Тежка равносметка в Балтимор - 200 ареста, палежи, ранени

Около 200 души са арестувани при размириците в американския град Балтимор тази нощ. Опожарени са 15 сгради, подпалени са и 144 коли.

Обратно в новината

Коментари - Тежка равносметка в Балтимор - 200 ареста, палежи, ранени | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Транспортиран бил с полицейски бус, в който пътувал без колан и по пътя получил травма на гръбнака, която седмица по-късно станала причина за смъртта му. " направо като във вица за оня дето паднал върхъ ножа си 15 пъти...възможно ли е да ни смятат за толкова тъпи?

Сега остава и Ку-клукс-клан да излезе и да раздава присъди...

Мдааа, най-добрата революция, ще започне от най-добрата демокрация....

"Протестиращите в Балтимор не издигаха искания, а плячкосваха магазини в собствения си град и нанасяха щети на собствените си съседи, заяви Обама, цитиран от ТАСС." Гулпости! Искат П да ги управлява и тях! Ама гадната Западна преса лъже! Да на ССАР. Съединени Съветски Американски Републики!! Да, на СССР3!!!

Защо ми се струва, че и на хамериканците някой им спретна една "хамериканска пролет". Я да видим сега, нашите родни братя соросоиди, как на шибаното деяние ще намерят философско оправдание. Аз мисля, че това е "най-виСшата форма" на демокрация, няма лакардии, бой и толкоз.....всъщност даоста от моите приятели защитават теза, че това е най-полицейската държава - спазваш заканите - никой не те закача, не спазваш - дупе да ти е яко.....всички искаме демокрация, но не искам да се бърка със свободия.

Когато това се случваше в Киев ,само че в по-големи мащаби запада начело със САЩ смодоволно потриваха ръце. Подстрекаваха за още по големи насилия.... Бяха обучили шпиц команди за тази цел. Посланници на западни държави дефилираха между "протестиращите" за да попречат на органите на реда да се намесят. Киев гореше като че ли са минали ордите на Чингис хан.А запада се грееха на този огън и хвърляха бензин в него.Не е късно денят когато в САЩ ще се надигнат чернокожите ,тези от Латинска америка и белите им симпатизанти. Дали ще доведе до революция или ще бъдат безмилостно смазани зависи от времето на тази революция.

така така нещата се развиват добре отвъд океана с малко късмет ще ни се разкарат от главата тия иперилисти!

Гледах репортажи и по нашите ТВ, и по CNN - извинявайте, но това не са безредици, размирици, и още по-малко протести! Това си е чиста проба вандализъм, и няма оправдание за него - дори и смъртта на този младеж.

А когато това се случваше в Украйна... вандализъм ли го наре4е запада или....? Когато това се случваше в Киев ,само че в по-големи мащаби запада начело със САЩ самодоволно потриваха ръце. Подстрекаваха за още по големи насилия.... Бяха обучили шпиц команди за тази цел. Посланници на западни държави дефилираха между "протестиращите" за да попречат на органите на реда да се намесят. Киев гореше като че ли са минали ордите на Чингис хан.А запада се грееха на този огън и хвърляха бензин в него.Не е късно денят когато в САЩ ще се надигнат чернокожите ,тези от Латинска америка и белите им симпатизанти. Дали ще доведе до революция или ще бъдат безмилостно смазани зависи от времето на тази революция.

Съгласен съм с Шопето, но съм съгласен че и в Украйна не мериха по същия начин и едното го преставиха като революция другото като вандализъм. Зависи от хората по цял свят да се надигнат и да искат промяна. Не да избиват себе си, а да премахнат наследствеността в политиката по цял свят без изключение САЩ, Китай, Русия, Англия и т.н.

ПИПО

Не си сложил колана и си счупил гръбнака. :)))

Около 200 души са арестувани при размириците ... тази нощ. Опожарени са 15 сгради, подпалени са и 144 коли. ....извънредно положение .... задейства Националната гвардия да помогне за справяне с насилието и безредиците, в които бяха ранени най-малко 15 полицаи, от които 6 сериозно Това Цветна революция някъде в третия свят ли е, или в центъра на "сеяча" на мир и демокрация САЩ?

loyola

И при нас имаше подобен случай - един човек го удушиха с качулка (верочтно защото не им дал пари). Обаче за разлика от САЩ, у нас само го пуснаха по новините като куриозен случай и никой не бе наказан...

