си дали права от името ва властта

а инсталирани от същите тези глобални корпорации. И докато слушкат ще са на власт, незивисимо как гласуваме ние плебеите.

ако после дойде гражданската война ако мога така образно да се изразя

На 7 милиарда роби

това е либерална демокрация

Е в мекия ти руски задник Майкоебец педерастичен

гледам че ти квичиш доволен след като се виждат вънгалките по немития ти задник

той гневът на жилетките е насочен главно към капиталистическите ценности,които ни надяват разни бабоебци и канещи чалми политици