Коментари - Прокуратурата започна масови проверки заради наводненията | Днес.dir.bg

Прокуратурата започна масови проверки заради наводненията

Върховната административна прокуратура разпореди проверка в Басейновите дирекции, общинските власти и областните управи връзка с наводненията в страната.

Обратно в новината

Коментари - Прокуратурата започна масови проверки заради наводненията | Днес.dir.bg

Коментари

Не закачайте Близнашки! Той толкова може...

Всички сме виновни - когато се изсичаха горите - мълчахме когато приватизираха и нестопанисваха язовирите - мълчахме когато виждахме тоновете отпадъци в реките - мълчахме И сега когато започват да дълбаят земята - пак мълчим Ако не се деляхме на партии и бяхме излезли около милион граждани с/у изсичането на горите - дали нямаше да ни чуят ? Ако сега се съберем и излезем на протест с/у шистовият газ поне милион души - дали няма да ни чуят ? НО ние сме овчи душичи чакашти друг да ни оправи И политиците ни оправят и ще продължат - тях си ги знаем - те са алчни лицимерни и бездушни същества НО какво правим НИЕ ? След 10-тина години ще започнат и земетресенията и пак ще се тюхкаме . И всичко това заради - пари .

СТИГА СТЕ СЕ ПРАВИЛИ НА ИНТЕРЕСНИ. ОСНОВНАТА ПРИЧИНА Е СЪСИПВАНЕТО НА ГОРИТЕ. ЗА ДРЕБНИ СТОТИНКИ ПРОДАДОХА ГОРАТА И Я НАПРАВИХА НА НИЩО. С ТАЯ ПОДБОРНА СЕЧ ВЕЧЕ ОТ ПЕТНАЙСЕТ ГОДИНИ НЕ МОЖЕ ДА ИМА МЛАД ПРИРАСТ И ГОРАТА ЗАГИВА. рАЗСТОЯНИЕТО МЕЖДУ ОСТАВЕНИТЕ ДА СЪЩЕСТВУВАТ ДЪРВЕТА Е ТОЛКОВА ГОЛЯМО, ЧЕ И 5 ЛИТРА НА КВАДРАТЕН МЕТЪР НЕ МОЖЕ ДА СЕ ЗАДЪРЖИ В ПОЧВАТА А ПРОТИЧА НАДОЛУ. тАКА ЧЕ ПРОКУРАТУРАТА ДА НЕ СЕ ПРАВИ НА ИНТЕРЕСНА А ДА ПОВДИГНЕ ОБВИНЕНИЯ НА МИНИСТРИТЕ КОИТО РАЗРЕШИХА И ОЩЕ РАЗРЕШАВАТ И НА ДЪРВОДОБИВНИЦИТЕ КОИТО Я ИЗСЕКОХА И ТАКА ПРОКАРАХА ПЪТЯ НА НАВОДНАНИЯТА А СЪСИПАХА И ПЪТИЩАТА. дА ИВ СЕ ИЗЗЕМАТ ВСИЧКИ НАЛИЧНИ СРЕДСТВА И МАТЕРИАЛНИ АКТИВИ И ДА СЕ РАЗПРЕДЕЛЯТ МЕЖДУ ПОСТРАДАЛИТЕ.тОГАВА МОЖЕ ДА СЕ КАЖЕ ЧЕ СМЕ ДЪРЖАВА

Което най-много ме възмущава, защото невинни хора нелепо загинаха, е, че за разлика от земетресение, което е трудно предвидимо, наводнението е предвидимо и могат да се вземат мерки, за да не умират хора. Всичко е амортизирано и на практика неконтролируемо, без никакъв контрол, ало..., да да, добре, идва "воден ад", да, пълна лумпенящина.

Ех, Българио любима! Вече плаче изнемощяла от ,, глупци неразбрани"...съсипана и изнемощяла, остаряла .. Без икономика, без бъдеще, но все още атрактивна като старо дърво с подвити клони ошушкани от бури, но плодовито. Осакатяла като след ураган, но все още жива.. Народе,събуди се! Все още има смисъл , преди природата да си го върне.Всички бедствия ,които ни сполетяват са от човешка грешка , но малкия човек ще страда. Къде сме? Къде отиваме, ако не се съвземем и не градим бъдеще поне за нашите деца?!

humfry

Моля, заинтересованите да се запознаят какво технологично чудо е Холандия, какви системи против наводнения и за отводнения имат. Няма друга държава като тях в света. Прочетете за холандския план "Делта/Netherland Delta works".

Там си имате крал и кралица а тук тодър живков го махнаха и сега има анархия от безброй партии които това ги не интерсува.

