Тръмп може ”да намали ангажимента си” към НАТО

Джеймс Матис е предупредил съюзниците си от НАТО, че ако не увеличат разходите за отбрана, САЩ ще намалят подкрепата си за отбранителния съюз.

Обратно в новината

Коментари - Тръмп може ”да намали ангажимента си” към НАТО | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Атлантическа решимост" 120 US войници вече в "Ново село" До дни у нас идва и различни видове бойна техника Д О Б Р Е Д О Ш Л И !

Хубаво си падаш по войници (с предпочитание към черните) ама 120 не са ли ти много-ама кат си рекъл че са ти добре дошли-на колене и леко наведен

НА ФОНА НА ЦЯЛАТА НИ МИЗЕРИЯ,ЩЕ ТРЯБВА ДА ПЛАЩАМЕ И ЗА ВЪОРЪЖАВАНЕ???ЗА ТОВА,ЧЕ НИ ИЗПОЛЗВАТ ЗА БУФЕРНА ЗОНА???ПЪЛНО БЕЗУМИЕ Е ОТ НАША СТРАНА,АКО СЕ СЪГЛАСИМ!!!

Някой люди (от людоеди)сън не ги хваща ..ха.ха.ха Надяват се някоя държава да се провали та руснаците да могат да ги стигнат..ха.ха.ха

САЩ е създадена от белите англичани и европейците... САЩ не трябва да продават оръжия на други държави... На САЩ, Русия и Европейците ще им трябват оръжия, за да избият- арабите, негрите, китайците и индийците... Така САЩ ще могат да ползват оръжията си. А после американците ще могат да се заселят в Африка и Азия. И така да живеят още 200- 300 години, докато стигнем до други планети където да живеят още от белите хора..... Ако САЩ продават оръжия на арабите, онези ще ги нападнат както Япония нападна САЩ през 1941 г.

А ти какво правиш в тила на врагът а не заминеш за Индия(пусия)при роднините

добре за европейците. И ще бъде значима пречка пред москалският дебил. Който си правеше крива сметка за поредната подялба на Европа.

Всъщност, доста разумно. Поне 5 % трябва да отделяме, и да произвеждаме български оръжия, за да не отиват парите ни в чужди страни.

цял ден слушам внушенията на "демократичните" ултра-левичарски медии, как матис се бил обърнал на 180 градуса и едва ли не бил застанал срещу тръмп за нато. а в действителност той просто потвърди думите от изказване на тръмп, от чиято една половина се направи цяла медийна антитръмп кампания. думите на тръмп бяха не срещу нато и за разпускането му (въпреки, че това също би било правилно), а за реформирането му. защото нато отдавна, отдавна не отговаря на изискванията на новите международни действителности и разпределения на силите. отан е организация, която все още робува на доктрините на студената война и маккартизма, въпреки, че ръководството му е социалистическо - от ултра - екстремистката, крайната левица. що за дебил само трябва да си, че да не можеш да забележиш, че годината е 2017, а не 1917!

Все по-трудно му е на Тръмп! Май няма да го бъде.

На Тръмп май ще му намажат ските.

Откъде накъде моите данъци ще отиват за натовците да им пълним гушите ?? Който иска нато, да им превежда пари от личните си сметки, за да не товари нас, данъкоплатците !!

Кви данъци плащаш па ти от съвеЦката землянка бе, капут!

Става въпрос за договореност България да отделя повече пари за Българската армия. Или вие, русофилите, сте против България да е добре въоръжена?

За натовските войски не знам ... Но българите винаги са посрещали братските руски войски като освободители с радост и песни. Всеки български дом е отворен гостоприемно за братята руснаци

питай генерал колев какво е направил руските империалисти с танци

Генерал Колев дал Добруджа на румънците

Предполагам, намаш предвид собствения си дом... Едва ли си поканил няколко руски войника да ти пият ракията и да ти задирят жената, а ти да им лъскаш кубинките. А ако си, толкова по-тъжно.

Тръмп към Джеймс Матис: На тези НАТОвци който не си плащат им покажи изхода и направи така , че да забравят къде е входа}:-)))

Сега остава Тръмп да съобщи, че и САЩ ще спазват договорките и ще правят своята вноска в р-р на 2% ...

