Отлагат връзката на търговците с НАП

Сега действащата наредба, която задължава всички търговци, регистрирани по ДДС, да свържат касовите си апарати със системата на НАП, се отлага с една година.

Обратно в новината

Коментари - Отлагат връзката на търговците с НАП | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Отложиха връзката на касовите апарат с нап. За това какви са сроковете за изпълнение на дистанционна връзка на касови апарати и фискални принтери можете да видите и да получите подробна информация на link

Най-голямите гафове и недомислици на Красимир Стефанов които заедно със създадената от него структура на НАП с над 30 дирекции с които административно-управленческия персонал вече надхвърля 40% от целия състав, с единствената цел да запази поста си пред Симеон Дянков. Интересно е защо последния все още му вярва? Нима не може да разбере, че Стефанов е личния човек на Румен Овчаров, както и другия му изпълнител Бойко Атанасов.

Май наближават изборите, а!!! Герберисти малоумни! И като ми свържете касовият апарат с НАП какво ще спечелите! Е, освен милионите от новите устройства! Не е ли по-нормално и цивилизовано да направите ясни правила, така че всеки нормален българин /смятам, че по-голямата част от бизнеса сме такива/ като плаща данъците си, да знае за какво ги плаща! А не както е сега - плащаш данъци, осигуровки пенсионни и здравни, а получаваш какво!?? ГОЛЯМО НИЩО!

Защо никое правителство до сега не проумя, че големите им харчове не създават работни места,"ефекта на мултипликатора"/всеки изхарчен лев увличава приходите с повече от лев/ просто не действа! Всяко дете вече знае, че увеличените публични разходи/прахосани пари/ са причина за намаляване на желанието на частния бизнес да наема работници по следните причини:необходимост от подобряване на събираемостта, нови регулации и регулативни разходи,изтласкване на инвеститорите, закриване на фирми, психологичен дискомфорт,несигурност... водещи до нов ръст на администрацията/комисии,агенции,нормативи.../.Няма по-разумни действия от: намаляване на държавната администрация поне с 30 %, нови, по-справедливи и по-ниски данъци/стимул за инвестиции/ и замразяване на ужасяващите бизнеса регулации!Стига с тия палиативни и стресиращи мерки, водещи до "ефект на бумеранга"! Дайте свобода на народа и елиминирайте хиените и лапачите! Нямате друг избор!

Напълно подкрепям мнението ти! За жалост няма кой да се вслуша в нас.

Как можахте да го направите! Успяха да ви принудят ли?! Голяма грешка е това отлагане! Ще продължат да ви лъжат - освен ако това ви харесва?!

По принцип намирам свързването към НАП за неуместно. Би могло евентуално да се прилага в обекти с особена икономическа тежест, примерно с оборот над 1-2 милиона.Другото е рекет и тормоз, каквито напоследък са честа практика. Ето, че едно управление може едновременно да вреди и на бизнеса и на наемния труд ! Постижение в света на икономиката. Негативно.

И какъв ще е ефекта , ако си свързан към НАП , но не издаваш фискален бон? Не е ли по-важно , да се подобри контрола за издаване на касови бележки и да се изхвърлят корумпираните напажийски боклуци от ОПЕРАТИВЕН КОНТРОЛ ?

Представители на бизнеса казали:"Тази стъпка ще ни даде възможност да поемем глътка въздух". А всъщност са имали предвид: "Ще покрадем яко още една година. И за нас ще има и за управляващите дето имитират дейност, че спасяват държавата от фалит". А тоя некадърник С.Д. на две магарета слама не може да раздели! Резил!

Усетихте, че приближавате точката на кипене, а? ГЕРБ-аджии, има доста закони, вкл. и ваше творение, които се прилагат само по усмотрение към онези, които имат нещастието да са ви попаднали на прицел. Някои, дето се вика си го заслужават, но болшинството са просто хора нарочени от безделниците чиновници за престъпници. Престъпници защото за разлика от тях не са на държавна заплата от как се помнят. Много викачи има, много пропаганда и все някак си уж дясната партия всява в душите на жадните за свидното Татово време жар да мразят всеки що не е като тях да чака да бъде оправен. Може би ще трябва да почнете от А и Б и да се научите, че закона, ако не е за всички не само, че не е закон, а е изродщина и издевателство независимо от добрите намерения (ако има такива) на създалите го. не вярвам обаче - съда е виновен, полицая е прав, това е мотото ви, а на Дянков трябва да благодарите, ако не беше той да ви запира, досега да сте вкусили жълтия цвят на паветата в София.