Стига си повтарял за тая атомна укрите се напили и я взривили.Кой да ти внесе тогава храна за 8 милиона с години напред а,и японците си я ядат тяхната и при двете бомби хуманни и сега при центалите.Но такива като теб не е имаало явно сегашната вкусна храна от ГМО и пилешки кожичкити действа зле............

От село Калояново и обърнете внимание кой тогава отговаряше за ресора и от коя партия. И така тръгнте по веригата... ПС. При трагедията в с. Бисер, Хасшковско. м-рът на отбраната тогава трябваше незабавно да си подаде оставката.

Живея в западна страна, тук също имаше опасност от наводнение, но градските сирени надуват ЯКО, глух да си, ще чуеш, затварят пътищата навреме, мощни пожарни помпят водата. У нас всичко е АМОРТИЗИРАНО, остаряло, небрежност и нехайство и хората живеят в една безобразна страна!!! То само с проверки не става !

Нека да се знае. Учавствал съм в проверките на язовирите и водоемите. Ние си пишем предписанията всяка година, но са единици дето ги изпълняват. Обикновенно концесионерите са приближени на кметовете и никой не ибава предписанията. Така стана в Езерче и в Цар Калоян. Повечето язовири изобщо но отговарят на изискванията за правилна експлоатация. Поддържам изцяло концепцията, че трябва да има единен контролиращ орган, но от компетентни , а не от случайно хванати нищо неразбиращи чиновници с високи заплати. До като продължава така ще сме на това дереже.

ujabg

Ще се сети прокуратурата!

бЕЗРОДНИТЕ КОМУНИСТИ-МИЛИЦИОНЕРИ ОТ ГЕРБ харизаха горите и цяла България на турците и циганите за къшей хляб и настана една сеч , ама здрава сеч на горите и съсипване на напоителните системи , та сега другари лумпени видяхне ли как управлява коалиция от турци , цигани и комунисти и като дежурен наблюдател американски националист , честито ,хак ви е !

Цацаров след като оправи КТБ, се захвана и с дъждовете.

Дъждове е имало и преди и по метър два сняг но такова чудо при тодор живков ако се случи се счита за съботаж към държавата и наказанието си беше разтрел а помагачите в белене.

Тоз пък.Край нямат тези чугунени носталгици.Абе,бай ти Тошо най-нагло остави хората да ядат радиоактивна храна,само и само да не си разваля рахатлъка с господарите в Москва.Той седнал да ми го хвали....

Ами да ни остават тия да ни издавят.Между другото ГМО храната вкусна ли ти беше че при тошо беше само истинска.

Прокуратурата започна масови проверки заради наводненията Накрая върху надгробния камък на България ще пише- тук почива една "удавена" нация, удавена в собствено си безхаберие, корупция и лъжа.

МНОГО УМНО НАПИСАНО

БЪЛГАРСКАТА НАЦИЯ Е ДЕМОТИВИРАНА В РЕЗУЛТАТ НА БЕЗХАБЕРНА И КОРУМПИРАНА ПРОКУРАТУРА И СЪДЕБНА СИСТЕМА. ТАЗИ НАЦИЯ Е ЛИЛА 1300 г. И ЩЕ ПРЕБЪДЕ. ИДВА ВИДОВ ДЕН И ТАЗИ ПРОКАРАТУРА И СЪДЕБНА СИСТЕМА ЩЕ ПОЛУЧАТ СВОЕТО ЗАКОНОВО ВЪЗМЕЗДИЕ - ГЕОПОЛИТИЧЕСКАТА ОБСТАНОВКА ОКОЛО НАС СЪЗДАВА ТАЗИ ПРЕДПОСТАВКА.

бЕЗРОДНИТЕ КОМУНИСТИ ОТ БСП харизаха горите и цяла България на турците и циганите за къшей хляб и настана една сеч , ама здрава сеч на горите и съсипване на напоителните системи , та сега другари лумпени видяхне ли как управлява коалиция от турци , цигани и комунисти и като дежурен наблюдател руски националист , честито ,хак ви е !

да изредиш имената и времето, когато цитираните от теб палеха горите, режеха дърветата, и изнасяха с тирове дървесината в борбата срещу познай (виждам, че гънките в черепната ти кутия не са много, на всичкото отгоре са много плитки) КОМУНИЗМА. Това с големи букви за да не забравиш въпроса в началото.

Защо сега се сетихте? Наводненията не са от вчера. Имаше ги още при Царя, при Тройната коалиция, при Бойко и сега. защо бяха проспани години? Сего какво? - хвърля се прах в очите ни, че нещо се предприема. Ха да видим какво ще стане накрая. Или отново ще стане така вина има, виновни няма. Преписката отива към дело.

Виновниците са толкова на високо, че никой не може да ги докосне. Ще изгори някой, от когото почти нищо не зависи. Липсата на пари не зависи дори от кметовете, "реформираните" държавни във часни структури, които няма кой да контролира, кражбата на и без това малкото пари за превенция, от министри също е предпоставка за тези беди.