не е вноска а е размер на военния бюджет от БВП сащ няма да го намали защото го прави за себе си а наистина европа паразитира на тема сигурност от сащ и аз мисля че европейците трябва да се вземат в ръце щото повечето свят са гадове и искат да й видят сметката

Тръмп ще харчи парите на САЩ в НАТО (онова, в което го превърне де) според собственото си виждане, а то не включва война с РФ. Много по лесно и евтино ще му излезе да се договори с Путин, отколкото да воюва с него. Войната беше средството на Килъри. Така, че напълно вероятно е САЩ да започнат да правят вноска в р-р на 2%...

Германия има федерален резерв в размер на 250 млрд евро. Може да има най-модерна и боеспособна армия. Но не иска да наруши социалната си политика, технологично развитие, образование, здравеопазване...където има високи достижения. А и историческият опит е плачевен. За това предоставя отбраната си на САЩ/НАТО/. Това сега не харесва на Тръмп, защото ПРОБЛЕМИТЕ НА САЩ пък СА ОГРОМНИ

Аве русофилистици.....да ви питам, защо НАТО има база в Раша и то в родния град на мазния каскет - Ленин :))))

за да има откъде да разпращат помощите от храна за руснаците нато вече си имат опита от 90те :)))

Аве овчарина канадски, я да те питам защо НАТовците купуват руски хеликоптери и се молеха на Путин да им разреши пребиваване в Ульяновск, та да си подготвели памперсите за Афганистан!хаха

трумп че е клоун е клоун нато че има нужда от стягане покрай източните орди на русия и идил - има и двете неща са верни едно нещо признавам в момента русия има по-адекватен президент обама беше класи над джуджето но тръмп е идиот добре че са републиканците да го стягат всички голи крале трябва да се назовават

Шило

А бе, преди 10-тина часа писа какъв гений е Тръмп и как го е "начукал" на джуджето. Голяма метаморфоза за кратко време. На какво се дължи?

дължи се на това че лъжеш :) нормалната русофилска тролска дейност :) НИКОГА не съм казвал нещо добро за тръмп просто го следя от доста време дори това което знаете за него е малко човекът е лунатик

Иди.т, спри да спамиш. Стана ни байгън. Не се ли свършиха глупостите ти!

Току що прочетох по норвежският интернет, че Матис е дал ултиматум, не е само предупредил както пише тук в статията. Дръж се земьо- американеца те гази.

И те такааа. Плащайте!!!

Шило

Я, Тръмп не иска "Повече НАТО", а всеки да си плаща?

хамерите да си удържат сумата от сметката на офшорко тои и без това си е техна подлога

Да, ама не: " Ройтерс: САЩ разполагат войски и бронирана техника в България 120 елитни бойци се настаняват в Ново село Автор: ПИК Дата 20:07 15.02.2017 "

Хайде, честито да са ни и да ги посрещнем както трябва!

Искам да пия Бояришник. Кремълското джудже ще ме побърка

Соросоидите откачат ли?Няма как да е иначе.Даже очаквам скоро да почнат да организират протести пред посолството на САЩ.

Пусна ги отново по пързалката така наречените си съюзници. те са като отровни гъби, паразитиращи върху гнил пън. Сами инициатива за нищо и никога няма да поемат, защото са станали импотентни, и най-вече в отбранително отношение. Със Западна Европа скоро всички останали големи ще си правят каквото си поискат. Ако не се преориентираме навреме към Русия, Турция може и да ни погълне. САЩ ще се преориентират повече към Япония, понеже имат сериозни проблеми с Китай. Руснаците ще гледат сеира на старушката, която ще се гърчи от демографски проблеми и свързаното с тях (но най-вече с бацила на толерастията) ислямско нашествие.

