Нетаняху заяви след изказване на Блинкън, че Голан винаги ще бъде израелски

"Трябва ли да го върнем към ситуация, в която има опасност от масово клане?", попита премиерът

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А, санкции? Лицемерието на демократичния запад е пословично

Е,щом Голан е израелски,защо тогава Крим да не е руски !

най-великия лидер на 21 век!

Интересно защо на Израел не се налагат санкции за анексирането на Голанските възвишения? Там за разлика от Крим, дори референдум не е имало

Голан никога не е бил Израелски , а Крим исторически е Руски!

Комуникацията на света със сащ и запада вече ще протича при следния дневен ред, сащ дават акъл на някой или ще му налагат санкции, а потърпевшата страна вади един списък с лицемерните двулични действия на запада и пита КАК И ЗАШО ТАКА! Само ще напомня че целия запад е под 800 млн души а света е 7 млрд. Така че запада да го д у х а

чети исотрият аи ако в глвата ти не са бръмбари може и сам да се сетиш! и какво общо има Крим с този случай?!?

Е хазарски евреин с род от Киев,т е.Натаняху няма проблеми Нуланд е Молдавска еврейка.Мъжът и също. България няма шанс

такива лидери и в БГ или Господ ще ни наказва само с клоуни заради глупоста на нацията?

Много ясно че няма да го върнат. Голан има вода и е висок и ако се разположи артилерия, ще направи на мармалад 30% от територията на Израел. Забравят сирийците за Голан, да не са губили войната, която те започнаха.

Фашистите превзеха САЩ с преврат и фалшифициране на изборите и сега започва да изпълнява пъкления си план за закриване на Израел! Братя евреи внмавайте, че фашизма вече настъпи в Полша, балтийските държави и особено Украйна. Превземането на САЩ от фашистите чрез фалшифициране на изборите беше много лесно. Сега чрез невалния се опитват да завземат Русия. След това ще дойде и вашия ред.

Стига лъга!!! Война от Йом Кипур е за да върнат Синайския полуостров и Голанските възвишения. Войната за при която са окупирани я започва Израел.

Голан е израелски от средата на миналия век!

Верно си трол. Никоя война не е започванна от Израел. Дори това е основание да не се въща нищо докато тарамбуките не поискат и се проведат преговори

Па те ги взеха щото от там камиларите обстрелваха с артилерия еврейските села. Като им омръзна на евреите да им трепят хората и да им унищожават селата просто зеха тая играчка от сирииците. Следващият път като искат да пострелят по комшията - да знаят че пак може да останат без няколко хиляди декара

Налагай ти санкции. Иначе едни араби "налагат Санкции", други не. Първите няма какво да ядат, освен ако Израел не им подхвърли парче хляб, другите са цветущи.

Кой ли трябва да чете историята. Защото тя, историята, е много показателна, знаят се фактите - такива, каквито са в действителност, и те са ясно изложени в статията:"Израел окупира стратегическото плато през войната със Сирия от 1967 г., а през 1981 г. го анексира.... Сирия отдавна настоява Голан да й бъде върнат, а едностранното анексиране от Израел на района не беше признато от международната общност....".А що се отнася до Крим, той се присъедени към Русия с категоричното волеизявление на своите жители. Но Западът отказа да признае референдума. Така за Русия - санкции, а за Израел - формално осъждане в резолюция на ООН и поддръжка от страна уж демократичните страни, които претендират за правото на самоопределение. Тези страни цели 40 години си затваряха очите и за насилието в Голан и за израелските селища там и за реалната подмяна на етническия състав на населението с една-едничка цел - по всякакъв начин да не бъдат върнати Голанските възвишения на Сирия. А за Крим се разпищяха още на другия ден след решението на КАР (Кримска автономна република - да, според Украйнската конституция Крим е имал статут на автономия- следователно е можел законно да организира референдуми, касаещи бъдещето му). . И сега западните политици мълчат и не осъждат Натаняху за думите му, че "Голан завинаги ще си остане израелски", Столтенберг не размахва поучително пръстче, но всички те подскачат като ощипани моми, когато Путин или Лавровкажат някъде, че Крим е руски. На това у нас му казват: "Да се мери с двоен аршин".

Израел е превзел тези възвишения във война при която е НАПАДНАТ от арабелите ! Победителя във всяка война печели територии или му плащат репарации или и двете! Голан е земя , спечелена с победата на армията над агресорите! Това е законно от както съществува света! ЗАБРАВЯТЕ, че и България е на земя, завоювана дори с агресия от Византия!!!

я прочети първо ЗАЩО Израел е завзел Голанските възвишения! Ако ще гледаме истината да я гледаме от край до край!

