Неплатени фишове за над 360 000 лева са засечени на ГКПП „Калотина”

От 3 юни на пункта работи система, която показва неплатените глоби към „Пътна полиция”

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Няма ли кой да застреля 10-тина от КАТ за да им дойде малко акъл в празните кратуни, тези смотаняци са да създават безопасно движение а не проблеми на хората.

90% от чакащите да си платят гобите са мангали, има и 10% българи.

Дано, ама надали. Сигурно нашите български идиоти са повече от 10 %. Гледах по телевизията един михлюзин с опашка, който заяви, че му било гръм от ясно небе, че има глоба от 2000 лв. за отказ да му направят проба за абкохол. Как ли пък не знае милото за глобата? И защо ли е отказало пробата. Добре, че това пиянде поне досега не е убило човек.

Няма никакво "дано". Това са ФАКТИТЕ!

Не са платени, щото не ги връчват. А тъпата им е-система показва само връчените. И за чий ми е тя? Освен да съм малоумен и да забравям. Онзи ден си подадох документите за подновяване на лична карта и книжка, изскочи ми фиш отпреди 18 месеца - невръчен естествено. И ся какво искат? След всяко излизане от къщи да ходя у КАТ да проверявам дали не са ме цакали някъде?!?

Може би искат да не нарушаваш правилата за движение по пътищата. Знам, че ти е трудно - не си ги и чел. Чудно е, че чак сего го измислиха. За сведение - за 12 г. един път не съм глобен.

Ти тъп ли си? 21-ви век глобите се птащат по електронна поща. Сега, ако си неграмотен циганин, това си е оправдание!

Къде къде ги пращали глобите КАТ, по електронна поща? Я ни осведоми от кога КАТ събира данните за електронна поща на водачите на МПС? В билите страни на 1000 км от нас нас всеки гражданин получава е-мйл акунт от държавата и там са длъжни за му изпращат уведомления всякакви държавни служби , застрахователи и т.н. и няма "не искам", "не знам", " не съм получил нищо". Само че в нашата татковина нещата са на светлинни години.

Натоварват гранична полиция с несвойствени задължения. При положение че на КАТ всичко им е осрано до уши..и там цари тотално безхаберие ще изпищят много съвестни хора. Имах фиш за 20лв за каране без фарове през деня.Платих го по банка съшия ден и съм забравил, след 1 година случайно проверявам фиша стои неплатен. Теглих им една майна и отидох и го платих през Ипей още веднъж...майната им на парите не ми се разправяше. След още една седмица имам призовка от НАП -по телефона ми съобщиха че дължа 20лв. на КАТ от преди една година за съшия фиш който вече съм платил два пъти. Добре че жената в НАП беше разбрана и се рабрахме по телефона след още едно обаждане от моя стран. Посерковците в КАТ ги мързи да гледат и не си върши работата тая пасмина плачеща за уволнение. И кой знае колко хора ще тормозят с подобен на разказния случай от мен. АМи да вземат и контрольорите от градския транспорт да проверяват за неплатени глоби в КАТ. Имаш неплатена глоба -свалят те от автобуса и ходиш пеш....АМАН ОТ ТЪПОТИИ...

Само с карта на ПОС терминал!

Кратуните пуснаха рекета здраво .Парите свършиха.

Това не е рекет, защото тези пари хората ги дължат на държавата в резултат на нарушения, които са извършили. Това, че се опитват най-накрая да ги съберат е похвално.

Разбрали, недоразбрали всички коментират. Глобите няма да ги видите в сайта на НАП, докато полицая не ви ги връчи. И не е вярно, че сте длъжни да платите веднага на място. Просто ви е дадена и тази възможност.,защото колкото по-рано платите толкова по-малко плащате. И да вярно е - и на изход и на вход стои служител на КАТ и пише та се пушак вдига.

Какво има за разбиране????когато кат приема пика на нои, ама не приема пика на нап?????Нещо да обясните на ''недорабралите'' как едната институция е легитимна а другата не??? Човек си няма работа и ще им обикаля всякакви институции да си вади пиковете им че дейност трябва да развиват за да се увеличават държавните хрантутници.. Преди БЕЗ толкова напреднали технологии НЯМАШЕ толкова многобройна администрация и нещата по бързо ставаха

Ходих да си изкарам ПИК от местното НАП. Там хората ми дадоха един дълъг код и казаха, че щял да се активира до няколко дни. Да ама не каквато и справка да искам да си направя ми дава, че комбинацията ми ЕГН и ПИК е невалидна. Оттук се опитвам да се свържа с някой от НОИ на телефоните им, но вече няколко дни неуспешно. Та въпроса ми е като не им работят недок.атените кодове как мога да се обадя или регистрирам някъде, за да ми оправят проблема? Готов съм и да им отида на крака, но въпроса е къде. Та електронното ни правителство и електронните ни услуги са пълен та.ак ... с нас.