Американците не плащат за ползване на военните си бази в България. Ако се приспадне наемът на тези бази от сумата за въоръжаване/2% от БВП/, АМЕРИКАНЦИТЕ ИМА ДА НИ ВРЪЩАТ СЕРИОЗНИ СУМИ

Над 133 милиарда лева, или около 300 млн. тогавашни долара, е струвала окупацията на България от Съветската армия през 1944 г. До тази огромна сума достигат съвременни изследователи на архивите на БНБ. Издръжката на съветските окупационни войски е изключително тежко натоварване за българския бюджет и значително надхвърля наложените на България следвоенни репарации. През 1944-1947 г. около 600 000 съветски войници и офицери пребивават на българска земя за различен период от време. Секретни междуправителствени споразумения уреждат тяхната издръжка за наша сметка. Нещо повече - всички заплати, командировъчни и режийни по изрично настояване на съветската страна им се изплащат в долари. При това става дума за суми, които многократно надхвърлят доходите на среден български гражданин..... ....Над 85 милиарда долара са откраднати от москва чрез безплатното ограбване на урана от българските рудници за 45г. ..................26 тона злато, натрупано по време на Царство България, е откраднато тайно от Съветския съюз в края на 50-те години на ХХ век. Това шокиращо разкритие лъсва от разсекретени документи на Държавния архив и на Българската народна банка (БНБ), става ясно от разследване на Дойче веле. 14 години след 9 септември 1944 г., когато Червената армия се настанява в България, т.е. през 1959 година, вече в разгара на Студената война 26 тона златни резерви тайно са преместени в Москва под предлог, че сградата на БНБ нямало да издържи на атомна бомбардировка.

Българският народ посрещна руските войски с радост, като освободители. И за напред ще бъде така

За какво да плащат нали затова сме в НАТО да ползват територията ни.Да не мислиш че иначе някой е умрял да ни пази от ''опасностите на съвременния свят''.

Утре някой като срови 2-3 кули в Америка друга песен ще запееш червендалест популист.

Нека да съберем по 5000 лева на човек помощ за нато ! Натовци, давайте банковите сметки !

НАТО си е НАТО, но връзката между България и Русия е вечна и нерушима

Строшихме вече оковите на руското робство робе заспал. Роба си е роб. Колкото и да го освободиш. Аз със азиатците връзка нямам. Нито останалите БЪЛГАРИ!!!

Ма си дошъл от Азия , монголоид неграмотен

Искаш да си крепостен селянин заминавай, никой не те спира.

За теб може че баба ти е топлила советските окупатори по график. ей на ти си жертва на това

курвата,навсякъде е курва и никъде не минават курвенските номера.Няма нещо по-отвратително от тъпа курва!

тръмп вече ще плаща наем за американцките бази извън САЩ. или ще си прибере ракетките в САЩ .

не извън сащ,а извън нато,за да не допусне руския ботуш да завземе българия напълно!

е добре как бедна българия член на нато да дава повече пари за военни разходи!за да имаш армия първо трябва да имаш истинка икономика и производство което да поддържa армия.ние не сме германия,веиликобритания или сащ!

Тръмп щял да се среща с Путин в Германия. Искал да изкаже благодарност на руския президент, дето го назначил за президент на САЩ.

Храни куче да те лае-крещял истерично Путя по коридорите на Кремъл :))))

Имаш нарушения на слуховия апарат ... Дочуваш несъществуващи звуци

"Тръмп може да намали ангажимента си към НАТО" Ама може и да не го намали, щото предупреди Късото да връща Крим.

си го премести в другия крачол. Щото Късото няма проблеми - каквото каже, става. Кеф ти Крим - взе си го, нали. Лузерите като теб ще пишат злобни постове и ще скърцат със зъби.

Костадин

Никакви проблеми нема Късото, само дето реве, като вдовица за КУРбан чорба да му вдигнат санкциите.

Абе, какво НАТО. Канадецът от факултета като пр.дне и руснаците ще изпопадат... от смях.

При Канадеца физиологичните процеси са по-сложни и големи

Да се въведе двойна ставка за проатлантически настроените, грантаджиите, членовете на енп и тройна ставка за по-бедните десни избиратели! Тъпите копелете ни докараха до това дередже!!

че Русия е непобедима

Май по-добре беше да си останем съюзник на Русия. Като гледам какъв бардак е НАТО ...

