Паспортните служби минават на денонощен режим

"Преконфигурира" се системата за издаване на документи за самоличност по начин, който да позволи денонощен режим на работа в девет големи областни градове.

Обратно в новината

Коментари - Паспортните служби минават на денонощен режим | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Като гледах видеото от Кърджали ми стана ясно, че нито един от опашката не е проритал за нов документ по важни причини. Само не разбирам как ще си сменят документите живеещите в България, тъй като за разлика от "гостите" те ходят и на работа. Пък и е по-добре да се направи график за смяна според изтичането на удължения срок. Така няма да има излишно напрежение и висене по опашки от полунощ. А за летните месеци не ми се мисли... Тези паспорти ще ни горчат доста време. В БГ все има някакви задължителни опашки.

Знаех какво ще стане и затова си смених паспорта още януари,макар че е валиден до май. Но личната карта с биометрични данни не можеше преди тази кампания. Спомнете си огромните опашки преди 10 години, когато висях цял ден и се сменяха по рожденни години - това можеше да се избегне, ако бяха въвели новата карта преди 1-2 години - някой да си я смени по-рано, а не сега всички накуп. И 6 месеца са никакво удължение, същите огромни опашки ще са и в последния момент. Просто управляващите не си свършиха работата навреме - и те по български в последния момент въведоха новите карти.

Някъде да се споменава че Siemens България е клон на Siemens Австрия, и от Siemens Германия не искат и да имат нищо общо с тези от Австрия заради всичките подкупи в цяла Южна Европа (основно Гърция и Италия). Допълнително всичките простотии написани за това къде са правили документи не са вярни - въпросните референции са на техни доставчици (а референции важат само от подизпълнители). Тоест Сиеменс България спечели с 0 опит и с оферта от 20млн ЕВРО отгоре на другите участници - тоест по напълно нормален начин за България.

След избора на "Сименс" обаче три отпаднали от търга фирми - Bundesdruckerei-Германия, Allami Nuomda Nurt-Унгария и Sagem-Франция, оспориха решението във Върховния административен съд, който спря предварителното изпълнение на договора. Така МВР беше на път отново да изпусне поредната отсрочка за въвеждането на електронните паспорти. МВР е обжалвало решението на съда пред 5-членен състав на ВАС, който обаче също е потвърдил спирането на договора. След това Михаил Миков е представил нови доказателсва и на 9 юни вече тричленен състав на ВАС е допуснал изпълнението на договора. От фирмите, загубили търга, отново са обжалвали вече пред петчленка на съда, но той е не е уважил жалбите и в крайна сметка "Сименс" започна изпълнението на договора. .........................................................Те това е.....Миков Миков кулско сиво го..до!

Какво им пречеше старата организация? Всичко беше стиковано! Отиваваш на фотото,после в банката и накрая в полицията. А сега , влизаш-излизаш и все си последен на опашката...... Пълна простототия!

Пак към старата система вървим.......и наистина беше по добра......и не забравяйте че много хора можеха да си подновят документите от 1януари до сега .....но изчакваха новата система която се оказа пълна каша........Абе-простотия.....

Какво им пречеше старата организация? Всичко беше стиковано! Отиваваш на фотото,после в банката и накрая в полицията. А сега , влизаш-излизаш и все си последен на опашката...... Пълна простототия!!!!

Преди около 10 години взех шофьорска книжка в САЩ. Около 15 минути след изпита ме снимаха с дигитален фотоапарат!!!/преди 10 години!!!/, като няколко минути след това някаква машинария отпечата книжката, платих някаква дребна сума /май 12 долара/ и отидох да се возя. Аз, чужденеца, пристигнал там преди 2-3 дни. Тук какво става?

Някой да поеме отговорност за това безумние. Договор за 116 млн евро, а неустойки за 6 млн лева. Трябва да ги съдим за нарушаване правото на свобода на придвижване. И защо ни правят на идиоти - хем системата приема само 50тина молби на ден, хем блокирала заради претоварване. Съд до дупка само ще оправи нещата, а те да търсят парите от Сименс или който и да е - 116 млн евро за неработеща система е безобразно много. И да издават документ в МВР, че не спазват собственте си срокове, за да се базират съдебните искове на тях. 230 милиона лева и .... нищо

А при денонощен режим на работа банковите клонове на СИБАНК ще увеличат ли вносната такса?

