Коментари - Прибират посланиците от ДС с процедурен трик | Днес.dir.bg

Прибират посланиците от ДС с процедурен трик

Парламентът отхвърли два законопроекта на Синята коалиция за промени в закона за дипломатическата служба, с които се забранява на бивши сътрудници на бившата Държавна сигурност и разузнавателното управление на армията да заемат дипломатически постове.

Обратно в новината

Коментари - Прибират посланиците от ДС с процедурен трик | Днес.dir.bg

Коментари

Всички агенти и доносници на ДС със закон да се отстранят от всички службички,които заемат или са избрани.Това трябва да стане преди изборите не искам президент и кмет доносници!

Няма нормален човек, който да е против своите секретни служби. Но ние говорим за службите не дори на БКП, а лично на Тодор Живков. Този човек е истинската причина в ДС да бъдат въведени крайни форми на тотално следене и контрашпиониж - нещо, което отвращаваше дори истинските комунисти. Комунистите, а не партийците като Цецка Цачева или г-ж Иван Костова - бивши партсекретарки. Обществото се гъне вече 20 години под напора на организирана, силна и дисциплинирана нелегална армия от хора на ДС, настанили се на всички стъпала на управлението и успешно рушащи със своята компетентност и некомпетентност всяко правителство - ляво или дясно. Тези хора, обучени с една -едничка цел - да пазят обществото, решиха да напуснат казармите и РПУ и да заемат овакантентните чиновнически столове на властта - без опит, знания и култура. 90 процента от кадрите от зам.-началник отдел нагоре са военнизирани чинове в цивилни костюмчета - без дипломи, без езици, без икономическа грамотност. Но с огромен апломб и жажда за пари. Това е перверзия, а не власт. Така се отива в Африка, а не в Европа. Така се идва до нов Девети септември или както щете го неречете. Защото търпението на хората свърши отдавна. И само страхът в нашето полуфашизирано парализирано от страх общество пречи да излезем на улицата и да поискаме обещаното през 1989 г - свободна социалноориентирана западна държава - същата, която така ненавиждат кресливите днес кадври на ДС.

Абе малоумни министре, в коя държава дипломатите не са обвързани с разузнаването?! Гледай по баща си! Така е било и така ще бъде.

Кой ти е номерът на партийната книжка? Или карти имате?

Според православната църква брака до пето поколение между роднини е забранен..... Та си мисля че може да се направи нещо такова и за племениците на членове на Политбюро като др. Младенов :)))

Ами те какво ще работят после тези хорица?Като цял живот нищо не са свършили, освен да лапат народни пари и да обикалят света.

Това е една добра новина. Като не щат с добро ще стане с лошо. Но ще ги докарат в България, така или иначе. След като доносника на ДС агент Гоце вече не е президент нещата ще станат много лесно - просто ще ги изхвърлят като мръсни котета, независимо кой колко е професионалист. Щото ако по случайност са добри професионалисти, пък работят за разведката в Москва, ползата от това е нулева. За България е нулева, за Русия е може би доста голяма ползата. Вчерашния случай с поредния руски агент ясно показа че такива екземпляри трябва да се махат. 22 години след разтурването на соц. лагера и Варшавския пакт, някак си руските шпиони не е умесно да се подвизават по високите етажи на властта. А ако тези мушмуроци, дипломатите, наистина са професионалисти, сами ще си подадат оставките. Че след 3 месеца вече ще е късно - тогава ги чака ритник в задника. За догодина по това време това е абсолютно сигурно - първият указ на новия президент (а няма никакво съмнение че той ще е от ГЕРБ ще е за махането на доносниците на ДС от дипломатическите служби.

Наивник. Догодина по това време няма да има правителство на ГЕРБ, а президент още по-малко!!! А за лустрация времето отдавна мина, тя лустрацията си става сама с течение на годините.

Хубаво пишеш KGB, ама нещата не са толкова прости. Щом е комунист значи е черен, щом е от ГЕРБ е бял и красив... И при комунистите има честни и достойни хора и в ГЕРБ е пълно със задници и кариеристи. Прочети " На гости у Иречек" на Алеко Константинов, там има една знаменита фраза. Повтаряй си я по-често - помага :)

Бе кво да им се сърдим на гробаджиите, съвестно си изпълняват обещаният на една чужда на България велика сила, която им помогна да се качат на кормилото на властта и да си напълнят до повръщане гушите.

Не знаеш ли,каква ще е съдбата на един лустрационен закон в сегашния конституционен съд.Забравил си,че имаше вече такъв прецедент.

Че кой от вас не е свързан по някакъв начин с ДС! ХА ХА ХА СМЕШНИЦИ! това си е чистка, не друго!

Това е работа наполовина-изгонването на агентурните кадри на ДС!Трябва изрязване на гнилото из дъно-всички оставени на постовете от Стани-гей да се изгонят заедно с доносниците!И най-важното -не само във това ,а във всички министерства,ведомства,агенции,кметства и т.н.Народът затова ви избра господа-искаме нова България,незамърсена от комунисти!Светът отдавна си е казал какво е комунизма-престъпление срещу човечеството!Какво чакаме-ЧИСТКА!

Трябва да приемат закона за лустрацията и от всякъде да ги махнат , стига са яли на държавната копанка... РАБОТЕЩИТЕ ПЕНСИОНЕРИ В МВР И МНО -също да се махат НИКОЙ НЕ ИМ ЗАБРАНЯВА ДА РАБОТЯТ , НО НЕ НА ДЪРЖАВНАТА СОФРА-КАТО СА ТОЛКОВА ДОБРИ В ЧАСТНИЯ СЕКТОР ЩЕ ГИ ОТЦЕНЯТ

другарю Младенов, стига с тези ДС агенти. Кои хора ще пратите на тяхно място? По цял свят дипломатите са свързани с тайните служби - това трябва да го знаете Вие на-добре, защото баща Ви е работил за тях и благодарение на него сте се изучили добре и сте обиколили света. Вземете и свършете малко работа най-после.

