Коментари - Оборотът на клуб скочил внезапно 8 пъти | Днес.dir.bg

Оборотът на клуб скочил внезапно 8 пъти

Най-големите столични нощни заведения са подложени на открито данъчно наблюдение, съобщиха от НАП.

Обратно в новината

Коментари - Оборотът на клуб скочил внезапно 8 пъти | Днес.dir.bg

Коментари

Крайно време беше да се започнеат такива проверки, адмирирам НАП за това, дано да издържат така докрай и да не се поддат на натиск, защото тези заведения не са на случайни хора.

Браво! Остава и да е истина, както и да не им се допие по едно малко на проверяващите!

В България укриването на обороти е национален спорт правят го фирми, заводи, учители, лекари интелектуалци учени от бан всички без изключение. НАП много бързо могат да напълнят хазната и да има парички и за магистрали и за образование, ама трябва якооо да се стегнат.

10 хиляди лева глоба? Те толкова сигурно носят кеш хаха. Нали правят 3 пъти повече за една вечеринка, кво им дреме.

Не съм чул някой нещо да е вложил в производство. По-точната дума може би е "придобил".

Стига с тези проверки. Решението е мнооооооооого просто: заплатите трябва да са нормални. След това всичко си идва на мястото!

А ТИ КВО ПРЕДЛАГАШ , А ШУШУМИГО ... МИ НАЛИ , ЗАРАДИ ТАКИВА КАТО ТЕБЕ , С ТВОЙТО МИСЛЕНЕ , СМЕ НА ТОЯ ХАЛ .. ИЛИ ЩЕ СЕ НАУЧИШ ДА ИГРАЕШ НА СВЕТЛО , ИЛИ РАНО ИЛИ КЪСНО ТИ , И ВСИЧКИ ТАКИВА КАТО ТЕБЕ , АМА ВСИЧКИ , БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЕ , ЩЕ УЛЕТИТЕ ...ИЛИ ЩЕ ИМА РЕД В ТАЯ ДЪРЖАВА , ИЛИ ЩЕ ВИ РАЗКАРАМЕ НАСИЛА , ВСИЧКИ КРАДЛИВИ МИЖИТУРКИ.

Данъчните сега изведнъж ли им светана за тези укрити обороти и къде бяха всички тези години? Или атаката срещу този изкарван толкова ''лош" финансов министър са заради събудилите се за проверки данъчни? Определено заслуга има и управляващата партия - всички го знаеха, но никой досега нищо не стори.

ами така е в живота, всеки вдига каквото може - кой крака, кой железни тръби, а пък клубът - оборота, браво, може би в присъствието на данъчните са се престарали, ама шъ съ оправят хората, всеки може да сгреши....

Добро утро НАП :)

колко са 10 бона за тези ??? ади стига с тази простотия. Правите ни на големи будали. но хак ние защото когато влизаме на такива места да етови паричките за входа можели касова бележка,но на ШИБАН народ хак му е,ще карат и совалки нека могат ебав.т се с бг .

Как спите спокойно?

Богатащи с хамъри имало,брей!!!То,не обикновен хамър ,ами с дълга база...Нямам думи...

Излила,че едно такова заведение може годишно да има оборот от около 60 млн, което е приблизително колкото средствата за цялата дейност на доболничната медицинска помощ без спешната, за цялото население от 8 млн с чужденците... А всички отрицателни последици като злоупотреба с алкохол и дрога, нуждаещи се от медицински грижи след посещения в подобни заведения, както и травмите с различна тежест от побоищата, нанасяни от тълпи и т.н. са за сметка на малкото данъкоплатци и ниско платени медицински специалисти!... В условията на тежка криза, замразени заплати и увеличено търсене на медицинска помощ, това е неразумно и осъдително!... Какво е това веселие при толкова трагедии и мизерия?!... Това е пир по време на чума!... В другите държави не е така!

писна ми! открили 2000лв скрит оборот,а кога ще преведете количеството на администрацията по европейските норми!!! кокошкари!!

