Фирмите ще подават отчети на едно гише

Остарелите дискети ще излязат от употреба и данъчните вече ще приемат декларации и отчети за осигуровки и данъци на флашка или CD.

Обратно в новината

Коментари - Фирмите ще подават отчети на едно гише | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Чиновничествота ни няма умора. Постоянно въртят и сучат да си запазят работата и заплатките, после рушветите, щото могот да те изнудват когато си поискат. За ков са ви тия тъпи финансови отчети в ТР, на кого му трябват, пък и защо фирамта ще плаща, че предоставя отчета? - ТР трябва да плаща на фирмаат за подадената информация, щом толкова си я иска. Който дава информация, той трябва да печели. Нали в НАП се декларират в началото на всяка година данъчните декларии. До там!!! Защо в Испекция по труда ще трябва да се декларира, че всеки работодател е осигурил безопасни условия на труд. Че то си му е задължение по презумпция! Номерат е, че така много фирмички за измиселно работно здраве си намират безброй клиенти да им исакт печатането на документчетата, такса 200-300 лв. и айде по живо по здраво. До там!! Защо бе Дянков, и всички вие там умници в София, докога тая простотия ще вършее из българските обществени отношения? Затова ли ви плащаме данъци и заплати и ви хрантутим, да ни мислите нови мъчения !? Пускате си сайтове в НЕТА и там ви пращаме тъпите данни. Това ще е реформата ви! И цялата ви бюрокрация да ходи да копа домати и краставици.

само така какви ли не ударни системи използват срещу малкото предприемачи рискуващи да попаднат в затворите за по няколко години сега освен обемни пресканиращо увреждащи полета вкл и тотално проследяване на контактни вкл ръководни и собственици вече ще има и ударно пресканиране с бой на личностите

Крайно време е всеки който иска да е бизнесмен или да се прави на такъв на има електронен подпис с който да подава и получава информация - стига вече хартийки и простотийки и пишман бизнесмени и счетоводители.Електронен подпис и подаваш каквото и където е необходимо,плащаш с платежно такси и осигуровки /има и електронно банкиране/.

"Фирмите ще подават" се разминава мнооого с "това ПРЕДВИЖДА" , нали? Това че ПРЕДВИЖДА , не означава че ЩЕ СТАНЕ!

От статистиката и НАП искат отчет за тяхните нужди, а за ТР се подава отчет, изготвен според Закона за счетоводството. Не е уточнено как с едно подаване ще се предадан 2 отчета за 3 служби.

Не !!!! Това не може да бъде !!!! Да не би да идва ново пришествие ?!?!? Не разбирам защо тези държавни структури ще се лишат от тези лостове на бюрокрацията, а да не говорим че така се лишават и от куп приходи от такси !!!! Господа ! В някое министерство нещо са объркали ....

ЗНАЧИ АЗ С ЕТ-то ПАК ЩЕ ТРЯБВА ДА ПЛАЩАМ 50 ЛВ,НА АГЕНЦИЯ ВПИСВАНЕ ЗА ПУБЛИКУВАНЕ НА МОИТЕ НЕЩАСТНИ ГОДИШНИ ОТЧЕТИ/ОТ КОИТО ТОЧНО НИКОЙ НЕ СЕ ИНТЕРЕСУВА/ И ОТДЕЛНО ЩЕ ГИ ПРЕДСТАВЯМ НА НАП,Е КАКВА Е РЕФОРМАТА ЗА МЕНЕ "

Нали се сещате, че таксите ще останат.Тогава какъв е пътят? Или плащаш с ел.карта, или в брой в офиса на банката, сканираш пл.нар. и го прикачаш към молбата. Колко от народа може да си позволи ел.карта , или скенер и компютър? Колко от хората могат да работят и да се оправят с тях? Поколенията между 50-60г. са съсипани от "безконечния преход", работейки на 2-3 места за да издържат родители, деца, да купуват хляба и да плащат консумативите... Но кой ти мисли за народа... Важно е да посинеят гърдите на управляващите от хвалби за безумията които сътворяват

Всички душичке.Миличката!Ще ти направя всичко за по малко от 200 лв.,за да може без препяствено и без подслушване да минават по трасето твойте документи.Само след 2 дни ще запееш друга песничка.Имат парици магазинерите и строителителите имат и хотелиерите имат,всички имат.Една голема джипка си изяжда гориво на ден за 40лв.Ами Аудитата и Фолксвагените дето се въртят от курвите на чорбаджията.Даже и джипките карат красавиците,не че чорбаджиите след две години дрогиране със стимуланти за втърдяване могат да го дигнат без проблеми и да чукът,ама хората требва да си мислят че са богове със жените.Въпросът е за самочувствие.Та тия ли пичове жалиш в постинга?На тях ли им береж грижата,или си толкова изостанала,че по-добре да спреш да работиш,отколкото само сметки да правиш?От кои си скъпа?Има вариянт,ако имаш някоя стара стайга,да я подкараме със SOFT актуален(текущи версии)за стари комп'ри.Има и такъв софтуер,да знаеш.Ако много настояваш пък ще си носиш всичко в дамската чанта,ще го пъхаш в USB порта на компа на данъчните,ще си стратираш твойта си система и ще им прехвърляш що ти е драго на душата.Работа преди всичко,плащане в натура не приемам.Не че имам нещо против,но където работиш,патката никога не се вади.За това няма изпълнение на натурални показатели с клиенти.Подаръче може-домашна ракийка,домашно суджуче.В края на краищата и компотите са важни.

Че то и сега е така - документите НЕ се подават в НАП, а ДВА пъти на ДВЕ други места - в НСИ и в АВп и НАП си ги изисква по служ.път, само че от НСИ. Не виждам какво е новото и различното в тази журналистическа сводка. Новото в подобна информация би било, че отчети се представят от фирмите САМО ВЕДНЪЖ и САМО на ЕДНО място - да речем в НСИ, а останалите институции си ги взимат от там. В момента в НАП се представят дан.декларации и куп глупости още, в НСИ - годишен отчет за дейността, а в АВп. годишен финансов отчет. А дискети отдавна никой не ползва, така че какво му е актуалното ?

Само да не възложат изпълнението пак на Сименс! А като цяло това е много закъсняло, да не говорим, че абсолютно излишно се изискват купища документи.

Ха! Добро утро! И за какво да се подават на едно място, че и по интернет. Та нали главната цел на всяко правителство е живота ни да е тежък и да не се мисли много за други работи, освен за данъци и бюджета на булгаристан.