Нещо много сте нахълтали в кашата на бюрокрацията.. Като сте си взели пик от нап за какво звъните на нои.. След като сте посетили нап сега посетете и нои за да си вземете пик за кат:)))) Електронното ''управление'' на томито в действие.......И понеже кашата е повсеместна най добре си загубете времето ако искате да влизате за такива ''електронни'' услуги при властващите и си изкарайте електронен подпис....

1928 - човека ща карат без книжка... просто и ясно

Сега проверих в портала на КАТ и излиза тава:Няма открити задължения по избраните от вас критерии. Миналата седмица ме спират катаджии, гледат на някакъв таблет и ми казват ,че имам 2 неплатени глоби и едната ще изтече по давност след седмица.. ако знаех щях да съм ги платил ,не да се занимавам с глупости

Невръчените не ги показва, бричед, че по-горе.

Това ми намирисва на държавен рекет. 1. Човек няма как да си провери дали има непланети глоби. В КАТ нарочно не ги качват в системата за да не им тече давност. 2. Всяка глоба може да бъде обжалвана в съда. Ако тя се обжалва и е неплатена, такова взимане на книжка си е чист рекет

ТИ си на кяр, ако не тече срокът, защото имаш 30% отстъпка Имa edelivery.egov.bg, където може да си ги "връщиш', ама иска КЕП или ПИК, ама от НОИ...

Как "не тече давност". Не пиши глупости. Прочети ЗАНН, ДОПК и тълкувателните решения на ВАС за давностните срокове. Мъгла ви е в главата. пэо лесно е да спазваш ЗДвП или да си плащаш глобите.

Аз границата я минавам с ЛК или паспорт. Какъв е митничарят, че ще ми проверява книжката? Ако на всяко КПП застане ченге от Пътна и почнат да дават 24 ч дежурства ще ни трябват още 12000 ченгета с бели капи!? Освен това глобите са на лице, не на МПС. Освен това МПС-то не е на негово име, а на неговата фирма... ДЕЙБА ПРОСТИТЕ ТУЛУПИ... Боже, слез и си прибери поне банкянската вересия!

Ей колко системи пуснаха и една не работи. А е супер елементарно да се направи. Явна демагогия, яко се опитват да не им се получат нещата. 1. да се усвояват средства за нови системи. 2. да може максимално лесно да се компрометира системата Въртят сучат, все нещо не им работи....аре оттука Aко опростят проверката и плащането онлайн, ще имат много голям успех

Браво Само че да се приложи и към румънците които карат като бесни из България.На Маказа да им се тегли сметката

Обратно и на Дунав мост! Да няма лабаво!

За т.н. "неплатени фишове" са си виновни самите михлюзи и толупи дето са ги правили ...не и ВОДАЧИТЕ ! Аз от ,къде да знам ,кой ,къде и кога ме е снимал ,без да съм уведомен за това ? А ? Порочна практика ! Карам от 1973-та ... всеки ден ...всесезонно... с проф. кат. съм ... Едно време , имаше талони ,които се дупчеха... За по-малко нарушение глобяваха "на ръка" ...до 5 лева мисля си би ... и ти късаха едно билетче ... даже и за скорост ...до +20 км/ч....можеха и в талона дупка да ти праснат ...вижда се ...прозира ... 6 месеца караш ш го подменяш ...ако в рамките на това време нямаш нова от същото ...става година от втората ... после две ако в рамките на този срок допуснеш ...трета ...после ..."проверовъчен" ... При по сериозно ...ти пишеха АКТ...на МЯСТО...вземаха ти контр. талон и караш до месец с АКТ-а ,докато ти излезе НП ...Плашаш и ти връщат талона ... Те това беше .... Но тогава , ченгелите ,КОНСТАТИРАХА ВСЯКО НАРУШЕНИЕ НА МЯСТО ,КАТО ТЕ СПИРАХА, ПРОВЕРЯВАХА И ПИШЕХА ! ДНЕС СЕ ПРАВЯТ НА БИГ БРАДЪРИ... Фишове нямаше ...

"Караш" от 1973 г. Личат ти вече годините. Моля те слез от МПС и си върни свидетелството за правоуправление. Всяко нещо с годините си - вече е 2020 г.

Карам от 1968 г всеки ден. Ти явно мислиш рано да сдадеш багажа. За последните 10 години имам един фиш за паркиране.На запад масов карат до 90 години.

А след няколко дена ще ли ни уведомите как системата им ''се бъгнала'' и за това останали 100 фиша че другите нещо зарили системата с платежни документи????

се запътила да стане първип концлагер на 21 век. абе катоимам задължения ме уведомете на време ,че имам , идиоти! А не да ме изкарвате престъпник !

Плащаш и си караш колата ако не ходиш пеш. Така трябва.

като не направят една проста система да видиш дали имаш нещо или не , а са сложили вход с регистрация и квалифициран електронен подпис идиотите.. все едно ще точа пари от тях, а няма да им давам, ако са ми писали нещо.

Те за смях и резил станаха с това с което се хвалиха как може да се ''провери'' ама САМО с пик на НОИ че оня на НАП май е невалиден според ''електронното ни'' управление...

Браво! Одобрявам! Да турят такова на всеко едно ГКПП и да видим колко ще са пешеходци!