.... Държавата на автопилот, данъчните, митниците си пълнят банковите сметки, строят замъци, мафията си направи държавица и работи ли работи телевизия, синдикати вси правителствени лекета ...........За три месеца 11 милионера..... А народа плачи и се тресе................. За това да си внесем я германец , австриец, швед ит. н. директор на митницата, полицията , данъчна службана съда , президент и министър председател ОТ НАС НИЩО НЕ СТАВА .........??!!

лесно е да кажеш: да докарат англичанин тук, германец там, швед нам си къде. едно време германец за цар са сложили, резултата го пише в учебниците по история.

да амъ сами с 5 царства бяхме 500 години на почивка и чекахме руснацита за шопинг до истанбул

Ех юнаци и дами ако имахме ама малко ептен малко държава , няма да бяхме на този хал, чудя се как не сме се сриенали още , но има време и за това..........

Сега го дадоха по телевизията. Заведението е БИАД, така че не ходете там :)

О, благодаря за съвета. Не съм ходила, няма и да ходя - не понасям музиката в подобни заведения.

Уважаеми ДАНЪЧНИ! Спрете да се правите на ощипани!!! Бях съдружничка в подобно заведение в провинцията. Побъркаха ни от проверки! Оказа се на практика, че не може да съществува подобно заведение в БГ, ако трябва да плаща всички данъци, ако регистрира печалбите си! Затова нека всеки се спасява поединично!

Айде стига бе ! Дали не може ? Или просто няма да е възможно собствениците му да си купят нова S-класа и да си направят къща за 200хиляди ? Ама то в такъв случай сте за жалене . Интересно при 20 хиляди оборот на ден как така едно заведение няма да съществува ако си плати данъците и таксите . Ок да приемем , че вие в "провинцията" сте имали оборот не 20 000 , а 5000 на вечер , не ми казвай , че нямате пари , ами че то някои сервитьорки правят по 100 -150-200 лв на вечер . Баси безочието . Дай тогава държавата да започне да дава социални помощи на собствениците на заведения .

БОГ да пази правителството на Република България, бъдете живи и здрави. Голямо Браво.

защо не вземеш да научиш някоя по различна реплика

Тази вечер ще спя спокойно,няма да мисля за правителството.

Браво на данъчните! Сега трябва да се забрани на физическите лица, които са собственици на над 10% от капитала до края на веригата да се занимават като собственици със заведения и развлекатеа индустрия за срок от 10 години.

Това с многократно скочилите обороти по време на данъчна инспекция си е чисто съвпадение !!! Оставете почтенните хора, осигуряващи забавления, работни места, данаци в тази скапана държава, пълна с негодни мишоци!

"данъци от такива обекти възлиза на 12 млн. лв. "-цитат! а някой запитва ли са колко са щетите от 8 пъти по голямата ни администрация в БГ.,но явно на никой тук пишещите не им утърва да се говори за това!

а за "подмърчащите" по тоалетните какво правите или на Боко ще му спрат джобните?

ясно е в коментарите мненията са на две който работи на заплатка се дразни когато някой укрива пари от държавата на запад всеки или повечето хора си плащат но знаят за какво тука хората нямат никакъв стимул не е ясно къде им отиват парите на вальо топлото като му разкриха далаверите върнаха ли намерените пари на хората не можело да се изчисли я като се краде може иначе не както хората спряха да плащат за парно така и все повече няма да плащат и другите налози изтината е една когато държавата мисли за гражданите си и те мислят за нея тиова е взаимен процес но тука едната страна само лапа не дава нищо насреща

Лелел какво изречение само .. няма знаци точки .. и .неясно за разбиране

ммдааа .... а що използваш "лелееее " на бас си софянче или принаучило соффиски афоризми

ти па като сложи четири точки кво каза? да не си от перник?

ммдааа .... как ли пак аз разбрах всичко и без "." ,и без "," знаех си че сам уникално :):):)

И българският език има една може би не толкова уникална буква - Ъ :)

Внезапни редовни проверки на малки и големи обекти. Жестоки глоби, само така ще се спре сивата икономика и ще се напълни хазната за кратко време.

Блу,не им обръщай внимание -тези или са търговци или нямат винетки.

само 12 млн. ли изчезват ,много се съмнявам ,убеден съм че са в десетки пъти повече

На тебе пък какво не ти харесва? Пак ли ставате сутрин не с каквото трябва нагоре? Прав си е човекът, боли го, така е. Друг въпрос, ако ти лично криеш нещо - тогава те разбираме. Наслука.