Извинете, че се опитвам да давам съвети, но не е ли по-добре да няма "масови" проверки, но да има поне един двама осъдени! Ако обичате!

;о) Заменям 10 "проверявани от прокуратурата" за 1 ефективно осъден от съда!

Аз заменям 100 за един осъден! Ама надали.....

Прокурорите да проверяват, е тяхно задължение. Важното е поименно да се посочат виновните и да бъдат предадени на съд ! Иначе, никаква полза от проверки.

Трябва да се наказват не общините, а преките виновници - физически лица.И не да се глобяват, а да се бесят на мегдана, непосредствено след наводнението!

защо не проверят кой изсече горите над тези градове и села ?

Ииии какво станааа..!?СЛЕД ДЪЖД-КАЧУЛКА...!?Депутатите от всички НС-я до сега какви Закони направиха и как се спазвахаа..!? Управляващите-също-Допуснаха МАСОВА СЕЧ НА ГОРСКИТЕ МАСИВИ, разрешиха застрояване на речните корита и УДАВИХА БЪЛГАРИЯ..!?Всички тия заслужават-съд и в панделата за по 10-15години..!Сега -никому нищо...!Ще видим кого ще осъдят и колко...!?Отвратителен предизборен Популизъм...!?

Това за проверките си е текущ контрол и работа не върши. Докато се правят проверките хората бедстват и губят живота, здравето и имуществото си. Има си правителства отговорни за това, че 25 години не само никой не си е вършил работата, но са извършени и много нарушения, за което някой трябва да понесе отговорност. Да не говорим, че държавата и отговорните институции не изпълниха нито един от собствените си планове за управление при кризи, както и ролята си при възстановяване от щетите. Това си е углавно престъпление и за него трябва да се търси наказателна, а не административна отговорност от хората, които с бездействието си допускат да се стигне до такива сериозни произшествия. А за проверчиците - дори да се установи нещо, те ще продължат с години и дори някои случаи, някога да стигнат до съда - знаем какво ще се случи - всички ще са оневинени. Всичко в тази държава е на хартия и не е нищо друго освен гола бюрократщина.

прокуратурата да се разбърза и да вкарва обвинителни актове с неопорочени доказателства. искаме осъдени и заключени!!!!

КОГА ЩЕ ИЗЧИСТЯТ РЕКАТА В С. ПЕТ МОГИЛИ ОБЩИНА НОВА ЗАГОРА? ПРИ ПЪРВОТО ЧИСТЕНЕ ПОВЕЧЕ Я ЗАТЛАЧИХА А СЕГА ОЩЕ НЕ СА Я ЗАПОЧНАЛИ КОЙ ЩЕ БЪДЕ ВИНОВЕН А? А КОЛКО ПАРИ СМЪКНАХА ?

След дъжд качулка!

Цацаратурата почна от много неща да разбира вместо да си върши работата както трябва. Мога да дам примери: "убийството" на мамин прасчо, одити на банки ....

НАРЕЖДАМ НА МОЙТЕ МАРИОНЕТКИ В ТОГИ ДА НАПРАВАТ ПРЕДСТАВЛЕНИЕ,ЧЕ ДА МИ Е ИНТЕРЕСНО...ПОСЛЕ ЩЕ СИ ОТКРАДНЕМ НЕКОЙ МИЛИОН И ОТ РЕКОНСТРУКЦИИТЕ..А ЗА БЛАГОДАРНОСТ ЩЕ СЕ СЪБЕРЕМ И ЩЕ ПИКА*М ВЪРХУ ТОГИ И УНИФОРМИ,И ТЕ ДОВОЛНИ,ДОВОЛНИ....ЕВТИНИ...

Не, проверих, не са законни и на няколко пъти се говори за събарянето им. Какво правят там? "Ченгене скеле, срещано и като Цингене скела, е защитена местност източно от Бургас. Тя се простира на 160 хектара и обхваща както част от едноименния залив Ченгене скеле (или Цигански залив - оттук и наименованието Цингене скеле), така и част от землището на бургаския квартал Крайморие и на село Маринка. Местността е включена в списъка със защитените местности през 1995 година. Обявена е като защитена местност с цел опазване на естествени местообитания на защитени и редки видове птици включени в Червената книга на България и списъка на застрашените видове в Европа. Срещат се плътни тръстикови масиви с преобладаване на обикновена тръстика, теснолистен папур и езерен камъш. В залива са установени 180 вида птици, от които 52 са включени в Червената книга на България. Мястото е от огромно значение като местообитание на малък корморан и блестящ ибис. На това място няколко пъти е бил наблюдаван световно застрашеният и рядък тънкоклюн свирец."