...е всеки ден откакто е министър! Ама дали е само гей парад или е комбинация с парад на глупостта....

Ей тва отлагане чаках!

днеска има утре нема

и другият педал!!! Бил ли е на парад?!

На тая шега отговарят с плесница!

Здравейте, Силана Държава=събиране на данъците. Всеки пищи,че е дал 430,00 лева.А платихте ли си данъците?Всеки,който се е сврзал работи що годе законно.Ще Ви дам пример супер близко до нас.Работи много добре,но от години с два апарата.Крадеше хиляди на месец.Сега се вързаха и втория касов апарат ИЗЧЕЗНА!Като им гледах физиономийте,като маркираха..... Така,че си помислете за замисъла, ане само за парите.После Вашите родители ще могат с право да "пищят" за по-големи пенсии,задравно обслужване и пр. Бщо взето крадеца вика дръжте крадеца! Поздрави

стига сте говорили глупости!! пенсиите не идват от данъците а от мен работещия , защото един ссержант полицай взима 700 лв а колко много са???? а то да е само това

Съжалявам,че днес прочетох това ,което сте написал.Явно сте наемен работник, щом разсъждавте така.Ако имахте собствен бизнес ,ще Ви попитам дали това, което говорите е истина.Друга песен ще запеете ,когато на края на месеца Ви вземат: за данъци, осигуровки ,такси и каквото се сетите още.......!!!!

Луд умора няма ! Не е луд този който яде баницата, а този който му я дава ! Идват избори, от Вас се изисква само едно - ДАЙТЕ БАНИЦАТА !

един дебелашки подход и никакво незачитане и уважение към разходите на когото и да било. Още повече ако е фирма! Вие ще плащате когато и каквото ви кажа!!!.... А навремето като се произвеждаха цветни телевизори и се сменяше стандарта от черно-бял към цветен задължително се внимаваше излъчваният сигнал към зрителите да бъде съвместим и със старите им приемници. Следващия път когато отивам да гласувам за когото и да било ще бъде само, когато съм се уверил че има начин да изхвърля този който съм избрал веднага, след като ми се качи на главата !

Гарван ...... !

господа, дето смятате че управлявате. Забравете сега вече някой да ви вземе на сериозно. Аптеките точно пък, дето ще фалират тази зима, защото пак НЗОК няма да има пари да им плаща, както беше миналата година трябва да ги задължите, че после физически няма да има аптеки, от които да искате. Схващам вече това, което се прави и не го намирам за управление. Още дълго време няма да има бизнес климат у нас.

А инвестирайте, в квото и да било

АМИ ДА МОЖЕ ДА ГИ ОТЛОЖАТ,ПОВЕЧЕТО СИ КУПИХМЕ НОВИ АПАРАТИ И СМЕ ВЪРЗАНИ С НАП.С ЕДНА ДУМА ВЗЕХА НИ ПАРИТЕ.СРАМОТА.ВЯРНО ДЪРЖАВАТА ЗА ЕДНИ Е МАЙКА А ДРУГИ МАЩЕХА

Не виждам как ще се санкционират тези, които нямат касови апарати, а пък правят обороти за регистрация по ЗДДС??????? Тези самоходни чучела от МФ, възпитаници на хамериканските техникуми(наречени колежи), които не могат да разделят на два магарета сеното така се оплетоха, че дупе да им е яко, като излезат от властта ще ги спукаме от дела и ще ги пратим "свежа плът у затворо". Леле какъв живат само ги чака - само вазелинчето ще им помага, но то е така - каквото си засвлужил си го получаваш и то пъпкано!!!!

Прав е другарят- трябва да се уважаваме! Ето например -ако не "уважиш "една мадама , тя целия ти живот може да зачерни с омразата си...

Браво,едно навременно и умно решение.

Ми по закон си длъжен да имаш!

По кой закон или наредба бе Знайко????Ще го набуташ човека.Я се аргументирай, та да видиш,че го плъзгаш.