Време беше за разумен отговор!

И на тяхно място ще изпратят агенти и сътрудници на ТИМ.

Господа, прекъсването на връзката с миналото е небивалица и е невъзможно. Възможното е отдавна ставащото - подбиране на служители по служебна и професионална подготовка и лични качества, и съгласуване с приемащата страна преди назначаване в нея. Няма защо и е вредно за България да се обсъждат утопии, т.е. небивалици, в Народното й събрание. Нужен е нов закон за дипломатическата служба и би било разумно той да определи необходимата специализирана подготовка и процедура за допускане до представителна в чужбина дейност на личностите. Трябва да се предотврати всяка възможност посланици да са хора без потребните образование, опит и служебен път. Ще напомня, че страната ни е имала за посланици артист - комик; литературен критик, който отрече публично на северо - юго - западно - източен диалект диалектиката; психически засегнати адвокат и съдия; директори на комбинати; страхливци по рождение и негодяи по убеждение... Стига Гоцевци, господа!

Ако прочетете внимателно закона за дипломатическата служба, той си е много добър даже. Там ясно е указано, какво образование е необходимо да има човек, който иска да постъпи на работа в министерството. Освен това има много стройно разписана организация на израстване в системата. Само че точно това не се харесва на сегашния министър, а и не само на него. Отново ще се нароят Калинки и разни познати, които много са искали, но не са ги допуснали "под стъкления похлупак". Искам да Ви кажа, че ви министерството работят млади хора, които нямат нищо общо със старата система, образовани са, квалифицират се и представят добре държавата. Факт е, че за тях не се пише и говори, защото не са си размахали бельото някъде. Но основната причина да няма наплив от току-що завършили, е ниското заплащане. Нека министърът реши този въпрос и да организира конкурс, както бяха организирани няколко такива преди неговото идване и младите сами ще дойдат.

Твяърдите, че законът за дипломатическата служба е "много добър". Толкова е добър, че позволи на Гоце и предхождащи да назначат БЕЗНАКАЗАНО артисти, критични списуватели, психично нездрави - един от тях заради непреодолим ужас побягнал. Споменавате развяването на бельо? А показалата налапан пръст и задни части по Интернет, какъвто случай имаше, да бе наказана по този закон? Не! Бе повишена! В какво се състои добрината на този закон за България тогава?

Ако направят и един процедурен трик да увеличат доходите на гражданите, грешка няма да имат тези "законотворци".....

Да бе, правителсвото да направи нещо да увеличи доходите на гражданите, докато същите тези граждани си седят в къщи и си пият ракията, дълбоко загрижени как точно да изхарчат тези доходи.

Е, а защо обещаваха, ако нямат намерение да га направят?

Сетихте се 20 години от началото на прехода.

Богата държава сме щом сме в състояние да плащаме двойно за тези дипломати .Нали Младенов не ги дава от собствения джоб! А дали и заместниците , след като ги провери комисията, няма да се окажат в групата на ДС? Занимават ни само с тъпотии, а ние се чудим как да свържем двата края!

Отново стръв за дървеници. Отново ни занимават с въпроси, които не стоят на дневен ред в България.Вярно е че президента пречи на отзоваването на ченгетата посланици, но никой не пречи на изпълнителната власт да се отърве от всички служители на ръководни места членове на ДС. За това съм напълно съгласен с:"Ако Младенов и ГЕРБ бяха искрени в гнева си срещу ченгетата от ДС, щяха да приемат лустрационен закон, който да отстрани от висши държавни длъжности не само дипломатите, но и ченгетата от всички институции в България." А в момента, когато народа оскотява от недоимък, когато здравеопазването е в своя луднал стадий, когато минималната пенсия стига само за три банички на ден, едва ли това е въпроса, чието разрешаване не търпи отлагане.

Я стига демагогия. "Народа оскотявал от недоимък" Глупости! Като е толкова беден народа защо непрекъснато се строят тези огромни молове, кой пазари в тях? Защо всички ресторанти и кафенета са пълни? Окъде пари за тях, като сме толкова бедни? 90% от хората имат поне по 2 GSM-ма, да се чуди човек за какво им са. И какво ли не още... ДС трябва да бъде напълно отстранена от управлението на държавата, но да се смесват нещата и да се говорят глупости няма смисъл.

Относно недоимъка, май че сънуваш благоденствие. Изглежда че бог не ти е дал очи и уши.Статистиката е суха, но провери колко хора получават до 150 лева пенсия. Тогава може би ще прогледнеш. Провери също за колко хора държавата няма пари за лечението им, та те са принудени по най-различен начин да събират средства. Ослушай се в човешката мъка на хората чиито деца са навън.Тогава пак хвали правителството.

Правилно е действието а Министъра.Моите уважения Г-н Министър.Чест и почитания.Посланиците са стабилни професионалисти,но сегашните обстоятелства налагат тяхното отзоваване и не защото изпълняват някакви разпореждания на бившата мелачница ДС.Не!А защото доверието на нашите съюзници требва да се повиши към нас.В края на краищата требва да формираме почетно отношение на политическото ръководство на другите държави от Евросъюза.Тогава всичко ще става много бързо и просто.Навсякаде се краде,убива и търгува със влияниие ,но нас ни нарочват и вкарват в негативни доклади-именно по тази пречина.

уважаеми СЕ гарантирам ви от първа ръка ,единстрано число че миличките са на заслужена високоплатена почивка с шофьор ,готвачка и лична чистачка ,като награда за вярна служба към ДС ,просто не се заблуждавайте че вършат нещо полезно ,тях никой не ги взима на сериозно но това не им пречи да лапат описаните пари

Мен не ме притесняват тези от ДС! Те са били вербувани и са работили за държавата независимо, какъв е бил строя. Повече ме притесняват техните деца, които в по-голямата част много лесно предават националните интереси.