Ходил ли си някога там?;о)) Покрай рибарските бараки се бяха нароили едни масивни вили на видни бургазлии, част от които впрочем още си седят! Част бяха съборени, част предстои да бъдат - с влезли в сила заповеди от РДНСК! А Ченгенето е със статут на рибарско селище. Там се намира и култовото ресторантче, където можеш да похапнеш прясна рибка - дано е оцеляло!

Да бяха проверили незаконната сеч на депесарски и бесепарски феодали ли,що ли?Щели да проверяват кметовете...Пародия.Олигофрен до олигофрена,бандит до бандита и разбира се,глупак до глупака.Който не вярва,че има неземни идиоти,да погледне под статията за Боко.Ще види изумителни екземпляри,на които им харесва Виденов!!!

Законни ли са бараките, които са отнесени в рибарското селище?

Рибарските бараки са законни, но двукатните масивни вили - не! Там яко се събаряше по едно време, но още има за събаряне!

И к'во от това? Некому нещо да са накривили случайно?

Помни ли някой вездесъщата Емел Етем? Същата, която бе вицепремиер и министър именно на министерство за борба с бедствията и авариите. Под диктата на ДПС и БСП в това ведомство бяха наляти стотици милиони. Къде отидоха - всеки се сеща, но диря няма. Услужливи магистрати заметоха всички сигнали в тази посока. Заместник на г-жа Етем, която пътуваше до Монако, все едно прескача до родния Исперих, бе не някой друг, а двайсет и няколко годишният тогава Делян Пеевски. Макар и с жълто по устата той успя да се забърка в огромни финансови скандали, което принуди тогавашният премиер Сергей Станишев да го уволни. После обаче го върна, защото май му се скараха от Боянските сараи. Етем бе скрита от ДПС и никой не е чувал нищо за нея от години. Казват, че си гледала кефа със спестяванията от министерстването. Пеевски обаче изживя истинско политическо и финансово възраждане. Яхна дори ДАНС и само народното недоволство го принуди да се откаже от поста. ДПС го компенсира за "обидата", като го избра за евродепутат. Той обаче се отказа, май защото разбрал, че в Брюксел не го чакат с рози и карамфили.

Значи като питаш помним ли еми отговора е ПРОСТ КАТО 99,8% от БЪЛГАРИТЕ, НЕ ПОМНИМ! И няма да помним докато не измрем до един! И се хващам на бас с кой да е, че и от тая проверка НИЩО ама НИЩО няма да излезе!

БСП и ДПС спряха парите за всички общини управлявани от ГЕРБ и други партии,различни от тях! От там тръгват основните проблеми,няма пари за почистване на коритата,няма пари за диги... Коритото на река Скът,примерно,която заля Северозападна България не е почистено точно поради липсата на пари,а проекти за почистването и е имало,изпратени във Враца,където областния е от БСП,но той не е позволил да се отпуснат пари и е отхвърлил тези проекти!!! БСП и ДПС в опита си да провалят ГЕРБ и останалите навлякоха на народа потоп и смърт!!!!!!!!!!

не пиши глупости.Коритото на р.Скът,даже и да беше широко с още няколко метра,пак нямаше да побере водата.Язовирите,дадени на свои хора от кметове и кметици/част от които и от ГЕРБ/ преляха като водна каскада и затриха градчето.Не ме карай да правя анализ кои язовири са преляли и кои са арендатори,за това си има прокуратура....Само се поинтересувай язовира в с.Борован на кое лице е даден под аренда?!

Тези некадърни смешници, докога ще ни занимават със себе си.

jingiby

Министерството на държавната политика при бедствия и аварии (МДПБА) е историческо българско министерство създадено през 2005 г. от 40-то Народно събрание и съществувало до 2009 г. Защо бе, Цвъки, защо не го оставихте и развихте, ами ти го закри? Не преяде ли с власт в МВР-то, бе джанъм?

А ти помниш ли култовата шефка на това министерство - Емел Етем ( прочула се като Хептен Крадем)- как настрои джамии и минарета, като ги писа порои и наводнения?!

Цацаров, чети стенограми от Заседанията на Правителството на Р.България от 2005год до сега!Там са виновните!

Кажи ми, кажи, бедни ми рибарю, можеш ли и мене, с такваз вила да уредиш? Едно полу-легално потслушване На слушалката, баба Тодорка

А прокурорите кой ще провери???

Байгън от проверки!!! МЕРКИ, МЕРКИ СА НУЖНИ!!!

ее рано е още , поне още 300-400 човека да изчакат да се издавят...........

Tochno GERB spria parite za podrajka! Nahalnici nagli! Da gi proveri tiah, ima fakti!

Прокуратурата започна проверки заради наводненията След проверката, Цацаров установил, че цялата прокуратура се е издавила в собствената си корупция,цинизъм и лъжи.