Негрото ще им спретнат един майдан на краварите!

САЩ трябва да върнат парите на праправнуците на робите, които са експлоатирали 300 години.Тогава негрите няма да са толкова бедни. Кой натовари негрите и ги докара като животни в САЩ, на мястото на избитото над 40 млн.души туземно население? САЩ трябва да признаят геноцида към индианците.Резерватите са първите концентразционни лагери в света. Да не се правят на ощипана игуменка !

За индианците си прав. За неграта - не! Защото те са като нашите мангусти - нямат пари за едно, но раждат по 10-12 чаавета - и кой ги гледа, ще познаеш ли? За вродения мързел да не говорим... За съжаление обаче ще трябва някак си да ги приемем - харесва ви (ни) или не - брикетите и латиносите са бъдещето на Америка. И не е далеч времето, когато в резерватите (условно казано) ще са белите и ще ги показват като някаква екзотика... Такива ми ти работи...просто тогава ще кажем "Бог да я прости Америка"...даже и война не трябва за това...

тия чернокожи само толкова ли могат?

Не е лошо Путин да даде политическо убежище на бунтовниците. Русия е демократична държава.Но не е ясно дали бунтовниците ще искат да живеят в РФ.

изчезни !

Абе и аз не мога да разбера, защо като им е толкова лош животът на негрите в САЩ, не се прибрат обратно в Африка?

Не се заяждам, но това е все едно някой да ни каже на нас българите да се приберем в Азия, понеже хан Аспарух и прабългарите са дошли от там. И въобще какво означава да се приберат? Че то, ако говорим за прибиране, трябва в Щатите да останат само индианците.

А също така не е лошо Путин да въоръжи "демократичната опозиция". Нали така правят краварите.

Фашистките Терористични Щати,Ще бъде съдено пред Интрнационален съд за геноцида над Народите по Света през последните 100 години!!!! Няма да има прошка!!!! СМЪРТ на ционисткия амреикански Фашизъм!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Бил пътувал без колан в буса???!!!!!!!!!!!!Аха ха ха ха ха, а аз се чудя укрите,от къде черпят вдъхновение!

Който майдан иска да натрапи,майдана му го натрапва яко!

"...Демонстрантите плячкосваха магазини, аптеки и мол и влязоха в сблъсък с полицията...." Това обяснява много неща...особено доколко "демонстрантите" излизат за да изявят гражданска позиция...

се научи да отделяш плявата от зърното. Т.е. от информация и информация.

а ти не е лошо да отидеш и да прочетеш американските сайтове.

Чети "между редовете"!

Да подкрепим балтимосркия мейдан

Това е провокация. Ние остро осъждаме това. Имаме информация от една соц.мрежа, че всичко това е организирано от Русия. Имаме и сателитни снимки, които още не можем да ви ги покажем, защото не са обработени добре, но всичко говори, че Русия вкарва тайно афроамериканци в САЩ поне от 1000 г. Ние твърдо се противопоставяме на това и ще приложим адекватни санкции, като въоръжаване на Украйна да се борят за демокрация /хи-хи/, за сваляне на тяхната олигархия и просперитета на нашите братя-украинци, които са ни братя от времето на Чарлз ДАРВИН.

да не би да искат да се отцепват? Ми да си направят една република, кво? САЩ ще ги подкрепи в желанието им за независимост и демокрация и даже може да ги въоръжат, щото те винаги помагат на хора в беда и са им братя, по шуринайска линия до девето коляно.

майдан, майдан....... Защо няма КУРабийки? Аааа, няма какво да получат насреща срещу постните курабийки?

"Той бил отведен в ареста за притежание на нож." През турското робство също арестуваха българи за притежаване на ножове (над определена дължина). Интересно каква е била дължината на ножа, носен от "престъпника"...

