НАП пусна приложението за проверка за нарушена сигурност на лични данни

Справка може да се направи след въвеждане на ЕГН и номер на мобилен телефон

Обратно в новината

Коментари - НАП пусна приложението за проверка за нарушена сигурност на лични данни | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Изтекли ли са данните ми?

Проверихме няколко души вече - половината нямали изтекли данни. Защо тогава ги виждаме в изтеклия файл? Разстрел следва.

От къде на къде да си давам телефонния номер и откъде накъде ще ми пращат sms-и ? Повече ме интересува какви наказания ще последват за НАП- неспособен да си пази данните и как ще се компенсират пострадалите .Имат ли юридическо право пострадалите да заведат колективно дело ?

Е па, не работи!

При неправомерно разкрити лични данни каква е процедурата?

Е, кво? Като проверя какво ще правя? Дебили управляват тази държава.

От НАП най-вероятно са дебили. Не ме интересува дали моите данни са изтекли от сайта им. ИНТЕРИСУВА МЕ КАКВА ИНФОРМАЦИЯ - РЕГЛАМЕНТИРАНА И НЕРЕГЛАМЕНТИРАНА Е СЪХРАНЯВАНА ЗА МЕН В НАП!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! И Е ИЗТЕКЛА

При опит за проверка бях свидетел, как идва веднага СМС с отговор от НАП. Аз опитах и нищо не се случва. Опитахме и за друго ЕГН на същия оператор и не идва. Т.е. на Виваком не се получават отговори... Друг е въпроса, че отговора от НАП не съдържа нищо.

и интересното е че преди 2 чата заявката която ми генерираха беше 49 а сега е 12.

полезен съвет : с изтекло егн може да пускате на произволни номера ; )

Колко струва изработването на това приложение? И колко човека ще вземат бонуси за постигнати резултати след месец? Оставка е необходима. Ако няма оставка, ще го приемем като номер за гражданите от правителството. Няма как да няма виновни управляващи, или е направено нарочно и с тяхно знание.

Отгоре на това хитро искат да ми регистрират и телефона. Ей................

То това не е трудно - всички телекомуникационни дружества, чиито услуги ползвате имат ЕГН-то ви, заедно с телефона.

И като направиш проверка какво? Нещо роменя ли се? Обезщетение или друго?

Егати боклуците - и държавата, и престъпниците й!!! Няма отърване нито от едните, нито от другите. Нормалните хора са останали около 20% и се чудят откъде ще им дойде по-напред - от държавата или от престъпните изроди, които са начело на всички фирми и учреждения. Жалка история!!!

Туку що се опитах да вляза в " приложението"- ами не работи!!!

Не сте загубили и пропуснали нищо:)))))))) защото самото приложение е едно голямо нищо...

Та както вляза и то вземе, че проработи, какво от това?! Нещо ще се промени ли?! Ако злоупотребят с данните ти, иди, че доказвай, че нямаш сестра по разните там съдилища, нотариуси и още, и още безмозъчни институции. Направо почвай да се молиш, само това ти остава!

На третата секунда ми отговориха, че съм засегнат с отговор "ИМА", но колко и какви не се уточнява. Ще ми поеме ли НАП разходите за смяна на всички лични документи на семейството ми, номера на телефони, кола и т.н. Ще заплати ли отделно загубата на време, нерви, неудобства и др. засега неимуществени вреди?!

Късно, не както трябва, а и не работи. Биволското приложение още от преди седмица сравнява хеш на ЕГН-то и реално ти не си даваш ЕГН-то. https://bivol.bg/napleaks/?fbclid=IwAR1fdgEINsPu5wdVuzu1HRTZ2Qsat8n_hbE64e5Tij2JOL4-WPeOVol0aro

Айде сега ще се учим как се пише база данни. Ами, пише се така, без тиренце (дефис)!

След като пуснаха на хората личните данни сега искат... още лични данни?! Тези не са добре.