защо ще пращате с DHL, няма ли други фирми, или оттам вземате комисионните си, а !!! Цецко, къф си тъп, обяви, че сте заловили някъв обирджия по данни от пръстовите отпечатъци за паспортите, и моментално наплива ще секне.

За пореден път се убеждавам, че четенето на българина не му е най-силната страна: "Тази нощ са обработени 630 експресни поръчки за паспорти. Те ще бъдат изпратени с DHL там, където се намират съответните граждани, пак за сметка на "Сименс" за сметка на Сименс, четеш ли или се чешиш някъде?

Хайде сега малко смятане, пък да видим кой е виновен. През тези 10 години на валидност на старите лични карти се подмениха доста от тях -смениха си фамилиите хора, смениха постоянен адрес, има безсрочни лични карти, има изгубени, откраднати/на тях им се издадоха нови/, лицата с първи лични карти за срок от 4 години са си издали нови със срок от 10 години. Така че не е причината в системата като цяло. Причината е в народа, юруш да е пръв. Не ми се слуша че едва ли не всичкия този народ се е юрнал да пътува зад граница. И спешно му се налага да извади нови документи за самоличност. Така че мили съграждани този път причината си е в манталитета на Българина. Моята лична изтича през месец май тази година, зная че удължиха срока с 6 месеца и в никакъв случай няма да се юрна да вися по опашки. Хайде да сме реалисти, има проблем и в сървъра, може да се направи и двусменна работа на гишетата за прием на документи както беше през 2000 година и следващите 2001 и 2002 години. Но ако ние като граждани нямаме съзнание и смятаме че все някой ни е виновен винаги ще е така.

Луди хора. Знаете ли колко трябва да платят на служителите, че работят извън регламентираното време. От къде ще дойдат тези пари? Боже родила съм се в държава където управляващите са малоумни!!!!!!!!

Търгът е струвал 120 милиона лева и е имало предупреждение на Световната банка да не се работи със Сименс. Трябва да има черен спесък на тези фирми, които провалят търговете. Фирмата не е виновна, този, който я е класирал на първо място в търга, него да разследва ДАНС.

естетсвено че с американски фирми трябва да с еработи

Комунистите от ГЕРБ ни подготвят да сме с редовни документи като тръгнем да емигрираме!

Това са дреболии. Къде по-важно беше да си губим времето в импийчмант, да обсъждаме 1 месец измислени мерки да лашкаме фалшиви закони и да муаме кюфтаци.

Недомислиците, лошата организация и нереалните срокове са си чисто български патент при всяка кампания - без значение какъв е цвета на управляващите. И след като сме наясно какво ни чака, вместо денонощен режим с допълнителни разходи, можем да направим нещо по-просто. Срокът на изтеклите документи да бъде удължен до края на годината. И дотогава да се приемат само молби от хора с изтекъл или изтичащ в рамките на следващия един месец срок на документите. Така мисля че нещата ще се урегулират без излишно напрежение и разходи..

Ами срока е удължен, е не е до края на година, а 6 месеца, ама то трябва и малко акъл!

Някъде беше публикувано че една от фирмите,отпаднала при кандидатстването за изготвяне на новите документи при това Българска е разработила цялата система за някои страни от Еврозонота и тяхната система работи без проблеми......та какъв е критерия за избор.......шуробаджанащина......и да му е яка душицата на народеца....

Провалът е факт, лошото е че се знаеше предварително, че ще има подобен гаф, но никой не взе мерки. Затова сега е важно как ще се реагира - денонощна работа е едното решение, но не е достатъчно - трябват повече пунктове, повече хора и надежден софтуер, а това просто няма как да се случи ! Отново като малоумници ще висим под дъжда пред рпу-тата и нервни лелички ще ни говорят ан висок тон - по европейски !

Е те това е-пак народа ще тегли и опашките и нервите-та тази фирма не е ли на сина на един бивш офицер от МВР.....Бриго бре....

ИСТЕРИЯ ЗА НОВИТЕ ПАСПОРТИ С БИОМЕТРИЧНИ ДАННИ! А по упашките от сутрин чакат хиляди пенсионери, безработни или просто льохмани. Ако нямат новите паспорти с биометрични данни ще им паднат г*те. юруш на целукупния български народ на паспортите с биометрични данни! идиоти сте!

Е те това е-пак народа ще тегли и опашките и нервите-та тази фирма не е ли на сина на един бивш офицер от МВР.....Бриго бре....

А защо предните господа управляващи не стартираха тази подмяна по-рано? За всичко се иска време, а защо сега се остави за последния момент и то точно преди летния сезон???