Коментари - Прокуратурата започна масови проверки заради наводненията | Днес.dir.bg

Прокуратурата започна масови проверки заради наводненията

Върховната административна прокуратура разпореди проверка в Басейновите дирекции, общинските власти и областните управи връзка с наводненията в страната.

Обратно в новината

Коментари - Прокуратурата започна масови проверки заради наводненията | Днес.dir.bg

Коментари

Не закачайте Близнашки! Той толкова може...

Всички сме виновни - когато се изсичаха горите - мълчахме когато приватизираха и нестопанисваха язовирите - мълчахме когато виждахме тоновете отпадъци в реките - мълчахме И сега когато започват да дълбаят земята - пак мълчим Ако не се деляхме на партии и бяхме излезли около милион граждани с/у изсичането на горите - дали нямаше да ни чуят ? Ако сега се съберем и излезем на протест с/у шистовият газ поне милион души - дали няма да ни чуят ? НО ние сме овчи душичи чакашти друг да ни оправи И политиците ни оправят и ще продължат - тях си ги знаем - те са алчни лицимерни и бездушни същества НО какво правим НИЕ ? След 10-тина години ще започнат и земетресенията и пак ще се тюхкаме . И всичко това заради - пари .

СТИГА СТЕ СЕ ПРАВИЛИ НА ИНТЕРЕСНИ. ОСНОВНАТА ПРИЧИНА Е СЪСИПВАНЕТО НА ГОРИТЕ. ЗА ДРЕБНИ СТОТИНКИ ПРОДАДОХА ГОРАТА И Я НАПРАВИХА НА НИЩО. С ТАЯ ПОДБОРНА СЕЧ ВЕЧЕ ОТ ПЕТНАЙСЕТ ГОДИНИ НЕ МОЖЕ ДА ИМА МЛАД ПРИРАСТ И ГОРАТА ЗАГИВА. рАЗСТОЯНИЕТО МЕЖДУ ОСТАВЕНИТЕ ДА СЪЩЕСТВУВАТ ДЪРВЕТА Е ТОЛКОВА ГОЛЯМО, ЧЕ И 5 ЛИТРА НА КВАДРАТЕН МЕТЪР НЕ МОЖЕ ДА СЕ ЗАДЪРЖИ В ПОЧВАТА А ПРОТИЧА НАДОЛУ. тАКА ЧЕ ПРОКУРАТУРАТА ДА НЕ СЕ ПРАВИ НА ИНТЕРЕСНА А ДА ПОВДИГНЕ ОБВИНЕНИЯ НА МИНИСТРИТЕ КОИТО РАЗРЕШИХА И ОЩЕ РАЗРЕШАВАТ И НА ДЪРВОДОБИВНИЦИТЕ КОИТО Я ИЗСЕКОХА И ТАКА ПРОКАРАХА ПЪТЯ НА НАВОДНАНИЯТА А СЪСИПАХА И ПЪТИЩАТА. дА ИВ СЕ ИЗЗЕМАТ ВСИЧКИ НАЛИЧНИ СРЕДСТВА И МАТЕРИАЛНИ АКТИВИ И ДА СЕ РАЗПРЕДЕЛЯТ МЕЖДУ ПОСТРАДАЛИТЕ.тОГАВА МОЖЕ ДА СЕ КАЖЕ ЧЕ СМЕ ДЪРЖАВА

Което най-много ме възмущава, защото невинни хора нелепо загинаха, е, че за разлика от земетресение, което е трудно предвидимо, наводнението е предвидимо и могат да се вземат мерки, за да не умират хора. Всичко е амортизирано и на практика неконтролируемо, без никакъв контрол, ало..., да да, добре, идва "воден ад", да, пълна лумпенящина.

Ех, Българио любима! Вече плаче изнемощяла от ,, глупци неразбрани"...съсипана и изнемощяла, остаряла .. Без икономика, без бъдеще, но все още атрактивна като старо дърво с подвити клони ошушкани от бури, но плодовито. Осакатяла като след ураган, но все още жива.. Народе,събуди се! Все още има смисъл , преди природата да си го върне.Всички бедствия ,които ни сполетяват са от човешка грешка , но малкия човек ще страда. Къде сме? Къде отиваме, ако не се съвземем и не градим бъдеще поне за нашите деца?!

humfry

Моля, заинтересованите да се запознаят какво технологично чудо е Холандия, какви системи против наводнения и за отводнения имат. Няма друга държава като тях в света. Прочетете за холандския план "Делта/Netherland Delta works".

Там си имате крал и кралица а тук тодър живков го махнаха и сега има анархия от безброй партии които това ги не интерсува.