Хора, не си давйте доброволно ЕГН-тата, че дори и gsm! Това ми прилича на мошениците дето лъжат тъпите бабички и те им хвърлят пачки през балкона.

Не цъкай минусите, защото шибаното ''приложение'' не работи! ОК?!

Приложението на НАП- НЕ РАБОТИ! Не изпращат отговор! Безобразие!

Изпращат за който има данни.

За който няма данни, не изпращат отговор??? Това е казано или е само се предполага,че може би това е причината?

Приложението на НАП- НЕ РАБОТИ! Не изпращат отговор!

Наистина бих се учудила ако работеше! То какво ли работи на това парче земя, освен кражби и лъжи!

Сега на мисирките ви събират напълно доброволно и безпардонно втори път данните та което изтекла изтекро сега наново потекло.

това нещо го има направено 4 часа след лийка на друг сайт. няма да го пиша, че ша ме трият . и за къв кор искат телефон ?!?

И как ще се обещетят засегнатите? Доброволно от НАП или съд ?!

Бъди 100% сигурен че обещетения няма да има. Вече цяла седмица се редят адвокати, нотариуси и кой ли още не да обеждава хората че даже при изтичане на лични данни нямало как да става кражба на самоличност , имотни измами , теглене на кредити под чужда самоличност и тн..! Никой от Шефчетата в НАП не си е подал оставката , Горанчето мулчи като риба в тиган , Тиквата от Банкя така се покри че сам да поиска няма да може да се намери. М/увременно Държавата в лицето на Министерство на Транспорта предлага да се легализира изтичането на лични данни през пуснатият за обществено обсъждане проект за Пътните превозни средства. Там ако отидеш да си купиш фар за форд от авто-морга ще трябва да даваш всичките данни от личната си карта...ЕГН , Сериен Номер , дата на издаване. После за едни 20 лв фарче някой може да те нагърби да плащаш кредит за хиляди левове. Ама Гербавите калинки спирка незнаят , за тях клатенето на населението се е превърнало в спорт

Това приложение на НАП е пълна глупост. Защо ? Давате заявка , получавате информация че има нерегламентирано изтичане на даннии. После кво прави човека който е известен че има нерегламентирано изтичане на данни ? Никой не знае и не е казал на хората как да реагират. Освен това в информацията от заявката не пише какви данни са изтекли за човека който е пуснал заявката. Ето ти перфектен начин да се налее масло в огъня и да се създаде още по голяма паника в хората.

временни телефони, не си давайте сериозните номера. Нали имаме ел.пощи дадени, или не могат да боравят с тях. Като 2 милиона са в чужбина, какъв е тоя български номер, само да отчетат дейност.

За работа - РАБОТИ , ЛОШОТО е ,че ВСИЧКИ май сме в КЮПА!!!!

Поне да работеше.... Пуснах заявка. Вече 2 часа - нищо. Ама иначе пуснали приложението.

Не мога да си представя по-некомпетентно овладяване на последиците от скандала! Лъжат като възрастна шведка. Снощи пуснах в бивол ЕГН-тата ни и се оказа, че всички сме засегнати, като мъжът ми е от най-застрашените (уж 189 души, а всъщност към 300 000). Еми все още никой не му се е обадил. Не просто кастрирана, а клинично мъртва колониална държава сме!

НАП направи страница за събиране на телефонните номера, защото само те липсват от личните данни на хората, които безнаказано разпространяват! Алоу, Цацаратурата/ГЕШТАПО, а от НАП и министерството виновни няма ли??

Че НАП знае даже дали търкаш билетчета от два лева. Мислиш, че не знаят номера?