блу, крайно елементарен коментар. ако платиш 10лв. обикновенно търговеца е купил стоката за 8лв., сложил е 2лв. надценка от, която се вадят разходите на фирмата и каквото остане /от двата лв./ се облага с 10% данък и това са реално стотинки.

Да бе, ще го купи за 8 и продаде за 10.Дали някой ще повярва?Купува за 2-3 и се продава за 10.А входа си е чист плюс.

Излила,че едно такова заведение може годишно да има оборот от около 60 млн ,което е приблизително колкото средствата за цялата дейност на доболничната медицинска помощ без спешната, за цялото население от 8 млн с чужденците ...А всички отрицателни последици като злоупотреба с алкохол и дрога,нуждаещи се от мед грижи след посещения в подобни заведения,както и травмите от побоищата с различна тежест,нанасяни от тълпи и т.н. са за сметка на малкото данъкоплатци и ниско платени мед специалисти .В условията на тежка криза,замразени заплати и увеличено търсене на мед помощ,това е неразумно и осъдително. Какво е това веселие при толкова трагедии и мизерия? В другите държави не е така!

математиката не ти е силната страна

Грешните сметки те водят до погрешни изводи. Оборотът за 360 дни е 8х1800х360 равно на 5 184 000 лв.

А, ти да не си мислиш, че оборотът на БИАД, защото него показаха, но не го назоваха е 1800*8 на вечер? Оборотът на тези заведения е от 30 000 нагоре, да не говорим за проститутките, дрогата и т.н...5-10 000 бона е оборот на обикновена дискотека в Студентския, където се пие бира по 2-3 лева...

Нещо не ти излиза сметката с 60-те милиона от заведенията!

Блу напълно си прав но не е ли редно както на всякъде по света търговец не издал касов бон да получи адекватна санкция и да не може повече да търгува.Това е огромно перо за държавата а и за нас.

Ние сме "страната на укритите обороти" - всели се опитва да крие: от кварталните магазини, през дискотеките и нощнитъе клубове и се стигне до хотелите. Предпоставка за това сме ние- купувачите, защото не изискваме касов бон за всяко плащане, което правим. Зашото когато плащаме 10 лв, в дях има 8,33 лв за търговеца и 1,67 лв за държавата (т.е., и за пътища и за училища и ...т.н.). Вместо това, обаче ние ги подаряваме на търговеца. Освен това, той няма да е принуден да декларира и прихода си от 8,33, печалбата, реализирана от продажбата, както и няма да му се наложи да плати данък (10%) - т.е., това обяснява и защо отчасти парите на държавата не стигат. (Знам, знам какво ще ревнат сега някои нихилисти - че не искали да хранят политиците и др.под. "благородни" начинания. Ами не ревете тогава , че има дупки по пътищата!)

какво се чудим на това полжение с декларираните приходи? дърявата само взема, а не дава нищо. за какво да се декларира каквото и да е, при половение, че пари за лечение не се намират, плащаш си, за ученето също трябва да си платиш. данъците и акцизите са прекалено раздути, а парите се изражодват за ненувни неща или за издръжката на политиците, които само паразитират.

а бе блу ти в коя държава живееш не виждаш ли че държавния бюджет е каца без дъно за да започне всеки да си плаща налозите трябва да е ясно къде отиват парите ни като въведоха винетките за колите какво стана а да не би пътищата да са с по малко дупки се тая е защото парите отиват за нови джипове или си сляп или лапаш и ти

А бре блу, я вземи стани един собственик и вземи да си плащаш всички данъци на 100 %. Давам ти от 3 до 6 месеца .. и друга песен ще запееш. И не е само това. Уверявам те че бизнеса знае какво е социална отговорност, също знае и мн. добре как действа ДА. При бойко - една идея е по-добре, ама факт е все още че пари се РАЗХИЩАВАТ !!!

Ще плащаш, ще слезедш от джипа и ще си намалиш луксозните лични и семейни харчове! Защото цялото ти "богатство" е отнето "честно" от околните!