Стига си повтарял за тая атомна укрите се напили и я взривили.Кой да ти внесе тогава храна за 8 милиона с години напред а,и японците си я ядат тяхната и при двете бомби хуманни и сега при центалите.Но такива като теб не е имаало явно сегашната вкусна храна от ГМО и пилешки кожичкити действа зле............

От село Калояново и обърнете внимание кой тогава отговаряше за ресора и от коя партия. И така тръгнте по веригата... ПС. При трагедията в с. Бисер, Хасшковско. м-рът на отбраната тогава трябваше незабавно да си подаде оставката.

Живея в западна страна, тук също имаше опасност от наводнение, но градските сирени надуват ЯКО, глух да си, ще чуеш, затварят пътищата навреме, мощни пожарни помпят водата. У нас всичко е АМОРТИЗИРАНО, остаряло, небрежност и нехайство и хората живеят в една безобразна страна!!! То само с проверки не става !

Нека да се знае. Учавствал съм в проверките на язовирите и водоемите. Ние си пишем предписанията всяка година, но са единици дето ги изпълняват. Обикновенно концесионерите са приближени на кметовете и никой не ибава предписанията. Така стана в Езерче и в Цар Калоян. Повечето язовири изобщо но отговарят на изискванията за правилна експлоатация. Поддържам изцяло концепцията, че трябва да има единен контролиращ орган, но от компетентни , а не от случайно хванати нищо неразбиращи чиновници с високи заплати. До като продължава така ще сме на това дереже.

ujabg

Ще се сети прокуратурата!

бЕЗРОДНИТЕ КОМУНИСТИ-МИЛИЦИОНЕРИ ОТ ГЕРБ харизаха горите и цяла България на турците и циганите за къшей хляб и настана една сеч , ама здрава сеч на горите и съсипване на напоителните системи , та сега другари лумпени видяхне ли как управлява коалиция от турци , цигани и комунисти и като дежурен наблюдател американски националист , честито ,хак ви е !

Цацаров след като оправи КТБ, се захвана и с дъждовете.

Дъждове е имало и преди и по метър два сняг но такова чудо при тодор живков ако се случи се счита за съботаж към държавата и наказанието си беше разтрел а помагачите в белене.

Тоз пък.Край нямат тези чугунени носталгици.Абе,бай ти Тошо най-нагло остави хората да ядат радиоактивна храна,само и само да не си разваля рахатлъка с господарите в Москва.Той седнал да ми го хвали....

Ами да ни остават тия да ни издавят.Между другото ГМО храната вкусна ли ти беше че при тошо беше само истинска.

Прокуратурата започна масови проверки заради наводненията Накрая върху надгробния камък на България ще пише- тук почива една "удавена" нация, удавена в собствено си безхаберие, корупция и лъжа.

МНОГО УМНО НАПИСАНО

БЪЛГАРСКАТА НАЦИЯ Е ДЕМОТИВИРАНА В РЕЗУЛТАТ НА БЕЗХАБЕРНА И КОРУМПИРАНА ПРОКУРАТУРА И СЪДЕБНА СИСТЕМА. ТАЗИ НАЦИЯ Е ЛИЛА 1300 г. И ЩЕ ПРЕБЪДЕ. ИДВА ВИДОВ ДЕН И ТАЗИ ПРОКАРАТУРА И СЪДЕБНА СИСТЕМА ЩЕ ПОЛУЧАТ СВОЕТО ЗАКОНОВО ВЪЗМЕЗДИЕ - ГЕОПОЛИТИЧЕСКАТА ОБСТАНОВКА ОКОЛО НАС СЪЗДАВА ТАЗИ ПРЕДПОСТАВКА.

бЕЗРОДНИТЕ КОМУНИСТИ ОТ БСП харизаха горите и цяла България на турците и циганите за къшей хляб и настана една сеч , ама здрава сеч на горите и съсипване на напоителните системи , та сега другари лумпени видяхне ли как управлява коалиция от турци , цигани и комунисти и като дежурен наблюдател руски националист , честито ,хак ви е !

да изредиш имената и времето, когато цитираните от теб палеха горите, режеха дърветата, и изнасяха с тирове дървесината в борбата срещу познай (виждам, че гънките в черепната ти кутия не са много, на всичкото отгоре са много плитки) КОМУНИЗМА. Това с големи букви за да не забравиш въпроса в началото.

Защо сега се сетихте? Наводненията не са от вчера. Имаше ги още при Царя, при Тройната коалиция, при Бойко и сега. защо бяха проспани години? Сего какво? - хвърля се прах в очите ни, че нещо се предприема. Ха да видим какво ще стане накрая. Или отново ще стане така вина има, виновни няма. Преписката отива към дело.

Виновниците са толкова на високо, че никой не може да ги докосне. Ще изгори някой, от когото почти нищо не зависи. Липсата на пари не зависи дори от кметовете, "реформираните" държавни във часни структури, които няма кой да контролира, кражбата на и без това малкото пари за превенция, от министри също е предпоставка за тези беди.