Абе смеем се ние тука , ама утре като цъфнат със съдия изпълнител и се окажем с продаден апартамент ( чрез фалшиво пълномощно ) , никак и на никой няма да му е до смях ! Ето защо предлагам следното : Властта НЕЗАБАВНО да въведе машинки за ПРЪСТОВ ОТПЕЧАТЪК при всички НОТАРИУСИ !!! Да , може да изглежда грозно , но поне донякъде е сигурно ! Нека всеки който иска да се възползва от лесната фалшификация на пълномощните - да си има едно наум , че ще трябва да сложе И ПРЪСТЧЕТО !!! Пък така и нотариуса ще си има едно наум ... И е приемам никакви такива либерастки приказки за човешки права , презумция за невиновност и тем подобни глупости ! Щом като в БГ болница БЕШЕ задължителен пръстовия отпечатък , що пък при нотариусите да не е задължителен ??? ( във втория случай поне ще има някаква файда от него ) ! Освен това - в БГ такива машинки втора употреба - БОЛ ! А който не вЕрва - да попита Пепи Белото откъде може да си намери ...

Мани, че ще ми резнат и пръсъчето.

тези като ги осветлиха и рускио хакер, женен за българка изчезна. Няма ни имейл ни дума. Айде сега да разследват Капиталчето

"Специалистите по киберсигурност имат яснота как е извършена атаката". Ех тези руски хакери женени за българки. Да позная, жена му е съдействала, хахахаха. Повече от 60 бази, брей, брей, брей. А факта, че файловете съдържат имена, ЕГН аддресси на 4 милиона българи?? Всичко е там, сега ще чакаме СМС от НАП. Смешници от Боколандия....

Ще чакаме на опашка за нови лични документи. Защото някой добър гражданин решил да се изгаври с всички.

И какво ще помогне смяната на личните документи, като основно е изтекло егн и какви данъци си плащал.

Ето линка: Ето линка! Копирай поста след няколко поста!!! Като се напише в Гугъл това илиза в разни вестници и списания линка. anonfile.com ПАРОЛА: bulgaria ! Четете вестниците и списанията! Аз не посочвам линка, а къде да четете :)

на твоето му се казва съучастие и ще се радвам и теб да привикат при другарчетата терористи!

е то само ти и бабите пред блока не го знаят тва дето е постнал

дефакто НЕ им пук за никакъв теч "на данни"! Всички "данни" отданва практически са публични под една или друга форма. Хич не ме интересува, колко и какво "има" или "няма" комшията от 5-ия етаж! А и да им пука, то вече е свършило .... хаквания има вече навсякъде по света, на всички нима ... и кво оттова ... живота си продължава ... НЕ се впрягайте ве, оФчици ... тия дето хакат - това чакат от вас - "да се впрегнете"! Толкова ли сте прости, че не го виждате от това?! МАНИПУЛИРАТ ВИ - това е част ИГРАТА ЗА ВЛАДЕЕНЕ И УПРАВЛЕНИЕ НА МАСИТЕ! Птичките, които са СВОБОДНИ животинки, имат ли ЕГН, телефони и адреси ? НЯМАТ ... АМА ТОВА НЕ ИМ ПРЕЧИ ДА СИ ЧУРУЛИКАТ .... свободни!

Не им пука само на платените драскачи, които се пънат да омаловажат проблема. А от друга страна след като 90% имат скрити доходи от какво да се притесняват.

Я пиленца клъвнете и си дайте телефоните, че не сме сигурни дали тея които имаме са вашите :)

да ти годам! Кво ше правиш с него бе, момче ? КАКВО КАТО МИ ИМАШ Т.Н. "НОМЕР" Какво ти дава това? да ти кажа ли - НИЩО!

виц е да си напиша ЕГН-то на незнайни страници, драскачо

Че пак като ги хакнат да ни имат и телефоните

Телефоните ги имат но искат сигурно потвърждение за актуалност Цената на продадените данни се вдига тройно при потвърждение с печат . Ало НАП иЗмамниците

Бих искал с това съобщение да потърся съвет. Както повечето българи и аз искам да проверя дали съм засегнат от изтичането на данни. Оказва се, че НАП е сътворила поредната глупост. Може ли някой да ми обясни, защо трябва да въвеждам телефонен номер, за да получа справката на него. Живея в чужбина и нямам телефон в България, нито мобилен, нито стационарен. Оказва се, че по тази причина не мога да направя справка. Поредното безумие!!!