Е грешиш, не са работили за държавата, а за стоя. А техните деца са бъдещите бизнесмени и държавници, защото са завършили престижни университети и са поличили начален старт, нещо което ние не сме.

Говориш глупости. Значи държавата и строят са отделни неща, а? Доста тъп си, мисля. Освен това аз съм завършил престижен европейски университет, а родителите ми не са били в ДС или във властта. Питаш - как така? Ами ей така, господин демократ!

имаш моята подкрепа

ПРЕДЛАГАМ, С ЦЕЛ ИКОНОМИИ НА МНОГО МИЛИОНИ ДА БЪДЕ ЗАКРИТО МВнР, ИЗКЛЮЧАЯ ГЛ. ИЗРАЕЛСКИ ШПИОН МЛАДЕНОФФ, КОЙТО ДА СИ ОСТАНЕ ЗА РАЗИДЕНТ.

Преди години онзи малоумник и алкохолик Луджев разлепи из страната карта на България с къде какво има военни поделения, тия малоумници сега си оповестиха и агентите все едно не са българи посланниците!!! много се чудя как им дойде отръки на неформалите боко тиквата и цоко пипоня да напълнят политическото пространство с по-големи неформали от самите тях?!

Нали? И аз на това се дивях. По-продажна държава няма. Кой сега ще иска да стане агент? Никой не иска след години да му се петни името. Ама това е да си национален предател.

Класика!! Посланник в Руанда , Судан , Свазиленд, Того,Ботсуана!

А децата на тези от ДС?

Става въпрос за смяна на посланиците - "Не защото сред тях няма качествени професионалисти, а защото не можем да си позволим 40% от посланиците да са зависими от бившите тайни служби", подчерта външният министър. Пита се: Какво значи да си зависим от нещо, което вече над 20 години не съществува?!

ДС може да е "бивше", но за съжаление началниците и офицерите, да не говорим за агентите и доносниците са си съвсем настоящи. И с все същият манталитет.

Я направи една сметка на колко години трябва да са началниците и виж обикновен офицер ,който на 10 ноември е бил на 25 г, сега на колоко е и дали е могъл тогава да има достъп до важни документи и вземал ли е решение?

Нека останат още малко,още заплати да вземат,тя България е богата.

да се смееш ли да плачеш ли...това е действителността ни .. или както е в бала на сатанта на булгаков..първи са най-мръсните....

жалки опортюнистки изказвания - дипломатите враг номер едно ли са? ДС - май става като някакъв фетиш вече, мисля, че е редно да се отворят хлебарници за от ДС и за не ДС хора, колкото да има яснота.... интересно ми е, обае великото правителство, които не са заемали интересни постчета през соца ама техните мами и тати са, та, та те кого ше пратят към мисиите ни - типажи на Румката Желева или Калинка Илиева??? докато не приемем миналото си и се научим да живеем с него като част от нас, нема как да се получават нещата за в бъдеще...

Cлед като идеята им е мъртва, въпрос на чест и достойнство е да се приберат сами. Дали заради няколкото хиляди € на месец или заради светлия пример на този, на най-високия пост всички се ослушват!

Той припомни, че 60 на сто от обществото ни стои зад идеята да се прекъснат зависимостите от миналото и вратата да бъде затворена, като в същото време се даде път на младите хора да се реализират в системата. Напълно съм съгласен г-н министър ! Дайте пример, като си отидете ! Вие също сте една жива връзка с миналото !!!

И кому е нужно да се кумите бре, Ники ?!(Младенов) -- Има сума ти наши ( Наистина наши, а не `наши` ! ) сънародници/чки къде-ли-не, при това с очевидно повече-от добри (да не кажем отлични) познания и експертиза там, където България би могла да има нужда . И оборудване със сигурност имат, и визи не им трябват ( Камо ли курсове по езици и/или места за настаняване . ) ... Всъщност -- ако се четат внимателно хората, които по своя убеденост дават безплатно времето/опита/идеите-им в коментарите тук в Дир.бг -- имате готови експерти за всички точки, които са изредени в материала !! ( , че и повече)

Във целият свят и през всички времена дипломатите са били служители на тайните служби на своята държава..Но вие от къде да ги знаете тези неща: може би от вашите родители, които бяха дипломати по комунистическо време???? А ОСТАНАЛИТЕ АГЕНТИ НА ДС в дръгите висши държавни служби??/

Е как ще го знаят? Само като видиш какъв е външният ни министър ти става ясно.

Много ми е приятно да чуя, че след 22 години все още има тайна служба на соц.режима, която да оказва влияние, може би сме изградили нещо качествено тогава, но такъв абсурд и твърдение може да има само в държава наречена Абсурдистан и в главите на демократи-тикви.

отивате си

Сбъркал си времето на глагола, ако се замислиш може и правилно да го напишеш. Само ми кажи за какво ручате жабетата и се надбягвате с вятъра?

Уважаеми другарю Младенов, Питам колко ще ни струват тъпите ви процедурни трикове? Въобще не ме интересуват посланиците и не бих искала да плащам двойни заплати.

хич не се прави на загрижена, колкото и дасе пънете вече не сте на всеки километър, може би на всеки стотен километър някъде...

Абе аз за вас седерастите знам, че имате пет процента, а за другите....не съм одведомен.