Извинете, че се опитвам да давам съвети, но не е ли по-добре да няма "масови" проверки, но да има поне един двама осъдени! Ако обичате!

;о) Заменям 10 "проверявани от прокуратурата" за 1 ефективно осъден от съда!

Аз заменям 100 за един осъден! Ама надали.....

Прокурорите да проверяват, е тяхно задължение. Важното е поименно да се посочат виновните и да бъдат предадени на съд ! Иначе, никаква полза от проверки.

Трябва да се наказват не общините, а преките виновници - физически лица.И не да се глобяват, а да се бесят на мегдана, непосредствено след наводнението!

защо не проверят кой изсече горите над тези градове и села ?

Ииии какво станааа..!?СЛЕД ДЪЖД-КАЧУЛКА...!?Депутатите от всички НС-я до сега какви Закони направиха и как се спазвахаа..!? Управляващите-също-Допуснаха МАСОВА СЕЧ НА ГОРСКИТЕ МАСИВИ, разрешиха застрояване на речните корита и УДАВИХА БЪЛГАРИЯ..!?Всички тия заслужават-съд и в панделата за по 10-15години..!Сега -никому нищо...!Ще видим кого ще осъдят и колко...!?Отвратителен предизборен Популизъм...!?

Това за проверките си е текущ контрол и работа не върши. Докато се правят проверките хората бедстват и губят живота, здравето и имуществото си. Има си правителства отговорни за това, че 25 години не само никой не си е вършил работата, но са извършени и много нарушения, за което някой трябва да понесе отговорност. Да не говорим, че държавата и отговорните институции не изпълниха нито един от собствените си планове за управление при кризи, както и ролята си при възстановяване от щетите. Това си е углавно престъпление и за него трябва да се търси наказателна, а не административна отговорност от хората, които с бездействието си допускат да се стигне до такива сериозни произшествия. А за проверчиците - дори да се установи нещо, те ще продължат с години и дори някои случаи, някога да стигнат до съда - знаем какво ще се случи - всички ще са оневинени. Всичко в тази държава е на хартия и не е нищо друго освен гола бюрократщина.

прокуратурата да се разбърза и да вкарва обвинителни актове с неопорочени доказателства. искаме осъдени и заключени!!!!

КОГА ЩЕ ИЗЧИСТЯТ РЕКАТА В С. ПЕТ МОГИЛИ ОБЩИНА НОВА ЗАГОРА? ПРИ ПЪРВОТО ЧИСТЕНЕ ПОВЕЧЕ Я ЗАТЛАЧИХА А СЕГА ОЩЕ НЕ СА Я ЗАПОЧНАЛИ КОЙ ЩЕ БЪДЕ ВИНОВЕН А? А КОЛКО ПАРИ СМЪКНАХА ?

След дъжд качулка!

Цацаратурата почна от много неща да разбира вместо да си върши работата както трябва. Мога да дам примери: "убийството" на мамин прасчо, одити на банки ....

НАРЕЖДАМ НА МОЙТЕ МАРИОНЕТКИ В ТОГИ ДА НАПРАВАТ ПРЕДСТАВЛЕНИЕ,ЧЕ ДА МИ Е ИНТЕРЕСНО...ПОСЛЕ ЩЕ СИ ОТКРАДНЕМ НЕКОЙ МИЛИОН И ОТ РЕКОНСТРУКЦИИТЕ..А ЗА БЛАГОДАРНОСТ ЩЕ СЕ СЪБЕРЕМ И ЩЕ ПИКА*М ВЪРХУ ТОГИ И УНИФОРМИ,И ТЕ ДОВОЛНИ,ДОВОЛНИ....ЕВТИНИ...

Не, проверих, не са законни и на няколко пъти се говори за събарянето им. Какво правят там? "Ченгене скеле, срещано и като Цингене скела, е защитена местност източно от Бургас. Тя се простира на 160 хектара и обхваща както част от едноименния залив Ченгене скеле (или Цигански залив - оттук и наименованието Цингене скеле), така и част от землището на бургаския квартал Крайморие и на село Маринка. Местността е включена в списъка със защитените местности през 1995 година. Обявена е като защитена местност с цел опазване на естествени местообитания на защитени и редки видове птици включени в Червената книга на България и списъка на застрашените видове в Европа. Срещат се плътни тръстикови масиви с преобладаване на обикновена тръстика, теснолистен папур и езерен камъш. В залива са установени 180 вида птици, от които 52 са включени в Червената книга на България. Мястото е от огромно значение като местообитание на малък корморан и блестящ ибис. На това място няколко пъти е бил наблюдаван световно застрашеният и рядък тънкоклюн свирец."

