Броят на децата под 15 г. е намалял с над 500 000 за 10 г.

Само за 10 години броят на младите българчета под 15-годишна възраст е намалял с 557 хиляди, сочат сравнителни данни от анализ на Евростат относно децата в ЕС.

Обратно в новината

Коментари - Броят на децата под 15 г. е намалял с над 500 000 за 10 г. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

това е от ляба без брашно и от кремвиршите ... младите булки станаха дебелички и вече не мож ги въргаляме тряа да ги обикаляме

Българина го мързи да живее!

живее му се , ма мързела му пречи

И какво от това? Кой ражда деца с цел да живеят в Българията? Който се е родил тук и без друго ще учи в Харвард и няма връщане. А който е неграмотен и не е научил езици ще се пласира като ресторантьор. Ама то и това не е проста работа за прости хора.

Най-после открихте топлата вода. Добър ден или добър вечер.

Да не би някой да е изненадан. При съвремения начин на живот, когато нямаш никакво спокойствие дали утре ще имаш работа и покрив над главата си, за какви деца говорим. А здравеопазването ни е като в африканска страна. Ако нямаш пари за частно, умираш прав. То затова масово хората още на 40 са развалини на доизживяване.

Такова "спокойствие" не е имало никога и няма да има! Така е в Природата - човек си мисли, че има "сигурност" но едно земетресение, преглед при лекаря или нещастие разбиват илюзията! Всъщност, живейки така сякаш никога няма да умре, прави човека толкова егоцентричен и самонадеян!

Сорос ( нерегистриран ) 17.04.2015 17:30 Българите са упорит народ! Не щат да мрат! Недоумявам Бойко Борисов защо не пробва с цианкалий??!!

Пробвано е, не става! Но според Сара Пейлин, кандидат за вицепрезидент на САЩ в тандем с Джон Маккейн и губернатор на щата Аляска, над България и по-точно над София трябва да тресне американска атомна бомба за да ни бъде набито в главите западната демокрация!

че се води тих геноцид чрез разединение, поквара, затъпяване, изтъркване на националното самосъзнание и прочие. Но, като че ли народът се усети вече. Силата ни е в историята, ината, твърдоглавието, любознанието, работливостта, непринудената добродушност.. така, че по-малко бездушие и скептицизъм и нещата ще се наредят.

Това с усещането ми се иска и на мен, ама не го виждам.

Да се създаде фонд "Онождане и заплождане", където да се запишат всички жени в онодителна възраст и да минават на "отчет" веднъж годишно. Така ще се решат демографските проблеми на страната за няколко години.

Онождането-стар български диалект. Оплождане-по съвременно ,така! Резултата е все същият обаче.

Ти доброволка ли си?

Новата тенденция е българинът да сее извън България. Много смесени бракове има където българки се омъжват за мъже от други националности и българи за жени от други раси. Но, всред моите познати случаите са такива-българка за чужденец-1 дете. Българин за чужденка -3 деца! Статистика няма от къде да се вземе,но поне с очите си виждам,че българката даже и в чужбина,не ще да бъде плодовита. Докато българинът женен за чужденка-сее и жъне реколта!

българинът -омъжен,моля за извинение .

нацяло го обърка !азис може да се омъжи ма той не е точно българин

Само аз ли забелязах, че годините са 20, а не 10?

Направиха невъзможен живота на младите, повечето избягаха в чужбина, съответно няма кой да ражда... А сега се правят на учудени от статистиката.

Българската жена е меркантилна, не се интересува кой ще я запложда, българин, циганин или самия дявол, стига да има пари и то много пари! Единственото от което се интересува българската жена това са парите!

С една дума българската жена е овца от най-отбрана порода. Тъпа като гъз, но с претенции до небесата!!!

Майка ти вероятно е циганка, иначе не мога да си обясня начина по който я плюеш.

мяза! ползвайте нашто защитено стена.