Преди триста години един от тези е струвал 600 долара на пазара за роби. Тези долари по сегашен курс са към 200 000 ! Все едно да си купиш скъпа кола! Малцина са си позволили по онова време,ама все пак алъш вериша е вървял.десет милиона са си завъдили в рамките на първите сто години!

Във фирмата ползвам 10 роба цигано-комуноиди.Заплащане-320 лв.,и гърч до припадък.

Обама да не приказва много,ми да се включва в протестите,че белите изтребиха неговите чернокожи братя!

Ааа, нека уточним - не са чернокожи, а цветнокожи! (макар че възниква въпросът ние безцветни ли сме...)

Само през март 2015 г.на територията на САЩ от полицаи са застреляни 111 души ! За сравнение,във Великобритания от 1900 г.до наши дни са 52 души.

Населението на Великобритания е около 63 милиона души, а на САЩ около 320 милиона - 5 пъти повече демек. Не отричам, че политиката на САЩ е полицейски ориентирана. Но ако няма засилен контрол над такава маса ще стане крайно опасно. Представи си да охраняваш дискотека с 630 души и дискотека с 3200 - къде е по-голяма вероятността от инцидент, сбиване и конфликти ... ;)

А бе какъв контрол?Виж им президента!

са 37......

Англия тепърва ще трупа статистики с 'чернилки' - и не, не говоря за цвета на кожата.

Там, където са селяните

Искате и тук полицията да бие циганите, но точно това ще е резултатът като в САЩ. Там негрите въобще не им пука за дискриминацията, щото такава и там няма, ами си търсят и намират основателни поводи да си покажат рогата.

Има разделение между хора и то е - престъпници и порядъчни. Това е единственото правилно разделяне и е време обществото да узрее за това!

Хайл!

Мaрко Мaрчевски " Остров Тaмбокту" тя зaвършвaше тaкa: "Линкълн" вдигнa котвa и бaвно се оъдaлечaвaше от брегa,нa високaтa му мaчтa ,кaкто и нa двaтa крaйцерa се рaзвявaше знaмето нa СAЩ,"символa нa свободaтa и демокрaциятa" ,кaкто го нaричaше контрaaмирaлът,a нaд о.Тaмбокту се издигaхa гъсти облaци от чер дим и плaмъците нa пожaрa достигaхa до сaмото небе !"

абе нещо много им се трошат гръбначните прешлени на тия чернилки

КАКВА Е ПРОПАСТТА? ПОВЕЧЕТО ОТ НЕГРИТЕ В АМЕРИКА НЕ СА ХОДИЛИ В ЧУЖБИНА ПРЕЗ ЦЕЛИЯ СИ ЖИВОТ .... ... РАЖДА СЕ В ГЕТОТО И ТАМ МУ МИНАВА ЖИВОТА :))

ти като си ходил в чужбина, какво?

е как кво,пак е к.р ама с око.

Абе що не си интегрирате циганите, господа хамериканци?! А иначе акъл да давате можете, а?!

Точно в целта! Ние тук нашите нито ги бием, нито ги убиваме, нито ги крадем, нито...И пак сме виновни, според натрапените ни природозащитници на ...братовчедите.

Защо да ми е "етнически нетолерантен" коментарът? И веднага няколко административни минуса. Защото иронизирах и написах "по-добре да ги бият, а не да ги убиват" (братовчедите на Обамата)? Какво са виновни черните ни събратя, като са ги принудително завели там и надлежно са ги ....Вие от дир-модераторите да не сте от БГ- ДПС-то?

Президента -- черен, главния прокурор (Лорета Линч, а преди нея беше Ерик Холдър) -- черна, кметицата на Балтимор -- черна, шефа на полицията -- черен, изобщо цялата управа на града -- черни. Обаче за всичко са им виновни белите.

Ами то също като у нас. Президент -СДС, Министър председател -СДС-Костов, Директор на Парламента -СДС-поет-дипломат и все Някой им с виновен= агенти ДС, руски шпиони и др. Ами като ги е страх да ги съобщят на ЦРУ и всички вредители в затвора. Хем последното ще им вземе парите,щ е е добър Денят за БГ демокрация, И Русия тогава беше много слаба. Ама нещо не се получи. Що така? Само чужди ограбиха БГ и се настинаха трайно да смучат.