Късно е либе за китка...Гоце кога беше Президент ..ха.ха.ха

Дълго мислих и стигнах до извода, че Народите на България и Русия са славянски и православни. Трябва винаги да са заедно

Като гледам Русия е съюзник на самата себе си.....горкото сираче. Никой не иска да има взимане даване с джуджето и само гледат да набедят някой народ за братски :)))

И аз искам да пия Боярищник. Бил много полезен

да те питам, кво е туй джудже, дето постоянно ви еб ва ло ?

Много ги боли форумните блядове, че водения от СССР(Раша) Въшлявски договор се спомина заедно със СССР и СИВ, а водения от САЩ блок - НАТО, става все по силен и бърка яко в задника на Матушка. Това е съдбата другари - едните винаги са победители (САЩ), другите вечно губещи (Раша)

Раша е в съюз с Китай , Индия в БРИКС, които са 3 МИЛИАРДА, а ти канадецо си джудже спрямо тях !!

нашето бвп като се изнася от Мариците и големите вериги, не трябва ли и на тях да им се удържат по два процента? Инак от пенсиите ли ги вземем или водата да поскъпне двойно?

Главната задача на Тръмп е да се удържи на президентския стол. За това плямпа разни работи ...

Колко мъдро си ликвидирахме икономиката! Сега ще плащаме по-малко!

който е за нато да си даде банковата сметка, за да може да се теглят средства . Ние които сме против нато не искаме нашите пари да се харчат за такива цели !

Тръмп може само да си плямпа, кой го знае до кога ще е президент!!

Българската армия при бай Тошо беше по-силна от цялото днешно НАТО.

Страшно силни. Можехме да съберем картофите на НАТО и да им оберем реколтата от ябълки. И да бъркаме бъркалки

Бе гей, ти сигурно си бил армейски готвач. Щото за войник не ставаш

Аве ти сега не го ли правиш това същото ве ГУРБЕТ-ТУРиста?хахахаха

Само трудоваците стигаха..ха.ха Щяха да раз крадат техниката на нато и на вторични..ха.ха

Ние - НАТО трябва съвсем сериозно да се готвом за тотална война с Русия. За да не се окажем изненадани като украинците

Бе гей, пак си спал на студено

Гей, теб ще пратим да се биеш с манафи. Ще ти хареса.

"Ние -НАТО" уух ууух уууууууухахахахахвхвхввхвхавхвхвхвхвхв Аве бандерлога , на тебе в пряк текст ти казват, че който не плаща ще го изритат , па тои дращи ние -НАТО!

Слава на НАТО и добре че Българската армия е от този съюз.

Хамериканските танкове пушат повече от руския самолетоносач

абрамсите опушкват само задниците на руските трошки руският танк е москвича на танкостроенето

Много дрънкат хамериканските танкове

План за отбранителните разходи- разбирай пълен контрол върху държавните бюджети на глупаците от този пакт. Тръмп разбира се плаши, но няма да посмее да намали този ангажимент- иначе ще му свият сърмите. Оня набеден балканджи Йово- Столтенберг е най голямото търчи лъжи в тази организация, която вече изгуби доверие и уважение сред нормално мислещите хора.

Някакви стари хамериканцки танкове се търкалят из Европа. На 3 танка един не върви и другите го теглят. Представят се за НАТО

армата я теглиха на площада абрамсите си вървят :)))

Вьрвят я, 20 годишна трошка ти я пробутват на цена като за два нови, как няма да вървят!хахахв

А някоя страна ако закъснее с вноските ще почва ли майдан и арабска пролет в нея? Нато заприлича все повече на застрахователния бизнес на Ал Капоне... Не беше ли бъркал и той в строителството?

последните надежди на русалките след като уж поставения на власт от путин - тръмп им каза да връщат крим щото санкции докато ленин заплаче в пирамидата :)))) нито нато ще се разпада нито тръмп ще прави поклони на путин тва са републиканци бе мурзилки хеехех русия до година е на $500 милиарда като гърция :))) южна корея вече минаха русия положението съвсем стана смях

Какви 500 милиарда ва ей овчии, ти за кого рИвеш ся, за гърците или за себе чи, че щи бият големия шут от 40и последния Nомер, и ще пратят да си тикаш абрамсите дет щи продадат за тройни цени!хахаха