Посланниците винаги ще бъдат част от тайните служби - по-хубавия вариант на нашите. Задачата на посланника е чисто разузнавателна. Ако си мислете, че посланниците са там за да ви правят паспорти жестоко се лъжете. Винаги е било така, така е в момента и така ще е в бъдеще. Друг е въпроса дали нашите посланници в днешно време правят нещо смислено, или лежат просто на гърба на данъкоплатеца с безбройните си екстри. Но това което се хвърля в общественото пространство, че видиш ли са агенти на ДС, са прах в очите на хората и отклоняване от ексестенциалните въпроси - заплати, цени на стоки и услуги, пенсии, социални придобивки. Докато живеем заринати в боклуци, 80 процента с по 200 евро на месец, с пенсии от по 60 евро, слабо ме касае какво и какви са ни посланниците.

немец ти едва ли живееш с 400 евро:) но мисля ,че тази тема е много важна защото тук не става върос за това че дипломатите имат шпионски функции а това че от прехода целия иономически ресурс беше в ръцете на тези служби. те покровителстваха нарко каналите,те създадоха мутрите.и тези хора сега тихните деца....движат основните капитали на страната и както казва Георги Марков...слуги на чужда воля и госоподари или тогавашния СССР. и ДСБ през годините не отстъпиха от тази позиция... Тоест търсете виновниците за мизерната държава там където трябва

Не може да се слагат хората в един кюп по дадена причина. Когато човек е грамотен и си върши работата отговорно. Значи теб не те махат защото си некадърен, защото си правил наркоканали, защото си обслужвал чужди интереси, защото си създал мутрите, а защото си бил в ДС. Когато се сочи някой с пръст и се казва "Ти си виновен" трябва всичко да е подплътено с доказателства и факти. Иначе сие чисто и просто лов на вещици, за да могат ГЕРб да си сложат просто свои послущни хора. Това е истината. Трябват им послушковци.

Просто си ограничен! Tова е!

Ти си болен.. Довиждане

Да си чувал/чел случайно, че и таткото на Младенов е работил в ДС? Такй, че по-внимателно с обобщенията - в желанието на изпишеш вежди, вадиш очи, драги...

А ти да си чувал, че децата не са родителите си?Въпреки частния случай на Младенов, защо не допуснеш, че може би не иска да има нищо общо с миналото на баща си? Нека не забравяме, че всички имаме някакво минало, но по-важно е каво правим в настоящето и какво бъдеще изграждаме. Ако обърнеш внимание, децата на диктатори, богаташи и т.н. обикновено са коренно различни от родителите си. Въпреки изключенията, разбира се. Освен това на един посланик му е нужна именно школовката на тайните служби, за да бъде полезен на държавата си. Иначе говорим за хрантутници.Друг е въпросът, че старците наистина трябва да си ходят, колкото и да са знаещи...

Ма мноого си прав - има два варианта. 1-ви - на Ники Младенов - да вземе да заклейми публично и поименно дейността на баща си и на другия си именит родственик - Петър Младенов (танкиста). Това ще бъде точно по комунистически - като Павли Морозов, но в демократичен вариант?! 2-ри вариант - не закачаме никого и за нищо "минало". Нали казваш, че всички "можем да имаме минало", но важното е кво правим сега - ми тогава що се заяждаме с дипломатите с минало от ДС?! Важното е кво правят сега, нали?

Ами ако заместващите посланниците също са принадлежали към ДС? Да вейба цялостната програма зарешаване на казуса!!! Боковците сами си го създадоха, много прости момчета бе! Каква зависимост, какви причини, от 20 години я няма тая служба!? Ако си силен премиер и министър, ще те слушат, ако сте слаби, ще ви предават като тоя Първанов от НЕК, който го е купил по-скъпо, на него подписва! А пратете сега продажното поколение навън за посланици и всички ще се продадат. Или като онова мекере в Япония, ще си вдигне куфарите по заповед на домашната си фуста още при първия изтърван изотоп.

Това е правилния начин за действие..Браво на министър Младенов, въпреки съпротивата от ДС начело с Г.Първанов .... нещата ще се случат. Ние сме зад вас.... Относно платените поплювковци плъзнали навсякъде в интернет пространството, които плюят правителството.....можем само да им съчувстваме за безсилието и старите ДС похвати за пропаганда....

Като сте такъв реалист защо невиждате че не посланиците които са били приети от страните знаейки че са бивши служители на ДС а некадърността на управляващите са ни докарали до това дердже.. Като сте реалист, а за мен нямате нищо общо с реалността, а сте истински плювалник срещу тези които не са на вашето мнение, между впрочем като и управляващите ни, щяхте да сте наясно че всички посланици са "разузнавачите" на съответната страна.. така че е по-добре да са обучени отколкото лаици като Младенов, който много обича триковете за да е все с печелившите...

Парламентът отхвърли два законопроекта на Синята коалиция за промени в закона за дипломатическата служба, с които се забранява на бивши сътрудници на бившата ДС и да заемат дипломатически постове. От трибуната на Нар. събрание министърът на външните работи Младенов призова текстовете да не се приемат

Големия "финансист" реши как 15 милиона да бъдат решени с 210 хил евро?? Защо не започне от неговите безсмислени и безрезултатни пътувания и командировки?? Приемащите страни са ги приели тези дипломати и са знаели всичко за тях така че не е нужно мижитурката пак да се крие зад някого. По-слаб, по-безличен и по-малодушен външен министър не сме имали ама нали знаеме как стана такъв?????

Въпрссът е ние дали ги приемаме. Аз лично не приемам реставрацията на тъмни времена, в които опашките за храни бяха място за социално общуване (клюки). Звучи ми много далеч от едяалите ми за общество, та за това приветствам министъра, който ще измете тази лепкава сган.

Ами вие си примайте който искате но у дома..Всяка уважаваща се държава разчита на посланиците си и доколкото си спомням никоя страна нищо не е казала против действията на "нарочените" от Младенов, който когато му отърва забравя че е от тяхното котило, но не успял да се развие и за това използва трикове, защото за друго няма интелект...Това е болката - че външния ни министър страда от липса на интелект а не тези посланици.