колко точно казано които е опитал го знае 100% данаци и след чг си фалирал е аз опитах повече не поне не в бг

Коментари - Оборотът на клуб скочил внезапно 8 пъти | Днес.dir.bg

Оборотът на клуб скочил внезапно 8 пъти

Най-големите столични нощни заведения са подложени на открито данъчно наблюдение, съобщиха от НАП.

Обратно в новината

Коментари - Оборотът на клуб скочил внезапно 8 пъти | Днес.dir.bg

Коментари

Крайно време беше да се започнеат такива проверки, адмирирам НАП за това, дано да издържат така докрай и да не се поддат на натиск, защото тези заведения не са на случайни хора.

Браво! Остава и да е истина, както и да не им се допие по едно малко на проверяващите!

В България укриването на обороти е национален спорт правят го фирми, заводи, учители, лекари интелектуалци учени от бан всички без изключение. НАП много бързо могат да напълнят хазната и да има парички и за магистрали и за образование, ама трябва якооо да се стегнат.

10 хиляди лева глоба? Те толкова сигурно носят кеш хаха. Нали правят 3 пъти повече за една вечеринка, кво им дреме.

Не съм чул някой нещо да е вложил в производство. По-точната дума може би е "придобил".

Стига с тези проверки. Решението е мнооооооооого просто: заплатите трябва да са нормални. След това всичко си идва на мястото!

А ТИ КВО ПРЕДЛАГАШ , А ШУШУМИГО ... МИ НАЛИ , ЗАРАДИ ТАКИВА КАТО ТЕБЕ , С ТВОЙТО МИСЛЕНЕ , СМЕ НА ТОЯ ХАЛ .. ИЛИ ЩЕ СЕ НАУЧИШ ДА ИГРАЕШ НА СВЕТЛО , ИЛИ РАНО ИЛИ КЪСНО ТИ , И ВСИЧКИ ТАКИВА КАТО ТЕБЕ , АМА ВСИЧКИ , БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЕ , ЩЕ УЛЕТИТЕ ...ИЛИ ЩЕ ИМА РЕД В ТАЯ ДЪРЖАВА , ИЛИ ЩЕ ВИ РАЗКАРАМЕ НАСИЛА , ВСИЧКИ КРАДЛИВИ МИЖИТУРКИ.

Данъчните сега изведнъж ли им светана за тези укрити обороти и къде бяха всички тези години? Или атаката срещу този изкарван толкова ''лош" финансов министър са заради събудилите се за проверки данъчни? Определено заслуга има и управляващата партия - всички го знаеха, но никой досега нищо не стори.

ами така е в живота, всеки вдига каквото може - кой крака, кой железни тръби, а пък клубът - оборота, браво, може би в присъствието на данъчните са се престарали, ама шъ съ оправят хората, всеки може да сгреши....

Добро утро НАП :)

колко са 10 бона за тези ??? ади стига с тази простотия. Правите ни на големи будали. но хак ние защото когато влизаме на такива места да етови паричките за входа можели касова бележка,но на ШИБАН народ хак му е,ще карат и совалки нека могат ебав.т се с бг .

Как спите спокойно?

Богатащи с хамъри имало,брей!!!То,не обикновен хамър ,ами с дълга база...Нямам думи...

Излила,че едно такова заведение може годишно да има оборот от около 60 млн, което е приблизително колкото средствата за цялата дейност на доболничната медицинска помощ без спешната, за цялото население от 8 млн с чужденците... А всички отрицателни последици като злоупотреба с алкохол и дрога, нуждаещи се от медицински грижи след посещения в подобни заведения, както и травмите с различна тежест от побоищата, нанасяни от тълпи и т.н. са за сметка на малкото данъкоплатци и ниско платени медицински специалисти!... В условията на тежка криза, замразени заплати и увеличено търсене на медицинска помощ, това е неразумно и осъдително!... Какво е това веселие при толкова трагедии и мизерия?!... Това е пир по време на чума!... В другите държави не е така!

писна ми! открили 2000лв скрит оборот,а кога ще преведете количеството на администрацията по европейските норми!!! кокошкари!!