Навремето ,прадядо ми си е събувал потурите само в два случая. Единият го знаем...а,другият е когато е трябвало да оплоди прабаба ми. Където я е сварвал там я е оплождал.Преполагам прабаба не е викала- не искам-имам кариера,или ще си разваля фигурата или пък -днес имам главоболие-не мога! Тринайсет е родила -седем живи са останали. Те така са се развивали нещата на село.

Ми ти защо ги слушаш какво ти викат днешните, а не ги онождаш-оплождаш.

Защото ще влезе в затвора за изнасилване.

Туй любов от пръв поглед и принцът на моите мечти-да си ги нямаме такива ,по времето на прадядо и прабаба! Жена се е избирала от родителите на момчето. Ако има добра зестра-земи или добитък се взима по-богатата,даже и да е най-грозната на света. Пък ако не се е влюбила от пръв поглед -не пречи. След 2-то дете ще се влюби,няма къде да иде!

И!Ха, да каже някой сега,по какво са се различавали моите -прабаба и прадядо от циганите -сега? Та, те не правят ли същото? Само, дето не им се копа на село за да отглеждат чаветата си.

Абе кой се интересува от такива новини. Я напишете нещо за Борисов и неговата бригада, за Путин, за Обама Мама, за Килъри Клинтън. Дайте нещо за магистрали, пречиствателни станции, асфалт, чакъл.

Българският етнос е обречен на претопяване и изчезване! Държавата ще продължава да съществува, но вероятно ще бъде преименувана на Мангалия!

нарича БЪЛГАРИЯ!

Така е под българското робство - вече 25 години. То под турско робство не беше така, бе другари. Какво правите? Изгонихте народа си, бе Хаймани?!...

Не се безпокойте, нацията няма да загине, циганите раждат и вместо нас!

Освен това прииждат свежи сили от бежанци, които да заплождат българските жени!

ти си резултата !

След 50 години,останалите 800 000 души с български етнос ще живеят в един два града,заобиколени с бодлива тел и гнезда с тежки картечници,а наоколо ще свирепстват банди.-Проучване на ЦРУ.

Отново битовизми ли си приказвате бе, дами и госпожини? Така и не виждате по-далеч от носовете си. Я си сипете по едно, белким се напиете, та да дадете малко приръст на държавата. Такава сте пожелали България, такава сте си я направили. Само се оправдавате с този и онзи, ама по-далеч от масата, телевизора и бутилката не стигате.

Аз, да питам онези продажници, които изгониха повече от 3 милиона българи и продадоха България за стъклени топчета - след 20 години, като останете само вие в циганско-турския резерват, какво ще правите?!

Те имат милиони и милиарди. Въпроса е ти какво ще правиш.

Направих каквото можах, ''избегах'' : )

Много просто-събират милионите и бягат в Швейцария (или където им харесва).

А, ние сме ги изпреварили с бягството тогава : )

Нашата планета, която при нормални условия може да изхранва около 100 милиона човека, в днешно време изхранва 70 пъти повече. Човечеството похабява ресурсите на планетата с чудовищно бързи темпове. Ако това продължава със същите темпове през следващите 100 години, планетата ще се превърне във мъртва скала като луната, а човечеството ще измре като динозаврите!

Имаш ли документ, удостоверяващ собственост върху планетата? Хайде заминавай в кланницата тогава, че само хабиш ресурси.

Що пък аз да заминавам, заминавай ти, като по-глупав!

има райони по света, жалко че не може фото да се покаже...веднага ще се оковете за България. в Бразилия, кравите пасат, под топлината от горящи гори..например. прекалено много и бързо забогатяват някои, че и безнаказано. затова не се оползотворява ресурса от световния океан. затова измират хора и сега. технологиите за комуникация между хората могат да променят това, стига да не се убиват един друг с оръжия и корупция. стига повече да искат повече за децата си, а не за свои пороци и глупости.

че си намерил жина навремето.

Приказки много, грижи и закрила на младите - никаква. А, забравих, и партии имаме много. Май на глава от населението сме в челната група в Европа.