Коментари - Прибират посланиците от ДС с процедурен трик | Днес.dir.bg

Прибират посланиците от ДС с процедурен трик

Парламентът отхвърли два законопроекта на Синята коалиция за промени в закона за дипломатическата служба, с които се забранява на бивши сътрудници на бившата Държавна сигурност и разузнавателното управление на армията да заемат дипломатически постове.

Обратно в новината

Коментари - Прибират посланиците от ДС с процедурен трик | Днес.dir.bg

Коментари

Всички агенти и доносници на ДС със закон да се отстранят от всички службички,които заемат или са избрани.Това трябва да стане преди изборите не искам президент и кмет доносници!

Няма нормален човек, който да е против своите секретни служби. Но ние говорим за службите не дори на БКП, а лично на Тодор Живков. Този човек е истинската причина в ДС да бъдат въведени крайни форми на тотално следене и контрашпиониж - нещо, което отвращаваше дори истинските комунисти. Комунистите, а не партийците като Цецка Цачева или г-ж Иван Костова - бивши партсекретарки. Обществото се гъне вече 20 години под напора на организирана, силна и дисциплинирана нелегална армия от хора на ДС, настанили се на всички стъпала на управлението и успешно рушащи със своята компетентност и некомпетентност всяко правителство - ляво или дясно. Тези хора, обучени с една -едничка цел - да пазят обществото, решиха да напуснат казармите и РПУ и да заемат овакантентните чиновнически столове на властта - без опит, знания и култура. 90 процента от кадрите от зам.-началник отдел нагоре са военнизирани чинове в цивилни костюмчета - без дипломи, без езици, без икономическа грамотност. Но с огромен апломб и жажда за пари. Това е перверзия, а не власт. Така се отива в Африка, а не в Европа. Така се идва до нов Девети септември или както щете го неречете. Защото търпението на хората свърши отдавна. И само страхът в нашето полуфашизирано парализирано от страх общество пречи да излезем на улицата и да поискаме обещаното през 1989 г - свободна социалноориентирана западна държава - същата, която така ненавиждат кресливите днес кадври на ДС.

Абе малоумни министре, в коя държава дипломатите не са обвързани с разузнаването?! Гледай по баща си! Така е било и така ще бъде.

Кой ти е номерът на партийната книжка? Или карти имате?

Според православната църква брака до пето поколение между роднини е забранен..... Та си мисля че може да се направи нещо такова и за племениците на членове на Политбюро като др. Младенов :)))

Ами те какво ще работят после тези хорица?Като цял живот нищо не са свършили, освен да лапат народни пари и да обикалят света.

Това е една добра новина. Като не щат с добро ще стане с лошо. Но ще ги докарат в България, така или иначе. След като доносника на ДС агент Гоце вече не е президент нещата ще станат много лесно - просто ще ги изхвърлят като мръсни котета, независимо кой колко е професионалист. Щото ако по случайност са добри професионалисти, пък работят за разведката в Москва, ползата от това е нулева. За България е нулева, за Русия е може би доста голяма ползата. Вчерашния случай с поредния руски агент ясно показа че такива екземпляри трябва да се махат. 22 години след разтурването на соц. лагера и Варшавския пакт, някак си руските шпиони не е умесно да се подвизават по високите етажи на властта. А ако тези мушмуроци, дипломатите, наистина са професионалисти, сами ще си подадат оставките. Че след 3 месеца вече ще е късно - тогава ги чака ритник в задника. За догодина по това време това е абсолютно сигурно - първият указ на новия президент (а няма никакво съмнение че той ще е от ГЕРБ ще е за махането на доносниците на ДС от дипломатическите служби.

Наивник. Догодина по това време няма да има правителство на ГЕРБ, а президент още по-малко!!! А за лустрация времето отдавна мина, тя лустрацията си става сама с течение на годините.

Хубаво пишеш KGB, ама нещата не са толкова прости. Щом е комунист значи е черен, щом е от ГЕРБ е бял и красив... И при комунистите има честни и достойни хора и в ГЕРБ е пълно със задници и кариеристи. Прочети " На гости у Иречек" на Алеко Константинов, там има една знаменита фраза. Повтаряй си я по-често - помага :)

Бе кво да им се сърдим на гробаджиите, съвестно си изпълняват обещаният на една чужда на България велика сила, която им помогна да се качат на кормилото на властта и да си напълнят до повръщане гушите.

Не знаеш ли,каква ще е съдбата на един лустрационен закон в сегашния конституционен съд.Забравил си,че имаше вече такъв прецедент.

Че кой от вас не е свързан по някакъв начин с ДС! ХА ХА ХА СМЕШНИЦИ! това си е чистка, не друго!

Това е работа наполовина-изгонването на агентурните кадри на ДС!Трябва изрязване на гнилото из дъно-всички оставени на постовете от Стани-гей да се изгонят заедно с доносниците!И най-важното -не само във това ,а във всички министерства,ведомства,агенции,кметства и т.н.Народът затова ви избра господа-искаме нова България,незамърсена от комунисти!Светът отдавна си е казал какво е комунизма-престъпление срещу човечеството!Какво чакаме-ЧИСТКА!

Трябва да приемат закона за лустрацията и от всякъде да ги махнат , стига са яли на държавната копанка... РАБОТЕЩИТЕ ПЕНСИОНЕРИ В МВР И МНО -също да се махат НИКОЙ НЕ ИМ ЗАБРАНЯВА ДА РАБОТЯТ , НО НЕ НА ДЪРЖАВНАТА СОФРА-КАТО СА ТОЛКОВА ДОБРИ В ЧАСТНИЯ СЕКТОР ЩЕ ГИ ОТЦЕНЯТ

другарю Младенов, стига с тези ДС агенти. Кои хора ще пратите на тяхно място? По цял свят дипломатите са свързани с тайните служби - това трябва да го знаете Вие на-добре, защото баща Ви е работил за тях и благодарение на него сте се изучили добре и сте обиколили света. Вземете и свършете малко работа най-после.