.... Държавата на автопилот, данъчните, митниците си пълнят банковите сметки, строят замъци, мафията си направи държавица и работи ли работи телевизия, синдикати вси правителствени лекета ...........За три месеца 11 милионера..... А народа плачи и се тресе................. За това да си внесем я германец , австриец, швед ит. н. директор на митницата, полицията , данъчна службана съда , президент и министър председател ОТ НАС НИЩО НЕ СТАВА .........??!!

лесно е да кажеш: да докарат англичанин тук, германец там, швед нам си къде. едно време германец за цар са сложили, резултата го пише в учебниците по история.

да амъ сами с 5 царства бяхме 500 години на почивка и чекахме руснацита за шопинг до истанбул

Ех юнаци и дами ако имахме ама малко ептен малко държава , няма да бяхме на този хал, чудя се как не сме се сриенали още , но има време и за това..........

Сега го дадоха по телевизията. Заведението е БИАД, така че не ходете там :)

О, благодаря за съвета. Не съм ходила, няма и да ходя - не понасям музиката в подобни заведения.

Уважаеми ДАНЪЧНИ! Спрете да се правите на ощипани!!! Бях съдружничка в подобно заведение в провинцията. Побъркаха ни от проверки! Оказа се на практика, че не може да съществува подобно заведение в БГ, ако трябва да плаща всички данъци, ако регистрира печалбите си! Затова нека всеки се спасява поединично!

Айде стига бе ! Дали не може ? Или просто няма да е възможно собствениците му да си купят нова S-класа и да си направят къща за 200хиляди ? Ама то в такъв случай сте за жалене . Интересно при 20 хиляди оборот на ден как така едно заведение няма да съществува ако си плати данъците и таксите . Ок да приемем , че вие в "провинцията" сте имали оборот не 20 000 , а 5000 на вечер , не ми казвай , че нямате пари , ами че то някои сервитьорки правят по 100 -150-200 лв на вечер . Баси безочието . Дай тогава държавата да започне да дава социални помощи на собствениците на заведения .

БОГ да пази правителството на Република България, бъдете живи и здрави. Голямо Браво.

защо не вземеш да научиш някоя по различна реплика

Тази вечер ще спя спокойно,няма да мисля за правителството.

Браво на данъчните! Сега трябва да се забрани на физическите лица, които са собственици на над 10% от капитала до края на веригата да се занимават като собственици със заведения и развлекатеа индустрия за срок от 10 години.

Това с многократно скочилите обороти по време на данъчна инспекция си е чисто съвпадение !!! Оставете почтенните хора, осигуряващи забавления, работни места, данаци в тази скапана държава, пълна с негодни мишоци!

"данъци от такива обекти възлиза на 12 млн. лв. "-цитат! а някой запитва ли са колко са щетите от 8 пъти по голямата ни администрация в БГ.,но явно на никой тук пишещите не им утърва да се говори за това!

а за "подмърчащите" по тоалетните какво правите или на Боко ще му спрат джобните?

ясно е в коментарите мненията са на две който работи на заплатка се дразни когато някой укрива пари от държавата на запад всеки или повечето хора си плащат но знаят за какво тука хората нямат никакъв стимул не е ясно къде им отиват парите на вальо топлото като му разкриха далаверите върнаха ли намерените пари на хората не можело да се изчисли я като се краде може иначе не както хората спряха да плащат за парно така и все повече няма да плащат и другите налози изтината е една когато държавата мисли за гражданите си и те мислят за нея тиова е взаимен процес но тука едната страна само лапа не дава нищо насреща

Лелел какво изречение само .. няма знаци точки .. и .неясно за разбиране

ммдааа .... а що използваш "лелееее " на бас си софянче или принаучило соффиски афоризми

ти па като сложи четири точки кво каза? да не си от перник?

ммдааа .... как ли пак аз разбрах всичко и без "." ,и без "," знаех си че сам уникално :):):)

И българският език има една може би не толкова уникална буква - Ъ :)

Внезапни редовни проверки на малки и големи обекти. Жестоки глоби, само така ще се спре сивата икономика и ще се напълни хазната за кратко време.

Блу,не им обръщай внимание -тези или са търговци или нямат винетки.

само 12 млн. ли изчезват ,много се съмнявам ,убеден съм че са в десетки пъти повече

На тебе пък какво не ти харесва? Пак ли ставате сутрин не с каквото трябва нагоре? Прав си е човекът, боли го, така е. Друг въпрос, ако ти лично криеш нещо - тогава те разбираме. Наслука.