Деца няма, защото жените не искат да имат. Защото така е по-лесно. Няма нито една бяла държава с положителна раждаемост. Даже с имигрантите, раждаемосста на всичките бели държави е отрицателна. И в най-богатите страни, раждаемостта при бялата жена е отрицателна. Германката ражда колкото българката. Колкото и пари да и дадат, тя пак не ще да ражда. А навремето никой не ги е питал жените искат ли, не искат ли, и затова е имало много деца. Всичко е ставало насила. Природата затова е направила мъжа по-силен от жената, за да я принуди да направи нещата, които тя не иска да направи. Мъжът е инструментът на природата, да принуди жената да си жертва времето, здравето, и енергията, в името на размножаването, нещо, което жената не би направила, ако зависеше само от нея. И природата си знае работата, като по Дарвин: добричките мъже (европейците) са на изчезване, и идват лошите мъже, дето въобще не слушат жената, а я правят на две стотинки - тези от Африка и Азия. Като дойдат лошите мъже, тогава ще се вдигне и раждаемостта.

Ти очевидно не си наред. Навремето са имали по много деца по ред причини. Първо, не е имало противозачатъчни. Второ, на 6-7 години детето вече може да копае, жъне, пасе кравите и т.н. и да си изкарва не само собствената прехрана, ами да заработва и за родителите си. Трето, децата са били нещо като вноска за пенсия, защото тогава не е имало обществено пенсионно осигуряване. Тоест, имаш повече деца, по-висока пенсия ще получаваш. Четвърто, отглеждането на деца никога не е било толкова скъпо, колкото сега - и не става дума само за прищевки, ами за най-необходимото плюс малко отгоре. Просто икономическите условия сега са различни от преди 80-100 години, да не говорим, че има доста начини за предпазване от нежелана бременност или прекъсването й, ако все пак белята стане.

А ти очевидно не използваш малката си главица по предназначение. То и сега има противозачатъчни, но мъжете не дават на жените да ги използват често в Азия и Африка. Затова има много деца в Саудитска Арабия или в Индия. Тези неща зависят от местната култура, и доколко религията и културата доминират жените в дадената държава. Когато културата на страната е религиозна, деца има много - пример - в Израел има пенсионна система, но еврейката ражда по три деца средно. Има и еврейки с по 7-8 деца.

Че коя жена е луда да ражда от днешното подобие на мъж? Ще си бъде самотна майка с 2 деца - нейното + мъжа й

Ами подобие на мъже са я. След като не могат да накарат жените си да раждат, какви мъже са?

Това е резултата, след като построихме комунизма - мизерия и пак мизерия, както е във всяка една страна от съветското пространство.

Брато, построихме демокрацията, а не комунизма! Той си отиде преди 25 години! И не сме страна от съветското пространство, а пълноправен член на ЕС!

Съзнанието прави битието, а нашето е повредено от комунизъм, ама ти няма как да го разбереш, поради ограничеността си червена...

Тъй като българите не са променили начина си на раждане - по едно две деца, това означава, че мангала ражда по-малко поради това, че се изнася да взема по-високи помощи в богатите държави.

Това, стъкмистиката, не е за всеки! Какво ни греят тези данни на Евростат? Нищо! Напротив, всеки, който прочете това, ще си бие камшика и през следващите 10 години кьорав тинейджър няма да остане в БГ-то! Всички ще избягат на Острова! Абе нямаме ли си БАН, НСИ и пр., които да излязат с коренно противоположно мнение? Още навремето Чърчил е казал, че вярва единствено на статистиката, в която е взел лично участие , а ние тук публикуваме непроверени и вредни чужди данни! Баси случката!

да мрът селяните природата си знае работата !

С помощта на цялата туземна политическа мафия, която отглежда и кътка цигани и "турци"!