""Какво, трябва ли да ги върнем на Сирия?", попита риторично израелският премиер " Ба си и еврейската наглост!!! Просто нямам думи! Крадеца открадва, после се възмущава от всеки, който го кара да върне откраднатото. Такъв цинизъм и примитивизъм, рядко се наблюдава.Между другото Цецо Еничаря е техния човек на изборите в България.

верно ли си толкова тъп?! явно да, щото е много тръдно да го играеш дебил, ако не си! Кое и кога е откраднал Израел? Абе вие не знаете БГ историята, а сте тръгнали да коментирате други държави! дори цецо е за предпочитане пред тиквун@!

Не съм тъп еврейче, българин съм. И това ме поставя в позиция, в която за да ми стигнеш коляното, трябва да се повдигнеп на пръсти. Рядко има толкова изпаднали същества като вас. И толкова нагли и изтъпели Какво е откраднал Израел ли? Земи е откраднал, на крадена земя е самата държава. Ти тъп ли си? В статията не четеш ли, че дори американците непризнават Голан за еврейски. Няма държава в света, която да е признала този грабеж. И да не съм ти дошъл в Ираел, ти си сенамърдал в българско информационно пространство и ще се дръвчиш и ще обиждаш? Наглост еврейска! Аиде Е.П.М и на майка сио у израиля. Ще ми държиш сметка като ти дойда в твоя дом.

не си българин, а срам за България. Май не си чул за шестдневната война, от която тръгва всичко. България като е била нападана от съседите си не е ли воювала ?!? И като е воювала не ли завземала или губила територии?!? И не съм евреин дебиле, просто съм за истината.

Вижте драги съфорумци, как евреина се опитва да ни ЛЪЖЕ и МАМИ, кой е започнал войната: "В периода до юни 1967 г. напрежението става опасно високо. Израел повтаря позицията си от 1956 г., че затварянето на Тиранския проток за израелския флот би станало casus belli и в края на май Насер обявява, че протокът ще бъде затворен за израелски водни съдове. След това Израел мобилизира войски по границата с Израел и на 5 юни Израел нанася това, което определя като изпреварващи въздушни удари по египетски летища. Аргументи и контрааргументи, свързани с тази серия от събития, са само едни от ред противоречия, свързани с конфликта. "

В периода до юни 1967 г. напрежението става опасно високо. Израел повтаря позицията си от 1956 г., че затварянето на Тиранския проток за израелския флот би станало casus belli и в края на май Насер обявява, че протокът ще бъде затворен за израелски водни съдове. След това Израел мобилизира войски по границата с Израел и на 5 юни Израел нанася това, което определя като изпреварващи въздушни удари по египетски летища. Аргументи и контрааргументи, свързани с тази серия от събития, са само едни от ред противоречия, свързани с конфликта.

но май не можеш да четеш добре! Коя година е споменатата от теб войн а.. а колко години преди нея има друга? какво се случва тогава?

Така ли бе, евреина, а вие защо сте откраднали земята на палестинците? Я да ни разкашеж малко за плана Алия Бет. И какви са ги вършили вашите Иргун и Хагана? Колко палестинци са избити. Цели села сте клали за да изгоните палестинците от собствените им земи, които брутално сте откраднали. Трябва да си поемете отговорност за делата си. Предстои присъдата над вас.

започни от самото начало за да се види истината.. там са конфликт след конфликт и арабелите са в дъното на конфликта от самото му начало. Но дори да вземем само това ,което си писал... "Насер обявява, че протокът ще бъде затворен за израелски водни съдове. " ето го първото действие , направено нарочно, с което започва поредния конфликт!

Шестдневната война започва с нападение на Израел над Египет. Израел твърди, че било превантивен удар. Тогава са завладяни въпросните Голански височини. Така че формално войната започва с нападение на Израел над съседна държава.

а за 1948 и освободителната война защо не пишеш и за цялата история, а се опитваш да маниулираш с извадки? Но и в тях се вижда , че Насер се насрал и умишлено е предизвикал конфликт?!?

Тия не уважават демократичните ценности. За което получават от Горно Мексико по 3,5 млрд. годишно за оръжия. Няма крим, няма Нищо. Ебем ти и международното право викат сърбите.

Моше, а ти за Кримската война чувал ли си ?

никой не е крал ничия земя.. евреите са там от преди Христа! казх ти чети и се ограмоти! И до ден днешен палестинците са тези ,които нападат невинни хора и се налага да бъдат стопирани периодично! Само вие търпите, като цигани избиват жените , децата и старците ви невинни в собствените си къщи и не се срамувате от това!

формално и в Руско-турската война от 1877 г. Русия е агресора, но се появява отново на картата държавата България. Чул ли си , че най-добрата защита е нападението?

Има разлика между Голан и Крим. Докато през 70-тр арабите нападат израелците и те печелят при самозащита, то при Крим е наобратно.

Ами отговора е много прост "Да"!