ПРОЦЕДУРАТА Е СТАРТИРАНА ОТ ПРЕДНИТЕ ОЩЕ ПРЕДНИЯТ АПРИЛ МА ПАЧА!!! ОНИЯ ЧЕ СА ЛАПНАЛИ КОМИСИОННА, ЛАПНАЛИ СА АМИ ТИЯ КАКВО ЛАПАХА ОТ ТОГАВА ДО СЕГА ЧЕ НИЩО НЕ СВЪРШИХА?????? СЪЩИТЕ БОКЛУЦИ СА И ГъРБАВИТЕ, САМО ЧЕ ПО-НЕГРАМОТНИ!!!

КАК КОЙ ЩЕ ГИ ПЛАТИ БЕ?!? АЗ И ТИ ЕСТЕСТВЕНО!!! А ЦВЕТАНОВ ЗАЩО ЕДИН ПЪТ НЕ ИЗЛЕЗЕ И ОБЯВИ КАЛКУЛАЦИЯТА НА ЦЕНАТА НА НОВИТЕ ДОКУМЕНТИ?!? ТЕ ПРЕДИШНИТЕ СКЛЮЧИХА ДОГОВОРА, НО СЕГАШНИТЕ ИМ КАЛКУЛИРАХА ЦЕНИТЕ! ПРИ 116 МИЛ. ПРЕЗ СЛЕДВАЩИТЕ 5 ГОДИНИ ЩЕ СЕ ИЗДАДАТ ПОНЕ 12 МИЛИОНА ДОКУМЕНТА (ЛК, ПАСПОРТИ, КНИЖКИ) - ТОВА ПРАВИ ПО ПО-МАЛКО ОТ 10 ЕУРО НА ДОКУМЕНТ!!! С РАЗЛИКАТА КРЕДИТОРИ НА ДЪРЖАВАТА ЛИ СТАВАМЕ ОТНОВО?!? НА ВСИЧКОТО ОТГОРЕ ДОКУМЕНТИТЕ СА СОБСТВЕНОСТ НА ДЪРЖАВАТА ПО ЗАКОН - КАК ТАКА НИ РЕКЕТИРА ДА ЗАПЛАЩАМЕ НЕЙНА СОБСТВЕНОСТ?!?

Не желая да ми връщат парите !!! Ако съм се прибрал в БГ за една седмица отпуска и съм подал за експресна или бърза поръчка за документи - не станат ли в срок ще заведа дело за пропуснат самолетен билет,неявяване на работа в срок от моя страна и пропуснати ползи от надници в двоен размер...- в случай на забавяне от тяхна страна на ден това ще им струва по 300 евро...пък нека да си направят сметката ... А за колко ще предявя иск за морални и душевни щети това ще е по скъпо защоте не се прибирам в БГ да си тровя нервите а тъкмо обратното!!!

5 ЛЕВА комисионна за СИБАНК при превод от18 лв,БРАВОООООООО

Първо превода е 2 лв. за суми до 30 лв., второ СИБанк си беше там и при Костов, и при Царя, и при Станишев, и трето - по банков път можеш да преведеш от която си банка искаш!!!!

А ще кажат ли Сименс колко пари бутнаха на Миков за да подпише договора или пак щи си трайкат като с мотрисите?

А, кой ще плаща извънреден труд на работещите?!!!Това да не му е бащиния на Цецко?Или ще го кара като бригадирското движение от 56-та?Тотьо Младенов спиш ли?Ила пак само частниците ще гониш?Заради глупостите ,които измисля това правителство всички ще плащаме!!!

Странно, нали уж Сименс е немска фирма, а сред цитираните държави, където правят паспорти, точно Гремания лиспва в списъка. Защо ли? Ами вече смятам всеки сам може да си отговори на този въпрос.

Нека МВР да въведе график за подмяна на ЛК , паспорти и шоф. книжки съобразно датата на изтичане на срока.Обявете го за улеснение на гражданите и за да няма натрупване пред гишетата. А спешните и бързите са си отделно.

незнам кой и защо е виновен но такъв има и Цецко или да работи и да не плещи много или да търси отговорност от неговите хора или да си ХОДИ! Ние не сме животни да чакаме и освен това да си платим та той да да харчи нащите пари като ли са негови1ВЪРВИ СИ или РАБОТИ !