Ще намерите много хора, които казват, че написаното не е вярно, но вие преценете сами дали е така... Ще свърши войната, всичко някак си ще улегне, ще се утаи и уреди. И ние ще хвърлим всички сили, всичкото си злато, цялата материална сила за измамване и оглупяване на хората! Човешкият мозък, съзнанието са приспособени към промяна. Посявайки в СССР хаос, ние незабелязано ще заменим човешките ценности с фалшиви, в които да вярват. Как? Ние ще намерим наши единомишленици... наши съюзници и помощници в самата Русия. Епизод след епизод ще се разиграва грандиозната по своя мащаб трагедия на гибелта на най-непокорния на Земята народ - руския, на окончателното необратимо угасване на неговото самосъзнание. От литературата и изкуството им ние например постепенно ще изтръгваме тяхната социална същност, ще отчуждим творците, ще им отнемем желанието да се занимават с изобразяване, с изследване на тези процеси, които се извършват в глъбините на народните маси. Литературата, театрите, кината, пресата - всичко ще изобразява и прославя най-низките човешки усещания, чувства и страсти. Ние по всякакъв начин ще поддържаме и издигаме така наречените творци, които ще започнат да насаждат и втълпяват в човешкото съзнание култ към секса, насилието, садизма, предателството - с една дума, всякаква безнравственост.

българопитеците са толкова зле че дори циганите ги изпревариха с 3 обиколки :)))

Дойде времето ,когато жената казва на мъжа :Искам те ! А той отговаря:"още не съм готов"

Още не се чувствам готов хахаха

Има ли жена ,която да е казала на мъжа : "Искам дете " и да не е чула:"Още не се чувствам готов'????

Все с нещо трябва да се оправдаваме, а това че народа е свински, необразован, мързелив и най-възвишеното морално достояние е тарикатлъка...още 1300 години не ще да са достатъчни. Така че, най закономерно нещата отиват на оправяне. Празно няма да остане, може и без българи!

Кой народ е мързелив ? Народа ни в сравнение с Гърците и Турците (не визирам Българите, които се мислят за Турци) са много по-възпитан, толерантен, работлив и умен народ. Този народ е способен на чудеса... стига някоя велика сила да не ни сложи примка около врата. Сега тази примка я сложи САЩ. САЩ унищожи толкова много държави, че ако оцелеем и след този геноцид с право можем да бъдем наречени най-оцеляващата нация. Интересното е, че САЩ използват осъкатяването на психиката, като средство за унищожение на повечето народи. Да ефект има, той е страшен, но това е по скоро наука. Искам да Ви кажа, че Германци, Англичани, Французи ... не са нищо повече от нас, дори бух казал, че са доста по-лош материал. Проблема при нас са долните политици, ниският стандарт и високата престъпност. Интересно ми е, коя друга държава и кой друг народ биха оцелели след подобна атака ? Сещам се само за Руснаците...

проблемтът на българите е че проблема никога не е в тях !

"Само за 10 години броят на младите българчета под 15-годишна възраст е намалял с 557 хиляди.........." ..?!?! Важното е циганчета да има........

На булгаристанеца все някой друг му е виновен - я ЕС, я САЩ, я световната конспирация. А ние като народ какво направихме за страната си, за да не е тоя хал, а? Тия политици да не ги избира някой друг?!

Тия политици обслужват САЩ !!! И САЩ ги избра...

Тия политици особено ДПс ги избират 2 милиона цигани в България и общо 1 милион турци, повечето от тях живеещи в Турция. Докато не промените избирателния кодекс ще е така!!! Неграмотните и тия без основно образование ще решават съдбата на останалите!!! Избирателния кодекс, избирателния кодекс.........там е разковничето!!!

КалПазанКа

И защо се получава така? Защото грамотните не гласуват. Или пък нихилизмът е правопропорционален на грамотността и образованието? Не се включват защитните ни механизми, трябва някой със закон да ни накара да гласуваме насила или пък със закон да ограничи нечии граждански права. Ами ще си ходим, като сме такива. Язък ни за барута.

Преди малко гледах от балкона сватба,изведоха булката с музика! Такова събитие отдавна не съм виждал,а преди 25 години бяха по 20- 30 в неделя!

в циганската махала го гледаме всеки ден ! хахахаха

25 години демокрация ...

Хайде, бягайте всички да пишете в статии за Русия и САЩ, защото България очевидно не е важна и изчезва.