Ами не е от средата, а от доста след средата.

Не е бил и няма да бъде ама евреин не му дреме какво ще предизвика заради лакомията си...Ами точно такива като тебе водях хората към масово клане защото до тях никога няма да стигне...

А как започва Историята. Между 15 и 20 век, население от евреи в Палестинските земи е под 3%. Но за сметка на това, над 1000 години върви железен религиозен туристопоток. Златна мина, непресъхваема. Затова мафията на клана ротшилдов решва да приватизира този бизнес. За целта е нужно да се присвои територията. Измисля се цяклата концепция и фалшификати за еврейската държава. И 1900г стартира плана Алия Бет. По присвояването на палестинските земи. Започват да се примъкват и да крадат полека земята на местните. Къде купят, къде избият. ООН и до днес отбелязва клането в едно палестинско село. Над 400 човека, основно жени, деца и старци са избити, селото опожарено. Следващите села вече са по-склонни сами да се махат. Има достатъчно исторически факти за еврейските зверства. Извършвани основно от бандите Иргун и Хагана. През 30-те има паритет във военните действия. Поради липса на членска маса, следва призив към европейските евреи да ходят да се бият. Ама кой ще си зареже уредения живот в Европа и бизнес, да ходи в пустинята и да се бие с арабите. Това е причината, Хитлер да бъде нает от ротшилдовите, да изсели в Плестина членска маса. Кой не иска, да се откупи по списък. Има ги снимките с корабите с пречупените кръстове и новите щастливи еврейски колонизатори. И тогава Хитлер никога не е говорил за изтребване, а за изселване на евреи. Което после е скрито, за да се разгърне измамата холокост. Помага и международната политика, особено Сталин, който искал да се създаде еврейска държава, за да има къде да изсели всичките евреи от СССР. Помага, но месец преди да започне изселването е отровен. След създаването си 1947 г Израел системно краде територии от съседите си. Под закрилата и зашитата на САЩ и Великобритания. Тези две държави де факто воюват с Арабските държави, а не Израел, който обира лаврите, че са велика сила. Съжалявам, това са фактите, има ги достатъчно и са проверими. И да му харесва на евреина във форума и да не му харесва. Но не е хубаво да се лъже и да се мами, каквото прави.

Аха, а като лъжеш вярваш ли си? Ето как започва тази война: "...на 5 юни Израел нанася това, което определя като изпреварващи въздушни удари по египетски летища. " Преведено, войната запова след като Израел напада Египет и бомбардира египетските летища. Малко странна е тая "самозащита. Ти подиграваш ли се на нас, българите? Не си добре дошъл в България.

а палестинските земи преди това с какви са били заселени ? а библията Ротшилд ли я написа? А Римската империя и нея ли измисли Ротшилд ?

превантивния удар е след като Египет спира достъпа на израелски кораби при положение, че знае какво ще псоледва.. с други думи, Египет умишлено предизвиква войната,но са си направили сметка без кръчмар. Армията им се оказва въздух под налягане.

Какво масово клане го гони този пък ? Точно обратното се случва по тези земи и особено през последните 20 години!

Евреин, Библията е на основата на една друидска Книга. Вие, евреите при преписите сте прикачили Вехтия завет. Точно този, с който го играете богопомазаните. Дори тези години окончателно се постави точка, че посоченият му първоизточник е фалшификат. Вашата религия е луцеферианска, сатанистка. И няма нищо общо с Християнството. Та да се мешат Библия с Талмуда е убийствена простотия. Както и измислицата арамееца Исус да го пишете евреин. Всичко е добре скроена измама, за да си припишете някакви исторически корени и да си припишете някакви териториалнин претенции. А по онези земи сте отишли, след като сте били ИЗГОНЕНИ от Египет. За кой ли път и не за последен. Отишли сте на земите на други народи. А сега искате да ги представите за свои. И ще повторя, на тези територии 15-20 век е имало под 3% евреи. Просто лъжете. Дори хазарския хаганат може да има по-основателни териториални претенции от семитите. А Римската империя какво общо има с вас, не ми е ясно. Освен, че може би и нея сте основали. То ако не сте вие, със сигурност ще са македонците. Или древните укри. Схемата на измамата е една и съща. Евреин, свиквай, идват други времена, за разплащане. А това включва и това, че делата ви са известни и старите измами ще станат все по-широко известни. Сервитьорът ще предостави сметката за плащане. България няма да бъде никак добро място за вас. Особено след спомена за 500 години турско-еврейско робство.

Египет е в правото си в свои води да прави каквото си иска, а не някой да му заповядва у дома какво да прави. Те си преценяват. А това, че сте били агресори си е факт. Както и че лъжете и се опитвате да прехвърлите грозно вашата вина, също е факт "Превантивен Удар". Ти подиграваш ли се на нас, българите?