Гуд морнинг Балтимор! Някой прогледна в страни от матрицата. Гледайте резила на САЩ.

КВО СТАНА? ДЕ Е ТАЯ ДЕМОКРАЦИЯ? ЗАЩО ГО НЯМА ЛАВРОВ ДА РАЗДАВА САНДВИЧИ? МАЙ МАЙ ДЕМОКРАЦИЯТА СЕ РАЗБИРА КАТО ДИСКРИМИНАЦИЯ! КОЙ КАКТО МУ Е УДОБНО. УДОБНО И ПАРИ ДА ИМА. ХОРАТА СА ХОРА КОГАТО СИ ПЛАЩАТ. ИЗБОРИТЕ ПАК Е ФОРМА НА ЗАПЛАЩАНЕ ОТ ГРАЖДАНИТЕ КЬМ СЕНАТОРИТЕ ЗА ДА ВЬРШАТ НЕЩО. ДРУГ Е ВЬПРОСА ДАЛИ СА БЕЗОБРАЗИЯ И НАРУШАВАНЕ НА ЧОВЕШКИ ПРАВА. ИЛИ ОТНЕМАНЕ НА ЖИВОТИ ПОД БЛАГОВИДЕН ПРЕДЛОГ. АМЕРИКА - С ТОВА СЕ ОБЯСНЯВА ВСИЧКО.

Позволих-си да Изкажа относно Воистине-Дечократичните Държави, благодарение на Колегата 'Питанка', Колега ... - Ха да попоогледаме какво-Точно СА Тези Държави ...да Си отбележим Необходимото И ! - просто да Го приложим у Нас !!! Бихте ли приели ? А Ние-Всички ?

Защо най-демократичната държава в света е единствената държава в света, която все още държи коренното си население в резервати? Защо там в 19-ти век нек'ви негри ги влачат като роби , когато в Европа робовладелския строй е свършил някъде преди 3-ти век? Защо пак през 19 век за/против там има гражданска война по причина въпросното робство на човек от човека и защо когато премахналия накрая въпросното робство американски президент е застрелян в театър - ей така, от възмутена бяла американска ръка? Защо през Първата световна война САЩ се възползват яко от положението на изтрепващите се европейци, като продават оръжие и продоволствие и на двете воюващи страни, но това въобще не им пречи да се присъедият в последния момент към победителите? Защо така постъпват и през Втората световна война, като именно тези геополитически и най-вече икономически тарикатлъци ги изтласкват начело на рухналата от войните световна икономика? Защо в периода между двете войни именно от САЩ тръгва една Велика икономическа депресия, запокитила цялата световна икономика на дъното и довела сатрапа Хитлер на власт? Защо ли пак от САЩ тръгват и следващите световни икономически кризи, вкл. неотдавнашните? Защо там възниква Маккартизма , т.е. гоненията тип "лов на вещици" на американски интелектуалци - писатели, артисти..., след въпросната Втора световна война, само защото са ляво мислещи? Защо пак там убиват собствените си президенти, сенатори, защото те се опитват да спрат ...започнатата от олигарсите на САЩ война във Виетнам? За другите започнати от САЩ над 50 войни по света дори да не споменаваме. Защо ли пак в такава прекресна демократична страна до преди броени години върлуват ККК, убит е борецът за граждански права Мартин Лутър Кинг и колко ли още такива, а песен като "Imagine" е причина ЦРУ да спретне досие на автора й?

Норвегия, после - Швеция, после Исландия, Н. Зеландия, Канада - Е подреждането на Върха по Демократичност, Колега (за 2013...2014 още не е излязло) ...САЩ - СА Далеч-Назад. (Извинете !)

Кен Лий

Аве като си сложил Канада в списъка, гугълни Vancouver Riots, Toronto Riots на младежта понякога им избиват чивиите, ама после се успокояват.

Защо пропускаш да назовеш имената на виновните?! А именно те са същите, които спонсорираха и ВОСР?! Те са същите, които дават заеми и на двете воюващи страни и после събират жътвата! Макартизмът беше много полезно явление и затова гореспоменатите го ликвидираха!