От коментарите на мъжете прочетох ,че са спокойни ,че ще могат да правят деца и на 50 и на 60 години....дотогава ще наблягат на секса без обвързване и ако случайно някоя иска да роди от тях да си ражда и да си поема отговорността сама !

грешно си разбрала. половината мъже в България до 35г. възраст са безработни и си живеят вкъщи с родителите, поради липса на пари да се отделят и да се издържат сами.

Това е планирана тенденция на идолопоклонниците на рогатия и се осъществява със средствата на социланият инженеринг и екстрите в храните и лекарствата,

абе, хора, то не останаха деца. Половин милион са изчезнали. то както върви след има няма 15-20г и ще останем без деца. така, че правете повече деца по 3-4 поне. Тя държавата ше помага.

Добре че си ти та ни каза какво да правиме иначе никога нямаше да се сетиме.

Намери ми приятелка която да се съгласи да живеем бедно, и ми давай всеки ден минимум по 10 лв за храна, и отделно 200лв на месец за сметки и други разходи, и ще отгледаме деца, макар че с 10лв на ден за храна ще живеем в мизерия. /аз никога не съм работил, млад българин с висше магистърска степен, на 29г. защото няма работа в България, и никъде не ме взимат,не се обаждат и за интервю, а навсякъде е с връзки а аз ги нямам/

Ами порасни,мисли как да изкараш пари ,не чакай някъде да те поканят:))) Българина все чака някой нещо да му дава ,извикай неволята ,стани мъж !

взел бил той вишу, в свободния, юзу-то или УмНямаСтудентСтанал! Аз да ти намеря приятелка а ? После аз ли да я 'ухажвам' ? Мързи ви да гледате, мискини долни !

Направих експеримент! В сайт за запознанства направих 2 профила! На единият профил постнах снимки с яхти,коли,приказни места,където съм бил и себе си,разбира се! Избиха се да ми пишат!!!! На другия профил постнах отново мой снимки,но нямаше яхти,коли и палми,писаха ми 2 момичета и то,колкото да се завърже приятелски разговор!!! Какво се получава,че в сайтовете за запознанства е пълно с кифли,български кифли,демек боклуци! В сайта има над 500 000 жени,това е ужасно! Направих съпоставка,като направих два профила на жени,постнах снимки на моя приятелка,единия с палми,коли,яхти,писаха и доста мъже,другият бяха обикновени нейни снимки,отново и писаха много мъже! какво означава това?!?!? Българките станаха материално зависими боклуци!!!!!

Въпреки че съм жена ще ти кажа, че си абсолютно прав. Доста жени вместо да работят, да се образоват и развиват и професионално и интелектуално, се чудят как да се доберат до някой мъж с пари и да му се увесят на врата ... Върхът на стремежите е ако може да е под 60 и под 200 кг ... Силикон и проскубани екстеншъни не се жалят за постигане на целта :)))))

е има и такива- търсят богаташ ,на който бързат да родят дете ,за да имат сигурна издържка поне 5 000 на месец- после следващия - и на него дете и оот него издръжка поне 5000 ......има няколко такива известни дами - раждане на дете и после издръжка до живот - уредила се е без да трябва да се притеснява за работа повече

и после що няма деца?

За да бъдем обективни ти предлагам следното. Пробвай и обратния вариант - направи си 2 женски профила. На единия постни снимка с мацка по цомби и пиши, че търсиш само секс. На втория профил сложи снимка на семпло момиче с очила, което търси сродна душа, за да си говорят за философия

Аз пък не мога да си намеря свястна жена,всички ме търсят заради материалното ми положение,аман! При запознанства с жени всяка започва да ме пита,къде живея и ,какво работя,няма нито шеги,нито други разговори,това и е първото нещо,къде живееш и,какво работиш?!?!? Като им отговоря,какво работя,ама ,колко пари изкарваш...еее,я у лево,такива боклуци не ми трябват,а лошото е,че се напълни София напоследък точно с такива!