Ходил ли си някога там?;о)) Покрай рибарските бараки се бяха нароили едни масивни вили на видни бургазлии, част от които впрочем още си седят! Част бяха съборени, част предстои да бъдат - с влезли в сила заповеди от РДНСК! А Ченгенето е със статут на рибарско селище. Там се намира и култовото ресторантче, където можеш да похапнеш прясна рибка - дано е оцеляло!

Да бяха проверили незаконната сеч на депесарски и бесепарски феодали ли,що ли?Щели да проверяват кметовете...Пародия.Олигофрен до олигофрена,бандит до бандита и разбира се,глупак до глупака.Който не вярва,че има неземни идиоти,да погледне под статията за Боко.Ще види изумителни екземпляри,на които им харесва Виденов!!!

Законни ли са бараките, които са отнесени в рибарското селище?

Рибарските бараки са законни, но двукатните масивни вили - не! Там яко се събаряше по едно време, но още има за събаряне!

И к'во от това? Некому нещо да са накривили случайно?

Помни ли някой вездесъщата Емел Етем? Същата, която бе вицепремиер и министър именно на министерство за борба с бедствията и авариите. Под диктата на ДПС и БСП в това ведомство бяха наляти стотици милиони. Къде отидоха - всеки се сеща, но диря няма. Услужливи магистрати заметоха всички сигнали в тази посока. Заместник на г-жа Етем, която пътуваше до Монако, все едно прескача до родния Исперих, бе не някой друг, а двайсет и няколко годишният тогава Делян Пеевски. Макар и с жълто по устата той успя да се забърка в огромни финансови скандали, което принуди тогавашният премиер Сергей Станишев да го уволни. После обаче го върна, защото май му се скараха от Боянските сараи. Етем бе скрита от ДПС и никой не е чувал нищо за нея от години. Казват, че си гледала кефа със спестяванията от министерстването. Пеевски обаче изживя истинско политическо и финансово възраждане. Яхна дори ДАНС и само народното недоволство го принуди да се откаже от поста. ДПС го компенсира за "обидата", като го избра за евродепутат. Той обаче се отказа, май защото разбрал, че в Брюксел не го чакат с рози и карамфили.

Значи като питаш помним ли еми отговора е ПРОСТ КАТО 99,8% от БЪЛГАРИТЕ, НЕ ПОМНИМ! И няма да помним докато не измрем до един! И се хващам на бас с кой да е, че и от тая проверка НИЩО ама НИЩО няма да излезе!

БСП и ДПС спряха парите за всички общини управлявани от ГЕРБ и други партии,различни от тях! От там тръгват основните проблеми,няма пари за почистване на коритата,няма пари за диги... Коритото на река Скът,примерно,която заля Северозападна България не е почистено точно поради липсата на пари,а проекти за почистването и е имало,изпратени във Враца,където областния е от БСП,но той не е позволил да се отпуснат пари и е отхвърлил тези проекти!!! БСП и ДПС в опита си да провалят ГЕРБ и останалите навлякоха на народа потоп и смърт!!!!!!!!!!

не пиши глупости.Коритото на р.Скът,даже и да беше широко с още няколко метра,пак нямаше да побере водата.Язовирите,дадени на свои хора от кметове и кметици/част от които и от ГЕРБ/ преляха като водна каскада и затриха градчето.Не ме карай да правя анализ кои язовири са преляли и кои са арендатори,за това си има прокуратура....Само се поинтересувай язовира в с.Борован на кое лице е даден под аренда?!

Тези некадърни смешници, докога ще ни занимават със себе си.

jingiby

Министерството на държавната политика при бедствия и аварии (МДПБА) е историческо българско министерство създадено през 2005 г. от 40-то Народно събрание и съществувало до 2009 г. Защо бе, Цвъки, защо не го оставихте и развихте, ами ти го закри? Не преяде ли с власт в МВР-то, бе джанъм?

А ти помниш ли култовата шефка на това министерство - Емел Етем ( прочула се като Хептен Крадем)- как настрои джамии и минарета, като ги писа порои и наводнения?!

Цацаров, чети стенограми от Заседанията на Правителството на Р.България от 2005год до сега!Там са виновните!

Кажи ми, кажи, бедни ми рибарю, можеш ли и мене, с такваз вила да уредиш? Едно полу-легално потслушване На слушалката, баба Тодорка

А прокурорите кой ще провери???

Байгън от проверки!!! МЕРКИ, МЕРКИ СА НУЖНИ!!!

ее рано е още , поне още 300-400 човека да изчакат да се издавят...........

Tochno GERB spria parite za podrajka! Nahalnici nagli! Da gi proveri tiah, ima fakti!

Прокуратурата започна проверки заради наводненията След проверката, Цацаров установил, че цялата прокуратура се е издавила в собствената си корупция,цинизъм и лъжи.