блу, крайно елементарен коментар. ако платиш 10лв. обикновенно търговеца е купил стоката за 8лв., сложил е 2лв. надценка от, която се вадят разходите на фирмата и каквото остане /от двата лв./ се облага с 10% данък и това са реално стотинки.

Да бе, ще го купи за 8 и продаде за 10.Дали някой ще повярва?Купува за 2-3 и се продава за 10.А входа си е чист плюс.

Излила,че едно такова заведение може годишно да има оборот от около 60 млн ,което е приблизително колкото средствата за цялата дейност на доболничната медицинска помощ без спешната, за цялото население от 8 млн с чужденците ...А всички отрицателни последици като злоупотреба с алкохол и дрога,нуждаещи се от мед грижи след посещения в подобни заведения,както и травмите от побоищата с различна тежест,нанасяни от тълпи и т.н. са за сметка на малкото данъкоплатци и ниско платени мед специалисти .В условията на тежка криза,замразени заплати и увеличено търсене на мед помощ,това е неразумно и осъдително. Какво е това веселие при толкова трагедии и мизерия? В другите държави не е така!

математиката не ти е силната страна

Грешните сметки те водят до погрешни изводи. Оборотът за 360 дни е 8х1800х360 равно на 5 184 000 лв.

А, ти да не си мислиш, че оборотът на БИАД, защото него показаха, но не го назоваха е 1800*8 на вечер? Оборотът на тези заведения е от 30 000 нагоре, да не говорим за проститутките, дрогата и т.н...5-10 000 бона е оборот на обикновена дискотека в Студентския, където се пие бира по 2-3 лева...

Нещо не ти излиза сметката с 60-те милиона от заведенията!

Блу напълно си прав но не е ли редно както на всякъде по света търговец не издал касов бон да получи адекватна санкция и да не може повече да търгува.Това е огромно перо за държавата а и за нас.

Ние сме "страната на укритите обороти" - всели се опитва да крие: от кварталните магазини, през дискотеките и нощнитъе клубове и се стигне до хотелите. Предпоставка за това сме ние- купувачите, защото не изискваме касов бон за всяко плащане, което правим. Зашото когато плащаме 10 лв, в дях има 8,33 лв за търговеца и 1,67 лв за държавата (т.е., и за пътища и за училища и ...т.н.). Вместо това, обаче ние ги подаряваме на търговеца. Освен това, той няма да е принуден да декларира и прихода си от 8,33, печалбата, реализирана от продажбата, както и няма да му се наложи да плати данък (10%) - т.е., това обяснява и защо отчасти парите на държавата не стигат. (Знам, знам какво ще ревнат сега някои нихилисти - че не искали да хранят политиците и др.под. "благородни" начинания. Ами не ревете тогава , че има дупки по пътищата!)

какво се чудим на това полжение с декларираните приходи? дърявата само взема, а не дава нищо. за какво да се декларира каквото и да е, при половение, че пари за лечение не се намират, плащаш си, за ученето също трябва да си платиш. данъците и акцизите са прекалено раздути, а парите се изражодват за ненувни неща или за издръжката на политиците, които само паразитират.

а бе блу ти в коя държава живееш не виждаш ли че държавния бюджет е каца без дъно за да започне всеки да си плаща налозите трябва да е ясно къде отиват парите ни като въведоха винетките за колите какво стана а да не би пътищата да са с по малко дупки се тая е защото парите отиват за нови джипове или си сляп или лапаш и ти

А бре блу, я вземи стани един собственик и вземи да си плащаш всички данъци на 100 %. Давам ти от 3 до 6 месеца .. и друга песен ще запееш. И не е само това. Уверявам те че бизнеса знае какво е социална отговорност, също знае и мн. добре как действа ДА. При бойко - една идея е по-добре, ама факт е все още че пари се РАЗХИЩАВАТ !!!

Ще плащаш, ще слезедш от джипа и ще си намалиш луксозните лични и семейни харчове! Защото цялото ти "богатство" е отнето "честно" от околните!

колко точно казано които е опитал го знае 100% данаци и след чг си фалирал е аз опитах повече не поне не в бг