Четвърта смених вече. Най-добре сготвеното за тях е менджите на мама и майстор готвача на ресторанта.Домакинството го разбират-прекарване на времето в къщи с приятелки или със сушоара пред огледалото. Да приготвяш манджа за мъжа си е грях.а от копчето на пералнята изпитват ужас!

Е, за какво си им иначе, за единият к*р ли ? те си имат вибратори- как ше им гледаш децата инак? С благи думи? Те не са виновни горките, гледат най доброто за семейството си, и това е човек с някакво по стабилно положение Друг е въпроса че често нямат реална представа за себе си и търсят нещо което трудно биха намерили или задържали

Това е дежурното оправдание, с което прикриват истинските си лица в много случаи. Ако не е това, то нещо друго ще измислят. Оправдания винаги се намират.

Не проблема в това какво търсят а в това че нямат какво да предложат защото са изпрсотели напудрени селянки с кисели характери.

"гледат най доброто за семейството си"... За какво семейство гледат най-доброто, като те още го нямат. Тоест гледат най-доброто за себе си, по-точно казано. Че това си е чист егоизъм.

Та, колко богат казваш че си? хахахаа шегувам се, разбира се. И аз съм богата...ама без яхта, само с палми и коли....просто ме развесели. Късмет.

точно такъв мъж винаги съм искала...да си говорим, да се шегуваме, да се сдърпаме, ако се налага, но да си простим след това...добре готвя, обичам да съм в къщи, не разпитвам къде беше, гледам си децата с удоволствие и... не ти искам парите. Нооо, за съжаление вече съм стара. Най- искрено Ви пожелавам да си намерите свястна жена, търсете, тя е накъде тук ;)

А депутатите растат :))))

До 40 години мъжете не искат и да чуят за деца ,после трескаво почват да мислят за наследник и са готови да вземат която и да е ,готова да им роди бързо дете ....почват да търсят запознанства в разни сайтове ,но вече не са атрактивни и вървежни дори да имат апартамент и кола

ти нали си атрактивна и вървежна кво ти е зор кви са другите? имаш деца,кола,жилище пари,не ги мисли бедните !

Казвам си мнението по темата ,за причините поради които не се раждат деца в България

Тъкмо напротив, драга ми госпожо-тъкмо напторив- кое е артактивното в един 20 годишен пикльо? Нито има акъл, нито образование, нито пари, нито поведение с дамите, а един 40 годише в е разцвета на силите си- и физически, и финансови, да не говорим че е и обигран в отношението си към жените.....е, допускам че има и диви хухавели А един мъж може а направи деца и на 60 години, една жена може ли? може ама друг път- био часовника и отдавна е изтиктакъл Та, докато един мъж на 40 е много често доста атрактивен, една дама на 40.... често е тъжна гледка

хаха ,наблюденията ми са други ,ама пазете си надеждата ,че ще правите деца и на 65 ,то и един приятел на мъжа ми вече е на 45 така се успокоява и е доста смешен горкия...ще го разбереш като станеш на 40 ,и тогава ще си казваш ,ех .........колко възможности пропуснах

Тъжна гледка казваш? Сигурна съм, че ти си още по тъжна гледка. На 41 години съм и искам да ти кажа, че не ми дават повече от 26 !!!!!!! И не мога да се оплача от липса на внимание ! Тъпаци !!!! Жените на 40 знаем точно какво искаме и точно къде го искаме !!! За разлика от вас...

Ами селските бекове ги газят с аудитата и те така......

Така, така, пускайте изродите от затворите, пък после децта били с полвин милион по-малко...

проблема на българите е че нямат елит,а са сбирщина от боклуци,а както знаем от генетиката боклуците създават боклуци ! :DDD

То пък едни емигранти пращаме по света-миячки на бабешки дупета,като бабите често пъти са по-млади от миячките си. Берачи на портокали ,маслини,мандарини,ягоди и други. Бивши доктори,дето в Британската Империя,са обслужващ персонал.някой друг инжинер дето бачка като хамалин,и евтини програмисти.

ти нали си милярдер кво те ебе за другите ?

Пише се инжЕнер.