ех, тази простотия с която толкова се гордееш ти и тези като теб... най-смешното е обаче, че точно такива са тръгнали да дават акъл на вътрешен министър.

то пък гол\ям праз да даваш акъл на шофорче от общия гараж на МВР....смешник

Е сега да видим ,как ще реагира и МИНИСТЕРСТВОТО НА ФИНАНСИТЕ където същата ВЕЛИКА фирма е на път да спечели един от Лотовете за подръжка или Монката ще се покаже най после МЪЖ и ще реагира адекватно и по точно "OUT ".

Все пак не е ли по-добре да се дават предварително номера с дата и час и да се спести на хората досадното висене пред вратите на паспортна служба. Нека си направят калкулация колко време им трябва за един човек- 5 мин;10мин или половин час, но да си знаеш че като отидеш след 2 -3 седмици ще те обслужат без чакане!

Щеше да е куриоз, ако проекта бе тръгнал .

прав си :)

А в Испания коя фирма прави паспортите? Питам не за друго, а защото хем им струват 17 евро и са валидни 10 години (над два пъти по-евтино от българските), хем се издават за около 4 часа нормална поръчка и без допълнително оскъпяване. Някой пак нагруха тлъстата комисионна.

Цветанов, че те гражданите не са виновни, ами виновни са управляващите, че не могат да се организират и въведат някакъв ред.. Обаче пак гражданите са принудени да изтърпят и тези действия на управляващите. Да си вземаш отпуск, да чакаш три дни и три нощи за да си подадеш документите , за да ти издадат документ за самоличност, че си гражданин на тази държава! Никакви арести не ме вълнуват, щом трябва да изтърпя и това унижение и терзание да стоя на поредната опашка по вина на държавната машина!

Браво Цецко ако това действително стане ще ви призная! Въпреки, че има трески за дялане нещо което се направи като хората трябва да му се обръща внимание!

Г-н Миков.... комунета мръсни и двулични ! Къде сте сега да храните ББ >?!! Затвор не само за всички червени комуняги... а и за целите им семейства ! Без капчица хуманност ! Това не са хора... а срам и позор !!! Направихте ни на маймуни червени фесове долни !

Докато има тъпаци като теб, които не могат да разсъждават и не виждат по-далеч от носа си, все ще сме така.

Следващия път поръчайте система, с която целокупният български народ да може да си смени документите в рамките на 24 часа. Може и онлайн. А който най-пръв натисне копчето - получава златен номер на лична карта.

Да такова е правилното решение, при ситуация на истерия в обществото.

Проблемът си има няколко аспекта: 1. Сега съветите на тези умници са- изчакай, не бързай, не искай бърза или спешна поръчка! за къде бързаш?! А след 3 месеца ще ти кажат- плати си сега глобата, защото си пресрочил 3те месеца за издаване на нов паспорт. 2. А защо е тази глоба?! Аз не мога с невалиден паспорт да излизам извън Бг, значи даже и ад е изтекъл- не нарушавам никакъв закон. Не ми е необходим сега паспорта- защо трябва да го пдоновявам? За да пълня само хазната ли ? Кога ще се мисли малко повече когато се пишат законите? 3. има теория, че зад всяко опасно състояние стои опасно действие. Даже и да не е толкова опасно сегашното състояние с паспортите зад него стои милиционерска грешка- я на Цветан, я на някой друг- ДА СИ ПОЕМАТ ОТГОВОРНОСТТА.

За задграничен паспорт не се плаща глоба при неподновяване, защото не е задължителен личен документ в рамките на ЕС. Той се вади и подновява при нужа. Вие да не би да бъркате ЛК с ЗП? И ако бъркате такива понятия, защо по дяволите досаждате?

Цветанов, взимайте си новите паспорти и изчезвайте някъде. Това не като да плашиш деца с автомати. Думи като софтуер и система са чужди за герберските мозъци.

абе хуманоид прост, такава реакция на властта никога не е имало! осмен това договорът е сключен от Михаил Михов, а изграждането на системата закъсняваше с 6 месеца - пълен успех на сегашното правителство, е че изобщо успя да я подкара в последните дни на март, защото рискувахме поредното наказание от ЕС, който даде парите за софтуера. Всички Комунисти в Белене и ти също!

чудя се ,що ли пенсиите висят по опашките и правят калабалък след като техните карти са БЕЗСРОЧНИ. Що висят или просто изпълняват спуснати поръчения. А вие си храчете колкото искате, нали само това знаете, за друго сте некадърни