Време беше за разумен отговор!

И на тяхно място ще изпратят агенти и сътрудници на ТИМ.

Господа, прекъсването на връзката с миналото е небивалица и е невъзможно. Възможното е отдавна ставащото - подбиране на служители по служебна и професионална подготовка и лични качества, и съгласуване с приемащата страна преди назначаване в нея. Няма защо и е вредно за България да се обсъждат утопии, т.е. небивалици, в Народното й събрание. Нужен е нов закон за дипломатическата служба и би било разумно той да определи необходимата специализирана подготовка и процедура за допускане до представителна в чужбина дейност на личностите. Трябва да се предотврати всяка възможност посланици да са хора без потребните образование, опит и служебен път. Ще напомня, че страната ни е имала за посланици артист - комик; литературен критик, който отрече публично на северо - юго - западно - източен диалект диалектиката; психически засегнати адвокат и съдия; директори на комбинати; страхливци по рождение и негодяи по убеждение... Стига Гоцевци, господа!

Ако прочетете внимателно закона за дипломатическата служба, той си е много добър даже. Там ясно е указано, какво образование е необходимо да има човек, който иска да постъпи на работа в министерството. Освен това има много стройно разписана организация на израстване в системата. Само че точно това не се харесва на сегашния министър, а и не само на него. Отново ще се нароят Калинки и разни познати, които много са искали, но не са ги допуснали "под стъкления похлупак". Искам да Ви кажа, че ви министерството работят млади хора, които нямат нищо общо със старата система, образовани са, квалифицират се и представят добре държавата. Факт е, че за тях не се пише и говори, защото не са си размахали бельото някъде. Но основната причина да няма наплив от току-що завършили, е ниското заплащане. Нека министърът реши този въпрос и да организира конкурс, както бяха организирани няколко такива преди неговото идване и младите сами ще дойдат.

Твяърдите, че законът за дипломатическата служба е "много добър". Толкова е добър, че позволи на Гоце и предхождащи да назначат БЕЗНАКАЗАНО артисти, критични списуватели, психично нездрави - един от тях заради непреодолим ужас побягнал. Споменавате развяването на бельо? А показалата налапан пръст и задни части по Интернет, какъвто случай имаше, да бе наказана по този закон? Не! Бе повишена! В какво се състои добрината на този закон за България тогава?

Ако направят и един процедурен трик да увеличат доходите на гражданите, грешка няма да имат тези "законотворци".....

Да бе, правителсвото да направи нещо да увеличи доходите на гражданите, докато същите тези граждани си седят в къщи и си пият ракията, дълбоко загрижени как точно да изхарчат тези доходи.

Е, а защо обещаваха, ако нямат намерение да га направят?

Сетихте се 20 години от началото на прехода.

Богата държава сме щом сме в състояние да плащаме двойно за тези дипломати .Нали Младенов не ги дава от собствения джоб! А дали и заместниците , след като ги провери комисията, няма да се окажат в групата на ДС? Занимават ни само с тъпотии, а ние се чудим как да свържем двата края!

Отново стръв за дървеници. Отново ни занимават с въпроси, които не стоят на дневен ред в България.Вярно е че президента пречи на отзоваването на ченгетата посланици, но никой не пречи на изпълнителната власт да се отърве от всички служители на ръководни места членове на ДС. За това съм напълно съгласен с:"Ако Младенов и ГЕРБ бяха искрени в гнева си срещу ченгетата от ДС, щяха да приемат лустрационен закон, който да отстрани от висши държавни длъжности не само дипломатите, но и ченгетата от всички институции в България." А в момента, когато народа оскотява от недоимък, когато здравеопазването е в своя луднал стадий, когато минималната пенсия стига само за три банички на ден, едва ли това е въпроса, чието разрешаване не търпи отлагане.

Я стига демагогия. "Народа оскотявал от недоимък" Глупости! Като е толкова беден народа защо непрекъснато се строят тези огромни молове, кой пазари в тях? Защо всички ресторанти и кафенета са пълни? Окъде пари за тях, като сме толкова бедни? 90% от хората имат поне по 2 GSM-ма, да се чуди човек за какво им са. И какво ли не още... ДС трябва да бъде напълно отстранена от управлението на държавата, но да се смесват нещата и да се говорят глупости няма смисъл.

Относно недоимъка, май че сънуваш благоденствие. Изглежда че бог не ти е дал очи и уши.Статистиката е суха, но провери колко хора получават до 150 лева пенсия. Тогава може би ще прогледнеш. Провери също за колко хора държавата няма пари за лечението им, та те са принудени по най-различен начин да събират средства. Ослушай се в човешката мъка на хората чиито деца са навън.Тогава пак хвали правителството.

Правилно е действието а Министъра.Моите уважения Г-н Министър.Чест и почитания.Посланиците са стабилни професионалисти,но сегашните обстоятелства налагат тяхното отзоваване и не защото изпълняват някакви разпореждания на бившата мелачница ДС.Не!А защото доверието на нашите съюзници требва да се повиши към нас.В края на краищата требва да формираме почетно отношение на политическото ръководство на другите държави от Евросъюза.Тогава всичко ще става много бързо и просто.Навсякаде се краде,убива и търгува със влияниие ,но нас ни нарочват и вкарват в негативни доклади-именно по тази пречина.

уважаеми СЕ гарантирам ви от първа ръка ,единстрано число че миличките са на заслужена високоплатена почивка с шофьор ,готвачка и лична чистачка ,като награда за вярна служба към ДС ,просто не се заблуждавайте че вършат нещо полезно ,тях никой не ги взима на сериозно но това не им пречи да лапат описаните пари

Мен не ме притесняват тези от ДС! Те са били вербувани и са работили за държавата независимо, какъв е бил строя. Повече ме притесняват техните деца, които в по-голямата част много лесно предават националните интереси.