Абе щото явно са искали да ограничат колко справки може да прави един човек и са решили да ползват мобилния номер като ограничаващ фактор. Само че туй е пълна капутия. Те не разбират, че течът създаде пълна липса на доверие в тях и никой няма да си попълва данните. Друга трябваше да е схемата, даже един псевдокод им бях предложил, ама те тъй са решили. Карай, ти имаш право да се обърнеш към тях както искаш. Виж дали нямат там някакъв имейл или пощенски адрес.

Уж умен човек уредил се в чужбина а пита Отговор: кажи българия и бягай по надалече

Не бих желал да коментирам дали съм "умен" или "глупав" след като съм се "уредил" в чужбина. Освен това на никого не преча да се "уреди". Молбата ми беше, ако някой има идея, как да преодолея проблема с полето за телефон в сайта на НАП. Там е заложен номер започващ с "+359" и това е неизтриваемо. Следователно не мога да дам телефона си в чужбина. Вероятно трябва да открия начин да контактувам директно с Агенцията.

Чета мненията и виждам, че много незапознати с нещата дават акъл и умишлено всяват паника. В допълнение препостват линка. с базата данни. Еми това също е престъпление! Ако оня е откраднал данните и качил в нета, вие сте му в съучастие! И ако преди ме напушваше смях, когато се изцепиха как това е политическа поръчка, то почвам да осъзнавам, че наистина може да е такава. Явно се сблъскаха два олигархни кръга. Тези драпащи да свалят сегашните от власт и пак да се качат на власт без да им пука жертваха всички данни на българите само и само да и постигнат целите.

Ау, тея дето не са зашитили данните, никак не са престъпници. А ние че препшостваме линка, сме биле престъпници. Ти нещо а. ЦенноЗната ти система е яко збъркана, обърнал си сичко с краката нагоре. Начи те че са некадърни прорсти и алчни, значи ние сме им виновни. Бре да ти имъм ценноЗната система .... се ние сме виновни, а куманягите никога не са виновни.

Ау, тея дето не са зашитили данните, никак не са престъпници --- тия дето искат да дойдат, как ше върнат "назад времето"? те данните са изтекли вече ... по тяхна заръка ... ама мат'ряла да е проС, да е проС, ... колко пък да е чак толкова проС, че да да се насади от кокоши на пачи яйца! Смешници!

Ей бунак. За тея 15 а мое би 20-30 години, тая база данни е била достъпна за секи, който се е ентересувал. Дупките са биле толко ного, и властите са биле преудъпреждавани системно, вклучително и от международни органи. И сега ти фърлеш тука бомбата, че ние сме виновни за проблема. КОЙТО Е ИСКАЛ СИ Е СВАЛИ СИЧКОТО КОЕТО МУ Е ТРЕБВАЛО, НО СПОРЕТ ТЕБЕ, НИЕ СМЕ ВИНОВНИ, ЧЕ ПРЕПОСТВАМЕ ЕДИН ЛИНК. ЕЙ ОТ КИРЕЧ КАТУ ТЕБИ, НАЦИЯТА Е СЪСИПАНА И РАЗМАЗАНА И ИЗБИТА. ТИ НЕ ЗНАЕШ СИНЬО ЛИ Е НЕБЕТО, АМА ЗНАЕШ, ЧЕ НИЕ СМЕ ВИНОВНИ, НО КУМАНЯГИТЕ НА ВЛАЗТ НЕ БИЛЕ ВИНОВНИ, ЕЙ КУМАНЯГО ДОЛЕН ПРОЗД И ТЪП! ДЕБА ТВОЙТА ИДЕОЛОГИЧЕСКА ЕВРЕЙСКА МАМЪ ДЕБА, СВИНЬО ПРОСТА СМЪРДЕЩА! НАХАЛНО, ПО-НАХАЛНО, КИРЕЧ, КУМАНЯГА, СВРЪХТА НА НАХАЛСТВОТО ЕВРЕЙСКИ КУМАНЯГА!