Усетиха се, че не е добре да прецакат хиляди хора точно ПРЕДИ изборите, и затова ще го направят удобно -- след изборите. Самата идея касите да се връзват с НАП предпазва само и единствено от измами чрез изтриване на фискалната памет, което за болшинството малки търговци така или иначе е нерентабилно. Какво се получава? Заради единици мошеници всички са прецакани да се набутват за нови апарати + куп простотии. А мошениците ще измислят друга схема. Типично по нашенски.

Истината е, че това е законен рекет. Да се подменят няколко милиона касови апарати по около 430 лв е доста добра сумичка. И всички тези апарати стават абонати на мобилните оператори - още милиони... След 5 години ще кажат че касовите апарати трябва да могат да се следят през сателит, така че хайде за нови, тогава по 1000 лева...

Смоче сметката е по-друга: Фискално принтерче - 750 лв, ъпдейт на софтуерче - 250 лв. Фискализиране на устройството - 250, сигурно и други непредвидими разходчета - 200 лв. Тоталче - 1450 лв. Сега ги събирам от закуски. Вече забравих кога закусвах за последно, и почнах да не обядвам. Това за магазин с 600-700 лв на ден е трудно за преглъщане! А не виждам по какъв начин ще повиши тази мярка контрола на магазина. И без това аз си изяждам печалбата като не си издавам касов бон на моите покупки - ами защото те са от брака!

Страх ги обвзе !!!

В момента се изготвя нова стратегия по въпроса. Тя накратко е следната. Малкия бизнес се вързва с НАП по водопровода, за да пие една студена вода от предизборните обещания на ГЕРБ. Отчитането обаче ще става лично и на ръка, в партийните каси на ГЕРБ. Облекчение ще има за тези които дадат заеми на ГЕРБ големците или поискат от тях услуги. Въвежда се и нов ценоразпис в строителството. Цени пазарни, цени за НАП и цени за Цветанов и подобни.

А правен ли е планиране на капазитета на НАП информационната система? Ще може ли да поеме 300 000 едновременни заявки? Или ще има опашка на заявките или - по-зле - спиране на НАП системата

Правен е чушки! Със сигурност няма да поеме.

Да бе има нещо перверзно хем да се величае свободния пазар, хем да се забранява свободата на човека да търгува, ако не е подотчетен, на подписка, под постоянно наблюдение през цялото време като рецидивист. При положение, че за повечето частници плащането на данъци е като да храниш врага си, който с тия пари да ти измисля само нови затруднения, лицензи, разрешения не знам как може да се очаква просперитет единствено основан на страха. Страх от кого? - редно е да се запитаме. Кой прилага законите и наредбите, които висят като камък на шията на дребния предприемач и хората със свободни професии - чиновника разбира се, порода сред, която почти всички живеят цял живот на държавна заплата в един аквариум на социализма. Тези същите хора са призвани да определят кое е добро и кое е криво там извън аквариума, където няма 13 заплата и сигурност. Как очаквате нещо да се оправи при това положение - ние сме заложници на останките на социализма - останките в главите на онези, които още живеят в него.

Значи това с касите няма да го бъде и догодина :)

Скоро ще намалим и ДДС-то,после осигуровките ... и така чак до средата на Октомври...

Защо бе г-н Дянков за едни сте майка за други мащеха.Защо не отложихте по същите причини свързването на бензиностанциите,или тук е съвсем друго-тук искате да унищожите малките бензиностанции,защо бе хора

Как бе, пич, как точно ги ощетява малките бензиностанции така? Като не им дава да спекулират ли?

Снощи в "Панорама" Мартин Димитров каза, че това, което се готви от септември за малкият бизнес е убийство. Герб побързаха днес да се откажат от идеята си. Послушаха го, или се уплашиха.

Ха ха, като каже нещо Мартин Димитров, Бойко и Симеон Дянков почват да го обиждат и го правят на две стотинки и два дни по - късно правят това, което им е казал, но вече го представят като своя идея! Нещастници!

Защо ни плащихте само преди ден ,че ще ни затворят ако не сикупим от новите касови апарати и ние будалите взехме че се истърсихмес 400 -500 лва сега ново двайсе е как да ти вярваме дянков и борисов никога повече!!!!

Споко, не се се минал, просто си платил навреме!

Сложи едно "Не" пред ника си и всичко ще е точно

Малкия бизнес си е на умиране,просто ще му удължат мъките с още 1 година и по тоя начин ще си спасят бюджета защото се очакваше към 300-400 000 нови безработни да се появят от 1 януари

Благодарем Ви господин Дянков и на Вас господин Борисов, че разбирате проблемите и помагате на дребния бизнес.