Е грешиш, не са работили за държавата, а за стоя. А техните деца са бъдещите бизнесмени и държавници, защото са завършили престижни университети и са поличили начален старт, нещо което ние не сме.

Говориш глупости. Значи държавата и строят са отделни неща, а? Доста тъп си, мисля. Освен това аз съм завършил престижен европейски университет, а родителите ми не са били в ДС или във властта. Питаш - как така? Ами ей така, господин демократ!

имаш моята подкрепа

ПРЕДЛАГАМ, С ЦЕЛ ИКОНОМИИ НА МНОГО МИЛИОНИ ДА БЪДЕ ЗАКРИТО МВнР, ИЗКЛЮЧАЯ ГЛ. ИЗРАЕЛСКИ ШПИОН МЛАДЕНОФФ, КОЙТО ДА СИ ОСТАНЕ ЗА РАЗИДЕНТ.

Преди години онзи малоумник и алкохолик Луджев разлепи из страната карта на България с къде какво има военни поделения, тия малоумници сега си оповестиха и агентите все едно не са българи посланниците!!! много се чудя как им дойде отръки на неформалите боко тиквата и цоко пипоня да напълнят политическото пространство с по-големи неформали от самите тях?!

Нали? И аз на това се дивях. По-продажна държава няма. Кой сега ще иска да стане агент? Никой не иска след години да му се петни името. Ама това е да си национален предател.

Класика!! Посланник в Руанда , Судан , Свазиленд, Того,Ботсуана!

А децата на тези от ДС?

Става въпрос за смяна на посланиците - "Не защото сред тях няма качествени професионалисти, а защото не можем да си позволим 40% от посланиците да са зависими от бившите тайни служби", подчерта външният министър. Пита се: Какво значи да си зависим от нещо, което вече над 20 години не съществува?!

ДС може да е "бивше", но за съжаление началниците и офицерите, да не говорим за агентите и доносниците са си съвсем настоящи. И с все същият манталитет.

Я направи една сметка на колко години трябва да са началниците и виж обикновен офицер ,който на 10 ноември е бил на 25 г, сега на колоко е и дали е могъл тогава да има достъп до важни документи и вземал ли е решение?

Нека останат още малко,още заплати да вземат,тя България е богата.

да се смееш ли да плачеш ли...това е действителността ни .. или както е в бала на сатанта на булгаков..първи са най-мръсните....

жалки опортюнистки изказвания - дипломатите враг номер едно ли са? ДС - май става като някакъв фетиш вече, мисля, че е редно да се отворят хлебарници за от ДС и за не ДС хора, колкото да има яснота.... интересно ми е, обае великото правителство, които не са заемали интересни постчета през соца ама техните мами и тати са, та, та те кого ше пратят към мисиите ни - типажи на Румката Желева или Калинка Илиева??? докато не приемем миналото си и се научим да живеем с него като част от нас, нема как да се получават нещата за в бъдеще...

Cлед като идеята им е мъртва, въпрос на чест и достойнство е да се приберат сами. Дали заради няколкото хиляди € на месец или заради светлия пример на този, на най-високия пост всички се ослушват!

Той припомни, че 60 на сто от обществото ни стои зад идеята да се прекъснат зависимостите от миналото и вратата да бъде затворена, като в същото време се даде път на младите хора да се реализират в системата. Напълно съм съгласен г-н министър ! Дайте пример, като си отидете ! Вие също сте една жива връзка с миналото !!!

И кому е нужно да се кумите бре, Ники ?!(Младенов) -- Има сума ти наши ( Наистина наши, а не `наши` ! ) сънародници/чки къде-ли-не, при това с очевидно повече-от добри (да не кажем отлични) познания и експертиза там, където България би могла да има нужда . И оборудване със сигурност имат, и визи не им трябват ( Камо ли курсове по езици и/или места за настаняване . ) ... Всъщност -- ако се четат внимателно хората, които по своя убеденост дават безплатно времето/опита/идеите-им в коментарите тук в Дир.бг -- имате готови експерти за всички точки, които са изредени в материала !! ( , че и повече)

Във целият свят и през всички времена дипломатите са били служители на тайните служби на своята държава..Но вие от къде да ги знаете тези неща: може би от вашите родители, които бяха дипломати по комунистическо време???? А ОСТАНАЛИТЕ АГЕНТИ НА ДС в дръгите висши държавни служби??/

Е как ще го знаят? Само като видиш какъв е външният ни министър ти става ясно.

Много ми е приятно да чуя, че след 22 години все още има тайна служба на соц.режима, която да оказва влияние, може би сме изградили нещо качествено тогава, но такъв абсурд и твърдение може да има само в държава наречена Абсурдистан и в главите на демократи-тикви.

отивате си

Сбъркал си времето на глагола, ако се замислиш може и правилно да го напишеш. Само ми кажи за какво ручате жабетата и се надбягвате с вятъра?

Уважаеми другарю Младенов, Питам колко ще ни струват тъпите ви процедурни трикове? Въобще не ме интересуват посланиците и не бих искала да плащам двойни заплати.

хич не се прави на загрижена, колкото и дасе пънете вече не сте на всеки километър, може би на всеки стотен километър някъде...

Абе аз за вас седерастите знам, че имате пет процента, а за другите....не съм одведомен.