Няма престъпление без вътрешен човек Хайде сега електронно гласуване. Може и машинно гласуване с нагласени автентични бази данни гарантирани от НАП ТУрците откога чакат да купят български машини окомплектовани с всички данни и готов резултат Няма престъплени купуване-продаване на гласове Идялно купуваш машини няма престъпление а сделка одобрена от закона и хоп 50% за турците 50% за арабите и готов халифат

Трябва да се променят правата за гласуване. За да има България за българите, е най-важно да се реши кой да има право да гласува. И защо ще има това право, или защо няма да има това право.

Когато някой качи данните на 5,1млн българи при положение, че сме 7млн е ясно че потърпевши са всички. Тази разлика идва от бебетата и хора без доходи.

и пак ЕГН мобилни номера

Пълна глупост е, че само на 189 души им има информация за лична карта, име, егн и адрес. Хиляди са, включително и моите са там, а от НАП не съм получил уведомление, че е препоръчително да си сменя личната карта.

Мои колелги - 1мъж и 2жени нямат изтичане на данни

Да на мои 1 колег1 и 2 колежки нямат изтичане на данни. Другите имат

И с какви очи НАП искат парола за достъп до вътрешната част на електронните нагазини?! За да може служителите на НАП (калинките)да заработват допълнително, давайки данни на конкуренцията?!

и като има данни и какви са нищо не пишат тия?

Има ли някой , който да е получил отрицателен отговор?

Ima.

Ти нали кесиш отдалече и се беше проверила у файловете ? За къв чеп си наби ЕГН-то в приложението на НАП ? Човекът за приложението пита.

Не съм се проверила у НАП. Проверих се у линка за БД, оригинала. Нема ме. И не намерих роднини, семейство, не нам защо. При мене нема движение по граждански активности, не съм в страната, не плащам данаци щото продадах сичко, не ми останаха роднини, не одим на рабиута в страната, даже немъм телефон в страната, не копувам билети, резервации, нищо, нема ме от 15 години. Какво да се регистрира като мен ме нема и немъм извършвани граждански действия.

Систематично и поселдователно затворих сичко. Като си одим, проверевам у регистрите и си пазим извлеченията, последните 5 години са празни, никаде ме нема. Сичко е продадено, разчистено, со съответните квитанции, извлечения, сичкото. Ако нещо изникне, наштавади извлеченията и съди. мое и пари да направим на ваш гръП, ако решите баш мен да атакувате, щото знам как. Моята ситуация е бетонирана, подковала съм се, имам си адвокати, и съм ноо подозрителна и мнителна и се подсигуревъм по 300 пъти. Имай късмет да се разправеш с мен, ке ти праим луТ.

2019-07-25 22:06:50 хахах (нерегистриран) Идеята е да се плашат хората --- Както по-долу казах, идеята на "цялата работа" е да се всее някаква паника, някакъв страх в хората, като по този начин м се "овладеят умовете", под формата на страх! ЦЯЛАТА БОРБА Е ЗА УМОВЕТЕ НА ТЪЛПАТА и за нищо друго! А който владее "ума на тълпата" - владее и енергията и! БЕЗ Умът на Тълпата - НИЩО НЕ СТРУВА НИЩО ... абсолютно нищо!

И защо веднага не се вижда информацията...или защо не идва на email....защо трябва да е телефон....а какво правят български граждани живеещи в чужбина??? Абе малко Ви е хакването деби...ли...айде започвайте да подавате оставки бокл...уци

е в кремъл!

Не работи :) Както всичко останало на НАП.