Голям майтап!!!

Правилно! Нека има връзка само с тези фирми, които са с оборот над 200-300 000 годишно. Иначе останалото е тормоз.

Това не е вярно .Можеш да имаш такъв оборот и нито една стотинка в брой- всичко по банков път.Аз съм ползвал касов апарат за последно преди две години.Никой не ми е плащал в брой.Мисля даже ,че хората с ежедневни,много и малки касови обороти са по засегнати.Като пускам две три, по едри фактури на месец въобще не ми трябва касов апарат.

а тези които предплатиха и чакат доставка преди септември? Пак излезе по добре да си на черно е да я таковам в държавата!

"Целта на отлагането е малкият и среден бизнес да бъдат временно разтоварени..." т.е. да може още малко да се накрадат... :-)

Кой, защо и как да краде при условие, че се издават касови бележки? Вие като клиент искате ли винаги касова бележка? Ако да - това е напълно достатъчно. Ако не - сърдете се на себе си. Няма абсолютно никаква нужда да връзваж малки обекти с мижав оборот към НАП! Никаква!

Тъпанар, а като се вържат към НАП - какво ще се случи, а?

Да не би само аптеките да не са в криза?АСА сега да оправя нещата,защото всички нямаме парите на Огнян Донев и не е редно да има такава дискриминация.

що годе добра новина все пак! Трябва да се свържат но фирми с определен оборот нагоре.Неможе да слагаме на един кантар фирма с 1000 лв месечен оборот и друга с 1 000 000!

Да ВИ бера лайката недовозена аз ! Няма такава държава - всичко е слухове и партенки, правим това , ще го правим , ще ще , хоп - отменяме го ... Къде мислихте като го решавахте недоносени кретенчета ... Глави имате ли ? Мислил недомислил - хоп - ЗАКОН... после го спираме , отменяме и т.н. Не съм срещу Б.Б. не симпатизирам на червените, кафяви и лудите в Парламента ... но това е подигравка с хората .. оставете гръмките думи бизнес и т.н. ... в основата са хората които правите на маймуни с недомислията си ... Днес ви присветнало - Ново пет... утре на трезва глава - .. ей... не е измислено добре - Хоп - промяна ... Искам да видя самодоволните физиономии на Дянков и сие как ще изглеждат в един малък магазин в малък град дето за деня 200-300 лв оборот на ден са радост...дето няма кой да купи щото няма пари ... та ги видя как ще се чувстват като четат и гледат как група немислещи и егонеуравновесени кретенчета им разказват играта ден след ден .... ПИСНА МИ! Малоумници сме и ни управляват такива , но нагли при това!

И какво правят хората с мобилни касови апарати

Ползват си ги...Каквото направиха и пререгистрираните ЕТ толкова години...

Много ще ме разтоварите, а догодина - нали ще плащам пак! Дано ви няма догодина, да изчезнете, некадърници мръсни!

Измислица за изсмукване на пари от хората. Каква е ползата за държавата, ако касата в едно магазинче има директна връзка с НАП? Ако издаде касова бележка онези от НАП щели да видят веднага. Добре де, ами ако не издаде бележка?

ru,моля Ви не им давайте идеи!Току поискали да се сложат и камери и по един данъчен на камера да следи чука ли се или не?

Може и да не пусне бележка щото никой не гледа но за сметка на това ще плати 400лв еднократно за касов апарат по 5 или 6 лв месечно за връзката и още около 2лв. месечно за консумираната ел.енергия защото ще бъде длъжен да не го изключва НИКОГА заради въпросната връзка.Около 96лв.годишно допълнителни разходи за нас а за други приходи и като се сметне в глобален мащаб си е цифричка.Да ви е честито дано ги изгоним тея и закона да се промени и никога не види бял свят тая простотия.

Бедна ви е фантазията. Утре ще се окаже че софтуера на тези апарати не подържа ненам си къв протокол за връзка с новият софтуер на НАП. За някои ще има упдейтчета за някакви "скромни" суми по 100-200лева. За други ще се окаже че това е невъзможно и ще се бъркнат за нов "хай-тек" апарат. Абе ора влезте в положението не фирмите дет ги правят тез апарати. Не са една и две и три и сички трябва да ядат :)