Посланниците винаги ще бъдат част от тайните служби - по-хубавия вариант на нашите. Задачата на посланника е чисто разузнавателна. Ако си мислете, че посланниците са там за да ви правят паспорти жестоко се лъжете. Винаги е било така, така е в момента и така ще е в бъдеще. Друг е въпроса дали нашите посланници в днешно време правят нещо смислено, или лежат просто на гърба на данъкоплатеца с безбройните си екстри. Но това което се хвърля в общественото пространство, че видиш ли са агенти на ДС, са прах в очите на хората и отклоняване от ексестенциалните въпроси - заплати, цени на стоки и услуги, пенсии, социални придобивки. Докато живеем заринати в боклуци, 80 процента с по 200 евро на месец, с пенсии от по 60 евро, слабо ме касае какво и какви са ни посланниците.

немец ти едва ли живееш с 400 евро:) но мисля ,че тази тема е много важна защото тук не става върос за това че дипломатите имат шпионски функции а това че от прехода целия иономически ресурс беше в ръцете на тези служби. те покровителстваха нарко каналите,те създадоха мутрите.и тези хора сега тихните деца....движат основните капитали на страната и както казва Георги Марков...слуги на чужда воля и госоподари или тогавашния СССР. и ДСБ през годините не отстъпиха от тази позиция... Тоест търсете виновниците за мизерната държава там където трябва

Не може да се слагат хората в един кюп по дадена причина. Когато човек е грамотен и си върши работата отговорно. Значи теб не те махат защото си некадърен, защото си правил наркоканали, защото си обслужвал чужди интереси, защото си създал мутрите, а защото си бил в ДС. Когато се сочи някой с пръст и се казва "Ти си виновен" трябва всичко да е подплътено с доказателства и факти. Иначе сие чисто и просто лов на вещици, за да могат ГЕРб да си сложат просто свои послущни хора. Това е истината. Трябват им послушковци.

Просто си ограничен! Tова е!

Ти си болен.. Довиждане

Да си чувал/чел случайно, че и таткото на Младенов е работил в ДС? Такй, че по-внимателно с обобщенията - в желанието на изпишеш вежди, вадиш очи, драги...

А ти да си чувал, че децата не са родителите си?Въпреки частния случай на Младенов, защо не допуснеш, че може би не иска да има нищо общо с миналото на баща си? Нека не забравяме, че всички имаме някакво минало, но по-важно е каво правим в настоящето и какво бъдеще изграждаме. Ако обърнеш внимание, децата на диктатори, богаташи и т.н. обикновено са коренно различни от родителите си. Въпреки изключенията, разбира се. Освен това на един посланик му е нужна именно школовката на тайните служби, за да бъде полезен на държавата си. Иначе говорим за хрантутници.Друг е въпросът, че старците наистина трябва да си ходят, колкото и да са знаещи...

Ма мноого си прав - има два варианта. 1-ви - на Ники Младенов - да вземе да заклейми публично и поименно дейността на баща си и на другия си именит родственик - Петър Младенов (танкиста). Това ще бъде точно по комунистически - като Павли Морозов, но в демократичен вариант?! 2-ри вариант - не закачаме никого и за нищо "минало". Нали казваш, че всички "можем да имаме минало", но важното е кво правим сега - ми тогава що се заяждаме с дипломатите с минало от ДС?! Важното е кво правят сега, нали?

Ами ако заместващите посланниците също са принадлежали към ДС? Да вейба цялостната програма зарешаване на казуса!!! Боковците сами си го създадоха, много прости момчета бе! Каква зависимост, какви причини, от 20 години я няма тая служба!? Ако си силен премиер и министър, ще те слушат, ако сте слаби, ще ви предават като тоя Първанов от НЕК, който го е купил по-скъпо, на него подписва! А пратете сега продажното поколение навън за посланици и всички ще се продадат. Или като онова мекере в Япония, ще си вдигне куфарите по заповед на домашната си фуста още при първия изтърван изотоп.

Това е правилния начин за действие..Браво на министър Младенов, въпреки съпротивата от ДС начело с Г.Първанов .... нещата ще се случат. Ние сме зад вас.... Относно платените поплювковци плъзнали навсякъде в интернет пространството, които плюят правителството.....можем само да им съчувстваме за безсилието и старите ДС похвати за пропаганда....

Като сте такъв реалист защо невиждате че не посланиците които са били приети от страните знаейки че са бивши служители на ДС а некадърността на управляващите са ни докарали до това дердже.. Като сте реалист, а за мен нямате нищо общо с реалността, а сте истински плювалник срещу тези които не са на вашето мнение, между впрочем като и управляващите ни, щяхте да сте наясно че всички посланици са "разузнавачите" на съответната страна.. така че е по-добре да са обучени отколкото лаици като Младенов, който много обича триковете за да е все с печелившите...

Парламентът отхвърли два законопроекта на Синята коалиция за промени в закона за дипломатическата служба, с които се забранява на бивши сътрудници на бившата ДС и да заемат дипломатически постове. От трибуната на Нар. събрание министърът на външните работи Младенов призова текстовете да не се приемат

Големия "финансист" реши как 15 милиона да бъдат решени с 210 хил евро?? Защо не започне от неговите безсмислени и безрезултатни пътувания и командировки?? Приемащите страни са ги приели тези дипломати и са знаели всичко за тях така че не е нужно мижитурката пак да се крие зад някого. По-слаб, по-безличен и по-малодушен външен министър не сме имали ама нали знаеме как стана такъв?????

Въпрссът е ние дали ги приемаме. Аз лично не приемам реставрацията на тъмни времена, в които опашките за храни бяха място за социално общуване (клюки). Звучи ми много далеч от едяалите ми за общество, та за това приветствам министъра, който ще измете тази лепкава сган.

Ами вие си примайте който искате но у дома..Всяка уважаваща се държава разчита на посланиците си и доколкото си спомням никоя страна нищо не е казала против действията на "нарочените" от Младенов, който когато му отърва забравя че е от тяхното котило, но не успял да се развие и за това използва трикове, защото за друго няма интелект...Това е болката - че външния ни министър страда от липса на интелект а не тези посланици.